Kärt återseende på Hallsta.Madde gör en "Gevalia" reklam! Gravid i vecka 30.Kärt återseende inte ofta man ser av varandra, vi gjorde som sagt en liten avstickare till Hallstahammarträffen idag.Inför avfärden till Hallsta, Thilda har tvärslocknat här efter maten och jag har fått klä upp mig för första gången på vad som känns som en evighet.

"Dagens it citat"

"Datorer är värdelösa. De kan bara ge dig svar."
Pablo Picasso

Hallstahammar, here I come!

   Idag bär det av till Hallstahammarträffen. En fototräff där jag lovat dyka upp med mitt lilla monster. Måste ju passa på att visa upp underverket medans jag kan. Har funderat på en outfit hela natten och kommit fram till att svart/lila är jäkligt snyggt. Då får jag inviga mina nya skor också. Ska visa bild på outfiten och min nya frisyr när jag kommer hem sen.
 
   Ska få träffa min höggravida väninna Madde som jag saknat så, hon har inte heller hunnit se lilla Thilda och hon grät tydligen när jag berätta att T kommit till världen, gulligt!

   Ska även få de sista retuscherade gravidbilderna av Putte så då kan jag få vara ego och skriva ut dom så jag får sätta upp dom i en tavla ovanför Thildas lilla säng. Nej nu måste jag lägga mig igen innan det är dags för nästa amning srn skall jag upp och göra mig vacker för alla modeller och odågor till fotografer jag kommer att få stå ut med sen.

Min shoppinglista ifrån HM.
Nu väntar jag bara på leveransen, måste ju få till en vettig garderob nu efter graviditeten. Den sista lila tröjan har jag införskaffat mig istället för en amningstop fast jag tog en svart. Lite små baskläder man kan matcha till det mesta och det bästa av allt är, priset! 98 kronor/plagg!!!

"Dagens vackra citat"

"När jag brände min behå tog eftersläckningen fyra dagar.
- Dolly Parton"

Jag och Jari när jag är höggravid.


Gravidbild - Tagen av Patrik H i Västerås.


Nyklippt, blond och överasskad.

   Ilade ner på stan till min frisör då man har ett monster med sig så är det inte alltid hon godkänner en klippning om man säger så. Dagens planering gick ut på att vi skulle slinga mitt hår. Vilket INTE gick som förväntat men det fixade han till rätt bra tycker jag och Thilda skötte sig som en gudinna! Var bara fem minuter innan frisören var klar som hon bråkade lite men då hade jag turen att få amma i fikarummet så jag slapp sitta ute och roa mig med det.

   Sen var jag ju tvungen att ila hem i regnet, underbart! Och nu när jag kommit hem så har min älskade sambo städat hela lägenheten, är han inte för underbar! Passade på att köpa 3 styling produkter på stan och betala för 1 på MIMO´S, ett hett tips!!!

   Nu skall jag vila här för nu är jag sopslut efter allt springande.

Bild 3,5 vecka efter förlossningen.

   Och jag har gått ner till 62 kg vilket innebär att jag snart är nere på min ursprungsvikt som låg på 59 kg när jag blev gravid. Fort allt går, var inne och smög på Nadjas blogg där jag kom på att man kanske borde ta och ta kort på sin mage för att kolla hur det ser ut och här är det "vackra" resultatet:


Thildas första dejt!Här är Thildas första dejt ifrån sjukhuset, Holger. Holger och Holgers mamma Helena delade rum medoss på Neo. Han föddes den 2 maj och här har de två små söta sin allra första dejt.En av de absolut bästa bilderna har vi fått tack vare Helenas bra kamera, funderar på om man skall spara till en sådan kamera när man får så här bra bilder.

Trist och kort dag..

..har varit alldelels för trött för att göra något alls idag. Eller ja vi har ju haft besök ifrån BVC och jag har plockat undan lite här hemma då det såg förskräckligt ut. Det är ett under att man kan få 5 olika papper för hur man skall amma. Som jag redan gör så förstod inte riktigt vad jag skulle med alla papper till. Vi har fått besök ifrån svärmor här så nu får man lite mer avlastning ifrån lillmonstret. Mysigt, hon får komma på besök flera gpnger nu när J jobbar eftermiddad så Thilda vänjer sig med damen.

J har kommit med ett fint citat idag igen, han säger så fina saker tycker jag:

"Ska jag sätta på din också?"

Och jag tänker hemskheter i vanlig ordning innan jag kommer på att han menar att sätta på ketchup på min mat..hahaha...

"Ihågkomna sportcitat"

"Nu har jag tränat två pass i veckan. Varje dag!
- Thomas Brolin"

"Jag spelade 21 månader i sträck förra året
- Tomas Svensson under VM i Japan"

"Hela bollen måste ligga stilla.
-Ralf Edström talar om varför en frispark måste slås om. "

"Gamla stjärnor kommer man ihåg bättre än de som ännu inte blivit stjärnor.
- Lasse Kinch, TV3 "

"Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk.
- Arne Hegerfors "

"Marockos målvakt krockade med hörnan.
- Lasse Kinch, TV3"

En till gravid art bild!Tagen av Janne Höglund i Nyköping

Läkare, försäkringar och full rusch!

   Idag har varit en givande dag. Började med att få åka till läkaren med Thilds där hon blev utskriven från Mälarsjukhuset. Hon vägde idag 2685 gram och har växt till sig med hela 47,5 cm. Vad fort allt går!

   Sen har jag ringt till mitt försäkringsbolag och fått reda på att jag får tillbaka pengar för hennes sjukhusvistelse.många bäckar små som man säger. Ringde även försäkringskassan men som vanligt så går det ju inte att komma fram dit och kommer man väl fram är det 30 minuters väntetid, suck! Men som tur är kan man göra otroligt mycket på nätet om man har e-legitimation som tur är. Har både ordnat med vabbdagar för den tiden hon låg på sjukhuset samt min föräldrarpenning.

   Sen hann jag inte mer än att komma innanför dörren innan det ringde ifrån BVC där Anna berättade att hon skulle komma på hembesök imorgon för att kolla till den lilla tösen.

   Hann med en halvtimmes amning sen ringde de på dörren. En försäljare ifrån Tele2 så vi bytte äntligen hemtelefon till något betydligt billigare samt att vi får 2 nya mobiltelefoner jag och J. Ingen värstingtelefon men en uppgradering av de telefoner vi har som vi är himla nöjda med så man skall inte klaga. Särskilt inte när vi fick dom gratis. Så efter maten här har man inte hunnit med mycket, dagen har bara rusat förbi men har fått mycket gjort tycker jag.

Lite kort info om Thilda:
Vikt 2685
Längd 47,5 cm
Huvudomfånget 34,5 cm
Inget fel på hennes höfter trots att hon legat i säte men vid 6 månader skall benen röntgas på rutin.
Här ligger hon i mitt knä som ett stort frågetecken på Mälarsjukhuset idag :)

Sista dagen med "familjen".

   Innan J börjar jobba igen, har varit en underbar tid med den så kallade familjen. Även om den varit alldelels för kort och hektisk. Man har ju inte hunnit landa ännu och nu kommer det att kännas så tomt utan J här hemma. Då får jag ju göra allt på vardagen själv. Enda tills han kommer hem ifrån jobbet såklart men när han arbetar eftermiddagar så kommer vi knappt inte att ses då är det bara Thilda och jag här hemma helt ensamma. Kommer att kännas tomt.
  
   Men vi är en familj, något vi aldrig varit förut. Något som alltid förenar en även om vi som par skulle gå skilda vägar. Men det är såklart ingenting man funderar på.  Men tänk att en sådan liten varelse kan ställa till med så mycket tankar och funderingar. Den som sa att man inte kan älska någon vid första ögonkastet hade fel för att älska någon efter så kort tid som jag gjorde med min dotter det trodde jag aldrig var möjligt men det går. Nej nu blir jag alldelels för sentimental här. 
Thilda har upptäckt tvn!

Höggravid art bild!En bild ifrån när jag var och fotade hos Patrik i Västerås, höggravid och grann!

"Kvällens citat"

"Om jag slår mig själv slår du tillbaks?!
- Jari Sipilä "

Min sambo har slagit slint med tungan igen ;)

Äntligen sömn!

   I två dagar har jag inte fått mycket till sömn och sett ut som ett vandrande monster då jag ej fått sova. Har en helt galen snutteglad unge som skall sitta som ett plåster på mig och det är inte så roligt som det låter i längden. Även om det kan vara himla mysigt ibland. Men igår när jag trodde att jag skulle ge upp kom J och tog över och satte henne i gungan vi köpt. Väl där så började hon för första gången ta nappen. JIPPIE!!! Så nu slipper jag ha henne på magen hela nätterna för att hon promt skall ligga och snutta hela tiden, är sååå lycklig!

   Utöver det händer det inte så mycket försöker ju ta mig igenom vardagen och det tar betydligt mycket längre tid än man tror vill jag lova. När man väl ställt om sig så kanke man hinner med mer på dagarn också. Har inte ens ätit en vettig frukost på en veck då jag försöker att skynda mig ut med barnvagnen en sväng när jag vaknar sen när jag kommit hem så får jag sova en stund igen för att orka vara uppe. Men nu så, sakta men säkert.

   Så nu firar vi denna lördag med lite frukost :)

2 flugor på smällen! Styrketräna längs ån.

   Vi var ute en sväng längs med ån igår. Brukar inte bli förvånad över mycket men det här kom som en överasskning. Fast en rätt smart ide om nu folk låter redskapen vara och det hoppas jag på. Kommunen har alltså ställt ut fasta träningsredskap så man kan styrketräna när man löper längs ån. Detta är mitt emot huvudentren för Munktell, vid Rothovsparken i Eskilstuna. De var i fullt bruk när vi gick förbi, smart ide tycker jag!
Var ju tvungen att lägga ut en bild på barnvagnskungen också!


Vilken mjölk mustach!!!


Långhårig man blivit..   Vi tar alldelels för få bilder på mig och lillmonstret. Har mest bilder på j har jag märkt :9 men här är en liten nyare på trötta mej och se vad långhårig man blivit :)

Det är något fel på min Kåkå!Kåkå är min katt för den som inte visste det, visst är hon läcker!? Vet inte riktigt vad det är hon försöker med här dock.

"Kvällens citat"

"Sök inte svaret förrän du funnit problemet
- Källa okänd"

Ny dag, nya sorger..

..nej då men det har varit ett par hektiska veckor. Har haft en hel drös med besökare och nu är jag heltrött på det. klagar såklart inte på sällskap men jag saknar att få lite tid med J för det har det varit alldelels för lite av. Har haft halva släkten här känns det som och ändå har inte alla hunnit hit.

Svärmor & Svärfar
Sofie
Far
Bror
Syster med familj
Frida & Anders, hon ska ju föda snart så vi önskar dom lycka till!
Madelojni
Natta


   Plus 2 läkarebesök och ett besök på sjukhuset hos ortopeden. Det är 10 dagar som runnit bort då man ej orkar med så mycket när man får besök eller snarare hinner med. Man har inte direkt hunnit komma in i vardagen ännu. Men jag tackar alla för de underbart fina presenterna vi fått och alla som grattat oss och ställt upp när vi legat på sjukhuset.

   Vi fick en liten gåva av svärföräldrarna som vi använde till att köpa en babymonitor till lilla donnan, rätt skönt när man vill få lite egen tid och umgås med J i vardagsrummet medans Thilda ligger i sin egna säng och sover.   Vi har gjort en god gärning idag, när vi var ute och tog en promenad så upptäckte vi att det var 6 stycken små ankungar som fastnat utan sin mamma på Faktoriholmarna där båten "Gerda" står. Mitt i slussen satt de små stackarna fast och deras mor fanns nedanför i ån med 2 syskon så vi ringde till räddningstjänsten som skulle på en liten utryckning. Vi hoppas allt gick väl!

Hon fick tvillingar med 2 olika fäder..

http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article5188127.ab


   Ingenting förvånar mig längre säger jag bara saker och ting som de säger är omöjliga och aldrig kan inträffa inträffar. Jag läste för någotår sen om ett vitt par som fick ett svart barn. Mannen begärde skilsmässa då han självklart trodde att hon varit otrogen. Hon bedyrade sin oskuld in i det sista och det hela slutade med att hon gjorde faderskapstets. Mycket riktigt han var fadern!

   Om man tänker steget längre i just den historien som jag tror inträffade i USA så säger man ju att det svarta till slut slår igenom, som hos vita kaniner som får svarta barn till slut. Vilket jag tycker resulterar till att anledningen till att de fick ett svart barn måste ju ha med att göra när amerikanarna tog slavar ifrån afrika och då inträffade ju en hel del hemska missödoen som alla nog vet. Och i deras fall så hade de nog de anorna ett antal generationer sedan. Hemskt egentligen men det har ju hänt.

5 minuters header..

   Tänk vad mycket man kan göra med så lite tid, nu har jag i o för sig lagt ut en ny header på min sida igen men måste ju få lägga utt en bild på första utkastet på första headern jag gjorde och fler lär det bli.

   Ska ta och lägga mig och vila n stund nu för sen får vi mer besök av min bror så då gäller det att vara pigg. Plus att jag kommer att känna mig lite ompysslad nu när J skall dona med disken och laga mat tills jag vaknar. Så Thilda och jag har ockuperat sovrummet för en liten powernap! 


Här är som sagt det första utkastet!

Filmrecension av filmen: Taken

   Bryan (Liam Neeson) är en före detta agent bosatt i USA. Han arbetar som säkerhetsvakt, han är frånskild och har en 17-årig dotter vid namn Kim. Hon lever med sin mamma och dennes nya man Stuart. Kim vill tillsammans med sin vän Amanda resa till Europa över sommaren för att följa ett band på Europaturné. Men eftersom Kim är rädd för att hennes pappa inte ska ge tillåtelse låtsas hon att de endast ska besöka Paris. Bryan låter därför sin dotter åka på semestern.

   Efter mycket om och men, några villkor och viss övertalning går Bryan med på dotterns semester i tron om att hon skall bo hos Amandas kusiner och besöka alla museer de kan finna i Paris. Vid flygplatsen i Paris möter de båda tjejerna en ung man som presenterar sig vid namn Peter. Han är oerhört trevlig och insisterar på att de tillsammans ska dela på en taxi till den adress tjejerna ska bo då det är så dyrt i Paris.
 
   Det visar sig dock vara ett trick och mannen arbetar för den albanska maffian som han rapporterar till så fort flickorna klivit in i våningen var Kim och Amanda befinner sig.

   Väl inne i huset får Kim reda på att Amandas kusiner är i Spanien och blir upprörd då hon känner att hon ljugit tillräckligt för sin far som dessutom ringer upp henne. Samtidigt som hon hon pratar med sin far i telefon ser hon hur en främmande man kommer in det rum Amanda befinner sig i. Amanda blir bortförd och nu är kidnapparna ute efter Kim.

   Via telefonen får Bryan uppgifter av sin dotter om de främmande männen. Medan hon också blir kidnappad skriker hon all information hon kan ge till sin pappa. Strax efteråt pratar en av kidnapparna med Bryan i Kims mobiltelefon innan han slår sönder den.


   Han får reda på att de som fört bort hans dotter arbetar med trafficking i frankrike och specialiserar sig på att kidnappa genomresande flicor som ej skulle saknas och säljer dom som sexslavar. Nu har Bryan 96 timmar på sig att hitta sin dotter o han någonsin vill se henne igen.

   Detta är en action/thriller fylld med action från början till slut och de 94 minuterna man får se av filmen känns nästan lite för korta men den är riktigt grym. Jag säger som jag brkar säga om de filmer jag lämnar recensioner på, se den!!!


"Dagens citat"

"Ta inte livet på så stort allvar för du kommer aldrig levande ur det
- Källa Okänd"

Ny header..

   Vad tycker ni? Den är gjord på 5 minuter bara för att få testa det nya programmet men det kommer mera! Tackar Madelojni för hon visade programmet ;)

Ett par händelserika dagar med släkten.Första gången man är ute med vagnen då vagnen oftast är ockuperad av Jari!Hade en stolt styvmor över idag också så det ä'r väl bäst jag lägger ut denna bilden också även om jag själv ser hemsk ut, som vanligt..Kusin Tyra var över och ställde till med oväsen för ovanlighetens skull, tullhör släkten tror jag.Här har vi barnvagnstjuven i egen hög person!

Lilla Vilda Thilda matvilar..Såhär trötta är vi efter maten!

Thildas första utedag!

   Idag har varit en utedag. Har varit ute och gått med lilltösen en sväng och handlat på mig min första tröja som jag kommer i sen i julas. Upptäckte att jag fortfarande hade storlek 36 i kläder, känns bra. Amningsrummet som finns nere på stan, 21an, är guld värt säger jag bara. Mitt i promenaden så blev ju lillmonstret hungrigt skönt då att man kan komma undan lite i lugnet för att kunna få amma. Ett steg i taget åter till vardagen men det tar sin lilla tid har jag märkt. Vi började med en liten promenad idag vi får se vad vi gör för något imorgon.

   Vi skulle fått besök av min fader idag men han verkar ha glömt bort oss för han har vare sig varit här eller ringt, dålig stil tycker då jag!
   Här ligger damen i sin gunga och ser allmänt nöjd ut, så söt så!

Norge vann Eurovision, förvånade?

   Jag klagar inte på att dom vinner men jag skulle ju vilja ha lite spänning i en sån här stor tävling, vad är annars vitsen med att sitta och titta på vad 42 länder har röstat och deras resultat?! Lite tråkigt tycker jag även om låten var charmig och han var favorittippad. Men ett stort GRATTIS till grannlandet vilken utklassning! Poängrekord i Eurovision med 16 stycken 12or och 387 poäng sammanlagt!
   Vi får se om normännen invaderar Sverige imorgon, de brukar ju göra det just denna dag då det är deras nationaldag och de verkar tycka om att jäklas med oss svenskar. Läste om att ett år så hade de så svårt att få trafiken att fungera just den dagen då det var Norges nationaldag och svenskarna hade vanlig arbetardag vilket innebar trafikkaos vid arbetsdagens slut. Grattis igen, vilken helg ni fått!

Utmanad... igen! :)

Detta fick jag av Nathalie på hennes blogg.
Tanken var att vi skulle lära känna varandra bättre.
Så nu utmanar jag:
Madelojni
Anneli
Poffen
1. När gick du upp i morse? 11:00
2. Diamanter eller pärlor? Farmors pärlor!
3. Senaste filmen du såg på bio? Yes man
4. Favorit tv-program? The Mentalist, Dexter och NCIS! Svag för mördare *mouhahaha*
5 Vad åt du till frukost? Karelska piroger
6. Vad är ditt / dina andranamn? Kristin faktiskt..
7. Din favoritmat? Grekiskt, eller vanlig husmanskost
8. Vilken mat gillar du inte? Lever, couscous och blodpudding
9. Vilken är din favorit-CD för tillfället? Min privata techno/dance skiva
10. Vilken bil kör du? Saab 93 & BMW
11. Vilken är din Favoritmacka?  Baguett med skagen.
12. Vilka mänskliga drag kan du?  KE?
13. Vilka är dina favoritkläder? Har precis upptäckt att jag kommer i mina favorit jeans efter graviditeten så dom! Och min vita korsett.
14. Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då? Disneyworld
15. Favoritklädmärke? Lee och ESPRIT 
16.Var vill du dra dig tillbaka? I hemmets lugna vrå med J!
17. Favorittid på dagen?Kvällen
18. Var är du född? Katrineholm
19. Vilken är din favorit sport att se på? Fotboll
20. Vem tror du inte Gör denna utmaning? Anneli ;)
21. Fanns ingen fråga så jag gör en egen, Kejsarsnitt eller vanlig förlossning!? Vanlig!
22. Coca Cola eller Pepsi?  Pepsi alla ggr!
23. Fotboll eller ishockey? Fotboll
24. Är du en morgonmänniska eller nattuggla? Morgon människa men har inga problem att vara uppe hela natten!
25. Pedikyr eller manikyr? Pedikyr för det är skönast, manikyr gör jag redan själv på mina små händer!
26. Några spännande nyheter att berätta för oss? Som om ingen visste att jag fick en dotter för 2 veckor sedan.
27. Vad ville du bli när du var liten? STÖRRE!
28. Bästa barndomsminnet? Finns många
29. Varit i Afrika? Nej
30. Nånsin rullat in någon  i toapapper? Nej men en bil
31. Varit med om en bilolycka? Ja, 2 ggr på 2 dagar men ej mitt fel (Hade ej körkort) 
32. Favoritdag i veckan? Fredag
33. Favoritblomma? Black magic (Stor svart/röd ros)
34 Favorit-snabbmatsrestaurant? MAX
35. Äger du en cykel? Ja en röd
36. Vem fick du senaste mailet från? Moster
37. I vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort? Ingen då jag är skuldfri som fågeln!
38. Läggdags? Runt 00 tiden oftast.
39. Vems svar är du mest nyfiken på? Alla
40. Senaste personen du delade en middag med? Jari, as allways!
41. Vad sysslar du med just nu? Sitter framför datan och kollar på Euro Vision på tv
42. Favoritfärg? Havsblå
43. Hur många tatueringar? 0 men det kommer snart en

Goda nyheter för LFC!

Liverpool have appointed Jose Segura as Academy technical manager, with the 48-year-old taking up his new position on June 1st.
He will report to Academy director Frank McParland and will bring huge experience to the role, having worked at FC Barcelona for both their youth system and Barca B team.

During his time with the Catalan giants, he helped develop players of the calibre of Andres Iniesta, Victor Valdes, Gerard Pique, Bojan Krkic, Cesc Fabregas and Mikel Arteta.

He later enjoyed great success in Greece. Firstly with AEK Athens and then as assistant coach at Olympiacos before succeeding Takis Lemonis as manager and leading them to a Greek league and cup double in 2008.


Liverpool manager Rafa Benitez commented: "There's a lot to do at the Academy, but we've worked hard to bring in the best people and Jose is a great appointment.

"He's worked with some of the top young talent in Spain and knows the challenges faced in bringing through players to the first team set-up. He's also got experience at the top after his success with Olympiacos and I'm delighted that he's agreed to join us."

liverpoolfc.tv


Gravid art bild tagen i vecka 35.Nu lägger jag ut en av mina gravidbilder här, taget i vecka 35 av Janne Höglund i Nyköping. Tycker att bilder på gravida kvinnor är något av det vackraste så jag hoppas den här faller in på den changern. Något privat därav texten över bilden.

Lite mer bilder på vilddjuret..

Alla bilder tagna med min mobilkamrea så inte världens bästa kvalite men söt är hon för det!Thilda inviger babygymmet när far och mor försöker få i sig lite grillat som grannarna bjudit på, sikket lyx!Thilda som suger på tummen, ifrån sjukhuset, vet inte om hon har så himla stor koll på hur man brukar göra men det verkar ju fungera för henne så.Och sist men inte minst en till bild när hon bärs som "känguru", jätte mysigt, måste ni prova på om/när ni blir föräldrar!Här har jag precis landat hemma med lillan, kritvit, trött och sliten. Är det så här man skall se ut som mor!?

"Dagens underbara citat"

"Välkommen till min balkong, den är inglasad, i betong!
- Jari Sipilä aka min odåga till sambo"


Fråga mig inte vart han får allt ifrån för det finns inga vettiga svar på den frågan :)

Hembesök av läkaren...och gårdagens befrielse!

...bådade gott för nu blev hon av med sonden och vilken befrielse det var. Kommer dock att bli en hektisk helg innan hon förstått att hon måste äta lite mer nu men det skall nog gå bra hon äter ju bra iallafal och hon hade gått upp i vikt till hela 2430 gram! I o för sig hade hon också ätit lite innan men 100 gram har hon gått upp och det är ett stort plus. De säger att alla små bebisar går ner 10% ungefär när de föds för att sedan vända och gå upp igen men denna dam lyckades vända efter 50 gram redan så ett matvrak är hon alltid.

   På tal om befrielse, igår var jag iväg en sväng utan sambo och barn för att leta prematurblöjor och hämta medicin. Kan inte påstå att världen är gjord för prematur barn då du endast finner dessa blöjor på apoeteketsjukhuset eller på Tunapark och de är inte många så jag passade på att köpa 3 paket på en gång!

   Den stora befrielsen var att jag satt i saaben för första gången på ett halvår, har ju kört automat annars. Fick växla och våga gasa lite sen det bästa av allt. Techno/Dance musiken som dånade i högtalarna. Kändes otroligt skönt även om jag bara var borta en timma men det gjorde mycket. Fick brottom hem dock då stackars J ej har några bröst det kommer mjölk ur och primadonnan var hungrig : )

   Nu ska här pumpas..pöss!!!

Gårdagens pucko!

   Måste ju bara dela med mig av en rolig historia som min sambo berättat för mig. På radion brukar de utse "dagens pucko" och denna historia utspelar sig antingen i Australien eller Nya Zeeland.

   "Det var en fader som stolt hade installerat en trampolin på basängen till barnen. När han väl var klar med sitt lyckade mästerverk så skulle han ju minsann visa barnen hur det gick till när man hoppade i poolen på trampolinen. Sagt och gjort, mannen klättrade upp på garage taket som låg precis intill poolen för att få den där lilla extra skjutsen. Vad han inte räknat med var nästkommande.
    När han hade landat på trampolinen fick han till ett sådan hopp att han flög över trampolinen, in över grannens häck och rakt in i rutan på grannens bil. Om inte detta var nog så blev skammen dessvärre när brandkåren till slut fick komma till platsen och klippa bort mannen från bilen! 

                                                                                   
Därav den fina titeln Dagens PUCKO!"


   Hahaha...skrattar varje gång jag hör denna lilla historia!

Gårdagens outfit.

   Fick för första gången klä upp mig igår och sminka mig, mina poseringar är inte de bästa men se jag kommer i mina gamla jeans redan nu, 6 kg´s viktnergång redan så jag e lycklig. Bara 5 kvar nu men med lite träning så skall nog det bli bra. En uppklädd moder 1,5 vecka efter förlossning varsågoda!
Kanske skulle gjort något åt håret och inte bara låtit det självtorka men har hört att vi mödrar är slarviga på sånt ;)

Sondmatning, för er som ej vet..

...vad sondmatning är så skall jag förklara det. En sond är som en liten slang man sätter ner via bebisens ena näsborre direkt ner i magen. Då kan man mata henne med att spruta ner bröstmjölk som man pumpat ut direkt ner i magen utan att hon behöver göra ett dyft. Varför detta kan vara bra i vissa fall då vissa bebisar har svårt att amma eller få ner maten så görs detta på vissa barn. Finns så klart fler anledningar än det till att de får äta så, som med min tös hon kan amma men äter för lite så då sondmatas hon lite för att kunna gå upp i vikt och lära sig amma fullt ut. Hon är ju som sagt för tidigt född och det gör tydligen sitt.

   Men jag måste säga att jag var väldigt stolt över damen när jag väl fick henne på magen för det första hon gjorde var att lägga sig på mitt bröst och försöka amma, även om inte det gick som det skulle men nu är hon som en liten piraya! Vi hoppas dock att hon får slippa sonden på fredag när de gör hembesök, det skulle göra allt så mycket bättre utan den där slangen som hon ändå bara vill dra ur stackaren.Ortopeden och försäkringsbolaget med Thilda.

   Nu har vi varit iväg hos ortopeden och kollat thildas höfter. Inte ett ljud gav damen ifrån sig när de vred och vände på henne. Han fann inga fel på henne och tyckte hon så ut att vara en frisk liten dam. Däremot för att vara på den säkra sidan så skall vi få en remiss när hon blir 6 månader till honom igen. Anledningen till att hennes höfter och höftleder kollades upp idag var ju för att hon legat i säte i min mage med benen som en liten skräddare. Då är det lätt hänt att höfterna ej klarar av att växa som de ska. Men det är ju bara en säkerhets åtgärd att alla barn som föds i säte får gå och kolla upp sina höfter och det känns ju tryggt trots allt.

   Sen skall jag ta och ringa mitt försäkringsbolag för jag har fått reda på att man genom min gravidförsäkring plus som jag skaffade mig får tillbaka pengar på försäkringen när barnet föds för tidigt och får vistas på sjukhus. Och alla bäckar små. J har ju flugit fram och tillbaka och spottat ut parkeringspengar till det där förbenade parkeringshuset. Sjukt tycker man skall få stå gratis om man ligger innne på sjukhuset en viss tid då man förlorar massor med pengar på att stå där.


   Nej nu skall det sondas och vänta på att j kommer hem ifrån affären sen ska han laga hamburgare, sikket lyx :)

Ett nyfiket mottagande..

Kåkå är väldigt nyfiken på tilskottet i familjen, undersöker både Thilda...

...och Thildas ägodelar, här kom delar av babygymmet i fokus!


"Nattens bästa citat"

"Tar ett glas vin till ballarna
- Madelojni angående vindrickandet framför ballar av stål men kul lät det! "

Bilder ifrån BB!

  
Lite bilder ifrån sjukhuset:
Här ligger jag på förlossningen i väntan på att få åka upp på operation, det tog väldigt lång tid innan narkosläkaren kom och jag fick min bedövning för han var själv på operation. Operationen tog 17 minuter och jag förlorade tydligen inget blod men däremot fick jag ligga på uppvak i 4 timmar och stackars Jari fick vara ensam och ta hand om den lilla men det fixade ju han galant!Som ni ser så har vi här en himla STOLT fader!
Här testar vi lite "känguru" på NEO som hon legat på den lilla. Där låg ligger det allt ifrån sjuka barn till barn som fötts för tidigt som vår lilla dam. Men hon är frisk och en stark dam så! Himla mysigt då man har båda händerna fria och endå kan göra saker och ting då man har två händer fria.

Första dagen på permission.

    Ni anar inte hur skönt det är att få komma hem en sväng ven om det bara är på permission ifrån Neo på sjukhuset. Lilltösen ligger här i knät och blir sondmatad. Det blir hon tills hon ammar som hon ska men matlusten är det verkligen inte fel på för hon äter som en häst. Kom hem igår och började ju direkt med att plocka i ordning all bråte ifrån sjukhusvistelsen. Skall skriva ner om några timmar när jag fått sova lite till och berätta allt sen har jag en mängd med bilder som skall ut på bloggen.

   All kärlek till de som jobbar på Neo, eller avdelning 62C som det även heter. Vet ej vad jag gjort utan dom, Är så lycklig över att få vara där då det verkligen behövts, har ju varit död de första dagarna efter operationen. Ett stort tack tll min älskade sambo också som ställt upp och hjälp mig massor, mer än han anar.

   Nu blir det godnatt igen, jobbigt att gå upp var 4e timme men det är det alla gånger värt!

Kort om läget

   Thilda äter på bra och är så duktig så, allt verkar fortsatt bra och det känns bra när saker går åt rätt håll för mamma och barn. Hon sondmatas fortfarande lite men ammar på bra, idag provar vi utan värmesäng och håller hon temperaturen fortsättningsvis så behöver hon inte den mer. Hon har dessutom gått upp några gram och sedan kan det tilläggas att hon fortfarande blir sötare varje dag.

Bloggrockin´beats. /Jari

Bildbevis

   Här kommer en liten bild på Thilda, morgontrött och några få dagar gammal. Fler bilder lär dyka upp när Kristin och Thilda kommit hem. Blogg `n roll. /Jari

En liten bild på vår dyrbara skatt.

Välkommen till världen Thilda

   Igår var dagen då jag (Jari) och Kristin fick äran att besmycka världen med en liten men stark flicka. Hon var inte stor men större än väntat trots allt, 2300g vägde hon och förlöstes med kejsarsnitt. Allt verkar bra med tösen oxå och det känns bra. Alla blivande föräldrar vet vilka orosmoln man kan dras med och alla som blivit föräldrar vet hur skönt det känns när allt gått bra. Ni som vill se bilder på henne får vänta ett tag. Men hon är självklart världens finaste. =)

Tack och hej för mig/ Jari

Dagens outfit med gravidmage!

   Men bara för att man känner sig som en flodko behöver det inte betyda att man skall klä sig som en. Klänningen fann jag på HM för 299:-. Love it!!!Somna aldrig med en fotande sambo!

   Då händer det lätt olyckor. Eller kan man kalla det olyckor, J tyckte tydligen att vi var söta när vi somnade i soffan en stund igår. Jag somnar alltid på soffan nu för tiden på eftermiddagarna och då kommer min lilla överbeskyddare och vakar över migMin söta brorson!

Var på besök igår med fanilj, familjen får ej vara med bara en leende Anton.
Vilken modemiss, vart är världen påväg?!

   Vart är världen på väg när man på Gina Tricot tycker att det nya modet består av tajta neongula leggins i nät som man ser rätt igenom, vem sätter på sig dessa egentligen? Om man tar ett par storlekar större så ser man ut som en sagofigur ifrån "Tusen och en natt"! Är det bara jag som funderar?!
Finbesök och sammandragningar.

   Igår fick vi fnbesök av min bror med fru och barn. Trevligt att han ville komma på besök såhär precis innan barnet kommer. Nu saknar jag bara min stora syster men jag får väl hälsa på där när lill monstret kommit. Det är väldigt svårt att skriva ett blogg inlägg när man har Mimmi med sig för hon ska minsann vara med överallt. Gärna över tangentbordet. Vilken hårboll!

   Min underbara sambo gör allt för att göra mig tillfreds tror jag för idag så hade han ordnat en film som jag velat sett sen barnsben, jag fick en riktig nostalgitripp när jag fick se denna film ifrån 1982, Mannen ifrån Snowy River. Handlar om en ung man ifrån bergen som förlorat sin far och blir nertvingad till dalarna för att göra sin rätt till sitt leverne och egendom uppe i bergen, precis som sin far. En hästfilm fylld med kärlek, vilda hästhjorder och romantik. En tjejfilm med andra ord. Men för mig mer en nostalgitripp.

  Har under denna tid passat på att räkna mina sammandragningar jag har. Dom är inte starka men kommer med ungefär 10 - 20 minuters mellanrum. Är ju som sagt van med att ha värkar/sammandragningar så jag tar det med ro. Men tänkte att nu när man ej går på medicin så skall man kanske ha lite mer koll. Vet ju att om det blir så mycket värre så skall jag åka upp till förlossningen på kontroll. Annars blir det inte förens på tisdag jag skall upp på kontroll igen. 

   Nej lite vila nu innan jag skall sy det sista till bebisen.

Pojke eller flicka!?

   Nu är det många som skriver, ringer och frågar vilket kön det är på barnet, barnnamn och gissar datum när barnet kommer. Tänkte skriva ner lite kortfattat vad folk tror och har för ideèr.

Datum

15 Maj Jaris kusins familj
13 Maj Jari
28 maj Stollan (svärmor)
11 -1 7 maj Jobbet gissar på hela veckan
30 maj Mamma
 
Namnförslag:

Pojkar: Sammi, Elton, Simon, Anton, Sean, Sam, Adrian, Adam, Tristan, Benjamin, Hampus, Albin, Leon, Liam, Noel, Isak, Elias, Danni, Vilgot, Vilmer, Melker och Liam

Flickor: Tilda, Gärda, Yrrla, Tea, Malva, Tilia, Lara, Mira, Amila, Yenni och Helmi

Fler pojknamn än flicknamn, endå så tror den större delen av majoriteten att vi får en tös! 

De flesta på jobbet tror jag kommer få en tös, bara Tess som är lite osäker.
Jag själv har alltid sagt en flicka och J tror samma sak.
Lollo säger att jag har en pojkmage.
Linda med syster Anna gissar på en tös som för Niffert andan vidare.
Magda min brors fru gissar på en tös
Grannarna Kanat gissar på pojke, Larissa frun i huset har haft uppsikt över om mitt namn dykt upp på sjukhuset då hon brukar vara med när de förlöser genom kejsasnitt.


De flesta tror på en liten vårflicka, vi får se.

Några fler som vill ge sig in i gissningsleken!?

Väl genom tänkt skylt?!

   Jag vet inte om jag tycker att denna skylt är så väldigt genom tänkt. Jag menar är jag i stort behov av en rullstol så tänker ju inte jag släpa nig en trappa upp för att låna en :)RSS 2.0