Ellen 1 år!

   En av bilderna ifrån kvällen. Längtar verkligen tills vi får hem nya datorn och jag får hem nya Photoshop, då ska ni få se på lite roligare retusch och foto än det jag har att erbjuda just nu! Detta är iallafall en bild av sötnosen idag när hon får sin första tårta :) Håll till godo!



Nu ska jag kika på 13 Ghosts här sen slumra in lite smått, godnatt!


Happy Halloween!


Thildas sleeping pose!

Lilla vilda Thilda har en sleepingpose som gör att hon ser helt utslagen ut, sötnosen. Hon var himla go och glad på kalaset idag men vi gick rätt fort för jaghar haft sådan hemsk huvudvärk. Thildas syssling, Ellen, var så söt idag när hon satt vid sin tårta och åt, ska retuschera och lägga ut den sen. Ellens föräldrar kommer att bli Thildas gudföräldrar, vi ska fota lite i kyrkan med dom innan det ser jag fram emot! Tycker det är så otroligt roligt att få använda kameran, hoppas bara bilderna uppskattas så man kanske kan göra något mer av dom.

 

Nu ska det lagas mat här sen ska vi ha en myskväll jag och lilla familjen, Jari har ordnat massa gamla skräckisar som vi skall se på idag :)

 

 


Nu ska vi på kalas!

   Och jag hade som vanligt tämkt att lägga upp bilder men det går ju verkligen inte så jag ger upp. Har inte kunnat tävla på jättelänge på min tävlingsblogg på länge bara för det här, surt är vad det är!


   Aja, ska iallafall träffa Thildas syssling som fyller 1 år idag så då är det kusinträff med fika och förhoppningsvis får jag svar på vilka som kommer på dopet och inte. Så jag kommer ha massor med krt att retuschera sen, hoppas jag på iallafall för kameran den skall med!


   Ha en trevlig lördag på er alla!

 



Haha just DEN bilden jag ville ladda upp gick inte men denna, attans bananer, jaja här har ni ett par babyfötter på sötnosen!


Årets lussekatt?!

Tror ni att hon har en chans? Damen med de otroligt långa morrhåren!




Lilla vackra Mimmi till årets Lussekatt kanske.


Bloggen har INTE fungerat för mig idag, er?!

Vilket är trist för jag har ju haft en massa roliga bilder jag velat lägga upp men icke! Vi har precis ätit här, kommit hem ifrån kyrkogården där vi tänt ljus och skänk en tanke. Thilda sov hela vägen. Så nu är det "fredagsmys" med Jari och ett glas vin när lilltjejen sover i sin säng här.

Imorgon är det ju Hallowen helg och det har jag tänkt att fira genom mitt lilla monster. Det blir till att klä ut henne till monster med en liten "trick or treat" påse som hon skall få, får vi se om hon får något snask att bjuda mamma på i den ;) Hihi!

Nej nu blir det en rysare här.

PÖSS!!!

Morgonens citat, Jonathan Swift!

"Mycket få människor lever idag - de flesta gör förberedelser för att leva i morgon."


Min lilla familj - Agerar framför kameran ;)

De får stå ut när mamma är i farten och skall leka med kameran, stackars familj. Lite trist bara att jag inte har några bilder på mig och lilltjejjen, men det är inte så mycket att se ändå.

Har varit en sväng med familjen och svärmor till Tunapark, hade ju öppet hus ikväll. Köpte en "kanindräkt" till lilltösen så nu har hon allt! Haha, kommer vara jätte söt i den. Nya familjebilden för idag alltså, retuscherad och klar.

PÖSS!!!



Nybadad och lycklig!

   Ja det är ju tydligt det :) Är inte lika snuvig idag och det är väl tur det då jag somnade runt halv 4 imorse. Har haft jätte svårt att somna den senaste tiden och det gjorde inte saken bättre att Thilda skulle upp klockan 5 sen, vad är det för tid! Så en och en halv timmes sömn, matning sen en timmes sömn igen och då blir man väckt av att lillmonstret rullar på mig! Det är ju dock tur att jag ligger i vägen så hon ej far i golvet är livrädd för det.

   Trodde jag skulle vara tröttare nu men det är jag fakiskt inte och jag känner mig ändå fortfarande liiite krasslig, skumt!

   Idag har Thildas dopklänning, väntar med spänning tills jag får gå och hämta den.

   Jari ska lämna in bilen på däckbyte och imorgon skall bilen vidare för då ska vi byta spindlleden på den då den tydligen var urkass. På alla andra bilar är det relativt billigt att byta den men inte på Saab inte det är ju himla tur det! Tur är det dock att vi har pengar utifall vi får oförutsedda utgifter annars hade det varit knapert denna månad :)



Invigning av nya objektivet - Retuschering av thilda!



Och vad jag blev nöjd med detta nya objektiv det var värt de dyra pengarna jag gav för det!!!

En klassiker, den gamla Japp reklamen någon som minns?



Haha, klockrent!


Sa ju att jag födde ett monster!




Den 3e maj kom äntligen mitt lilla monster, drakungen Thilda. Vanligt med drakar i familjen Lundberg har jag hört. Idag fick hon göra skäl av sitt namn, tyvär inte den bästa bildkvaliten då det är taget i dåligt ljus med mobilkameran men det skall ändras för nu skall jag släääpa mig iväg och hämta nya objektivet sen skall plåtas!

Dagens Thilda!


Dagens citat, erotik!

"Sex utan erotik är bara gymnastik utan redskap
-John Bellow"


Thilda i utvecklingfas?!

   Tror min lilla tös hamnat i en utvecklingsfas. Hon har börjat vakna 6 på mornarna sen ska hon äta var 3e timme förut var det var 4e timme, visst kanske hon vaknar tidigare för att vi ställde tillbaka klockan men hon har vaknat klockan 8 i en månad så. Plus att hon ökat maten på 210 ml som blir 240 ml istället för de 180 ml (210ml) som hon ätit innan.

   Jätteroligt att se henne utvecklas i huvudtaget då det händer så otroligt mycket på så kort tid. Hennes nya grej är ju att äta på sina egna fötter på mornarna när hon ligger här brevid, sen ska hon promt rulla på sin sjuka lilla mor. Tycker att hennes drag börjar synas lite mer i ansiktet, vad tycker ni?

   Snart är damen 6 månader men jag har blivit lite rättad på den fronten då hon kommit till världen för tidigt så ska man tydligen säga att hon bara är 5 månader. Men jag kan ju inte direkt säga att hon föddes 3 juni för då kan man ju börja undra vem som jag bar runt på en månad innan :)



En mammas tröstande ängel!

   När man bara ligger i sängen och kanske inte tycker synd om sig själv men däremot om lilltösen som har en sjuk moder som ej orkar ta hand om henne då är det tur att man har en sådan go och glad liten tös. Hon har legat hela morgonen vid min sida, bluddrat, snurrat runt och faktiskt inte haft sina falsett ljud för sig idag som hon brukar få till. Och tur är väl det med den här huvudvärken. Hon har varit en ängel, då orkar man lite mer.

   Denna bild togs i söndags när lilla familjen var ute på äventyr men hon är ju så bedårande i sin lilla fårmundering. Och sin nya napp har hon invigt här, "Lilla vilda Thilda" som jag beställde ifrån namnappen förra veckan. Ska dock beställa nya, igen, då min älskade sambo kommit på en bra liten text, ni får se sen. Lovisa har nappar där det står "My Preciousss..". Tyckte jag var lite fyndigt.

   Nej nu skall jag snörvla vidare i soffan här.



Hemmapyssel för en sjuk mamma.

   Nu ligger jag här i sänen och kan inte sova, Thilda sover för fullt vilket är underligt med tanke på mitt nysande och snörvlande. Nu är jag verkligen sjuk! Det är grymt skoj när man är hemma vid barn kan jag lova. Vet inte riktigt om jag orkar det här, bara jag inte får feber så ska det väl gå bra. Plus att Jari jobbar dag så då kan han ta henne när han kommer hem sen så kan jag gå och gömma mig under en sten. Hoppas bara Thilda klarar sig utan att bli sjuk!

   Trots at jag gick runt som en zombie igårkväll så fick jag faktiskt ihop min första dreggellapp igår till lilltösen. Fattas bara att sätta på en knäppning på den så den sitter kvar runt halsen, vad tycker ni? Jag är förvånad själv över att det blev med färg, brukar vara rätt tråkig på den fronten. Men denna är en av många som skall sys!

   På tal om sys, jag är lite skamsen idag, har glömt att skicka iväg Maddis spjälsängsskydd som jag lovat henne, det är det första på min lista när jag är frisk sen det lovar jag!



Ny nageldesign som utlovat!

 

Är man uttråkad så är man, älskar kombinationen av knallrosa och svart!


Trött jag blir på BLOGGDESIGNEN!!!!

Ska det vara så svårt att när jag har ställt in ett visst typsnitt i designen att det typsnittet faktiskt är på ALLA inlägg och inte på varannat! Trött man blir!

Nyshoppade stövlar - I love!

Det bar av till Tunapark där jag fann dessa, vilket kap säger jag bara! 500:- på Bergqvist´s skor! Har farit runt en hel del idag, handlat dreggellappar till lilltösen, igen! Tyger så jag kan sy egna dreggellappar, dessa skor och hämtat servetterna hos Martin som jag skall roa mig med att stämpla upp till dopet samt lite ljusstakar.

 

Och om inte det var nog så tror jag att jag håller på att bli sjuk, nyser och har mig! Lilltösen med, stackars liten. Men hon är himla söt för var gång hon nyser så efter att hon nyst så ger hon ifrån sig ett lite speciellt ljud, hon är så söt så stumpan. Har precis lagt henne här så nu skall jag alldeles strax sätta fart.

 

 


Dagens citat, Charlie Chaplin!

"Livet är en tragedi när man ser det i närbild men en komedi sett på håll"


Julen kommer tidigt i år så kom ihåg julkorten!



Hahaha!!! Så slipper du ju betala räkningarna iallafall.


Godnatt älskade dotter!



Nu ska det sittas ner och leka, mysiga unge. Längtar redan tills imorgon när man får gå upp med henne igen :) Har tagit mig tiden till att göra nya naglar idag igen och måste säga att jag är himla nöjd. För er totalt ointresserade så skall ni få se dom imorgon men nu ska jag lägga mig och slötitta på tvn i sovrummet sen får vi se om det blir ny tv och dator imorgon.

GODNATT!!!

Var är bloggerskan Michelle - Monaco!?

Som skrev till mig för en tid sedan för jag kan ej skriva tillbaka och du ville veta lite om hur jag upplevde min förlossning! Hör av dig


KRAM!!!


Invigning av Tripp Trapp stolen.

Och varför i hela världen är BLOGGEN så SEEEG!!! Tror jag blir tokig på det här snart.

 

Thilda vet inte riktigt vad hon skall tycka om denna men ikväll så ska hon iallafall få äta gröt i den så får vi se vad hon säger. Men jag var måttligt förbannad när jag satte ihop den vill jag lova, ve och fasa!

Godmorgon!



Thilda är i full falsett här när hon försöker bestiga sin far. Har varit full fart på henne hela morgonen här och då får man inte mycket till sömn. Var en sväng till Janette och Peter igår då Janette fyllde år, fick träffa alla gamla arbetskamrater och vad jag saknat dom!



Blev även en snabbvisit på stan igår till Panduro och då stötte man på den här glada lilla krabaten :) Lovisa i sin fina lilla trenchcoat. Hela familjen var fin igår då de skulle på middag, länge sen vi träffats allihoppa så får nog bli en liten tripp till dom i veckan så jag får ta en massa nya bilder. Snart kommer ju nya objektivet och det skall användas!


Inte den enda surpriiiicen för mig igår :)

   Blev även bjuden på denna champagne som tydligen börjat tillverkas som rosè champagne. Guuud vad jag kände mig bortskämd, gott var det också, tack älskade!!!


Men älskling då!



Titta vad jag får för godsaker av min älskade. Han bjöd mig på lunch och nu lagade han en kräftskjärtssallad. Och om inte det var nog så kom han nyss ut med detta till lilla mig, man blir lite bortskämd såhär till helgen. Undrar vad jag gjort för att förtjäna detta :)



Irish Coffe!


Dagens "lilla vilda Thilda" outfit!



Thilda somnar lätt efter maten men är glad och pigg snarast efter en powernap!

Fick inte någon vidare bra bild idag men den visar iallafall hennes söta lilla matchande outfit hon har :)


Imorgon kommer den!

   Nu har vi vari och lagt undan en helt ny trip trapp stol i färgen svart dock som skall hämtas imorgon. Då har lilltösen något att växa med :) Tackar svärmor och svärfar för bidraget. Vi har varit borta praktiskt taget hela dagen, Jari kom hem med ett par skor och jag lär nog göra likaså nästa vecka om budgeten håller för jag fann ett par assnygga stövlar för endast 500:-, det ni!

   Blev bjuden på lunch, nachostallrik det tackar vi för. Tösen är nyäten och klar och i högtalarna vrålar Michael Jacksson. Snart ska lilltösen sova och jag och Jari skall njuta med gott sälskap, lite fin dricka och kräftstjärtar. Det blir mums!



Dagems citat, Horatius!

"Motgångar avslöjar snillet, medgångar döljer det"


Kvällens okända citat!

"Att leva är att dö en smula"


Ensam mamma, en trött sushikväll!

   Det är torsdag och på torsdagar de veckor som Jari jobbar eftermiddag och jag är hemma själv med trollet hela dagen så unnar jag mig alltid uteköpt mat och idag blev det sushi! Nu är jag s otroligt mätt och trött så jag ska nog lägga mig och vila en stund i soffan, tösen ligger ju redan och bluddrar för fullt här brevid.

   Känns som jag jobbat för första gången på tio år en hel vecka och kommer hem för att slappna av och upptäcka att jag är totalt körd idag så trött känner jag mig, ungefär ;)

   Har kikat på ett nytt objektiv för det jag ville ha passar ej min kamera för då fungerar ej den automatiska fokuseringen och den vill jag ha, är enklast så. Har dock funnit en Sigma men den kostar ju 5000:- Fast det är det kankse värt, ska fundera lite till.

   Nej godkväll för stunden, vilan behövs!



"Släpp lös tigern i dig" - Mor & Dotter matchning!

  Jo jag vet det är gepardmönstrat här idag men det var ju själva citatet jag var ute efter, om ni minns?! Vad var det för reklam nudå.

   Gör mig klar här för en tripp till mammaträffen som vi har i vanlig ordning vid 12 idag, hemma hos Hanna. Sista tjejjen i gruppen så ska bli riktigt kul att se hur hon bor. Trist att Malin och Moa ej kan komma, krya på ryggen dig Malin!

   Ville bara visa hur fint mor och dotter matchar idag ;)







Mors, ses i eftermiddag!


Gårdagens outfit!



Såhär går det när man låter sin förvirrade sambo ta en dagens outfit bild. haha!


Gårdagens höstbild!

   Underbara höst, trist att den är så grå och regning bara annars skulle man kunna gå ut och fota lite mer. J har åkt till jobbet och T ligger i sin säng och är jätte sur, övertrött kan man ju också säga. Idag blir det till att vara hemma, ska plocka lite och roa mig med att ordna inför dopet och fixa Thildas fotoalbum, elr börja iallafall. Pyssla lite, kan behövas i detta regn rusk. Och så tror jag minsann att jag skall ta och beställa mitt objektiv idag, längtar tills det kommer :)

   Tack sambon för lunchen, hamburgare är gott!


Kvällens humor.. "hemma på min gata i stan"



Jag fick mig iallafall ett gott skratt när jag klev utanför dörren idag :)

Dagens babykollage!

 

Var ju över hos Lovisa och mor Frida idag och det var verkligen full rulle när de såg varandra och låg på golvet och lekte. Det är kul att se att de eggar varandra så pass mycket att de orkar mycket mer. Då ska man nog ses oftare så de får träna :)


Guten tag!

   Nu är vi klara för utgång, ska på promenad ner till stan med Frida och jag är på ett sminkningshumör så jag har minsann dragit på mig lila toner idag, passar till höstrusket! Nu blir det en liten kaffekopp medans tösen sover i babysittern och en liten mysstund med Jari innan han åker till jobbet.




Mina oborstade sötnosar!


Dagens tokiga Thilda!



Någon tycker om mig så pass mycket att hon ockuperar hela tangentbordet hemma hos Malin, känner mig hedrad!

Och Moa är lycklig av att se Thilda vet dock inte vad som går runt i Thildas tankar på denna bild, hihi.

Borta hela dagen men hemma bäst :)

   I lugnets ljuva vrå, eller inte för Thilda är väldigt upptagen med att vända sig och vara arg i sin säng här just nu vet inte vad hon håller på med.

   Morgonen började med att Jari lagade lunch innan han for iväg till jobbet och jag tog en promenad för att spana in Martins nya lya vid Kloster Kyrka. Skulle tagit kort om det inte vorre för att han ej fått ordning där ännu, flyttade ju in i lördags men potential har den iallafall.

   Sen när jag ändå var i krokarna messade jag Malin och ho var minsann hemma så tog en liten visit dit så Thilda fick umgås lite med Moa. Moa var mest intresserad av att bita och ta på lilla Thilda som bara låg mest i stum förundran ;)

   Fick även en nybliven kompis tror jag då deras katt som aldrig hälsar på någon prompt skulle få min uppmärksamhet och lade sig tvärs över datorn jag hade i knät. Ni får se på bilder sen när jag får dom av Malin, söt katt det där.

   Och nu lagas det mat och nattas barn, hoppas hon somnar snart så jag får något gjort idag.

   PÖSS!!!

Kvällens mat tips!

Blanda

1/2 Gourmet sallad  10 (175 gram påse)
Rökt kalkon             12,5 (paket)
Fetaost                     5
En rund Mozzarella  5
Gurka                       2
1 Tomater                3
1/2Röd lök               2
Cashewnötter           5
1/2 Avocado             2

=                         ca 43:-

Tillaga i micron 9 minuter var

2 Bakpotatis              7:-st

=                              14:-
 
Blanda

2,5 dlCreme Fraiche 10
salt, peppar,dill          1
Majonäs                     3
1/2 Röd lök                2 (hackad)
 
=                             16:-

Stek

Färska champinjoner  7
Salt, peppar, smör     2

=                               9:-

Addera allt:

43+14+16+9=82:-/ 2 = 41:- per/potion





MUMS!!!

Och årets första julmust i ett spritreklamglas såg jag nu det är minsann inte illa ;)

 


Inhandla billigt smink!



Fann denna sida när jag var med i en tävling här och jag måste bara tipsa er om den för tycker att det är underbara färger på sminket till riktigt bra priser så håll till godo:

http://www.iamias.se/


Dagens "smarta" Thilda!



Sötnos!


Dagens roligaste citat, Madelojni!

"Tar ett glas vin till ballarna"

Madde min kära väninna hävde ur sig detta charmiga uttryck när hon skulle se på "Ballar av stål" på tv och det var ju lyckat ;) Jag drar fortfarande på smilbanden så!


Kvällens Mijo citat:

"Lika tight som ett delfin arsel"

Jag skratta så mycket så jag var tvungen att dela med mig till Mor-Malin varpå vi började disskutera om en delfin för det första har ett arsel och om det var fast plus att jag började fundera på om även deras var delade?! Så går det när man tjattrar sent på nätterna. Detta skedde igår kväll alltså.


Kvällens snabba mattips:

Vad får man om man blandar:

Pasta                     10 
Gourmet sallad       20 (175 gram påse)
Rökt kalkon            25 (paket)
Fetaost                   11
En rund Mozzarella 10
1/3 Gurka                4
2 Tomater               5
1/2Röd lök              3
Cashewnötter        10
1 Avocado               5
Oliver                      5
Vitlöksdressing        5
Krydddressing         3
Övrigt                     5 olja, kryddor & balsamvinäger

=              120 :-/4= 30:- 

Man får en lyxig pasta sallad som kostar 30:-/potion! Billigt och gott och imorgon blir det denna sallad igen fast till bakad potatis och utan pasta!


 



MUMS!!!


"Sprang på en bäver och detta blev över.."

Det var iallafall Jaris uttryck när vi sprang på dessa på HM:



Hihi. nej nog om bävrar, Jari min söta, inhandlade detta till tösen på min förfrågan så nu får jag ÄNTLIGEN en liten drake i familjen. Något som min syster säger "inte alls är vanligt för en Lundbergare.." att tycka om drakar menar jag. I know I´m crazy..



Det blev en liten rosa lite tunnare alltiallo mössa till damen också då hon blir stekhet av sin vinter mössa och har vuxit ur alla hjälm mössor, tack Jari för du är så underbar!



Fann denna jättesöta väst till lilltösen men den fick hänga kvar i affären man kan inte handla hur mycket som hellst till tösen tyvärr!


En helt vanlig lördag med lite shopping.

   Körde Mijo till tåget redan vid 12 idag. Stackare, han fick ta tåget till Strägäs för att åka bussen till Södertälje och sedan tåg hem igen till Stockholm bara för de bygger om på spåren i Stockholm.

   Jari och jag tog en tur på Tuna, åt frukost och Jari var så söt och handlade till lilla Thilda. Ni ska få se sen måste bara ta kort på underverket :)

   Jag och Thilda har sovit en sväng här till fotbollen så snart ska vi laga hemmagjord pizza, glo på lite mer fotbol och sen blir det en film i vanlig ordning. Nu somna tösen här igen, trött hon är tösen. Lite bilder ifrån idag kommer här nere på primadonnan!




Dagens Thilda!



Invigde sina nya leggins hon fått av sin mormor och hon är ju så söt.

Nu är det fighting med turtles på tv ;) grabbarna spelar det på PS3an här hemma, nostalgi , haha..

Godnatt!!!


En händelserik dag trots allt..

   Blev en långpromenad idag trots regnet faktiskt. Blev bara jag och Malin i yrvädret men vi tog en tripp förbi Nadja och där blev vi kvar i 2 timmar, mysigt och trevligt när man är med underbara människor! Håller med er, skönt att man funnit er och jag hoppas att det så förblir, att vi trivs i varandras sällskap alltså.

    Sen blev det brådis hem för en snabb städning. Mijo är här på besök som sagt och jag fick min efterlängtade SUSHI, Mijo med och då Jari ej tycker om sushi så blev det Indiskt för hans del. Nu sover tösen och vi sitter och snackar skit i vanlig ordning. Blir film snart, en rysare "Trick or treat", det ni ;)

   Ny nageldesig, igen!!!



   Och ny blir det igen i helgen för jag blev inte det minsta nöjd men man ska börja någonstans och denna gång blev det inget vidare!


Den kom, jag slök, den försvann!!!



10 minuter senare:



Tackar g*darna för denna skapelse och Mijo som tog med detta ifrån Finlandsbåten för jag bara älskar denna lakrits!


Dagens citat, T.H!

"Den som alltid talar sanning har råd att hålla sig med ett dåligt minne"


Godmorgon mina vänner.

   Har precis matat lilltösen här som somnar om snart igen. Vilket är bra för jag har upptäckt att jag pajjat mina naglar som jag gjort fina så fint igår. Men men inte mycket att göra åt bara att börja ifrån början :(

   Idag ska vi ut på promenad med Malin, får se om hon fått tag i Nadja också men då blir det tre mödrar på raken :) Ska passa på att ta lite kort då jag tänkte vi skulle gå längs med ån, vill testa mitt filter till kameran lite mer. Ska bli medlem i Eskilstunas Fotoklubb och sänka medelåldern lite, haha. Då får jag ju tillgång till studio där jag kan leka lite med Thilda. Får förhoppningsvis hem nya Photoshop i helgen också så jag äntligen kan retuschera som jag vill för Photoshop Elements suger verkligen!

   Och nu är det brottom, Jari måste köpa ny dator till nästa vecka då vi blir av med vår gamla "hyr dator" ifrån Volvo, totalt värdelöst! Det bra är att han ska köpa en bra bärbar med stor skärm så jag fortfarande kan retuschera och sen en extern hårddisk så vi får plats med all musik och mina bilder för de vill jag INTE förlora så mycket som jag har.

   Nej fixa naglar nu.

                                                                        PÖSS!!!

Dagens baby outfit!



Dagens lilla Thilda ;)


Dagens bebis eskapader.

Fika med "mamma" gruppen och mycket prat blev det idag. Himla trevligt vill jag lova. Thilda hon låg i lugnan ro och spanade in alla runt omkring och var väldigt populär för Angelina, adrian och lilla Heddas händer, fint att vara i centrum ibland men hon var ej så glad denna gång ;)

   Var hemma hos Malin denna gång och jag fick se hennes underbart ljuvliga katt som om jag minns rätt var en blandning av en Norsk skogskatt och en... som vanligt glömmer jag bort det jag tänker.. BENGAL var ordet jag sökte. En "Whiskas katt" som Nadja sa. Hon var grå randig med fläckar på magen, underbart söt katt.

   Har precis lagt tösen här efter fin besök av svärföräldrarna, farfar har ju varit sjuk och inte sett tösen på en tid så han var ju bara tvungen att dyka över en sväng :)


Dagens citat, Magnus von Platen!

"Det samlas inte damm på den som är ute i blåsväder"


Tröttnat på gamla vaggvisor till de små, nån?!

   Kan inte sova, för mycket tankar. Och vad funderar jag på då som gör mig sömnlös, jo vaggvisor, vilka problem en småbarns förälder har :) 

  Är det bara jag som tröttnat på alla gamla vaggvisor som finns? Det är kankse så, jag har suttit på nätet inte bara idag utan andra dagar och kollat på vad det finns för skoj vaggvisor som man kan sjunga för barn. Även visor som tröstar dom när dom är ledsna eller annat för att aktivera de små. Finns nog inga tröstvisor för de små!

   Och nu har jag tröttnat så pass mycket att jag tar och skriver om klassiska visor till lilltösen. Samma gamla musik men annan text, Thilda verkar tycka om dem iallafall. Likaså min sambo till och med men det kanske bara är för att jag är lite kreaktiv vad vet jag.

   Är det någon mer än jag som tycker att det som är på marknaden är trist och vill ha lite förnyelse? Kanske bara är jag som ör larvig vad vet jag men fortsätta skriva skall jag nog göra, vad gör man inte när man är uttråkad.

   Suck, som sagt vilka problem en småbarnsförälder har.

Dagens nyinlärning, Pulp Fiction!

   Idag är det 15 år sedan Pulp Fiction hade premiär för allmänheten i USA.

   Små roliga fakta om filmen då:

   Ordet "fuck" sägs 265 gånger i filmen.

   Bruce Willis medverkade bara på inspelningsplatsen i 18 dagar.

   John Travolta fick 150.000 dollar för att medverka i filmen.

   Isabella Rossellini, Meg Ryan, Daryl Hannah, Joan Cusack och Michelle Pfeiffer var intervjuade för rollen som Mia och av alla dom så tyckte Tarrantino mest om Michelle Pfeiffer men rollen gick ju som sagt till Uma Thurman. Uma tackade dessutom först nej till rollen men då Tarantino så väl ville ha henne med i filmen lyckades han övertala henne via telefon där han läste manuskriptet.

   Filmen kostade 8 miljoner dollar att göra varav 5 miljoner gick till aktörernas löner!

   Tarantino hade Sylvester Stallone i åtanke som Butch men den rollen fick istället Bruce Willis.

   Samuel L. Jackson provspelade för rollen som Mr Orange men den rollen gick till Roth Tim i filmen "Reservoir Dogs". Då Tarantino tyckte så mycket om Samuel så skrev han rollen Jules i Pulp Fiction specifikt till Jackson.




Man lär sig något nytt var dag!


Kvällens citat, Greve Johann Fredrich von Lindberger!

"Whiskey dricker man för att man ska glömma det man minns att man kommer ihåg"


Sammanbiten liten tjej!



Vet inte om hon är missnöjd eller vad denna min betyder egentligen :)



Jag kan själv säg!



Ibland är hon bara så söt, tycker iallafall jag särskilt i denna underbara dress hon fått av sin mor.



Idag har hon varit en glad tjej när hon varit vaken, inte sovit så mycket som jag trodde hon skulle göra. Hon nfick lite feber inatt av sprutorna men när vi la henne i vår säng var hon trots det jätteglad, skum unge det där! Kan inte påstå att det gått så bra för min del att sova då hon snurrat efter mig och inte låtit mig sova bra alls, man blir lite extra kännslig när hon ligger brevid ju, minsta rörelse. Och nu somna hon här brevid, kankse dags att lägga tösen igen då :)


Kvällens citat, Jevtusjenko!

"Att alltid vara en liten smula barn, det är att vara verkligt vuxen"


Dagens nyinlärning, giljotinen!

Den första avrättningen i en giljotin i Sverige blev också den allra sista avrättningen i Sverige och detta skedde år 1910. Alfred Ander avrättades i tystnad för ett rånmord. Han avrättas för ett brott han dessutom aldrig erkännt. Den kvinnliga kassörskan avlider av misshandeln hon utsätts för vid rånet.

Giljotinen som användes kom ifrån Frankrike för 3 586 franc och införskaffades till Sverige redan 1903 men används som sagt bara en enda gång. Giljotinen var 442 centimeter hög och 238 centimeter bred. Det sägs att Ander vägrade tala med fängelseprästen före avrättningen och att hans sista ord var en förfrågan till Dalmans assistent om han fick säga något före avrättningen. Vilket han dock förvägrades.

I Frankrike avrättades de lägre klasserna genom mer plågsamma metoder så som hängning, rådbråkning eller genom att brännas på bål. Medaans adeln fick bli avrättade i en giljotin eller via halshuggning som ansågs mer humant.

"Rådbråkning är ett avrättningssätt där den dömde avlivades genom att lemmarna krossades. Oftast skedde detta med hjälp av ett hjul (rådbråka från tyska Rad, "hjul", och brechen, "bräcka") varefter kroppen sedan flätades in i hjulet. Ursprungligen skall den avrättade ha placerats så medan denne ännu var i livet och sedan kunnat få lida i flera dagars tid innan döden inträdde. Den dödes kropp, på hjulet, skall sedan ha utställts till allmänt beskådande."


Källa - Wikipedia

 

Man lär sig något nytt var dag!


Dagens baby outfit, Leoparden är lös!

   Då lilltjejjen varit på BVC och fått vå hemska sprutor för, kikhosta, lunginflammation, stelklramp och vad nu mer de blandar i för skoj, trodde jag hon skulle vara väldigt febrig och trött. Tvärtom, mest arg här nyss för att maten ej dög men go och glad och ingen feber än så länge men det är ju en dag imorgon med så man ska väl inte roppa hej för tidigt heller.

   Idag är hon 5 månader och 10 dagar, vägde 6120 gram och var hela 62 cm lång. huvudomfånget har ökat till 41,5 cm och om man kikar på hennes kurva så kommer hon inte vara 70 cm förens i mars vilket innebär att hon kan ha sina vinterkläder i storlek 68 hela vintern, skönt!





Gårdagens promenad i höstyran.


   Var ute och testade min kamera lite och hade äran att få Frida och Lovisas närvaro. Jag måste ju bara säga att jag ÄLSKAR Fridas minspel så tyvärr Frida men du kommer att vara i fokus rätt ofta. Jag vet ju att fotografer tycker det är kul om en "modell" har ett bra minspel och nu förstår jag verkligen varför för konstigt nog men jag tycker Frida blir bra på bild när hon fular sig såhär tack vare hennes minspel ;) Får vi se hur mycket skit jag får för det här sen, men det är det värt!






Hösten är iallafall vacker vill jag lova!


Nu vakna mitt monster, suck!

   Tur att hon är söt men kan hon inte sova länge när jag är trött för. Men hon lär sova ändå idag för stackaren ska på sin 5 månaders vaccinering idag :( Då ska vi väga och mäta lilla tjejjen det ska bli skoj att se hur stor hon blivit. Känns som hon växt jätte mycket sen sist då hennes bodys börjar bli rätt så trånga nu. Men men!

   Idag hann jag iallafall få ett bra kort på Thilda när hon höll själv i flaskan, en egenhet hon började med när hon var 4 månader. Hon ligger här bredvid och sparkar mamma i magen och kikar lite på tecknat, ska få henne att sova en stund till här efter min lilla frukost.


Dagens baby outfit :)

Låt oss säga att vi hade tvätttid så Thilda fick stå ut med alla mönster vi hade hemma ;)


Dagens nyinlärning, Andreas Krieger!

   Andreas Krieger, som 1986 tog EM-guld i kula som kvinna, bytte kön på grund av allt testosteron och anabola steroider han fått?

"Andreas Krieger (tidigare Heidi Krieger), född 20 juli 1966 som kvinna i Berlin, är en tysk före detta kulstötare. Krieger tävlade som kvinna i det östtyska friidrottslandslaget och vann 1986 EM-guld i kula. Krieger dopades systematiskt av sina tränare minst från sexton års ålder och tror själv att detta är en delförklaring till den transsexualitet som ledde till att Krieger genomgick könskorrigering 1997, och bytte namn till Andreas. Efter detta har han arbetat mot doping och varit en av målsägarna i flera rättegångar mot tidigare ledare för det Östtyska friidrottsförbundet och dopningsprogrammet."

- Källa Wikipedia



Man lär sig något nytt var dag!


Dagens citat,Pjotr Pavlenko!

"Livet är inte de dagar som gått utan de dagar man minns"


Så går det när man leker för mycket i PS!


   Illa det här nu, men så går det när man skall leka alldelels för mycket för att prova på något nytt. Har kommit fram till att det PS jag har är värdelöst och jag får nog införskaffa mig något bättre och nyare. Men som Anders så fint sa "Man lär sig alltid något nytt" men jag har nog lärt mig att man alltid kan retuschera för mycket. haha!



Utmaningen, saker jag bara ÄLSKAR!



Min dotter fot/hand avtryck och alla andra små saker som jag sparat sen hennes ankomst.
Mina ljuslyktor ifrån Party Lite
Min asiatiska inredning så som bonsaiträdet, katanasvärdet, mina drakar och kinesiska tavlor
Mina vackra afrikanska tavlor i vardagsrummet
Mina katter Kåkå och den gäspande Mimmi
Min länge eftersökta vardagsrumslampa
Min dotter
Min hall lykta
Mina/våra miranda nallar och sist men inte minst
min snart fulländade DISNEY samling!

Sen har jag ej tagit kort på alla mina drakar, har en i vart rum, min sambo, Thildas himmel säng, vårt sovrum, den träsnidade draktavlan i hallen och många mer små saker vi har här hemma men man kan inte ta kort på allt!


Dagens outfits på lilla familjen.

   Lilla familjen var ute på långpromenad idag i det fina höstvädret och tog en fika på stan och då kom jag på att det var länge sen vi hade en dagens outfit så nu har jag ordnat till en sådan. Vi har kollat på Transeformers och nu är det dags för pizza framför tvn till fotbollen, har tippat så jag hoppas på en liten extra slant idag.

   Ps, se så fint Thildas öga har blivit, vi håller tummarna på att medicinen hjälpt henne och hon slipper få tillbaka det så kallade "varet" i sitt öga. Ds.

   Observera att det tagit 4 timmar att få upp dessa bilder på bloggen, suck!!!


 


Världens kusligaste tatuering, hallowen kostymen klar!



Skulle inte du vilja att din sambo såg ut såhär, skulle skrika varje natt han la sig bredvid mig i sängen, stackare. Usch jag tycker verkligen den är hemsk men smaken är ju som baken tydligen eftersom någon uppenbarligen tyckte om och gjorde denna tatuering, vad tycker ni?



Men denna kan jag ta, tatueringen alltså! På sambon dock och icke på mig. Anledningen till att jag kommit över dessa underbara små tatueringar är för att jag söker ideèr till min egen. Vill ju ha en ny när jag fött barn som representerar henne men finner inga bra alls. Plus att om jag får fler barn så vill jag ju kunna bygga vidare på den så små syskonen får en chans att vara med. Svårt det där.


Dagens barncitat, Erich Kästner!

"Att vi på nytt skulle bli som barn är att begära för mycket. Men vi kan försöka förhindra att våra barn blir som vi."


Skor säljes, intresse sökes ;)



Dessa Puma skor i storlek 37,5 åker nu ut då jag ALDRIG använt dom men de har stått mig för nära för att jag skall ha kunnat göra mig av med dem ;)



   Den som söker han skall finna och dessa är mina absoluta favoritskor i storlek 38 men tror ni jag använt dom?! ICKE! För jag har felkonstruerade fötter och kommer ej i dom och efter graviditeten har jag minsann fått större fötter tror jag så då kan jag likagärna sälja dessa.

   Sen har jag en svart skepparkavaj, en trenchcoat, massor med märkeskläder som jag aldrig använder samt lite ljusstakar och annat smått och gott!

Vi får se om de hamnar på Tradera eller hur jag gör, lite extra julklappspengar skulle ju inte sitta helt fel!

More to come!!!


STORrensning men har åtminstonde en glad dotter!

   Jag och Jari har storstädat idag, rensat ut 6 stora kassar med kläder och slängt till Myrornas. Funnit min älskade Björn  Borg väska och kommit fram till att jag nog skall ta och sälja lite kläder. Har en hel del skor jag aldrig använder som jag ej kommer kunna använda som ska säljas samt lite jackor och annat smått och gott. Hoppas bara jag får ut lite cash för dem.

   Så nu blir det en filmkväll med lite gott och blandat till, det är vi tusan värda efter allt vårt slit till återvinningsstationen och rännande hit och dit.

   Men Thilda hon var glad, hon hade ju sina fötter ;)



Lämna aldrig datorn ensam med sambon..

                                                                              Tänk Om...


"Jag hade en liten apa, umppa umppa falle-ralle-raa! Idag skiner solen som en välstekt torskbit i ultraviolettljus. Ingen vet vad jag vet att du inte vet att jag vet, vet du varför? Vem vet, inte jag, vem vet inte du...

Vi vet inget idag. Du är en saga för god för att vara sann. Ikväll blir det väl film och nåt tilltugg. Härligt. Igår fick Jari tidernas... Ja, tidernas massage."

Så här går det när man lämnar datorn ensam tillsammans med Jari i fem minuter, vet inte vad han har sniffat på för att åstadkomma detta men han är älskvärd ändå ;)


Dagens citat, H.L. Mencken!

"Kärlek är fantasins triumf över förnuftet"


Barnbilds retuschering blev det minsann ikväll!

   Nu vet jag att den högra bilden ser bredare ut men det är bara för jag missade att göra bilderna lika stora när jag la de bredvid varandra så den vänstra är mer "ihoptryckt" Så vad tycker systeryster om detta då?


Fotogalen mamma som retuscherar barnbilder, vad tycks?

Det tog verkligen ett sekel att ladda upp dessa bilder, detta är vad jag roat mig med idag, varit ute och gått med Milla som är mamma till Ellen här på bild, de stora är retuscherade medans de små är i original. Blev mer retusch på Thilda dock hon hade ju rivit sig så pass i ansiktet, stackars liten.

   Jag har varit helt slut idag har inte gjort mycket, delade ut lite dopkort sen blev det kaffe hos Milla och en rask promenad hem i regnet, hann inte mer än att lägga lilltösen innan jag passade på att retuschera dessa. Smått uttråkad med huvudvärk som faen, mens och ryggvärk, vilken bra dag va ;)

   Nu ska jag slänga på en film och slöa i soffan och hoppas att BLOGGEN inte är lika seg imorgon som den varit idag

   PÖSS!!!







Min lilla ängel...



  

Nytt objektiv kanske?!

                                                          Nikon Nikkor AF-S DX 35/1,8

Brännvidd: 35 mm
Största bländare: f/1,8
Minsta bländare: f/22
Objektivkonstruktion: 8 element i 6 grupper (inkl. en asfärisk lins av hybridtyp)
Bildvinkel: 44°
Närgräns: 0,3 m
Antal bländarlameller: 7 (rundade)
Filterdiameter: 52 mm
(Diameter × längd (avstånd från objektivets monteringsfläns)Ca 70 × 52,5 mm
ViktCa: 200 g.
Tillbehör som medföljer: 52 mm främre objektivlock LC-52, bakre objektivlock LF-1, motljusskydd med bajonettfattning HB-46, mjuk väska CL-0913 

En bra idè tro? Kan beställa hem den för 2200:- och den skall vara bra till poträttfotografering som jag vill ha den till. Fick tipset av Nadja det tackar vi för och allt jag läst om den ser bra ut så det blir nog den här till slut ändå, lucky me!



Godmorgon, mätt och belåten.

   Thilda iallafall för jag har då inte ätit. Vaknade med världens huvudvärk idag så jag ville verkligen inte gå upp, det är dock lite svårt när man har det här lilla monstret brevid sig som precis funnit sina fötter. Väldigt spännande att greppa dom vill jag lova och glad är hon som tur är :)

   Jari gör blodpudding som jag hatar här hemma så jag får väl roa mig med något annat att äta, ska ta med lilltösen ut lite senare då ska vi möta Thildas syssling Ellen på en liten promenad. Pöss på er ses senare!


Titta vad jag kan göra.

   Sa Thilda och högg tag i sin lilla fot en dag. Tycker ju det är så bedårande när de små gör det. Jag vet att det är en totalt värdelös bild men den är tagen med mobilkameran i ett mörkt rum så ni får stå ut med det. Har även tagit bilder på henne idag i sängen då hon minsann INTE ville ligga som jag la henne. Men det får ni se imorgon!

   Har även letat efter ett nytt objektiv till kameran och tror minsann att jag funnit ett nu. Sen får vi se när jag skall köpa det men det ska vi nog ordna. Sitter och kollar på film nu helt ensam då Jari jobbar men funderar på att lägga mig i sängen och halvsova lite för nu är jag trött.


   Ne men godnatt på er!


Kvällens citat, Omar Khayyam!

"Du lever inte förrän du älskar"


Jag vann!

   De har jag ju glömt skriva och tur är väl det, inte att jag glömmer men att jag vann för jag har en pall i hallen som jag behöver ett överdrag i romatisk stil till kudden som jag tänkt sy men nu vann jag det så nu slipper jag köpa tyg och sy det, haha, lucky me!!!


Ika i den "förbenade" rutan, nån som minns henne!?

   Ika i rutan är ett svenskt tv-program för barn som hade premiär den 14 november 1988 i SVT. Programledare var Ika Nord som mimade och höll på med mystiska danser. Ett plastskelett vid namn Åke var också ofta med. 

   Ulrika Christina Elisabeth Nord, känd som Ika Nord, född 29 april 1960 , skådespelare och mimare känd från barnprogrammen Ika i rutan och Ikas TV-kalas och som katten Findus i Tomtemaskinen.

   År 2008 medverkade hon i Tomas Alfredsons filmadaption av "Låt den rätte komma in" i rollen som Virginia.



Hennes dans som jag tyvärr inte kan visa här då jag ej får tag i koden på You Tube men hon kan nog svänga på sina lurviga det lovar jag. Det borde hon med tanke på att hon gått på balettakademin i Stockholm.


Dagens nyinlärning, Muromerna!

   Visste du att Muromerna är ett folk som talade ett finsk-ugriskt språk, men som är spårlöst försvunnet?!

   Enligt Gyula Décsy var muromer ett främmande folk som betalade skatt till ryssarna. Det framgår att staden Murom i (på vänstra stranden av Oka) beboddes av muromer, som tydligen också gett staden dess namn. 

   De har varit meriernas, mariernas och mordvinernas närmaste grannar. Man har ansett att direkt språksläktskap har förelegat mellan muromerna och mordvinerna. Inga spår av deras språk har dock bevarats.

   Muromernas bosättningsområden koloniserades slutgiltigt av ryssarna vid mitten av 900-talet, och i samband med detta försvann muromerna ur historien. Furstendömet Muroma existerade dock ända fram till 1300-talet, då det införlivades med storfurstendömet Moskva.

   Hur kan ett folkslag bara försvinna utan ett spår?!



Man lär sig något nytt var dag!


Mamma shoppar loss!

   Min mamma var ju i stan och i stan menade jag i den staden som jag befann mig i igår och idag tills klockan 15 nämligen Katrineholm. Hon har ju rest långa vägen ifrån Norge, typ Trondheim för att vara med oss. Och då ville hon tydligen passa på att skämma bort sina små barn litegrann. Jag fick underkläder då jag letat igenom hela Eskilstuna efter en storlek som tydligen inte finns, verkar ju bara vara jag som har den men i Katrineholm minsann fann jag den. Så fick en snygg rosa bh samt trosor av mor som jag då icke kommer lägga ut på bild då de endast är för Jaris ögon ;) Thilda fick också ett par leggins i jeans material.

   Men vi fann en liten romantisk affär där denna fina dkylt fanns och den införskaffade jag. Nu vet alla vem det är som bestämmer ;)



Så här går det när man skall fota nya hatten man köpt, jäkla Frida som är på besök här med Lovisa bara kastade sig över mig och bet mig i nacken, eller inte men jag ser allt hennes huggtänder på bilden.


Dagens citat, Hsuh Wen!

"Tårar märker man, men om hjärtat blöder - vem ser det?"


Nu ska Thilda sova.

   Och hennes kusin tyra för ett väldans liv då hon skrattande hoppar på madrasserna lilla Thilda ska sova på. hon är bra söt den där kusinen ;) Har haft fullt hus med mor, syster och kusiner till höger och vänster, monster moster Lisen gjorde också en liten visit med kameran i högsta hugg.

   Thilda har idag funnit sina fötter och jag har bildbevis på att hon minsann håller hårt i dom :) Glömde skriva på hennes 5 månaders dag att honfaktiskt kan om hon bara vill hålla i flaskan helt själv, vissa dagar går bättre än andra men övning ger ju färdighet som det så fint heter!

   Och nu ska även jag lämna er för att fota lillfjanten innan hon somnar om där ute. en ska jag upp med Thilda imorgon för att göra stan ofarlig med thildas mormor och minsta mostern Frida.

   Godnatt mina vänner!!!

Starta dagen med lyxfrukost!

   Eller lunch kankse vad vet jag. Men vad får man om man blandar:

Ruccola sallad samt vanlig sallad
Pasta
Gurka
Röd Lök
Gul Paprika
Cocktailtomater
Cashewnötter
Salt & Peppar
Balsamvinäger
samt Lax på spätt..

jo detta:



Detta kallar jag en bra start på dagen, tack Älskade du är underbar!

Nu skall jag åka Thilda åka till min syster och hälsa på min mor som är på besök ifrån Norge och vi blir orta tills imorgon så vi får se om det blir något mer bloggande. Hoppas någon mer fick en lika bra start som jag.

Vi hörs!!

PÖSS!!!


Dagens citat, Benjamin Franklin!

"Nöden känner ingen lag. Jag känner advokater som heller inte känner till dem."


Nej nu blir det STAR WARS!



Nu tar vi åter upp genomgången av Star Wars filmerna med Sofie, så bered er på en helkväll!


Kvällens citat, Arch Ward!

"En kvinna störs av vad en man glömmer - en man av vad en kvinna kommer ihåg."


Dagens nyinlärning, Kanelbullens dag!

Idag är ju då Kanelbullens dag som instiftades så sent som 1999 av Kaeth Gardestedt. År 1989, när kanelbullens dag lanserades, var 4 oktober dessutom internationella barndagen och en "tanke med kanelbullens dag var att det skulle vara en omtankens dag"

Idag är också den dagen som Sputnik sändes upp i rymden för första gången. 1957 var året.

Beverly Hills hade också premiär i USA 1990.


Dagens humor, the MATRIX parody!

Hade heeelt glömt bort att detta fanns så var tvungen att leta upp det idag då vi kikade på just The Matrix igår, håll till godo:


Dagens nyinlärning, Vasa!

   Inte vilken Vasa som hellst utan Vasa en stad i Minnesota i USA dessutom!

   Vasa
är en stad i Goodhue County, Minnesota i USA.

   Invånarantalet vid folkräkningen år 2000 var 872.

   Staden namngavs efter den svenske kungen Gustav Vasa.

Vasa grundades 1853 av emigranter huvudsakligen från norra Skåne, under ledning av Hans Mattson. 1860 var Vasa en av de största kolonierna i USA. Först hade staden"Hans Mattson's Settlement" som namn men det ändrades 1855 då de döpte om staden efter den svenske kungen Gustav Vasa.

   Stadens församling grundades sommaren 1856 av Eric Norelius. Den första kyrkan var ett stockhus. Ofta kom indianer, mestadels ifrån siouxstammarna, och rökte pipa med befolkningen i Vasa, som till stor del bestod av svenskar. Tobaken man använde var så kallad kinnikinnick vilket huvudsakligen görs på mjölon.

   Enligt United States Census Bureau så är Vasas area totalt 106.6 km² av vilka 106.1 km² är land och 0.5 km² är vatten. Minnesota Highway 19 och County Highway 7 går genom staden som ligger på 333 meters höjd. 

   

 




Nedan följer en lista på varifrån invånarna i Vasa anser att de härstammar i procentordning.

  1. Tyskland - 33 %
  2. Sverige - 28 %
  3. Norge - 15 %
  4. Irland - 7 %
  5. Frankrike (förutom Baskien - 3 %
  6. England - 2 %
  7. Nederländerna - 2 %
  8. Skandinavien - 1 %
  9. Danmark - 1 %
  10. Skottland - 1 %
  11. Polen - 1 %
  12. Wales - 1 %
  13. Österrike - 1 %

    Man Lär sig något nytt var dag!

 


Thilda 5 månader!

   Och det ska vi fira, iallafall enligt farmor för hon är nere på stan och handlar kläder till tösen men vi skall iväg till Katrineholm och hälsa på Mormor som är på besök ifrån Norge, Thildas mormor alltså.

   Thilda vägde 5820 gram i fredags och mätte hela 61 cm. Hon har stannat upp lite i växten men det kommer igen alldelels strax. Har fortfarande oerhört små fötter, storlek 15.

   Hon har börjar finna sina fötter nu och hon skrattar, gråter tårar, rullar runt mest ifrån mage till rygg, sträcker sig efter dom hon vill till och snurrar nästan runt i babysittern för att se vilka som är där av nyfikenhet.

   Det senaste dygnet har hon varit en ängel, somnade direkt igår vid 20:00 behövde bara lägga ner henne sen vaknade hon imorse vid klockan 09:00, vi hade fått sovmorgon om det ej varit för att raggarna i gården mitt emot oss började köra sin j-a bil och dunka hög musik mitt i natten, odågor!!!

   Hon är helt enkelt underbar!

                                                 

Härma Malin när man är uttråkad! ;)

1. Hur gammal är du om fem år? 31 år

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Thilda

3. Hur lång är du? Hela 175 cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Ojdå, hmm Pitch Black var det ja.

5. Vem ringde du senast? Jari

6. Vem ringde dig senast? Storebror

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? "Åh, jag som älskar överasskningar (och choklad)..."

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? SMS till varandra!

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda :(

10. När såg du senast din mamma? I juli! Hon bor i Norge.

11. Vilken ögonfärg har du? Blå grå gröna..

12. När vaknade du i dag? 07:20 Ville thilda ha mat

13. Vilken är din favoritjulsång? Haha skunger på "nu är det jul, här i vårt hur.."
 jämnt
14. Vilken är din favoritplats? Hemma

15. Vilken plats föredrar du minst? FLEN!

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag har slutat på skoga, bor i hus, har ett till barn med min älskade och en liten vallhund.

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Mardrömmarna om ett lejonliknande monster som jagade mig till ytterdörren och jag hann aldrig in innan han var ikapp, sen vaknade jag och sprang in till STORA huset till pappa, vilken ironi!

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Jari får mig alltid att skratta, han är ju så dum :)

19. Hur stor är din säng? 180

20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Utan så varmt i vår lya!

22. Hur många kuddar har du i sängen? 8

23. Hur många landskap har du bott i? 2

24. Vilka städer har du bott i? Oj vill ni veta det, E-tuna, städer snarare byar, Mellösa, Flen, Sköldinge och många många fler.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota hemma, skor ute..

26. Är du social? Ja oftast men det beror ju på vem man umgås med.

27. Vilken är din favoritglass? Pistage

28. Vilken är din favoritefterrätt? Hmm, Akropolis päron i vin!

29. Tycker du om kinamat?Japp

30. Tycker du om kaffe? NJa :)

31. Vad dricker du till frukost? Te elr Juice

32. Sover du på någon särskild sida? Mage har ju ej kunnat det på ett halvår

33. Kan du spela poker? Nej

34. Tycker du om att mysa/kela? Ja!

35. Är du en beroendemänniska? Usch ja. Sockerberoende. Hemskt! Instämmer med Malin här..

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Japp

37. Vill du ha barn? Ni menar monster, det har jag redan ett :)

38. Kan du några andra språk än svenska? Svenska, engelska, lite tyska lite finska och teckenspråk

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej!

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Ett hav gärna på Öland!

41. Vad spenderar du helst pengar på? Inredning, kläder till Thilda, bortskämda unge..

42. Äger du dyrbara smycken? Farmors pärlhalsband och smyckena jag fått av Jari

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? The mentalist, dexter och 70´s show!

44. Kan du rulla med tungan? Japp till 3 ringar om det är så de menar..

45. Vem är den roligaste människan du känner? JARI!

46. Sover du med gosedjur? Nja om inte Thilda räknas på mornarna så.

47. Vad har du för ringsignal? Knightrider med Hasselhoff :)

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Nej inte ett enda :(

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? En mirandanalle som håller i ett rött hjärta!

50. Flirtar du mycket? Alldeles för mycket, med både Jari och thilda då såklart och ibland även frida och sofie, vilka stackare!

51. Kan du byta olja på bilen? Japp

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? NEPP!

53. Vilken var den senaste boken du läste? Oj vill ni veta det "Americas worst serial killers.."

54. Läser du dagstidningen? Inte pappersupplaga men läser på Aftonbladet.se.

55. Prenumerera du på någon veckotidning? Nepp

56. Dansar du i bilen? Men bara när jag är själv annars får jag ej ha på "min" musik.

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Rock om jag ej har en skiva i vill säga.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Alla DOPKORT!

59. När var du i kyrkan senast? I torsdags, öppna förskolan.

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Mats Mattson, min bildlärare gav mig MVG, hade även min far som lärare när han var ung, det ni!

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Ett par dagar när jag var liten det är åååår sen.

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Min älskade jari lagade en festmåltid till mig och sin mor i onsdags!


Var det roliga slut nu!? *snyftar*

MOA!!!

   Kvinnonamnet Moa är förmodligen en smekform av ordet mor.

   Moa är en av 90-talets största moderaketer. För 30 år sedan fanns det bara 66 personer, unga som gamla, som hette Moa. Den 31 december 2007 fanns det totalt 13 434 personer i Sverige med namnet Moa varav 11 422 med det som tilltalsnamn

   Namnsdag: 18 november

   Och anledningen till detta inlägg är ju då att jag fått veta att min systerdotter fått detta namn!




Man lär sig något nytt var dag!!!


Lååångpromenad idag!

   På sisådär 6 timmar för mig och Jari, vi tog en lunch på det Indiska stället i stan, gick en sväng och kollade i affärer sen bar det av till gamla stan där jag köpte en liten leksak till lilla Thilda på Nära Och Kära så vid klockan 18 kom vi hem här och har slängt på en gammal film sen 2000 som Jari velat se. Pitch Black med Vin Diesel.

  Och nu sover lilltjejjen så nu skall vi laga mat här, därav det lilla bloggandet idag.

                                                                                  PÖSS!!!

Vinnaren dragen!

Vinnaren dragen i tävlingen om den söta rosa lilla jackan. inte många som tävlade men större chans att vinna för de som medverkade :)

Tävlande:

Amanda
Anna
Lillan
Evamar
Julia
Jessica

Och vinnaren blev till slut LILLAN!!! GRATTIS! Maila dina uppgifter samt adress så sänder jag hem den till dig sen :)


Kvällens citat, barn!

"Barnbarnen är livets efterrätt."

- Källa Okänd


Min sambo är "säker" överallt!



Ja, det är ju tydligt det ;)


Min GLADA lilla tjej på bild.

   Är så lyckligt lottad att jag har en så otroligt glad unge! Var på öppna förskolan med Frida och Lovisa hela förmiddagen sen begav vi oss hemåt efter att ha tagit en sväng till Babyproffsen efteråt och hamnade mitt i hagelstormen, ve och fasa säger jag bara!

   Det blev till att rusa hem sen kom styvmor på besök på en snabbfika och jag har hunnit varit iväg till tandläkaren, gett Thilda mat, badat och lagt henne efter det. Fullt ös! Jag har dessutom en blå läpp tack vare tandplågaren *snyft* lite bilder på den glada damen:






Nej nu ska jag äta en hemmalagad hamburgare som sambon kom med, på tal om sambo...


RSS 2.0