RÖSTA PÅ MIN BLOGG!

   Jag är med och tävlar om veckans blogg hos Sooz Photography, ni får rösta på min blogg 1 gång/ ip-nummer så rösta gärna på mig är ni goa om ni nu tycker om den.

   Rösta kan ni göra om ni klickar HÄR!Thilda ska bli fotograf/modell/konsult när hon blir stor!

   Vi har haft en powernap här och kommit hem innan det ifrån Vicky där vi tagit lite fler närbilder på lilla Ella. Thilda var i fullt sjå med att leka och klättra på sin moder så det var inte det enklaste att fota små bebisar då inte. Men till slut fick hon sitta i knät och inviga "fjärrutlösaren" för att ta kort på mamma och Thilda. Det var tydligen väldigt spännande att trycka på knappen samtidigt som hon funderade på varför kameran lät. Detta är en av de otroligt få och sällsynta bilderna som finns på mor och dotter.

   Sen blev det promenad hem där hon somnade i sin fina nya mössa hon fått. Så här är lite bilder från dagen, nu ska vi se hur glad hon blir när hennes fader visar att han är hemma och plockar upp henne. Brukar bli jubel då ;)

   Appropå att det står att hon skall bli revisor när hon blir stor beror på att hon snor alla papper hon kommer över och springer runt med här hemma, hon har gömt en hel stash helt till sig själv under soffan, det är nog för hon ska ha något att räkna och pillra på sen ;)


Bild - Månadens AXPLOCK

   Denna månad köpta jag ett nytt Objektiv, ett 70-300 mm ifrån Nikon. Detta invigdes fort genom att jag var ute och fotade islandshästar. Sen fotade jag även två små bebisar, Ella & Oliwer. Ellas hand och fötter med moders händer omfamnade dem som ett hjärta på bild. När vi ändå var i farten fotade jag mina allra första familjebilderNathlie & Dan samt Vicky och Kim, nyblivna föräldrar.

   Fotade även min systers barn mina systerdöttrar Tyra med de - om moröda gummistövlarna dellen själv får välja & lilla Moa. Lärde mig samtidigt att retuschera i duotones som jag gjort på Moa.

   Hade två fotosessioner med underbara modellen Nadja som jag övade ljussättning på.

   Och fick äran att fota och förverkliga en av mina äldsta vänner gravida mage, Sarah.

   Och tog lite nattbilder med mitt nya objektiv då jag har övat på att fota med så lite ljus som möjligt, inga macrobilder denna månad dock!

   Började fota i RAW-formatet som är helt underbart när man väl börjat med det så jag kan ärligt säga att denna månad har jag också lärt mig något nytt!Vill du ha ett mattips?!Kunde ju fått till en betydligt bättre bild om jag fått använda min externa blixt men den ligger innne i Thildas sovrum där hon just för tillfället sover. Så ni får glatt stå ut med denna trista bild där jag använt den fasta hemska blixten till kameran!


Fotopreview - Gravidfotografering på Sarah bild 2

   Lägger ut en till bild på Sarahs underbara mage, undrara vem som gömmer sig därinne, vi längtar till att se den lille inom en snar framtid nu så vi kan få ett ansikte till denna mage. Jag har lite mer att retuschera på den här bilden, är ju som sagt bara en preview där jag lagt en quadratone över hela bilden för att få fram något åt sepia hållet som jag är ute efter och lite soft glow, inte att förglömma. Håll till godo!Dagens BEBIS!


Fotopreview - Modell i studioljus

   Har suttit med mitt halvbra foto på Nadja, modellen var bra men mitt studioljus var inte det bästa (Då jag övade på ljussättning tackar för det). Så bara för att fuska till det lite har jag retuscherat fram mer skuggning så jag fått fram ett "halfface" och min fråga nu är vad tycker vi om det?
OBS! denna bild är ej färdigretuscherad men vill veta om jag är på väg åt rätt håll då jag tycker att porträttet i sig är riktigt snyggt på Nadja.


Barns söta citat!

"Lyssna på din hjärna. Den har mycket information."
Chelsey, 7 år


Grattis till den lilla sysslingen ditt busfrö!

   Ny morgon nya barnvisor att skriva ;) Det blev så iallafall då Thilda är en sådan busunge just nu så kan man inte göra annat än att sjunga att hon är en också, hon blir ju glad trots allt när man sjunger för henne.

   Just nu springer hon runt och ser jätte söt ut när hon rynkar på sin lilla näsa och biter sig i överläppen med de två tänderna hon har, samtidigt som hon rensar lådorna på dvd filmer.

   Idag ska jag få besök av gravida Saah är det meningen, hon ska komma över och kika på hennes små gravidbilder. Sen hoppas jag få besök av Karin ifrån Sthlm också, hon har ju flytt landet eller staden iallafall för att leva där, den lusen. Vi som skulle fota vo men inte idag då jag har ingen nyckel och studion ej är ledig.

   Och vet ni vad, natten till lördagen fick Thilda en NY SYSSLING, för en liten pojke kom till världen då som vi hoppas skall väx upp med henne. Länhgtar tills jag får komma över och fota underverket. Vet ej tid, namn eller vikt men grattar Caroline och Micke trots det!!!

Bild - Sommartid = Solnedgång

   Då min frånvaro varit stor idag då jag ej varit hemma så tänkte jag passa på att lägga ut en av mina solnedgånsbilder med mitt nya favoritobjekt, moln! Mina tankar famlar i varje fall in på sommaren när jag ser dessa färger.
Grattis -...

7ba53fc4ccf62e8bdce0cbca7c4c4179.png

Grattis - Thilda har fått en syssling! En liten pojke, vikt namn och tid med bild kommer förhoppningsvis lite senare. Grattis igen, längtar redan tills jag har bilder att redovisa ;) kram på er alla ifrån Sköldinge där jag befinner mig utan barn och sambo på en liten 30 årsfest. PÖSS! Katrine med på bild födelsedagsbarnets sambo och min älskade väninna sen 9 års ålder!


Datorn - Thildas värsta fiende

   Inte ens fem minuter får man sitta vid datorn på morgonen för att kolla mailen, nyheterna, fotosidan och bloggen innan lilla vilda Thilda får för sig att stänga av hela datorn med en enkel knapptryckning, nedrans unge. Om inte det går så kan vi ju allti skälla lite på mamma när vi själva får skäll för att vi stängt av datorn vilket gör att mamma kommer helt av sig och inte kan vara arg.

   Nu för att få lite extra uppmärksamhet så har vi fejkhosta, för er som har hört henne så låter det riiiiktigt fejkat men sött trots det :)

   Ska ner och handla en shadingskugga och  vanlig ögonskugga (ghetto) så jag kan göra min speciella sminkning jag har tänkt idag. Var nere igår en sväng efter jag kommit hem ifrån tåget från Sthlm då Jari tyckte vi kunde ta en sväng när Thilda var hemma med farfar och farmor.

   Det blev ett par röda höga skor ifrån Bianco, ska lägga ut bild sen, ett par lackaktiga leggins sen blev det även ett par som är som ett par stretchiga byxor, attans snygga på kan jag lova. Och ÄNTLIGEN fick jag tag i den dress jag velat köpa så pass länge till Thilda i sthlm så nu har hon den med.

   Det visade sig att även Jari gått loss på shoppingen till Thilda igår. Lite irriterande är det dock att jag hittade ett klädesplagg till Thilda på KappAhl ifrån kollektionen "vintage" som inte skulle släppas förrän den 9 april när också mina kläder jag vill ha ska släppar, hur går det ihop!?!?

Nattens citat - Sport

"Nu är det är så varmt så går inte spelarna bara ut och torkar svetten mellan gemen, utan nu tar de även med sig handduken ut på planen och torkar sig mellan bollarna... Hela bollen måste ligga stilla"

 --Ralf Edström om varför en frispark måste slås om


International Make Up Center - Jag LÄNGTAR!

   Var uppe och förvirrade mig i Sthlm för att besöka skolan. Efter mycket om och men fick jag till slut tag i rektorn Anneli (hade glömt mina papper på tåget) och hittade då till skolan. Tar ju inte mer än 5 minuter ifrån tågstationen men när jag skrev in det i GPSen så visade den en väg 20 minuter helt åt fanders, jg säger då det. Tur att man inte är lat av sig och orkar gå så mycket, vad ska man med tunnelbanan till egentligen ;)

   Väl där fick jag prata med Olle en av lärarna och nu längtar jag verkligen till skolan, skall verkligen ge allt när jag väl är där och bara koncentrerar mig på studierna för dett är verkligen något jag vill och tänker lägga ner all min själ i.

   Nej nu ska jag drömma mig bort för en stund för att sedan skicka in lite bilder till någon tävling eller så och hoppas på tur. Sen blir det filmkväll och mys med ÄLSKLINGEN, det behövs för imorgon åker jag på äventyr i lilla sköldinge för att träffa gamla högstadiekamrater, det ska bli skoj!!!

Dejavue -...

0-657798a6fdc0dbc428ba1110b570c507.png

Dejavue - Flickan från ovan. Sitter på tåget till Sthlm på väg upp till skolan som jag ska kolla in idag. Har tagit med mig en bok jag lånat av Nadja för att fördriva tiden. Mitt i en mening slog det mig, vilken hemsk "Dejavu"! Jag har läst det här förut känns det som samtidigt som jag ska upp och kolla hur min framtid ser ut. Ett bra tecken kan tänkas om det inte vorre för den hemska början på boken. "En flicka blir våldtagen och mördad och följer sin familjs fortsatta liv utan henne ifrån himlen" bra laddning för dagen, kanske inte men jag kan inte sluta läsa!


Foto - Faktoriholmarna, Eskilstuna by night

   En silhuett i natten, tog denna samtidigt som bilden på kloster kyrka. Man får passa på när kameran är med och barnvagnen är lugn ;)

   Hade jag haft mer tid så hade jag ju tagit en bild med betyyyydligt längre slutartid än jag gjorde men Thilda ville hem så det får jag ta en annan gång när stativet är med också.

   Nu skall jag göra mig i ordning för en utflyckt på stan sen bär det av till STHOLM!!!!Bild - Kloster by nightFavorit i repris men denna gång i svart/vitt. Då det var så otroligt mycket brus i bilden, var bäcksvart när jag fotade igår men jag tänkte att den fungerar nog som tavla i svartt/vitt med eller har jag fel?!


Dior 60´s - Mina nya solglasögon

   Idag fick jag hem min efterlängtade solglasögon ifrån Dior. Dom heter the 60´s vilket innebär att de aldrig går ur stilen för de kommer alltid vara 60-tals inspirerade ;)
   Så i sommar när lusten faller in och jag inhandlat min 50-talsklänning ifrån KappAhl som släpps den 9 april, så ska jag styla mig och se om jag kan väcka ågra blickar när jag går på stan so en renodlad 50-talist, vad tror vi om det? 
Jag vet jag är inte så vacker när jag är osminkad och dan men ni får stå ut sen är inte kameran av bästa kvalite då det är mobilen jag tagit kort med :)


The Glimmer Man - Varje 10 månaders, favoritfilm att knapra på

   Thilda verkar inte ha något mer att riva nu när hon springer runt här i gåstolen och försöker spränga glas med sin röst, undrar om pappa vaknar av det där. Idag ska jag få med mig familjen ner på stan för att visa mina erövringar jag ska ta hem med seger ;)

   Helt sjukt, att man kan känna sin kropp så väl, igår la jag mig klockan 22 och var trött som attans säger jag bara för så trött har jag inte varit sedan jag var gravid, hemskt. Skulle precis till och somna när jag fick sådan underbar smärta i mina äggsatockar, självklart i min ljuvaste sömn *som jag antar att det skulle ha blivit* så kom min underbara perios bara ett par dagar försent. Skulle kunna ställt klockan på det där! Så min sömn blev inte till den bästa kan jag lova.

   Klockan 01:00 vaknade jag av världens ramaskrik ifrån Thildas sovrum, rusade upp och möttes av en sambo som plockat upp den förskräckta tösen i famne, var bara att göa i ordning välling. Drömmer nog mardrömmar gissar jag på. lite välling sen somnade hon som en stock vilket hennes mor däremot hade svårt för. Kom knappt upp här imorse men nuså.

   Lite lustigt, Thilda öppnar våra lådor med dvdfilmer och av någon anledning så tycker hon att b-filmerna är bäst för hon får alltid tag i "The Glimmer Man" med Steven Seagall & Keenen Ivory Wayans i huvudrollerna som hon går runt med, skratt. det är kvalite. Nej nu ska jag väcka Jari och äta frukost så vi får lite familjetid till trots.

Fotopreview - FamiljefotoFamiljefoto med lilla Oliwer i famnen på sin far Dan och mor Nathalie.

Hmm det där var underligt, hade ingen vinjettering på bilden däremot upptäckte jag idag en riktigt ful skugga på Nattas underarm som jag tagit bort. Man ska nog inte lägga ut bilder när man var så trött som jag var igår ;)


Supertrött efter en hektisk dag med mycket liv.

   Har noll koll på när jag gick ifrån Nadja idag men tror det blev så sent som klockan 17:00. Vilka parasiter jag och Thilda är ;)

   På väg ner på stan så hörde Sofie av sig och mötte upp mig när jag kollade in nya glasögonbågar. Vi begav oss vidare till glasögonbutiken vid Tingsrätten (minns ju inte vad den heter) för att kolla om mina solglasögon ifrån Dior var kvar och vet ni vad, det var dom! Så imorgon kommer jag vara stolt ägare av ett par sprolians nya Dior solbrillor som jag dessutom får betala halva priset för och som heter "The 60´s". Jag är ju fast i mitt 50-talstema och dessa passar utmärkt till den outfiten.

   Sen skulle jag ju bara kika på en body till Thilda på Lindex vilket slutade i att jag även där la undan 2 sommarbodies (nästan helt ärmlösa passar tösen perfekt till somaren när stackaren skal få stå ut med att vara inne i våran varma lägenhet), en klänning som självklart är lite gammalmodig, en dreggellapp med rosor på, en body det står "Baby on the block" tror jag och en ursnygg body med en drös med får på i olika färger. Detta kommer gå på 350 kronor och det tycker jag hon skall få.

   Då jag glömt mina vantar hemma så gick jag och skulle köpa nya på HM, där la jag även undan en snygg svart blus till mig och handlade ett par fingerlösa vantar, haha.

   Vi hann även med en fika Sofie och jag, tackar jag för.

   nu har jag kommit hem och slängt i mig sushi och är heldöd, Thilda sover efter vällingen hon fått och jag somnar snart i soffan så tror minsann att jag faktiskt för första gången på en evighet skall borsta tänderna, slänga mig i sängen till en bra film och snarka hela vägen tills imorgon!

   ZzzZzz.. PÖSS!!!

Dagens leksak...

6f3c53d22cf9057f6cef87cbb6cfe12f.png

Dagens leksak - Pappas snusdosa. Det är nya leksaker varje dag för tösen men det är inte hennes dyrt inköpta små prylar nej då bara mammas och passar grejer duger. Ett billigt monster det här ;) 

Idag är det mammaträff. Ska ta med mig blixten denna gång så kanske jag får lite bättre bilder på de små. Det är hemma hos Nadja och jag har lurat med mig Jari som får åka till jobbet direkt efter. Han säger ju att han tycker det är trist att aldrig få se alla de små men nu får han. Nej nu är det frukost för mamma! 

PÖSS!


Fotopreview - Her deep green eyes

   Det var inte meningen att vi skulle ta porträtt bilder men jag kunde inte låta bli när jag väl kom på att Sarah har gröna ögon, haha. Så väl känner man varandra efter 17 års vänskap att man glömmer bort varandras ögonfärg.
Nu upptäckte jag även att så som jag retuscherar mina bilder så ser de ej ut när jag laddar upp dom vad tusan beror det på? I min retusch här brevid är hennes ögon mer gröna och hon har lite mer färg/lyster i hudtonen men det syns inte minsann på uppladdningen *funderar*

Har spätt på liiite mer kontrast för att kanske överväga blekheten och jag hoppas någon ser den någorlunda så som jag retuscherat den!


Retuscherardag idag!

   Sitter och leker för fullt i photoshop bäst jag kan och testar olika tekniker för att se om jag får fram något av intresse. Har dock setat för länge redan då min bakdel domnat bort, haha. Men ska fortsätta ikväll ska försöka få undan och städa lite här hemma nu när lilltjejen sover middag.

   Då kan jag passa på att gå och fundera hur jag vill retuschera ikväll så slipper jag bara testa vidare utan sätta mig och göra klart bilder bara jag kommer överens med mig själv hur jag vill ha det, vi är lite oense om det idag ;)

  Så därav min frånvaro på bloggen idag, hoppas att jag har några bilder att redovisa till kvällen sen.

Fotopreview - Maternity of Sarah
OBS! Detta är en preview och inte det färdiga resultatet. Hoppas verkligen jag är på rätt väg nu.
Anledningen till att lilla Sarah inte ler på bilden är för att tanken var att detta skulle vara en ren silhuett bild där Sarah sklle vara helt i svart men jag ångrade mig när jag såg bilden på datorn ;)

UPPDATERAD 23/3 kl 14:16
Mjukat upp, diffuse glow och lite mer guldig i ton istället för svartvit eller sepia.


Nyshoppad 50-tals stil!

   Har ju fastnat för 50-tals sminkning och det är något jag använder mig av nästan varje dag. Längtar tills jag börjar plugga och får alla verktygen för att göra just den looken mer personlig och elegant ;) Nu har jag i vilket fall som helst bytt ut min garderob och nu när jag börjat kika på vad jag faktiskt handlat så ser jag att det är ton i ton, stilrent och i viss mån 50-tals inspirerat. Vart skall detta sluta!?Två kläningar och två toppar ifrån HM sen även en svart/vit rutig skjorta som jag ej fann bild på! Och inom kort kommer det in barnkläder "oldstyle" till KappAhl  de skall jag hålla koll på!


Det bästa...

3bc81cc2c5ae8d47c5ef9d6c405bddc4.png

Det bästa från Finland, förutom min sambo då, är ju finska karelska piroger med smörstekta ägg på och lite peppar. Det går väldigt bra att försöka äta här när Thilda kommit på hur man öppnar lådorna för att komma åt dvdfilmerna. Nej smaklig spis! :)


Nya kläder...

581fede6b6874970238f378d934d38b2.png

   Nya kläder har vi på oss denna morgon, medans mamma fortfarande sitter i morgonrocken. Body ifrån Name It och strumpor där det står "I love mum I love dad" på som är ursöta. Det är mycket roligare att ställa sig upp på mamma ingen annanstans duger och ut och gå elr springa som vi börjat med är en hit. Hon som förra veckan inte velat gå en cm.

    Hunnit ramlat och slagit i huvudet har vi gjort oxå då vi tror vi kan gå själva helt plötsligt. Det var inte så farligt vi blev nog mest rädda. Nej nog om oss nu ska lekas vidare med att riva stället som den huligan man är. Godmorgon PÖSS!


Puckade virriga bloggfotomammor och deras silhuetter

   Japp det är jag det som är en virrig bloggfotandes och måste ju tillägga pysselmamma med mina silhuetter, haha!

   Lustigt, jag vaknade klockan 7 och var pigg som en mört men ingen annan i hushållet, underligt. Bra att förbereda sig för skolan tror jag eftersom jag e pigg såhär tidigt. Hör dock lite mummel ifrån thildas rum. Hon ligger nog och leker i vanlig ordning vilket innebär att hon slumrar om igen efter 5 minuter.

   Upptäckte sen att en stycke fotograf hade ringt mig ifrån Nyköping, kan undra vad han ville. Är himla nyfiken men jag vill inte ringa upp när jag inte är riktigt klar i huvet :) Får ta en kopp the sen är hela världen i rullning.

   Idag ska jag ta en silhuett bild på lilla Sarah jag ska fota, en av mina aldra äldsta vänner som jag känt sen jag var 9. Det du NADJA jag är ju så j-a trög rent ut sagt kom ju på hur jag ska få till det nu och då känner man sig lagom dum, haha. Vi får se vad stackars Sarah och hennes gravidmage ställer upp på sen kul skall det bli iallafall. Jag tror hon blir vacker hur jag än fotar vi får se om jag kankse kan lägga ut en silhuett bild på fröken sen, inte mycket att retuschera på en sådan ;)

   Nej dagordningen lyder, the, vakna till liv, ringa fotografen, ta en dusch, ladda batteriet till kameran, plocka upp och föda lillmonstret och let vidare på gravidfoton för lite inspiration. Vädret är ju bra och det är en bra start idag för mig med lite sol :)

   Hmm har jag glömt något.. Jo just ja ICKE att förglömma beställa bilder MÅSTE jag göra idag.

   PÖSS!!!


Räkmacka, fint...

0-59846162db8a590ecd9fb319613096bd.png

Räkmacka, fint vardags lyx! Men nu är det helg, skål!


Dagens ord - Nej!

   Så går Thilda runt i sin gåstol idag, nejnejnejnej... Detta gjorde hon mest när hon var hemma med sin fader så jag missade det, annars brukar ho ju bara gå runt och säga mamma så det är ju fint att hon säger nej nu för tiden för omväxlings skull ;)

   Ett himla resande fram och tillbaka idag. Först ut till stallet för att få några enstaka bilder på Anna, min syster, och hennes häst. Vädret tillät inte mer, sen hem. Byta om på 5 minuter bli uppplockad av Anna för att åka till Katrineholm och lämna av hästen. Vidare för att hämta upp systers sambo och bege oss ut till Vadsbro. Middag, fika sen var det bara att kasta sig in i bilen igen för att bli skjutsad till tåget i underbara FLEN, hatar verkligen FLEN!!! Usch och sen vidare hem. Pusta ut.....

   Ska förbereda för gravidsessionen imorgon och har precis skickat iväg ett mail med fotoideèr till tösen jag ska fota så nu är det bara att hålla tummarna och hoppas det går vägen.

   Ska svulla Ben & Jerrys glass till filmen Shutter Island.

   PÖSS!!!

Vaknar tidigare än beräknat.

   Har börjat lägga mig lite tidigare om kvällarna för att förbereda mig för skolstart. Klockan 00:00 somnade jag nog inatt och vaknade här vid 08:00 prick, det nu ;) Hör att min lilla marodör vaknat så funderar på om jag ska vara snäll emot Jari och låta honom sova så sa jag ta och ge henne lite gröt innan jag ska åka här.

   Surt väder att fota islänningar i men man kan ju hoppas att de är livliga om nu inte vädret är det! Har inget vettigt av värde att skriva om här idag för jag är helt blank i huvudet, vad tusan gör man åt det!?

Barns citat - De fyndigaste i världen

"Mamma! Du är inte normalviktig, du är jätteviktig!"

Detta bevisar att barn inte tänker som andra.

Lilla Erik sa detta så fint till sin moder Katrin, underbara barn!


Begravd till halsen..

   Eller har jag tagit mig vatten över huvudet. Jaja imorgon är ny dag och nya tag och en förhoppning är att jag skall finna tron på mig själv, vilken riktigt svackarvecka jag har den här veckan får verkligen hoppas att jag kan rycka upp mig nästa vecka!

   Imorgon ska jag få fota lite mer islandshästar och försöka få bilder i rörelse då de ser bäst ut på de livsglada små busdjuren. Sen på måndag är det gravidfoto och jag är så inställd på att fota på ett visst sätt, attans bananer säger jag bara om jag misslyckas för då blir jag riktigt sur. Då lär min kamera få ligga på hyllan en vecka eller så för att få börja med nya tag. eller så gräver jag ner DEN för att fina nya tag!

   Jag börjar fundera på om Natta är en monstret i dramat om hon är min Ackilles häl ska åka hem till henne för att ta tjuren vid hornen eller Oliwer med kameran. Nej inte skylla på andra, fyfy *slår på fingrarna*

   Ett glas rött för att tömma skallen på negativitet för imorgon är en annan dag!

  

Jag går och gräver ner mig

...


Intressanta bildideèr önskas - Så man får lite fler kommentarer

   Usch igår var jag trött bara att gå och lägga sig då, tror jag somnade på 2 minter så sällskaplig var ag, haha. Idag är det ny solig dag här i Eskilstuna och det ska jag fira med att stanna inne, kul va. Nej klockan 15 ska jag vara i Torshälla för att ha ett ljusparty och hoppas på att jag kan tjäna lite extrapengar iallafall. Vi får hålla tummarna.

   Gick ju upp här för Thilda vaknade och låg och pratade men under tiden jag var på WC så somnade hon om igen, vad är det för stil. Passade på att kolla mina bilder på fotosidan då jag ska lägga ut en ny barnbild och hoppas på att jag får några kommentarer någon gång. Jag har ju verkligen förstått att jag inte tar några intressanta bilder eftersom det aldrig är någon som kommenterar dom förutom mina trogna läsare här men ni kanske bara är snälla vad vet jag ;)

   Jaja man ska inte gnälla jag har ju faktiskt inte lärt mig allt för jag har ju inte fotat så hiiimla länge så jag får nog stå ut. Men jag har några toppenideèr som skall utvecklas men det blir när snön försvinner så man kan gå barfota annars går de inte, den som lever i sommar får se vad jag menar.

   Nej nu blir det frukost åt både mig och lilltjejen för nu får hon faktiskt vakna här.

Fotopreview - Babysleep

   När lilla Oliwer somnade på sin faders axel passade jag på att få till en bild på lillkillen. Nå Natta vad tycker du och Dan om bilden på din sovande son?Fotopreview - Babyfeet

   Min första bld ifrån fotosessionen med Oliwer och Ella och detta är Ellas små fötter. Hennes mor Viktoria håller i hennes små fötter. Vid fototillfället är Ella 2 veckor gammal. Vicky är också den underbara modell som jag fick äran att fota gravidmage på. Finns i kategorin: Gravidfoton.

   Är osäker på min retusch, inte riktigt det jag är ute efter så vad tycker ni?
Min dotter...

0-69440abb58823fde0623fe739bdb2562.png

Min dotter är efterlyst! Efter vår långpromenad idag, fika och lite shoping på stan så upptäckte jag när jag kom ut att ett paket med strumpbyxor fastnat i kroken dom hängt på i min halsduk som jag hade hängandes på vagnen. Så det kan bli, skyller på Thilda. I ren utmattning av sin lilla kupp ligger hon och sover i bilbarnstolen nu i väntan på straff ifrån sin mor. Haha, brottsling vid 10 månaders ålder är inte illa.


Ny dag - Nya tag

   Ska försöka bege mig ut idag då jag igår för första gången på 3 veckor varit ute och gått och det gick bra. Inte kul att känna sig instängd men vad ska man göra när allt bara gör ont och man gnäller som man gör, haha.

   Just för tillfället sover Thilda och jag har suttit och lagt ut bilder på www.fotosidan.se, ska nog uppgradera mitt konto där nästa vecka så jag får upp mer bilder/dag. Har även skickat bilder till lite tävlingar och hoppas på tur. Usch vad jag längtar tills jag får all den kunskapen jag kommer att ha när jag fotat 1 år. LÄNGTAR!

   Nej nu sover tösen och jag ska väl gå igenom lite bilder som jag lovat göra klart, ska skicka iväg bilder för framkallning lite senare, funderar dock på vart mina bilder jag redan beställt tagit vägen, de kommer nog. Retusch, dusch och promenix. 

   PÖSS!!! 

Vilken dag är din temadag?

   Jag är född den 13 augusti och i år faller det in på en fredag. Min födelsedag är även de "vänsterhäntas dag."

   Min sambo fyller den 10 september och det är "Internationella självmordsdagen", skratt, oj upptäckte det nu och fick ett gott skratt. Vilken fin dag han är född på.
 
   Vår dotter fyller den 3 maj vilket är "Internationell dag för pressfrihet".

   Fler viktiga eller roliga temadagar (OBS de flesta av dessa dagars datum stämmer bara in för 2010) :

   21 Januari är kramens dag
   29 April är dansens dag
   2 Maj är Världsskrattdagen
   4 Maj är Star wars dagen & internationella astmadagen
   15 Maj är nationella familjedagen
   1 Juni är den mobilfria dagen     
   27 November är den köpfria dagen
   28 November är kattens dag så glöm inte den om ni har husdjur

                                                                    Fler får ni leta upp själva ;)

                                                Man lär sig något nytt var dag!


Bild - Lilla söta Nils 10 månader

   Idag var det mammaträff och min första promenad på 3 veckor, mina höfter känns helt okey idag så det var riktigt skönt kan jag lova. Denna bild blev inte vad jag tänkte MEN nu fick jag för mig att göra en rejäl retusch på den och jag känner mig rätt nöjd med resultatet med tanke på hur missnöjd jag var imorse. Detta är en duotone bild med highkey retuschering, någon som förstår vad jag menar?!

   I vilket fall vad tycker ni denna gång, har jag gått för långt?
Originalet här nedanför. Rent tekniskt så vet jag att denna bild är helt förstörd då hela sidan är utfrätt på lilla Nils för det är soljus direkt ifrån fönstret som skiner in på honom vilket även gör bilden korning. Då jag retuscherat den som jag gjort så tycker jag att den helt plötsligt fått nytt liv och inte alls är så ruinerad som man kan tycka ifrån början.


Jag är en besvikelse..

   Usch vad jag känner mig besviken på mig själv just nu. Fick till jätte fina familjekort igår samt modellbilderna är jag nöjd med. Men mina "newborn" bilder blev inte det minsta so jag tänkt, nog för att de små liven inte riktigt var på humör men jag är fortfarande grymt besviken på mig själv just nu.

   Satt nyss och retuschera lilla ella som är så söt, har retuscherat en retusch som jag gör på alla bilder för att själv bilden ska vara bra en "naturell" bild alltså. Men jag vill ha en speciell svartvit bild och jag kände mig bara så besviken (Igen jag vet jäkla tjat) så jag kände att det är inte dags att sätta sig och retuschera just nu för jag blir bara så less.

   Om det hade varit idag så hade jag gjort så mycket annorlunda så jag får helt enkelt leta vidare efter de små bebisarna som finns här i stdane sen får jag åka hem och fota för jag tror minsann att jag får betydligt bättre bilder än om jag fotar i studio för jag tror helt enkelt inte att jag vet vad jag gör just nu.

    En STOR SUCK!!!

Bild - Upproriska retuscherade moln med skata i silhuett

   Fann en skata igår som gjorde hela min bild när jag skulle retuschera lite moln idag så denna bjuder jag på nu innan jag ska vidare till studion.

   PÖSS!!!
"Just post it"

Campus på Linnéuniversitetet i VäxjöBild lånad av www.tjuvtittat.se


HJÄLP- Ett FÖL behöver en MOR!

   Ett sto DOG under fölning inatt! En mamma behövs. Någon som känner till ett sto som har förlorat sin fölunge? Sprid fort......070-2154359 det är mycket bråttom!!! Kopiera och lägg in i er status! Tack snälla!!!" /Monica Östranför/ mvh Mia söderström/mvh Anneli Kaas

Har kopierat ifrån min systers facebook då jag vet att fölet behöver all hjälp den kan få så vet ni något så hör av er till dom, tack!


"Jag är född sådan..."

En kommentar/citat kalla det vad ni vill som jag alltid brukar dra tänkte jag dela med mig av idag. Folk blir lite konfundersamma när de tänker på vad orden egentligen innebär ;) För om någon någonsin sägger något dumt eller något fyndigt så har man alltid svar på tal:

"Jag är född sådan, vad är din ursäkt?!"

Nej nu blir det frukost här sen ska jag rengöra kamera och packa ihop väskan för eftermiddagens äventyr.


Förberedelse - Newborn photosession

   Idag har jag varit och handlat en "kruka" jag ska fota de små live i imorgon, är himla spänd ska få fota både enskilda newborn bilder samt familjekort och det ska bli jätte skoj. Allt blir nog i svartvitt eller i duotoner som jag tänkt, snyggast så. Har så mycket ideèr så jag hoppas de blir nöjda med det färdiga resultatet sen och att de små liven är goa och glada imorgon. Har ordnat så att de båda bebisarna skall få komma samtidigt med sina familjer och fota utifall den ena ej vill vara med på bild så fotar man den andra ;)

   Någon mer som har ideèr om vad man ska fota för typ av ilder när man fotar de så?

   Givet är ju att jag ska fota deras fötter och händer, om man tonar bort all bakgrund och framhäver bara fötterna och en faders händer som omfamnar de små fötterna i form av ett hjärta är något av de bilderna jag kommer eftersträva imorgon. Sen tycker jag om bilder där man fokuserar på en viss del i fotot men om man uppskattar hela bilden så kan man se mer i bakgrunden som bara skänker en kärlek i hjärtat, kika bara in HÄR så ska ni få se vad jag menar.

   Sen ställer underbara Nadja upp för en fotosession igen där jag ska få leka med ljus, vet j vad jag gjorde fel sist så då måste det ju gå åt rätt hål imorgon med damen.

   Ni har väl inte missat att gå in och kika på min PORTFOLIO!? Finns ett stort urval av bilder jag lägger ut där, de flesta av mina favoriter och fler hoppas jag på att det blir.

Bild - Dopkort på Thilda

   Jag har kommit på att jag klantat mig och inte skickat ut något tackkort för dopet i november så jag har suttit och kikat på lite bilder ifrån dopet för att se om något passar till tackkort. Tyvärr blev det inte många bra bilder just på dopet men ett par dagar efter så var vi i studion jag och Thilda och då kom detta kort till, något som skulle passa tro?


Vad är det som..

Vad är det som vankar med skakika, dammiga steg fram och tillbaka och låter shiiiiiiiiiii?


"En oförglömlig kväll kräver minnesluckor"

   Hade en gång en vän som alltid uttryckte sig som så och det stämmer i mång och mycket så det får bli dagens citat!

"En oförglömlig kväll kräver minnnesluckor
- Okänd"


My hips don´t lie - They are killing me..

   Detta ska bli min nya "themesong" om mitt liv. Har inte blivit så mycket bloggande idag då jag ej trott att mina höfter "live to see another day..". Har många klyschor som citerar gamla filmer och låttexter så det är inte mer än rätt att jag strax skall få lägga mig ner för att kika på 2012, någon som sett den tro. Vi får se om det är något att ha.

   Åkte till Ica Kvantum idag för vi skulle handla och jag kände mig inte stor på jorden för jag grät när jag åkte hem, ska ringa Skoog imorgon och kolla om det verkligen skall kännas så här. Om någon vet hur det känns när man får en bristning i huden, det nästan bränner till en smärta i huden som sedan kliar då huden försöker läka. Den som tycker det är obehagligt kan få ta över det jag känner just nu för, för mig känns det ungefär på samma sätt men inte på 3mm av huden utan det bränner över halva ryggen och då det inte finns något "smörjmedel" till kullederna i mina höfter så gör inte det saken bättre när benen gnids emot varandra. Nej jag skulle göra vad som hellst för att få byta kropp just nu.

   Skall sluta gnälla nu ville bara skriva om hur jag mår och varför jag inte är så kontaktbar och utomgående som jag skulle vilja vara. Min soffa är min bästa vän just nu ;)

   Nej åter till filmen.

   PÖSS!!!

Klockan 11 - Den nya vakna tiden

   Idag slog Thilda på stort och vaknade klockan 11 på morgonen, helt sjukt, tänk att en liten kan vara så trött. Sen har hon ätit gröt och fått badat, sen lagade mamma pankakor och nu vilar hon i sin säng.

   På tisdag ska jag inte få fota en utan två små bebisar som inte är mer än några veckor gamla, det ni :)

   Nej nu hägrar duschen efter den underbara pankaksosen som mitt hår doftar av just nu sen ska jag hämta nycklar så jag kan komma in i studion och få lite solljus.

Ni har fel allihoppa!!!

   Jag tog fram lite av min kreaktivitet igår och fick för mig att göra ett blomsterarrangemang istället för att köpa ett, BETYDLIGT billigare och du släpper in våren om du lyckas. Mitt i min rundtur i Växtriket fick jag till slut 100 frågor om hur man gör och varför man gör på ett visst sätt!? (min egna moder är ju gammal florist så man har gjort ett antal sådana här i hennes affär en gång i livet).

   Sen fick min älskade sambo för sig att han minsan också skulle göra ett som han gav bort till sin mor och här är då resultatet

   Sammanlagt gjorde vi 3 större arrangemang för hela 319 :- med krukor, blommor & jord. Min består av en iris och min favorita favoritblomma, hjärtan på trån. Sen lite vit sten och en krona som ljushållare. Detta är två av dom för den tredje stod inne i lillans rum när jag fotade igår och idag har jag bara fotat solen och nu måste jag ju för bubblan vara en svensk och kolla klart på melodifestivalen, skål på er!!!Jag vet att det inte är världens bästa bildkvalite, ingen blixt och en glödlampa men jag ville ju bara visa vad min käre sambo gjort och jo han har även färgat mitt hår ;)


Bild - Cant see the sunset through the forrest

   Gav mig tusan på att få min solnedgång idag men "Jag kunde inte se skogen för alla träden" ;) Detta blev då min tolkning och en riktig solnedgång får allt vänta.Flickan med tårar i blicken - Fotopreview

   Då testar jag och lägger ut den på bloggen igen för en liten visning, såg en liten miss i retuscheringen så jag var ju tvungen att ta bort den men nuså. Min lilla systerdotter, Tyra, som ser ut som "de gråtande barnen" som finns som köptavlor ute i handeln om ni vet vilka jag menar!?

   Nu ska jag bli bjuden på jordgubbar och champagne så nu har jag inte tid med er ;) men kan ni gissa vad jag fått min sambo att göra idag?!Faen! -...

1ce0b7bcf5f69257437f38ae5b863542.png

Faen! - Att man inte har med sig kameran *morrar*


En ny morgon, en ny fredag..

   Ett första tillägg denna fredag. min mail fungerar INTE som den ska så jag har INTE kunnat maila bilder som jag ska till folk så ni vet och ej är arga på mig här nu. Kom på igår så smart som jag är att jag kanske skulle testa att maila via Jaris mail. Eller jag och jag det var ju faktiakt Sofie som kom på den briljanta ideèn. Jag har ju två mailadresser men har under de senaste veckorna bara fått felmeddelanden när jag mailat så jag vet inte vad som är fel eller vad jag gör för fel, den som lever får se.

    Annars är det frid och fröjd och gröna skogar. Mina höfter mår lit bättre idag tror jag men jag ska väl inte hoppa hej för tidigt tror jag.

   Idag är det enda på dagordningen en klippning hos fru Frida klockan 16 så jag ska väl försöka få upp Jari så han kan färga mitt hår som han skulle göra innan jag blev klippt, får väl se hur bra det går.

   Nej frukost till mig!!!

Bad hair...

0-4a9e1746471d3dea786d31e46c0b08d1.png

Bad hair day - Thilda har en ny mössa!


Ny dag med nya upptåg - Thilda är i farten

   Oretuscherade bilder så de är lite korniga och dana då jag ej ville använda blixten så dagsljuset får allt duga till detta :)

   Thilda är lite osäker på sin nya leksak den är roligare när den ligger på golvet och man kan krypa runt överallt annars. Musen till datorn är också en "leksak" vi uppskattar så den får man aldrig ha ifred särskilt inte nu när hon kan ställa sig upp där hon känner för det.

    Annars var favoriten cd-fodralet hon fann idag hennes nya favorit. Tänk man behöver egenltigen inte köpa leksaker till de små liven de har ju så mycket annat de kan busa med. Nu sover lilltjejen lunch och det ska nog jag och mina höfter också göra så jag kanske orkar gå ut en sväng idag. (Jag vet mitt jäkla tjat om mina höfter men det gör tusan ont) På fredag är det 10 månaders kontroll för tösen det ska bli intressant.

   Så på återseende!
Och om ni inte visste det så är jag lite före min tid och lever på 2020-talet ;)


Äntligen hemma...

   Ja nu är det bevisat mina bilder duger inte! Haha nej så illa är det nog inte men med lite träning så kanske jag också kan ta lite bilder som passar de äldre herrarnas smaklökar i klubben, lite humor, siffran tre och allmänt trista bilder är ju vad de eftersträvar så antingen tar jag för roliga bilder eller så är jag för dålig.

   Den som lever får se, vilket som så har jag precis börjat med min "fotokarriär" och i slutet av detta år så lär jag ha tagit betydligt bättre bilder än vad jag gör just nu. Längtar redan dit.

   Som ni kanske kan gissa så vann jag inga priser i "Vintersalongen" som jag skrivit om tidigare men det hade jag ju inte rälknat med ville ju mest få lite kritik så jag vet vad jag gör för fel inom mina bilder. Men tydligen så får man ingen kritik som vinnare heller så jag ska kanske söka till andra tävlingar för att få det om jag ej vill lägga ut bilder på www.fotosidan.se eller www.flickr.com vill säga.

   En sak i taget just nu tror jag att jag ska lägga mina höfter gå is i ett glas vid sängkanten eller rent ut sagt byta höfkulor, cause they are KILLING me!!!

Bild - Moa 6 månader Quadtone retuschering

   Tyras lillasyster var ju också med på bild, detta är en Quadtone bild som jag retuscherat. Ska förklara lite senare efter jag kommit hem ifrån studion hur man retuscherar en sådan. Då jag har problem att sitta ner då mina höfter är ifrån 20-talet eller något så har jag inte riktigt orkat sutti långa stunder för att skriva ett helt inlägg om det men det ska jag som sagt göra ikväll. Därav att bilden inte heller kommit ut som en preview ännu. Men nu får ni en skymt av den iallafall..

   Pöss!Smärta och illamående...

   Det är vad vi beskriver denna morgon. Igår kom Jari hemrusande ifrån jobbet, magsjuk! Så nu blir det ingen mammaträff, vill ju inte smitta de små liven även om jag inte är magsjuk men man vet aldrig.

   Mina höfter vill ej ge med sig, går på en full dos av voltaren och inte fr jag träna, ska tillbaka om 3 veckor och då hoppas jag verkligen det här är borta för det är inte kul att gå hemma med ett litet vildjur som ska klänga överallt när jag gärna inte ska lyfta och inte sitta. Känns ju bra.

   Tackar mamma för mina överrörliga leder just nu, det har gjort saken värre säger naprapaten men det visste jag ju redan om då min foglossning inte var att leka med. Så svullna höfter med för lite ledvätska som leder till att benen, kullederna, "gnider" emot varandra utan något så kallat smörjmedel är ingen höjdare för er som känt av det!

   Nej nu ska jag skicka in lite bilder till tävlingar här men nu vet ni hur mitt underbara läge är, liggandes ;)

Fotopreview - Flickan i de röda stövlarna bild nr 2Min systerdotter ville vinka till sin moster som hon skrattade åt (satt under ett bord och fotade och det var tydligen roligt) därav de suddiga armarna ;)


Ingen SUSHI!...

0-1bbb7ffd662ba0d78f78f8c44a395f18.png

Ingen SUSHI! Så min tröstmat efter naprapaten blev spicy hot istället. Inga tunga lyft för mig och mycket ryggläge. Haha.


Retuscherad bebis - Oliwer 6 veckor

   Nog för att vi hade en halvsur bebis i soffan med en kamera utan blixt och dåligt ljus men se vad man kan göra med lite fantasi. Detta är Oliwer 6 veckor. Ville ej ha på blixten på en sådan liten skör liten parvel men tyckte jag fick till några bra bilder trots att jag bara hann ta 10 stycken.

   Kan någon förklara varför alla charmtroll ska peka finger åt mig när jag ska fotografera dom? ;)Bortskämd -...

0-7ccef04c7643e6f925cebac4df3ced7e.png

Bortskämd - Jag?! Nej då, bara älskad. Efter att en hel dag ej fått suttit igen så tröttnade jag på att bara stå och ligga i soffan. Attans höfter! Upptäckte att Jari ej tog bilen imorse då han tog och körde sin far och tog deras bil. Så jag tog svärmor och dotter ut till Tuna där jag går runt som en vaggande anka, borde se höggravid ut, haha. Kunde inte låta bli att köpa den här gåvagnen då vi fått en liten månadsgåva till tösen i present. Räckte precis till vagnen så den fick hon ska vi se hur rolig den är att leka med när vi kommer hem. På återseende. PÖSS!


Jag ska få hålla beeeeebis...

   Det hoppas jag iallafall. Natta ska komma över med sin 4 veckors gamla lilla Oliwer, kameran är laddad och klar för här ska fotas och hållas lite i kanske om jag har tur.

   Sen ska jag lägga ut en till bild från gårdagen, en bild på lilla Moa min systerdotter. Har gjort en "quadtone" bild på lilltjejen istället för en vanlig Sepia bild som många eftersträvar. Funderar starkt på att lägga ner lite energi på det inlägget och visa skillnaden mellan olika retuscheringsmetoder,

   något som nån skulle uppskatta kanske?!

   Annars så vaknade jag klockan 6 imorse av lite gnyende ifrån Thilda, kunde inte somna om sedan och kom knappt upp ur sängen tack vare min underbara smärta jag har i mina höfter. Jari funderade på om han skulle wabba bara för att han trodde att jag e klarade av att lyfta lilltjejen (bad honom lyfta upp henne imorse) det gör ont som mest när man precis vaknat men att sitta är värre. Så idag blir det till att ligga i soffan eller gå runt. Tur att man får lite besök och tankarna på annat håll!

Fotopreview - Om modellen själv får välja rekvisita

   Fick äran och fota mina två systerdöttrar i studion idag, livat kan jag lova. Kan det bli annat när man har Tyra tyrann i fokus!? Och vad är ett måste på alla dessa "modellbilder" självklart ett par röda gummistövlar till finklänningen."Röda gummistövlar - Om modellen själv får välja"


Fotopreview - Modell i lek med studioljus bild 2

   Andra bilden i vår "moonwalk" i studioljus på NADJA. Skämt och sido så försökte jag ju få till lite träning i att testa studiljus med Nadja som så fint ställde upp. Håll till godo nu får vi hoppas att Nadja tycker om denna bild och retuschering men det återstår att se.

   Syster kom på besök här med hela familjen annorlunda och vi ska också ner till studion och fota, får se hur det går med två galna barn.Låååång dag idag..

   Vi kom hem ifrån Katrineholm 21:30 ikväll med varsin kebabtallrik. Det blev så när det blev så pass sent. Har stått ute i ett stall och fotat vilda små islandshästar men ack så söta. Vi fick dock åka hem till min syster där både min sambo och vårat lilla monster Thilda. Yhilda som INTE varit en glad liten tös hos sin pappa idag.

   Väl hemma här så känner jag mig fortfarande heldöd och nu när Jari ska kika på en film så ska nog jag lägga mig, detta är en dag när man bara ska ligga i sängen och mysa, bättre sent än aldrig för det är dit jag ska bege mig nu :)

   Godnattpöss!!!

Ska gräva ner mig under en sten..

   ...och sova.. ZzzZzz.. Är totalt överkörd av tåget nu :) Mina höfter ville inte gå upp ur sängen idag men det var man tvungen till då Thilda krävde att vi skulle föda damen kockan 09:00. Vi ska till Katrineholm och hälsa på Thildas moster och morbror och jag LÄR sova på vägen dit då jag känner att jag nästan somnar här just nu...

..på återseende...


Nerbäddad upp...

-7567341d410e9aced02e7dc5a8d91ec.png

Nerbäddad upp till tänderna - Men lika söt ändå :) Lilla familjen på äventyr på stan när mamma ska handla lite kläder och rekvisita till kommande bebisfotograferingar :)


Bildpreview - Modell i lek med studioljus

   Igår fick jag äran att få leka med Nadja nere i studion och det slutade med lek ;) Skulle testa lite ljussättning tänkte jag så det blev dels springande bland softboxar och blixtar för att få fram det ljus jag sökte, lite slängande och flaxande med både armar och hår från modellens sida och en hel del skratt men det är väl så det ska vara.

   Till ljudet av Michael Jackson så kom iallafall denna bild till, detta är bara en preview och inte det färdiga resultatet bara så ni vet. Håll till godo, NADJA in action!Mina nya visitkort..

   ..kom idag och se vilka som fick äran att pryda dom ;)

   Har precis kommit hem ifrån studion där jag fått äran att fota NADJA och jag är rätt nöjd kan jag säga hoppas även Nadja är det när hon ser det färdiga resultatet.

   Det känns som en sten lossnat ifrån mina höfter idag efter jag varit hos Skoog, naprapaten. Efteråt mådde jag fruktansvärt illa och hade världesn yrsel så Jari fick gott hämta mig efter jobbet för jag hade inte klarat av att gå hem kände jag. Jag hade tydligen en kota som satt fel i ryggslutet, inga sneda höfter eller foglossning men däremot var mina "slemsäckar", haha, eller vad de nu hette väääldigt svullna så han förstod att jag hade ont och troddejag hade gått med det här väldigt länge så som det såg ut så jag ska på återbesök nästa vecka. Jari har till och med fått en "karta" som Skoog ritat på nederdelen av min rygg som han skall få massera för att det förhoppningsvis skall bli bättre.

   Nej nu ska jag lägga mig här eftersom jag ej får sitta idag, bara st¨å och ligga ner. Så inte mycket dator idag inte.

   Pöss sålänge!


Godmorgon Torsdag!

   Idag är det fullt hus, snart kommer Sarah och hälsar på efter sitt besök på ultraljudet ska bli spännande att få höra vad de säger.

   Sen ska jag ÄNTLIGEN ner till kotknackaren och hoppas på att han har goda nyheter om mina höfter. Höften får gärna bara vara sne efter graviditeten för jag vill inte höra att jag fortfarande har foglossning då vet jag inte hur jag ska klara nästa graviditet.

   Sen ska jag möta Madde och lilla Charlie för en fika på stan efter att jag shoppat lite nya leggins då jag haft sönder mina andra.

   Sen ska jag väl försöka ta mig hem och ta det lugnt och förbereda mig för en fotseson med Nadja, det ska bli spännande att få arbeta med lite ljussättning! hoppas jag hinne rhem till att ta det lugnt med mina sötnosar hemma bara. Det lär behövas efter en sådan här dag!

Bild - Islandshästar

   Var ute och ålte en sväng här på eftermiddagen för att finna något att testa mitt nya objektiv på. Fick juhem det idag och jag kan inte direkt vara inomhus om jag ska testa det då får jag typ sitta ute i hallen för att kunna fota något i vardagsrummet, skulle inte tro det.

   Väl på vägarna ute i Kjula kom jag på att Sarah minsann bor i närheten och henne samt hennes hästar kan jag gärna hälsa på för en liten fotovisit. Ringer damen och hon säger att hon är i stallet i "Örsta", jäkla rög man är ibland, Sarah bor ju inte där det är ju Natta som gör, Trög man är ibland. Men strunt samma jag åkte förbi ute i Örsta och fick en hel klase med nyfikna små islandshästar som bet mig i luva när jag skulle fota dom. Här är en av bilderna på de nyfikna små djuren.Islandshästar är...

3b8027d1548d7fa63bc6f95732879a52.png

   Islandshästar är nu mitt i fokus här då jag fotar hästar inför kommande sessioner ;) var ju tvungen att inviga mitt nya objektiv så varför inte.

   Detta är taget med min värdelösa mobilkamera, bara så ni vet :)


Thilda 10 månader idag!

   Min lilla huligan blir hela 10 månader idag, det firar vi med mammaträff hemma hos mig :) För två veckor sedan vägde hon 7700 gram och var 70 cm lång så jag förmodar att hon väger över 8000 gram nu.
   En väldigt sällskapligdam som ska vara där vi är och inte rusa iväg för att göra bus någon annanstans, än sålänge :)
   Har fått två tänder.
   Äter med bravör när det gäller mängd och utan haklapp för hon spiller ändå ej.
   Börjar med gröt på morgonen sen sover vi en stund, äter lunch och mellis en timme efter det sen är det middag med puremat igen för att sedan få lite värmda bär som mamma tar ifrån frysen och värmer upp. Innan vi ska sova blir det välling det sover vi gott på.
   Har börjat somna vid 20:00 på kvällarna nu och vaknar klockan 09:00 nästan på pricken.
   Ställer sig emot mamma och pappa hela tiden.
   Lyssnar väldigt bra till när man säger aj aj faktiskt, skakar typ på huvudet och kryper vidare :)
   Det där med att skaka på huvudet är bland det roligaste som finns.
   Många som frågar om jag fortfarande byter blöja på henne på skötbordet om hon är lugn där och ja det är hon,kan vrida sig lite ibland men när man säger till henne så ligger hon still så man får göra henne klar.
   Sover 2-3 ggr per dag och oftast är det bara att lägga ner henne så somnar hon i lugn och ro, ibland så ligger hon och gnyr och är arg men det brukar gå över efter 2 min.
   Har börjat förstå innebörden av "slut" när hon ätit klar, upptäckte igår när Jari matade henne att han glömde säga att maten var just "slut", då blev vi arga tills vi visde tallriken och sa slut. Haha..
   Kryper, krålar, krälar och ställer sig på knäna, snurrar eller snarare roterar runt sin axel det gör vi fort det har vi alltid gjort när i har brottom.
   Knappar och dradkedjor är bäst!
   Vrider på tungan hela tiden förstår inte hur hon kan vända den upp och ner som hon gör men den är alltid med när vi ratar här hemma, utanför munnen då alltså.

   Sen kommer jag inte på så mycket mer för stunden, hu ska jag ner och leka med damen här.

   PÖSS!!!Nytt objektiv och mammaträff..

   ..är vad som väntas imorgon. Just nu är jag helslut, vi har räknat skor ;) Jari påstodd att jag minsann hade fler skor än honom, gissa vem som hade mest?! ;) Hihi..

   Vi har röjt lite här hemma och jag är helslut i kroppen nu känner jag. Har skickat in lite bilder till en tävling i klubben igen, Vintersalongen. Tänk om man kunde vinna något nån gång eller åtminstonde få ett utlåtande om bilderna så man vet vad man gör fel, är ju mest ute efter att lära mig. Vi får se hur det går.

   tror mitt objektiv kommer imorgon då det stod att det var skickat idag, snabba puckar :) Är det lika vackert väder imorgon eftermiddag ska jag minsann ta bilen ut till Sundbyolm för att fånga en liten solnedgång tror jag. Men först ska här sovas för imorgon kommer jag ha 6 vilda bebisar som krålar runt på golvet och ställer till med bus, det ska bli mysigt :)

Bild - Månadens AXPLOCK av bilder

   Denna månad köpte jag mina mellanringar och började fota macrobilder. ("Makrofotografi, en typ fotografering då motivet befinner sig mycket nära objektivet") Blommor är det jag fotat mest men när våren kommer skall jag fånga alla våtecken och humlor med mina marobilder :)

   Började även retuschera i svartvita toneroch lite mer gammeldags, fick till en av mina favoritbilder på "familjen" min. Ni ska bara veta vad som händer nästa månad, har nya eskapader varje månad som jag tänker lära mig, gäller ju att vara mångsidig.Morgonsoliga tisdag - Trött men ny manikyrerad

   Jo men visst klockan 08:15 vaknade Thilda så nu är man lagom trött kan jag säga, somnade inte förrän vid 02:00 inatt så nu är jag trött men jag får skylla mig själv när jag ska hålla på med bilder sådär.  Solen vaknar man av iallafall och det är ju skönt, läste förresten att efter skalvet i Chile så har jordens axel snurrat fortare än den ska och vi fick än kortare dag än vad vi skulle härom dagen. Lite läskigt det där tycker jag.

   Idag står städning på schmeat ch en himla massa telefonsamtal som skall göras. Måste få tag i Skoog så får vi se om han får någon ordning på mina höfter, sen ska jag ringa och beställa objektiv, ringa hyresvärden för att kolla om jag får sätta upp hyllorjag menar varför skulle jag inte få det! 

   Vaknar iallafall fräsh idag känner jag, nyduschad igårkväll och nymanikyrerad inte alltid man hinner med det men såhär blev det denna gång:


Nej se det snöar - En riktigt innedag!

   Idag har Thilda bestämt sig för att hon ska ställa sig upp så fort hon ska klättra på oss här hemma så det gäller att vara på sin vakt. Vi har precis lagt henne här, hon har börjat bli trött lite tidigare om dagarna vilket jag räknat med då hon vaknat klockan 09:00 prick varje morgon i en vecka, hon brukar ju vakna runt 10:00 annars. Så att få lägga henne en timme tidigare för att gå upp en timme tidigare gör faktiskt inte mig något, skönare att vara barnfri på kvällen ;)

   Nu blir det kaffe och lite Super Mario för det har jag längtat till. Katterna är nog de enda som har haft det bra i det här vädret, Jari hade kört in på baksidan av huset för att parkera efter jobbet och bilen fick ploga 2 decimeter snö framför sig, så mycket var det. Sen får vi se hur helt taket är till våren för nu har hela huset skakat när all snö rasat ifrån det. Jag är väligt lycklig över att ej ha fått stått utanför porten när det rasade där för det var en meter snö och då hade man ju säkert dött om man fårr det över sig. Usch hemska tanke.

   Nej nu lite kaffe och sen spel, ni kan få kika på Kåkå sålänge nu när jag övat med kortare slutartider i RAW-formatet på stackaren som sov så sött.Bild - Min bebis är en bebislight :)

   Bilder på det "lilla" underverket Ida som kom 2 månader efter Thilda, visst är hon söt med sina kommande korkskruvar i håret här. Nej nu får Thilda växa till sig lite, hihi. Bilderna är ifrån besöket igår.

   Godmorgon på er alla, vad händer idag då?RSS 2.0