Fullt ös ikväll men nu stilla ro...

   Har äntligen fått ut min sambo på världsturne, eller ja han försvinner till lokomotivet inatt iallafall, den lusen har ej varit ute själv på hela 3 år så det var på tiden tyckte jag att han äntligen vill ut och roa sig. Mijo har precis åkt hem här, tackar för sällskapet. Har varit fullt hus idag.

   Pappa kom och lämnade min cykel som han haft i sin ägo ett halvår nu som han skulle laga, smart som han var låste han cykeln utan att ha tagit med sig cykelnyckeln han fått av mig, Och som vanligt så skyllde han på att jag nog inte gett den till honom, pappa i ett nötskal vet inte hur många nycklar han har tappat bort, så nu står jag här med en cykel om är låst som jag ej kan använa (inte för jag lär cykla på ett par månader endå)

   Pappa var dock snäll och ordnade med vår nya bänkdiskmaskin vi fixat så nu slipper iallafall Jari diska, han lär ju få och göra endå här hemma den stackaren.

   Har fått lektioner i att spela trummor av mijo får hoppas bara att mina händer orkar med det.

   Bonnies syster körde över Bonnie så jag hann prata lite med henne också när hon lämnade ljus till mig, himla sött av er!

   Spelat streetfighter på PS3 och nu ska jag läsa klart min bok så nog har det varit fullt ös här hemma.

"Citatet"

"Inuti varje gammal människa finns ett litet barn som  saknar sin mamma -
Helen Thomson"

"Dag 88 med karpaltunnelsyndrom"

    Igår brast mina tårar, jag inte kommti så långt med att gråta denna vecka vilket egentligen borde eftersom jag var påväg att föda här om dagen, eller snarare läkarna trodde det om värkarna ej gick att stoppa.Jag var dock positiv när det gällde den saken så jag trodde ju inte det var så farligt i början, bra var väl det så man ej oroar sig alldelels för mycket i onödan men sen kom gårdagens afton.

   Har gått och haft ont i händerna med värk som går upp till armbågarna i flera dagar nu och igår kväll tröttnade jag och bad min sambo kolla på nätet efter vad det kunde vara om det var något speciellt annars skulle jag ta upp det med läakren på onsdag.varet blev Karpaltunnelsyndrom.

   "Karpaltunneln är en trång kanal mellan handlovens ben och ett kraftigt band vid handloven. Genom kanalen går, förutom medianausnerven som är en av handens huvudnerver, också nio senor till de muskler som böjer fingrarna. Vid karpaltunnelsyndrom blir medianusnerven, klämd i karpaltunneln.

    Symtom

Ett ökat tryck mot nerven ger en domnings- och stickkänsla ut i tumme och fingrar. Smärtan kan även stråla upp mot axeln.

Besvären är vanligast på nätterna. Känseln i de fingrar som är drabbade kan i ett senare skede försämras, liksom tummens rörelseförmåga.  "

   Nu vet jag att det är många som drabbas av detta men jag hoppades ju att jag skulle se slutet i tunneln nu för igår svämmade alla tårar över. Nu jag ska tacka moder för att hon skänk mig sina goda gener som gör att man får dåliga leder kanske.

   Har fått höra så fina kommentarer att jag ej ska klaga för jag "har ju iallafall inte bukfetma och ser ut som en strandad val"

   Nej nu blir jag fasen arg min tur att få bli arg utan att någon annan ska ha mage och sätta mig på plats för att jag ska lugna ner mig. Jag må inte vara stor men och jag har en frisk bäbis i magen som i o för sig väger lite för lite men är frisk som sagt MEN att ha en frisk bäbis i en 90 ålders kvinnas mage är inte det roligaste vill jag lova. Jag skakar för medicinen jag går på, Känner mig mer utmattad när jag vaknat ä när jag lagt mig med värken på kvällen, har ont i händerna så de lär man ju inte kunna använda så mycket sen med alla de planer jag har och jag har ingen ork i kroppen så stackars Jari får ju göra allt här hemma då jag ömkar mig och har ont.

   Men hans leende och skratt är det som gör att man tänker att "det blir snart bra skall du se..."


"Fortsättning på dag 89"

   Kom precis på att det finns ju cd-växlare så varför kan man inte ta och köpa hem en dvd-växlare, tänk vad livet skulle vara bekvämt då. Bara slänga in ett par filmer och bädda upp i soffan då har jag en dag planerad iallafall. Nu är det ju bara som så att vi äger ungefär 600 dvd filmer och en annan har ju sett allihoppa så jag måste ju inhandla en hel del nytt om detta skulle vara en ide att köpa.

   Annars så kan man få dagen att gå genom att sitta vid datorn men det är ingen större höjdare att få sitta upp hela tiden så mitt nästa projekt är nog att införskaffa mig en bärbar dator till mitt förfogande då kan jag ha min lilla hörna i vardagsrummet, redigera mina bilder och komma på lite mera intressanta saker att skriva i min blogg om.

   Det var ideerna för idag nu ska vi ha filmkväll här med lite chips och annat gott för vi har fått alldelels för lite tid med varandra. Jag och Jari har mest gått runt och varit oroliga över barnet i ett par dagar, funderat på vad som kommer hända och inte haft något lugn i kroppen men det ska vi se till att ändra nu.

   Imorn kommer Mijo min galne pollack, elr ja just ja han var ju halvkroat också vilket jag så fint fick veta genom min sambo, så går det när man tror man känner människor, har känt Mijo i 10 år nu och det visste jag ej om honom sen träffar han J och avslöjar alla fina detaljer som jag ej vet något om, nej stryk ska han ha!PÖSS!!!

"Citatet"

"En mors kärlek ser inga omöjligheter
- Cornelia Paddock"

"Dag 89"

   Vad gör man när man bara får ligga på sofflocket och tråka, jo man läser böcker jag har på 24 timmar snart läst ut min första bok jag skrev om igår, en bok på en dag hur skall detta sluta måste komma på något mer givande som får tiden att gå. Får ju ha min sambo hemma hela dagen så det är rätt skönt, känns om vi inte hunnit prata och tagit det lugnt sedan jag åkte in på sjukhuset men nuså.

   Imorgon hoppas jag få besök av mijo under hela dagen det skulle vara mysigt alldelels för länge sen vi sågs.

   Har dock övertalat min sambo att vi ska åka en liten liten sväng idag, jag har ju honom med så då ska det gå bra tror jag nog, ska släpa mig ut i bilen och ta en runda för att hälsa på Sarah och vår gamla katt thories, det är något litet djut jag saknar just nu för hon skulle vara det perfekta sällskapet när man bara ligger ner hela tiden. En sådan där pratglad liten jättesöt och sällskaplig katt som gör allt för att man skall känna sig uppskattad, det är något djut jag saknat så vi får hoppas att jag inte blir allt för blödig när jag får se henne en stund idag.

   Läst 48 kapitel ur boken "Sängläge" en bra bok men är lite besviken över att jag ej får några förslag och ideer vad man kan fördriva tiden med i den.

   Har även gått igenom mina papper ifrån sjukhuset, vår bäbis väger bara 850 gram vilket är väldigt lite vid denna tidpunkten men ingen fara, monstret är inte i riskzonen om man säger så och de tror att vikten kommer att öka, ja självklart nu man inte gör annat än att äta när man är uttråkad.

   Hjärtljudet såg bra ut, har fått bilder ifrån ultraljudet som visar hjärtslagen samt bild på livmodern så jag kan se själv att det blivit bättre genom vila, känns skönt.

   Nej, nu ska jag återgå till min bok!

"Citatet"

"En mors kärlek är den källa som ger en vanlig människa kraft att göra det omöjliga
 - Marion C. Garrettey"

"90 sängliggande dagar!"

   Ska öppna en ny kategori som heter 90 dagar. För det är 90 dagar kvar till beräknad födsel, 13 veckor, 2160 timmar. Finns många sätt att se det på. Då jag vet att jag kommer att få befnna mig väääldig mycket hemma och sängliggandes så har jag bestämt mig för att skriva en liten notis var dag om vad som händer i livet och hur allt går för mig för de som vill veta, ni som har ideer på vad man skall sysselsätta sig med när man är hemma hela tiden får mycket mer än gärna komma med förslag!

   Gjorde jag tyvärr ett tappert försök till stimulans idag genom att ta mig ut till tunapark idag med hjälp av Sofie för att få gå ut och gå litegrann. Tyvärr är väl fel ord för det var väldigt snällt av poffen att åka med mig dig men det tog ungefär 1h och 40 minuter att gå ett varv på Tuna för jag är inte den snabbaste av sniglar när jag egentligen inte ska ut och röra mig alls. Vi har nu samlat ihop ca 15 filmer vi skall se under mina 3 månader här hemma.

   Planer att roa mig med här hemma då:  

Börja måla akvarell min första bild är Donkeys små drakbäbisar i Shreck.Rita klart Sofies tattuering tills den 16 mars samt gå igenom de 15 filmer vi har planer för.

Göra klart min scrapbook med bilder ifrån de 9 månader jag beräknas va gravid i.

Sy klart gardinerna till vardagsrummet.

Sy klart det lila lilla satinöverdraget till spjälsängsskyddet.

Göra klart min myshörna med alla bekvämligheter på divanen här hemma.

Lära mig redigera mina egna bilder.

Läsa klart lite böcker, började med "Sängläge idag av Sarah Bilston" som har fått vara sängliggandes hon med de 3 sista månaderna, riktigt kul att se vilka saker som stämmer in så perfekt med en själv i den boken.
Athalus - Tjuven
Amerikas serimördare genom tiderna
Att älska som en porrstjärna
Draken


4 böcker som jag tänkt läsa länge och nu är det dags!

Ta baken ur vagnen och göra klart min finska kurs så man har lärt sig något på vägen.

...fler förslag?!...Tar mycket mer än gärna emot besök, ni vet ju vart jag finns!!!


Första förlossningsmardrömmen!

   Där kom den, den underbara drömmen om min för tidiga förlossning. Det är ju något som inte direkt gör saken bättre iallafall.

  Vaknade upp av att jag kände mig helt matt och slut i kroppen, orkade knappt resa mig ur sängen och min kropp ville endå inte sova, magen värkte så det var bara att gå upp och ta sig lite medicin så slänger man sig på soffan för det har man iallafall en tv så man kan få tankarna på annat håll. Inte för att det hjälpte, jag har legat och tänkt på drömmen alldelels för mycket nu, tänk om jag får föda för tidigt, tänk om min kropp inte orkar med detta och vad händer sen om jag/vi vill ha fler barn? Tänk om tänk om... Oron växer sig rätt fort stark när man är dum att tänka i dessa barnor men det var en så obehaglig känsla jag fick av den drömmen jag hade.

   Sen kom jag och tänka på alla måsten, känner mig stressad som det är nu så det är nog ingen lugnande effekt på magen direkt även om jag har ett barn som är helt friskt, det är något jag är glad över och att jag har en stöttande sambo med familj och vänner. Jag vet att folk gått igenom värre saker men idag kom all min oro fram och då blev det så här.

   Sen ska jag på ett underbart ultraljud på hjärtat med hjälp av Gastrokopi nästa vecka då de ska gå ner i halsen på mig med någon underbar kamera och jag ska få lugnande för att kunna göra detta och få äta på en evigheters evighet, någon som är avundsjuk?

  Men nu har jag faktiskt fixat några av mina måsten, försäkringskassans problem var inga problem när jag ringde så det var skönt och barnmorskan har jag fått tag i samt lite ork i kroppen efter min grötfrukost jag fick av J. Därav att att jag orkar sitta här en kortis.

   Mamma ringde igår och bad om ursäkt för jag ärvt hennes leder och hon sa att det är tur att hon inte är här för då skulle hon jaga mig med blåslampa över vad jag får och inte får göra då hon är orolig, hade tydligen haft samma problem med min lillasyster Frida. Har även en moster (monster Lisen) jag kan ringa när det gäller sådana funderingar och det känns ju faktiskt skönt.

   Tack alla ni som hört av er för at kolla hur det är med mig, nu vet jag hur många som kommer komma på min begravning : )

   Nej nu orkar jag inte detta mer så nu ska jag lägga mig och glo på en Disney för ovanlighetens skull...


PÖSS!!!

Inlagd, Sjukskriven & för tidig förlossning?!

   Kommer att bli ett lååångt inlägg det här för de som vill veta hur jag haft det och hur min bäbis mår.   

   Detta är allt som gått igenom mitt huvud de senaste dagarna. I måndags kom jag till jobbet och skulle gå på mitt korta nattskift jag har då jag har varit halvtidssjukskriven sen den 18 december. Det gick inte som jag hade planerat det hela. Det har hänt ibland att jag får som små krampanfall i magen som brukar gå över, då de säger att jag har foglossning/symfyseolys som gör att min mage även den krampar och får samma symptom som du får när du har foglossning i höfterna så har jag tagit det som att det skall kännas såhär och detta var inget undantag.

  Nog är jag envis, brukar sätta mig ner på jobbet så brukar det gå över på en halvtimme men denna dag gjorde det så ont så tårarna bara sprutade och jag tänkte att det är og dags att tänka på sin kropp och gå hem. Arbetsledarne som jobbade då övertalade mig dock att jag åtminstonde skulle ringa till sjukhusrådgivningen och fråga om råd vilket jag gjorde och blev vidareskickad till en barnmorska på Mälarsjukhuset.

   När jag kommer fram tycker hon att jag för säkerhetsskull skall komma in till förlossningen då det är bättre att kolla upp mig än att göra en koll för lite när det sen visar sig att det skulle kunna ha hänt något. Så jag tar min lilla bil och åker upp, känner mig lite missanpassad dock när det kommer havande kvinnor som skall föda samtidigt som jag och när folk i korridoren skriker ut sina smärtor, där står jag i vecka 27 och gråter över småsaker tänker jag och vill bara hem.

   Blev inskickad i ett rum där jag fick kolla hjärtljudet på bäbisen (jo jag stavar det så jag vet att det är fel) det tog en kvart att finna en bra punkt att pricka in det på envis sak vill jag lova.

   Hade kontaktat J så han var medveten om att jag skulle dit men sagt att det ej var någon fara för att ej oroa honom i onödan trode ju inte det var så allvarligt.

   Läkaren kom, gjorde ett ultraljud, kollade njurarna, jag kunde till och med räkna tårna på den lilla fick ett litet leende bara där. Allt såg bra ut när det gäller bäbisen och alla de prover de tog såg normala ut, bara att bäbisen låg lite tokigt men har fortfarande utrymme så de trodde läkaren att det skulle ändra sig. Sen gjordes ett vaginalt ultraljud för att mäta livmodershalsen. Där kom det.

   De visade sig att jag har haft förvärkar och det har jag haft sedan vecka 18 redan så den normala livmoders vägg som skall vara på 5 cm var bara på 2 cm vilket gjorde läkaren väldigt orolig, hon frågade om vattnet gått och jag hade problem med att kissa eller om det kommit blod men inget sånt som tur är. Jag blev inlagd på direkten och fick kortison tabletter som skall hjälpa barnets lungkapacitet utifall det skulle ske en för tidig förlossning.

   Nu blev jag rätt skakis och hade tårarna i halsen men lugnade ner mig så jag kunde ringa till j och förklara läget, det hade nu gått 2 timmar sen vi senast hörts av och han var väl orolig bara där. Men för att få honom lugn så han kunde lugna ner mig så kunde inte jag drabbas av panik. Han kom till sjukhuset med en massa saker och vi skulle inte få reda p något mer under natten utan de skulle ge mig mediciner och hoppas på att värkarna avstannade så de kunde göra ett nytt ultraljud på tisdagen.

   Fick strikta order om att ligga i sängen och inte ens få gå upp och gå förens eftermiddagen dagen efter. Det kännr inte så bra om till och med en liten gångpromenad är allvarlig. Men J var där och han håller mig alltid lugn så det är tur att jag har honom.

  Dagen efter hände det inte mycket, fick tabletter som skulle stanna värkarbetet och det gick väl bra om man bortser ifrån att jag känner mig som en gammal kärring då biverkningarna består av att jag skakar hela tiden. Fick ett litet besök av min väninna Natta också som är sjuksköterska på Mälardalen, det tackar vi för. Så man tar bort lite allvar i vardagen.

   Igår kväll klockan 20 fick vi äntligen tag i en läkare som gjorde ultraljudet på mig, tycker hemskt synd om alla vitrockar som springer runt där då det var mycket operationer och vissa jobbade dubbla pass men jag var himla orolig när jag ej får veta hur det är med min lilla i magen. Läkarna säger att man aldrig skall be om ursäkt för att man är frågvis men jag kännde mig hemsk när jag tyckte att det fanns så många andra där som hade det värre än jag för att de födde men som sagt inte tänkte jag att o jag ej tar det lugnt kunde det hända mig också.

   Ultraljudet gick bra som tur är, bäbisen väger lite mindre än vad den ska men det var ingen fara även om jag tänker mycket på det, min livmoder såg bättre ut men jag blev heltidssjukskriven på direkten och får inte utföra varken vanligt hushållsarbete så som dammsugning eller ens ut och gå alldelels för mycket utan bara ligga hemma och slöa. Vissa kanske tycker det är skönt men en annan som är äldigt aktiv så känns de lite bittert men hellre ett frisk barn och inte en tidig förlossning.

   De ville försöka få ordning på allt så barnet inte skulle komma innan vecka 35 iallafall men de har förberet barnet utifall jag skulle få åka in för tidigt. Jag kan få gå på dropp men då måste jag ligga inlagd därav att de försöker att stoppa värkarbetet så man får ligga hemma där man kan känna sig trygg. Så jag fick till sluuut åka hem och få sova.

   Får tacka och älska min kära sambo alldels otroligt mycket nu då jag vet att han måste ställa upp och göra en himla massa mer än innan, tur att han inte är den som är den som han ligger på sofflocket och jag får städa annars. finns ju sådana karlar med så. Men jag är glad att han är precis som han är. ser fram emot filmmaraton med Natta och min lilla Poffs besök, nu ska jag väcka odågan så vi kan åka tillbaka till sjukhuset för en till undersökning.

   Hoppas de som ville få lite klarhet i vad som hänt fått det, jag tar gärna emot massor av besök då jag ej kommer att få gå ut mycket, inte mycket te bilkörning för min del.
PÖSS!!!

Gravid v 27!

 

  Det är fint att jag råkade hoppa över min gravidvecka nummer 25 så jag har varit en hel vecka i förtid hel tiden men har nu upptäckt mitt lilla misstag så det jag skrev förra veckan bland mina små kategorier här på bloggen gäller ju då tyvärr fortfarande men denna

Statt brinner, Eskilstuna!   Fick en smärre schock när jag vaknade här precis och upptäckte att det var i min stad det brann. Att hela huset sen är övertänt men som det låter alla evakuerade som tur är men en stor tragedi måste jag säga. Har vi inte haft tillräckligt med bränder på krogar, restauranger och hotellskandaler här i stan redan.

   Nu vet jag ju att det som vanligt kommer bli ett himla snack om HA här i staden och att de tar över mer och mer i o med organiserad brottslighet men jag tror även att polisen kommer göra sit jobb men snack det blir det alltid.

   Ming brann ju ner här för en tid sedan och är nu helt resturerad, en av Eskilstunas mest populära restauranger tror jag, där ansåg man att sabotage såklart låg bakom då man fan en gatusten inslängd genom rutorna. Är glad att de öppnade upp igen för det är en alldelels för folkkär restaurang för att få försvinna ifrån Eskilstunas gator.

   Krogen Harrys som ligger ett stenkast ifrån Statt har brunnit två gånger men står nu uppe igen och Statt har som sagt redan fått ett litet bakslag när de fick stänga igen tack vare ett vattenlekage som troligen var sabotage rätt över dansgolvet. Hemskt att detta skall ske nu.

   När skall detta sluta eller snarare vart, det är ju hemskt att det skall behöva hända så mycket här vad är det för värld man lever i, hoppas bara att alla klarat sig bra och att något händer snart!

Senaste veckan, bröllop, dop och kryssning!

                               

   Man hinner med mycket på en helg om man bara vill. Lördags var det Bröllop som sagt i Ludvika mellan Madeleine och hennes Henrik, ett vackert par det där. Sen bar det av hemmåt på dop med min sambos kusins dotter och på eftermiddagen så åkte jag och J iväg på en kryssning till Åbo. Och nu har jag äntligen tagit baken ur vagnen för att lägga ut lite bilder som jag skrivit att jag SKA lägga ut, jag sa ingenting om att jag skulle vara snabb på den fronten : )

                                                            

  Lilla Ellen blir döpt, med på bild e såklart pappa Michel och mamma Milla till höger och Ellens gudföräldrar som är syster till fadern, Carolin med sin sambo Micke till vänster. Tyvärr blev det inte mycket bra bilder på kryssningen om man inte vill sätta ut en bild på en vinglande J men jag tror jag e snäll och står över det hur söt han än må vara!

Årets mest saknade fick sin Oscar!   Jag har alltid varit ett stort fan av Heath´s filmer och när han gick bort här förra året så fick jag för första gången tårar i ögonen och trodde inte det var sant när min sambo hörde av sig på natten och sa att han var död. Må jag vara blödig men när jag endast har haft en skådespelare i hela livet som jag uppskattat att se på bio så pass mycket och han går bort när jag tror att han har så mycket att ge så finner jag inga ord.

   När jag däremot såg The dark knight så ansåg jag att det fanns ingen annan som skulle passa som den rollen han gör, det finns bara en Joker. Så jag tycker det inte är mer än rätt att han fick en Oscar för den prestationen ett fint sätt att bli hedrad på! Den första sen 1977 att få en postumt Oscar.

   Den första filmen jag såg med Heath var 10 orsaker att hata dig och den har jag sett ett flertal gånger efter det och det kommer fortfarande vara en av mina favoritfilmer hur tjejjig den än må vara.

   Så idag vaknade jag glad av denna vetskap och kommer att le hela dagen för den skull.

Nyvaken, mätt & uttråkad!

   Det är ungefär hur man kan beskriva min morgon, ska till jobbet klockan 17 och jag vet inte om det är speciellt spännande om jag skall vara ärlig.

   Monstret tycker om att hålla mig vaken på nätterna, är så skönt att ligga i nya sängen men att det skall sparkas så förbenat när man ska sova är ingen höjdare. Och nej vi vet ej vad det är för kön på monstret i magen jag bara kallar henne för "hon" eller monstret och om det är riktigt illa så har hon fått heta mitt lilla virus.

   Andra kallar henne för bullen, förmodligen för man jobbar på en brödfabrik, haha.Jari har inget namn än förutom bäbisen kanske. Just nu värker mest "skelettet" kan inte beskriva det på annat sätt mellan höfterna så ryggen gör ont heeela tiden, vikten är kvar på 4 kg men det kommer väl. Har inte direkt fått något sug efter något men nu efter kryssningen så har det ju blivit en del godis vill jag lova.

   Lite kul, fick förfrågan om jag har tappat mitt hår eller mina tänder här precis, första gången jag hört någon tappa sina tänder när de blir gravida men det hände tydligen min kompis moder så.

   Nej ut i solen sen iväg te slaveriet.
PÖSS!!!

Gravid v 27!

Barnet


   Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka
30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

Vikt 1 kg.


Mamma


   Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

   Klockan 11 på morgonen får jag ej sova utifall att jag skulle få för mig att ligga kvar så här pass länge i sängen. Och klockan 01 på natten är det också en himla fart i magen alltid samma tider tycks det så då vet jag vad jag har att vänta och vilka tider jag lär få vara uppe : )


Klåda
   
   Det är vanligt att gravida drabbas av klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden eller kanske lider du av vätskebrist. I allvarliga fall kan klådan bero på förändringar i levern. Berätta för barnmorskan om din klåda så kan hon hjälpa dig med eventuell behandling.

http://www.vardguiden.se/templates/PregCalendar.aspx?c=3292&ArticleID=5522


   Var hos hjärtläkaren igår och det var väldigt intressant, skall få göra ett ultraljud iom 2-3 veckor på hjärtat finner de något fel så skall de gå ner genom strupen på mig för att göra en närmre kontroll. Hoppas inte på det sistnämnda men som det ser ut så ser det himla bra ut, hade världens underbaraste läkare igår. En som vet vad hon talar om, är nogrann och uppmärksam.
    Hon trodde däremot att jag hade något fel på mina lufyvägar så jag ska få en remiss och kolla allergier. Mitt medfödda lilla hjärtfel verkar ej finnas där men hjärtklappningarna samt smärtan i bröstet som sitter på samma ställe och är obehagligt kan ha helt andra orsaker, får veta mer efter jag genomgått ultraljuden och det andra roliga jag skall få göra men det känns bra iallafall.

   Nu gör j mat till mig här har precis haft besök av Michel, Milla och lilla Ellen. Michel är en lirare på trummor på guitarr hero vill jag lova, nej nu äta sen jobba!
PÖSS!!!


Snodd ide till inlägg ifrån Madde, fy skäms!

Ta fram kontaktlistan i din mobil och kolla upp följande:

Har du pussat nummer 2?
Aleks, icke!

Vad har du för relation med nummer 20?
Cocos, min "lilla" väninna som numer bor i GTB!

När ska du träffa nummer 30?
På Hallstahammar träffen om jag ej skall föda då.

Är nummer 18 söt?
Min chef, icke!

Vad var ditt första intryck av nummer 13?
En pratglad finska som svarar sjo på allt, min svärmor!

Gillar du nummer 14?
Nja, gilla kan jag väl inte påstå. Instämmer med Madde.

Har du träffat nummer 3 den senaste månaden?
År sen, visste inte ens att jag hade hans nummer kvar, haha. "Hockey Tompas kompis"

När ska du träffa nummer 26 nästa gång?
Elle på jobbet, var o varannan dag jag jobbar.

Är du nära vän med nummer 23?
Sambons kusin känner jag ej så bra tyvärr.

Har du gått på bio med nummer 4?
Nej.

Skulle du kunna gå ut med nummer 35?
NEPP!!!

Vad pratar du och nummer 5 oftast om?
Senaste tiden så var det om hennes systers bröllop jag var på i helgen :)

Skulle du kunna ge nummer 9 en kram?
Redan gjort.

Vad har du och nummer 24 för relation?
Glassbilen säljer min glass.

Vad skulle du vilja göra med nummer 25?
Min systers bästa kompis Erik, träffar jag när som hellst, underbar människa!

Vad är det bästa med nummer 8?
Annzo en levnadsglad liten pryl!

Brukar du och nummer 16 träffas?
Mycker mera förut , nu jobbar Carro dag och jag natt.

Bröllop, dop & kryssning!

   Här har man hunnit med mycket en helg, var som sagt på bröllop i Ludvika i lördags, ska roa mig med att lägga ut lite bilder imorgon för jag har precis kommit hem ifrån jobbet och är helt slut, räknade ut idag hur mycket jag lyftit på jobbet. Kom upp till 9060 kg på 5 timmar!!! Suck vad skönt sängen lockar.

   Det blev dop i söndags också, himla roligt att vi blev bjudna på Jaris kusins barndop. Lilla Ellen sa inte ett ljud när de h'ällde vatten över pannan på henne hon bara hängde där och undrade väl mest vad prästen höll på med. Hon är himla söt med sin söta kalufs hon skaffat sig. Får besök imorn vid lunch av hela den familjen, ska bli mysigt att själv stå där i sommar med en liten knodd och kunna hålla dom sällskap : )

   Därefter, närmare bestämt 16:35 begav vi oss till Sthlm för att åka med Amorella till Åbo. Himla mysigt, bjöd odågan min på all sprit i baren och hade himla skoj. Tyckte vi fick en fin kommentar när vi skulle äta mat och servitrisen undrade om även jag ville ha en appertif. Sjölvklart tackade jag nej och sa att jag är gravid så det är nog en dum idé, fick då till svar med en liten finsk brytning "Jaha, jag som bara trodde du var tjock.." haha, tyckte jag var rätt roligt faktiskt.

   Sådär då har jag hunnit skriva en kortis idag vad som begav sig till helgem, på återseende imorgon för nu ska jag kolla in Jaris nya spel sen bär det av till sovrummet för att spela Sega Mega Drive, inget annat vet nog vad ni tänkte där era löss.."Var er själva, alla andra är redan upptagna!

PÖSS!!!

Min lillasyster fyller 16 år idag!

   Och eftersom jag inte har den lilla damens fungerade telefonnummer så lägger jag ut ett inlägg på bloggen och grattar henne så hon inte tror att jag glömt bort henne!

   GRATTIS MLI   , hoppas du får en dag fylld med kärlek och fina gåvor, skänker dig massor av kärlek här hemifrån Sverige, lillasystrar med mor bor nämligen långt uppe i Norge men kärlek kan färdas långt.

   Jari hälsar här också, nu skall vi göra oss kara för en liten minisemester, en kryssning te Finland en sväng. Har precis varit på Ellens dop som är Milla och Michelles dotter, Jaris kusin och igår fick jag äran att deltaga på bröllop uppe i Ludvika när min kompis Madde gifte sig. Ska lägga ut lite bilder ifrån helgen när jag kommer hem för nu skall jag packa här.

Dagens outfit!   Tror jag äger för många jackor och skor för jag har alltid olika på bilden, nu är det ju mest jackor och ytterkläder jag har visat i dagens outfit i det kalla vädret men snart hoppas jag få lägga ut mina nytagna bilder med lite olika fashions för en person med gravidmage :)

   Den som väntar på något gott!

Gravid v 26!

 
   Är det nu man skall vara i sjätte månaden, det vetta teusan, nu vill jag faktiskt få lite mage, tycker det e fint men tungt att bära dock! Börjar kännas i ryggen även om jag ej är så stor men man har ju turen att få alla roliga "biverkningar" när man är gravid så ryggen känns som det minsta problemet just nu.

Barnet


Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.

Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Vikt 900 gram.

Mamma

Du har nu klarat av två tredjedelar av graviditeten. Nu har du nog ökat cirka sju till tio kilo i vikt. Hela kroppen påverkas av graviditeten.


Källa: http://www.vardguiden.se/templates/PregCalendar.aspx?c=3292&ArticleID=5522

   Vägde mig hos barnmorskan och vikten är densamma har ökat 4 kg i vikt. Sen mätte vi magen och jag ligger under genomsnittet på 22 cm, behöver ej äta järntabletter vilket jag tycker är bra för magen brukar ej tycka om dessa tabletter och jag har redan problem med magen. Mina värden har ökat vilket är ovanligt men skönt då jag slipper detta som sagt : )
   Mår rätt så bra men får som sagt ont i höfter och rygg väldigt ofta men det hör väl till. Och att gå på profylax kurs är nog ingenting jag behöver tänka på, fick en riktigt obehaglig hjärtklappning i helgen när jag fick lite panik då det gjorde ont så det känndes bak på ryggen men min älskade sambo "talade" mig igenom det där så jag lugnade ner mig, tackar honom för att han är så go och förstår mig som han gör!


Utmaningen..

...Jag måste ju anta utmaningen 6e bilden som min vän Madelojni så fint utlyste. Nu är bara problemet att jag har alldelles för många mappar med bilder så jag hade lite svårt att veta hur jag skulle göra men har nu här två alternativ.

1a är minmapp med alla de andra miljaredrs mappar i, 6e mappen med bilder i, 6e mappen i den och sedan sjätte bilden... Mina små odjut och jag.2a alternativet är min privata mapp med bilder, 6 meppan i den och så 6e bilden, den är ifrån Hallstahammarträffen förra året i en kall fors.


Nya James Bond kameran, något för teknikfreaket!?


"Sköna James Bond-vibbar med

Den här lilla videokameran är långt ifrån något tekniskt underverk. Men den ger sköna James Bond-vibbar.


   Säkerhetsföretaget Swann lanserade i torsdags videokameran Moviestick. Upplösning är bara 177 gånger 144 pixlar i formatet 3GP. Videofilerna lagras på ett microSD-kort och batteriet räcker i mediokra 2,5 timmar.


   Alla tråkiga specifikationer åsido - tänk om man hade haft en sån här liten rackare på 1980-talet.

För alla oss som växte upp med Roger Moore som agent 007 känns en videokamera som får plats i ett tuggummipaket som tung nostalgiteknik.

Kameran som väger under 200 gram kommer kosta en knapp tusenlapp när den släpps i butik nästa månad. "


Är det inte charmigt i agenternas värld skall allt vara så litet som möjligt medans i vår värld vi lever i så sägs det att ju STÖRRE dessto bättre, eller?

Artikel hämtad ifrån prylportalen på Aftonbladet, skriven av: Hampus EngstedtDagens outfit och charmkurs!
   Förstår inte varför inte J uppskattar mina små poseringar jag har när vi ska ta kort för dagens outfit, tycker jag lyckades alldelels utmärkt på denna bild, vad tycker ni?!

4 års middag!   Det är inte alla som får en sådan lyxig måltid när man ska ha finmiddag och fira hela 4 år. Men nu var det ju faktiskt såhär att vi hade köpt hem rostbiff och mat så vi kunde göra potatisgratäng med annat smått och gott, champagne till Jari och choklad till mig :) men jag menar vem kan neka att handla av basketspelaren i Sibyllaköket utanför Ekängen, han är ju för rar, en sådan människa skall öppna eget och servera när han har så god hand om sina kunder.

  Chokladen är kvar och champagnen uppdrucken men gott det var det.

   Någon mer som åstadkommit något såhär romantiskt mer än vi? jag har några små roliga saker som jag vet folk har gjort i romantikens hetta så som:

1. Pojkvännen glömde bort alla hjärtans dag och åkte till statoil för att köpa en Coca Cola burk te flickvännen jag menar vad slår det om inte nummer två.

2. Killen spillde kaffe på golvet och när han väl var där nere och torkade upp det så tyckte han att det var ett ypperligt tillfälle att fria på vilket han gjorde, hon svarade faktiskt ja!

   Någom som har något mer att tillägga såhär när alla hjärtans dag kommer i flygande fart sänd en kommentar så ska vi radda upp lite mer roligt människor har gjort!PÖSS!!!


Problem..

...med att alla mina bilder bara försvann så nu har jag fått gjort om alla inlägg och lagt ut dom igen ju, himla trist : (

Skriva en massa och sen vilja att man ska kika på mina bilder så kan man inte se dom men nu verkar problemet vara löst så nu är jag glad en stund till!

PÖSS!!!

Eagle Eye film recension!   Är man ett liten fan av Shia LaBeouf och action så skall man bara se denna film där dom faktiskt gör en liten grej av USA´s övervakningssystem. Hur lätt det är att förstöra någons liv om man kan och vill genom att ha GPS i mobiltelefonerna och få folk att göra saker genom att hota deras familj.

    Michelle Monaghan spelar Rachel Holloman som tvingas på flykt med Jerry Shav som då spelas av Shia LaBeouf. De är för varandra två stycken helt vanliga främlingar som tvingas att jobba ihop tack vare ett mystiskt telefonsamtal de båda får ifrån en kvinna de aldrig mött som hotar dom till livet och deras familj. Den okända kvinnan tvingar dom in i olustiga situationer fyllda med biljakter och action. Kvinnan använder sig av all dagens teknologi för att få dom vidare till det hon vill att dom skall göra med alla medel som krävs.

  Under hela färden blir de jagade av FBI genom hela Usa och deras mål verkar vara Pentagon, varför de vet de inte bara att kvinnan på andra änden telefonen verkar veta allt om deras liv, familj och deras omgivningar.

   En fullspäckad action som får dig att fundera hela vägen fram till slutet, se den!!!

   Se trailern:
http://www.youtube.com/watch?v=izKnAVUAXFA

Liverpool ute ur Fa-cupen!

   La mig något sur igår när Everton sätter bollen i de sista minutrarna av förlägningrna igår. Ibland undrar jag vad vissa spelare håller på med, Leiva som inte vet hur man tar bollen av en spelare utan fäller dom istället, han lyckades med samma bragd i förra matchen och alla andra matcher också för den delen, siktar in sig på benen istället för att göra en snygg fällning vilket igår då resulterade till ett rött kort. KLANT!!!

   Trist att Gerrard fick bytas ut efter 15 minuter men han behövs till helgen då de får ge järnet, ny dag och nya tag. Carragher va den som tog över kaptens bilden och han hördes också mest på plan igår, tyckte han spelade in sig rätt bra på slutet där. Det var ju bara det att om nu Alonso ska ta över alla frisparkar och hörnor så kan han ju sikta på att inte sjuta bollarna över alla spelare eller sikta in sig på det som står lite längre bak då Evertons alla långa spelare håller sig långt bak på en frispasrk för att nicka bort bollarna. Inte en enda boll gick ju in.

   Sen förstår jag inte hur de alltid lyckas missa en spelare som oftast blir helt fri i straffområdet det får ju bara inte hända, fasta situationer är inte Liverpools bästa sida tror jag då de ofta tappar markeringarna där. Jag säger inte att jag skulle gjort det bättre själv men det händer match efter match och snart tycker jag att de får ta och träna upp sig på den fronten för jag tröttnar på att se sådana enkla misstag.

   Dossena´s inlägg igår höll inte den bästa av kvaliter det får han jobba på även fast han sprang på rätt bra igår.   

  Kort och gott det började bra men efter Leivas röda kort så blev vissa spelare lite vilsna på plan igår och allt fungerade inte som de skulle, Dossena sprang inte lika mycket och Kuyt såg rätt vilsen ut när han fick flytta runt till så pass mycket olika possitioner efter utvisningen så hans vardagliga form med allt löpande såg man inte mycket av tyvärr.

   Nej som sagt ny dag och nya tag, ser fram emot helgen nu istället då jag ej kan gå och vara sur hela dagen över gårdagens match.

Gravid i v.25!

Barnet

   Nu börjar sista tredjedelen. Det händer inte så mycket utvecklings-mässigt utan barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. Barnet kan känna igen din röst. 

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer. 

Vikt 800 gram.


Mamma

    Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.

   Jag var hos barnmorskan på kontroll idag där vi disskuterade allt mellan himmel och jord samtidigt som vi försökte leta efter det lilla monstrets hjärtljud, mycket sparlkar men inget hjärtljud. Det måste ju bli en tjej så envis som hon är : )
Mina värden var stabila, behöver ej äta järntabletter då de värdena ökat vilket tydligen är ovanligt men bra såklart.

   Har fortfarande bara gått upp 4 kg och när vi mätte magen så var den som sagt liten men låg precis under genomsnittet så den kommer nog ifatt den med.


Jim Carrey i största allmänhet!

   Är det nån merän jag som fastnat för denna allt för galna människa!? Hans två riktigt första skruvade komedifilmer som han var huvudskådespelare i är två av min absoluta favoritfilmer. Han har självklart gjort fler filmer innan men inga som dessa tro mig!


Ace Ventura - Pet detective
, en mycket udda roll där han får spela ut all sin humor i en helgalen film som handlar om en djurdetektiv som spelas av jim Carrey. Han blir indragen i att få leta upp snowflake som är en delfin och en mycket känd maskot till en känd amerikansk fotbollsklubb. Ingen tror att han skall klara detta uppdrag och det finns många inom poliskåren som vill se han misslyckas men Ace är inte den som ger upp så lätt och sätter alla på plats i denna helskruvade komedi ifrån 1994. SE DEN!

Trailer, fattas lite på slutet men denna trailer är ju för underbar!
http://se.youtube.com/watch?v=_zbne0I_LI0


Ace Ventura - When nature calls
  Uppföljaren till förra filmen och denna gång är han ute i djungeln på jakt efter den vita fladdermusen, det enda djur som Ace inte avgudar. För att inte urinvånarna skall ut i krig så måste han föra tillbaka den ökända fladdermusen till sitt näste som blivit bortförd utan vare sig förfrågan om lösensumma eller annat, en uppgift som inte alltid är så lätt särskilt inte om man har tidsbrist men jakten fortskrider.

Trailer:
http://se.youtube.com/watch?v=p9o45ApqjSo&feature=relatedBruce - The Allmighty
: Vad skulle du göra om du fick vara gud för en dag? Det är vad som händer Bruce Nolan, en nyhetsreporter som försöker bryta sig in och bli nyhetsankare nummer 1, När allt går emot honom finns det bara en man kan skylla på och det är Gud spelad av Morgan Freeman. Men när man inte får som man vill och man klagar för mycket kanske man skall tänka två gånger om man inte tror sig kunna göra det bättre själv. Gud låter då Bruce ta över alla hans krafter för att visa att det är inte så lätt som det ser ut alla gånger och man skapar sig sin egen lycka. Jennifer Aniston som här spelar Bruce´s sambo Grace gör här ett roligt inhopp när hon får stå ut med Bruce´s olika galenskaper. Film ifrån 2003.

Tralier:
http://se.youtube.com/watch?v=QAK5sJ77J78


Fun With Dick and Jane 
När man förlorar sitt jobb, sitt liv och sin karriär och dessutom är på gränsen
till personlig konkurs så måste man dra till drastiska åtgärder. Frun blir även hon indragen i allt som är påväg att hända spelat av Tina Fey. Tillsammans blir de, de nya Bonnie and Clyde med alla diverse utklädnader som hör till. Denna film finns i många olika versioner då den har varit väldigt populär att göra remakes på. Denna version ifrån 2005.

Trailer
http://se.youtube.com/watch?v=ubWVznIj_xg

YES man!!!

   Måste ju bara skriva in lite recensioner på nya filmer som jag sett på den senaste tiden och det är ju en del men vi tar några av favoriterna, var på bio i söndags på: Yes Man med min favorit skådespelare Jim Carrey.  Denna film handlar om Carl Allen (Jim Carrey) en man som gömmer sig hemma, aldrig går ut och tycker livet inte är värt att levas. Han säger nej till allt, att gå ut med vännerna är inget som lockar och han hittar på bortförklaringar för även fast personen i fråga kan stå precis utanför ett skyltfönster och se att Carl pratar i telefonen i videobutiken och inte sitter hemma som han så prompt påstår.

   Hans bäste vän Peter som spelas av Bradley Cooper får nog när Carl inte dyker upp på hans förlovningsfest och ställer honom ett ultimatum, börja lev ditt liv eller lev ensam.

   Carl går då på ett möte som handlar om ordet Yes, man skall säga ja till allt vad det än är det spelar ingen roll om det är moraliskt fel eller ej för det kommer alltid något gott ur det hela.

  Det är nu allt det roliga börjar och det är på detta sätt han träffar en lite udda tjej som han springer på genom att han måste köra en hemlös kille till en park, får soppatorsk och måste gå hela vägen tillbaka för att tanka inne i stan.

  En mycket sevärd film fylld med många skratt och för er som älskar jim Carrey så är detta en film helt i ert slag så se den!!!


Trailer:http://se.youtube.com/watch?v=Q-Z_CUYh2Sk

Volvo varsel Eskilstuna?!

   Idag var det meningen att man skulle  vakna upp lycklig och le resten av dagen, har nämligen varit tillsammans med min bättre hälft i 4 år denna vecka, så hela vecka 6 varje år skall man ha ett leende på läpparna. Då smsar han ifrån jobbet och säger att alla skall bli inkallade till ett stort möte på Volvo så man gissar ju på att det är ett varsel igen. Kan inte påstå att det känns något vidare just nu särskilt inte när vi ska ha barn och skapa oss en familj enda jag tänker på just nu.

                                                      

   Och om inte det är nog så väntar jag på att försäkringskassan skall ringa så jag vet vad som händer med min havandeskapspenning, nej ingen bra dag idag alls, varför kan inte allting bara sluta gå emot en och kan det inte komma något bra ut av det. Självklart så ser jag fram emot att vår lilla familj ska bli tre men man blir bara dyster.


   Tycker synd om de människor som blev varslade förra året ifrån Volvo som precis fått barn, byggt nytt hus och som sen som sagt blivit av med jobbet, vissa får sälja sitt hus och allt det som de byggt upp.Sen gör det inte saken bättre att när man som vuxen människa sparat pengar varje månad, kanske levt lite snålare och fått ihop tiotusentalskronor som man vill lägga på en lägenhet där man vill leva i sin framtid då säger socialen eller vilka det nu kan vara att "Ja men om ni säljer er lägenhet och er bil så får ni ut si och så mycket pengar så kan ni leva på det i 1 år etc..."

   Varför skall man behöva slita och snåla för att man vill ha ett bättre liv om man endå bara skall kasta bort det då kan man ju lika gärna stoppa alla pengar i madrassen som Jari säger och leva över sina tillgångar för i dagens sverige är det inte värt något att vara duktig för man får endå ingenting för det.

   Klart det blev varsel, 75 pers skall bort!

   Nej usch säger jag bara, hemsk dag, ska gå och lägga mig i soffan och mysa till en film så kankse man blir liiite gladare iallafall.

PÖSS!!!

Alla hjärtans dag presenter!?   Någon som vill ge bort en rolig alla hjärtans dag present så har jag ett tips: www.bluebox.se

   Boken för gravida köpte jag där, en liten charmig bok där man kan skriva vad som händer med magen och modern vecka för vecka, himla mysigt att faktiskt komma ihåg allt man går igenom i gravioditeten, så ett tips till den blivande mamman. Man får skriva hur man mår, vad man tänker på och även fader har några rader att lägga till sina tankar i. Finns även en bok om kärleksförklaringar som man själv kan fylla i!

   Vododockan är min favorit, köpte den i silver, den matchade köket : ) ett knivställ för den vågade med knivar som e riktigt bra faktiskt!

  Brödstämpel. En liten kul detalj om du skall bjuda på fruksot på sängen, en bild säger ju mer än tusen ord sägs det. Man stämplar bara på brödet innan rostning för att säga det man allra hellst vill ha sagt denna dag.

   Och för den som tycker om gamla filmer och vill bli lite nostalgisk så är ju Psycho drapperiet ett måste till badrummet!

RSS 2.0