Modellfoto - Ballerinan i Hallstahammar

   En av de bilder jag kommer skicka in till "Årsboken" som dessutom blev tagen i lördags på modellen och make up artisten jag går i skolan med. Anna "Anja" Prigoda. Som råkat avslöja att hon hade tåskor då hon dansat balett, spikad session tyckte jag och här är en av bilderna.

Fotograf: Kristin Lundberg, Jag
Make Up Artist, Kristin Lundberg, Jag
Modell: Anna "Anja" Prigoda


Man mår som man förtjänar!

   Nu säger min kropp stopp och när den säger stopp är det nog dags att lyssna. Vaknade med feber idag så det blev till att stanna hemma ifrån skolan idag och vila, sov till klockan 14:30 så det var nog välbehövligt. Men jag har fått mycket gjort iallafall det är väl meningen. Så nu ska jag svalka mig i duschen och få skjuts till apoteket för nu är alla piller slut.

   PÖSS!!!

Hallstahammar is over!

   9 sminkningar, 2 modellsessioner som jag ställt upp på och 4 plåtningar är vad jag hunnit med denna helg. det vorre attans om jag inte skulle få en riktigt bra portfolio uppbyggt som fotograf och Make Up Artist tack vare detta.

   nu tar jag och säger godnatt, tar en paus imorgon och återgår till mina bilder och retuschering på onsdag för imorgton är det skola och jag är helslut!!! 

   Ps, fick världens bästa mors dag present idag ;) Ds

Fotopreview - Jacqueline i Hallstahammar bild 2

   Nu skall jag strax bege mig igen här till Hallsta för att sminka lite folk och kanske ställa upp på en plåtning man vet aldrig ;) Men innan så tänkte jag bjuda på denna lilla motljusbild som jag tog igår.Beware of the snake creature on the birdge - Jacqueline

This is just a preview

Fotograf: Kristin Lundberg, Jag
Make Up: Anna "Anja" Prigoda


Modellfoto - Jacqueline på Hallstahammarträffen

   Jag tycker denna gång att ni inte kan säga annat än att denna bild är otroligt vacker!!! En bild från träffen idag på Hallstahammar där jag och min väninna Anja varit på för att bygga upp vår portfolio som make up artister. Och jag även som fotograf då såklart då jag tagit denna bild men Anja har sminkat modellen som i detta fall är underbara Jacqueline som ställt upp på våra upptåg.

  Tack ni underbara människor som gjort min dag!!! ni är guld värda och änglar i mina ögon!Jag hatar nätet dock för när man överför bilder som man retuscherat så ser bilden betydligt mer gul ut än vad den EGENTLIGEN är, tänk på det för bladen och Jacquelines ögon är gröna på denna bild. Så lycklig över att jag kalibrerat min skärm så det blir rätt när jag beställer hem bilerna:

Foto: Kristin Lundberg, jag
Make Up: Anna "Anja" Prigoda


Dragqueen makeup, Anställningsintervju & Shopping

   Står/stod på dagordningen idag. Min skoldag var helt underbar, kan man ha roligare när man får sminka om killar tills de ser ut som töser ;)

   Ikväll är det anställningsitervju på G så nu skall jag sitta här och få klart mina bilder och arbetsprover jag skall ta med. Sen bär det av ner på stan för att framkalla dom. Så nu skall det planeras upplägg, makeup inför intervjun och kläder!

   Och på tal om kläder, min sambo,den sötnosen, fann två kjolar och en skjorta på reastället som han tyckte jag skulle ha idag. Mycket uppskattat då ekonomin inte är som den bör, skall vi tacka för ikväll när stressen lagt sig. Skall göra ett nytt halsband ikväll nu vet jag ju iallafall hur det skall se ut så då går det lite fortare än igår, allt sker av en anledning som jag brukar säga.

   PÖSS!!!

Jag ger UPP!!!

   Fy tusan vad trött jag är på allting nu, när jag precis skulle fästa mina 3 förbaskade sista pärlor på mitt assnugga halsband jag gjort som jag ska ha på en av fotosessionerna i Hallstahammar vad händer, jo då släpper knuten i andra änden och alla pärlor faler ner i soffan. Jag blir så förbaskad rent ut sagt en timmas slit till vilken nytta.

   Ingen sminkning blev det idag heller och inga visitkort gjorda så nu är jag arg. Jag som skulle ha bilder tills imorgon nu känns inte morgondagens möte något bra alls men vad ska man göra. Det är bara att bita ihop. Så nu släpper jag allt och går och lägger mig och hoppas på att min blogg sätter igång nästa vecka för just nu är det kört vad det gäller mitt bloggande. Men vad gör det, det är ju ändå ingen som läser den här blaskan i vilket fall så.

   Godnatt!!!

Virrpannan är hemma!

   Idag ville jag ha en modell att sminka, har släpat allt smink hela vägen hem me icke. Antingen är alla sjuka eller så är de ute på äventyr. Men hallå jag är också sjuk och jag sminkar ju ;) Nej då jag får öva på mig själv helt enkelt.

   dag skall det hända grejer, jag skall tvätta en drös med kläder, ordna med håruppsättningar, planera smink och styling till helgen, beställa visitkort och göra klart alla smycken och håraccesoarer som jag håller på med. Nu har jag för många bollar i luften igen.

   På det skall man vara sjuk också, inte den bästa kombinationen kanske. Bara för det skall jag förbereda mig med en lång powernap, godnatt!

Makeover - Glitter & Glamour

   Idag hade vi glitter och glamour och det gick mest ut på att fästa glitter och stenar som vi gjorde idag. Mina bilder kan jag tyvärr inte lägga ut då batteriet är dött i kameran. Men ni skall få se på min makeover som jag nästan fick idag med en blå otroligt rolig make och en blond "bob" peruk på det ;)

   Detta är tyvärr allt jag bjuder på idag då jag har haft lite fullt upp och är helt slut i kroppen, imorgon är det 2000-talet så då skall ni få sepå grejer.

   GODNATT!!!

Marilyn Monroe - Sekreterare var det enda hon passade till, elr?

"Lär sig sekreteraryrket eller gift dig."
Modellfirma då de ratade Marilyn Monroe, 1944.


Glitter och Glamour! Kan man vara mer blåö...

20100526794 (MMS)

Glitter och Glamour! Kan man vara mer blåögd än såhär :)


Detta var kanske inte det smartaste citatet att föreviga:

"Alla räddade från Titanic efter kollisionen."
- New York Evening Sun, 15:e april 1912

Och nu skall jag sussa

PÖSS!!!


Hårdagar på skolan:

   Förra veckan hade vi ju hårdagar på skolan, då var jag inte tillräckligt frisk för att orka sitta upp längre perioder. Inte för att jag kan påstå att jag mår bättre nu då det snurrar i huvudet men hellre snurr än värk ;)

   Läraren visade 4 olika frisyrer som vi testade, det är ju bra att kunna några snabba om man får lite brottom och måste ordna en frisyr fort. Jag har en hel del flätfrisyrer som ni kommer att få se fler bilder av att skåda till helgen kan hoppas men nu åter till detta.

   Nu kommer jag inte berätta hur vi gjorde utan med ha punkter så jag vet hur vi gjorde för att kunna göra dom nästa gång.

   Första frisyren är riktigt rolig, en teknik där man använder "större" hårnålar för att få fram små små små änglalockar eller denna pudelfrilla. Andra är en utbakad fläta som går runt hela huvudet, krävs långt hår. Tredje, knepet är att tuppera för att få till "två" bågar över hela huvudet och sista frisyren handlar helt om att "tvinna"!


Min efterlängtade 3 timmars nap äntligen här!

   Det var en lång skoldag idag. Vi sminkade fram det ljuva 90-talet, det var en intressant trashig look. Skall försöka få ut en bild och lite info om det sen men nu skall jag ta min efterlängatde powernap som brukar bli på ett par timmar. Är helt slut efter skoldagarn här men det går bättre på skolan så det känns bra.

   I spöregnet på vägen hem däremot passade jag på att köpa lite glitter och lösögonfransar till morgondagens tema som är "glitter & glamour"! Det ska bli sännande jag hoppas det blir bra det jag tänkt att göra, behöver ju lite extra bilder att demonstrera som portfolio på fredag ;)

   Mitt kit med mineralpuder försvann under mystiska omständigheter, efter att ha anlitat CSI så fann vi paketet väl gömt in under soffan där Thilda har sin privata stash!

   Nu kom farfar över för att ta hand om lilltösen när Jari skall gå till gymet och Thildas dumma mamma skall gå och lägga sig för att sova som sagt. Vi ses åter om ett tag.

   PÖSS!!!

Fashion Male Make - Dagens skoltema, Män

   Idag hade vi med oss modeller för första gången. Tur att jag hade min kära sambo med mig för jag mådde inte så bra när jag kom hem här utan sov som en stock i tre timmar. Nej nog om min hjärnhinneinflammation som jag tydligen verkar ha nu ska ni få se vad vi gjort för skoj.

   Vi fick i uppgift att göra 3 olika smikningar idag som stackars Jari fick ställa upp på. Första maken tog jag ej bild på då den ej är så synlig, man tar mest fram hanigheten som vår lärare så fint kallar det. Likadant som man gör på kvinnor man lägger en lätt foundation då det ej skall synas att killen har smink, tar bort ringarna under ögonen, plockar ögonbrynen samt så fick jag dra hela 3 näshår. Stackars Jari. Lite ytterst lite puder sen fixeras ögonbrynen för att de skall ha fin form. Lite highlight för att lyfta fram den inre ögonvrån. Allt är mindre än man tror.

   Andra maken så skulle vi tänka "Dregen". En väldigt manlig make som är lite rockig med eyeliner och shading som man lägger under kindbenet och rundar av neråt inte uppåt som man gör på kvinnor, det skall vara manligt. Shadingen skall även sättas precis över ögonbrynet och suddas uppåt då män har ett mycket större pannben än kvinnan så skall det lyftas fram.

   Tredje maken skulle passa för catwalken och vara highfashion. Kan inte påstå att man finner många manliga modeller på nätet med extrem make. Vi skulle tänka på vad män arbetar med vilka yrken man kan dra nytta av. Jag improviserade till slut och Jari började prata om ett tv-spel där huvudrollen har en speciell make som jag såklart utförde. Detta gillades av läraren att ta direktiv från kunden och sen på två röda göra det är tydligen väldigt populärt. De andra killarna i lokalen såg direkt vilket spel de var och tyckte det var snyggt så jag tror jag lyckades rätt bra.

   Här är då bilderna på Jari:

 
Kan ni gissa vad spelet heter?


Feels like a zombie, walks like a zombie maybee I am a zombie...

   Då var ma uppe med tuppen, jag iallafall Jari är lite segare. Sitter och dricker honungsvatten då det skall vara antiflammatoriskt. Ska göra oss klara för att bege oss till skolan här.

   Känns inte som någon höjdare kan jag säga. Min bästa tid på dygnet då jag mår som bäst är på kvällarna då jag är full av energi, förmodligen eftersom jag fått i mig all medicin och värktabletter som jag skall ha för dagen. morgonen däremot, fytusan säger jag bara. Att inte få äta sina tabletter på hela natten, eftersom man sover såklart gör sitt för kroppen. Jag känner mig som en vandrande zombie och gör inte mer än jag behöver. Är så glad att Jari följer med till skolan idag. Inte för han har något val när det är han som skall sitta i make up stolen ;)

   Jag får sällskap varje morgon i varje fall, någon som känner hur jag mår tror jag för Kåkå är mig hack i häl och pratar för fullt när jag går förbi. Lite mysigt att bli så uppvaktad såhär på morgonen.

   Nej nu skall jag försöka få upp odågan här så vi slipper stressa sen, han är inte morgonpigg kan jag lova!

Jag kan visst stå/ gå tydligen..

20100523791 (MMS)

Jag kan visst stå. För det gjorde jag nyss när mamma sjöng "Imse vimse spindel" och jag skulle härma hennes rörelser. Då kasta jag armarna i luften och stod själv. Snart kanske jag går också om jag får lust :) såhär glad är jag när jag drar mig i öronen. Snart sovadags. Godnatt! Uppdate 21:01: Jaha då berättar man nyeheten för sambon varpå han svarar, "Men hon har ju till och med gått ett par steg själv här hemma mellan saker och ting" Nej men det var ju roligt att hennes moder får veta det för det är ju inget viktigt hon känner för att få veta, nepp. Nu är mamma sur!


Fotografering på 5 minuter:

   Jag kände för att gå ut och få lite luft då jag tror mitt huvud behöver lite mer syre än vanligt. Vädret såg inte lockane ut men jag och familjen gick ut på baksidan för att jag tänkte att Thilda skulle få känna lite på gräsmattan för första gången. Självklart med kameran i högsta hugg. Det blev en fem minuters session på våran lilla 1 åring innan åskan och de första vattendropparna kom. Trots det så är jag helt slut nu när jag kom in så nu ska jag fakiskt gå och lägga mig för att sova här men dessa små bilder fick jag till iallafall.

   Thildas gräsmatte debut:Ska göra en riktig 1 års session med tösen när jag är frisk och det är bättre väder. Lätt att fota andra och glömma bort sina egna litegranna så jag har lite att ta igen.

GODNATT!!!


Hinner ju inte blogga :(

   Eller hinner och hinner är helt fel ord. Om man har problem med huvudet och smärtan sitter bakom ögonen så är det kanske ingen vidare bra idè att sitta framför datorn. Känner mig lite rolig när jag vaknar här dock för det känns som om man går på nedåttjack nej usch det där är helt fel ordval, nedstämd, dyster, däven, trött eller sjuk helt enkelt. Jag känner mig låg och långsam, seg i hela kroppen och är inte speciellt pratglad av mig utan sitter mest i ett hörn och tar det lugnt. Helt OFF helt enkelt , haha.

   Ska försöka komma ut lite idag och få lite luft, tror det kan behövas få ta med mig min bättre hälft så skall nog det gå bra. Det är så lugnt och tyst nu här hemma när alla sover så jag njuter av tystnaden det enda jag hör är kyrkklockorna borta vid Kloster kyrka.

Lite roligt att se hur djur reagerar när man mår dåligt för Kåkå och Mimmi följer varje steg jag tar. Jag får inte ens gå på toaletten själv får då skall minsann Kåkå med och vara social. Och Mimmi gör mig alltid sällskap i soffan och kelar för fullt. Nej nu skall jag in i duschen och hoppas på att detta är en bättre dag än igår...

Sleeping Pose! Trots att jag inte riktigt ...

20100522787 (MMS)

Sleeping Pose! Trots att jag inte riktigt orkar att stoja och leka med lilltjejen så kan jag ju inte låta bli att kika till henne när hon sover för hon har så söta sovställningar :) det ger en lite ro i kroppen. Nu åter till soffan och hockeyn. Pöss!


Morgonen spenderades på akuten!

   Nu har jag tänkt länge och väl på om jag verkligen skall lägga upp det här inlägget då det egentligen är väldigt personligt och jag brukar aldrig skriva personliga saker i min blogg. Nu gör jag det ändå så slipper jag kankse förklara för en del iallafall vad felet är på mig.

   Som jag skrivit på facebook och även här i bloggen så harjag ju beklagat mig över min huvudvärk jag haft sen i onsdags. Imorse fick jag nog när jag vaknade av en sådan smärtattack att tårarna bara sprutade. Ringde till sjukhusrådgivningen och de tyckte jag skulle bege mig till sjukhuset. Jag tog faktiskt bilen så dum som jag var eftersom Jari måste stanna hemma med Thilda, inte direkt lätt att hitta barnvakt klockan halv 6 på morgonen.

   Väl framme var det dags att berätta mina små symtom. Huvudvärk, denna förbaskade huvudvärk. Det känns ungefär som om någon skär med knivar i huvudet på mig, som om man är bakfull och det pulserar till i huvudet som går över när man lägger sig ner. På mig var det alrig så enkelt dck för den pulserade känslan bara ökade minut för minut kändes de som.

   Det blev en hel del tester, väntan på läkare som utförde ännu mera tester (antar att de ville kolla om min motorik fungerade som den skulle eftersom jag fick peka och hoppa och dona). Efter det blev jag skickad till röntgen så jag har fått gjort en cat-scan idag.

   Sen kom väntan, jag fick inget smärtstillande så jag kunde sova så jag fick ligga i min säng med smärtor i två timmar innan en läkare kom. Då är man lagom skakis för man känner att ska det ta två timmar för att kolla mina röntgen plåtar som kommer upp på en dataskärm på tv sekunder då är det något allvarligt.

   Nepp, ingen blodpropp som de tyligen letat efter allt såg bra ut förutom en sak. Jag fick den här huvudvärken i onsdags och enligt mig så kom den väldigt plötsligt. Vilket läkaren tyckte var underligt, särskilt med tanke på att jag ej är allergisk eller varit förkyld. För jag har nämligen en gigantisk inflammation i huvudet. Har aldrig hört talas om detta men jag har tydligen det och det gör så att saker och ting sväller i huvudet därav den otroliga smärtan man får.

   Så nu är det sängen som lockar för mig, 3 tabletter som skall tas 4 gånger om dagen plus näsdroppar och ett slags pencillin som tas på fastande mage emellan, 3 gånger per dag. Nästkommande vecka måste jag ta det lugnt och inte anstränga mig.

   Nu är då min stora fråga, hur i hela friden skall jag kunna klara av mina studier? Jag är lite sliten och ser ut som en uppsvälld citron som legat i vattnet för länge med mina ögonlock som är tredubbla efter dagens strapatser. En dag i taget får jag ta och verkligen hoppas att jag fixar det här, har inte tid att vara sjuk nu. Har dock detta på papper så utifall att jag ej klarar av att resa till Stockholm dagligen så skall jag kunna ta igen studierna, i höst! Det har jag ju ingen lust med. Men en dag i taget jag är en envis sate.

   Nu vet ni iallafall, eller ja ni som orkat läsa allt detta. Nu ska jag tycka synd om mig själv och vänta på att familjen kommer hem så jag kanske får prata lite med Thildaom nu mitt exploderande huvud går med på det vill säga.

   Detta skall bli ett äventyr!

Det borde du inte ha sagt - Citatet

"Vem fan vill höra skådespelarna tala?"
H.M. Warner, Warner Brothers, 1927.


Tänder & syssling, allt på samma dag!

   Idag händer det mycket i Thildas lilla liv. hon satt här brevid mig och var allmänt grinig när jag hörde ett mycket underligt gnisslande ljud ifrån tösen. Hon har ju fått två tänder i överkäken som ploppat fram idag så hon gnisslar ju dom emot varandra. Lilla sötnosen.

   Jag är inne på min tredje dag med konstant huvudvärk, känns som en ren baksmälla faktiskt och det är inte något av de roligaste jag gjort i mitt liv. Så skolan idag var kämpig men jag fick bra betyg så jag ska bara hålla tyst.

   Nog om det idag föddes enliten Melissa en syssling til Thilda. Det är Thildas gudföräldrar som fått en liten tös.

                                                                    Tid: 06:14
                                                              Vikt: 3350 gram
                                                                 Längd: 52 cm


   Och fort gick det, de åkte in 04:35. Hon hade brottom ut den tösen. Och vet ni vad jag hade rätt, IGEN! Hon fick ju en tös ;) Titta en av de få bilder på mig och tösen, önskar bara att jag var lite vackrare denna gång. Detta är taget förra helgen när Thilda var hos sin gudfar som fyllde år och se vad hon dona med sina tänder här.


Crystal lips - En makeup artists små upptåg

   Var över och hälsade på Nadja idag för att ta igen gammalt då vi ej pratat eller ens setts på länge och då kunde jag ju inte låta bli att passa på att öva mina kristallfärdigheter. Ska göra fler sådanan här läppar har jag tänkt för det var inte lätt och jag skulle ju vilja få till något riktigt snyggt! Detta känns bara halvdant men skoj som attans var det. tack Nadja!!!

   Detta är resultatet:


Dagens citat - Om du inte ser..

"Om du inte ser vart du går är risken att du hamnar någon annanstans"

- Laurence Peter


Läppar av Make Up Artisten - Bild

Skall försöka göra ett par läppar per ag för att se mina egna framsteg när jag leker med sminket som jag så oftast gör här hemma ;)

   Dessa bilder kanske inte är så roliga att titta på alla gånger för er som läser men jag lägger mest ut dom för att jag själv skall se vad jag gjort så smidigt att ha en "rullista" där man kan se allt man gjort på en och samma gång istället för att öppna upp en massa olika bilder på datorn.

  


Häpnad över hans röst - You go boy!

   Då jag ej kan sova, har lite feber och dunkande huvudvärk kravlade jag mig upp här vid halv 5 efter ett gott skratt när jag fått se Jaris "sleepingpose". Han låg på mage med benen i vädret såg rätt kul ut faktiskt så var tvungen att ta en bild ;)

   Men sen var jag ute på aftonbladet i vanlig ordning och fann då detta guldkornet, något som sett det? Han fick vara med i Ellen´s show i USA och har 13 miljoner träffar på denna amatörvido, underbart!!!


Igelokottsjakt - Resulterar i bildbevis

   Sambon var ute en sväng här för att ta lite luft då det är så varmt här hemma. Han fann då en igelkott på villovägar och jag kunde ju inte låta bli att slänga på mig kläderna för att rusa ut med kameran i högsta hugg för att få en vettig bild på taggbollen och här är den:


Åska = Migrän

   Vet inte om jag är ett sådant stor fan av åska om jag ska vara ärlig för jag får bara huvudvärk. Det blir ingen modell till mig idag det är ju tur att även jag har läppar ;)

   Jag ska försöka göra två saker idag om mitt huvud tillåter det. Så jag hoppas verkligen att jag får till bra bilder på det hela om det blir så bra som jag hoppas men det lär ta lite tid dock.

   Jag är en modell kort på fototräffen i Hallstahammar och jag behöver verkligen en till modell, så är det någon snygging som känner sig manad eller som vet någon väninna som känner sig manad så hojta till! Nu ska det lagas mat här och ge tösen en bit sen ska det skrivas om dagens tema på skolan, brud! Och sen läppar som planerat :)

   PÖSS!!!

Brottom brottom...

   Ny morgon och nya tag. Måste iväg fort idag och fylla på mitt tågkort då jag glömde det igår, attans klant!!! Vädret ser bra ut iallafall så vi kan ju hoppas på att det fortsätter så, man är dock heldöd på mornarna nu när man går till tåget då det är så varmt och man har en 100 kilos klump till väska att släpa på varje morgon. Inga jeans idag ;)

   Ska ni själva hitta på idag?

   Jag ska fortsätta med min makeup idag vi får se vem dagens offer blir. Tur att jag har ett eget ansikte som kan ställa upp ibland också ;)

   Nej nu blir det frukost sen en snabb dusch.

   PÖSS!!!

Picture - Colored lipsÖvning ger färdighet, tack Madelojni som ställde upp som modell för mig idag när jag gjorde dessa färggranna läppar ;)


The 70´s - Skoldag 19

   Igår var det dags för 70-tals makeupn. Vi fick göra två halvor då både discot och punken var stora på den tiden, Tänk ABBA och David Bowie ;)

   Liquid foundation en naturlig bas även denna gång. Vi gjorde i ordning "strå" fransar 4 stycken var som man sätter på undersidan av ögat som spindelben då detta var väldigt inne på discomakeupen.

   Ögonbrynen var även de naturliga och mest ifyllda.

   Lite av den "övre" eyelinern som fanns på 60-talet fanns kvar men inte i lika skarp form utn mer som en båge ovanför ögonlocket och färgen var BLÅ!

   Och en hel del med glitter!!!

   Korall var även en färg som kom väldigt mycket under denna period både på rouget som skulle ha en lätt ton och på läppstiftet som inte riktigt var ifylld med läppenna utan mer utsuddad i färgen korall.

   Lockar och "discokulor" var vad som fanns i håret detta årtionde ;)

   Punken då, där skulle man blanda ALLT och då menar jag verkligen allt, vissa kunde gå runt i soppsäckar som kläder, säkerhetsnålar i öronen och den groteska läppennan i svart som bara var runt munne utan läppstift.

   Buskiga ögonbryn, mycket buskiga och ovårdade.

   En naturlig bas men med en stor bred svart kajal både över och under ögat. Brun nyans på ögonskuggan som bara fanns på ögonlocket och inte i en snygg softing ut som på alla andra makeuper nej nu gjorde det inget om det var lite kantigt och en ectra mascaraklump gjorde ingenting.

   Spindelbens fransar var populärt.

   Även rougen skulle sitta som ett "plåster" på kinden för det var den formen den hade i terrakotta färgad ton.

   Och sist men inte minst som sagt en brun läppenna endast runt munnen som en var ifylld med läppstift eller penna men däremot med genomskinligt lipgloss.60´tals makeup- Skoldag 18

   Detta är den svåraste maken att göra på årtals makeupen. Jag fick sitta modell idag vilket jag inte kan tycka blev lyckat för jag såg inte hur jag blev sminkat och det var bara ett stort minus kan jag säga, trots att jag blev riktigt snygg i min styling ;)

   YSL gjorde "mansklädet för kvinnor". Kvinnor i kostymer för att enklast beskriva det hela. Han kom även på Safari jackan. Och detta blev såklart en str succè. Minikjolen utformades även den detta årtionde.

   Twiggy är väl den som de flesta vet vem hon var och vilken otroligt speciell look hon hade. Kajalen som man lägger och ögonskuggorna man lägger som sedan tonas ut i en symetrisk look är väldigt speciell och inte den enklaste i världen att göra.

Det var en lätt bas då fetsminket var helt borta och man använde sig av tunnar fluid foundation. Naturligt skulle det vara, basen alltså.

   Ögonbrynen skulle fortfarande vara måsvinge fomade men inte så stora som på 50-talet.

   En målad falsk franslinje under ögat och på övre ögonlocket fästes fransar som inte ser ut som dagens fransar, för att eftersträva den looken så kan man fästa 2 ögonfransar på varandra.

   Blått skulle det vara på ögonskuggan i en snygg och jämn ton. 

   Man kan nästan säga att man hade 2  "eyeliners" över varandra ni får kika närmre på bilden här nedan.

   Allt handlar om symetri i denna look och då den är så svår att förklara så skall jag visa den på bild istället så kanske ni förstår innerbörden mer.


Argt barn - Inget bloggande

   Thilda vägrade ju sova igår så det blev ju ingen egen tid alls för mig igår. Hon var vaken till 22 och hade bara lust med att busa så då tröttnade jag, gav henne till Jari och gick och la mig själv. Så starten på denna morgon är inte den bästa har ingen lust med någonting känner jag. Skulle vilja stanna hemma idag men det kan jag ju inte göra.

   Sen är det något jag skall/skulle göra idag men kommer jag ihåg vad det är, icke, någon som vet?!

   Ska bli 3000 fattigare idag då jag måste fylla på mitt tågkort, världen är underbar idag. Nej nu måste jag slänga i mig frukost, bråka med duschen och skyna skynda, ingen rast och ingen ro.

"Det är Robin Hood jag vill ha.."

   Igår försvann hela kvällen då vi ordnat med barnvakt för att gå på Robin Hood, vilken film! Jag har u inte skrivit recensioner på ett sekel här så det är väl kankse dags nu, blir så när man fyller dagen med så mycket annat ;)

   Alldeles strax är det duschen som hägrar och skolan som skall vandras till, elr ja tåget först såklart. Usch detta vandrande, jag klagar egentligen inte på att gå fram och tillbaka till tåget men så här tidigt på morgonen nej ve och fasa. Såg att jag missat skriva om det ljuva 60-talet men får allt ta det när jag kommer hem för nu hinner jag ej det.

   Idag hoppas jag att jag mår bättre än vad jag gjort i helgen så jag kommer hemifrån en sväng som jag planerat annars får jag ta det en annan dag, får se hur jag känner när jag kommer hem. Min mage är inte riktigt med mig denna helg.Därav att jag sitter och äter Activia och dricker Viagra som jag så fint sa igår när jag egentligen menade Proviva, haha. Tänk så fel detkan bli ibland ;)

   Nej nu ska jag rusa. PÖSS!!!

Tävling - FaderskärlekJag är med och tävlar om ett ljustält
hos lilla Jeanette.

"Ett porträtt med känsla"

Min känsla är kärlek, faderskärlek!


Baby picture - Novalie 1 vecka

   Satt och dona lite med lilla Novalie som föddes den 5 Maj kl 07:16. Vägde ungefär 3800 gram och var 49 cm lång. Fotade dessa små bilder de få jag fick till när jag var över hos hennes mor och far i torsdags, Sarah och Markus. Ska f till lite bättre eller snarare mycket bättre bilder nästa gång jag tar mig dit men tänkte jag skulle visa de små tossingarna jag fick en skymt av på bild här. Jag VET att bilderna är jätte mörka men nu blev det bara så och jag orkar inte göra om det ;)

   Man kan som sagt inte lyckas med retuschen varje gång :) Tror dock jag kommer angagera mig mer när jag får bättre bilder på tösen så vi tar det nästa gång. Ville mest visa den nyblivna tösen som äntligen funnit ut i världen:
Picture - Vårblomster i födelsedagsformatdetta var de blommor jag fann att fota makro på och inte trädgårdsblomster som planen var ;)


Picture - Ett träd är inte ett träd utan sin bark


Nerkissade pumaskor - Thildas rackartyg

   Inget kommer undan Thildas små busstreck, hon har precis kissat ner sin mammas Pumaskor det lilla monstret men lika glad är hon för det här nu när hon får sin morgon gröt!


RIFO - I love it

   Nu har jag precis gått upp här och hör att lilltösen också är vaken, nu är det bara att sparka upp sambon för vi skall till RIFO idag.

   Riksmästerskapen i foto skall det då vara! Jag själv har inte fått en enda bild för visning men vad gör det jag hade ju precis börjat fota och hade inte räknat med det heller, såg däremot att en ifrån klubben skall få diplom för sin bild så jag är lite nyfiken på vad det kan vara för något. Jag får bara önska att jag kan få till bättre bilder till nästa år som kanske kan komma med.

  Just nu skall jag försöka skicka in bilder till årsboken och hoppas jag får en publicerad det skulle ju vara skoj.

   Sen i sommar skall vi både till Öland och Norge och då skall det minsann plåtas så jag har något att visa när jag kommer hem sen. Nej nu blir det frukost sen skall det packas kamera och bege sig är så laddad nu för detta skall bli skoj :)

Ljuva 50-tal - skoldag 17

   Då dag 16 egentligen var en vidare information på foto make fast i svart vitt så skriver jag inte så mycket om det. Något som är strängt förbjudet när det gäller den typen av fotografier som man skall sminka till är att använda rouge då det blir en hemsk kant på bilden sen ska man akta sig lite för helvita och svarta färger det räcker att tona ner det hela i beige/ljusa färger och grått för att få till vackra bilder annars kan det bli för skarpa linjer.

   Nog om det!

   Dag 17 då gick ut på det ljuva 50-talet, min period som jag bara ÄLSKAR!!! Och denna dagen lyckades jag kan jag säga, ni ska se vilka läppar jag fick till när jag sminkade Linda, fick beröm av läraren så det kändes bra.

   Denna gång kan man använda liquid foundation då detta uppfunnits eller fetsmink som man bara använt de tidigare årtionden. Välj efter tycke själv. Dock skall grunden vara ljusare och 3-dimensionell med ljusare partier i den triangelformade arean under ögat.

   Denna look är en väldigt enkel sminkning i sig. Måsvinge ögonbryn skall det vara och man anpassar färgen bäst efter vad modellen har för färg på håret, ett tips bara. Dessa skall dock vara MYCKET större, tänk Audrey Hepburn!

   Pastellfärger på ögonlocken i grönt och blått. Över hela locket och lite i globlinjen.

   Blank eyeliner skall det vara och den skall vara jämn och symetrisk men även med en rak skarv upp ifrån ögat och där MÅSTE man anpassa linjen efter det undre ögonlocket, för er som läst mina tidigare inlägg hoppas jag förstår vad jag menar för det är alltid den undre sudan som bestämmer hur linjerna på det övre ögonlocket skall vara för att det skall se bra ut.

   Shading, INGET rouge!

   Väl utbyggda läppar som skall vara rundade i amorbågen men det skall ej vara en båtmun på den undre läppen som 40-talet utan den skall vara HELT rundad!

   Även en pudrad much passar till denna look ;)

   En ljust utsuddad eyeliner under ögat, mascara med lösögonfransar sen är looken klar!
  Min modell Linda och mina underbara läppar - I love!


Allå Allå èmliga Armèn

   Finns ju inget bättre än att gå upp tidigt på morgonen och se att det faktiskt SPÖregnar därute, känns ju jätte skoj att gå till skolan nu kan jag säga. Det är ju trots allt sista dagen sen är det helg och det är nog bara att bita ihop. Något som glädjer mig är att det är Allå allå èmliga Armèn på tv så man får sig ett gott skratt iallfall. Sen att de spelade nationalsången efter det vet jag inte om det var någon höjdare att lyssna på direkt men de gjorde det.

   Nu är det Melrose Place på tv, ack vad länge sen det var an såg alla de här skådespelarna, de är sig lika trots allt. Usch jag vill ju bara ut och fota lite vår. Attans regn att förstöra mina planera vareviga dag!!!

   Nej nu ska jag bege mig, PÖSS!!!

Ny bloggdesign - Vad tycks?


Bild - Månadens axplock

   Kan inte påstå att det blev så mycket fotande som jag ville förra månaden, det syns nog på mitt kollage här ;)

   Det blev en 1 års fotografering med Moa och en familjefotografering med Max och lilla Leah som är med på bild här. Inte ofta man får chansen att fota en så liten nyfödd en.

   Då jag börjde skolan förra månaden därav de få fotona jag har här men jag passade på att sminka och fota två av mina sötaste väninnor i studion Sofie och Frida och fler sminkprojekt lär det bli nu när man har lite mer koll på allt roligt man kan göra i makeupvärlden.

   Några få vårtecken och ett underbart porträtt på sambon fick jag till men ack så lite studiotidoch utomhusfotografering som jag har velat men det harjag tagit igen denna ånad det lovar jag ;)Babyphoto - Vilda ThildaI en vintage fotölj satt min lilla bebis och fick frukt och var glad. Då gäller det att passa på att fota fast jag tror nog inte jag kan kalla min 1 åring bebis längre ;)


80 års firande med 4e generationen

   Skoldagen idag var 50-tals inspirerad, så som jag har längtat! Fick bra betyd och känner mig riktigt nöjd idag kan jag säga, skönt med sådana dagar. Ni får se bilder imorgon dock då vi precis kommit hem här efter att vi firat födelsedag tvärs över gatan. Så Thilda har träffat sin pappas morfar och jag har agerat fotograf.

   Fick till riktigt fina bilder på tösen i en riktig vintage fotölj med en kompott av färg och form som jag ska retuschera och förstora sen för hon är ju bara så söt. Vi passade på att ta kort på 4 generationer idag lite kul att se. Thilda blev trött här på det så det blev till att gå hem strax innan åtta och ge henne välling och sätta på henne pyjamas. Nu skrattar hon åt hockeyn här och pillar lite på pappas PS#, inte så populärt dock.

   Ikväll ska jag göra något jag aldrig trodde jag skulle göra, skjuta zombies ;) Men när man har en "riktig" pistol att skjuta med så blir det nog lite rligare tror jag.

   Nej nu ska jag kika lite på hockeyn och lägga tösen, ses sen :)

Modellfoto - Jaqcueline in the garden picture 2

   Ett andra porträtt på lilla söta Jacqueline i Rothofsparken. Jag är inte riktigt nöjd med retuscheringen så jag känner mig väl inte egntligen klar med denna bild men tänkte att jag skulle lägga ut drn så tösen får se den och säga sitt vad hon tycker skall ändras och icke. Nu ska jag vila här innan jag ska ut och fota 80 års kalas!


Nu dör han - min första tanke men jag hoppas det slutade lyckigt!

   Nu är jag i chock känner jag här. En man föll ihop mitt framför ögonen på mig i vad som verkade vara ett epileptiskt anfall. Jag var påväg nerför rulltrappan på tågstationen i Stockholm när mannen som var påväg uppför trappan började skaka och låta konstigt. Min första tanke var att nu dör han!

   Kvinnan bakom som försökte hålla upp honom och skrek på hjälp. Jag och en till kvinna rusade nerför rulltrapperna för att sedan vända på klacken och rusa uppför en då stillastående rulltrappa. Jag och min "lilla" väska för en lååång rulltrappa, det ni! Vi ringde 112 och då jag vet att det finns en polisstation precis i närheten så försökte vi få tag på en polis som kunde ge oss lite assistens. När väl allt lugnat ner sig och ambulansen var påväg så gick mitt tåg och jag var verkligen tvungen att gå. Pratade med frun för jag kan verkligen inte bara gå förbi och låtsas som ingenting när sådant här händer. Hon verkade lite lugnare och mannen var stabil, hoppas verkligen allt gått som det ska för dom.


   När jag rusade iväg till tåget kom chocken, vilken adrenalinkick man får och vad hemsk jag kände mig efter det här. Detta hände runt 13 idag vilket ag skrev i mitt sms inlägg som jag skickade men de vill väl bara debitera mina sms och inte "producera" dom.

   Detta var min händelserika dag efter min 16e skoldag. Sen var det en MYCKET givande praktik på Make Up Store skall ni veta men nu vill jag bara varva ner efter dagen och kolla på "The mentalist". Man har fått sig en tankeställare idag.


Foto & bild med temasminkning - Skoldag 15

   Idag hade vi genomgång om vad som gäller när man jobbar som makeupartist på en fotosession. Fotografen äger rättigheterna till bilderna och allt som hör där till som man bör veta. Då jag redan är inne i branchen så känner jag att jag har full koll på det men det var skönt att höra att de gick igenom det med.

   Vi pratade även ljussättningen och att du på en session måste lära dig att arbeta snabbt och att det är jätte viktigt att makeupen är symetrisk och man är noga med allt man gör för precis ALLT syns. Och i en del ljus försvinner vissa pigment vilket kan vara bra att veta om man ska göra en viss sminkning och få den att synas på bild ;)

  Sen fick vi en uppgift, vi skulle göra en makeup där vi skulle tänka oss att det skulle vara en sommarvisning för Cavalli och att makeupen skulle vara inspirerad efter detta. Modellen skulle bära en chiffong klänning och jag fick bara rosa i huvudet. Cavalli är känd för sina djurmönster på sina designkläder så jag tror nästan alla försökte eftersträva en look som var lite åt det djuriska hållet. Jag hade köpt helt underbara ögonfransar så min look jag skapade som jag kunde gjort lite mer extrem men det fixar vi nästa gång tog jag inspirationen efter en flamingo rosa och grann ;)

   Då jag var stresad som sjutton så blev det bara enligt mig två bra bilder idag men nedersta bilden är min sminkning på Alexadra och den andra på Anja som jag lägger upp här:


Naw, what a day!!!

   Nu har familjen tagit en powernap, jag har matat vilddjuret och precis satt mig i 2 minuter för att göra ett litet inlägg om jag hinner här.

   Idag har varit en mycket givande och rolig dag kan jag säga. Vi fick en liten utmaning på skolan idag som jag ska berätta mer om när Jari kommut upp för att göra kvinnogörat i tvättstugan ;) Har tagit en hel drös med bilder som jag tänkte lägga ut sen.

   När jag komr hem blev jag hämtad vid stationen tack vare det dåliiga vädret och vi tog en liten tur till Tuna för att få ut tösen lite då det regnade. Nu river hon ner pappas cd-ställ här det lilla busfröt.

   Hon är så söt lär sig mer och mer för var dag nu, igår när Jari bar på henne och jag tänkte ta henne då han lagade mat och skulle göra klart så frågade jag om hon ville komma till mamma varpå hon skrek rakt ut nej!!! Och kramade sin lilla far, lite trist kanske för min del men det var rätt sött tyckte jag. Nu när vi gick upp här efter vilostunden fick hon tag i klockan i sovrummet och fann lysknappen på den som hon tände om och om igen, höll fram den till mig och sa "titta". Lilla gumman då!

   Nu ska jag leka lite med tösen här innan pappa inte har några cd-sivor kvar sen ska ni få höra om min underbara skoldag :)

Fotopreview - 1 års fotografering bild 3


3e bilden på lilltösen, nu ska här sovas. Pöss och godnatt på er!!!


En mysig helg till ändo..

   I fredags fotade jag och sminkade Jacqueline som sagt och hade en mysig kväll med en ungersk champagne på kvällen som jag delade med sambon. Och igår var det tandläkaren och en 3 timmars powernap för hela familjen, haha. Men mysigt var det för det, sådant som behövs ibland ;)

   Idag har vi fått besök av Nathalie och hennes lilla 3 månaders baby, Oliwer som var en liten glad filur idag. Han tyckte iallafall om Jari så. Thilda har varit ett litet vilddjur som vanligt idag men himla glad trots det som tur är. Hon har fått lite flytande alvedon mot sina kliande och ömmande tänder då har hon blivit lugnare.

   Vi tog en tur till Tuna för att köpa en "pistol" till Wii så jag kan skjuta zombies med Jari. inte för jag tycker om att spela zombiespel men attskjuta är helt min grej!

   Sen när vi kom hem vägrade tösen somna trots att hon var så himla trött, stod bara och skrek i vanlig ordning. Så jag har börjat med en ny teknik här hemma. Jag var ändå lite trött så jag tog med henne in i vårat sovrum och la henne bredvid mig, hon kröp upp i min famn sen tog det 30 sekunder innan hon somnade och höll om mig, hur mysigt är inte det! Gjorde samma här nyss när hon skulle sova för natten, la henne bredvid mig i sängen i 10 minuter tills hon är lugn och börjar soma till, då är det bara att bära in tösen, helt perfekt!

   Nu ska jag retuschera lite innan läggdags för mig, det är ju skola imorgon!

   Bjuder snart på en till bild ifrån Moas 1 års fotografering eller ifrån modellfotot i fredags vi får se vad jag väljer har ju lite beslutsångest ;)

40-tals makeup - Skoldag 14

   I fredags hade vi 40-talet på tavlan. En väldigt enkel och stilfull stil kom till detta årtionde och det tack vare Dior. De skapade en helt ny trend som var lite tabubelagd men som slog igenom stort. Smal getingmidja, en rund skuren kjol som på bilden här nedan. Innan detta årtionde så var kjolarna mycket längre så detta ansågs vara en mycket utmanande look.

  "Clean beauty" som denna look kallades för är en väldigt enkel och klassisk sminkning. Ögonbrynen skulle ha form som en måsvinge som de kallas för. En mjuk globlinje i färgen ghetto från Makeupstore, ljusbrun nyans. Ljusa ögonlock med hjälp av ögonskuggan vanilla. Även highlighten under ögonbrynet skall vara ren och där har vi också använt oss av vanilla. Vanlig eyeliner på övre ögonlocket där linjen är något bredare i ögats yttre kant.

   Läpparna var målade som en klassisk båtmun i rött.Dior - The new look
Jag - "The new look"


30-tals makeup - Skoldag 13

   I torsdags så hade vi då kommit fram till 30-talet. Vem var det som på 30-talet var den stora ikonen? För det var faktiskt inte flera utan det var en som var enormt stor på den tiden. Detta var Greta Garbo eller Greta Gustavsson från Stockholm som hon egentligen hette.

   Detta innebar att den look som gällde var "garbolooken". Jag måste ju säga att detta är en väldigt speciell make. 

   En fin och naturell bas, lätt pudrig. Ett ögonbryn som vi täckt över med ögonbrynsvax för att sedan måla en riktigt rund och fin båge som ögonbrynen skulle ha. På den tiden så hade de ej ögonbrynsvax på ögonbrynen utan de rakade bort det helt.

   En väldigt hög globlinje som även kallas falsk globline. Naturella toner med en riktigt snipig mun som hon alltid hade. På den tiden så målade de läpparna på fri hand och inte med läppenna som vi gör idag. Eyelinern lades tjock men "rak" över ögonlocket för att vara helt rak även under, om ni kikar lite nogrannar på bilden som jag kommer lägga ut på dagens modell Maria som olle sminkade denna dag så tror jag att ni förstår vad jag menar.


Då Olle bara målade halva ansiktet så fyllde han ej ut läpparna som ni ser på bilden men jag är rätt nöjd med min Garbo bild ändå :)
Newbornphoto - Välkomnar lilla Edvin till världenThildas nytillkomna syssling förevigad på bild, bara älskar hans små tossingar så kunde inte låta bli att göra en triptyk bild av det här bilderna jag tog på fikat i torsdags.


Wops!

   Den här dagen blev ju INTE direkt som planerat. Vaknade vid 9 då tösen ville komma upp och passade på att ta ett bad med produkter från den underbara affären LUSH som jag funnit i Stockholm. Thilda fick också komma ner en stund och jag kan lova att var jag inte blöt innan jag la mig i badkaret så var jag det efter för hon skvätte vatten precis överallt!

   Sen bar det av till stan med trötta jag och min lilla familj. Jag skulle till tandläkaren, otrevliga människa jag var hos, usch säger jag bara. Inga hål fann de och jag behöver ej komma tillbaka på 18 månader så jag är nöjd.
   Då Thilda ej vill sova när vi vill trots att hon är så trött så passade jag på att köpa flytande alvedon till henne så hoppas jag att det går bättre att lägga henne sen.

   Då till dagens wops, efter att vi kommit hem här strax efter 13 en bra start på dagen tänkte vi att vi ÄNTLIGEN skulle kunna lägga damen som vägrat sova och la oss själva en timme, var planen för vi vaknade för 10 minuter sen hela familjen. Det var den eftermiddagen det :)

   Thilda är det liv på, överallt är hon och bluddrar för fullt så nu ska jag låta Jari duscha här efter frisörbesöket. Det ramlar småhår överallt så han ska få duscha så skall jag ta och ge lilltösen lite mat sen ska jag retuschera bilder som ni ska få se ikväll och berätta om gårdagens uppgift på sminkskolan ;)

   PÖSS!!!

Klockan dömd till döden - detta visste du inte

   La Rochelle, året var 1685. Kyrkklockan i staden dömdes till att pryglas och begravas levande. Kyrkklockans brott var att den hade assisterat kätarna i striden mot den katolska stadsmakten!

Fransmännen är inte riktigt kloka ;) De är bara desom ka skylla allt på en klocka för att sedan begrava den levande, levande metall, jag säger då det!

Man lär sig något nytt var dag!


Modellfoto - Jacqueline in the garden

   Fick äran att både styla och fota käa lilla Jacqueline så det är vad jag gjort direkt när jag kommit hem idag och här är ett litet provsmak av en av de första bilderna vi tog p fröken.

   Allt tog 3 timmar, riktigt snabb för vara en fotosession där jag håret, makeupen och självaste fotosessionen och jag kan lugnt säga att jag blev nöjd med resultatet. Vad tycker ni?!Modell: Jaqcueline T
Styling: Jag
Makeupartist: Jag
Fotograf: Jag


Fotografes timlön:

   Det är många som undrar hur mycket det kostar att bli fotad egentligen och nu är det såhär att sveriges fotoförbund har faktiskt en mall efter hur mycket man skall ta för att fota i studio, retuschering etc. Riktlinjer för hur man skall arbeta helt enkelt.

  Först är det ju en kostnad för sessionen i sig sen kostar bilderna efter det då man efterbehandlar dom och eventuellt beställer hem framkallningarna. Så här har jag då kopierat en bit ifrån denna "mall" som även finns att läsa på Fotosidans hemsida, har länkat HIT!

  Timlönen för fotosession i studio (porträtt) är 700 kr/timmen och 800 kr/timmen om du fotar utomhus för bröllop etc.

   Sen tillkommer helg och kvällstillägg på 50% av det priset.

   För att sedan få ut bilder så kostar en bild 750 kronor och 10 bilder 3000 kronor.

   Printade bilder har även sitt pris.

   Som sagt detta är efter mallen på sidan är ni mer nyfikna så gå in och ls själva. Nu är det ju inte alla fotografer som går efter dessa riktlinjer vilket också står där mn tänkt på hur mycket tid man faktiskt lägger ut på att fota en session det är inte bara att klicka en bild i studon och sen vara klar det är en hel del efterarbete också och vad har du själv för timlön när du arbetar?

   Nu ska jag kila iväg till jobbet ville bara få ut lite information då folk ibland undrar om detta hur fotografer arbetar.

Inget sminkbloggande idag...

  För nu har jag fotat en minibebis, blivit klippt och skickat iväg 13 mail så nus ka jag gå och lägga mig :)

Men ni ska få en tankeställare ;) eller ett citat, ni väljer:

"When I think of you it´s like your on my mind"


LILLA Vilda Thilda

   Idag fick Jari ta lillvilden till 1 års kontrollen. Det gick ju fint vi får se hur hon mår här av sprutan men än sålänge så är det lugnt och hon är god och glad när man kommer hem.

   Fröken var 71,5 cm lång vilket Jari ej tror stämmer riktigt då hon drog ihop sig så pass. Hon vägde 8200 gram. lilltjejen. Hon är liten men följer sin kurva iallafall så det är ju skönt.

   Nu ska jag in i duschen här för nu ska vi iväg till Thildas syssling och se honom för första gången. Så lite nya bebisbilder skall jag se till att få till ;)

Can´t say no to this face:Vem blir inte helt rörd varje gång jag måste lämna Thildas söta lilla nuna och åka till skolan.


20-tals sminkning - Dag 12

   Nu har vi ÄNTLIGEN börjat med årtalen. Och vi börjar ifrån början så vi följer sminkets utveckling och historia. Så 20-talet först!

  När man kollar på 20-talet så ser de flesta sotade ögon och röda läppar, gör en make och tror att de funnit 20-talet. Tänk så fel man kan ha.

   På 20-talet så var sotningen rund, vilket fick ögat att se runt ut, som ett ledset hundöga då man även gjorde starkt markerade målade ögonbryn som var runda i formen och gick ner i en fin båge med en liten "sväng/vinge" på slutet för att få det så ledset som möjligt ;)

   Läpparna var inte alls röda och helt ifyllda som de flesta tror. Kolla på klassiska fotoporträtt av den dagens ikoner så förstår ni vad jag menar. Överdelen var mer hjärtformad och följde inte läpparnas naturliga konturer utan var mindre än de naturliga läpparna. Man satte en bas över den del av läpparna som ej skulle bära läppstift för att få bort konturerna, man ser himla rolig ut kan jag lova när man bara har basen på läpparna och ej börjat med att fylla i dom ;)

   Ansiktet skulle vara ljust och blekt men ändå jämn i ytan. Rougen satt bara i ett rosa litet skimmer på kindäpplet. Man påminde lite om en docka kan man säga.

  Klassiskt porträtt av Coco Chanel:


Går inte in i detalj för det tycker jag ni skall gå i min underbara skola för att lära er ;)

Visste ni att det kom på modet att alla kvinnor skulle röka på 20-talet?

Nu skall jag sova, godnatt!!!

  


Kvällsmakeup - Dag 11

   Igår hade vi Olle och eftersom vi gick igenom mineralmakeup i måndags och gjorde en "lätt" dagsmakeup så blev det såklart kvällsmakeup igår :)

   När det gäller en kvällsmakeup så skall du anpassa sminket efter aktivitet. Om du ska ut och dansa varför sminkar du dig med lätt foundation och lite puder som du VET blir en make som ligger under göonen i slutet av kvällen. Ska du ut och dansa och svettas ha fetsmink annars så rinner sminket praktiskt taget av ansiktet.

   Tänk på vad du ska ha på dig och anpassa sminket efter det samt om det skall vara kallt eller varmt, silver eller guld. Sminka också ögats form och inte bara "runt" ögat. Ett ledset öga är fortfarande ett ledset hundöga om du bara sminkar runt det istället för att öppna upp det med en mer "kattliknande" make som gör ögat vackrare.

   Att ha ett skinserum innan fuktcremen gör att sminket ej går in i huden och kan ge dig klåda och igentäppta porer! Ett bra tips att köpa in. Du kan faktiskt göra just denna make lite LJUSARE i tonen i ansiktet där du har foundation (om man bortser ifrån de partier där du sätter din shading). Anledningen till det är ju faktiskt ljuset då det redan är mörkt ute så om du sminkar dig som vanligt och tycker att din vardagsmakeup som är uppiffad till en kvällsmakeup är bra i wc spegeln så blir den nog alldelels för mörk och ditt ansikte "lyfts" inte fram i mörkret då det redan är för mörkt, och synas är väl det som vi vill göra ;)

   Lägg också en bredare och större eyeliner för att lyfta fram ögat för som sagt det är mörkt och man vill ha lite mer drama i looken. Att sätta en lösögonfrans är pricken över i:et!


   Som sagt allt handlar om LJUS, tänk på det!!!

   Några tips på vägen ;)Detta är Linda som våran lärare Olle sminkat och satt på lösögonfrans på ena sidan som ni ser här, eftersom hon har ett så dramatiskt öga så blev det bara lite lätt läppglans vilket kanske också är bra för när du skall ut och svira kanske du stjälper en och en annan cocktail!


Inget tåg - Ingen blogg!

   Anledningen till att det inte blev något blogginlägg igår beror på att jag sovit över hos min klasskompis Anja som jag visat bild på här i bloggen ;) Igår så ringde min käre sambo och berättade att tågen ej gick hem när jag satt och åt med kusin Linda på Stockholms gator. En elledning hade gått av och ramlat ner på ett tåg som börjat brinna vilket ni säkert såg i tidningen. Detta resulterade i att eftersom jag ej fick några raka svar när jag var uppe vid stationen att jag fixade sovplats på engång. Tror sambon blev lite däven men det ska jag göra honom rätt ikväll ;)

   Nej nu ska jag och Anja till skolan, ses i eftermiddag!!!

   PÖSS!!!

Thilda 1 år!

   Idag är det ett helt år sedan Thilda kom till världen. Oj vad det har hänt grejer. Igår när fröken skulle äta tårta kunde hon minsann inte äta med fingrarna, vilket hon i o för sig aldrig har gjort. Utan vi gav henne en sked som hon faktiskt åt med om vi satte tårta på den så stoppa hon den i munnen, sikken tös.

   Vad har då hänt under detta år, jo:

   Hon har varit magsjuk 1 gång
   När hon var 4 månader så höll hon i flaskan och åt välling helt sj, vilket hon slutat med nu ;)
   4 månader så fick hon blåbärspure vilket var ljuvligt gott
   4 månader var också när hon började sova själv i sin säng då hon sov som bäst då och eget rum fick hon, tackar för den underbara babymonitorn
   Mamma & pappa var hennes första ord nu säger hon där, när hon pekar på lampan eller katten. Isse händer att det dyker upp ibland och titta är populärt.
   Att vinka är bland det roligaste som finns NÄR alla står i trapphuset
   Veckan innan jul började hon åla sig
   Hon fick två tänder vid 9 månaders ålder
   Kryper för fullt och efterhärmas allt man säger och gör nu för tiden
   Smörgåsrån is the sh*t inte ens pappa kan man dela med sig till för då springer man iväg med det, hon tar det till och med ur handen när en annan ska äta det.
   74-80 har hon i storlek, vet ej vad hon väger eller hur lång hon är då det är 1 års kontroll på torsdag
   Har blivit en riiiktig pappagris
   Om hon inte pussar på sin mamma så är det himla roligt att "skalla" henne
   Hon verkar ÄLSKA Jacqueline då hon alltid klättrar på henne
   Får bara nappen när hon ska sova
  


10:e skoldagen - Mineral foundation och rouge

   Nu vet jag att jag missat skodag 8 och 9 som handlade om ögon. Det finns en anledning till det. Då den delen faktiskt är så stor (beror på hur man ser det) så har jag tänkt dela upp det hela. För att sminka ett öga är enkelt, allt annat runtomkring för att få till det bra och först att du inte bara kan gå in i en affär och fråga "vilken färg passar jag bäst i?" utan det handlar mer om "vilken form jag skall ha". Så därför, en bit itaget ;)

   Nog om det, mineralpuder höll vi på med idag. Ni som är känsliga för mineralpuder som skall vara s bra för hyn har ni tänkt på att kolla om det innehåller bismuth oxychloride? Detta är ett pigment som har en tendens att klia när man har det i ansiktet och blir varm, inte för alla men för många. Det skapar också en viss irritation. Det tillför glans och skimrande men fungerar som sagt inte för alla ansikten och jag skulle starkt rekommendera att ha ett mineralpuder UTAN detta innehåll.

   Jag själv har en sådan hy som aldrig förut har tålt mineralpuder men idag gick det som på räls.

   Detta puder måste bearbetas in i huden så det fster bättre annars är det lätt att det ramlar av under dagen. Jag som har en rätt så känslig hy använder mig av att blanda i Makeupstores dagcreme eller som idag som är ännu bättre, ett skin serum! det tillför fukt och går faktiskt alldeles utmärkt att blanda dessa puder med för att få en egen foundation och resultatet bara älskar jag. Ska helt byta ut min foundation emot detta för hyn ser så mycket bättre och jämnare ut. ett mer naturligt resultat!

   Över min bas som jag nu fått till hade jag ett duopuder för att ta ner lite glans för det är inte alltid det passar. Detta lägger jag på med en fuktad svamp för bästa resultat. 

   Du kan även få till en bra concealer genom att använda mineralpuder. Någon dag skall jag demonstrear hur man INTE ska lägga på en concealer som alla så fint gör men en sak i taket, ni kommer att förstå vad jag menar när jag visar sen ;)

   Nu ska här lekas med lilltösen men lite bilder från gårdagen kommer upp efter läggningsdags för tösen.

  

SMS-inlägg

20100502761 (MMS)


Todays pictures - Birthday is commning


Fotopreview - 1 års fotografering bild 2

   Firar Thildas 1 års dag lite idag, hon fyller ju egentligen på måndag men alla kunde inte komma imorgon så det är en liten för tidig start, därav frånvaron på bloggen.

   Jag skulle bara dela med mig av en till bild irån moas 1 års fotografering så här är hon, håll till godo:RSS 2.0