Pictures - Första gången i livet vid stranden



Första gången Thilda fick bada "i det fria" ;)


Kan inte sova i värmen..

  ..och sitter här och spånar på dykhus och undervattenskameror. Ja man kan väl få drömma! Sitter och saknar en massa människor också, man kan ju hoppas att man denna gång får något svar ifrån någon. Det skulle vara fint eller trevligt om ine annat.

   Inga planer för dagen men man vet aldrig vart den kan sluta. Igår blev det ju Sundbyholm gånger 2 och bad gånger två för lilltösen då hon verkar tycka det är det roligaste som finns. Jag själv har fått världens solbränna vilket jag inte kan förstå då jag satt i skuggan och hade det bra med de andra små barnen ;)

   Ja som sagt vi får se vad denna dag bjuder på, man kan ju hoppas på många skratt och lite fotografering kankse det skulle vara fint!

Picture - The sunset of my life



The sunset of my life!


Sitter och blir bjuden på mat av Sofie. Sy...

20100629851 (MMS)

Sitter och blir bjuden på mat av Sofie. Synd kom vi på, att det är halva priset på mat och dryck :) Thilda är lycklig för hon fick precis ett rån och snor mammas vatten som hon spottar ut över hela sig men lika glad är hon för det :)


Newborn - Ett litet guldkorn

   Jag kan ju inte låta bli att sitta och pilla med gamla bilder när dessa små guldkorn dyker upp. Detta är lilla Ellie som jag fotade föe en himla massa veckor sedan, innan ,mina studier så hon har blivit en stor tjej men här var hon pytteliten tösen ;)

   Nu skall jag och Thilda bli bjudna på mat här av tans Sofie, sikket lyx!




Baby picture - Thilda 1 år

   Idag har vi varit ute på landet och lekt i gräset hemma hos Sarah och hennes nyfödda lilla dotter Novalie 8 veckor. Då Sarah var försenad kunde jag inte låta bli att fota lilltjejen lite och här är en av de underbara bilderna jag fick. Tänk att man kan få så mysiga bilder på sitt barn bara man sänker sig till deras nivå ;)

   Inte mycket bloggande idag heller, har för många bollar i luften och nu skall här städas innan jag sätter på en stycke film. Men först ska denna bild ut på fotosidan.

   PÖSS!!!




Ps, försökte publicera detta inlägg vid 20 se vad bra det gick *muttrar* Ds!


Tillbaka till mammaledigheten!

   Då var skoltiden slut, midsommar över och utgången med töserna förbi. Detta innebär att då juli är en död månad när det gäller att jobba som make up artist att jag kommer att lägga mycket energi på att fotografera och styla till fotosessioner som är inbokade. 

   Imorgon börjar åter igen min mammaledighet. Vi skall även skriva in lilltösen på dagis som hon skall börja på i september så det ska bli spännande vart vi befinner oss då och vart jag har mina fötter på jorden någonstans.

   Jari börjar jobba imorgon vilket dock är trist men han jobbar bara två veckor sen är det semester och då bär det av till Sundbyholms slott för mig och Jari där vi ska bo en weekend och bara rå om varandra och fira att svärfar fyller 50.

   Nu är det även bokat att jag skall få lägga till ytterligare en erfarnehet i min bok om fotografering, jag skall iväg på ett event och fota små hundar, det skall bli spännande. Så nu har jag snart gjort allt ;) Nej då finns mycket kvar att lära och göra men sommaren är inte slut ännu.


Systerdotter Moa med sin lilla kompis Tjejen.


Girls night out!

20100626844 (MMS)

Girls night out!


Midsommar 2010 - Thilda mitt yrväder

   När vi vaknade och solen sken så kunde vi inte låta bli att gå ut en vända på baksidan med tösen som skulle vara överallt och ingenstans. Vi har varit i sandlådan och papparazimamman har varit i farten och sen har vi varit i trädgården som börjat växa och lekt med grannbarnen.

   Nu efter morgonens powernap med familjen så skall mamma ta och åka och handla här då vi fått en drös med rabarber så jag ska handla så vi kan njuta av rabareberpaj här på misommar, vad är med somrigt än det och jordgubbar då såklart ;)

   Pappa kikar på fotboll såkart och tvättar medans lilltösen bara ställer till med rackartyg men det är så det skall vara!

   PÖSS!!!




Bara älskar min nya kamera, snart blir det en sen 1 års fotografering på tösen ;)


INT Make Up Center - Avgångsklassen våren/april-juni 2010

   Då va det dags, det dystra farvälet till alla underbara på skolan. Många skratt och mycket tomhet kommer det att bli nu när man ej kommer att gå till skolan på morgonen. Tackar så otroligt mycket för denna skoltid som gett så mycket, skulle kunna göra om det 10 gånger om men då skulle väl Olle slänga ut mig till slut och tröttna ;)

   Så igår var avslutning, examen och mat med de flesta i gänget. Kom hem och fick examenspresent av Jari en jacka som tyvärr var för stor men vad gör det när han hade köpt champagne och Thilda fått en ny tand ;) Samt att jag faktiskt klarade av det, trots sjukdom, stress och för höga krav på mig själv så gick jag ut med huvudet högt och höga betyg så jag vet att jag ka, att jag är bra, att jag duger och att detta är något bland det roligaste jag har gjort i mitt liv och vet att detta är något jag vill hålla på med.

   Juli är dock en död månad när det gäller att söka arbete och att få arbeta då alla har semester men jag ska vara hemma med familjen och fira hela juli samtidigt som jag ska ta och plåta en hel del fotosessioner så man har ångan uppe.

  Tack än en gång alla underbara! Jag hoppas vi ses igen!!!


Legitimerad Make Up artist!

20100623839 (MMS)

Fick en 5a på det skrifliga provet, nästan full pott men jag tabbade mig på några slarvfel, att jag inte läser ordentligt. Man ska inte klaga när man får så bra betyg men jag avskyr när det kommer fram att jag missade poäng på grund av ett slarvfel :) Det praktiska provet gick bra idag så om man ser på det hela så är jag väldigt nöjd i slutänden av mina provdagar till trots nu när de är över. När jag skickade det här meddelandet där texten som vanligt inte kom med så skrev jag att jag var påväg hem lycklig men snuvig, att man aldrig får vara frisk! Men imorgon är det examen och betyg som gäller, jag är klar, jag klarade det, jag ÄR en legitimerad Make Up Artis!


Truly Madly, DEEEEEPLY..

..in love i mitt nya halsband som jag fick idag från just märket Truly Madly som tack för hjälpen i torsdags när jag och två tjejer till ställde upp att sminka 13 modeller till en visning för deras smycken på Cafè Opera i Stockholm. Tackar underbara Linda för det fina rockiga halsband jag burit på hela dagen!

   Utöver det så var inte dagen en höjdare, snörvel, host och allmänt hängig med ett slutprov på 20-talet med syster min som ställde upp som modell och det gick åt hädan. Jag var riktigt arg och framförallt besviken på mig själv och jag har ändå övat på det här men fy så dåligt det gick. Men imorgon är en annan dag och jag ska vakna upp och låtsas som om inget hänt.

   Men nu efter en dag med prov, umgängemed syster och kusin Linda, gratis halsband som tack för hjälpen, en massa snörvel och 3 timmars underbar tågresa så tackar jag för mig och säger godnatt!



Första makrot med nya kameran ;)


Bild - Dagens sköning

   När jag var iväg och lämnade bilderna på familjen "Hugo" idag så tänkte jag passa på att ta lite kort på det fina landskapet med grönska och ängar. Fick dock ett oväntat litet finbesök av en kelsjuk och busig liten kisse som jag då såklart inte kunde låta bli att plåta. Första gången jag använder min D300S utomhus. Familjen var glada, katten var glad och kameran ick invigs, det är inte illa.

   Nu skall jag förbereda mig för kvällen, tvätta mina penslar och lägga mig till ro.

   GODNATT!!!




Du kan fortfarande boka modell för en dag session, kicka på länken!


Det gick vägen!

   När läraren kommer fram för att gå igenom dagens prov som var ett uppslag i Amelia, kvinnligt med inspiration ifrån 90-talet och säger att detta är bra, inte korrigerar och ändrar någonting i modellens ansikte för att sedan gå och fylla i betyget i pärmen då antar jag att det går förbenat bra idag :)

   Jag känner mig himla nöjd och lättad över att ett prov är klart, imorgon kommer nästa och jag gissar på att det blir en 60-tals makeup som vi skall göra vi får väl se vad morgondagen har att bjuda på men ag är taggad. inte till att sitta på ett tåg dock i 3 timmar men för att åka dit. Jag får ju med mig min underbara storasyster som modell imorgon så det skall bli spännande :)

   Nu har tösen somnat och jag skall fixa bilderna som jag skall åka ut med till hugos lilla föräldrar. Sen blir det till att åka hem och maila över lite bilder, tror jag är efter i schemat där ;)

   Så nu håller vi tummarna för morgondagens prov med Olle och hoppas at ni alla får en fin dag.

   PÖSS!!!

Provdag 1 på INT Make Up Center

   Då var det dags för slutproven och idag har vi Lillis och vårat första slutprov. Skall bli spännande att se vad det skall bli vi ska få göra. Något som däremot inte är så roligt är att jag nu måste åka via Västerås och in till Stockholm vilket innebär att även om jag har sovmorgon nu och börjar klockan 10 så måste jag nästan gå upp samma tid ändå, tur att jag vaknade tidigt och var pigg trots det ;)

   Så nu sitter jag och spanar in sminktrender. En sak är säkert när det gäller sommarens trender, det skall vara blekt, det skall vara shading men INGET rouge! Sen är det lite blandat. Dior kör med mycket eyeliner ala 50 talet fast betydligt mer samt samma färger på locken, matt blått och grönt med röda läppar. Givenchy kör med en metallsvart sotning och glitter samt lite bruntonade läppar. Denna sotning har jag sett liknande hos fler designers. Jean paul G har en liten färgkompott på ögonen men det mesta går i "höstfärger". Rätt kul det här. Man kan se att de gått tillbaka lite till årtalsmakeupen. Så det ska bli kul att se vad som händer idag.

   Sen tar man examen, jippie!!!

   Wish me luck!

Fotopreview - Hugo 8 veckor med familj

   Nu är jag äntligen klar med sötnosen Hugo. Imorgon skall föräldrarna få bilderna och jag hoppas de blir nöjda av resultatet för här är det:


Det skall börjas tidigt!

20100620831 (MMS)

Thilda invigde bilens funktioner med glädjeskratt. Tänk att det kan vara så kul att vara ute på resande fot ;)


Bloggorkans toppar och nedfall

   Igår var som synes min blogg inte i toppform, har den i huvudtaget varit det denna period, nej! Men men det är sådant man får leva med när man koncentrerar sig på annat ;)

  I torsdags var jag och två tjejer till på Cafe Opera för att sminka 13 modeller. Vi var 6 ifrån början när jag bokade upp ossmen sen hoppade 3 personer av sisådär dagen innan så det höll på gå käpprätt åt hädan men vi fixade det till slut. Vilken kväll säger jag bara sen lägger vi inte ner mer energi på den frågan ;) I vilket fall som så var designern som visade upp sina smycken från Madly riktigt nöjd vilket innebär att jag imorgon skall ringa henne så vi kan ta en fika och hon kan ge en kompensation i form av smycken något jag verkligen ser fram emot.

   Smyckena kan du finna bland annat på www.nelly.com

   Då vi kom hem vid 12 på natten hade våran rektor beslutat att vi skulle få sovmorgon på fredagen samt att skjuta upp vårat skriftliga slutprov till måndagen. Jag och Anja är inte den som är den så vi gjorde det ändå i fredags och jag är nöjd för jag tror att det gick superbt bra då jag hade pluggat som attans och kunde frågorna mer eller mindre. Men det får vi veta på tisdag ;)

   Så nu har jag gjort otroligt roliga saker här hemma, pluggat årtals make up då jag antar att det kommer att komma på provet och roat mig med att helstäda allt i min väska och det är ju liiite ögonskuggor och annat som skall tvättas av då väskan är värd mer än man tror :)
  
   Så idag skall mina borstar få en spakur inför morgondagen då allt skall var fräsht inför slutproven som kommer. Sen har jag finslipat på lite bilder som skall levereras på lilla Hugo och umgåtts med min kära familj. Blev lite bortskämd i helgen så jag har får en tröja från Red Label, två klänningar från VILA och en blazer, läderjacka i mc modell samt en kjol ifrån HM samt en hel del kärlek och jordgubbar så jag skall inte klaga :)

   Nu skall jag unna mig att åka och sola.

   PÖSS!!!

Newborn - Hugo 8 veckor

 

Mina planer gick i stöpet med att klä upp sig och försöka förmedla en vacker framsida så nu sitter jag här oduschad i morgonrock utan att få klä upp mig och bjuder på denna lilla sötnos istället, kan man inte försköna sig själv får man allt försköna andra ;)


Titta vad farfar köpt till Thilda! Idag ha...

20100617322 (MMS)

Titta vad farfar köpt till Thilda! Idag har jag mer än en anledning att vara glad. 4 dagar kvar!


Modell för en dag - Bokning


Look a like - Katie Holmes vs Malin Lundberg

   Idag hade vi en rolig skoldag där jag fick med mig Malin upp till skolan för att göra en "Look a like" makeup. Detta gick då ut på att vi skulle ta en bild på en kändis för att sedan försöka sminka modellen så lik den personen som möjligt.

   Då vi se innan sagt till Malin att hon är lik Katie Holmes och hon misstyckt så måste jag ju bara bevisa motsatsen.

   Lärarens kommentar var när jag skulle ta fram bilden som jag hade med mig (inte den som visas på bilden med Malin) för att visa vem kändisen var, fick jag svaret "Det behövs inte jag ser redan vem det är och detta är klockrent, good girl". hihi vad glad jag blev och vilken egokick jag fick och vilket pyssel det var att "bygga" fram ett ansikte med hjälp av shading för att göra om näsa, panna, tinning, ögonbryn, mun och kindben. RIKTIGT roligt!



Detta var den bild jag utgick ifrån:


Beatles - Det visste du inte

Och då slutar vi dagen med en liten rolig kuriosa:

Beatles var förband till Lill Babs innan de blev kända här i Sverige och när jag berättade detta för familjen så blev jag även informerad att Beatles även varit förband till Jerry Williams och det tydligen här i eskilstuna!

Det visste ni inte!!!

Man lär sig något nytt var dag - Godnatt!


Vad är det för stil - Inget examensfirande

   Får man ett sött litet mess ifrån sina söta små nyblivna vänner om en förfrågan om planerad utgång lördagen den 26. Kvällen går ut på en myskväll med töserna, några goda drinkar och mycket dans. Så skall vi kanske få stackars lilla Mulan under bordet (Ja Mulan blev det idag)

   Jag som trodde att alla var borta under midsommar och inte hade någon lust att fira min examen, för Ja jag tar ju faktiskt examen till midsommar och det är väl värt att firas ;)

   Efter lite tycka synd om mig syndrom från min sida så fick jag visst lite sympati och klart vi skall fira min examen även om dagen var planerad i annan anda men det skall nog gå ändå ;)

   Vad glad jag blir jag som velat göra något roligt på min examen, min examen, ja min examen, examen. Det var ett himla tjat!!! Men attans vad fort tiden har gått och vad man lärt sig är så lycklig, glad, exalterad över att få vara med om detta. 10 helt underbara veckor i mitt liv som inte var bortkastade, utan helt helt underbaaara. DET ska vi fira och vad jag ska styla upp mig och en annan kanske ;)

  

Tusen & en natt - Dagens skoltema

   Idag hade vi "Tusen och en natt" som tema som vi skulle tolka och göra något kreaktivt av. Jag hade en idè av att göra en modernare variant av de ansiktsjalar "magdansöserna" använder. Sen gjorde jag även en rak eyeliner och inte en som följer ögat då de kvinnor som bär denna typ av smink i deras kultur hellre ser den typen av makeup. Iallafall vad vi har lärt oss och om man kollar dagens trend så stämmer de rätt bra på den makeupen som finns där. mycket eyeliner skall det vara.

   Här på bild är min älskade lilla ryss som ställde upp och fick inte röra en min när jag satte på alla strazzstenar.

   Hade tänkt att blogga mer idag men då mitt vilddjur bara velat vara med mamma idag och jag tyckt det varit rätt mysigt så har jag umgåtts mycket med henne för det är inte ofta man får den chansen nu för tiden ;) Nu ska hon strax somna här så skall passa på att kramas lite extra innan jag går och tvättar av mina penslar för morgondagens bestyr!





Nu är jag så trött..

..på mig själv, så nu går jag och lägger mig eller begraver mig under en sten som jag brukar säga *suck*

Ska vakna upp med goda energier imorgon och somna och förkasta de dåliga för nu är jag en riktig bitter---------!

:)


2 veckor till examen

   Så nära men ändå så långt borta. Den här veckan kommer att vara körig jag kommer att sminka och styla folk som en tok. Stackars älskade familj, får redan dåligt samvete för att jag vet att jag kommer ha fullt upp den här veckan även om jag inte egentligen har något inbokat.

   Men nu är jag innne på slutklämman och jag vill så gärna ha bra betyg. Teoriprovet är på fredag och vi ska ha med oss en massa modeller som vi har små "delprov" på så jag hoppas verkligen att det går bra denna gång med ALLT för jag har inte tid att behöva tänka på en massa andra saker jag måste verkligen koncentrerar mig på att det här skall bli så bra som möjligt :)

   Idag bär det av till Stockholm igen, i fredags fick jag reda på att jag skulle befinna mig på en Make Up Store butik i Vällingby. Fick välja på den här helgen eller nästa men nästa helg vill jag bara koncentrera mig på alla årtalen som jag skall plugga på.

   Sen hoppas vi på att vi skall kunna komma ut i världen och jobba och vad jag skall jobba som är en annan fråga ;)

   På torsdag ser det ut som om det bär av till Cafe Opera för att sminka lite värdinnor, det ser jag fram emot sist jag var på Cafe Opera var på invigningen av tidningen Moore, inget jag önskar att göra om kan jag säga men nu blir det frukost och sen en make up kanske...

Min kärlek - Mitt liv



"Mitt och Jaris bidrag till en bättre värld"


Detta är kärlek! Barnvakt, god grekisk m...

Detta är kärlek! Barnvakt, god grekisk mat, fizlie bublich till som Jari brukar säga, sötsaker som Thilda nu sorterar, "The book of Eli" på tv, bra ljud & fördragna gardiner för bästa biokänslan, ljuva kärleken man bara kan dela med en. Detta är kärlek & nu när lilltösen skall sova så kan jag säga att detta var en lyckad kväll med bara egentid med sambon. Nu fann vi dock ett viktigt brev under mattan som Thilda gömt. Haha, detta är verkligen kärlek! Pöss!


Ingen blogg = Många bollar i luften

   Nu är det bara två veckor kvar av min skoltid, upptäckte idag att jag har prov på fredag sen är det bara slutproven kvar med modeller nästa vecka. Vart har tiden tagit vägen egentligen? Har ju inte haft tid till någonting blir helt tokig här, ingen kärlek, inte så mycket fotande och make up som jag vlat, inget socialt livdå man sover hela tiden.

   Upp klockan 5, slänga i sig frukost, släpa, gå rusa till tåget som går 20 i 7. Halvsova på tåget och svara på frågor och lösa gåtor om varför jag bär runt på världens största lysande röda väska varje dag på tåget. Vara pigg på skolan, jobba, slita göra ba ifrån sig förhoppningsvis. Ta tåget hem vid 13, hemma till 14. Hem, sova, tystnad, sömn och där var hela dagen borta. Sen ska man försöka hinna gå igenom väskan, tvätta allting och så börjar dagen om igen det är som enren ond scirkel elr en ljuv kantig fyrkant det beror helt hur man ser det. Think outside the box or in this case, the square!

   Nu har jag inte heller tid för jag skall upp klockan 4 på morgonen, det ni hur många är det som frivilligt kan säga att de går upp så tidigt en LÖRDAG!

  Nu blir det Ps, i love you och funderingar om man skall gå ut nästa fredag, det gäller att passa på när sambon skall på middag med jobbet. Ska man fixa barnvakt och klä upp sig för en dag kankse, någon som är sugen?!

Fotopreview - Hugos lilla söta familj



Här är åter en av bilderna från igår som jag skall ta och finslipa lite senare, detta är bara en preview i vanlig ordning på ett helt vanligt familjeporträtt :)


Fotopreview - Invigning av D300S

   Hugo 8 veckor ställde upp som modell idag med sin lilla söta familj såklart och jag kunde ju inte låta bli att få pilla lite på bilderna nu när jag fått inviga nya kameran. Kan säga att jag är sååå nöjd. Så här är en preview på några av bilderna som ej är färdig retuscherade dock men det är kort på en liten söt kille som ej behöver retuscheras så mycket ;)



GODNATT!!!

Ps, ja den första bilden fokuserar enbart på Hugos lilla hand! Ds


Min Nikon D300S är ÄNTLIGEN här!

   Då kom min älskade examenspresent till mig själv hem till mig idag. En alldeles egen Nikon D300S. Väl spenderade pengar kan jag lova nu kan jag äntligen känna mig som en riktig fotograf och få till ÄNNU bättre bilder. Om allt går som planerat så skall den invigas idag här om ca 40 minuter. Så nu är det dags att sätta fart.

   Wish me LUCK!!! nu skall fotas en liten Hugo.



Bild lånad av: Letsgodigital.com


Modevisning på Berns på schemat - En helt vanlig skoldag



Som sagt ett axplock ur dagens eskapader på designers som dessutom visar upp sina kläder där vi i skolan sminkat. Och nu är jag trött så nu skall jag gå och sova, godnatt :)


Modevisning på Berns

   Det är vad jag skall göra idag. Vaknade halv 5 pigg som en mört så passade på att skicka iväg en extra order med bilder till min portfolio. Men nu har jag för första gången på skolan tror jag sminkat mig och gjort mig i ordning här för astt kunna jobba som Make Up Artist på Berns salongen i Stockholm för en modevisning. Det skall bli spännande.

   Nej nu skall jag packa väskan här!

   PÖSS!!!

Fotopreview - Tyra grimaserar





Så här söt kan man bli om man är världens sötaste systerdotter som grimaserar framför kameran istället för att le, men vem sa att alla barn bara är söta om de ler och är glada ;)


Är du kändis? - Nej men Make Up Artist!

   Inte alla gånger man lir stoppad på stan för att man råkar ha en otroligt färgglad och stark make up när man kommer hem av en engelsk turist som tror man är lite av en kändis ;) Roligt hade jg iallafall och han tyckte att sminket var snyggt, haha.

   Ni ska få se imorgon för just för tillfället skall jag, moi, den trötta make up artisten gå och lägga sig, gräva ner sig och förbereda sig för morgondagens modellsminkning. Har varit borta precis hela dagen, planerat, studerat och rådfrågat. Snart är det dags, snart är det examen och SNART mycket snart dyker det upp en Nikon D300S som jag skall inviga min fotosommar med och fota modellbilder, barn, gravida och en och annan modell för en dag plåtning kan man hoppas.

   Jag smider mina planer i smyg för framtiden och hoppas att allt skall gå min väg. Men först skall jag sminka min modell imorgon från korea, sen sminka ett antal modeller på onsdag till en modevisning på Berns för att sedan fota en 8 veckors liten pojke i studion på torsdag. Fullt ös som vanligt denna vecka men till att börja med skall vi ta en tyst minut, andas och be om största möjliga tysssnad...

   För nu skall jag lägga mig, gräva ner mig och förbereda mig för morgondagens modellsminkning...Zzzzzz...

Fotopreview - Jacquelines first bild 2



Fotograf: Kristin Lundberg, Jag
Make Up Artist: Anna "Anja" Prigoda
Modell: Jacqueline Thunstedt

Inte mycket retusch på denna bild, stackars Jacqie trodde jag färgat hennes ögon blå och var så glad över det, tänk så fel man har när man har melerade ögon så kan faktiskt make up göra så att de byter färg helt ;)


Fotopreview - Prima Ballerina



Fotograf: Kristin Lundberg, Jag
Make Up Artist: Kristin Lundberg, Jag
Modell: Anna "Anja" Prigoda

Ännu en bild på Ballerinan från Hallstahammar!


Trött trött och åter trött...

   Jag är så trött på att vara trött, jag är trött på att känna att jag aldrig får sova ut och vara trött jag är trött på att alltid bara få 5 timmars sömn för att sedan gå hela dagen på att vara trött. Jag är trött på att inte räcka till och att alla drar i mig i varje hörn av min kropp och jag känner att jag är för trött för att göra något åt saken, för trött för att säga nej, för trött för att säga ja, för trött för att säga ifrån och säga att min kropp orkar inte längre. Är trött på att vara sjuk.

   Jag är trött på att inte veta vart mitt liv skall sluta, jag är trött på att ingenting går som jag vill, jag är trött för att jag ej kan få tiden att räcka till, att få tiden att räcka till min familj, räcka till all kärlek jag skall ge, till alla jobb jag skall göra för att jag skall kunna få något till liv.

   Nu är jag trött för att jag inte orkar mer för att jag sitter och gnäller på bloggen om att jag är trött, vilken tröttsam liten trött människa jag är, att ni inte tröttnar snart.

   Till poängen, om jag inte alltid orkar med allt jag säger att jag skall göra så låt mig bara få vara lite trött, det är bara 3 veckor kvar på min utbildningen och skall kämpa järnet för at nå de mål jag siktar på för dagen efter då skall jag sova som om jag aldrig sovit förut, det är mitt firande, min förstaplats, mitt mål och slutstation och det har jag förtjänat mig av!

   Trots detta, jag är stolt för att jag klarade skolan trots att jag var så sjuk, stolt över att jag hinner med att fota och bygga up fotosessioner, hinner arbeta, hinner retuschera och hinner försöka ta hand om min familj. Stolt att jag faktiskt fått sminka lite kändisar och känt mig lite behövd. Jag är stolt, bär mitt huvud högt och känner att jag är påväg att uträtta något stort, stort i mina ögon och stort för mig själv, det är det största för en människa att man kan känna att man gjort något rätt i livet, fått en fin familj, underbar dotter, fin utbildning och har gjort några rätta val i livet, DET är STORT!!!

Ps. Har även förtjänat min alldelels egna examens present en Nikon D300S som kommer i min ägo efter examen! Ds

En Värld fylld av bilder - Thildas vardag



Och när familjen fick för sig att åka och handla mjukglass med ketchup så kunde inte mamma låta bli att ta denna underbara bild på lillvilden i sin fina nya keps när den äntligen fått sitta kvar på huvudet!

Och ja, jag har bara lekt med korta skärpedjup idag! Bara så ni vet..


Årets första humla - Makro


Fotopreview - Madeleine i Hallstahammar

   Första bilden av mina kära väninna ifrån träffen i Hallstahammar. Håll till godo nu tackar jag för mig och säger godnatt!



Fotograf: Kristin Lundberg, Jag
Make Up Artist: Kristin Lundberg, Jag
Modell: Madeleine P


Kändismingel och Makeup tack vare - Kvinnor i tiden

   Då var man uppe klockan halv 6 på morgonen för att försöka bege sig iväg till Cirkus i Stockholm. Skulle ha gått upp klockan 5 men var det någon som orkade det efter 5 timmars sömn. Icke! Trött, orkeslös, slut i huvudet men otroligt peppad. Tänk att man trotts sitt sega alter ego faktiskt kan vara riktigt glad över vad dagen har att erbjuda när man går upp denna fredag. Det är GIVET att leendet skall sminkas på, på morgonen.

   Smink, lite hårrufs eller min lejonman för fin frisering som jag brukar säga, hekt, snabb kopp the vilket jag upptäckte blev två klunkar, g igenom sminkväskan, packa extra batterier till kameran och om inte det var nog så stod jag faktiskt igår och tvätta mina borstar FYRA gånger, det ni! Yes, schampo och sen balsam de skulle vara fina och rena och alldeles alldelels mjuka när de skulle användasidag.

   Detta var en otroligt rolig start på en otroligt givande dag med Tania min lilla grevinna i Stockholm som jag fått arbeta med idag från skolan.

   Väl uppe i storstan blev det kaffe på Waynes där jag även mötte upp fröken, hon skulle lära virrpannan hur man tar tåget i Stockholm, inte skall det vara lätt när det är svårt och man i stockholm betalar biljetten i vad som kan tyckas vara en parkeringsautomat innan man går på för att åka EN ZON! Stockholmarna är inte riktigt kloka ;)

   Det blev lite mingel med Ulla Skoog, som jag bara älskar ifrån Yrrol by the way, sminkning av Moa Lind som vi haft kontakt med och som var hur trevlig och go som helst, lite illa är det bara att jag tar så lätt efter dialekter, hade något roligt åt mig själv idag när jag fick till en hel del fina ord.

   Malou von Sivers kom och skulle ha ett föredrag på detta event och HON var värd att lyssna på, alla talarna var det i o för sig men hon var inte som jag tänkt mig. Tania förskönade hennes smink innan hon skulle inta scenen då hon redan lagt en liten make innan hon kom. Sen kom Babben Larsson, underbar människa, jag har fått mig många goda skratt idag och tror verkligen att livet börjar efter 50 nu när jag hört hennes tal, skall köpa hennes nya bok tror jag ;)

   Mikael Nyqvist kom runt lunch i all strissstress men lika glad var han för det och honom fick jag äran att sminka idag. Inte alla som får platta håret på stjärnan ifrån Millennium filmerna ;) Här hann jag inte höra hela föredraget då vi blev inringda till att sminka Meg Tivéus - Sveriges mest framgångsrika kvinnliga företagsledare och senare Lisbeth Carlborg - präst och handledare. Meg med många bollar i luften och Lisbeth en riktigt go äldre dam måste jag säga som är värd många varma ord!

   Kan bara tala gott om alla idag och om erfarenheten, får jag göra det igen så gör jag om det. hela teamet från Confex som höll i det här är helgoa, trots att "fotografen" Fredrik och jag hade en innre fajt om fotandet idag så blir man inte annat än varm i hjärtat när de trotsa att de har en egen fotograf gärna vill ta del av mina bilder. Det är dock något jag skall ta del av imorgon och retuschera vidare de bilder som jag tagit då jag vill kunna få ut flera på en gång. Men imorgon är en annan dag ;)


Min sambo har sina ljusa stunder

"Hur man än vrider och vänder på det så har Sveriges drottning alltid varit en kvinna"
- Min sambo Jari Sipilä

Ibland funderar jag på vart han får allt ifrån :)


SMS-inlägg

20100602816-001 (MMS)


Hemlig bild - Dagens skoluppgift

   Idag fick vi en rolig uppgift i skolan, den gick ut på att vi fick se en fashion bild som vi skulle göra en make till. Detta resulterade till en hel del fantasi på skolan. Då jag och Tanja såg att designern i bilder var Cavalli så tänkte vi lite på djurmönster då han är svag för det. Tanken med min make up är att jag tänkt lite åt fågel hållet, en påfågel kanske. Roligt var det och vi lekte för fullt, stackars Tanja som får stå ut med mig. Det är "Grevinnan" och jag som skall till Cirkus på fredag ;)

   Första dagen utan värktabletter, se hur det kan sluta då!


Hatar SMS-inläggen ibland!

   För all min text jag skriver kommer ju aldrig med det är antingen bild eller text. Förut gick det att skicka vanliga MMS-inlägg men inte nu?! Underligt.

   Detta skrev jag då:

   "När livet te går dom planerat så är det inte meningen att man skall ta just den vägen, då får man tänka om. Det har jag gjort idag och knappt kunnat sova på det. Något som däremot var meningen var/ÄR att jag på fredag skall till Cirkus i Stockholm och arbeta som Make Up Artist. Vi är två som åker, Grevinnan och jag. Men vi skall träffa och sminka: Mikael Nyqvist, Babben Larsson, Malou med flera. Så nu är vi något nervösa.

   Sen funderar jag på att ta en drive i sommar med "Modell för en dag" stuk. Man blir sminkad, stylad och fotad för en mindre summa pengar. Är det något som skulle vara av intresse?

   Ny dag och nya tag, LOVE!"

SMS-inlägg

untitled-3 (MMS)


Fotopreview - Prima Ballerina bild 2

   Då har jag suttit och etuscherat hela kvällen och nu när kvällen är slut är det dags att gå och lägga sig. Till och med Thilda är vaken så jag tycker lite synd om Jari som får vara uppe med monstret som vägrar sova. Glad är hon också den lilla busungen, haha. Nej godnatt på er!




Fotograf: Kristin Lundberg, Jag
Make Up artist: Kristin Lundberg, Jag
Modell: Anna "Anja" Prigoda


Det blir inte alltid som planerat men bra ändå!

   Jag fick inte jobbet jag sökte men jag är faktiskt glad ändå. Jag hade verkligen velat få det men nu när det var en tjej som sa upp sig där så behövde de en tjej på direkten som kunde hoppa in och arbeta och jag studerar ju faktiskt fortfarande så jag ör inte så pass tillgänglig. Men då vet jag ju att det inte var något personligt eller min kompetens som inte dög utan bara att det inte passade just då.

   Sen har jag fått reda på exakt nu vad det är jag skall göra i Stockholm på fredag. Ni ska få hållas lite på halster men jag kan säga att jag har inte kunnat sova nu för jag är så uppspelt och nervös så ni anar inte!

  Nu ska jag försöka lugna ner mig lite för att jag skall kunna retuschera lite bilder ifrån träffen. Imorgon skall jag ordna en ny profil på MB som make up artist.

   NU återgår jag till mitt retuscherande!

RSS 2.0