Tävla om snygg fest topp!Gå in på kinkykitten för att vara med och tävla du med om dena fina fest topp!

Tävlingen avslutas den 7 Augusti!

Dagens nyinlärning, världens 7 nya underverk!

   Världens sju nya underverk är en av de moderna, alternativa förteckningar över världens sju underverk som har presenterats. Listan röstades fram av 100 miljoner människor i en global omröstning.

Orsaken till att man ville ha en ny lista är att alla de gamla underverken, undantaget Cheopspyramiden, är mer eller mindre förstörda.

  Chichén Itzá i Yucatan, Mexico:

   Staden bär spår av två olika kulturepoker, en maya- och en itzá-epok. Staden var betydande redan under klassisk mayansk tid, c:a 600-900. På 900-talet invaderades den av itzáfolket. Chichén Itzás storhetstid slutade omkring 1400. Ruinerna av staden påträffades i djungeln på 1800-talet och sedan dess har flera tempel delvis restaurerats. Colosseum i Rom, Italien:

   Colosseum fick sitt namn efter en koloss, det vill säga en enorm staty av kejsar Nero som stod vid sidan om byggnaden, i riktning mot Forum Romanum. Neros staty, som var 40 meter hög, var utförd i förgylld brons. Det officiella namnet på Colosseum är dock Amphiteatrum Flavium eller Den flaviska amfiteatern, eftersom den uppfördes under den tid då den flaviska ätten innehade kejsarmakten.


   Uppförd mellan 70 och 80 e.Kr. Kejsar Vespasianus började bygget som slutfördes av hans son Titus. Under romerska rikets tid hade man strid mellan vilda djur, avrättningar, gladiatorspel och teater där för en stor publik, som mest 87 000 åskådare.

Cristo Redentor i Rio de Janeiro, Brasilien:
   Kom till 1921 men var påtänkt redan på 1850-talet men bygget fick då avslag. Cristo Redentor (Kristus frälsaren) är namnet på den mycket välkända kristusstaty som är belägen på det 710 meter höga berget Corcovado, och som blickar ut över staden Rio de Janeiro i Brasilien. Den är förutom symbol för kristendomen ett kännetecken för såväl Rio de Janeiro som för Brasilien. Statyn är 38 meter hög och väger 700 ton.

 Kinesiska muren i Kina. Detta var också givet för mig att rösta på:

   Kinesiska muren (kinesiska Chángchéng,'långa muren'; även, Wànlǐ Chángchéng, Den 10 000 li långa muren') är en serie murar i norra Kina byggda i omgångar från några hundra år före Kristus till Mingdynastin. Murarna har länge uppgetts ha en total sträcka av cirka 6 400 kilometer. I april 2009 kom uppgifter från Peking om att ny mätteknik visar en total längd av 8852 km. Hela anläggningen med sina befästningar och murar är jordens längsta byggnadsverk.

 Machu Picchu i Cuzco, Peru:

   Machu Picchu (av quechuas Machu Pikchu, gamla bergstoppen), som upptogs på Unescos världsarvslista 1983, är en välbevarad förcolumbiansk bergstad i nuvarande Peru. Den ligger 80 kilometer nordväst om Cusco.

Staden anses ha byggts av inkan Pachacuti omkring 1440 och var bebodd fram till den spanska erövringen av Peru 1532 .
   Spanjorerna kom dock aldrig till Machu Picchu och hade inte heller någon vetskap om stadens existens.

Arkeologiska fynd visar att detta inte var en vanlig stad, utan snarare ett slags lantställe för inkan och hovet, med ett stort palats och tempel. Man uppskattar att det maximalt bara kan ha bott cirka 750 personer i staden och troligtvis bara en mycket liten del av det under den regniga säsongen då ingen av de mäktiga var på besök. Man har bara funnit 173 skelett, 150 av dem var kvinnors. Vad som hänt dem är höljt i dunkel.


 Petra i Jordanien. Detta tyckte jag var given plats när jag röstade för jag är helt farcinerad av just denna plats.

   Strabon, Plinius den äldre och andra nämner Petra som nabatéernas huvudstad och centrum för karavanhandel. Staden har vattentillgång, samt är inmurad av tornlika klippor, något som inte bara ger den fördelar som befästning, utan läget, där handelsrutter möttes, från Gaza i väst, Bosra och Damaskus i norr, Eilat och Leuce Come vid Röda havet och genom öknen till Persiska viken gjorde den mycket betydelsefull. Den byggdes omkring 800-700 f.Kr och stod på topp omkring Kristi födelse, då den hade cirka 3000 invånare.

 Taj Mahal i Agra, Indien:
   Taj Mahal (hindi: ताज महल, urdu:تاج محل) är ett mausoleum i Agra i Indien som mogulhärskaren Shah Jahan lät uppföra över sin älsklingshustru Mumtaz Mahal. Byggnationen påbörjades 1632 och slutfördes omkring 1643. Många arkitekter var involverade i arbetet med Taj Mahal, men Ustad Ahmad Lahauri framstår som den som troligen haft det största inflytande.

   Några fler finalister var även, Frihetsgudinnan, Eiffeltornet, Kreml röda torget, Stonehedge, Operahuset i Sidney ochMoais på påskön. 

   Fakta funnen på Wikipedia!

Man lär sig något nytt var dag!


Tävla om barnkläder!Var med och tävla om detta du med, gå in på http://rattvisabarn.blogspot.com/2009/07/tavla-och-vinn-ekologiska-barnklader.html

Tävlingen avslutas 1a augusti kl 14:00!

Gåtan vanns av Niffert.

   Den måste ju ha varit lätt när den första som gissar på den kommer med rätta svaret, attans bananer! Vi har varit på Media Markt idag och jag kom hem här mäkta besviken, de hade ju knappt några kaneror! Så jag får gott leta vidare efter min systemkamera jag skall införskaffa mig. Men jag får väl önska mig bidrag till den nu när jag fyller. inte långt kvar nu :)

   Blev lite rörd när vi kom hem och vilade här en stund och Jari sa "Tack" för vad undrade jag, "för henne"! hon är ju världens sötaste men han måste ju ha bidragit med något bra tror jag minsann.Mimmi blir mer och mer nyfiken av sig!

Rosenparken med J i onsdags.

   Så otroligt vackert här och jag bara älskar det där växthuset. Vi skulle spela minigolf men tog med oss för lite pengar så då blev det en tripp hit istället. Mysigt det med. Jaris kommentar till växthuset var "Skogstorpborna har ju ett bättre ställe att dricka öl på än vad vi hade!" Jag säger bara KARLAR! :) Men ett sevärt litet äventyr blev det endå!

Dagens gåta, ständigt påväg!

   En ny kategori kanske istället för citaten vi får se ;)

"Vad är det som alltid kommer, men som aldrig är här?"

Om ingen gissar rätt så får ni svaret i afton!
Och jag tycker Bassen ska ta chansen ;)


Dagens nyinlärning, Longinus.

   Fråga mig INTE hur det kommer sig att jag fick för mig att läsa detta idag men jag lärde mig ju något nytt iallafall :)

   Longinus är enligt medeltida och vissa moderna kristna traditioner namnet på den romerske soldat som genomborrade Jesus i sidan med sin lans när han var på korset. 

   Lansen som användes är känd som den Heliga lansen eller mer nyligen, särskilt i ockulta kretsar, som "Ödets spjut". Det hittades i Jerusalem på 500-talet. Som "Longinus lans" figurerar spjutet i legenden om den heliga graal. I medeltida folksägner, såsom den Gyllene legenden, botade Jesu blod Longinus blindhet.
Man lär sig något nytt var dag!

Dagens citat!

"Hangover utan tal är som stumfilm utan text"

Tänk på den du!
Disskusion om en liten felsägning gällande filmen Hangover!

Dagens roadtrip!

  
Bjöd på många skratta med en hel del java. Lipton kom till och grekiskt blev det till middag!Söt mor, galen far!Till vilden Vincent!Thilda bäddade ner sig och slet tag i allt som hon rådde över, även den fina lilla röda hundskallran hon fått av bassen och Natta.Lilla Vincent blev lite avundsjuk när mamma Natta lånade lilla vilda Thilda!Mina små ljuva änglar verkade ha det bra idag iallafall. thilda var väldigt pappig idag, mysigt att se att hon har sådana dagar med. En mysig dag som sagt i Bassen och Nattas hus i Oxelösund. Det får vi göra om!

PÖSS!!!

Roadtrip!

Ville bara meddela att nu drara vi till NYKÖPING och Bassen!!!

Tävla om presentkort på my-baby.se!


För att vara med och tävla om presentkort på www.my-baby.se
Gå in på: http://mybabyshop.blogg.se/2009/july/ny-bloggtavling.html

Vinnaren dras 18/8!

Tävla om "Min skoltid bok"

Tävlingen pågår tills den 7 Augusti och dras genom lottning. gå in på:
http://familjenkorb.blogg.se/2009/july/utkast-jag-har.html och tävla du med!

Lycka till!!!

Nygjorda naglar på nybliven mor.   Inte för det är så roligt att kika på kanske men nu fick jag en önskan om en bild på det jag roar mig med när jag får tid över och detta är resultatet. Helheten ser man ju inte direkt här då det ej är så detaljrikt men jag hoppas jag stillande "en" nyfikenhet iallafall ;) Kan inte påstå att bilderna är i de charmigaste laget direkt då min hand ser underlig ut!

Dagens citat, Mark Twain.

"Människan är det enda djur som kan rodna och har anledning att göra det"


Sömnlös, igen.

   fast denna gång är jag nte trött iallafall. Funderar starkt på att åka till Hemköp när den lilla och Jari sussar så sött. Har tydligen fått ett paket, vad nu det kan vara för något vet jag icke men börjar bli alldeles för nyfiken nu. Suck jag har lyckats bränna mig i hela ansiktet, ser ut som en tomat just nu. Så går det när man byter solarieställe och ej är van vid deras solarium. Får hoppas det går över tills imorgon för så här kan man ju inte se ut heller.

   Har varit med och tävlat en hel del som kankse syns här på bloggen, brukar alltid ha otur i tävlingar så jag tänkte att nu när jag varit med i så många måste jag ju iallafall vinna en!

   Man kan ju tro att det är vårstädning här borta på norr för de soppar gatorna med traktor här som de brukar göra på våren närde borstar bort allt grus ifrån gatorna.

   Igår fick jag äntligen tiden över till att fixa mina naglar och vilka naglar det blev sen. Har ljusblåa tippar, jag vet det låter skumt men.. sen har jag roat mig med mina stämplar så nu är det vita och blåa blommor på också. länge sen jag la ner tiden till att få något såhär annorlunda.

   Nej frukost kanske!

Tävla om väggdekor!Tävla om en väggdekor på: http://cherrycheek.blogspot.com/2009/06/unique-decorations-for-your-home.html

Tävla om en godbit!Den här utlottningen sker denna första gång enbart bland bloggare
Vinnare dras 10 Augusti

Gå in på: http://fakeacake.blogspot.com/2009/07/utlottning-av-en-fake-cake.html och tävla om denna fejkade godbit. LYCKA TILL!


Dagens nyinlärning, Braveheart!

    Då är jag inne på en av mina favoritfilmer igen som jag tänkte jag skulle dela med mig av lite saker som kanske kan lära någon något nytt idag. Filmen Braveheart med Mel Gibson i huvudrollen.

   Det enda sättet att Gibson skulle få göra filmen var att han fick komma överens med Paramount om att själv spela huvudrollen, vilket han själv inte ville göra då han ansåg att han var för gammal.

   Gibson blev utredd av RSPCA då de ej trodde på att hästarna som användes i krigsscenerna var riktiga. Efter många om och men så fick en av Gibsons assistenter till slut ta med en av bakom kulisser filmerna som bevisade att hästarna var mekaniska.

   Mel Gibson ville egentligen att Jason Patric ifrån "The lost boys".

   Sean Conney tackade nej till rollen som Kung Edward då det krockade med filmen Just Cause.Man lär sig något nytt var dag!

Kvällens citat, La Rochefoucauld!

"Om vi inte hade några fel skulle det inte bereda oss
så stort nöje att lägga märke till andras."


Thilda, stor tjej nu hela 12 veckor.

   Då har vi varit på BVC, vägt och mätt den lilla damen. Hon följer sin kurva även om hon är liten fortfarande. Fast vi tycker ju hon är stor :) Men hon är för liten för att vaccineras som hon egentligen skall göras nu men hon måste gå upp lite till först så ett par veckor till sen är hon nog där. Stackare ska få ta sprutor i benen, usch kan inte vara skoj.

   Hennes uveckling sen födsel. Hon håller upp huvudet när hon ligger på magen, öppnar händerna, greppar leksaker, ger svarsleende och svarljud. Hon vänder sig till och från. Och så är hon världens sötaste men det tycler väl alla föräldrar om sina barn eller har jag fel?
   
                  Datum      Ålder       Vikt      Längd   Huvudomfång

090503    Födsel   2300    42                  
090601    1 mån    2880    49,5       -       
 090611    6 v          3050     51          35,5
   090618    7 v          3290     52          36,5  
090702    2 mån   3910     53          37,6
090728   12 v        4695     56          38,5

Vår lilla Budda! ; )

Halva reapriset = Shopping!

   Skor på Bianco, Jeansjacka ifrån ESPRIT och trenchcoat ifrån Sisters. Märkesgrejer till bra pris man ska inte klaga om man får lägga ut ca 700 på allt detta, är mäkta nöjd!

   Ska inviga trenchcoaten nu då det spöregnar och vi skall ner till BVC för att väga och mäta lillmonstret.


Min sista ful bild bjuder jag på!

Dagens nyinlärning, Lacoste!

   Året är 1925 och det är Davis Cup. Matchen spelas mellan Frankrike och Australien i Boston. Rene Lacoste gick en vända på stan med sina lagkamrater och blev väldigt förtjust i en krokodilskinsväska som han såg i ett skyltfönster. Då väntades ett vad, vadet gick ut på att Rene skulle vinna alla sina återstående matcher och om han vann skulle han få väskan av Pierre Gillou som var lagets kapten. Rene förlorade vadet då han ej vann matcherna.

   En amerikansk journalist hade dock snappat upp historien och skrev:

"Den unge Lacoste vann inte skinnväskan, men kämpade i alla fall som en riktig krokodil".


   Lacoste blev "the Alligator". Han lät en vän rita den sedermera klassiska Lacoste-loggan och placerade den på skjortor och blazers han bar under matcherna.


  


Man lär sig något nytt var dag!

Underbara gåvor.

   Kolla vad söta Janette och Peter köpt till oss. Det är nästan så de vet att en annan älskar disney, haha. De hade samma spel sälva sa de så nu längtar jag efter att få spela det! Tack så mycket.   Sen hade jag ju en snabbfika med höggravida Madeleine, hon ska få vilken dag som hellst nu. Ser fram emot att få se hennes lilla pyssling sen :) Hon hade funnit detta lapptäcke som hon så gärna ville att Thilda skulle få. Ett sådant man ger i arv till sina döttrar blir det nog eftersom det är rosa och fint. Tackar vi också för!   Sen måste jag ju bara lägga ut bilder på det som vi fann på Malmamarken till tösen. Hon verkar gilla sköldpaddor har vi märkt så hon fick denna kudde. Kan köpas på http://www.mypillowpets.se/ helmysiga är dom och känns helt underbara! Och kläderna var ju bara klockrena :)   Hon blir så bortskämd vår lilla dam!


Jag har gjort det igen, shoppat!

   Halva rea priset på BIANCO! Haha ett par nya skor till mig som jag aldrig annars skulle ha handlat men nu när det var sådan rea så slog jag till. Ska nog ta kort på mina små inköp och lägga ut på bloggen sen.

   Underbara Martin ska ha stående ovationer för han har ordnat med vår dator så vi fick ut våra bilder, om jag förstod rätt iallafall. Men en ny dator blir det endå fast när kontraktet via Volvo går ut och det är i oktober. Nu skall Peter och Janette komma på besök och ika till vårt lilla monster och på Torsdag ser det ut som om vi skall iväg till Nyköping för att besöka Bassen och Natta. Full vecka men det är mysigt det med.

   Det var hela veckans planering :)

   Sen saknar jag Poffen också så nu får du snart komma hit!!! Nej nu är det kaffedags!

Tävla om Tossor!   Här kommer första tävlingen det är et par tossor till både flicka och pojke ....Det kommer vara 2 vinnare en pojke och en flicka som vinner hem dom här söta tossorna :)

   För att vinna skriv varför just ditt barn skall vinna dom här söta tossorna tävlingen börja idag den 25/7 och avslutas och avslutas den 1/8 LYCKA

På: http://vartunderbarafamilj.blogg.se/2009/july/forsta-tavling.html

Tävla om en väggdekor!Jag är med och tävlar om en valfri väggdekoration från Unik Dekor hos Agnes.
Var med och tävla här du också!Tävlingen avslutas 10 augusti kl 12:00.

Dagens citat, Abraham Lincoln.

Enligt min mening och erfarenhet
har människor som saknar laster
i regel mycket få dygder. 


Dagens nyinlärning, Skönheten och Odjuret!

   Min absoluta disney klassiker, finns mycket gott och säga om denna film. Men nu skall jag skriva ner lite roliga saker om den bara för skoj:

   Angela Lansbury, som är den engelsktalande rösten på Ms Potts, tekannan ansåg att någon annan av karaktärerna skulle sjunga låten "Beauty and the Beast", när Belle och Odjuret som faktiskt heter Adam dansar i balsalen. Regisören tyckte då att hon iallafall skulle sjunga in låten en gång utifall att de ej fann någon annan som passade för den scenen. Det hela slutade med att den enda inspelningen som blev var den som de tog med i filmen.

   När Odjuret blir klippt av sin privata frisör så får han exakt samma frisyr som Lejonet har i "The wizard of Oz".

   Den största delen av alla skulpturer som finns på slottet är tidigare tilltänkta versioner av Odjuret.

    Sockerskålen som används när Belle ska dricka Te är samma skål som använder i filmen "Svärdet i stenen", bara andra färger.

   Slutscenen när Belle och "Adam" dansar är samma scener som används i slutscenen av "Askungen" i brist på tid.    Det finns hur mycket som hellst jag kan skriva om denna film så håll till godo för det kan komma fler ljusglimtar ;)  
Man lär sig något nytt var dag!

Tävla om Boots No 7!Gå in på: http://hannahsthlm.blogg.se/2009/july/torsdagstavling-vinn-ett-lyxigt-kit-fran-boo.html

Tävling avslutas Fredagen 31 Juli

Tävla om hemlig vinst!

Kommer att bestämmas efter vii tanketid hoss bloggerskan vars besökare överstigit 1000, därav tävlingen i sig :)Gå in på: http://pysseltanten-pysseltanten.blogspot.com/2009/07/taaaaaavling.html

Tävling avslutas 16 augusti

Tävla om ett hemligt paket!

Gå in på: http://tasslyckan.blogg.se/2009/july/hemliga-paketet.html

Tävling avslutas 21 Augusti

Ny dag men inga nya äventyr.

   Hade filmkväll igår med lite mys, aldrig tråkigt med lite lugn och ro. Jari hade hyrt två blueray filmer och den ena kollade vi på igår, PUSH, som jag håller på att skriver en recension på. den andra får vi se idag får vi se om det var något att ha.

    Denna morgon har mest gått ut på att hålla Thilda på bra humör för hon har varit lite kinkig men vi har lockat fram en hel del leendet och några glada skratt så det har det varit värt. Nu ligger tösen och sover och Jari har gått till gymmet så nu får jag endå lite egen tid så man ska inte klaga. Ska ta och träna lite tänkte jag innan donnan vaknar för sen kommer jag väl få laga mat och då hinns inget sådant med.


PÖSS!!!

Paper Mario Spelrecension

   Detta spel var något jag såg fram emot när det skulle komma, är ju svag för Mario spelen i övrigt men detta skulle vara lite annorlunda. 

   För ovanlighetens skull börjar detta spel med att Prinsessan Peach har blivit kidnappad och att Luigi och Mario såklart skall bege sig ut för att rädda henne. De beger sig till Bowsers slott för att de tror att han kidnappat henne. Väl där upptäcker de att Bowser är lika förvånad han. Då dyker en mystisk hattklädd främling vid namn Bleck upp och presenterar sig för alla förutom Mario. Den mystiske främlingen tvingar sen Peach att gifta sig med Bowser för att skapa en mörk energi som skall dela universum i två delar.

   Och Mario är då den som skall bege sig ut för att rädda Peach.

   Det första jag reagerar på i detta spel är allt prat. Man vill ju igång att spela på direkten men man måste nästan lyssna igenom alla konversationer för att inte missa vissa saker samt få ledtrådar till extramaterial man kan behöva senare i spelet eller finna på diverse ställen.

   När man väl är igång så är det en hel ny liten värld som öppnar sig. Du beger dig ut på banor som påminner om de gamla super Mario banerna i 2D med samma gamla fiender och några nya. Du agerar likadant med Mario i detta spel så som i alla de andra. Banorna går till slut ifrån 2 dimensionella till att vara 3 dimensionella genom ett knapp tryck för att man skall finna nya vägar att ta sig runt banorna med. Till sin hjälp får man lite vägledning av  några nyfunna vänner som ger Mario nya egenskaper och fler får man ju längre man spelar spelet.

   I detta spel så får man hålla Wiikontrollen på längden i samma gamla nintendo 64 anda. 

   Kort och gott är detta ett rätt så roligt spel, när man slipper höra de långa konversationerna och får spela spelet! Kan man bortse ifrån det så är det värt att köpa.


Dagens citat!

"När jag var liten brukade jag varje kväll be till gud att han skulle ge mig en cykel.
senare förstod jag att herrens vägar är outgrundliga.
istället stal jag en cykel och bad honom om förlåtelse"
- Emo Philips

Dagens nyinlärning, 25 juli!

   Idag fyller Niclas Strömstedt -58, Matt Leblanc -67 (Vänner) och James Lafferty -85 (One tree hill). 

   Det italienska passagerarfartyget M/S Andrea Doria går till botten utanför Massachusetts, USA efter en kollision i svår dimma med det svenska fartyget M/S Stockholm. 51 personer omkommer av de sammanlagt 1 600 som finns ombord på de båda fartygen. Detta hände år 1956.

   Ryskan Svetlana Savitskaya var den första kvinnan som genomförde en rymdpromenad 1984.

   Sommar OS i Barcelona invigdes 1992.Man lär sig något nytt var dag!  


Gårdagens outfit, urtvättat tvillingsjäl :)

 
  Detta lyckas jag och Jari alltid med, inte konstigt att Sofie aldrig ser skillnad på oss ;) Det syns ju att vi är tilsammans när vi går på stan iallafall.Det började med att jag ville ha denna lilla stil när jag gick ut och J ville ju inte vara sämre, bara att han ser ut som en urtvättad verson av mig. Man kan ju undra, när vi blir gamla , kommer vi gå runt i likadana träningsoveraller då?!Såhär går det när man skall ta kort med en kamera som ej har ett ställ så man får luta den emot en dvd skiva, vi fick en halv bild iallafall!

Några aktiva dagar.

   Nu har vi hft fullt upp här hemma ett par agar. Igår var vi på Malmamarken och handlade lite småsaker, En nalle och kläder till thilda samt en trädekor som skall sitta på väggen. Sen hade vi fullt upp när vi kom hem då Thilda inte var på humör men nu har vi iallafall flyttat Thildas saker så hon fått ett eget rum. Vi skulle nog inte hunnit med det om vi inte fått hjälp av Jaris föräldrar för Thilda var sjövild. Men det är en himla röra så vi får göra klart idag.

   Vi tog en vända på stan i torsdags då vi skulle till BVC men det var ju stängt och så kunde man ej kontakta dom förens på måndag så det blev varken vägning elr mätning av lilltjejjen, Väldigt irriterande när man faktiskt bokat tid! Det slutade med en fika på stan samt att jag fann en trenchcoat för 350 kronor som skulle ha kostat 1300 så jag är väldigt nöjd med det köpet, brukar ju ha lite tur när det gäller reor ; ) På kvällen när vi kommit hem så kom Martin över och kollade på datorn så nu har han tagit båda hårddiskarna och ska kolla om han kan överföra innehållet till den externa hårddisken. det hade varit underbart! Sen var den dagen slut.

   Så nu skall jag ta igen allt som jag skulle gjort igår och i torsdags och jag skall nog börja med ett telefonsamtal.

PÖSS!!!

Dagens citat, Kelly Bundy!

"Den där ön som du äger, ligger den nära stranden?"


Dagens nyinlärning, den dummaste lagen jag hört talas om!

"Det är dödsstraff på att hoppa från en byggnad i New York."

Detta visar ju bara hur smarta människor är här i världen så jag tror inte jag behöver tillägga något idag för det här tar priset!
Men man lär sig något nytt var dag!

Varför får inte..

"Varför får inte jag äta sten när fotbollslaget åtvidaberg?!"


(Åt vida berg!)


Vår första barnfria biodag.   Man fick klä upp sig lite iallafall när man gick och såg Transeformers. Hade Jaris föräldrar hand om lilla vilda Thilda och det gick så bra så, hon sov när vi kom hem. Jätte skönt att bara få umgås med J på tu man hand. Nu när man ej gjort det på ett tag så saknar man nästan honom litegrann!

   Men Thilda är ju himla mysig hon med. Idag skall vi till BVC och se hur hon växer sen tror jag att Martin kommer över ikväll för att kolla på datorn. Det hade varit guld värt om han kunde få ut våra bilder!

   Hmm ska man skriva en till recension kankse, fast jag har en hel drös med filmer jag egentligen borde göra det på som jag sett den senaste tiden. Vi får se vad jag hinner med idag.

Dagens nyinlärning, Gladiator!

  Jag har fastnat i filmvärlden tror jag men detta tyckte jag var lite roligt att ta reda på. Många som tittat på "Gladiator" med Russel Crowe tycker att den är väldigt lik "Braveheart". Nu till det roliga.

   Mel Gibson som spelar William Wallace i just "Braveheart" blev erbjuden rollen som Maximus men tackade nej. Antonio Banderas hade de som åtanke för samma roll men till slut fick Russel Crowe rollen.

   Jennifer Lopez provspelade för rollen som Lucilla.

   Lite skoj är det allt ;)Man lär sig något nytt var dag!

Hon greppar, ler och kelar!


"Familjemiddag"Vi var på middag igår då "bästa vännerna" fick chans att umgås, Lovisa och Thilda. Lilla familjen, underbara människor, en kväll av alldelels för mycket skratt för ovanligehetsn skull. Vi kom fram till att vi troligtvis inte skulle kunna gå ut och äta för då skulle det bli ett himla liv i fröjden för de andra små gästerna ;)
Vilka familjer skall det bli av oss.

Kors i taket, sovmorgon.

   Klockan 8 på morgonen vaknade Thilda av att hon ville ha mat så nu har jag iallafall fått sovit 7 timmar. Tror att vi måste besöka Frida och Anders oftare om de har en sån här inverkan på damen. Glömde dock min amningsnapp där igår vilket jag upptäckte här nyss. Jag som hade tänkt amma innan det händer en olycka. Tur att jag hyr en amningspump säger jag bara! Ännu bättre är att den är gratis :)

   Funderar starkt på att göra i ordning barnrummet idag, vi får se om vi kan få till det sen. Får väl ta lite bilder på resultatet sen.Nej ska nog lägga mig en liten stund till så är jag helt utvilad sen!

Morgonens trötta citat.

" Kom ihåg min morfars sista ord: "En lastbil!"
- Emo Phillips "

Inte min dag idag.

   Känner mig så dum. Igår missförstod jag nog Bassen och hans tjej. De har planerat länge att de skall komma över och gå på Parken Zoo med oss. Imorse kom de hit och jag hade bara sovit 3 timmar så när de väl var framme vid parken så hade ju jag somnat om och när de sen skall ringa för att iallafal komma förbi på en fika men jag mitt pucko hade ju telefonen på ljudlös så nu har de åkt hem. Jäkla trevlig människa jag är då, kanske därför jag skäms lite som jag skriver detta väldigt intressanta inlägget här. De får ju inte tro att jag struntat i dem, skam den som ger sig. Vi åker till Nyköping och gör staden ofarlig istället ;)

   Fick precis besök av Jaris föräldrar och då upptäckte vi att farmor fått ett videoklipp när vi låg på sjukhuset på Thilda. Så nu är jag lite gladare som iallafall har det. Nu skall jag bara samla lite mer bilder, så någon som har bilder på Thilda som jag kan få då våra är raderade?!Första bilden på henne, se så liten och skör hon var!

Nattens citat

"Hur kan man sila mygg när man sväljer kameler?"
- Källa Jari Sipilä min själsfrände!

Dagens nyinlärning, Sagan om ringen!

   Jag har alltid velat veta vem som var tilltänkt som "Aragon" i Sagan om ringen filmerna och nu har jag tagit reda på det :)
  
   Peter Jackson hade två namn i åtanke, den ena var Daniel Day Lewis som spelade "The butcher" i (Gangs of New York) och Russel Crowe (Gladiator). Lewis tackade nej och Crowe kunde ej då det krockade med annat i USA.

    Rollen gick istället till Stuart Townsend som spelar "Dorian Grey" i The League och "Lestat" i (Queen of the damned.) Han hade nog fått större roller om han fått vara med i Sagan om ringen triologin.

   Efter fyra dagars filmande så kom Peter Jackson på att han ville ha en äldre man i rollen som "Aragon" och ringde då Viggo Mortensen som tackade ja på stört och flög ner efter bara några dagar!

Jag förstår ingenting!

   Vilken morgon, är det något som fungerar som det ska. Digitalboxen visar en spökbild ifrån svt1 eller svt2, mitt mobilabonnemang har slutat att existera, de nya telefonerna är värdelösa då jag ej kan sända mess som jag ska,  telefonboken vägrar spara nyinlagda telefonnummer så jag har inte ett enda nummer kvar på telefonen samt att vi ej kommer kunna få ut våra bilder ur datorn ser det ut som för den hårddisken som kraschat är såklart den med alla bilder på och om den är så sönder som det verkar så går det ej att sätta in den hårddisken i en annan dator för att få ut bilderna.

   Så nej det är inte vår morgon idag, är så trött och less på allt idag! Hela jag är en teknisk katastrof! Vi har bara min lilla bärbara dator att leka med och den är inte mycket för världen.

   Ps, Proxdata tar 400 i timmen för ett arbete på att försöka ta ut bilderna ur datorn som som sagt kanske inte ens går och då har man kastat pengarna i sjön, hjälp någon!? Ds

Gråter floder!!! Hata HP!

   Vad ni än gör köp aldrig en HP dator, jäkla skit grejjer!!! Jag är så arg så jag vet inte vart jag skall ta vägen. Vi har ju en dator via Jaris jobb, enn jobb dator som man kan köpa. Vi lämnade in den i Maj för det var fel på den och fick tillbaks den efter två veckor. Då hade de bland annat bytt moderkortet på den. Nu så har den tvärdött här och vi får inte igång den!

   Nu till saken som gör att jag sitter här och gråter, vi säkerhets kopierade alla bilder innan vi skickade iväg den men de bilder som är tagna efter har vi ej hunnit kopiera. Vilket innebär att alla bilder ifrån Thildas födelse tills nu är raderade eller snarare vi får ej ur dom ur datorn. För även om vi lämnar in den och de lagar datorn så tömmer de hela hårddisken.

   Så nu ber jag alla som läser denna blogg och som har bilder på Thilda att snälla skicka dom till mig via min mail!!!

   Man tror man tar tillräckligt med bilder men nu är det alldeles för få.

   Blir bara så arg och ledsen!

Dagens nyinlärning, idiotiska lagar i Usa!

I USA, Minnesota är det lag på att du inte får sova naken!

Tänk på det när ni skall på semester!

I Kalifornien är det är förbjudet att sätta ut en råttfälla om man inte har jaktlicens.

Var ju tvungen att ta med dessa två för jag tycker de är helt idiotiska.Haha!

Dagens George Bush citat!

"Jag vet att vi människor och fiskarna kan leva i fred med varandra"


Ibland kan man ju börja undra hur i hela friden den människan kunde bli president!?

Godmorgon..

   Det blev en heldag igår med. Mijo var över och vi tog en sväng ner på stan igår för att äta sushi med Madelojni. Sen en snabbfika så stackars J fick äta också, han äter ju inte sushi. Sen gick vi iväg till slagstaglass, blev dock ingen glass för mig då Thilda prompt skulle äta så jag tar en extra kula nästa gång.

   Sen roade vi oss med tv-spel på kvällen jag och J. Eller jag kollade på när han spelade då det är så otroligt schyssta filmsekvenser i det här spelet: Metal Gear solid 4 - Guns of the patriots! Men sista filmsekvensen varade ju i en timma så jag kom ju inte i säng förens halv 3 inatt. Det var ingen höjdare. Är sådär lagom trött idag men jag får skylla mig själv. Får ta en lugn kväll idag istället :)

   Rösta på min blogg nu som gick vidare i årets sommarblogg: http://idahjortsberg.blogg.se/2009/july/omgang-2-20-stycken-aterstar.html

   Känns som jag är veteranen på den här sidan, känner mig så gammal. haha. Har ju börjat medverka i en hel del tävlingar på sista tiden, något skoj ska man väl ha för sig! Har nog Creyla.blogg.se  att tacka för det ; )


Hmm..

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/684366/mouziee---i-vntans-tider?claim=m74vvjkxzah">Följ min blogg med bloglovin</a>

Tävla om väggdekor!Gå in och tävla om en väggdekor  "Välkommen" på: http://thereisnoplacelikehome.blogg.se/2009/july/tavling-hos-mig.html

Dagens nyinlärning, Pongo och de 101 dalmatinerna!

   Då denna går på tv idag så ville jag bara meddela att: Det finns en person som räknat alla fläckar på hundarna, bildruta, för bildruta. Totalt blev det 6 469 952 stycken. Så nu har ni lärt er något nytt idag igen :)


"Dont follow me parody, bästa parodin hittils"

   För något år sedan kom jag över detta klipp, en parodi på den mycket populära låten Call on me med Eric Prydz! Första gången jag såg den så skrattade jag halft ihjäl mig, de är ju så underbara. Fick sedan äran att träffa skaparen av denna otroligt roliga video och nu är jag ägare av "bakom kulisserna material". känner mig himla hedrad. Skrattar åt detta även idag så tänkte att jag skulle dela med mig av detta:Tävla om maskeraddräkt till din son/dotter!

Gå in på: http://barnshoppingbloggen.blogg.se/2009/july/tavling-23-vinn-en-maskeraddrakt-fran-o-rasa.html


Tävla om armband!

Gå in här: http://moonzanna.se/2009/july/tavla-om-valfritt-armband-fran-bracyse.html

Det blev en lång dag.

   Jag vaknade av att jag fick meddelande ifrån Frida för att vi skulle ta en promenad med barnvagnarna. Denna promenad slutade 6 timmar senare efter en låång fika, en massa tjater och trevligt sällskap :) Sen bar det av ut till Hälleforsnäs, hade ju lovat att hälsa på Jenny och väl där fick jag grillat och kaffe, Vilket lyx. Var även och kollade på Jenny och Mattias husbygge, det kommer bli super när det är klart. Kom hem här vid midnatt då var det bara att natta damen och sätta sig i soffan för lite avkoppling framför Jaris tv-spel. En bra dag har det varit iallafall!
   Sista bilden är tagen i stadsparken med Frida och jag funderar på vad thilda egentligen håller på med för det är en väldigt egendomlig min hon har!

   Jag och Jari tyckte förresten att vi hörde ett egendomligt ljud och gick in i sovrummet där vi upptäckte att lilla sötnosen ligger ju och skrattar i sömnen, så även hon måste haft en bra dag! :)

Liverpool familjen.
Mina två små Liverpool fans. En stolt fader och Thilda med den kända Elvisläppen!

Dagens sommarmakeHar precis kommit hem ifrån bion här, grymt bra! Transeformers alltså. Har haft fullt upp idag därav att jag ej kunnat skriva. Blev jätte nöjd med maken på Modellen idag jag hoppas jag kan lägga ut en bild som ni får se sen. Så jag passade på att lägga en make på mig med och här är resultatet! Lite blått är aldrig fel.

Ferst, någon?!

  Ferst, vad tusan är det? Såg som vanligt på "So you think you can dance" när översättaren skrivit ferst istället för flest! Tyckte jag var kul. Men humorn är kanske låg sådär på kvällen hos en amningshjärna.

   Nu har jag äntligen kommit upp skall ta och göra mig i ordning för en snabb visit på stan har jag tänkt, skall göra mig fin för kvällen, vi skall få bli barnlediga och gå på bio på tu man hand jag och Jari. Det tror jag behövs, man har ju inte direkt fått något kärleksliv alls på senaste tiden. Även om det är himla mysigt med en liten knodd.

   på tal om Thilda, hon är ju sjövild, det här med att ligga still på skötbordet är inte hennes ide av en vardag. Nepp hon vrider och vänder på sig alldeles för mycket samt kastar ner sköldpaddan som ligger där. Men det är väl bra kanske då ser man ju att hon utvecklas som hon ska när hon kan greppa saker och vända på sig hela tiden. En livlig och nyfiken tös.

   De sägs ju att nyfikna barn är intelligenta ;)

En riktigt mysdag idag.

   Idag har varit en himla lugn dag, skulle få hjälp ifrån sambon imorse med att mata Thilda men det gör ju inte saken lättare när han ej kan sova i sovrummet för att han håller på att dö i värmen stackaren. Då vaknar man ju för att han inte kan sova. Så vi låg i sängen till klockan 13, ve och fasa men så länge blir det när man natten innan bara sover 4 timmar.

   Annars händer det inte mycket, har irriterat mig på tele2 som suger, städat undan här hemma då jag skall agera MUA (make up artist) som en liten tjänst till en kompis som skall fota. Får hoppas de blir nöjda med resultatet sen.

Jari tänkte han skulle vara snäll och laga en festmåltid, han skulle precis bege sig till affären och handla lite lyx att laga till när plötsligt hela himlen brast itu och öste ner, regn, blixtar och åska. Besviken blev han men jag blev mätt så man skall inte klaga. Annars har det varit en riktigt mysig dag endå även om vi inte gjort så mycket. Nu ska vi bara få lilltösen att somna och sen blir det lite träning innan en annan får slumra in.


PÖSS!!!

Kvällens Homer Simpson citat!

"Döda min chef?!? Vågar jag verkligen leva ut den amerikanska drömmen?"

Utslagen och mätt.Så här nöjda är vi när vi skall lägga oss på kvällarna efter ett mål mat, då sover vi ifrån 22-23 till klockan 06 på mornarna.

Dagens inlärning, Perplex!

   Satt och kollade på ett av mina favoritprogram igårkväll innan jag la mig och mitt i allt så säger de: "jag blev inte så pas perplex som jag hade velat:" Vad tusan är perplex? Jo det skall jag berätta. Dessa synonymer får du upp om du söker på ordet perplex:

Perplex =förbluffad, handfallen, häpen, förvånad, överraskad, flat, paff, bestört, rådlös, förstummad, konfys, konsternerad, ställd


   Så nu har jag lärt mig ett helt nytt ord idag, man tackar man tackar. Någon mer jag förgyller dagen för, för att jag förtäljt detta?

Kvällens citat, trisslott!

"Barn är som en trisslott, ibland händer det bara"
- Kristin

Ibland är de små liven tidiga på saker och ting, som att vända sig i babygymmet ;)

Filmrecension, Knowing!

   Film ifrån 2008 med Nocolas Cage. En av mina favorit skådespelare så den var ju tvungen att ses.
 
  Denna film börjar lite mystiskt genom att man befinner sig 50 år tillbaka i tiden på en skola i USA. Där en elev vid namn Lucinda vinner en ide tävling där barnen skulle ge ut sina idee`r till hur de skulle inviga öppnandet av skolan. Lucinda har som idè att de skall gräva ner en tidskapsel där barnen får rita hur de tror att världen ser ut om 50 år. Sedan skall den begravas och inte öppnas förens efter 50 år.Lucinda fyller sitt A4 med siffror varpå läraren sliter pappret ur händerna på henne så hon ej hinner skriva klart. Lucinda försvinner efter ceremonin och hittas av lärarinnan i ett förråd i gymnastiksalen, skrapandes på dörren de sista siffrorna till pappret.

   50 går och John Koestler (Nicolage Cage) en ensamstående far då hans fru dött i en brand en tid innan hans son Caleb Koestler (Chandler Canterbury) erhåller ett av kuverten som har legat i tidskapseln. Han får brevet som Lucina hade skrivit.

   John som jobbar som en MIT professor sätter sig ner senare på kvällen för att se om han kan lösa pusslet och det han finner är mycket oroväckande! Alla siffror på sidan representerar först ett datum när stora katastrofer drabbat världen, sen antalet dödsfall och sen ett sista nummer som han ej kan sätta fingret på vad det är. Han finner även ett datum för när hans fru omkom i en stor brand på ett hotell och han ställer sig frågan, om detta legat begravd i 50 år innebar det att man skulle kunna ha förhindrat olyckan? Det finns dock 3 datum kvar av händelser som kommer att hända frågan är bara vart. Det är något han kommer bli varse om när han dagen efter skall hämta sin son och är med om en stor olycka som förorsakar 81 männiakor livet.

   Än så länge är jag med på flmens handling och helt uppslukat i allt som händer sen tycker jag bara det spårar ur. Vilka är männen som förföljer hans son och gömmer sig utanför hans fönster i skogen och vem var Lucinda. Slutet vänder hela handlingen och är mycket oväntat. I mina ögon lite för mycket science fiction som jag faktiskt tycker förstör filmens handling en hel del då jag tyckte om mystiken i böjan av filmen. Men denna film får helt klart godkänt men är nog ingen film jag ser igen.


Dagens inlärning, Marie Antoinette!

   Närman ej får sova på mornarna kan man lika gärna passa på att lära sig saker, vilket jag gjort.

   Marie Antoinette har ett känt citat efter sig nämligen: "folket kan väl äta bakelser om de ej har råd med bröd" men detta är tydligen en vandringssägen. Citatet ingick i en populär samtida vandringssägen och det är bara logiskt att revolutionärerna använde det i sin propaganda mot kungafamiljen. Detta enligt tidningen Allt om historia!

   Under franska revolutionen häktades hela kungafamiljen och till slut dömdes Marie till högförräderi och dömdes till döden genom ioljotin, 16 oktober 1793 verkställdes domen.Man lär sig något nytt varje dag!

Sömnlös, då sover minsann Thilda!

   Jag gick och la mig klockan 00:00 och somnade på direkten för jag tänkte att jag för omväxlingsskull skulle få sova till klickan 06, tji fick jag. Thilda vaknade klockan 04 och kulle ha mat, åt och somnade om. Kunde jag sova då näej såklart inte och nu när hon brukar vakna till klockan 06 så sover hon såklart så nu sitter jag här sömnlös och irriterad för jag vet att jag kommer vara som ett vrak sen. Passar på att äta lite youghurt då magen vaknade här med så fåe vi hoppas hon vaknar snart och vill äta. Imorgon eller ja nu är det ju faktiskt idag så får faktiakt Jari ta henne nu när han är frisk för nu har jag tröttnat på att aldrig få sova!

   Inget vettigt har jag att skriva om heller förutom mitt evigt gnällande och det är väl inget vidare att lyssna på kanske. Ska man passa på att köra ett Yogapass när man endå är vaken kanske. Vad gör man annars för att kunna sova? Hatar 4 timmars sömn då man bara har sin REM sömn i 4 timmars intervaller så är det ju lätt hänt att man o man råkar vakna efter 4 timmar ej kan somna om. Vet hur det var när jag jobbade natt förut om jag vaknade 10 på morgonen efter 4 timmars sömn så var det bara att gå upp men då kunde man ju lägga sig igen efter ett par timmar, nu har man ju ett litet monster att roa så et går inte riktigtsom planerat!

   Sitter och är allmänt tjejig och planerar min outfit för min och Jaris biokväll. Jag vill klä upp mig nu när vi här i veckan skall få lämna över lilla Thilda till Jaris föräldrar för att få umgås på tu man hand. Ska bli mysigt, saknar ju min Lilla!!!

Dagns nya inlärning, Tom Selleck!

Tom Selleck även känd som Magnun i serien med samma namn var påtänkt till att spela Indiana Jones, men hans schema krockade och rollen gick till Harrison Ford isället. Vilken miss, har på senare år synts till lite i serien Vänner.Vad säger ni, skulle ni vilja haft honom som Indiana Jones!?


Rösta på min blogg!!! http://idahjortsberg.blogg.se/category/sommarens-blogg-2009.html

GODNATT!

Dagens citat, Milan Cesar

"Du får inte inte alltid de hundar du vill ha men du får de hundar du förtjänar
- The dog whisperer"

Dagens outfit, nyshoppad ;)   Inte ofta jag ler så detta bjuder jag på. Var nere på stan en sväng idag för jag skulle besöka min styvmor hade jag tänkt men jobbade hon, Nepp för de har dragit ner på öppetiderna där hon jobbar så hon var ledig den odågan. Men det var REABik Bok en affär som egentligen inte är för mig men den har sina guldkorn och halva rea priset tackar man inte nej till!

Ursäkta röran har storstädat och skall slänga en hel dröööös med gamla kläder!

"Dagens citat, tid"

"Den enda rättvisan i världen är tiden för alla har vi 24 timmar om dygnet
- Källa Okänd"


När vi endå var inne på frågan :) Detta hörde jag på ett seminarium för några år sedan och det är ett av de få saker jag faktiskt går efter. Så tänk på det när ni kommer försent, ni snor någon annans tid!


Dagens nyinlärning, Kuriosa i Kejsarens nya stil!

   Jag brukar ha koll på det mesta inom Disney då jag samlar på alla Disney klassiker och då jag har barnasinnet kvar så kollar jag på en hel del disney. Men oftast bara filmerna. Jag brukar ha koll på det mesta inomderas kuriosa om alla filmer de har men detta hade jag missat och tyckte det var rätt kul så det ska jag ha som dagens nya inlärning!

   Från början var det meningen att Sting skulle sjunga alla sångerna, men de tyckte att han var för gammal, och att man borde ta en person som är yngre och mer hipp, så man valde Tom Jones. Det roliga i det hela är att Tom Jones är 11 år äldre än Sting   Man lär sig något nytt varje dag!

Dagens Nalle Puh citat.

"Kom inte för sent till det du vill komma i tid till.
- Nalle Puh"

Sooovmorgon

   Inte ville hon sova igår inte, vid klockan 02 på natten fick hon för sig att somna sen var det ju matdags klockan 06 vilket innebar ytterst lite sömn för min del. Så jag höll henne road till klockan 11 för att slänga upp Jari ur sängen för att han fick ta henne. Tur var väl det för jag totaldäckade i 2 timmar sen. Så nu är man uppe, kollar på formel 1 med J och hans föräldrar så nu får man äntligen lite data tid. Har till och med hunnit fixa naglarna och det är inte illa.

   Sitter och kollar på Thilda som leker med sina nya leksaker hon fått igår. Väldigt spännande. Vi filmade henne igår när hon höll på att vakna för hon har så roligt minspel. Vaknade till liv till slut och såg sin far vilket resulterade i ett stort leende och lite skratt.

   Nej nu åter till kaffet.

Dagens nya inlärning, 3T!

   Eftersom man tydligen skall lära sig en ny sak var dag, ni vet som alla säger så tänkte jag dela med mig av vad jag lär mig för ovanligt var dag. Och dagens nya inlärning är, 3T.

   Ni minns 3T?! En nostalgitripp till 90-talet. De var populära med just den här låten, Anything. Jag visste vilka de var och jag minns låtarna så väl så nu åter till det jag lärt mig:

   Dessa är alltså sönerna till Michaels Jacksons bror Tito och de har tillägnat  sitt album "Brotherhood" till sin mor DeeDee. Det visste jag ej.

Lika som bär!

"Man lär sig något nytt var dag!"

Lilla vilda Thilda tränar.I sin nya pyjamas, drar lite kyligt där hon sover så då blir det pyjamas på kvällarna när man sparkar av sig filten hela tiden. Lyfter både fören och aktern så stolt när hon försöker göra sig av med all den energin hon har ; )

Dagens outfitNy frisyr somkräver lite extra uppmärksamhet har jag märkt då jag måste dona med luggen lite extra för den ej skall dela på sig som den gör på denna bild tyvärr.

"Dagens Homer Simpson citat"

"Allting ser illa ut om man kommer ihåg det."

Frustrerad..

   Vaknade upp eller ja vakna och vakna jag har typ varit vaken hela morgonen för damen skall äta och ej låta mig sova så jag är som ett vrak idag. Sen när man äntligen går upp och hon vill äta igen så vägrar hon ta flaskan såklart med ersättningen i utan ska bara ha mitt bröst och blir då arg för att det ej finns mjölk i den eftersom hon hängt på dom hela morgonen. Suck.

   Man blir lite frustrerad och vet inte vad man skall göra när man dessutom vill hjälpa sin sambo med lite inställningar på bloggen, hans blogg alltså men kan ej hjälpa till för hon skriker och man måste ta henne då han fortfarande ej får bära henne. Då brast allt, jag får inte ens hjälpa honom när han ber mig om hjälp. Problemet är inte att vi fått henne problemet är att han är sjuk så då blir allt så pass mycket svårare vlket gör en frustrerad och man känner sig maktlös. Vilka problem va. Men jag tycker det känns hemskt. Han skall nästan känna det som ett privilegium att han kan göra saker för mig även om han tycker det är trist att jag ber om så mycket ibland då jag ej kan göra detsamma ; )
 
   Nej det är bara att bita ihop nu skall jag försöka rusa in i duschen medans jag kan sen får jag nog pumpa till henne så hon får min mjölk. Är så glad över att jag får hyra bröstpupen ifrån sjukhuset, helt GRATIS!!! Så får vi hoppas att jag får någon ro att göra något idag utan henne klängandes vid min sida, hinner oftast bara sitta i en kvart för att skriva i min blogg, that´s it.

   Så känn er priviligierade!

"Dagens bästa drinkcitat"

"Jag vill beställa en martini, dry. Den skall vara så torr att den själv behöver ett glas vatten vid sidan om!
- Källa Okänd"

Thildas Mirandanallar.
Jag tror hon har fått en hel uppsjö av små Mirandanallar till sitt skötbord som hennes föräldrar samlat på sig genom åren. Usch känns hemskt att skriva så men då vet vi ju att vi varit tillsammans ett par år :) När Thilda föddes fick JAG den söta lilla med rosa tröja på som det står: "Världens bästa tjej" på men tyckte den passade bra hos Thilda så den får gott ligga där.

"Kvällens citat"

Man drar inte svärd mot en lus.

Ryskt ordspråk

Ny frisyr och hårfärg.. igen!Vad gör man inte när man är uttråkad. Detta är vad jag roat mig med idag och på morgonen blev det ett snabbt besök till Lollo och hennes minsting, vad söta skrik de har de små liven när de är sådär små. Tänkte ju säga när jag var där att "nu tänker jag på när Thilda var sådär liten". Problemet är ju bara att den lille pojken föddes större än vad hon är nu även om hon är äldre. Vilket tjat jag vet men svårt att föreställa sig hur liten hon var och att det finns mindre barn som kommer till världen. Men hon komme rnog ikapp hon med. Nej snart ä det "So you think you can dance" och det vill jag inte missa!

"Nybadad"Nu är jag nybadad, blivit lite arg men lugnade ner mig efter att ha fått kissat ner hela mamma och avslutat med ett leende!

Tävling hos Creyla."Jag är med och tävlar hos Creyla om en ett presentkort värde 400 kronor  från Zillstar.se.
Var med och tävla HÄR du också."

Mor & dotter, black and white!
Nu har jag varit uttråkad igen, en snabb redigering av dessa bilder då de ej var så vackra i färg. Kan bero på min värdelösa kamera. Ingen vidare retusch kanske men man gör det bästa av den lilla tiden man har innan monstret skriker :)

Kan tv 4+´s kommentatorer hålla snattran!?

   Man pratar väl för tusan inte under en tyst minut? Har nu tröttnat på allt deras nedklanckande på michael Jacson. Det är tydligen rätt att snacka strunt och vara respektlös mot en kändis men skulle man vara på en nära väns begravning så är det en oskriven regel att man ej skall göra det. Vad är egentligen skillnaden?!

   Istället för att prata om alla rykten som spridit sig genom åren kan de väl ta tillfället i akt att prata om allt gott han gjorde för världen, eller är det sådant männisor glömmer bort?

   Nej nu skall jag återgå till minnesceremonin var bara tvungen att få lite utlopp över min irritation!

Ett urval av Thildas gåvor sen födseln!Sen har vi fått en mängd olika kläder och vi tackar alla för de fina sakerna vi fått!

Fick en Michael Jackson gåva idag!Som vanligt när man beställer t-shirtar till mig så har jag för lång överkropp och få gå med linnen under dom för att ej visa magen men vad gör det när man får denna av ÄLSKADE sambon!?

Hemma med sjuk sambo och liten bebis.

   Inte kul att ha en sambo som är sjuk här hemma så han blivit tillsagd att han ej får bära på Thilda då det smittar vid beröring. Så hon kan få vattkoppor och det vill vi inte ge henne nu! Så han är ju pigg och frisk annars, ingen feber, som tur är så han ej är sängliggandes men det är lite kämpigt att inte få någon hjälp alls.Och man blir lite blödig när man ser att hon skriker och han är där men får ej lyfta henne, det skär i hjärtat på en.

   Men en pencilinkur så är nog han frisk och på benen om en vecka igen. Själv har man haft vattkoppor och klarar sig.Men nu är det nästan vardagslyx att ta en dusch. Får ta och ringa svärmor så jag får lite hjälp :) Alltid trevligt med besök.

   När Jari är frisk så skall Jaris underbara föräldrar ta hand om Thilda ett par timmar så vi får gå ner på stan och gå på "Transformers". Det ser jag fram emot. Få lite egen tid för det var länge sen sist.

   Nej nu skall här ammas tror jag för inget annat verkar duga åt fröken.

PÖSS!!!

Prima ballerina..   Titta så söta vi är, ser ut som en liten ballerina tycker jag även om volangerna sitter fel :) Detta är en gåva ifrån Anders Mamma Bettan. Det tackar vi för!

"Nattens George Bush citat"

"Jag hoppas ni kommer gå härifrån och säga: vad var det han sa?"

Prematurbarn 2 på G!?

   Nu kanske det är dags igen, min väninna Madde är på väg in till sjukhuset för hon har kraftiga värkar varannan minut och hon som inte skall föda än! Så nu är jag nervös men jag vet ju hur otroligt duktiga dom är på Mälarsjukhuset idag och hamnar hon på Neo så vet jag att de tar hand om henne men är nervös nu.

   Fick precis mess här och hon är ju i Ludvika så de åker dit men jag funderar på om det blir tidig födsel och prematurbarn om de har en avdelning där eller vad som blir närmast, någon som vet? Vet ju att om du föder i Nyköping för tidigt och de behöver vård så skickas du till Mälarsjukhusets avdelning 62C men Ludvika vet jag inte.

   Nej nu är jag nervös, håller tummarna för henne! Ja nervös måste jag vara, haha, då jag skrivit det 3 gånger redan.

Dagens sommarutstyrsel och sommar rensning!

   Har fått fina kommentarer för frisyren idag så måste passa på att vara ego och lägga ut en bild på dagens sommar utstyrsel. Flätor igår idag tvinnades det.
   Har varit nästan hela dagen på tuna idag, handlat nya underkläder ifrån Triumpf och bara umgåtts med Jari. När vi väl kom hem sen så lämnade jag över Thilda till svärföräldrarna för första gången. Som de fick sitta lite barnvakt alltså. De bor ju bara ett stenkast bort så. När damen väl var ur huset och sambon med så passade jag på att gå igenom mina kläder som jag planerat ett tag. Har kastat massor med kläder nu. Ägde typ 20 par jeans och underkläderna skall vi inte tala om. Har alltid varit ett undeskädsfreak och allt skall matcha men nån gång ska man väl kasta en del också, har ju endå köpt så mycket nytt snyggt. Rejäl rensning i garderoben skulle kunna ha en loppis, haha!

   Sofie ringde och hade ett dilemma om vad för kläder hon skulle ha på sig ikväll när hon skulle gå ut, jag är inte den som är den så jag passade på att kidnappa henne så jag fick styla henne lite. Jag menar det är inte mer än rätt att någon använder mina kläder när jag inte kan. Och se så söt hon blev/ÄR!


Världens sämsta film! Recension av The way of war!

   The way of war med Cuba Godding Jr ifrån 2008. Vi var och hyrde film i helgen som var och detta var vad vi kom hem med. Vilket j-a skit rent ut sagt. detta är en film som är uppbyggt av häftiga tal med fina citat och upplägg med stora jämförelser till världens kända tal som är gjorda på film. 

      Det handlar om en elitsoldat som kommer hem ifrån ett uppdrag och upptäcker att hans flickvän har blivit mördad och brutalt våldtagen för att han fått nys om en konspiration om vad "kriget egentligen handlar om". Så självklart skall han ge sig ut på en liten hämndturne. Än så länge så låter det som en sprängfylld action men efter en timmes filmtid så har det inte hänt speciellt mycket, man har hunnit somnat en eller två gånger på grund av de tråkiga konversationerna som man knappt hänger med på. Någon action får man knappt se glimten av. Filmen hoppar fram och tillbaka mellan dåtid och nutid så man vet varken bak eller fram. Och när man mot filmens slut tror att man skall få ett bra avslut på filmens handling och en förklaring till den så kallade "konspirationen" så blir man grymt besviken. Det känns som att de gjort en film om sådant man själv redan vet om krig och man förstår inte vad hans uppdrag ens gått ut på ifrån början, förutom att ha ihjäl en kille som verkar vara något av en karaktär som skall spela Usama Bin Ladin.

   Nej jag tröttnade efter en timmes glimtar av Cuba då han bara ser allmänt grym och hård ut för att inte glömma alla dessa tal och konversationer man får gäspa sig igenom hela tiden. Jag menar har man sett Braveheart så vet man att en sådan film avslutas med ETT bra tal som får en att gråta i filmen inte 10 olika stora tal som bara innehåller en massa struntprat. Grymt besviken, han har gjort bättre filmer!


Bebisyra, Thilda i bilder 2 månader!Tänk vad stor hon blivit, tiden går så fort och hon växer, är hela två månader nu!

Välkommen till världen Oliwer!   Oliwer är äntligen här! Och som vi har väntat. Nu har hela vänner trion fått barn. Jag fick den 3e maj (Thilda), Frida 2a Juni (Lovisa) och nu Lollo den 3 Juli (Oliwer).

   Han är till och med större än Thilda nu det är ju otroligt men han är ju en pojke också.

Oliwer 3 Juli, kl 19:08, 3980 gram och 52 cm lång!

GRATTIS LOLLO!!!

Dagens outfit och inköp.Blev övertygad av J att köpa dessa shorts på BikBok här om dagen. Ett bra köp måste jag säga för de är de skönaste shortsen jag äger sen tyckte jag faktiskt dom blev snyggare när man vant sig. J brukar ha rätt om kläder till mig, haha.

Dagens sommarmake.
   Sommarmaken som jag tycker jag lyckades rätt bra med, en snabb uppsättning med två fläter längs håret är en enkel och snygg sommaruppsättning så jag kände mig rätt söt idag och det var länge sen man gjorde det. Var ju tvungen att ta med en bild på de nya solbrillorna för i år, rea på STADIUM! Varav kassören slog in fel i kassan men kunde ej ändra det så jag fick dom för ett ännu billigare pris, klagade icke!

  

Stekhett!

   Phew vilken hätta. Man kan ju knappt sova i värmen och den stackars lilla måste ju svettas ihjäl men hon sover så sött här nu i sängen. Det är då man passar på att kika lite på nätet och ta det lugnt nu när man kan. Tycker att det borde åska idag så jag skall kolla in stormtracker. 214 nedslag den senaste timmen i Sverige men det är inte så mycket. Det är alltså en sida som visar hur mycket åska vi har i landet, bland annat.

   Det blir inte mycket till utgång idag inte fast grannarna har sagt att de skall bjuda oss på grillat så jag hoppas ju att vi har regnuppehåll då för grillat är gott. Sen skall vi bege oss och fira ite födelsedag idag så då får man smörgåstårta också. Vilket lyx. Ska få upp min odåga nu så vi kan åka och handla. Måste ha mer mjölkersättning till tösen för det sinar här. Händer annars i TUNA!?

www.stormtracker.se

PÖSS!!!

Barnets utveckling ifrån födsel.

    Thilda var hos läkaren idag och än så länge har hon följt sin egen kurva men hon växer ju som ogräs. Har gått upp 600 gram på två veckor det är mycket tycker jag. Har funnit lite fakta eller snarare statistik på hur ett barn utvecklas. Lite roligt att läsa ändå även fast det mesta nog är inviduellt men detta är hur genomsnittet ser ut. De brukar ju säga att pojkar är lite senare än flickor men jag vet inte om så är fallet, eller?!

•Reflexleendet; från födelsen till ca 5 veckors ålder.


•Hela ansiktet ler mot alla som ler; röster och ansikten utlöser leenden, från 5 veckor till ca 4 månaders ålder.
Hon skrattar för fullt just nu, tråkigt bara att hon ej har talets gåva än bara en massa mummel.


•Selektivt leende; barnet skiljer på personer som de ler mot, från 4 månaders ålder


Tidigast    Vanligen   Senast


Ligger på mage och lyfter på huvudet

Gjorde Thilda när hon föddes, stark tjej.


 1 mån       2-3 mån    4-5 mån


Griper medvetet

 2 mån       3-4 mån     6 mån


Vänder från mage till rygg eller tvärtom

 3 mån       5-6 mån     7-8 mån


Sitter med stöd

 4-5 mån     5-6 mån      8-9 mån


Sitter själv

 5-6 mån     7-8 mån      9-10 mån


Kryper.

Obs! En del barn hoppar över detta

 5 mån       7-10 mån     10-12 mån


Reser sig och går utefter möbler

 6-7 mån     9-10 mån     14-16 mån


Går själv

 8-9 mån     10-14 mån    17-18 månThilda  2009-05-03 Kl 21:28, 2300 gram 42 cm lång.


Datum   Vikt   Längd  Huvudomfång


11/5 1v   2276  ---       ----

11/6 6v  3050   51      35,5

18/6 7v  3290   52      36,5

2/7 2Må 3910   53      37,6


"Parmiddag"

Vi hade besök av våra nyvunna underbara vänner Anders och Frida. Det började med att Anders skulle kidnappa Jari för en färd med inlines vilket slutade i att Frida kom över så bjöd jag de båda på mat. Måste då passa på att lägga ut en bild på vår små troll. Lovisa invigde gungan som skall bli fridas och Anders nästa väl valda inköp då det verkade gå hem och duga åt damen.Thilda till vänster och Lovisa till höger. Lite roligt att se med tanke på att Lovisa kom en hel månad efter Thilda och se vilken skillnad de är på de små liven men söta är det ändå!

Dagens outfit och nyinköp!Eller ja, gårdagens kanske men fortfarande helt underbar att ha på sig här i sommarvärmen, smidigt att amma i också så det var ett bra inköp för hela 100:-. Tycker jag det var värt!

"Nattens ljuva citat"

"Det är inte frågan du skall vara rädd för, det är svaret"

Var med och tävla!

"Jag är med och tävlar hos Creyla om en valfri väggdekor från Unik Dekor.
Var med och tävla HÄR du också."

Hon ler!!!Och jag vet att det inte är världens bästa bild men jag har ett litet bildbevis när hon ler iallafall.Hon har sina små skrattanfall här på mornarna och är så söt så.Här har hon huggit in på draken i babygymmet. Vi ska till läkaren med henne imorgon så får vi se hur mycket hon väger och hur lång hon blivit nu, hon växer så det knakar ju! Gör framsteg varje dag.
Se nu fick jag en till här när hon ligger och skall sova. Jäkla sk*tkamera på telefonen man har men jag ville ju ha en simper telefon då jag skall köpa en systemkamera och då får man väl skylla sig själv kanske.

RSS 2.0