Krävande små liv!Vad gör man när de små liven inte vill annat än att klättra på en! Jo man har turen på sin sida och hittar en bärjal på tradera för 300 som de kan hänga i. Då har man iallafall händerna fria även om det är varmt i solen så är det värt det när de är så krävande och otåliga små monster :)

"Dagens Lasse Kinch citat"

Länge sen jag la ut ett citat och här kommer ett ifrån den felsägande favoriten i sporten, Kinch..

"Jag trodde att det skulle bli hörna, men bollen var väl inte ute, så Sverige får inkast.
- Lasse Kinch"

Dammsugaren = Bebis sövare!

   Vem kunde anat att det enda lillmonstret ville somna av var dammsugaren. Vilket trick de flesta andra föräldrar jag pratat med har sagt att deras barn avskyr dammsugaren. Kan ju bero på att när jag var gravid så sprang jag efter Jari när han dammsög då jag ej fick så hon är väl van. En städdag tar verkligen tid när man har barn då ingenting går som planerat. Men nu vill jag bara ut då den här värmen kväver mig. Får återgå till städandet sen.

PÖSS

Förlossningsberättelsen, bättre sent än aldrig!

   Har tänkt att skriva ner den här många gånger men det har ej blivit av, har nämligen väntat på att få mina förlossningsjournaler hemskickade men ede verkar ej vilja dyka upp. Så jag får väl skriva den endå.

   Jag har ju som sagt haft lite komplikationer under min graviditet som gjort att jag till en början blev ordinerad sängläge. Fick foglossning, värkar redan i vecka 26 då jag åkte in på akuten och de trodde jag skulle föda för min livmodershals var öppen. Den skall vara stängd 50 mm men var bara stängd 28mm tack vare att värkarbetet satt igång. Jag fick då gå på "brickanyl" som av någon anledning stannar upp värkarbetet då de egentligen är till för att öppna luftvägarna. Fick veta att jag fått astma samt karpaltunnelsyndroomet i högerhanden så en hel del hände.

   Så det hände en hel del och att vara sängliggandes var inte något ut av de roligaste jag varit med om men i slutet av min graviditet så vände allt och jag blev nästan friskare än jag varit innan de 3 sista veckorna.

   Åter till förlossningen. Jag slutade med tabletterna på måndagen och fredagen blev mina värkar lite mer återkommande. Söndagen den 3 maj hade jag och Jari varit på stan och av någon anledning ätit middag redan vid 15 vilket vi aldrig gjort annars sen åkt hem och matvilat till klockan 17:30.

   Vattnet gick klockan 18:00 när jag reste mig upp för att gå på toaletten. Ropade då till Jari att "det rinner vatten här". Måste säga att vi båda var väldigt lugna med tanke på att vi skulle få vårt första barn men å andra sidan har vi varit berädda på den här dagen sen jag var i vecka 26 och det var 10 veckor sedan. Jag satte mig i köket och ringde och förvarna förlossningen då vi blivit tillsagda att vi MÅSTE åka upp direkt. Jari packade sin väska sen frågade han så snällt om vi hann åka och köpa cigaretter till honom så han fick lugna nerverna.

   klockan 19 var vi på sjukhuset och de tog min cet-kurva. Värkrna hade satt igång direkt och de undrade om vi hade pratat om kejsarsnitt då hon låg i säte och var väldigt liten. När vi varit inne veckan innan så trodde de att barnet bara vägde 1750gram. Vi var inställda på kejsarsnitt så det var inget att snacka om, de sa att de skulle återkomma när vi fått operationstid. 

   Jag passade då på att släpa mig till toaletten när jag hade chansen. Då gick min slempropp. Ingen trevlig syn vill jag lova. När jag kom ut så kom sköterskan inspringandes igen och sa att jag skulle på operation på momangen. Jag tror att anledningen till att det gick så fort att få tid var för att eftersom mina värkar satte igång när mitt vatten gick så hade jag på en timme öppnat mig 5 cm och då blev det brottom med operation så jag slapp föda normalt när barnet redan var stressad och hade brottom ut. Så en vanlig förlossning hade gått fort.

   Åkte upp till operationen och blev meddelade att vi skulle hamna bland alla olycksfall då det var helg samt så hade det varit första maj så det var väldigt fullt där, så ingen operationssal för förlossningar inte. När jag kom in och fick lägga mig på en brits kände jag mig som jesus på korset för jag fick ligga på rygg med båda armarna ut som de bara satte mer och mer saker på. En klantig sjuksköterska satte en nåli min arm för dropp men tappade sen hela ställningen i golvet så det bara sprutade blod i röret, jäkla pucko! Det som faktisk var mest lugnande förutom att min sambo var med var att när vi kom upp möttes vi av vår kära granne, Larissa som skulle medvärka på vår operation och det kändes skönt att ha ett välbekant ansikte där.

   Det tog 45 lååånga minutrar innan narkosläkaren kom då det hade kommit in en man som fått flera knivhugg i buken som han var tvungen att ta först. Jätte roligt att höra allt sådant i salen där man låg och hade ont som faen!

   När han väl kom och jag fick bedövning gick det fort, operationen (akuta kejsarsnittet) var över på 17 minuter. Jari satt och pillade mig i håret i sin "spaceman" dräkt han hade på sig så jag iallafall kände att han var där. Sen ropade de på Jari för att han skulle få komma och ta kort på tösen. Och vet ni vad, han klippte navelsträngen ;) ingen svimning för den som svimmar för lite blod ibland.

   Ut kom en stolt fader med lillmonstret i famnen och berättade att vi fått en tös och namnet var ju redan bestämt, Thilda! Det tråkiga var bara att min bedövning hade tagit så högt på mig så jag kunde ej känna henne när jag skulle röra vid henne. Fick sedan syrgas då jag hade jätte svårt med andningen, var jätte trött men vågade faktiskt inte somna där för jag trodde inte jag skulle vakna. 

   Blev uppskjutsad på uppvaket som jag låg på i 4 timmar medansJ fick både byta blöja och mata henne på kopp. Han kom och berättade att hon var en frisk liten tös som inte alls väge 1750 gram utan exakt 2300 gram och var 42 cm lång.
21:28 var hon ute men jag fick inte hålla henne förens kockan 02 på natten. Jari berättade att de kört upp henne till Neo eller avdelning 62c som det även heter i kuvös men när hon kom upp sa de att hon ej behövde ligga i den då hon var fullt frisk. hon räknas endå till ett prematurbarn då hon är född i vecka 36 dag 4 men hon var nog friskare än vad jag var.

   3 veckor var hon inskriven på Neo innan hon officiellt var hemma och fick vara med oss utan att vi behövde oroa oss för hennes hälsa. Blev sondmatad den första tiden men nu väger hon 3500, är 2 månader gammal och ler som en solstråle, vilken vacker tös det blev till slut!  

Storshopping, ett par hektiska dagar har det varit.

   Har handlat ett par Lee jeans, Diesel tröja och lite annat smått och gott på Lager 157. ska ta kort på de läckerheterna senare. Shoppat nattcreme, rea på Kick´s, 70 % och hår accesoarer. Fått bonnbränna och finbesök av min syskonskara med kusinerna till thilda på besök.
    Moder ifrån Norge har varit och hälsat på sitt barn barn för första gången i veckan och jag har fått en kristalldrake av henne. Har även handlat örngott där det står pappa och mamma på samt en knallrosa elefant till lillmonstret då jag är svag för elefanter till henne.
   Även fått en Nike dress av Madelojni till thilda samt vunnit en auktion på Tradera för hela 36 kronor där jag fått 2 pyjamasar, 2 klänningar, ett par jeans samt en tröja med body till thilda. Vilken storshopping det varit men det var det värt för de billiga summor jag fått allt för!

   Känns som ett par hektiska dagar med bara shopping men som sagt har inte unnat mig så mycket på väldigt länge känn det som att bara få åka iäg med sambon och slösa lite i sommarvärmen. Nu väntar jag på maten som min kära sambo lagar. ett himla lys man fått idag när vi varit och firat Jaris pappa som fyllt år och invigt babysittern som thilda fått av sina farföräldrar!

Smaklig spis!

Nyskapad bloggdesign av mig, hos Puffen :)

http://sofiemedpuff.blogg.se/

Nu har jag varit uttråkad igen och roat mig med att designa Puffens bloggsida, jag hoppas att hon är nöjd och utomstående anser att den är någotlunda fin iallafall. Den är röd, som Puffen, haha!!!

Mina två älskade...


Thildas nysydda solhatt!Har kommit fram till att det är rätt lönlöst i detta soldyrkande land att leta och inhandla en solhatt till de små liven som mest behöver det så då får man göra vad man kan för att de skall få det så bra som möjligt.

Är Michael Jackson död!?

   Om källorna stämmer så är det nog en värld i sorg som vaknar upp imorgon. Han skulle strax ha börjat med sina som det såg ut sista turneer. Enligt källor så har det florats rykten på senaste tiden att han har varit mycket sjuk men om så var fallet varför skulle de då ha planerat denna turne?

   Just nu har vi suttit och sökt igenom hela nätet för att kolla efter "fakta" då det till synes inte är många som bekräftat dödsfallet utan ryktet säger att han drabbats av hjärtstillestånd och avlidigt. Skall gå och lägga mig nu ovetandes om fakta med en liten önskan om att han ännu lever för hans musik är något som inspirerat otroligt många människor här i världen!

   Skall gå och lägga mig nu och hoppas jag får mer svar när jag vaknar!


Ny bloggdesign denna morgon, vad tycks?

   Jag fick för första gången sov inatt då J matade damen här vid 3 inatt när han endå var uppe, vilken lycka! Det innebär ju att man kommer upp lite tidigare och kan roa sig med sådant här skoj när hon passar på att sova. Så nya färger och ny design, vad tycker ni om bloggen, skänk mig lite kommentarer nu!

Ny header?! Vad tycker ni..


Min förlossningshistoria, skapad av min storasyster!

     Fick detta som kommentar imorse av min stora syster så det måste jag ju lägga ut :)

"Vattnet gick,
Kristin kände sig sick.
Ni fick ta er in till sjukhus,
så att ni skulle få ut lilla bus.
Det blev snabbt ett kejsarsnitt,
som inte Kristin kände efteråt var en hit.
Men en liten bebis som var 500 gr större kom ut,
hon skulle ju väga 1750 gr, var beräknat förut.
Det var en liten tjej,
och Jari skrek Hej.
Vad skulle då föräldrarna för intryck av henne bilda?
Jo de bestämde sig för att hon skulle få heta vilda Thilda!!"

Älskar min söta dotter! Se så söt hon är..   Satt och gck igenom alla hennes bilder idag då vi fick finbesök av min mor så hon fick möta och hålla sitt barnbarn för första gången. Moder var så vänlig och tog med en liten gåva till oss som jag skall ta kort på imorgon. En drake utristad i ett kristallblock. Det tackar vi för! Jag som älskar drakar ;)
 
   Men när hon var här som sagt gick vi igenom lite bilder då jag skall beställa hem lite och sända till Norge och där fann jag dessa två. Kan ju inte mer än att le och älska mitt lilla monster när jag ser detta. Det gör så att man känner att det var värt allt. Kom på att jag nog skall ta och skriva ner min förlossningsberättelse imorgon för det har jag glömt men de som väntar på något gott!!!

Långpromenad utan solhattar!

   Nu har vi varit på en riktigt lång promenad i sommarvädret. Har letat på gamla stan efter solhatter till tösen men det fiiins ju verkligen inte i hennes storlek. Vi mötte på de fina paret Anders och Frida som jag för den delen ska kidnappa på en promenad imorgon tänkte jag. De sa samma sak det finns inga solhatter till små bebisar. Och så säger de att de små liven inte skall vistas i solsken. Ja det är ju himla lätt!. Så planen för idag är att jag skall sy en!

   Mötte även Sofie idag, hon jobbar på Gimlä men hennes jobb idag är INTE att agera plattsättare, nej utan hon rensade ogräs. Så söt så.

   Mamma har kommit på besök ifrån Norge också ska bli jätte skönt att få se henne igen. Hon har missat hela min graviditet och jag har inte träffat henne sen förra hösten så det ser jag fram emot. Då ska hon för första gången få hålla i sitt yngsta barnbarn. Nej nu skall jag sy här så det blir gjort så man vågar gå ut om dagarna och inte bli en vampyr som skyr solen!

"Kvällens citat"

"Man skulle nog kunna bli botaf från sina fel om man inte trivdes med dem"
- Källa Drottning Kristina

Ännu en eloge till Jari!

"Kristin har nog fått tag på den bästa sambon som finns, en stor eloge till Jari som klara av att umgås med tre tjejer hela kvällen!"


   Citat skrivet av Sofie, inte första gången han får sådana "rosor" om man säger så. Eller är det bara smicker, Sofie är du ute efter något eller har jag missat att jag har en sådan underbar sambo?

   Här är inlägget som fick Sofie att sända ett sms till mig där hon skrev "Hoppas du inte blir arg nu jag kan ta bort det om du vill". Funderade på vad för hemskheter hon hade hittat på då men det här är ju ett av de sötaste och såklart smickrande inläggen jag fått tillägnat mig och min sambo såklart även om bilden inte är så smickrande ;)

http://sofiemedpuff.blogg.se/2008/november/karlek.html
Tror bestämt det är Sofie som skulle belönas med en eloge som står ut med oss båda!

Midsommar, mat, tv-spel och många skratt med liten bebis!Dagen invigdes med att föräldrarna var tvungen att prova ut lekpläden innan Thilda fick provköra den.

Bomberman var det spelet som vi lirade, ett gammalt spel som de förnyat som man kan köpa till Nintendo Wii. Det går mer eller mindre ut på att man skall spränga varandra, sen får man olika extra funktioner och olika banor. Man kan springa snabbare, kasta bomber eller få större bomber. Ett stressigt spel men otroligt roligt måste jag säga rekommenderas starkt att köpa på Wii nätet för er som kan göra det!

På bild är några av bästa vännerna. Längst upp Linda aka Niffert, Sofie aka Puff och längre ner här är "Köttbiffen" Hasse.Mästerkocken tar sig an en värförtjänt nubbe till maten som bestod av stekt lax, färskpotatis, skagen och lax toast då ingen av oss ville ha sill! Mäkta gott!

Årets bröstbild på midsommar!
Enbart för att jäklas brukar jag alltid ta kort på Sofies bröst, har blivit lite av en sport tror jag och igår så tänkte tydligen min sambo att han skall hämnas å Sofies vägnar så då kom dessa bilder till. De är ju rätt barnvänliga trots allt för er hemska människor som trodde ni skulle få se snusk här!

Retro eightball vill jag ha!

   Ni minns väl dessa. Man ställer en fråga, skakar på bollen och voila så dyker svaret upp i ett litet fönster på bollen. Finns att köpa på www.coolstuff.se den med för 89 kronor!Lite bilder ifrån systeryster!Thilda gör sig hemmastadd i mammas mosters famn!Min moster Lisen även kallad "monster Lisen"Tyra tyrann, Thildas kusin.Min älskade storasyster som väntar en till kusin till september!


Brudgummen dumpad pga av yrke: Porrstjärna!

   Fann denna artikel på Aftonbladet och tyckte det var lite roligt. Hur kan man dölja en sådan sak. Kom att tänka på filmen "The guru" med Heather Graham från 2002, INTE Mike Myers! Där det är kvinnan i förhållandet som är porrstjärna. En himla rolig film faktiskt som ni bör se om ni tycker om den typen av humor.


  " Allt var klart inför bröllopet.

Förutom möhippan.

Då flöt fästmannens mörka hemlighet upp.

Hayle Hocking, 27, från Bristol i Storbritannien, var överlycklig - allt verkade vara perfekt inför bröllopsdagen. Om några veckor skulle hon gifta sig med sin kärlek, den 30- årige gymtränaren Jason Brake.

Men istället för drömbröllop fick hon sitt livs chock, skriver brittiska Telegraph.

Det visade sig att fästmannen inte berättat en väsentlig detalj om sig själv- att han var en porrstjärna.

Hemligheten avslöjades när Haylies väninna Lisa letade efter en manlig strippa till möhippan på internet. Då hittade hon en porrfilm med Jason Brake i huvudrollen.

Ställde in bröllopet
 

   Jason Brake erkände allt för sin fästmö som genast ställde in bröllopet.

- Jag skulle aldrig kunna gifta mig med en porrskådis, säger hon till Telegraph.

När paret träffades sa Jason Brake att han jobbar som tränare på gym. De helgerna han var borta hemifrån sa han till sin fästmö att han jobbat hemma hos kunder. I själva verket var han på olika porrfilminspelningar.

Efteråt var han ångerfull och menade att det bara var ett jobb för honom.

- Jag är ledsen, jag har aldrig velat såra henne. Jag älskar henne fortfarande och skulle slutat med porr om hon bara frågat mig, säger han.

Hayle Hocking är djupt besviken:

- Jag vet inte om jag någonsin kommer att kunna lita på en man igen, säger hon till Telegraph. "

Hämtat ifrån: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5398093.ab


Thilda inviger babygymmet.   Det var intressant i 5 minuter sen ville vi göra något annat. Se jag har fått med en drake i bilden här med ;)

"Dagens Nalle Puh citat"

"Kom inte för sent till det du vill komma i tid till"

Attans bananer med feberfrossa!

   Här får man bara för att man säger att sambon ej läser min blogg. Då har han ju såklart gjort det och sett bilderna av de nyinköpta skorna som jag försökt gömma för honom tills pengarna kommer i slutet på månaden. Attans bananer!

   Vaknade klockan 7 imorse av att jag höll på att frysa ihjäl. La mig under mina duntäcken i sovrummet och konstaterade att jag hade väldigt ont i brösten. Det blev inte bättre när jag två timmar senare höll på att svettas ihjäl. Det bästa var att försöka att inte låta tårarna falla när Thilda skulle ammas för jag förstod ju att jag måste amma på de bröst jag har ont i för att inte få mjölkstockning. Sen att hon fick för sig att dra och slita i mitt bröst gjorde inte saken bättre.
   Så jag har ej mått så bra idag men nuhar jag iallafall fått över svärföräldrarna som håller lite i henne så jag kan ta en dusch. Var helt slut! Upptäckte dock att jag hade underbart fina blåmärken på mitt bröst efter min brutala behandling då jag var vungen att massera ut mjölken samtidigt som att Thilda åt. Vilket härligt liv man lever ibland! 

   Min händelserika dag man kunde ju ha det bättre men denna dag är inte så tyvärr.

PÖSS!!!

Teknik ideér till midsommar elr grillkvällar!   Har du planerat inför midsommar så gäller det kanske att ha alla dörrar öppna för vi kan ju faktiskt få en "svensk" midsommar med regn men om vi mot all förmodan skulle få lite sol så har jag här det perfekta tillskottet till midsommarfesten! Grilla som Zorro, 229kr, tyckte den var oerhört charmig men det kan ju bero på att jag älskade Zorro som barn så vem vill inte spela den maskerade hämnaren på grillkvällen!?
   Skulle det regna så kan du alltid ha med dig detta paraply, 399kr, med neonlyen i för att piffa till kvällen. Dessa finns att köpa på www.coolstuff.se

Nyinköpta underbara schockrosa...   Jag ska måla hela världen i chockrosa och svart, vad snygg den mixen är. Lila och svart är en andra favorit! Detta är då mitt nya inköp för idag. Äger ej ett par svarta snygga skor att ha på mig under sommaren men det är nu ändrat!

Regnig dag = Bildretuschering!

   Förutom en fika på stan med Madelojni och sushi samt lite shopping till lilltösen idag har jag roat mig med att retuschera denna bild ifrån Hallstahammarträffen. Inte för jag är världens bästa på att retuschera men man lär sig alltid något. Har försökt att få min tös att sova de senaste två timmarna så man får en lugn stund här för jag måste plocka undan lite innan J kommer hem sen unna mig min nya last, glass! Får ju ej äta choklad då Thilda får utslag av det så jag skaffade mig en ny. Nog om min regniga dag. Här är bilden tagen av Janne Wiberg!


"Dagens citat"

"Ingenting är omöjligt, det bara tar längre tid."
-Källa Okänd

"Dagens roliga citat"

"Jag brukar inte tro på någonting förrän det förnekats offentligt."
- Källa Okänd

Barnvagnsduon.Det är ju så här det ska se ut!

Regn, regn och åter regn!

   Sååå trist man kan ju inte gå ut och gå med lilltösen när det är såhär men ut ska vi väl en sväng endå. Ta en liten biltur, T blir ju lugn av det som alla andra bebisar och det är ju skönt. Vi åkte och skulle hyra film igår och i vanlig ordning så upptäckte vi att vi sett alla filmer men vi gjorde något vi aldrig gjort förut. Gick och spånade bland alla de gamla filmerna och hade en liten nostalgikväll igår med filmer ifrån 80-90 talet. Det måste vi göra om!

   Har börjat filma lilla Thilda här nu när jag äntligen kommit ihåg att köpa videoband.. Hon börjar få så otroligt mycket energi, trist bara att hon inte kan göra så mycket med den men det är roligt att se. Nej ska man ta och göra sig i ordning kanske.

PÖSS!

"Warner Bros dagliga citat"

"Vem tusan vill höra skådespelare tala"
H M Warner, Warner Bros, 1927

Lilla Vilda Thilda!Thilda vet minsann hur man håller hårt i nappen och den tar ingen ifrån henne. Passade på att bada monstret! Så hon kunde göra sin "hoodie style"

Nu blir det avkoppling med lite film.

Dagens kompott!
Vi var och fikade med Madde som OCKSÅ ska ha barn i Augusti, så roligt att ha nära vänner som ska få barn samtidigt. Vi var nere på stan och tog en frukost med henne i väntan på att vi skulle få tillbaka Saaben som varit på service.På vägen hem mötte vi det underbara paret Frida och Anders med lilla arga Lovisa, tror de smittade av sig på varandra för de två små monstrerna var inte glada åt återträffen idag :)
Bebisyra!Lovisa och thildas första möte


De tre amigos! Frida med sin nyfödda dotter Lovisa och Lollo som snart blir mor till en liten pojke, härmed Thilda. 3 mödrar som får barn samtidigt som kommer att få växa upp med varandra, mysigt!

Thildas och Holgers 2a dejt, vilket fint par de är. Holger har redan lånat ut sina fingrar till Thilda här!
 


Äntligen sushi!

   Som jag har längtat, fick äta sushi idag med Helena helt underbart åt det senast förra sommaren. Mysigt at se hur lilla Holger växt till sig nu så de fick ha sin andra dejt. Ska lägga ut en bild sen måste bara ladda batteriet till kameran först.

   På tal om kamera kom jag på att jag skulle ha videoband till vår kamera så jag kan föreviga Thilda på film så det har jag införskaffat mig idag samt köpt ett nytt fotoalbum till henne som jag skall fylla när jag nu skall få tiden till det. Var på BVC idag och kollade hennes vikt, hon har kommit över 3 kg´s gränsen! 3050 gram och hela 51 cm lång. Hon börjar bli stor min tjej, det tycker iallafall jag.

   Nu skall jag roa mid med att laga mat nu när alla sover här hemma, det enda man gör är att göra någonting när man e hemma, suck!
Såhär går det när man sätter på stackars Thilda storlek 50, allt är ju för STORT!

"Mum is lovely
Dad is great
I am both!"

"Dagens Hugh Hefner citat"

Sex utan kärlek är bättre än inget sex alls.
- Hugh Hefner

"Kvällens Homer Simpson citat"

"Bara för att jag inte bryr mig behöver inte betyda att jag inte förstår."

Bebisyra och finbesök väntas.

   Imorgon kommer Helena som jag bodde ihop med på Neo, ska bli kul att träffa henne och Holger igen. Thildas första dejt. Har precis kommit hem här har varit och hälsat på Frida och hennes lilla Lovisa. Sen bar det av med Lollo som också för den delen skall ha bebis snart, iväg till barnhörnan där jag till slut funnit en liten jacka till Thilda, när det är såhär regnigt så måste hon ju ha lite mer på sig än en liten långärmad body när vi går ut. En himla bra affär den där barnhörnan om man finner det man söker då jag får köpa en jacka till 50 kr som annars skulle kunna kosta 200. Det kallar jag bra köp!

   Nej ska man passa på att vila en stund nu medans hon sover så får jag hoppas att jag kan få lite bilder ifrån dagens äventyr av Lollo sen då ska ni få se Lovisa och Thilda bredvid varandra det är en syn det :)

  Ps, ett hett tips idag förutom "Barnhörnan" där man finner allt man kan tänka sig till bebisar är ju gravidförsäkring plus som jag tecknade när Thilda låg i magen, fick veta idag att jag får tillbaka en hel massa pengar ifrån dom. Bra investering utifall det händer något med bebisen. Ds

Dagens outfit med poseringar.

   Mina nyinköpta Lee jeans och min "vår" jacka ifrån ICHI plus lite nyinköpta HM tröjor, en helt ny outfit helt enkelt och Sofies underbart vackra poseringar med hennes "dags outfit". Det gäller att bjuda på sig själv.
"Sofies och mitt bästa citat"

"Jag följer dig till döden men INTE ett steg längre"

Bild ifrån Hallstaträffen!Tog ju en session med Janne Wiberg på Hallstahammarträffen med lilltösen som blivit invigd i familjen och här är en bild som jag retuscherat litegranna men visst är hon söt tösen, det säger jag alltid

:)


Nu har jag varit hemsk och lagt ut den här bilden utan att fråga stackars Janne men jag hoppas det går bra endå, ingen avancerad bild och han står ju med som fotograf!

"Dagens Homer Simpson citat"

"Fröken! Ge mig numret till 911!"


Ny Jet set klocka!

   Nu känner man sig lite bortskämd när man får så fina saker av sin sambo. Nu ligger lilla T och sover i sin bilbarnstol så då får man passa på att blogga lite för det hinns ju inte med annars. Så vad tycker ni om min allt i allo klocka, vardag som till fest!


Thilda är ursinnig!

   Igår var hon en ängel idag har vi fått stå ut med Thildas ursinnesfärd. Hon har precis pissat ner sin far när jag bad honom ta av henne blöjan innan hennes bad. Lite ironiskt är det allt. Vi har varit en vända på stan idag där jag konstaterat att jag aldrig ska besöka en provhytt igen! Kroppen har tagit sin beskärda del av stryk när man varit gravid så självförtroendet är i botten. Hur ska man kunna visa den här kroppen för J sen, usch! Men kom iallafall hem med världens snyggaste Leejeans. Det är alltid något. J håller på att laga fläslfile, potatis och bearnaisesås medans jag tagit fram mitt hemliga vapen för att få tyst på T. Ni få en gissning av vad det kan vara, en ledtråd, alla kvinnor har två!

Liverpools yngsta fan!Pappa upp i dagen, hon har lite att se upp till :)

"Dagens Homer Simpson citat"

"Bara för att jag inte bryr mig behöver inte betyda att jag inte förstår."

"Dagens Homer Simpson citat"

"Marge, det krävs två för att ljuga. En för att ljuga och en för att lyssna"

Bärsele, en underbar uppfinning!

   Särskilt när man inte får vara ifred då monstret vill vara nära. Det tackar vi syster för att vi får låna och bära runt lilla Thilda med. Har kollat på tennisen med J idag på tv och bara myst en hel del. J kom hem med frukost till mig, en skagenröre macka, efter att ha varit på stan och ordnat md halvljusen på beamern. Folk är som tokiga där nere. Eskilstuna firar ju 350 år i helgen och jag tror minst sagt att det slagit slint för en del.

   Mitt i rondellen vid kloster kyrka som J åkte i så åker det ut en till bil bredvid honom när han är i rondellen och kör samtidigt. Detta är INTE en tvåfilig rondell. Sen om inte det var nog så stog han i en korsning på stan och blinkade vänster då kommer det helt plötsligt två bilar bakom honom och KÖR OM, är det smart eller tänk om han ej hade kollat i backspegeln och bara svängt vänster då hade de ju kört rakt in i sidan på honom, puckon!

   Sitter och funderar på hur jag skall göra imorgon. Vi är övebjudna till min farbror i Stockholm då de har firara guldbröllop tror jag det var och jag skall eventuellt åka upp med lilla Thilda. J vill ej med så han får glatt stanna hemma så åker jag med pappa. Vi får se hur planerna går. Kort om min helg ikväll blir det en film med älskade J!

Familjeträff och snabbvisit till Katrineholm.
Finn den gemensamma nämnaren!


Idag har varit en händelserik dag. Vaknade klockan 6 på morgonen för då hade damen bestämt sig för att äta, vilket var underligt med tanke på att hon skulle ätit vid 2 på natten men bestämde sig för att sova då. Skönt tyckte jag som fick min sömn. Och eftersom jag vaknade så tidigt så bestämde jag mig för att åka till Katrineholm och hämta en bärsele av min syster så jag kan göra någonting här hemma samtidigt som jag konkar runt på Thilda.

La mig och vila hos syster en stund och blev sedan väckt med hamburgare, skicka notan sen sis! Nej men det tackar vi verkligen för. Slängde sedan över min Thilda på min systers karl, Knut, så jag fick föreviga den bilden tillsammans med lilla kusinen Tyra.

När jag endå var i krokarna drog jag förbi "morfar" som ej har fått hålla i henne ännu så nu har jag även det bildbeviset bara "mormor" som fattas att förevigas på bild.

Så längst upp till vänster är det morfar på bild sen är det kusinträff med systers sambo. Längst ner till vänster vill jag bara demonstrera likheten mellan syster och mig samt att jag inte är den enda galna människan i den här familjen. Båda gillar tydligen att visa tungan, min tunga är alltid med på bild annars :)

Nej nu skall jag gå och umgås med min dotter samt sambo här för det var länge sen nu känns det som!

PÖSS!!!

Lilla Lovisa en jätte bredvid Thilda.

   Haha jag fick en förhandsblick av Lovisa då lilla Frida och Anders var på en snabbvisit idag efter sjukhuset då de skulle hämta presenten de fick ut av os. En amningskudde. Blev måttligt glada över det likaså jag som fick äran att vara den första som fått se deras förstfödda dotter. Vilken skönhet! Lite skoj skall de bli att få ta kort på damerna när de ligger bredvid varandra. Thilda är ju så liten om man jämför trots att hon är född en månad innan. Men hon växer nog till sig :)Så fin liten familj dom blivit, GRATTIS!!! Längtar till de långa promenader vi skall vandra och det trevliga sällskapet!

"Dagens sanna citat"

"När man föder en dotter tar dottern över all skönhet ifrån sin moder
- Källa Okänd"

För er som undrar varför mödrar ser ut som 7 svåra år!

Fler bilder ifrån Hallstaträffen.Min lilla dotter var ett populärt foto objekt men hon är ju bra söt.


Jäkla Lollo ;)

   Här får man för att man ändrar uppfattning omsaker och ting det är meningen att man skall stå fast vid sin första magkänsla! Frida fick inte sin Vincent Frida fick sin Lovisa. Och när vi först började disskutera vad vi (trion, Jag, Frida & Lollo) trodde att vi skulle få gissade Lollo på att Frida skulle få en kille då hon hade den klassiska "magformen" för en pojke vilket i o för sig var sant men jag sa att Frida promt skulle få en tös liksom jag! Sen dessa två sista dagar har jag ändrat uppfattning och trott hon skulle få en pojke då jag tänkte att det måste ju finnas någon sanning bakom dessa normer hur en pojkmage respektive flickmage ser ut hos gravida kvinnor. Fel, fel, FEL!!!

Idag den 2 juni klockan 04:50 kom Lovisa till världen. 3750 gram (Redan större än våran knodd) och hela 51 cm lång. Vi gratulerar de stolta föräldrarna Frida och Anders.


Ska Frida få sin Vincent!?

   Sitter här och väntar spännt på att få höra ifrån Frida igen. Igår så fick jag höra att hennes slempropp gått klockan 23 på söndagskvällen och att hon haft värkar sen igår klockan 07:00. Pratade med henne igår eftermiddags och då hade hon värkar var tionde minut sen fick jag ett mess vid 23 att de skulle bege sig in till sjukhuset "på kvällen".

   Så nu väntar jag på att Anders ska höra av sig och att hon fått sin Vincent, för jag har då sagt att hon ska få en son så min lilla Thilda har någon att gå på dejt med sen. Ska iväg och köpa en lite present till den lille här sen som de ska få. Ska bli kul att få se den lille sen hon som har längtat så att han/hon skall komma. Det roliga r väl att han/hon kommer att vara störreän vad Thilda är nu och hon är endå en månad.

   Jag och Lollo kom på att det skulle vara perfekt om hon egentligen fick sitt barn imorgon för det är den 3e och att då Lollo så väntar sitt andra barn kniper en extra dag och föder den 3 juli för då har vi alla tre fött barn en 3 med en månads mellanrum och det skulle nog vara lite skoj. Men för Fridas skull så hoppas jag det går smidigt, kankse inte så kul att ha värkar ett helt dygn ;)

   Sen är det bara Madde min kompis som skall ha i augusti och mi syster som skall ha i september, vilken barnaskara det blir i år!

En bild säger mer än 1000 ord!


Systemkamera eller inte!?NIKON D60 18-55VR/4GB SD-kort/väska

NIKON DSLR-kamera D60 18-55VR


CCD Effektiva pixlar10,2 megapixel
Bildstorlek max3872 x 2592
Objektiv/motsv 35mm18-55/27-82,5
Zoom optisk/digital3x/-
FokussystemAuto/manuell
Närgräns norm/makro28/-
LCD-skärm/pixlar2,5
LagringsmediaSDHC
Video/med ljudStop-motion/Nej
Video upplösning/bps-
BatteriLithium-Ion
PictBridgeJa
GränssnittUSB 2.0
Vikt utan batt.&kort495g utan optik
Vikt med batt.&kort-
Storlek126x94x64 mm
SökareOptisk
Slutartider30 - 1/4000 sek
Starttid0,19 sek
Största bländaref/3,5-5,6
Blixt/max räckviddJa/ledtal 12
Bildstabilisator


  
Tänkte att man kankse skulle införskaffa sig en sådan här under tiden lilla Thilda växer upp, en bild säger mer än 1000 ord säger de ju så varför nte passa på eller är det en dum ide? det kostar ju trots allt ett par tusen.

Ännu mera finbesök.Sofie och Martin är på besök hos lilla Thilda.Thilda passar på att sova i vanlig ordning när hon får besök.Sofie inviger sin "hållning" av Thilda.

"Nattens citat"

Jag hatar kvinnor för att de vet alltid var saker är.
- James Thurber

RSS 2.0