"Faderns citat dag 56"

"Att bli far är inte svårt, däremot att vara det
- Wilhelm Busch"

Barnmorske besök idag, dag 56.

   Imorgon går jag tydligen över till vecka 33 dag 0, förstår mig aldrig på det där. Har blivit bokad till ett tillväxtultraljud den 17e april så nu är jag lite nervös över vad de skall säga men jag vill ju veta hur mycket bebisen väger och att den får den näringen den behöver. Det är det enda jag vill, få ett friskt barn.

   Mätte symfus måttet idag och det har ökat men inte allt för märkvärt. Fick ett mått på 27 cm varav genomsnittet i vecka 33 ligger på 29-34 cm så men det har ökat och bara det är ju positivt. Jag känner just nu att hellre att jag går och oroar mig litegrann och kommer till ultraljudet där de säger att allt är som det ska och att jag bara har en liten bebis som brås på sin mor. Hellre det än att jag tror att allting är som det ska och sen minsta lilla negativa de säger till mig gör att jag kommer förmodligen ta det på fel sätt och bli ledsen för så känner jag mig just nu, sårbar!

   En mors oro förmodar jag, jag drömmer inga drömmar om oro jag drömmer mer om barn och familjelycka. Har drömt om att jag sett sparkar på utsidan av magen, känt minbarn nära mig för första gången och sett lyckan att vara far i Jaris ögon. Det är något jag längtar efter nu, familjelycka!

Sömnlös morgon 56 med värkar mitt i frukosten.

   Som vanligt kan jag inte somna om nör jag vaknar på mornarna efter mitt underbara wc besök. Bestämde mig för att starta datorn, äta frukost och slänga på en av mina favoritfilmer "I samlarens spår" med Denzel Washington och Angelina Jolie, asgrym film som jag aldrig tröttnar på.

   Har börjat fått förvärkar vilket de säger är fullt normalt såklart men jag tycker det är lite obehagligt, kanske oroar mig i onödan då jag mått som jag mått de senaste veckorna. Men lugnar jag bara ner mig så skall nog det gå bra också, får fråga barnmorskan vad hon tror om saken idag.

   Sen var det ju någon söt liten fågel som viskade i örat på mig att Slagsta Glass öppnade lite sådär på smyg så detta måste jag rota vidare i för glass var det ju som jag trånade så otroligt mycket efter. Nej nu skall jag inte fundera mer på det utan se på min film här, gå upp och ta ett bad för att sedan bege mig till barnmorskan så får vi hoppas hon har goda nyheter idag.

PÖSS!!!

Gravid och trånande efter mjukglass!

   Tänk vad hormoner kan göra mycket. Tror jag funnit mitt lilla sug och begär under graviditeten, mjukglass! Tror det är min svaga punkt, har dock inte ätit så mycket ännu men det kan vara en anledning till varför jag längtar till att Slagsta Glass öppnar. Jag har hört gravida kvinnor blivit sugna på så otroligt mycket roligt. 

   Hörde en kvinna som blev påkommen av sin man när hon stog i garaget och slicka på enhammare, lite kul tror att hon hade järnbrist dock. En annan var sugen på bark ifrån träden av någon anledning. Det finns säkert mängder av tokiga historier om gravida kvinnor och deras hormonella "störningar". Man blir inte kallad "gravida j-a kärring" med glimten i ögat av en anledning.

   Så bara för det så skall jag ta och äta min vaniljglass med jordgubbssylt i som jag trånat efter hela dagen här och bara njuuuta.

Kommentarer?

   Vad skall man göra för att få lite kommentarer på denna blogg? Tycker att vissa som skriver kan lägga ut en suddig bild på ett armband och få 50 kommentarer för bilden, mysko tycker jag när en annan försöker anstränga sig och inte få en endaste enda. Attans bananer säger jag bara.

   Något förslag på suddiga bilder eller andra dumheter man kan få höra någon åsikt om eller är det ingen som kommer att kommentera detta inlägg heller tro?!

En blivande mors tankar.

   Kan ligga och titta på lilla barnhörnan i en evighet känns det som och tankarna börjar snurra. Tänk vi blir en familj snart och inget kan skilja oss åt för även om mor och far ej är tillsammans så finns inget starkare band än det man har till sitt barn. Tänk att få känna kärlek till sitt barn för första gången vilken känsla, att få känna de små hjärtslagen för första gången och räkna fingrar och tår. Jag längtar tills den dagen jag ligger på förlossningen och de lyfter upp vårt barn för första gången och säger "det blev en flicka/pojke"! Den känslan kommer att vara oslagbar så därav att vi ej vill veta vad vi skall få innan vi föder men bra nyfiken är man.

   Första andetaget vårt barn tar i denna värld skall vara i en värld fylld av kärlek för det är allt jag/vi vill ge den nu. Man kan inte göra annat än att förbereda för dess ankomst och försöka ge den allt gott här i världen. Det kommer säkert vara tufft och kännas hårt i början men med Jari vid min sida klarar jag allt. Tror han kommer att bli en bra far. I mina ögon är han redan en.

   Nu skall jag gå och lägga mig och se vad mina drömmar kan ge mig för tankar tills imorgon. J har även han börjat drömma nu så han kanske har fått mitt överdosering av hormoner. Han drömde här om dagen att vi fått en flicka så vi får se om drömmar slår in. Vi kommer ju trots allt älska barnet vare sig vi får en pojke eller en flicka.





Godnatt på er ute i förhoppningsvis "våryran"!

Kvällen lider emot sitt slut.

   Och tiden har bara flygit fram. Casino Royale på tv nu men som det verkar så ska vi lägga oss här. Sofie var över och kollade på "Bedtime Stories" med oss. Adam Sandler lika överdriven som alltid.

   Sofie visade sin tattuering som hon har på ryggen över skulderbladet som jag ritade till henne. Den blev riktigt bra, större än förväntat. Jag vill också tattuera mig men det dröjer väl innan det tillfället erbjuds. Ett nytaget kort här nere, har börjar vilja ha pastellfärger nu när våren närmar sig så jag är lite mer färgglad än jag brukar. Och se vilken kulmage jag fått till, den är perfekt nu när man dricker dricka att ha glaset på magen, haha.

   Funderar på att klippa mig nästa vecka så man får fram vårsvallet nu känner jag mig mest bara som en risbuske. Förnyelse förnöjer och jag har iallafall planerat att bli en ny kvinna inom kort. En mor om inte annat. Nejska skriva ner lite funderingar sen lägga mig och sova bredvid min älskade.... godnatt!!!



"Faderns citat"

"Det är en klok far som känner sitt eget barn
- William Shakespeare"

Sovrumsinredning, asiatisk design.

  På allmän begäran kommer lite bilder på vårt asiatiskt inspirerade sovrum klätt i lila. Fyllt med lite drakar, lotusblommor, ett samurajsvärd, kinesiska tecken i våra tavlor och bonsaiträd.





   Fann denna sidenlampa ifrån Thailand i en affär på söder här i stan med bara handgjorda lampor, väggprydnader och vad du nu kan tänkas vilja ha.

  

   Lampan som är med på bild ingår inte i min asiatiska idyll och kommer försvinna inom kort, vi har bara inga bordslampor på vår sänggavel så då får man ta vad man har.




   Kuddarna fann jag på MIO, man måste ju ha koll på vem som ligger på vilken sida ; ) Så håll till godo.

"Sommartid och det är bara dag 58"

   Känns bra att vakna klockan 12 och upptäcka att klockan faktiskt är 13 redan, känns som hela dagen gått redan. Åt lite frukost och funderade på att om vi nu ställer fram klockan varför kan inte våren komma nu också, jag vet nämligen att när våren kommer så är mitt lilla frö moget.  Och nu längtar vi efter den lilla. Har som sagt lite kvar att sy till barnhörnan bara men jag har ju lite tid på mig så det lär tillkomma lite saker där sen.

   Jag försöker starta ett videosamtal med min lillasyster här på msn men det går sådär, skulle vara kul att få till när de bor så långt bort som de gör.  Inte alla dagar man får höra deras röster man pratar mest med om på msn och det är ju lite skillnad.

   Så började denna dag ikväll ska vi nog se Bedtime Stories, får se om det är något spännande att ha.


 

Barnhörnan med bilder.

   Vi lät våra små kattodågor inspektera de nya inköpen så de ej skulle vara allt för främmande för vad som komma skall och här har vi både spjälsäng med skötbord och vår BRIO barnvagn. Köpte en
Adidas väska att ha alla skötsaker i då jag anser att jag ej vill läga ut 5-800 kronor för en ful skötväska och denna duger alldeles ypperligt bra. Vad tycker ni? Har även en sänglåda under spjälsängen för klädförvaring och korgen under skötbordet e fylld med barnkläder. Amningskudden är i samma mönster som skötbordsunderlägget. Allt detta fick vi in i vårt asiatiskt inspirerade lila sovrum ; )



   Barnvagn med Diinglisar ifrån teddykompaniet, en skallra och en speldosa, mina små drakar. En snuttefilt och tigern som hänger är något som passar min sambos smak, har även en napp hållare som ser ut som ett lejon ifrån samma märke.



   Kåkå var mer nyfiken än Mimmi på Brio sängen med neddragbar sida.



   Nu har vi funnit en plats för alla Mirandanallar : )



   I sängen ligger också min Heffaklump samt Jaris underbart snygga bäver han har köpt. Mimmi var tvärtemot Kåkå och livrädd för sängen så J fick hjälpa henne inspektera det hela sen.




   Nu känns allt så nära, nästan overkligt.

Piercing brist.. och klo klippning..

...nu har jag lyckats svälja två piercingkulor på 2 dagar, vad bortkastat. Köpte en ny kula till till tungan igår då den flrra lostnade men den åt jag upp till pizzan idag, bra otur man har. Så nu har jag beställt ny stav och zircon two kulor. Har haft piercingen i över 4 år och vad jag minns aldrig lyckats med detta så nu är jag lite barsk.



   Skulle klippa klorna på Mimmi, var inte populärt då hon körde upp båda tassarna i ansiktet på mig när jag klippte klorna på baktassarna, hon är himla söt även om bilden på mig inte är så smikrande men detta var ju så charmigt.

"Dag 59, mammabyxor och fotbollskväll"

   Jag måste ha ett par mammabyxor annars blir jag galen, igår satte jag på mig sambons uisex byxor, det var intressant men jag kommer ej kunna gå runt i dom hela tiden och magen den bara växer. Får hoppas mitt kryp väger so det ska nästa vecka. Ni ser där fick jag till ett till smeknamn, Krypet!

   Kärt barn har mång underbara namn. just nu sitter jag och lyssnar på dammsugaren, väldigt spännande då katterna flyr som pesten. J ska köra mig till tonfiskparken så vi kan handla mina byxor. Sen blir det en lugn hemmakväll med fotboll, Sverige möter Portugal skall bli spännande.

   Min kusin har dop idag men då jag mår som jag mår ibland så vågar jag ej chansa och åka dit men en dopgåva det ska do få trots allt. Åkte ju till fader här förra veckan och bara den turen var jag heldöd av så jag håller mig gärna hemma. Haha har inhandlat mig en "byxdress" att vandra runt i här hemma jag e ju himla söt i den må jag säga.



Visst är jag oemotståndlig!!!

"Dag 60 fylld med köp till barnhörnan"

   Så därav min eviga frånvaro på bloggen, då ingen dessutom läser min blogg mitt i natten så tänker jag inte lägga ut bilderna för barnhörnan förens imorgon. Men BRIO spjälsäng är inhandlad, jag fick en pilatesboll av J att sitta på hur underbar som hellst. En mobil till spjälsängen, "Djiinglisar till barnvagnen. Lite barnkläder, en "skötväska" och annat smått och gott."

   Så nu har vi satt ihop sängen, sänglådan och städat och gjort i ordning hela sovrummet, nu längtar man ju bara tills den lilla knodden skall komma. Lät katterna inspektera inköpen och om det var så värst populärt vet jag inte men de var himla söta när de satt i spjälsängen.

   Så nu har jag himla ont i ryggen då jag gjort betydligt mer än vad jag ska göra så jag är lite trött, Ska kolla på den nyinhandlade "Kung Fu Panda" och bara koppla av nu så...


GODNATT PÖSS!!!

"Moderns citat dag 60"

"En mors kärlek är en kärlek ingen glömmer
- Victor Hugo"

Alla älskar AFA!

   Har ju en Afa försäkring som man kan ansöka om när man är sjukskriven för att få tillbaka 12 % när försäkringskassan bara betalar ut 80 %, tack för den säger jag bara. Fick tillbaka lite pengar idag vilket känns bra då jag precis köpt en diskmaskin för samma summa så jag förlorade inget på det köpet.

   Nu har jag precis kommit hem ifrån föräldragruppen, tackar Fridas odåga för skjutsen för det glömde jag min oförskämda människa bort men nu vet ju jag att frida brukar läsa min blogg så förhoppningsvis så ser hon detta ; ) Det var en himla intressant dag idag då vi disskuterade amning varav barnmosrkan uttryckte sig att "om man stimulerar barnet här när man ammar så suger barnet bättre". Vilket slutade i asgarv för de flesta där då en blivande fader uttryckte sig till frun "är det så jag skall göra med dig". Sen var det kört, barnmosrkan kunde knappt prata vidare om detta ämne men kul var det ett gott skratt förlänger ju trots allt livet.

   J åkte till jobbet här och jag är hemma själv och tråkar för ovanligehetns skull, skall nog passa på att laga mat här sen får vi se vart vinden vänder idag. Imorgon får jag föroppningsvis min efterlängtade spjälsäng så jag har ju det att se fram emot iallafall..

   Smaklig spis!!!

Sista dagen för föräldragruppen.

   Vad skall jag nu roa mig med, det var ju åtminstonde en sak som jag hade att se fram emot i veckorna. Det andra jag roade mig med var ju att gå på bio men att sitta på samma fläck i 1-2 timmar är ingen höjdare så det ser jag fram emot när knodden är ute sen. Har ju kommit ut så mycket bra filmer nu så jag har lite hyrfilm att ta igen tror jag sen.

   Fint väder idag ska man göra dagens outfit idag då kanske och klä upp sig lite det är något som händer allt för sällan. Nej en snabb dusch nu så man hinner vi höres i eftermiddag : )

Gravid vecka 31

Barnet

   Barnet är nu cirka 40 centimeter långt huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet har fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Vikt 1 800 gram.


 

   Mitt monster är dock inte sådär stort men det rör sig hela tiden, gärna när man skall lägga sig då är det full rulle där inne. Det fick J erfara igår när han låg och kände på magen tror inte den har rört sig så mycket när han har försökt känna något. Brukar ju vara lugnande när han lägger handen på min mage.


 

Mamma


   Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? 

Källa: www.vardguiden.se

   Inga bristningar ännu men svårt att andas på kvällarna, blir väl så när man ätit såklart och magen är full. Mina ben har inte heller svullnat vilket jag är himla glad för, mina händer har inte heller någon vätska is sig som tur är då jag inte känt av något av karpaltunnelsyndromet på en vecka. Peppar, peppar ta i trä!

   Har ju sett förlossningsvideon ifrån förra veckan och funderat på både förlossning och bedövning. Sen vet vi ju inte som sagt vad som händer när jag slutar med medicinen i vecka 36 men jag är inställd på en helt vanlig förlossning. Däremot tror jag att jag vill stå på knä. Nu när jag haft värkar känns det skönt när man ligger så i sängen på knäna med en kudde under magen det är avslappnande så ska nog göra det, det är mina planer i alla fall. Och sen tror jag nog på en epidural- bedövning och lustgas såklart men vi får se vad som händer helt enkelt.


"Moderns citat dag 62"

"En mamma är en kvinna med 25 timmars arbetsdag som ändå lyckas få en timme över för att leka med barnen
- Iris Peck"

"Inget varsel denna dag, 62"

   Goda nyheter vaknade man med idag, J får behålla jobbet och jag är väldigt lugnad. Nu får vi bara hoppas att vinden vänder. Vi får se vad som händer efter semestern, krisen måste ju vända nån gång. J slutar klockan 14 idag så då får jag äntligen krama om honom igen.

   Sen ska man väl äta våfflor idag har jag hört, en sådan dag fast man måste väl kankse bege sig till affären då för jag tror inte det finns någon sylt hemma. Trött ät jag också, trött, trött, TRÖTT. Gör jag något annat vettigt än att sova?!

   Man har verkligen inget liv, sitter och bläddrar i en kick´s katalog som kom här precis. Har letat gravidbilder sen igår jag måste ju få försöka planera lite innan jag skall fota magen, har så många ideèr men har kommit fram till att orken ej är som sig bör så jag skall nog inte överdriva det hela. Men att åka ut i solen även fast det är kallt skulle vara något, att få slippa alla trista studio sessioner som finns.

   Någon annan som har någon idè över vart eller vad för skoj man kan fota?

"Moderns citat dag 63"

"En verklig mor har aldrig ledigt
- Honorè de Balzac"

Letar gravidbilder och ideèr!

   Och fann en hemsida på en underbar fotograf. För er som söker inspiration eller bara vill se några urläckra bilder så tycker jag verkligen ni skall gå in på den här underbara hemsidan:

http://www.mystic-pic.com/

Navy CIS & The Mentalist.

   Det är sådant jag har att se fram emot denna underbara dag. Var och fikade med Madelojni idag sen bar det av en kort sväng till gamla stans lilla leksaks butik för bäääbisar. Sen var jag heldöd, kom hem och slocknade diekt. Så nu har jag precis satt på en diskmaskin, tänt alla ljus i vardagsrummet och sitter bänkad framför tvn. Ska försöka röja undan i sovrummet innan J kommer hem så jag har gjort något idag iallafall.

   Imorgon ska jag försöka ta hand om J på bästa sätt då de skall ha varselmöte imorgon och han tror inte han får stanna kvar vilket innebär att han får gå efter semestern. Jag vet inte vad jag skall säga allt känns bara så dystert.

   Min fader ringde och öppnade sig för mig idag, det tror jag inte han har gjort på år. Kändes skönt att kunna prata så med honom igen.
 
   Ska kolla på serierna och leta lite priser på mina Diinglisar som jag vill ha till både barnvagnen och spjälsängen. Så ..


PÖSS!!!

"Dag 63, skatteåterbäringen på nätet"

   Spänningen är olidlig då jag upptäckte att man kan gå in på sin e-legitimation och kolla om man får tillbaka på skatten eller får betala tillbaka. Men det är ju på den andra datorn så jag får vänta tills odågan flyttar på sig. Fint väder har vi idag också det blåser kallt bara och det enda jag sitter och längtar till det är Slagsta galss, haha. Vilket glass monster man är.

   Fick en Mc Flurry av Jari igår och 2 chease burgare så jag e himla nöjd. Ska bara komma på något roligt att göra idag förutom att sova som jag gjorde igår, det blir så när man är trött hela tiden. Men snart är det hela 31 veckor av graviditeten. Så jag skall hålla ut 4 veckor till sen har vi våra 35 veckor som läkarna ville att vi skulle få.

   Nej nu blir det frukost.


PÖSS!!!

Nytt Schema, äntligen! Men oro endå...

   Den goda nyheten för idag jag fick min dagtidstjänst med människor dessutom jag trivs bra med. Bara det är ett plus. Inte för att jag kommer att jobba på ett år eller så men endå, glädjande besked. Fast jag fick ju en föraning här om dagen när en liten fågel viskade i mitt öra men kul att få det bekräftat.

   Nu är bara den stora frågan om hur det skall gå för min älskade då det inte ser ljust ut för hans framtid. Det enda som är bra med det om han skulle bli av med jobbet är att han får mer tid med sin blivande familj men aldrig kul att bli arbetslös. Tycker han kunde blivit varslad för länge sen då bland de allra första egentligen för då kanske han hade haft ett nytt jobb nu. Känns bara så tråkigt att mycket skall gå emot oss.

   Monstret verkar ju iallafall göra framsteg i magen vi får se vad läkaren säger om tillväxten sen men allt annat man vill ju få ett bra liv det är iallafall det man planerar för när man skaffar barn till världen.

Wario Land "The shake dimension"




   Äntligen kom det lite underhållning hem i brevlådan så nu har jag lite att göra. Detta spel är till Nintendo Wiit så det blir lite rörelse men det skall nog gå bra. Wario är ju en figur som dykit upp på senare tid med Super Mario gänget. Första gången jag såg Wario var i spelet "Super Smash Bros" ett spel som jag för den delen rekommenderar starkt.

   Det är lite av ett fighting spel där man även har ett litet äventyr som utspelar sig med jämna mellanrum i form av diverse filmklipp.

   I detta spel finner man kända karaktärer som:

Zelda
Yoshi
Donkey Kong
Ice Climbers
Pikachu
ifrån pokemón
Snake ifrån Metal gear
Pit ifrån kid icarus mm...

   Alla karaktärer ägda av nintendo så man får en liten nostalgitripp när man spelar detta. Men nu innan jag skriver en recension om det spelet skall jag börja att spela Wario då jag tycker jag väntat länge nog. Så vi hörs väl om ett par timmar ; )


"Dag 64 och nu är jag uttråkad!"

   Har vaknat med en kelsjuk odåga hemma och det är ju alltid mysigt men snart åker han till jobbet och vad ska jag roa mig med då. Har nån bild jag skall sitta med och redigera idag men annars då. Sy lite men jag gör ju det mesta hemma för jag är uttråkad så. Har letat efter lite roliga saker till monstret på webben och detta är vad jag funnit hittills, är ju ett fan av "Tigr". Men det kan jag ju endå inte köpa förens tll hösten för jag tror inte det blir så mycket kläder på den lilla under sommaren.




   Klockan 20 ikväll är det dock "The eleventh hour" så det ser jag ju fram emot, ni ser jag har inget liv. Just nu är det Hitta Nemo på tv och en galen lekfull katt på golvet. Har precis gått upp men är bra sugen på att gå och lägga mig igen men jag måste väl äta frukost först.

   PÖSS!!!


Små funderingar..

   Nu är snart dagen slut och vi har precis kollat på Passengers med Anne Hathaway. Rätt bra film när man väl förstod den. Det hände ju inte så mycket i början men klart sevärd. Har haft en helmysig sag med J här hemma. Tror vi behövde det båda två att bara få vara och pyssla om varandra. Min ork har ju inte direkt funnits där sen har jag ej mått så bra.

   Har väntat på att jobbet skulle ringa idag då de nya schemana är utdelade. Får väl ringa imorgon och höra domen, J jobbar eftermiddag nästan hela veckan så jag ska passa på att sy en del, får ju spjälsängen till nästa helg så ska sy spjälsängsskyddet och lite annat jag kan komma på för att syselsätta mig. 

   Så denna vecka kanske man kommer längre med barnhörnan. Nej nu är jag trött skall nog dra mig till sängen snart, godnatt på er.
  

Steven Gerrard satte sitt Hattrick!

   Andra halvleken blev ju bara bättre och bättre, först satte Gerrard 4 - 0 genom en frispark sen fick Aston Villas målvakt rött kort när han fällde Torres varav Gerrard sate straffen lika säkert som alltid. Liverpools passningsspel var en glädje att se likaså Riera´s lätta fotarbete med boll där han fick visa lite bollkonster. Nu är det säkert inte många som brukar läsa min blogg och intressera sig för Liverpool´s fotbollsspel men jag måste ju få ur mig lite ut av det jag gör här hemma : )

   Nu hoppas vi bara på att de spelar lika bra nästa helg de har ju ett par tuffa matcher emot sig nu här framöver och jag är väldigt spänd över att se hur de klarar av de situationerna. Tycker Manchester kan floppa nästa helg med då jag komma på något vettigt vad jag skall roa mig med, en bravad borde vara på sin plats har ju inte haft vare sig bravader eller vadslagningar på länge så någon som har något förslag?

Liverpool - Aston Villa 3 - 0 efter 45 min.

   Och helgen den blir bara bättre och bättre. Detta står sig efter den första halvleken. första målet satte Kuyt på retur ifrån en frispark andra satte Riera på ett långskott ifrån Reina ich 3 - 0 mplet satte Gerrard på straff! Aston Villa satte ju lite fart efter första målet där men nu verkar de mest frustrerade. Har ju redan delats ut några gula kort till aston Villa så vi får se hur det går i andra halvlek.

   Dagens bästa citat måste ju ha kommit innan matchen ifrån Markus Birro om Steven Gerrard:  "..man blir halverotisk när man ser den jäveln.."

   Vilken supersöndag det är!!!

"Moderns citat dag 65"

"Var snäll emot dina barn, de kommer välja ditt ålderdomshem
- Phyllis Diller"

"Dag 65 ännu en sömnlös morgon"

   Efter 6 timmars sömn sitter man här igen men vad ska man göra, bara att gå upp och försöka göra något av dagen. Vad nu det skulle vara för ointressant. Tröttär jag men får väl ta igen sömnen nån annan dag.

   Nu stramar magen något så otroligt och på kvällarna så har jag svårare att andas men det kan ju ha med den ökade lungkapaciteten, 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Himla skönt att smörja in magen var dag är det iallafall det stramar inte lika mycket då.

   Vad händer idag då, fotboll såklart Liverpool spelar ju sen skall jag nog redigera lite bilder och gå in på de sidor som Fina frun aka Nathalie tipsade mig om och leta lite barnsaker. Som om jag inte redan har nog, vad gör man inte när man kan beställa hem : )

   Nu skall jag få hjälp av Putte här att redigera lite bilder så det är ju mitt första projekt.

PÖSS!!!

  

Drömprinsen..

   Hur vet man att man fått den drömprinsen man letat efter? Är det när han säger att han älskar dig, är det när han bedyrar sin kärlek för dig eller är det när han skämmer bort dig!?

  Inget av det eller en blandning av det kanske, det är när han skall pyssla om dig en dag och verkligen lägger manken till för att du ska ha det så bra som möjligt, han ordnar med fika, säger ömma ord, köper presenter och bara pysslar om dig. Och under tiden han gör allt detta för dig och ingenting går som han vill så vaknar den arga finnen i honom, det dunkar i skåp och skramlar i köket, det svärs på finska men så fort han smyger ut och ser in i dina ögon då är det som om ingenting har hänt.

   Då kan man inte annat är att le för man vet att han trots allt gör allt det där för dig och han älskar dig annars skulle han väl inte gömma sina små agritioner när han trots allt försöker göra dig glad och lycklig.

   Kärlek är vad kärlek gör i sin älskades ögon och i mina ögon finns det ingen annan i världen som istället för att få mig på dåligt humör när han är arg, bara ger mig ett leende på läpparna. Det smittar ju även av sig. Hoppas bara att någon förstår vad jag skriver nu för det är inget negativt han är bara för söt...



"I världen är du bara någon men för mig är du hela världen"


Diinglisar och mobiler till lill Monstret.

   Verkar vara himla svårt att hitta diinglisar alla som jag vill ha iallafall och mobiler till barnvagnen. Har ju som sagt funnit mina små "Drakar" redan i form av en skallra och en speldosa till lill monstret. Men jag skulle vilja ha något mer att hänga över barnvagnen och spjälsängen. Har hört att det finns en helmysig butik nere på gamla stan som jag ska försöka ta och besöka någon dag. Får ta det om ett par veckor när J är hemma eller så kidnappar jag Sofie om hon är sugen. Men visst e dessa söta!!!



Fulham - Manchester United 1-0, YES!!!

   Scholes utvisad i 17e minuten, rött kort direkt för hands i straffområdet och då sätter Fulham 1-0 emot Manchester United genom Danny Murphy våran gamla Liverpool kille som kallades Manchester dödaren när han spelade i Liverpool  tack vare att han kom in och sänkte Manchester med sina mål, vår hjälte : ) . Det känns bra! Med andra ord sitter jag och kollar på den matchen min odåga är ute och pratar med grannen så se vad han missar. Så nu hoppas vi att detta håller i sig, skall följa denna match nu och hålla tummarna.

  Ju sämre det går för United dessto bättre chanser har ju faktiskt Liverpool.

   Van De Saar verkar inte vara med i matchen alls idag, himla mycket slarv så Fullham har 7 målchanser emot 1 efter bara 24 minuter.

   Livat är det i England idag, bombhot försenar match derbyt mellan Tottenham - Chelsea till 16:30 då en bil misstänks innehålla en bomb i närheten av White Hart Lane.

   Och Gerrard friad ifrån misstankarna om misshandel, denna dag är en bra dag!

  Uppdatering 17:50.

  2-0 till Fulham och Rooney utvisad i Manchester United. Nu sitter jag och kollar klart på Tottenham - Chelsea då Chelsea ligger under med ett mål. Skulle vara skönt om även dom tappade poäng. Sa ju att det var en bra dag!

"Dag 66 nyvaken och fikasugen"

   J står i fönstret och kollar ut på gatan vi har nämligen en väldigt lustig herre i huset bredvid, han är sjuk och vissa dagar verkar vara värre än andra. Idag går han visst runt och sparkar på allt, här är lite skum vissa dagar går han runt lika långsamt som en snigel och det tar ca tio minuter att slänga sopporna vissa dagar då nästan rusar han runt där ute.Stackaren men när det kommer folk då är han som vanligt igen.

   Nyvaken här, sitter och läser nyheterna samtidigt som jag laddar datorn. Var helt död igår efter det äventyret. Men jag sov bra. I eftermiddag ska jag sluka nin blåbärspaj jag längtar redan. Men just nu ska jag nog äta frukost, får ju ha en heldag med J här hemma det ska bli mysigt. Ska man övertala honom att vi ska äta baguetter till frukost, det är jag himla sugen på.

   Magen mår bra idag likaså ryggen och min hand har ej mått såhär bra på en evighet. peppar peppar ta i trä. Då blir man lite gladare och får en gladare sambo har jag märkt. Nej nu frukost var det ju!

"30 åring till sjukhus med magsmärtor - Födde en dotter"

   Har hört många sdana här historier förut där en kvinna åkt till sjukhus med ilfart för hon haft magsmärtor och kommit hem med en nyfödd. Jag har alltid undrat, hur gick det sen, tänker på om hon åkt med sin sambo om det hållit ihop eller hur man i huvudtaget inte kan upptäcka att man är gravid. Tycker det är lite lustigt.

   Denna historia son står i aftonbladet idag är dock lite tragisk när kvinnan i sig haft så mycket problem precis innan detta hände men som jag brukar säga allt sker av en anledning. Så är det nog i det här fallet.

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article4571730.ab

   Min syster berättade en historia om en kvinna som vägrade gå hem ifrån jobbet. Efter ett par timmar gav hon med sig och gick hem. Berättade för sin man att hon mådde dåligt så när han kom hem på natten och skulle titta till henne efter jobbet så fick han en smärre chock. I sovrummet låg nämligen frun med en nyfödd bäbis på magen. Och inte nog med det så hade även hon fått en chock och inte riktigt fattat vad som hänt så när mannen frågat vems bäbisen var så svarade hon bara lugnt att det är vår. De fick åka med ilfart till sjukhuset men den lilla knodden mådde bra. 

   Även i det här fallet hade kvinnan ej vetat om att hon var gravid vilket jag också tycker är konstigt då paret haft 3 barn sen tidigare. Men barnet föddes ju till en redan lycklig familj så det var ju tur.

   Livet är fullt av överasskningar.

Dagen redan slut!? Pappas födelsedag.

   Denna dag gick fort. Gjorde finsk blåbärspaj idag när Frida kom den var populär så hon vill sno receptet sen kom J hem och det var bara att åka iväg och fira fader på faders födelsedag. Första gången vi varit iväg sen jag var på sjukhuset och har just precis kommit hem här. Är helt slut i kroppen nu så nu vet jag ju att små utflyckter inte är att rekomendera men himla trevligt var det.




   Det gör ju inte saken bättre att man får se sina underbara syskonbarn, Anton och lilla Tyra. Trist bara att jag ej får hålla i dom små liven. Det blev en whiskey till Fader som han verkade helnöjd med och Stollans goda kakor var bara att digga ner. Nu ska här mysas lite med J och ta det lugnt.
'
'PÖSS!!!

"Moderns citat dag 67"

"Nu, precis som alltid är mamman den mest avancerade köksmaskinen i hemmet
-Beverly Jones"

"Dag 67, sömnlös igen."

   Tiden går fort när man har roligt. Är trött som få men kan inte somna om, kan bero på att J åkt till jobbet kanske. Sitter och kollar på Rush Hour 3 på tv just nu. Idag bär det av till fader men det dröjer ett par timmar som sagt, han fyller idag som jag skrev tidigare i veckan så jag ska be J åka förbi och köpa whiskey sen.

   Och idag kommer nog Frida förbi här efter 10, hade ej tid igår. Det är Champions Leage lottningen idag vid 12 som jag skall försöka komma ihåg att kika på så får jag väl informera J vilka Liverpool möter sen.

   Himla kul att ha en katt här som tok attackerar min morgonrock här och det är ju himla skönt när man endast har den på sig. Odåga!

   Det är en himla mssa rörelse i magen just nu, igår när jag skulle matvila så hoppade jag till för jag blev lite rädd faktiskt, kändes inte som det brukar göra så jag funderar på om monstret håller på att lägga sig till rätta kanske. Nått mublerar den ju om där inne iallafall.

Utmanad av Sofie

Jag blev utmanad av Sofie

UTMANING

Fyra tv program jag brukar se:
Four and a half men
Vänner
Navy CIS
The Mentalist

Fyra saker jag gjorde i går:
Skrev 7 blogg inlägg
Tog gravidbild i v 30
Ordnade med barnhörnan
Fikade med Lollo

Fyra saker jag längtar till:
Vårt kommande barn
Min första martini
Få kunna sova på mage

Sommar

Fyra saker som står på min önskelista
Att min förlossning skall gå bra
Nytt vardagsrumsbord
En spegel
Spjälsängen



Fyra saker jag avskyr: 
Lever
Foglossning
Att bara få ligga hemma
Värkar


Fyra saker jag tycker om att göra:
Kolla på film
Få dona och planera med alla barnsaker
Umgås med kompisar och familj
Sova


Fyra saker jag åt i går:
Nyponsoppa
Ostbågar
Hemmalagad Indisk mat
Frukt


Välj fyra personer som skall göra detta testet

Jag kan ju försöka få Jari att skriva detta så han skriver i sin blogg iallafall. Madelojni och Fina Frun  kanske ; )?

Disneyklassikerna.

   Än har man barnasinnet kvar och samlar på Disneyklassikerna i dvd format, mitt barn lär ju ha en fin uppväxt när det gäller att se på film med sin moder som e precis lika galen hon i tecknat, haha. Menar då såklart inte att jag skall sätta det stackars barnet framför tvn hela tiden bara att det finns något som man kan göra ihop sen när det växer.

   Snart är samlingen komplett har i o för sig 2 Pinoccio men den äldre varianten är värd betydligt mer än den nya och jag var ute efter extramaterialet. Bolt är ju klassiker nummer 48 och nästa år kommer Prinsessan och Grodan 20 Februari 2010, året efter det kommer nästa klassiker, Rapunzel februari 2011.

Snövit kommer under hösten.
Fantasia, Fantasia 2000 & Skönheten och Odjuret kommer under 2010
Alice i underlandet & Lejonkungen 2011
Askungen 2012
Bambi & Lady och Lufsen 2013


   Nu vet jag såklart att dessa släppts tidigare men dessa är också svåra att få tag i idag om man inte vill lägga ut 1500 kronor på Tradera för exempelvis Snövit.

"I platinaserien finns det de från början 10 bäst sålda Disneyklassikerna (utökat till 14 bästa) och dessa filmer ges ut i specialutgåvor. Första var det meningen att man skulle släppa en ur platinaserien i oktober fram till 2010, men i maj 2003 beslöt Disney att släppa två varje år, en på våren och en på hösten. "

   Finns en film som jag e rätt nyfiken på men det är mest för att de har stoppad produktionen på den, A few god ghost´s, den skulle ha släppts 2005. Filmen har haft en mängd olika titlar under produktionen, dessa är My Peoples, Once In A Blue Moon, Elgin's People, Angel and Her No Good Sister och A Few Good Ghosts.

Källa: www.magicmovies.se

Kåkå är ingen katt hon e en hund..



   Hon beter sig iallfall som en. Här sitter hon i fotöljen och filosoferar i vanlig ordning, himla sexig må jag säga. Hon möter en när man kommer hem vid dörren och pratar för fullt, hon tigger fint när man äter, hon bär ut maten till hallen för att äta där vi kan se henne, man får inte gå på toa eller dusch utan henne då blir det ett himla liv och hon ligger som en hund när hon sover på magen med tassarna under magen och huvet frammåt. Men hon är bra söt endå.


   Just på den här bilden fattas det bara en tv-kontroll och en cider i ena tassen, haha!


Felsägningar du inte vill säga i direktsändning!

...är jag himla bra att lyckas med ibland. Idag när vi satt ner i föräldrargruppen så pratade vi lite om vad som stod i tidningen, de här med att man får cancer förallt man gör. Förut fick man canser om man åt Chips, sen fick man ej ha sex för man fick cancer och idag så står det på Aftonbladet att man får cancer av oralsex.

   Det tyckte jag var rätt kul så när vi började prata om det så sa jag: "Det senaste är ju att man får oralsex av ca..." där tystnade jag i ett asgarv när jag kom på hur fel det blev. Är dutkig på detta som sagt.

   Har även lyckats häva ur mig när jag pratade med min sambo om att när jag får barn då skall jag minsann bli som de där andra nyblivna föräldrarna på stan och bli en Latte Mamma. Det var bara det att jag la till ett B och sa en sådan där "Bl'tte Mamma"! Det är sådant man skall vara lycklig över att man inte säger i direktsändning så jag har kommit fram till att jag nog inte skall jobba med radio och tv. Eller så skall jag sluta dricka kaffe ; )

   Vad tror ni?!

Wakeup cat på You tube.

   Någon som sett Simon´s cat? En bildserie där de visar tecknade filmer av en katt och dess lustigheter, den första är ju den roligaste, söt är han iallafall. De flesta som ser den brukar känna igen sig i den här kortfilmen, finns även för hundälskare.

   Kolla på den: http://www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q

och uppföljaren http://www.youtube.com/watch?v=s13dLaTIHSg&feature=channel

"Dag 68, foglossning och sömnlöshet"

   Den människan som uppfunnit foglossning skulle ju ha stryk, det måste ju vara en uppfinning varför får annars bara gravida det. Kanskr för att vi skulle klara av det bättre än männen ; )
   Nejdå men det är fasen irriterande att inte kunna få sova på sidan för det gör ont och enda stället du ligger bekvämt på är om man ligger på magen men där kan man ju inte ligga fär där ligger ett monster i vägen och väntar på att få komma ut. J säger att han tycker att det händer något med min mage varje dag, han har kanske rätt men den ska ju växa till en gigant!

   Har ej kunnat sova som jag ska för det där vi får se hur det ska gå att ut och röra på sig. Måste ju bege mig ner till föräldrargruppen idag. Idag ska vi se förlossningsvideon det vet jag ju då inte om jag är så värst sugen på att se men man kanske lär sig något av det också. Sen får vi se om vi får finbesök av Frida efter det men nu blir det frukost och nyhetsläsning så man håller sig uppdaterad!

Benitez kvar i LFC till 2014!

   Strax efter 22 ikväll så blev det klart, Rafael Benitez stannar 5 år till i Liverpool. Benitez gjorde detta uttalande:

   "Mitt hjärta tillhör Liverpool FC, så jag är förtjust över att skriva under ett nytt kontrakt. Jag älskar klubben, fansen och staden. Med en klubb som den här och de supportrar som finns här skulle jag aldrig kunna säga nej till att bli kvar. Hela tiden har jag gjort klart att jag hade för avsikt att stanna här länge och när jag avslutar mitt nya kontrakt innebär det att jag kommer att ha varit ett decennium i klubben.

Klubben är högt respekterad runtom i världen tack vare dess enastående historia och fantastiska arv. Det är mitt mål att bibehålla dessa värden och hjälpa till att skriva ett nytt kapitel i vår historia.

Genom den här processen skulle jag vilja tacka ägarna för deras hårda arbete med att färdigställa avtalet. Alla i klubben strävar mot samma mål och det är att nå framgång och vinna pokaler."

Källa: http://www.svenskafans.com/england/liverpool/

   Efter en liten svacka i spelet har ju Liverpool haft ett par spektakulära veckor med sig. De vann emot Real Madrig och Slog ju Manchester United på bortaplan med 4-1, totalt utklassade efter att LFC fått igång sitt spel i andra halvlek. Synd bara som sagt att de spelat så dåligt emot sämre lag som de borde vunnit emot, så som Stoke. Efter segern emot United så var detta även Benitez 100 ligavinst som Liverpoolmanager.

   Jag hoppas att Benitez kan hålla kvar dom i den här formen dom är i och att vi får se fram emot mera utklassningar!

Gravidbild i vecka 30.



   Här har vi monstret i närbild, knappt så man vågar lägga ut den här bilden på blåvalsmagen *skratt* det blir nog bra sen när vi kommer iväg och tar våra gravidbilder. Längtar efter dessa, tycker det är vackert med en höggravid kvinna, sen om jag blir så vacker på bild det vette tusan men det är värt ett försök. Jari kommer ju vara med på bild så jag får ju något vackert att kolla på när jag kommer hem sen ; )

Top Design, är 3ans designprogram bättre än 5an?!

   Ser på sista programmet just nu och sitter och funderar på varför jag ej kikat på det här tidigare, älskar ju design och jag har så otroligt mycket ideèr som jag vill genomföra. Får väl vänta tills vi köper hus och leka av mig lite tror jag.

   Fint att de skriver på Tv 3´s hemsida om program som liknar Top Design så som: "Vårt bröllop i era händer, Top Model, Du är vad du äter och Trebarnsmamma och hög på cannabis" för alla dessa program är ju självklart designinspirerade allihoppa, vad är det för nöt som skrivit in det där!? Design Simon och Tomas är ju inget design program, även om det slutat för säsongen men endå. Det programmet som slutat för säsongen är det enda man kan gå in på och kika på olika hem de designat, lite skumt tycker jag.

   Kolla bara denna länken till sovrummet de ordnat, läckert!
http://www.tv3.se/content/inkoepslista-simon-och-tomas-1

   På Kanal 5´s hemsida kan man iallafall gå in på de olika programmen och kolla in de olika designarnas verk. Ska man bojkotta 3an kanske. Jag vill ju se lite bilder och få lite inspiration. 

Här finns det fullt av bilder:

http://kanal5.se/web/guest/roomservice/avsnitt?p_p_lifecycle=0&p_p_id=K5AV_INSTANCE_Oet7&_K5AV_INSTANCE_Oet7_struts_action=%2Fk5journal%2Fav&_K5AV_INSTANCE_Oet7_articleId=1133023&_K5AV_INSTANCE_Oet7_groupId=1097&_K5AV_INSTANCE_Oet7_version=1.0

   Nej mer design åt folket!!! : )
  

"Moderns citat dag 69"

"Barn uppfinner din värld på nytt åt dig
- Susan Sarandon"

Nostalgitripp med tecknat!

   Tänk så bra man hade det som barn, jag har ju lite av mitt barnasinne kvar vilket innebär att jag tycker väldigt mycket om tecknat. Så min sambo ordnade Disney Channel till mig. Ve och fasa, vad har de gjort med dagens tecknat? Ingen humor som förr och de känns allt slarvigare gjorda än förr i tiden, nu låter jag gammal när jag säger så men det finns en hel del charm i gammal film.

   När jag var liten hade vi Bumbibjörnarna år 1985-1990, 65 avsnitt. Handlar om en familj "gummibjörnar" som de kallas för som har en magisk dryck som gör dom otroligt starka och studsiga.

 

   Darkwing Duck år 1991-1992, 91 avsnitt, "Jag är faran som lurar i natten" En hjälte som sliter mot ondskan på natten med flygaren Sigge.



   Räddningspatrullen år 1989, 65 avsnitt. En räddningspatrull som hjälper de som behöver hjälp, de har även Pärlan en mångsysslare till mus och uppfinnerska. 



   Luftens Hjältar 1990-1991, 65 avsnitt. Pappa Baloo flyger flygplan och driver en firma. I serien finns också kung Louie som driver en bar samt  Shere Khan ifrån Djungebokenfilmen.

.

   Ducktales år 1987-1990, 100 avsnitt. Familjen anka (Ankliv) som alltid är på äventyr med den snåle men otroligt rike Farbror Joakim. Knatte, Tjatte och Fnatte finns även med tillsammans med lilla Anki.




   Kollade även på Greve Duckula år 1988-1993, 65 avsnitt. som har en hel del vuxen humor i sig men det är ej Disney det är en Brittisk tecknad serie som först dök upp i serien Dundermusen. Greve Duckula en vegitarisk vampyr i Transylvanien.



   Är faktiskt himla glad att iallafall Bumbibjörnarna, Räddningspatrullen och Luftens Hjältar går på mornarna på Disney Channel men inte alla dagar man är uppe halv 8 på morgonen när de börjar.

"Dag 69, sömnlöshet och tecknat"

   Tänk vad dagarna går fort ibland, eller inte. 3 veckor har dragit förbi och det känns som om det är en evighet kvar tills beräknat BF. Vi får se vad som händer när jag slutar äta medicinen vecka 36 men 30 hela veckor har jag hunnit komma till och bara det känns skönt. 

   Vaknade klockan 6 idag för mit dagliga morgonbesök på WC, brukar dock inte bli förens vid 10 på mornarna men inte idag och inte kan jag somna om heller. Tror jag ligger och tänker på alldeles för mycket här hemma. Så jag tänkte passa på att gå upp tidigt och få någonting gjort vilket slutade i en hel del bloggande framför Disney Channel. Kan ju inte eller snarare vågar inte göra så mycket nu när J ligger och sover där inne. Får fint sällskap av katterna här sen är det lite skönt med egen tiden man får ta vara på den.

  Idag kommer nog Lollo över en sväng tror jag ska bli trevligt. Alltid lika trevligt med sällskap. Jag ska endå försöka få någonting gjort, nu när handen är helt okey skall jag försöka ge mig på att sy lite så får vi se hur långt jag kommer.Nej lite frukost på det här! 

Gravid i vecka 30

Barnet


   Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. För förstföderskor fixeras barnet ofta tidigare än för de som fött ett eller flera barn, då barnet kan röra sig ända till slutet. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.

   På mornarna när jag vaknar är det mycket aktivitet där inne, jag känner kullerbyttor över hela magen känns det som. Lite kul att kika på magen då det blir som en liten våg på den när mitt lilla monster vänder och vrider på sig, hur skönt som hellst. Blev inget besök till barnmo´rskan denna vecka utan ifrån och med nästa vecka är det ungefär veckovis med läkare och barnmorske besök.


Mamma


   Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Passa på att börja lagra kolhydrater inför förlossningen. Ät rätt, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.

   Jag mår faktiskt rätt så bra just nu, kan ju bero på all den vila jag har fått. Kan ej väga mig denna vecka då min käre syster med sambo snott vårat Wii så jag får hålla mig till nästa vecka. Vi börjar bli väldigt nyfikna på könet nu faktiskt men vill inte förstöra repliken "Det blev en flicka/pojke" på förlossningen så vi får hålla till godo. Magen stramar en hel del så snart kommer väl de underbara bristningarna. Är öm i ryggen väldigt mycket men det löser vi med att J nyper och sätter igång blodflödet i mina trötta muskler. Annars har denna vecka varit nådig när det gäller min foglossning, karpaltunnelsyndrom men en hel del temperaturskillnader dock.


Källa www.vardguiden.se


Då var dag 70 av 90 slut..

...och jag har lyckats med lite roliga saker idag. Ingen mjukglass dock som var mitt mål för dagen då det känns som mitt monster i magen kräver det snart. Kanske därför jag inte kan sluta tänka på Slagstaglass. Fick min efterlängtade Pepsi dock, något jag ej druckit på länge faktiskt försöker ju att inte få i mig alldeles för mycket onyttigt nu när man är gravid.

   Fick Ericssons hamburgare idag då vi blev väkta av Sarah som ringde halv sju, kom då på att vi ej ätit så då blev det snabbmat tyvärr : )

   Imorgon skall jag ta och sy lite lakan, örngott och påslakan till barnsängen. Har köpt världens gulligaste små drakar i form av en skallra och en speldosa till barnvagnen. Måste väl få ordning på barnhörnan så jag kan lägga ut lite bilder på det jag fått ihop nu när jag bara legat hemma.

   Måste säga att den här iden med att ligga hemma och vara sjukskriven och inte ens få gå ut och gå är inte så himla roligt som man kan tro. Vissa verkar tro att man har rena semestern bara för det men att bara få ligga inne och tråka är inte så roligt så det är väl bäst jag börjar hålla mig sysselsatt nu. Har ju lite att sy och dona med som sagt. Ska bli skönt när det blir klart sen, nu blir det nog en ny film innan sänggåendet.

   Grattis Poffen till både tattueringen och jobbet nu!

   PÖSS!!!


Lakeview Terrace, filmrecension!

   Ska man inte vara säker när man bor bredvid en granne som är polis?

   Det är vad folk tror men för det nyinflyttade paret Chris och Lisa Mattson kan grannen ställa till ett rent h'lvete. De är ett par som köpt sitt första hus tillsammans där de tänker slå sig ner och kanske så småningom skaffa familj. De har fått tagit emot många hårda ord genom sitt äktenskap tack vare att Chris är vit, spelad av Patrick Wilson och Lisa är svart, spelad av Kerry Washington.

   Grannen Abel Turner är en gammal veteran inom polisen sen 28 år tillbaka, spelad av Samuel L Jackson. Abel är en butter äldre man som går sin vanliga runda i området varje natt för att kolla att allt är som det ska, är ensamstående med sina två barn då hans fru dött 3 år tidigare.

   Allt börjar bra för det nyinflyttade paret som tror sig har funnit paradiset och förväntar sig en vanlig familjeidyll. Det visar sig dock snart att deras perfekta paradis kanske inte är så perfekt när man bor bredvid en polis som verkar ha något agg emot dom och gör allt för att de skall flytta ifrån området. Frågan är bara om de hinner flytta innan deras granne Abel gör något där någon kommer till skada. Kort och gott vad man kan berätta om denna film för att inte förstöra själva poängen.

   Tycker denna film blev bättre och bättre ju mer man såg och det är inte ofta Samuel L Jackson spelar the bad guy. Bara det är ett plus, den har lite oanade vändningar och man tycker många gånger att Samuel borde skjutas men för att vara en liten grannfejds film som låter urtrist så tycker jag den här thrillern håller mer än måttet och är helt okey!



  

"Moderns citat dag 70"

"Barn behöver vägledning och medkänsla långt mer än instruktioner
- Annie sullivan "

Just för tillfället är min sambo som ett stort barn so inte klarar av instruktioner sen vet jag inte om han är med någon medkänsla för han är bara jobbig så som han bråkar med mig : )

Faders födelsedagspresent?

   Nu är det snart dagen d igen då fader fyller år, brukar alltid köpa en whiskey till honom men det kanske börjar bli tröttsamt så jag håller på och letar på nätet efter vad man kan beställa för skoj. Man kan skicka choklad till den godistokige.

http://www.chokladogram.se

En optisk mus till datorn för den som arbetar på jobbet mycket kanske med tanke på hur mycket han befinner sig på jobbet, 319:- på www.bluebox.se


   Böcker är alltid lika kul att få om det är något intressant innehåll vill säga, detta fann jag också på bluebox de har en himla massa skoj. Akutgåva - Bok - I värsta fall, katastroffrågor och överlevnadssvar, 159:-.



   Varför inte denna bok : ) 189:- även den på bluebox.
 
      En nyckelhålare man har direkt innanför dörren skulle varit perfekt då min fader är expert på att tappa bort nycklar, 199:-.



   Det som är bra med bluebox akutgåvor är att om man har brottom med en present så kan man om man beställer innan klockan 16 en vardag få det man beställt tills dagen efter, det kallar jag akutgåva! Så vad säger ni några ideer eller har ni själva fått några ideer till födelsedagspresenter nu kanske!?

" Dag 70 vaknade med fågelkvitter och nu längtar jag ut!"

   Vaknade med fågelkvitter idag, jag längtar ut. Trist när det är så fint väder och man inte ens får gå på en promenad. Jag ska såklart försöka bege mig ut med min sambo endå någon dag, man måste ju få friskluft. Han om någon vet hur jag har det och vad jag får och inte får göra. Han är på benen igen och håller på att göra våfflor till oss till frukost.

   Väntar spänt på att få en bild av Sofie´s tattuering som jag målat till henne, ska bli skoj att se. Hittade denna bild på min systerdotter Tyra och katten Kesa som är taget förra året. Kesa är inte så himla förtjust i Tyras förtjusning som ni nog kan se men tycker det är en sån himla gullig bild så jag måste ju få lägga ut den.




   Nej jag vill bara ut idag och äta mjukglass, jag längtar! Ska roa mig med en dusch sen frukost sen får vi se vad denna dag bjuder på för spännande aktiviteter.

Slagstaglass Eskilstuna med våren i luften!

   Har suttit och funderat på Slagstaglass här och de öppnar den 3 April för de som ville veta det. Det blir många promenader dit sen när man har barnvagnen att gå med!




Några av mina favoriter:




www.slagstaglass.com

Barnhemmet, filmrecension!



   Har precis kikat klart på thrillern Barnhemmet. Originaltiteln är El Orfanato som gavs ut 2007, 105 minuter lång. Skådespelare: Belén Rueda Fernando Cayo Geraldine Chaplin med flera..

   Lara återvänder med sin man Carlos och sonen Simon till sitt gamla barnhem för att renovera upp det  för handikappade barn som hon och hennes man nu skall öppna upp och driva som förr. Efter en snar ankomst dyker en kvinna upp som har en hel mapp om Simon som råkar vara adopterad, hon säger sig vara ifrån socialstyrelsen men då Lara anar misstankar och ber den gamlla damen att gå vaknar hon mitt i natten av att någon brytit sig in i utehuset. Hon upptäcker den gamla damen som flyr ut mitt i natten och Lara gör då en polisanmälan för att sedan återgå till att umgås med sonen dagen efter.

   Snart börjar hennes son leka underliga lekar med sina fantasivänner hans skaffat sig. Under en skattjakt med sin mamma får Lara nog och säger ifrån då Simon avslöjar att han vet att hon inte är hans riktiga mor och att han lider av en svår sjukdom. 

   Lara och Carlos försöker då förklara för Simon varför de inte sagt något tidigare men de hinner ej långt då de skall ha öppet hus och visa upp det nya barnhemmet för allmänheten. Det är under det kalaset Simon försvinner under mystiska omständigheter och Lara har sitt första möte med en liten pojke  med en påse på huvudet.

   Mer än det tänker jag inte avslöja ni får sen den själva, en hemsk historia när alla pusselbitar kommer på plats, finns några skrämmande ögonblick men man hoppar mest i soffan av det oväntade. En annars bra film tycker jag.

   Se den!!!  

   Kanske skall tillägga att den är på spanska!

MacGyver skall tydligen bli film!

   När jag var liten kollade jag alltid på MacGyver med Richard Dean Anderson i huvudrollen, jag såg även Knight Rider med bilen Kit och David Hasselhoff, A-team och Airwolf. Min idol som 4 åring var Jean Claude Van Damme men "det" är en helt annan historia.

   Nu ska iallafall MacGyver bli film är det snack om och de flesta vill att Richard Dean Anderson skall spela huvudrollen igen, hur gammal han än må vara i nuläget. Hela 84,5 % som röstat på aftonbladet tycker faktiskt det, "tätt" efter har vi Christian Bale ifrån Batman filmerna på hela 5%, inte illa för en skådis som syns överallt just nu. Bakom projektet står bolaget New Line Cinema.

   Vi får se om denna hockeyfrilla återkommer till bioduken och när, jag kan dock inte se Christian Bale i hockeyfrilla så det skall bli intressant att se vem som skall bära upp Richard´s mantel som den uppfiningsika människa han var!


Tingeling...Humor eller inte?!

   Melodifestivalen, fylld med udda humor och dessutom deras avslutning i lördags med låten Tingeling. Så vad tycker ni är detta svenska folkets humor? Tyckte ju låten i Globen var lite rolig men inget slår nog Björn Gustavsson och Kristian Luuk ifrån förra året.

http://www.youtube.com/watch?v=cWo6Dbwq4Ms

"Dag 71 har nån beställt väckning av Folksam?!"

   Jag bara älskar telefonförsäljare. Ringer alltid så bra tider, särskilt när man sover som bäst. Det bästa var när de ringde ifrån "Vi föräldrar" och ville sälja på mig en prenumenation av just den tidningen då de säger att jag lämnat in ett önskemål om att bli uppringd, varför jag nu skulle vilja ha en tidning som är till för föräldrar med små barn när jag inte ens fött vårt barn än. Känns bra!
 
   Idag ligger Ms J hemma och är sjuk igen den stackaren fast han har tagit sig ut till soffan nu så han ligger här bredvid mig i mitt lilla hörn med min Samsung på magen.

   Nej ska man göra lite våfflor till frukost kanske det skulle sitta fint.

Våra smeknamn och deras betydelse!

   Det finns så många roliga smeknamn som folk kommer på till allt. Det roliga är väl endå historien bakom smeknamnen. Kolla bara på min odåga till sambo, han kommer alltid bli kallad "min lilla" men har på senare tid fått smeknamnet Elvis och de senaste dagarn kom dödstöten när jag kom på att Ms J är ett himla bra smeknamn. Vart kommer då alla namn ifrån?

Lilla - Innan jag ens träffade Jari så skrev jag "lilla du" på msn vilket ledde till en het disskusion varför jag kallade honom liten så då när vi blev ett par blev det, min lilla!

Elvis - För jag tog en himla snygg bild på honom när han gjorde en extremt snygg Elvis pose som för den delen ligger ute på bloggen.

Ms J - Lite kul, jag förkortar alltid hans namn till J här på bloggen och det finns ju en viss figur i topmodell som heter Ms J, då Jari är den enda skrattkällan jag har här hemma passade det himla bra in på honom.

   Mina smeknamn då, Gördis, Kicki och Cado:

Gördis - Fanns ett tv-program på 90-talet som lddes av Adam Alsing där han klädde ut sig till Gördis, så jag har ett eget ledmotiv då jag fick smeknamnet dels efter progammet samt att jag tydligen hade Hjördis fingrar (Hjördis var en lärare på Stenhammarskolan)

Kicki - Nebbe den odågan på jobbet började kalla mig för det sen var det kört, inget namn jag direkt är glad att jag har men det fungerar på jobbet.

Cado - Ms J´s privata smeknamn på mig, jag älskar avokado så först var det "Kristi vocado" som gick över till "Vocado" och till sist bara Cado.


Andra smeknamn:

En av mina bästa vänner kallas för Niffert, Linda fick sitt smeknman när jag på matte lektionen blev arg på henne och istället för att kalla henne något elakt blev det "Linda du din j*kla Niffert!"

En av mina bästa killkompisar har fått smeknamnet Porrkungen, Mijo är himla lycklig över det väl valda namnet då vi i gymnasiet kallades för porrdockorna, tack vare att vi ej var så pryda och eftersom Mijo var den enda killen i dramat så blev han porrkungen.

Lillslampan är Niffert´s lillasyster och hon har sig själv att tacka då hon i stridens hetta uttryckte sig när jag satt i telefon att "du kan hälsa ifrån lill slampan". Detta innebär då förstår att storslynan är storasyster, den stackaren.

Madeleine Axelsson fick ett fint smeknamn då det fanns två Madde på hennes jobb så slog de ihop hennes namn till Max, klockrent!

Peter på jobbet har fint smeknamn, han är yngre än mig och blond så Gullefjun passade perfekt.


Vartifrån mitt bloggnamn Mouziee kommer ifrån det kan ni ju få fundera på!


Bäbisen i magen har många smeknamn, jag kallar den för hon, monstret, min lilla drakunge och odågan. Andra har fina namn så som: Bebben, Bäsen, Hjärtat och Monstret.

"Dag 72, nyvaken med en sjuk sambo"

   Ligger fortfarande i sängen och håller J sällskap, idag får jag ge igen för förra helgen och vara hans personliga slav nu när han blivit sjuk. Trist bara när det är vårväder ute och jag hör hur grannarna donar här utanför. Det är då man kanske skall ta och passa på att dona inne i sovrummet om han endå skall ligga här med feber.

   Har upptäckt att jag har webcamera till den nya datorn vilket är rätt kul om man bortser ifrån att man kan råka sätta på den när man minst vill ha den på, som nu när man e nyvaken och ser ut som en mupp liggandes här i sängen.


   Det blev denna blå då de rosa tydligen är en bristvara i Sverige men det gör ju inget, Linda Rosing har ju en rosa så det var väl tur att den ej blev rosa trots allt men e helnöjd md denna. Klart prisvärd!!! Nej ska man slänga i sig lite frukost kanske och ta och dona i sovrummet sen.


PÖSS!!!

Dagens uppdatering..

   Nu har vi kollat på Melodifestivalen och jag pustar ut trodde nästan rugg "Ugglan" skulle vinna där ett tag. Sen har min kväll bestått av att ordna med vårt trådlösa nätverk och installation av virusprogrammet till min nya bärbara dator som jag sitter och skriver på nu. Så med andra ord lyckades vi till slut med rauter och installation. Är helnöjd med denna nya underaba blåa Samsung NC10!

   Därav att jag inte hunnit med att dona ett endaste dyft med våra nya barnsaker. Men det finns gott om tid för det. Jag har ju lite att roa mig med trots allt. Ska försöka sy gardinerna klart och spjälsängsskyddet samt lite annat smått och gott.

   Roligare än såhär blir det inte så nu skall jag gå och ta hand om min stackars sambo som jag inte tror mår så bra.

Manchester United loosade emot Liverpool´s Fc ; )

  

   Gerrad efter straffen!

   Mouhahahaha!!! Glädjetårar blev det av denna match, vilken vecka det har varit, lite synd bara att de spelat så otroligt bra emot storlagen och uselt emot de mindre bra som de förlorat emot. Ligatiteln skulle ha setat fint här annars. De e ju bara 4 poäng efter.

   Efter Ji-Sung Park fällning i straffområdet som gav Manchester en straff som Ronaldo satte säkert så blev man besviken efter så få minuters spel. Hellre ett spelmål än en straffspark!

   När Torres satte fart och sprang förbi den bortspelade Vidic och satte bollen i nätet så kom hoppet åter tillbaka sen blev det ju som sagt lite svettigt med alla frisparkar liverpool fick emot sig. Halvtidsvilan var ett stenkast bort när Gerrard fälldes i straffområdet av Vidic´s miss igen och fick straff som han själv satte, lite osäkert dock men den gick in då skrek vi här hemma.

   Liverpool sprang ut på plan efter halvtidsvilan som mästare med samma självförtroende vilket var kul att se då spelet blev bättre och roligare, än hur de spelade sin första halvlek. När Fabio Aurelio satte frisparken sen då rös jag! Att sedan Vidic fick rött kort som jag tyckte han förtjänade denna match då han drog väldigt mycket i spelarna istället för att koncentrera sig på bollen, det var inte hans match helt enkelt.

  Att Dossena sen fick komma in och sätta in bollen i nätet i slutminutrarna kändes bara ännu bättre då det var en evighet sen de dundrade in så många mål på Manchester. Han gjorde ju detsamma emot Real Madrid i veckan så det känns skönt att man kan ha sådana inhopp i laget!

   Krokbens Lukas spelade helt okey idag då han verkar lära sig av misstagen och inte fälla folk i onödan. Och missen av Gerrard i slutminutrarna var lite dålig faktiskt. Tycker han borde fått sista bollen på mål iallafall!

   Nej en rysare till match i början, underligt bara att det blev så folktomt på Old Trafford´s läktare emot slutet : )

"Moderns citat dag 73"

"Barnen är ankarna i en mors liv
-Sofokles"

"Dag 73, Manchester United - Liverpool FC"

   Dagens toppmatch, så får vi se vilka tårar det blir ikväll vi har att välja på glädje och sorg men jag hoppas såklart på glädjen!

   Gårdagens shopping tog musten ur mig så igår kväll tänkte vi bege oss ut för att handla pizza och hyra film då vi ej hyrt film på evigheter. Åkte förbi Forsvärns, ve och fasa inte visste vi att det både hade blivit inbrott och brunnit ner strax efter jul. Så nu finns det bara ett ställe att hyra film på och det är ju Rix Video. Måste alla små huliganer förstöra allt för alla andra och till vilken nytta?!

   Vi kan väl passa på att bränna ner lite mataffärer också så får vi åka någon annanstans att handla, nej usch vad trött jag blir på allt!!!

   Har sett att det finns några nyfikna ansikten som vill veta vår lilla bäbisinhandling, har ej hunnit gå igenom allt vi köpte hem eller snarare orkat, skall få min älskade spjälsäng vid löning så jag komme rinte göra i ordning barnhörnan förens den kommit då jag kan sy lite saker till sängen och allt det andra. Men skall lägga upp en liten lista här efter matchen över vad vi inhandlat.

"Dag 74 köpa barnsaker"

   Det är vad jag skall roa mig med idag innan orken sviker och ryggen värker alldelles för mycket. Jari e ledig idag så han skall hjälpa mig bäst han kan, Det gäller ju att passa på för man vet aldrig hur man mår om två veckor elr så.Så det blir inte mycket skrivet av mig denna morgon då vi skall röra på oss här, jag är ju inte den snabbaste av sniglar så allt tar sin lilla tid för mig men det får J stå ut med ; )

"Moderns citat dag 75"

"Varje skalbagge är en gasell i sin mors ögon
- Moriskt ordspråk"

Mitt lilla monster är inte så litet trots allt.

   Var hos läkaren igår och han kollade magen igen, ultraljudet visade att det fanns gott om fostervatten vilket är bra så inte det har sinat. Men den lille är fortfarande lite väl liten så vi mätte symfysmåttet (ifrån livmodersetappen till översta delen på livmodern) och det hade ökat sen föra veckan med en centimeter vilket är bra men fortfarande för litet.

   Han frågade dock hur mycket jag vägde när jag föddes vilket jag ej visste då min moder ej har kommit ihåg det när jag frågat sist och pappa är det inte någon ide att fråga, den virrpannan. Det hade tydligen betydelse för mitt och J´s barn då det sitter i generna. J vägde 4253 gram och var 51 cm lång så biffen han var ju normal iallafall.

   Jag sände dock ett mess till mamma och fick till svar:

   Matilda, Kristin Lundberg föddes 2 veckor för tidigt, ökade 500 gram i vikt den sista veckan och kom ut med vikten 2670 gram! 

    Så inte var jag stor inte och jag föddes för tidigt men något fel på mig det  var det minsan inte jag var bara liten, observera jag har en liten mor endast 155 cm lång och jag blev 175 cm så något gick väl snett ; ) Så för mig är detta bra nyheter!

   Så nu är jag inte det minsta oroad och då det har gått bra att ligga hemma med medicin som stannar värkarna så tror jag att detta skall gå alldeles utmärkt bra!

"Dag 75, vakna med ett leende.."

...fick glädjande besked idag när jag upptäckte att jag fått pengar ifrån försäkringskassan. Tack tack sa jag då jag fick beyydligt mer än väntat och nu är datorn min!
 
   Det enda dystra idag är att jag för två dagar sen fick tillbaka mitt älskade förlorade halsband jag fått av Jari som jag använde mig av jämnt och igår gick venezialänken sönder, då blir man inte mer än less då det tydligt inte är meningen att jag skall ha smycken!

   Inte mycket mer har hänt sen jag gick upp för 30 minuter sen så vi får se vad denna dag bjuder på för äventyr.

Gravid i v 29

Barnet:


   Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

Barnet växer och frodas. Nu är den ungefär lika lång som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu.

Vikt 1 400 gram. 

   Idag skall vi till läkaren, monstret och jag så då hoppas jag på goda nyheter, nästa vcka är det meningen att vi ska mäta magen och då hoppas jag verkligen den har växt så jag slipper gå och oroa mig.


Mamma:


   Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.

   Förvärkar är ju bara förnamnet, för värkar har jag haft denna vecka. Magsjuk har jag varit och min arm har jag bara velat kapa av tack vare karpaltunnelsyndromet. Fortfarande bara 5 kg ökat vikt men det blir nog mer nu när man bara får ligga på sofflocket.

Pappa/partner:


   Har du börjat boa än? Boande innebär att hemmet och rutinerna iordningställs och ses över inför den nya familjemedlemmens ankomst. Ni kanske köper barnvagn, skötbord, vagga och spjälsäng. Tänk på att vissa barnvagnsmodeller måste beställas i god tid. Var ska skötbordet stå? Vilken barnvagn har fått bäst i test? Måste vi ha en ny barnvagn? Vagga kanske ni inte behöver och spjälsängen kan ni kanske vänta med.

Boandet innebär också att ni organiserar hemmet på andra sätt. Lagar trasiga möbler. Flyttar eller renoverar. Städar i källaren. Målar om och tapetserar. Syr gardiner och vårdar kläder. Bygger ut och renoverar. Allt för att skapa ett välkomnande hem. Gör en lista på vad ni vill ska göras men ställ inte allt för höga krav på er själva.

   Vart Jari boar det vet jag inte men jag som bara ligger hemma helt själv hela dagarna vill inget hellre än att boa här hemma. Vill först och främst ha hem spjälsängen så jag har något att göra, har ju en hel del som skall sys och jag vill inte oroa mig att det skall hända något och att allt inte skall hinna bli klart. Nu är det bara Jari som skall fatta hur viktigt det är för mig, så J FATTA!!!!


Liiiverpoool 4-0, underbart!

   Torres 1-0, Gerrard 2-0 & 3-0 och Dossena 4-0 emot Real madrid! Kul för Dossena att få göra ett kort inhopp och göra mål, tyckte även Babel gjorde ett mycket bättre inhopp än vad han brukar. Han brukar slarva en del men låg bakom en hel del i straffområdet. tur att "snubbelfot" aka Lukas Leiva inte klantade till det denna gång annars brukar han vara duktig på att ta i lite för mycket och göra fula taklingar som sedan leder till oönskade mål.

   Nykomlingen som gjorde sitt första inhopp idag, Spearing, gjorde bra ifrån sig idag. En ättrig liten spelare som jag gärna ser mer av!





"Gerrards avtryck i historien:


   Steven Gerrard blir ikväll sjunde brittiska fotbollsspelare att göra 100 eller fler matcher i de europeiska cuperna: 61 matcher i Champions League, 14 i Champions Leagues kval, 24 matcher i Uefa-Cupen och en Super Cup-match. Debuten i Europa skedde 1998 när Liverpool mötte Celta Vigo. 

Här är alla sju:


Ryan Giggs, Manchester United, 124 Europamatcher.

Paul Scholes, Man Utd, 114 Europamatcher.

Jamie Carragher, Liverpool, 114 Europamatcher.

David Beckham, Man Utd, Real Madrid, AC Milan, 114 Europamatcher.

Gary Neville, Man Utd, 113 Europamatcher.

Ray Clemence, Liverpool, Tottenham, Newcastle, 107 Europamatcher.

Steven Gerrard, Liverpool, 100 Europamatcher.




Källa: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/championsleague/article4614260.ab"









"Skänker poff en tanke..."

Vet att min lilla tjej sitter hemma och sörjer så vill bara skänka henne en tanke då jag tänker på henne,
"krama om dig hårt ifrån mig nu gumman det kan behövas ibland..."

"Tror jag har en mammavakt hemma, dag 77?!"

   Upptäckte idag när jag skulle sätta upp en nedräknare på min blogg att det tydligen var 77 dagar kvar beräknat till ankomsten skall ske av mitt lilla vidunder där inne. Jag som trodde jag höll mig till 79 men ICKE se så fel man kan ha.

   Attans bananer som jag brukar säga!!!



   Min så kallade mammavakt vid namn Kåkå här till vänster på bild låter inte mig vara ifred alls, går jag på toa då ska hon med och råkar man stänga dörren blir det ett himla liv, pratar jag i telefon så börjar hon också prata allt för att överrösta den som man talar med och om jag lägger mig i soffan i vanlig ordning så kommer hon springandes för att bädda ner sig under täcket. Då buffar hon runt som en grävling bara för att få till en mjuk plats att ligga på. Behöver då inte ha någon som pysskar om mg för hon finns alltid där även om jag mår dåligt och skänker mig ett leende på läpparna, tänk vad en katt kan göra.

   Sen är ju såklart Mimmi med på ett hörn genom att hon varje morgon ska börja sina morgonritualer med att ligga och sova en stund rakt över min mage, vilken hårboll. Dessa två är syskon ifrån samma kul, syns det?

Inredning av vardagsrummet klart!



   Vad skönt det kan kännas ibland att vakna upp och känna hur otroligt bra jag trivs i mitt egna hem, här är mitt färdiginredda vardagsrum som jag är mäkta stolt över idag. Om man kollar på hur det såg ut i förra lägenheten så är det en himla skillnad.
   Till vänster i bilden längst ner har jag ordnat ett provisoriskt bord då jag tillbringar min mesta tid på den divanen. Dock så är det ett lakan, ett täcke och två extra kuddar som fyller platsen men tyckte inte det ritkigt passade in när jag skall visa hur jag lever. Tapeten jagade jag i 2 veckor innan jag fan den här, vi var tvugna att bestämma oss över en dag slutade det hela med och tyvärr så var min sambo sjuk och kunde ej bege sig ner till färghuset för att kolla på de tapeter vi skulle ha men jag fann denna och tog med mig tapetboken hem för att sätta alt på ett kort, tror inte vi kunde bli nöjdare.

   Soffan är ny, tavlorna, ryamattan likaså och min älskade bar är såklart helt ny. Där har vi allt man kan tänka sig, min sambo verkar ju vilja samla på sig en del whiskey så vi har 15 olika sorter plus alla mina likörer som jag inte får dricka av, himla irriterande men det är en välfylld bar iallafall ; ) Det enda som fattas är ett helt nytt vardagsrumsbord då detta skall ut men det kommer.


   Så vad tycker ni?

"Moderns citat dag 80"

"Det är ett enormt stort beslut att skaffa barn.
Det är att bestämma sig för att alltid ha hjärtat utanför sin kropp
- Elizabeth Stone"

"Dag 80 fylld med sömn"

   Nu har jag sovit i över 12 timmar. Inte illa men jag var helt slut sen igår jag orkade då inte göra mycket. Måste fixa kopior på mina sjukskrivningspapper hur jag nu skall lyckas med det, inte så man har en kopiator liggandes och skräpar hemma direkt.

   Lite irriterande att mitt jobb INTE har skickat in mina sjukskrivningspapper till försäkringskassan som de sagt att de skulle gjort.  Blev sjukskriven den 18 december på halvtid och den 19 lämnade jag in dom papprerna. I februari upptäckte jag efter jag jagat försäkringskassan att mitt jobb inte ens sjuksrkivit mig sen den första januari så det var bara att åka in till lönekontoret igen sisådär 2 månader försent för att lämna in nya papper. De gav jag i hand till dom och de skulle skicka dom samma dag, de har de tydligen inte gjort då försäkringskassan ringde mig i fredags och undrade varför jag ej skickat in dom.

   Suck, vill man ha någonting gjort får man minsan göra det själv. Alltid är det nått nu för tiden, så jag ska väl jaga någon som kan hjälpa mig med detta så jag kanske får lite pengar. himla tur att man jobbat halvtid säger jag bara.

   Ska försöka få i mig lite frukost här, sambon är på kurs på stan så jag får glatt vänta på hans leende här vid klockan 16.





PÖSS!!!

"81 dagar kvar att vara gravid och nu magsjuk"

   Jag har alltid tyckt att det värsta som finns är att vara magsjuk och spy, tänk vad fel man kan ha. Det värsta som finns är att  vara gravid och magsjuk och försöka ta sig fram fort till toaletten. När man sen får upp det lilla man fått i sig så startar värkarna, tacken för att man får ta i sådant med magen. Det är något som sätter oro i kroppen då värkar är det sista jag vill ha igen.

   Har redan oroat mig tillräckligt och jag tackar det som finns där uppe att min sambo är hemma och tar hand om mig för utan honom skulle jag inte klara mig. Nu ska jag hasa mig tillbaka till soffans mjuka hörn med snarkande katter i och vänta på att älskade skall komma hem med youghurt till mig!

"Dag 82 en lugn lördag tro?!"

   Vaknade imorse av att jag ville hugga av mig armen för jag kunde inte sova med den värken jag hade som ej ville ge med sig. Det är det värsta jag har varit med om, hela armen kändes bortdomnad men endå är det enda lilla jag känner värk som bara skriker ut i fingerspetsarna. nej då hade jag god lust att hugga av den vill jag lova.

   Har kollat på hockeyn nu och ej tänkt så mycket på min arm för nu sisådär 11 timmar senare så gör det såklart inte ont bara när man ska sova. Får se vad den underbara läkaren säger om det hela på onsdag sen.

   Ska man glo på melodifestivalen eller förlåt andra chansen sen kanske och kela med alla odågor man har här hemma framför tvn, har ju varit så mycket folk över nu vilket är väldigt uppskattat men just nu skulle det vara skönt att bara ligga och dega och inte behöva tänka på hyfs, vett och ettikett och vara trevlig : )

Australia, filmrecension!



   Detta är en av de få filmer som jag blir så positivt förvånad över att se. Deras trailer som gått på tvn har inte varit någon bra reklam för denna film alls då jag inte ens har velat se den men nu såg vi den här om dagen och det var det alla gånger värt!

   Nicole Kidman och Hugh Jackman är då huvudrollsinnehavarna i detta drama som utspelar sig just i australien. den utspelar sig precis innan II världskrigets örjan då Sarah (Nicole Kidman) befinner sig i England och beger sig till australien för att sälja hennes och hennes mans boskapsfarm de har där då de behöver pengarna.

   Hon möter the Drover (Hugh Jackman) direkt efter landningen som skall föra henne till farmen genom att han är med i ett stort krogslagsmål med hjälp av hennes bagage, inte så populärt kanske. Drover är en boskapsdrivare som inte är uppskattad i de vita kretsarna då han inte gör skillnad på folk och folk, han umgås nämligen med en Aborginier och för de vita är de inte värda mycket.Väl när hon kommit dit upptäcker hon att hennes man blivit mördad av en aboriginier vid namn King George.

   Nu när hon är chef över farmen så upptäcker hon att den man som arbetat under hennes man Neil Fletcher spelad av David Wenham har stulit de bästa av boskapen och forslat dom över en fors till den man just han arbetar för som äger allt och alla där de bor, King Karney (Bryan brown).

   Detta är starten på en kärlekshistoria där allting inte är som det verkar och där den lilla bifiguren Nullah. en till hälften vit och till hälften aborginierpojke som bor på farmen, är en stor del av historien. "Me sing you to me..."


   Jag säger bara SE den!!!

  

Moderns citat dag 82

"Jag skall aldrig glömma min mor, ty det var hon som planterade och vårdade godhetens frö inom mig
- Immanuel Kant"

Ny telefon?!



  

Sony Ericsson W595 Rosa

   Låt andra höra favoritlåtarna via de inbyggda stereohögtalarna. Eller låt en vän lyssna - sätt i ett extra headset i jacket. Hitta och köp låtar via TrackID. På det medföljande minneskortet på 2 GB går det att spara upp till 1 900 låtar (om de har formatet eAAC+). Med Shake Control byter man enkelt låt eller höjer volymen - skaka bara telefonen lätt med handen. Telefonen har en för övrigt förinstallerad stegräknare, spel (t.ex. Guitar Rock Tour), 3,2 megapixelkamera, FM-stereoradio, bluetooth.



Prestanda

Kamera3,2 megapixel
DisplayTFT 262K färger
Vikt104 gram
PassningUpp till 385 tim
TaltidUpp till 9 tim
Band3G/Quadband
Wap/GPRSJa/Ja
Ir-portNej


   Nu har jag varit och känt på den här telefonen ett flertal gånger och jag tror nästan nu att detta blir mitt nästa inköp. Den e bekväm och man får med 1000 av de nyaste och mest nerladdade låtarna om man köper den på vidaphone på stan. Har en telefon i samma märke och det är den enda telefonen jag trivts så otroligt mycket med så varför byta när man funnit rätt.

   Det bästa är att den kommer att finnas i en helröd modell och enbart för att leta gallfebern på Sofie med Poff kanske man skall köpa den ; )

"Dag 82 med finbesök"

   Idag har det varit full fart här hemma, lollo var över med sitt lilla monster till barn och sen Frida som ska ha i samma veva som jag. där satt vi och hade fina samtal om gravida i största allmänhet och här nu ikväll kom min syster över med sitt lilla monster Tyra som dessutom låter som ett monster, det är hennes nya ljud : ) det blev lite thai och mys framför tvn men nu e det fridens liljor.

   Länge sen jag träffade systeryster så det var en kul öveerasskning att de ville komma över. Nu blir det en myskväll där jag ska ta och varva ner, blir trött bara av besök idag känner jag men det har varit himla trevligt. inte behövt tänka på något annat, eller behöver gör jag inte i vanlga fall där tänker jag bara.

Kollat på ny telefon idag också, ska läsa lite om den efter Let´s Dance sen skall jag skriva en snutt om vad jag tror om den.


PÖSS!!!

"Moderns citat dag 83"

"En mors oro är ett barns lugn
- Kristin Lundberg"



För jag tror att bara för att jag oroar mig så är nog barnet lugnt och mår bra!

"Dag 83 fylld med oro!"

   Nu är jag irriterad mycket irriterad och inte har jag den minsta lugn i kroppen efter gårdagens möte på mödrarvården. Tror dessutom att jag ställer mig i försvarsposition så fort jag känner att något går emot mig, så jag är lite känslig just nu ni får ha överseende med det. 

   Jag önskar att livmodern ökat i längd och passa kurvan för jag har ingen lust att ligga på förlossningen igen och vänta på provsvar som tar en evighet. Hoppas bara de säger att jag har en liten men frisk bäbis och inte att den får för lite näring ifrån mig vad jag än gör. för jag vill gärna ha den kvar i magen ett par  veckor till.

   Det gör inte saken bättre att man drömmer mardrömmar om att den klarar sig bättre utanför mig så de får göra kejsarsnitt. Det är ju ett av alternativen men barnmorskan sa att jag självklart inte skall ställa in mig på det för det är en lång väg dit och vi har inte ens mätt magen ännu samt att de på förlossningen har ju faktiskt sagt att barnet är friskt och att flödet i navelsträngen sett bra ut men oroad är jag endå just nu. Jag menar att säga att man inte skall tänka på något sådant är som att säga till Picasso att han ej skall måla.

Dagens gravida outfit..



   Inte mycket att se kanske men i brist på magbilder så lägger jag ut denna, den växer men vi vill ha den lite större så det lilla monstret kommer till sin rätt där inne. Men så ser min mage ut i dagsläget, skall lägga ut lite mer gravidbilder sen när de e redigerade och klara, lite bättre kvalite än dessa tror jag dock : )

Gravid i v 28, framstegen!

Fakta om barnet:

   Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn fixeras sedan med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet.

Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram

   Vårt barn vägde 850 gram när vi kollade på ultraljudet förra veckan och är lite litet men det är ingen fara säger läkarna, det beror inte på att jag äter för lite utan vissa barn är bara små.


Fakta om mamma:


   Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. Om din blodgrupp är Rh-negativ tas ett blodprov för att se om det bildas antikroppar i blodet. Finns det antikroppar i ditt blod måste det kontrolleras noggrant, eftersom det kan leda till sjukdomar hos barnet. Läs mer om prover under graviditeten till vänster under Kontroller under graviditeten. 

   Barnmorskan oroade sig dock idag för att mitt symfius mått ät alldelels för litet (måttet taget i sm ifrån blygdbenet till livmoderns högsta topp på magen) Förra gången vi mätte för 4 veckor sedan var den på 22 cm vilket är litet det med men det skall endå följa en kurva, måttet på den kurvan låg idag på 26 cm men min mage mätte bara 24 cm vilket innebär att jag skall in om 2 veckor igen och mäta magen igen och hoppas verkligen hoppas på att längden har ökat annars skickar hon upp mig till förslossningen igen och det vill jag inte.
   Behöver ej ta blodprov idag då jag har blodgrupp A och är Rh-positiv en mindre sak att tänka på. Har ökat i vikt 5 kg sen min graviditet började mycket mer har inte hänt.


"Dag 84, barnmorskan"

   Jaha då var man nyvaken, idag ska jag släpa mig ner till barnmorskan och höra vad hon har att säga om allt som händer. Hon hade iallafall läst mina journaler ifrån förlossningen förra veckan sa hon. Är spänd på hur mycket som ändrat sig på 4 veckor. Sen blir det hem och vila, ska till föräldrargruppen imorgon så får vi se om det är något att ha. Vet iallafall att Frida skall vara där så det känns lugnande att ha någon man vet litet om. Har precis träffat damen via Lollo som också ska ha barn i juli, Frida den 25 maj, vi får se när mitt monster bestämmer si för att komma ut om den stannar till den 27 maj betvivlar jag faktiskt men är lugn endå.

   Nej frukost nu sen får vi se.

"Moders citat dag 85"

"Det är inte lätt att vara mamma. Om det skulle vara lätt skulle pappor göra det
- Allison Bradley"

Ett av mina favorit citat!

Pretty in pink!



Ni ser världen målas i rosa!

Tyckte den var så söt så ag måste bara ha den uppe en sväng i min blogg.

"Dag 85 börjar med Gastrokopi"

   Nu är jag himla nervös, väntar på att Sofie skall hämta mig och köra mig till sjukhuset så jag får gå på den där underbara gastrokopin. Ingen somär avundsjuk nu förmodar jag. De som bara skulle göra ett vanligt ultraljud på hjärtat ifrån början sa de och sen om de fann något fel så skulle jag gå in samma dag och göra en gastrokopi (de går ner via strupen och gör ett ultraljud innifrån)

   Har iallafall varit duktig och ringt Djurgårdens bygg så de skall fixa med vår diskmaskin för sen har jag nog ingen lust att prata i telefonen. nu vill jag ha Jari här

  känner mig som ett barn som förlorat sitt lördagsgodis : (

  Klockan är nu 12:28 och jag har precis kommit hem och hävt i mig en stor rälmacka för att fira. Eller ja pusta ut snarare, jag slpp nämligen göra en Gastrokopi, de gjorde ultraljud på hjärtat först sen kom det in 3 läkare och en sjuksköterska som satte dropp på mig. De tyckte att det var onödigt att påfresta magen när jag reda har legat inne med värkar då det blir en extra belastning nu när jag ej tagit min medicin på morgonen.

   Så de testade att köra dropp för att kolla på ultraljudet om något "sipprade ut" men såg inget sådant så jag fick då åka hem och äta. Tackar söta sofe för skjusten.

  Nu har vi dock nästa läkarebesök att se fram emot, de ska kolla mina lungor då det tror att biljudet jag har när de lyssnar i stetoskopen kan ha med mina luftvägar att göra. Kan ju då vara en förklaring varför jag fått "virus på stämbanden" som de tidigare ej funnit orsaken för. gången innan de kallade dom det för "infektion i luftvägarna". Men nu ska jag iallafall kolla upp om det har med en allergi att göra eller om det är en sjukdom vi får se.

   Det ska iallafall ha med att göra varför det känns som jag har ett akvarium i bröstet och varför hjärtat rusar och ger mig hjärtklappning samtidigt som jag får får svårt att andas ibalnd, det händer men inte ofta som tur är. 

   Nej soffan hägrar och Kåkå trånar efter kärlek här.

"Moders citat dag 86"

"Moderskapets styrka är större än naturlagarnas kraft
 - Barbara Kingslover"

Teknikens under när man är i viloläge!



Samsung NC10 Rosa: Snygg rosa dator med ljusstark 10,2" LED belyst skärm. IntelAtom N270 processor, 1 GB RAM, 160 GB hårddisk, Intel GMA 950 grafik, WLAN, Bluetooth, 1,3 megapixel webbkamera och 6 cells batteri (upp till 8,5 timmar batteritid) med Windows XP Home operativsystem.


Prestanda

ProcessorIntelAtom N270
Internminne1 GB
MinnestypSO-DIMM DDR2
Hårddisk160 GB
GrafikkortIntel GMA 950
Grafmin eget-Ink del 
Ut-gångar grafikkortVGA
Skärm10,2"

   Tänkte om jag endå ska ligga i soffan hela tiden så kan jag lika gärna köpa mig en sådan här ny modernighet, en minidata. liten bekväm och jag behöver inte sitta i denna här jobbiga datastolen vi har utan jag kan ligga i mitt lilla hörn i vardagsrummet och pyssla med dcet jag känner för. Ska vi bara skaffa en router så internetsladden slipper ligga över hela vardagsrumsgolvet. Måste bara vänta in mina semester pengar ifrån jobbet så jag kan handla den här vill ej ha den på avbetalning, man lär vara fattig endå när väl bäbisen kommer.

   Och ja bara för att gå emot mina principer så SKALL den vara rosa!

"Dag 86, barnkammarens planering"

   Igår var första dagen jag faktiskt kännde mig riktigt pigg i kroppen även om jag vaknade dyster så var kroppen med, så bara för det tänkte jag att jag skulle lsäpa med mig j ut en sväng och gå. Efter 5 minuter insåg jag varför jag ska ligga hemma och vila för det gick inget vidare. Har istället suttit hemma och funderat på lite som skall inhandlas, tur att nätshopping finns säger jag bara.

   Bara för man ska ligga och roa sig med allt man nu kan göra i "sängläge" behöver det inte betyda att man inte kan planera barnkammaren, så här långt har jag kommit hittills.



   Då vi redan har bestämt vilken säng vi ska ha, J ska bara inhandla den och jag redan köpt skötbord, barnvagn, bilbarnstol, spjälsängsskydd och kläder så är detta bara småsaker egentligen men kul endå att få börja pyssla hemma.

   Ett skötbordsunderlägg man kan ta med sig i sköt väskan, en sänglåda vi kan ha under sängen för att lägga ner sängkläderna i och lite annat smått och gått till den lilla, korgar på ett hyllplan i skötbordet så jag får ordning och reda samt en liten byrå vill jag ha till den lilles kläder, allt detta ifrån IKEA som synes bör. Sen är det bara småsaker kvar som nappar, bäddmadrass och sådant, en liten badbalja också men det fixar vi på IKEA. Nu ska jag bara försöka ta mig dit när jag orkar gå på benen så vi kan handla hem allt, kanske därför jag skriver en lista så jag vet vad jag ska ha när jag kommer dit och inte behöver springa runt för det kommer jag verkligen inte att orka. 

"Citatet"

"Den som aldrig saknar det förflutna har aldrig haft en mor
- Gregory Nunn "

Ny musik i playlisten!

Kat Deluna feat Lil Wayne - Unstoppable
Älskade hennes förra skiva så väntar bara på att denna ska släppas

Kevin Rudolf feat Lil Wayne - Let it rock

Lazee - I´m not pop

Sibel - I´m Sorry

Agnes - Release me
Tyckte om den förra singeln och denna e det lite fart i,
sen fanns det inte mycket mer på skivan som var något att ha.

T.I feat Rihanna - Live your life

Lily Allen - Fuck you
Lite rolig text, precis som Pink´s låt

Pink - Bad Influence

Enrique Iglesias feat Ciara - Takin back my love
Den här kan jag dansa arslet av mig till inne i vardagsrummet!

Så detta är vad man roar sig med nu lyssnar på musik det får en alltid på bra humör, så tips till de som vill ha bra musik med lite fart i, ska ta och gå igenom min technoplaylist också men den får jag spela när Jari är på jobbet för han avskyr den även om bäbisen i magen verkar vilja dansa till det : )

Vill ni ha komedi i musiken så lyssna på låten ifrån Madagascar 2 - Moto Moto

"Dag 87, känns tomt..."

   Idag vaknade jag bara av en känsla av tomhet och otillräcklighet...


Enda pluset jag åstadkommit sen igår är väl att jag läst klar min första bok på typ ett decenium...
"Sängläge - Sarah Bilston"

RSS 2.0