Dagens absolut "smartaste" citat!

"Dom vill ge oss en tredjedel av intäkterna, men vi sa att vi ska ha minst en fjärdedel"
-Ingemar Johansson

Och med det säger jag PÖSS och godnatt!!!


Fotopreview - Gravidmage bild 1

   Då var det dags för en till gravidmage att åter fåse dagens ljus på min lilla blogg. Weronika och Lars kom över med en gravidmage oh en liten tös på 2 år som skulle fotas för att förverkliga Max som gömmer sin i magen. Det var livat och fullt ös som det alltid är när de små liven invaderar studion och här är då en av bilderna vi tog, eller ja detta är en av de bilderna jag promt ville ha så Lars fick allt ställa upp på en liten pose till denna bild.

   Är inte klar med etuscherngen men innan ag fortsätter vill jag veta vad paret på bilden tycker och i övrigt vad resten av världen har att säga till om. Eller snarare tycka till om. Bakgrunden kommer jag nog ändra då den blivit som den ser ut här på grund av min belysning av magen så den får se ut såhär ett tag till ;)



Fotopreview - Ellen 1 år bild 2

   Ellens mamma var kanske inte så nöjd över att lilla Ellen skulle ha sin hand i munnen hela tiden, men vad gör ju det när de är barn vi talar om och Ellen är ju hur söt som helst här, är hon inte?! ;)



Vinn en FOTOSESSION - Sista chansen nu!

   Missa ej att delta i en tävling där du kan vinna en fotosession med duktiga Thomas Lönnström som fotograf och mig som MUA, klicka HÄR för att se hur du kan delta och gå gärna in på Thomas Lönnströms hemsida för att se mer bilder!

   Tävlingen avslutas IMORGON så missa inte chansen nu!!!


Grattis Malin!...

3a544e88d9badc83170b5e6c4fc18b48.png

Grattis Malin! Här sitter vi och firar Malins födelsedag ikväll något som slutat i en hel kväll med många roliga diskussioner och skratt. Så nu återgår jag till fikat och de underbara diskussionerna och skratten här ;)


Fotopreview - Ellen 1 år

   Och så måste jag ju bara lägga ut en bild på busfröt Ellen som jag fotade för en vecka sen. Meningen var att hon skulle bli fotad med sin lilla kusin Thilda men det gick inte riktigt som planerat men så är det med barn de är ju oförutsägbara. Men denna lilla busbild fick vi minsann till <,9





  

Bild - Vintern längs ån

   Jag skickade denna bild via min telefon för att få ett inlägg i bloggen och då detta är en av mina favoritbilder så lovade jag att ni skulle få se den i ett större format, so here goes!


En lång klängande afton.

   Jag har verkligen ej hunnit blogga ett dyft gissar att jag just nu bara har ett fåtal minuter innan lilltjejen vill mig något igen :)

   Det blev inget läkarbesök för lilldamen idag men däremot en ändrad diet som vi börjat med så får vi se om hon spyr mer eler ej. De tror att hon har en infektion i kroppen eftersom hon snorar så mycket och anledningen till att hon spyr kan faktiskt vara som så att allt slem glider ner i halsen och eftersom hon ej kan hosta upp det så spyr hon istället, vi får se.

   Just nu så är hon väldigt klängig så mina planer på att städa har nästan gått i stöpet då hon kryper efter mig och gnyr när jag släpper ner henne på golvet som sagt har fått mina fem minuter nu när hon är i gåstolen. Jag sa ju NÄSTAN, får besök av svärföräldrarna här om en stund när de handlat och då ska här röjas kan jag lova för det ser snart ut som ett slagfält här!

   PÖSS!!!

Bild - Besökare!?

   Jag måste alltså lägga ut en bild för att få en massa besökare tillmin blogg har jag märkt ;) "You only want me for my pictures!!!". Där ser man då är det kanske bäst att börja retuschera det jag gjort idag men det är något jag kommer göra imorgon för idag har inte varit en bra dag i slutänden.

   Thilda har fortsatt med sina små spyor och de verkar bara komma när hon får i sig välling och gröt så ni kan tänka er hur lätt det är att mata ett barn som vägrar all mat för att hon tror att hon ska spy sen när hon gjort det så klättrar hon praktiskt taget upp på mig för att det är lite synd om henne och det är det ju såklart, den stackaren. Så imorgon bär det av till läkaren för nu har jag ringt rådgivningen och de tyckte att jag skulle ringa till vårdcentralen snarastoch det ska jag självklart göra då hon ej ätit som hon ska sen i fredags.

   Var även på Mälarsjukhuset idag och röntgade hennes höfter, inget fel på dom men om ett år ska de röntgas en sista gång för säkerhetens skull.

   Måste även tillägga att båda mina små Nathalier har fött en varsin son idag och förrgår. Natta och Dan i Eskilstuna födde idag en liten knodd och Natta och Basse fick en liten knodd i måndags. GRATTIS!!!!

Studiofotografering på dagordningen!

   Då var det dagen D. Sitter och lyssnar på lilla vilda Thilda som jag hör inne i sitt sovrum, hon ligger och leker i sin säng, vi får väl se om hon ska låta sin fader sova en stund till eller ej men jag betvivlar det! Jag har ej tid ska bege mig till Frida alldelels strax och hämta nycklarna. Ska passa på att ställa in studioljuset tills de kommer ner till studion, det blir en bebismage, en fader och en vild liten tvååring, detta ska bli spännande!

   På återseende.

   PÖSS!!!

Ny morgon, nya framtidsplaner!

   Jari ringde med goda nyheter ifrån jobbet igår. Thilda verkar vara frisk. Jag är några kronor rikare idag så jag ska in på min utbildning i april! I februari inhandlas nya macroringar till det här hemmet sen ska vi fota lite "smått" oc gott. Imorgon fotas det gravidmage. Imorgon ska även Thilda till Mälarsjukhuset på läkarbesök och röntgen av hennes höfter. På torsdag skickar jag ordern till Party Lite och tjänar lite extrapengar. Det var allt i stora drag, någon som vill ha något förtydligande? ;)










PS. Madde din odåga som kommenterade här igår, VEM av alla Madde som jag känner är det? ;) Inte lätt att veta när länkningen ej fungerar ;) Men ja det är den gruppen på FB. DS!

Fotopreview - En skönhet i ett vinterland

   Denna bild är egentligen ingen preview då den är helt klar. Malin som får stå ut med mina upptåg och fler lär det bli ;)



En ensam morgon!

   Första dagen som Jari ska iväg till jobbet på en månad och vi blir lämnade ensamma här hemma. Thilda är inte riktigt bra ännu hon spydde igår igen efter att jag testat att ge henne vanlig pure. Idag har hon fått lite välling på morgonen så får vi se om hon kan få behålla det. Men glad är hon, springer runt i cirklar på golvet i gå stolen. Dags att snart väcka pappa så får vi se ett ännu bredare leende för hon lär sakna honom denna vecka när han jobbar eftermiddag.

    Kommer ingenvart heller då Jari tar saaben till jobbet då beamern är stelfrusen. Men vi har ju vagnen, himla trögt att gå ut med den bara i snön som är. Idag blir det att vara hemma med lilltösen och retuschera klart en massa, sen ska jag nu nnan Jari åker till jobbet söka in till skolan, det ni ;)

   Nu ska vi väcka pappa här.

   PÖSS!!!

Heljestrandsgatan sörjer!

   På 4 månader har vi förlorat två bröder här i kvarteret. Vi beklagar alla sorgen till deras moder, lillebror samt lillasyster som bor kvar i huset. På denna gata så vet jag att nästan alla som växt upp här i kvarteret känner alla. Alla barn som växt upp här har alltid lekt ihop när det gäller alltifrån utebandy till brännboll på så vis så har det kunnat skilja flera år mellan de små och alla har kännt till varandra. Så jag vet att Jari trots att han ej är i samma ålder som bröderna har lekt med dom som barn.

    Idag fick vi den dåliga nyheten att den äldsta brodern gått bort under natten. Han förlorade sin yngre bror förra året runt september-oktober och ingen vet direkt varför. Så nu när den första chocken lagt sig för familjen så drabbas de av en ny och jag kan inte göra annat än att beklaga sorgen och hoppas att de klarara sig förbi även denna sorg.

Fotopreview - Gravidmage bild nr 3 på Vicky

   Passar på att bjuda på en svart/vit gravidbild härinnan maten ;)



En liten trött sjukling..

..i sitt knä som man inte kan göra annat än tycka synd om är vad jag har sittandes hos mig nu. Vårlilla tjej har gåttoch blivit magsjuk den stackaren. När jag kom hem ifrån gymmet så visade det sig att hon spytt ännu mer och det är juinte lite hon får upp utan hela hennes maginehåll. Så nu blir det ingen välling eller gröt utan juice och en himla massa fruktpure. Det har gått bra hittills då hon ej spytt när on bara fått ner det i magen.

   Fick tipset att de ej ska ha mjölkprodukter när de är magsjuka då de bara får upp det oftast iallafall och det har ju stämtså långt. Men tycker det är lite trist när hon blir tröttare fort och får äta oftare för att få i sig något. Men hon är god och glad i övrigt och det är ju skönt, otroligt bara att hon klarat sig nästan 9 månader utan att vara sjuk.

   Så nu blir det till att vara hemma med tjejen istället, inga utomhus äventyr för oss, inget jag ser fram emot dock men vad ska man göra. Huvudsaken är att hon mår bra. Nu ska jag gå och svälja 10 stycken vitpepparkorn så jag kanske slipper bli magsjuk jag med sen bär det av till att äta minotroligt smarriga camenbert och skinkpaj med champinjoner och brockoli i. det hoppas jag smakar.

   PÖSS!!! 

Träning! Klart...

0-18de6d2e66ff5ef1735d88a5ea0d52a4.png

Träning! Klart jag tränar men ett steg i taget. Nu blev det uppvärmning i 5 minuter en vimmerstyrka och nu 20 minuter på crosstrackern! Nu ska jag hem och ut i det fina vädret och fota tror jag. PÖSS!!!


Slagstaskolan brann imorse.

   Denna ljuva nyhet vaknar man till denna morgon, Fy så hemskt varför i hel friden vill man förstöra för skolbarn? Såg en film på Facebook och det var inte det vackraste jag sett.

   Och igår så vaknade Thilda efter at ha sovit en kvart av att hon spydde ner hela sängen och hon fortsatte att spy mestadels vatten så jag blev jätte orolig här hemma och visste inte vad jag skulle göra. Så hon har sovit innne hos oss inatt, eller snarare på sin mor för varför ska man ligga bredvid när man kan ligga på sin mamma det är ju så mysigt. Så vår sömn har inte varit den bästa iatt kan jag lova.

   Nu har jag iallafall kommit upp och ska bege mig till gymmet har jag tänkt. Snacka lite skit med Frida och irritera mig på idioter som får för sig att agera pyromaner. Men först träning, sen hem och mysa med Thilda så får vi se vad den här dagen har att bjuda på!

Strömavbrott! Och...

62c7f612abd003dd421eaca01b18e7f6.png

Strömavbrott! Och ingen matlagning. När vi åkte hemifrån för att jag skulle få fynda på Spirit på Tunapark så släktes hela vårt kvarter ner och nu är till och med Skiftinge utan el men inte Årby minsann. Jag fyndade en pennkjol som är begie och en knall rosa bolero med dragkedja :) kostade 150 kronor allt som allt. Sparade 450 kronor på det. Och på vägen hem blev det Mc Donalds vi som skulle laga paj som jag är så sugen på men det går ju ej som sagt. Plus att lilltjejen ej skulle få någon varm mat men här finns det micro :) så nu ska vi hem och spela sällskapsspel. PÖSS!


Fotopreview - Bild nr 3 på underbara Malin


En god morgon till er!

  Blev väckt av lilltösen här vid halv 10 så då fick man gå upp och göra lite välling, just nu sitter hon i sin gåstol och bubblar för fullt. Ett leende skiner upp så fort man kikar på henne. Tänk att man fått en sådan ängel.

   Igår när jag kom hem så sov hon redan men hon vaknade av att jag öppnade ytterdörren och då går jag självklart in för att ge henne nappen så hon kan somna om. Lite dumt kankse då hon ser mig och jag varit borta hela kvällen så vill hon ju såklart upp, bara att plocka upp den lilla och mysa lite i soffan men det är mysigt det med.

   Idag denna underbara fredag är det städdag och nu kom jag på att jag måste väcka lilla älskade J här för han ska ju tvätta. Om nu ingen tagit våran tvätt tid som startade klockan 9 men det tror jag ej, tvättstugan ligger precis under vårt sovrum och där är det knäpptyst.

   På återseende!
  

Fotopreview - Malins first!

   Nu när Malin fått sin födelsedags present så kan jag ju faktiskt lägga ut den som en liten preview på bloggen. Här är en av bilderna vi tog när vintern var som värst ute i Sundbyholm. Stylingen är gord av mig och fotograferingen också såklart ;)



Träning, partylite och lite retuschering.

   Är vad som står på dagordningen idag. Ska iväg här alldeles strax för att träna nere på ASK med Frida, får inte glömma mp3 denna gång. Thilda har uptäckt allt fler funktioner på sin elefant jag köpt till henne. Kul att hon funnit en egen favorit som inte hennes mamma valt ut till henne ;)

   Så efter träning ska jag förhoppningsvis tjäna lite pengar idag, det ska komma 18 personer om nu alla kommer och det skulle ju inte sitta felmed lite extra pengar som sagt denna månad när jag inte är en av de rikaste på jorden.

   Sen åter till retuschbordet. Bara för att göra som alla andra så ska jag retuschera en bild sm är sockersöt och riktigt bebislik. Har fått höra att mina bebisbilder har så otrolit skarpa ögon men ja kan tala om att det är inte ögonen som är skarpa det är barnet i sig som inte är så softat som man är van vid. Så därför tänkerjag göra en jätte softad bild bara för att.

   Nej nu bär det av till gymmet.

   PÖSS!!!

Fotopreview - Gravidmage bild nr 2

   Det här är typ allt jag hinner göra just nu, lägga ut en gravid bild till :) För nu ska jag ner till fotoklubben.

   PÖSS!!!



Boeltest, bokad för ny fotosession med gravidmage & glad!

   Ett fullspäckat scehma som vanligt idag, först var vi till BVC och upptäckte att lilla vilda Thilda som bara skulle vara 70 cm när hon var 1 år och som var 66 cm för en månad sen var hela 68 cm och vägde 7610 gram idag! Då har hon ju växt 2 cm på en månad till 68 cm, vi får se om hon stannar upp nu eller fortsätter växa då kommer hon verkligen öka i kurvan. Boletestet gick alldelels ypperligt och Thilda var jätte glad i sin fars knä.

   Sen kom vi hemm och det var en himla snabb städning innan Vicky och Frida kom över för fika och så fick Vicky kolla på sina bilder, hon var mäkta nöjd så nu känns det jäte bra.

   Kvällen kunde inte avslutas bättre när jag blev bokad för en till fotosession på en underbar gravidmage, UNDERBART! Känns bra att någon där ute faktiskt tycker om det jag gör. Var i o för sig ännu lyvkligare igår tror jag när jag fick höra kommentaren "Jag blir inspirerad av dina bilder Kristin" av en annan fotogra, det är nog den bästa kritiken jag kan få just nu. Det kommer säkert komma dalgångar så jag ska nog fästa fötterna på jorden för jag får inte till allt men ingen är perfekt så det jag gör få nog duga sålänge, ses imorgon.

   PÖSS!!!

Fotopreview - Gravidmage bild 1

   Min preview som utlovat på Vickys vackra gravidmage. Vi sitter här och går igenom alla bilder som jag retuscherat hittills och här är en av favoriterna. Någon mer med gravidmage som känner sig manad? ;)



Hemkommen och bitter!

   Nu är jag riktigt arg vad är det för fel på människor när de förstör för andra och inte ens har mage att säga att de förstört något så felet kankse kan åtgärdas!?

   Precis hemkommen ifrån studion, höll på att inte bli något foto alls för det var något pucko som haft sönder ställningen till bården. Bården är alltså en rulle som man sätter på ett stålrör för att kunna hänga upp i taket och som man sedan drar ut och får på så vi en bakgrund man kan fota på. I taket hänger det ett fast fäste och på andra sidan ett fäste som man drar ur en plastcylinder ur för att kunna fästa bården. När bården är på plats så sitter alltså denna plast cylinder som en hake in i röret.

   Men det var ju någon som lyckats bända hållaren så det ej är rak utan helsne så sätter du upp röret med bården på så får du ej i cylindern i röret för den pekar heeeelt åt fel håll. jag vet jag skulle tagit kort på det för det är änd ingen som fattar vad jag menar. I vilket fall, om du nu har sönder något kan du väl för tusan elanmäla det så inte de som kommer efter dig blir drabbad! Tänk om någon åkt lång väg för att få fota och sen upptäcker att sakerna är sönder och bara får vända hem. Ohyffsade människor och ni ska kalla er vuxna, skäms på er!!!!!

   Nej nu ska jag äta en macka här som underbara Jari köpt til mig,få glo på en efterlängtad film han har ordnat till mig och sen få retuschera klart en till gravidbild tills imorgon för det är då jag får dommen. Då kommer nämligen Vicky över för att granska dom :) Och innan det ska jag och Thilda till BVC för Boeltest, vägning och mätning, spännande!!!

Vardagsbild - Vinterland i Eskilstuna

   Snart ska jag bege mig ner till studion för att fota lilla Ellen. Damen är strax efter året och en livlig liten tös, syssling till thilda så det ska bli skoj. Tror nog att både Thilda och Jai följer med ner en sväng, ska bli skoj natt få lite sällskap.

    Sålänge får ni stå ut med denna lilla snöbeklädda grönska jag fick för mig att fota här om dagen. Ville mest leka i PS och kan inte påstå att jag lyckades så bra denna gång men man skall ju misslyckas för att lära sig nya saker har jag hört ;) 



En dag närmre beach 2010!

   Idag kommer bli en kämpig dag och jag kommer nog vara heldöd ikväll. Sitter här och äter gröt för att jag förbereder mig för mitt och Fridas första träningspass på ASK! Har sett fram emot det här lääänge men, det finns alltid ett men. Jag ser inte fram emot kvällen då jag ska fota Ellen 1 år och min kropp lär ju vara heldöd. haha!

   Hade premiärprovning på mina träningskläder igår, kan inte påstå att det gick något vidare. Har ingen träningsbh då alla kupor är så små så det ser ut som jag har 4bröst när ag sätter på mig dom. Då var det någon smart sak som sa att jag skulle sätta på mig en vanlig bh, lätt när man äger endas EN i rätt storlek :) Vi får väl se hur det går på löpbandet idag men kul ska det bli. Skönt när man har någon att träna med.

   Funderar på och Thilda börjar stå i sin spjälsäng, hörde nämligen ett ljud ifrån babymonitorn imorse som kom ifrån speldosan som hänger ÖVER hennes säng ch den kommer hon ej åt om hon inte står. Hon har ju en sänghimmel som kan komma emot men just denna dag har jag tagit bort "gardinen" ovanför henne då hon låg och drog in den i sängen igår och lekte. Jag får smyga in till henne en morgon och hoppas komma på henne. Nej nu ska vi leka här lite då Thilda tröttnat på sin gåstol här.

   PÖSS!!!

Kvällens tankvärda citat

"Det finns mediciner som är värre än sjukdomar"

- Latinskt ordspråk


Vill fota mer gravidmagar!

   Sitter och retuscherar gravidmagar här och jag hoppas verkligen tösen med den magen blir nöjd med dessa bilder. Det tror jag äen om jag är liiite smått besviken på mig själv över hur jag tagit bilderna, perfektionist javisst! Får ta och fota mer för att få till allt exakt som jag vill tror jag, övning ger färdighet.

   Sitter även och kollar på visitkort och f-skattesedel, vad mycket man ska dona med. Men det är det kanske värt. Och imorgon börjar allvaret, då får jag ÄNTLIGEN mitt älskade träningskort, åh vad jag längtar till att gå ner ditoch jobba på en bra träningsvärk med Frida ;)

Thories min...

0-4297598d233afe002c03229b5c3e2db1.png

Thories min älskade gamla katt. Är hos Sarah och hälsar på och kollar på hennes lilla gravidmage i vecka 25. Och hon har ärvt min gamla älskade lilla katt. Hon mådde inte bra hemma hos oss med de två katterna jag har nu, de hade levt ihop i flera år sen när jag kastrera Kåkå så dom två ej ihop men nu mår min lilla tös bra här borta hos Sarah och ligger i mitt knä här så mysigt så :)


Fotopreview - Baby painting


Usch, ve och fasa!

   Idag vill jag bara ligga i sängen hela dagen för min kropp säger mig att jag är död. Huvudvärk och slut i kroppen känner jag mig, inget vidare med andra ord. Känns som det är en sådan där häng och slö dag idag. Det skulle inte sitta fel men jag vet redan nu att jag ej får som jag vill för jag måste dona med en massa idag trots det.

   Thilda är glad iallafall hon springer fram och tillbaka och sjunger i sin lilla gåstol. Dags att väcka sin far kanske ;) Själv sitter jag här och kikar på SYTYCD, som enligt vissa betyder att jag syr in tv. Haha. nej då So You Think You Can Dance! Underbart program.

    Nej åter till vardagen. PÖSS!!! 

Kvällens citat - Tratten & Finkel

"Polisen: Känner du honom? Och pekar på Finkel.
Tratten: Finkel? Nej har aldrig sett honom"

Det är dock mycket roligare när man ser dom, Tratten och Finkel är okey men inget slår snutarna med Peter Settman och Fredrik Granberg!


Fotopreview - poträttbild på Charlie 5 månader

   Och nu ska jag ut till tuna och fika med lilla Charlie här och hans mamma så hon får kika på de två bilderna jag hunnit med att göra klart till damen.


Nu är det dags för fredagsmyyys!

   Det är väl meningen när man vaknar på fredagar :) Thilda vaknade klockan 10 idag så nu fick jag sova en hel natt utan att bli väckt när hon ligger och sjunger på morgonen innan hon somnar om som hon oftast gör men då kan inte jag sova istället.

   Nu sjunger hon här däremot. Idag vaknade jag med ömmande handleder, hemska vinter får alltid mer ont i händerna på vintern. Tror jag iallafall, att det är värre på vintern alltså ;) Får ge tusan att anstränga mina händer tror jag. Nej nu ska jag sluta tyca synd om mig finns människor som har det mycket värre än mig men himlairriterande är det allt.

   Thilda har äntligen fått sin alldelels egna lilla tv-dosa här och hon är så nöjd, nu kan hon trycka på knapparna lika mycket som hennes föräldrar gör. Hennes dosa är lite föråldrad dock då det är till våran gamla video som vi slängt ner till förrådet, någom som fortfarande använder video idag?


Fotopreview - Charlie 5 månader

   Min första retuscherade High key bild. "High Key-bilder är bilder som är väldigt ljusa utan att vara överexponerade. Merparten av tonerna i bilden ska alltså vara ljusa, men det ska fortfarande finnas täckning i de viktiga högdagrarna"

   Jag är nöjd hoppas verkligen Charlies mor blir det också.


Bildsköna Eskilstuna

   Såhär går det när man ska fota Kloster Kyrka på kvällen och glömmerbort att ändra viktbalansen från molningt till glödlampor så man ej blir av med den gula tonen i bilden men när jag kom hem och fick se resultatet så tyckte jag att bilden fick mer liv såhär men det kankse bara är jag det!?

   Har precis kommit hem här efter 2 stycken helt olika fotosessioner, en på lilla Charlie på 5 månader, vilket charmtroll. Och den andra var ju en gravidsession på Vicky och ni ska veta hur NÖJD jag är! Blir en hel del retuschering vet bara inte vart jag skall börja det blev en hel del fina bilder. Ni ska få lite fina previews på de biderna sen men först får ni "stå" ut med den här sköningen ;)



Bild - Sköna vinterland

   Eskilstuna ån by winter. Trist att mobilbloggandet går sådär med alla underba Å, Ä och Ö! Men men inte mycke man kan göra. Har internet nu för stunden, peppar peppar ta i trä *säger Kristin och klappar sigpå huvudet*. Idag är jag laddad, ska packa inför mina fotosessioner ner lite rekvisita då det ej finns någon i studion, lite trist men ändå.

  Nyklippt och ensam då Jari tar sitt första träningspass för året, är INTE det minsta avundsjuk, jo jag vill också men har inga pengar så det blir att köpa i januari. Nog på tiden efter gårdagens hemska upptäckt. Nej nu åter till retuschering men ni får denna lilla pärla till bild för stunden!


Baby -...

0-523d1f04411b4e805bc0b56798ee2ec6.png

Baby - Pysselmamman ?r ig?ng igen :) Nu har jag suttit och m?lat mina abc-klossar som jag kommit fram till att jag ska ha p? min gravidsession jag skall pl?ta imorgon p? en otroligt nerv?s blivande mor. Denna session ser jag otroligt fram emot d? det ?r en d?r jag ej k?r p? s?kra kort utan har egna id?er om hur jag ska fota. Har inget internet igen d?rav bloggtorkan men jag f?rs?ker s? gott jag kan via telefonen tills det felet ?r ?tg?rdat. Imorgon ska jag ?ven f? fota Charlie som blir 5 m?nader imorgon eller ja nu om man ska vara petig! Ska bli sp?nnande. ELLENOR min lilla plommongurka jag s?g ej n?r jag kommenterade din kommentar att du skrivit p? mitt inl?gg om Stiltje ville bara s?ga att jag hade brist p? fantasi inte ork att retuschera och ordna med headers ;) s? det var ingen pik. Nej godnatt mina v?nner. P?SS!


Foto - Fåglarnas vinterland

   Dessa små sötnosar, de som är längs ned till vänster stod i fokus när vi var ute på vårat äventyr igår. Nu är jag sugen på ett till objektiv där jag har mer vidvinkel och superzoom. Vi får se när det inköpet blir men det ser ut sommitt nästa inköp trots allt.



Inernet is on!

   Ochnbvä34v l5e ts'fsdff  kdk..n! Thilda hälsar till alla på bloggen här. Är ej hemma är på besök hos Lollo och hennes lilla Oliwer med Frida och huliganen Lovisa. Ska snart bege oss vidare till Frida då hon ska klippa mig idag. Hon ska även få sin födelsedagspresent som jag ska hämta på vägen så får vi se vad hon tycker. Ska nog ta och lägga ut bilden igen som jag sände med mitt lilla vass igen då den var alldeles för lite för att man ska kunna se något på den :)

  Nej åter ut i vinterkylan nu när töserna här har vaknat efter sina powernaps på 1,5 timma. Ville bara meddela att "The internet is on" :) min svengelska är superb vill jag lova!

Fotopreview - Vinterlandskap

 

   Fotopreview - Vinterlandskap! Trots att vi ej har internet hemma som ingen av våra grannar heller för den delen då stadsnätet tydligen är nere! Suck! Men trots det kan jag ju retuschera mina bilder jag tagit idag och detta är då ett smakprov på vassen ute vid ån. Vet ej vad ni tycker men denna är en av favoriterna :) Inte mycket för världen men jag har kommit fram till att man lär sig mycket genom att både ta och retuschera dessa bilder vill jag lova. Hoppas på att ha internet imorgon annars så på återseende på er. PÖSS!!!

0-6cc36dd2bf7ed13bf74633679aa4a84a.png


Indiskt blev...

0-562ff4a37d4dc8af5f6e96d201266660.png

Kolla varifrån!

Indiskt blev det idag och det tackar vi Jari f?r :) V?rt internet ?r d?tt idag s? vi f?r se om det blir n?got bloggande idag. Har ju alltid mobilen. Vi tog en promenad ut i vinterv?dret s? jag har f?tt fotat en massa. Det var mysigt till en b?rjan innan jag h?ll p? att frysa ihj?l. Men d? som sagt bj?ds det p? indiskt i v?rmen. Lite varmare, nu blir det kaffe sen ska jag till Panduro och kolla om mina kuber kommit in s? ska jag g?ra abc-klossar till min session med gravidmage p? torsdag. Det ni :) P?ss!


Stiltje!

   Stiltje, är helt tom i huvudet. Idag blir det nog lite paus för allt mitt pysslande tror jag. Dona med Photoshop i flera dagar blir man ju knäpp av :) Har helt stiltje i kroppen vad det gäller att retuschera bilder för jag vet inte riktigt hur jag vill göra så det bli nog lite uppehåll nu. Och allt mitt donande med headers och bloggsidor samma sak. Datorn kommer att förblinda mig till slut.

   Nu koma "pappa" hem här och då var vi ju tvugna att kasta oss ur mammas famn för att kräla över till honom, vilken pappagris hon är ibland. Ska försöka ta mig ut idag ut i dimman. Men nu blir det frukost!

   PÖSS!!!

Bloggdesign - Klar för denna gång!

   Det här är vad jag roat mig med idag nu blir det till att övergå till lite retuschering ;)


Ny bloggdesign - Jacquelines



Håller på med ny bloggdesign till Jacquelines blogg ni får gärna lämna ett lite spår och säga vad ni tycker!

Och ja jag vet att den är rosa och att hon har sin son på headern men det är ju trits det hennes blogg och hon ville ha den rosa ;)


En planerande måndag med finbesök och arg Kåkå!

   Det är måndag och vi väntar på fin besök här idag. Madeleine ska komma över med sin lille son Charlie, ska se om jag får några nya bilder på lillkillen. 

   Har suttit i telefon och planerat för min fotosession jag ska ha i studion på torsdag. Blir inte som väntat dock då Vickys sambo ej kommer att komma, inte som det ser ut nu iallafall, vilket innebär att jag får planera om in lilla session men jag har vå små nya ideèr som jag hoppas jag kan förverkliga på bild. Vill inte sitta och göra samma sessioner om och om igen så då får man planera lite. Ska leta tyg och måla abc-klossar, wish me luck!

   Thilda är på jakt efter Kåkå här, hennes svans är i riskzonen. Och Kåkå det är ju då min katt för er som ej visste det, fint namn hon har va, vår lilla svarting.

   Om man vill göra en katt glad så låtar man den vara när den sover. Det syns på första bilden vad lilla Kåkå tycker om det här men hon har lugnat sig lite när jag väl tagit den andra. Tycker hon ser ut lite som en bergsuv ibland ;)
   Tänk sån skillnad det är med en ny blixt, en bra kamera och PS, bara älskar det här!


Mitt i blixten - Foto på lilla vilda Thilda

   Såhär går det när man inte vill ligga still på golvet och bli fotad av sin moder. Annars hade detta varit en riktigt kanonbild men då hon prompt skulle in i blixten så blir hon såhär blank och fin :)

   Annars har det varit en bra dag med nedplockning av alla julprydnader, en efterlängtad fisksoppa som blivit tillagad, skickat över bilder till Jacqueline samt kikat lite smått på hennes header till bloggen och lite fotande. Nu är det Wallander på tv och jag ska ta och skicka över bilder till min tjatande syster. Man kan ju tro att man som syskon vet det mesta om varandra men jag kan ha fel, ju mer man tjatar på mig ju mindre gör jag, trist va ;)

  



Fotopreview - Gravidmage

   Så börjar vi dagen med en gravidmage. Den lille parveln väntar att se dagens ljus just precis nu för i slutet av januari är det dags. Hans mor Nathalie längtar för fullt! Har otroligt mycket jag vill göra annorlunda när jag fotar gravidmagar och jag får ju en ny chans den 14e, vi får se hur vi får till det. Vet ej hur jag vill ha denna retuschering men detta är en idè och då jag ej fått tillräckligt med förslag på min logga så får ni stå ut med denna gamla trista gråa linje ;)





Fotoretuschering - Adrian


   Nu tror jag att jag är nöjd med mina små justeringar i ljus och allt annat jag donat med på dessa små bilder på Adrian. Har ej retuscherat själva Adrian i stort då barn är fina små troll som dom är :) Men färgerna, bakgrunden som var alldelels för smutsig en bild har jag fått vridit helt för att få till då den såg jätte sned ut när jag tog den men det är nu åtgärdat.

   Vad tycker vi duger det?





Inviger overallen...

0-156ed463fb41519b5003df32752d4654.png

Kolla varifrån!

Inviger overallen i vagnen som vi fått och Thilda är jätte nöjd. Den är ju röd och så passande så. Tack kära syster för den julklappen! Är en sväng på Tuna för ovanlighetens skull för att köpa strumpor till tösen som precis sovit 2 timmar det lilla monstret :)


Dagens sportcitat

"Nu är det en sån där period i matchen där båda lagen anfaller åt båda hållen."
- Tydligen var SM-semifinal 5 mellan Leksand och Färjestad en lätt förvirrad match


You´ll never "crawl" alone.

   Står det på Thildas Liverpool pyjamas men jag vet inte det jag, tycker hon kryper överallt och ska ha allting och inte ska hon krypa själv inte nej hon ska krypa över sin mor och sin far bäst hon kan, vilket monster hon är.

   Nej usch, tror inte Benites kommer att få köpa så mycket till spelare denna transfer period heller då det verkar som om han ej får skaffa sig nya spelare för skulle han sälja en spelare så går de pengarna till lånet så han kan välja på att behålla det lag han har eller att förlora spelare och få ett ännu värre lag. Annars kan jag inte förstå varför Babel blir kvar i klubben då Benites ej vill sälja den spelaren som inte gör ett rätt på plan. Vilka funderingar man får så här på morgon kvisten.

   Matchen är inställd imorgon också, inte för de ej har en pan att spela på utan för det ej är säkert att flytta spelarna ute på vägarna. Så första fotbollsfria helgen på 5 år, tror vi på det!?

Malin ditt bloggmonster!

   Malin mitt lilla bloggmonster som inte tror sig bli bra på bild ;) Har ju lagt ut ett par stycken på damen och jag tycker minsann de e fina.

   Men nu var det inte det jag skulle skriva om, men kategorin Malin var rätt iallafall. Malin heter Malin Lundberg, har en bror som är 7 år äldre än henne och heter Niklas och en som är 3 år yngre än den brodern som heter Magnus, hennes mor heter Christina i andranamn och nu till det roliga i det hela. Tyckte iallafall jag när vi pratade idag på mammaträffen.

   Min storebror är 7 år äldreoch heter Niklas Lundberg, hans andranamn är Magnus och min mor heter Christina. Är världen bara liten eller underlig?! eller är jag helt ute och cyklar nu.

   Snart är det dags för Thilda att sova och då ska jag sätta mig ner och dona med mina pärlor, måste även dona med Adrians bilder då jag ej tycker om resultatet, fast jag har ju bara agt upp dom som previews och de ser inte likadana ut som de bilde rjag faktiskt har i datorn. Men detta ska jag syssla med såjag kan sända över de till Jacqueline när helgen är slut och hoppas på att resultatet blir bra för damen.

   Nej nog om onödigt vetande nu vet ni vad jag pysslar med ikväll, vad gör ni själva?!

Moa och...

72b1e69899a697538d09ec9bcaac0278.png

Kolla varifrån!

Moa och Thilda ute på äventyr hemma hos lilla Adrian :) Vi har ej kommit ifrån mammaträffen. Mycket att ta igen kanske efter juluppehållet. Mysigt är det iallafall. PÖSS!


Dagens dumma Nalle Puh citat :)

"Kanin är begåvad. Och han har Hjärna. Jag antar att det är därför han aldrig begriper någonting"


Ny design - En liten förhandstitt på nya headern!

   Är inte riktigt klar med min design men nu orkar jag inte sitta här längre för nu ska vi glo på film så slängde upp denna hedaer i hopp om att den blir klar imorgon!

   PÖSS!!!

Foto - Mitt vinterland

   Idag har vi storhandlat så nu har vi mat för vintern :) Ätit hemmagjord medelhavsmat så jag lär stinka vitlök på mammaträffen men det får ni minsann stå ut med mina vänner. Ingen klippning blev det idag hoppas det är bra med tösen och att vi ses imorgon, mitt hår kan vänta.

   Har precis lagt lilltösen, hon har lite gaser i magen stackaren och magknip men vi fick ett hejdundrande smile av henne när vi klömt lite på magen så hon fick ut lite luft, såg rätt nöjd ut då, haha. Nu ska Jari få spela lite så ska jag kolla pärlor sen blir det en film till kvällningen så sover vi gott sen.

   Bjuder på en vinterbild jag tagit sålänge! Vintern i Eskilstuna utanför Sundbyholm.



Pearls are for girls!

   Idag kom mina pärlor på posten så jag kan göra lite mer pärlsmycken. Det är ju födelsedagar som närmar sig och då man har lite pengar så kan man ju faktiskt göra något själv. Vilket låter som något man skall göra till sina föräldrar när man är liten som alla andra barn gör. Men jag tyckerjag har lyckats rätt så bra med de smyckena jag hittills tillverkat. Vi får bara hoppas att just detta födelsedagsbarn blir glad om hon får ett.

   Har ju lagt upp ett armband innan men vad tycker vi om detta tro?!  


Fotopreview - Mamma Malin och lilla Moa

   Hemkommen här efter en utekväll i Katrineholm. Tänk att man kan ha så kul med sin syster och så lika är vi vl inte, Tompa det är ju faktiskt hon som slickar på mig och inte tvärtom haha. Har en väldigt vackr andra bild när jag pekar finger åt henne då hon lipar så fint på första bilden men då biter hon mig i fingret istället.

   Nog om det, Thilda har precis invigt sin nya overall hon fått av sin moster, en röd Bamse  overall det tackar vi s otroligt mycket för med tanke på hur kallt det faktiskt är ute nu. Har även fått en hel del kläder av morfar och Stollan samt en "Laugh and learn" leksak som hon leker för fullt med. Men nu ska jag nog fånga lillmonstret medans jag kan då hon är över hela vardagsrumsgolvet och härjar här.

   PÖSS!!!

   Och sist men inte minst. Sista retuscherade bilden på mor och barn måste jag ju få visa då de är så söta de små :)









Syster och...

77414825b7ee4318a587f73702d78ea6.png

Kolla varifrån!

Syster och jag vi är goda vänner :)


Saknar min...

0-1d60e80a2ddc36b3244f755c19fbd48b.png

Kolla varifrån!

Saknar min tös, godnatt hjärtat! Saknar er därhemma!


Dagens ÄNGEL!...

0-157e61e2db1a381470bff679f4f8953a.png

Kolla varifrån!

Dagens ÄNGEL! Tackar "Lina" idag för att hon så snällt lånade ut sin mobil till mig idag när jag glömde min egen telefon i bilen samt alla pengar som är i mobilfacket i bilen när Jari släppte av mig. Kan ej hans nummer i huvudet dags att lära sig det snart kanske då jag fick ringa till mitt egna nummer som jag såklart kan i huvudet och på 3e försöket svarade han så han kunde åka tillbaka annars hade jag ej suttit på tåget och kanske missat min ute kväll med min syster i Katrineholm! Kommer att sakna mitt lilla monster till trots. Första natten jag sover utan henne, hon är hemma med sin far idag och myser, nervöst det här!


Eskilstunapolisen gör sitt jobb!



Eller vad tror ni, ska de testa att läsa tidningen lite nogrannare kanske :)


"Lika par...

6afb4708e8904b0da972e142a9372462.png

Kolla varifrån!

"Lika par leka bäst"! Det är vad vi spelar hemma hos Anders och Frida och vi leder. Frågor som vem bestämmer i hemmet och vad du fastnade hos din partner har vi fått svar på. Vi har även fått svar på barnförbjudna frågor men de tar vi ej här :) många skratt och sovande bebisar. Detta är ett spel som rekommenderas :)


Fotopreview - Adrian i december!



Måste ju få lägga upp sista bilden på lilla söta killen när han poserar så bra. Hoppas hans föräldrar är lika nöjda med bilderna bara. Detta togs strax innn jul på sötnosen!


Thilda säger..

..mamama.. i sin lilla gåstol här. Pratar för fullt idag. Vi kollar på kaviltetstv "Days of our lives" så värdelöst bra haha. Man kan missa en vecka men ändå vara med i matchen så att säga.

   Men vi ska på bio idag, Avatar, Jaris första val. Den är 3 timmar lång så det ska bli intressant. Läste på SF´s hemsida vad den handlade om, lite lustigt tyckte jag då det stod, science fiction, äventyr, action etc och sst men inte minst SPORT, vad tusan menar det med de!?

   Efter det blir det en tripp till Frida och Anders påen bit mat det ska bli trevligt. Då får de muntra upp lilla J som verkar lite däven i mitt tycke. Men han är kanske bara lite trött vad vet jag. Så ser min dag ut så får vi se om det blir mer retuschering ikväll.

Thilda 8 månader idag!

   Kan ju inte bara ge er fotopreviews måste ju få skriva lite om min lilla tös också.

Hon väger 7280 gram
Är 66 cm lång
Har 44,3 mm i huvudomfång
Har börjat äta pure igen det går bättre och bättre dag för dag, välling till frukost, gröt efter det, pure till middag och välling till kvällsmat
Hon har börjat "kråla" precis överallt och hon är snabb ett par meter tar inte lång stund kan jag lova
Hon provsmakar en hel del så hon får lära sig greppa och det tycker hon är rätt mysigt nog mest för att hon får sitta vid oss vid matbordet :)
Hon kan sova så länge som till 10 på mornarna
Sover hela nätterna somnar vid 20-21
Hennes tand har ej velat kika fram ännu
Har lite separationsångest när man lämnar rummet både mor och far
Springer runt i gåstolen och har lärt sig att svänga med den
Tycker om tv-dosan och när mamma sjunger sina egna sånger blir vi lugna
Pratar mest på mornarna då är det ett himla liv där inne :)

 


Lilla vilda älskade Thilda!


Ny logga!?

   Tompa avskyr ju min simpla logga jag har på mina bilder och jag kan ju inte påstå att jag tycker så mycket om den heller. Men den är enkel, simpel att göra och den täcker hela bilden så man ej skall kunna ens vilja lägga ner energin på att försöka retuschera bort den, därför jag har valt den.

  Så nu till min fråga, någon som har ett förslag eller en ide till en helt NY logga?! 

   Vem vet det kanske är värt något ;)


Dagens citat - Tv´s avbrott

!Jag förstår inte varför TV ber om ursäkt för tillfälliga avbrott, men aldrig för de ordinarie programmen!
- Otto Preminger

Det är ju i o för sig sant ;)


Fotopreview - Malin´s first


   Då jag klantade mig och glömde blixten i bilen så fick jag ta det ljus som fanns och det var inte mycket, inget ni ser här men vi ska INTE förstora bilden för då blir den kornig tyvärr. Men jag är nöjd trots allt, hade en utomordentligt duktig modell som även såg rätt bra ut så då kan man inte misslyckas ;) Så även om fotografen gjorde en miss gjorde motivet en underbar insats, tack Malin!!!

   Man lär sig ju något nytt var dag eller vad säger ni!?




Jag har nått som inte..

..ni har jag har modellbilder på MALIN det har inte ni!!!

   Efter en helt galen dag med Malin ska jag ta och lägga mig en stund med lilltjejjen och efter att ha kollat på blderna jag tagit på min egenstylade lilla Malindocka så kan jag bara säga en sak, jag vill ha MER! Du är ju bara för underbar gumman, ut i snön fler dagar ska vi och skapa oss nya minnen med mer skratt.

   Ni får kankse se en liten preview av skönheten men det får ni göra senare näe jag kommit upp för nu är jag helt slut efter allt krålande i snöyran!

Qutie pie!

   Gissa när våran tös vaknade!? för en kvart sen, haha! Fast när jag skrivit klart detta inlägg är det nog längre sen men ändå :)

   Snart kommer Malin över för en styling då det ÄR meningen att vi ska ut och fota, så snöar det, vad är det för stil! Vi får se hur det går idag!




Thilda i sin nya pyjamas!


Nyårets smällkarameller!

   Det nya årets invigdes med buller och bång och Thilda bara sov hon. Tur att hennes hörselskydd var så bra för jag trodde verkligen inte att hon skulle sova igenom alla raketerna men det gjorde hon visst. Var då tvungen att få ta en liten bild men det blev ju lite väl mycket blixt som ni kankse ser och jag hade ingen lust att ta fler bilder för hon höll på vakna av bara den här bilden så vi får stå ut :) 

   Kvällen började med middag hos Thildas farmor och farfar, jätte trevligt sen gick vi hem och myste ett par timmar innan vi bjöd på kräftsallad till champagnen klockan 23:00 då hennes farföräldrar kom över till oss. De bor ju bara 50 meter härifrån så. Vid 12 slaget så har vi som tradition att gå ut gemensamt med våra grannar "Kanaterna" som är en tradition som Jari haft sen barnsben. Efter det så la vi tösen för att få gå upp och bli bjuden på mer mat ifrån ryssland och det var gott kan jag lova. Bara älskar deras Baklawa som de gör, den slukar jag varje år och får medmig hem ett par stycken så jag kan äta dagen efter, det vill säga ikväll :) Babymonitorn fungerade utmärkt så vi kunde höra tösen tros att hon sov som en stock nere i vår lilla lya.

   Detta år är början på något stort!!!






 


RSS 2.0