Pink Lady

   Klä hela världen i rosa! Nu har jag än en gång funnit lite rosa ute i världen. Idag är det världens sötaste färg på bil sen om bilen är något att ha är en annan fråga, själv skulle jag bara vilja ha en sådan här rosa bil för att den utmärker sig så pass mycket för rosa är inte min favorit färg, trots att jag alltid fastnar för rosa!


En lugn valborg.

   Nyvaken och rastlös. Fast det brukar jag ju vara på mornarna när jag inte gör något annat än sitter hemma. Fast idag är det lite annorlunda för jag har ju J´s sällskap hela helgen. Var och hälsade på hos J´s kusin igår, Michel och Milla för att fika lite och kolla till den lilla hårbollen Ellen. Hon kommer att vara ett halvår äldre än vårt kommande barn. Ser fram emot många promenader och lite grillning till sommaren och dom, de är lätta att umgås med.

   Känner mig faktiskt väldigt lugn nu för första gången på vad som kan kännas som en evighet. Enda sen jag varit inne på akuten sen i vecka 26 så har jag oroat mig för att föda för tidigt men nu är jag ju faktiskt här och i slutändan måste jag säga att allting gått bra.

   Det var nog som vi sa "allt sker av en anledning" hade jag ej åkt in den veckan så hade säkert värkarna blivit värre och jag hade fått mig en alldelels för lten bebis och något att oroa mig för men nu tror jag att allt kommer att gå så bra så.Lilla Ellen, föddes med en massa hår på huvudet och jätte mörka blå vackra ögon, hon kommer att bli ett charmtroll när hon växer upp ; )

"Citat"

"Ta inte livet så allvarligt, du kommer ändå inte levande ur det.
 - Källa okänd."

Gravid i vecka 36.

  

Barnet


   Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda mot de första rörelserna? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

   Mitt lilla barn ligger som sagt i säte och det lär inte flytta sig i första taget, har ett envist barn. Denna vecka, mellan vecka 35 - 36 är nog de mysigaste veckorna någonsin för jag har aldrig haft så mycket rörelse som nu. Känns rätt tryggt att den rör sig så, ett tecken p att den är frisk.
Vikt 1750 gram.


  

Mamma


   Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född.

   Svårt att sova och barnet ligger fortfarande och trycker under revbenen så det gör väl sitt. Mina bröst börjar bli ömma nu så kroppen börjar väl känna av att det närmar sig. Som sagt tror ju det kommer bli ett kejsarsnitt vilket jag tycker är synd. Vill ju faktiskt uppleva det där med att få föda själv. Många säger att jag ska vara glad för att jag slipper värkar och allt slit men för mig har det varit en stor grej att få föda själv så lite besviken känner jag mig men så länge jag har ett friskt barn så säger jag ingenting, det enda som betyder något. Har stannat rätt bra i vikten nu tror jag, gått upp 11 kg!
Mor:
Gravidmage vecka 36
Viktuppgång 11 kg
Bebis:
Sätesläge
1750 gram
Förmodligen kejsarsnitt

Dagen D! Bebisens vändningsförsök misslyckades.

   Ja då har den här dagen äntligen kommit, har tagit lite tid att få igång internet bara då vi blev av med vår vanliga dator och nu har jag precis fått ordning på internet till min lilla PC därav det sena inlägget.

   Såhär ligger det till efter dagens läkarbesök. Kortfattat så ser det mesta ut som igår faktiskt. Alla flöden såg bra ut, hjärtat, hjärnan och i navelsträngen. Bebisen är fortfarande för liten har endast  gått upp 50 gram sen förra veckan men läkaren sa att den ej går upp så otroligt mycket på så kort tid.

   Vändningsförsöket misslyckades så den ligger fortfarande i säte vilket innebär följande, det finns många "OM" och"MEN"!

   Jag skall tillbaka nästa vecka igen för att kolla flödet i navelsträngen, har det minskat kan det bli tal om kejsarsnitt redan då. Om inte jag får värkar innan och sätter igång en vanlig förlossning redan innan tisdag. Barnet räknas ju ej som prematurbarn även om det är litet för det är fullbordat, friskt även om det kanske är fött lite för tidigt men vi har kommit över 36 hela veckor då.

   Ändras inget under de kommande veckorna och alla prover och flöden ser bra ut kommer det att bli tal om ett planerat kejsarsnitt en vecka innan beräknad födelse.

   Det känns med andra ord som att om jag inte får vanliga värkar som sätter igång förlossningen så kommer jag att få föda den lilla med kejsarsnitt.

   Det är nämligen såhär att om jag skall föda i säte så kommer ju baken komma först och eftersom huvudet är det största på bebisen finns risken att den fastnar på vägen ut och eftersom den då kommit ut med ben och mage först så kommer ju navelsträngen att vara i kläm vilket kan ge skador på barnet. Detta är dock inte säkert eftersom vi har ett väldigt litet barn men man vet aldrig, Vi skall disskutera risker och vidare nästa vecka.

   Kort och gott så känns ändå allt rätt bra för jag har inte hört om många fall där ett kejsasnitt gått fel direkt och vi har ett friskt barn som förmodligen bara ärvt sin moders gener genom att bli en liten bebis!

Fakta:

1750 gram
36 veckor
Frisk bebis
Sätesläge
Alla flöden ser bra ut
Troligt kejsarsnitt
Jag hade lite högre blodtryck än vanligt


Nu kan bebisen komma! Vaggan står redo.

   För nu har jag handlat allt som skall handlas, känns så skönt så. J skulle ju köpa en baysitter, sen om han skulle köpa den nu eller sen det var en annan fråga. Men när vi väl var på babyproffsen så fann han en "vagga "/ "gunga "och eftersom han hört att de flesta brukar vagga bebisen i just babysittern så tyckte han det var ett bra köp. plus att han velat haft en vagga ifrån allra första början. Jag klagar inte på detta, nu väntar jag bara på att han skall komma hem ifrån träningen så jag får en hemmagjord hamburgare av honom.
Visst är den fin!!!

Förberedelse för morgon dagen på Mälarsjukhuset.

   Idag vaknade jag med världens huvudvärk hoppas verkligen den går över för jag måste göra en himla massa saker idag. Bebisen är himla livad så jag är inte det minsta oroad över att den skall må dåligt imorgon när vi ser på ultraljudet igen. Har försökt få tag i min barnmorska då jag vill avboka vårt möte imorgon för det har jag glömt, dumt att det ej finns direkt nummer till barnmorskorna utan att de får ringa upp. Suck!

   Idag skall vi iväg och handla det sista till bebisen det ser jag fram emot har tänkt på det hela helgen nu, inköpslistan ser för tillfället ut såhär:

En Näsfrida
En badtermometer
En badbalja
En öron febertermometer
Regnskydd till vagnen
Myggnät till vagnen
Solskydd till vagnen och bilen
En ny mittleksak till mitt babygym, gav 100 kr för det men det kostade 650kr nytt e himla nöjd med loppisar!
Mjölkuppsamlings kupor


Sen får vi se om vi köper en Babysitter nu och ett Snuggle Nest, beroende på vad vi hittar för skoj.

"En blivande mors citat"

"Handen som gungar vaggen, är handen som styr världen
- W.S.Ross"

Blod, svett och tårar..elr..

   Blod började dagen med iallafall för nu sitter jag häroch blöder näsblod som aldrig för, usch!!! E lite däven över att jag ej kunde gå på klassåterträffen som var igår. Dock i Flen och jag är inget stort fan av Flen därav att man ej bor kvar där. men det hade varit så kul att se alla gamla klasskamrater. Men inte jag inte jag har blivit tilldelad viloläga inför tisdagen *morr*

   Men jag har fått lite kontakt med några gamla klasskamrater och det känns kul, bland annat en tjej som jag tänkt mycket på, hon är också gravid med sitt andra barn dock i vecka 34 så jag hoppas vi kanske kan ses när bebisarna är födda sen skulle vara kul.

   Jag tror iallafall att det kommer att gå bra på tisdag, inget kejsarsnitt här inteoch inte ett nedsatt flöde i navelsträngen, sen skulle jag i o för sig inte klaga på om lill monstret ville vända på sig så jag slapp det med. Men ingen medicin och värkar ser jag inte fram emot. Men jag känner mig rätt lugn ändå.

   Nej nu skall jag duscha, hoppas på att mina bilder kommer idag och ut en liten sväng medans jag orkar i det fina vädret.

PÖSS!!!

Fint med sommarklädsel till gravidmagen.

   Det tycker iallafall jag och är så lycklig att jag faktiskt kommer i den här klänningen, sen ett par leggins till. Läckert! Kan ju hoppas att jag hinner ut och visa upp mig litegranna innan bebisen kommer i detta iallafall. Inhandlad i Sthlm och när bebisen kommit ut och jag skall ut och shoppa kläder så kommer jag nog att bege mig upp dit igen för den butiken var suverän med massa fina kläder. "Jane Helen"!Loppis shopping.

   Igår var det fullt ös, vi passade på att städa hela lägenheten, åka till återvinningen och sen skulle vi förberedea för en middag för två vänner klockan 18. Så jag hade lite fullt upp igår och hann ej skriva någon blogg alls.

   Idag bar det av till Smehallen där det var loppis med alldelels för mycket folk. Handlade på mig ett babygym, lite prematurkläder, en lekmatta samt en bröstpump och det hela gick på 300 kronor, billigt!!! Så jag skall ta det lilla lugna nu och fundera på om bebisen har vänt sig eller inte för den hade något fuffens för sig inatt så jag sov som en kratta.

   Gravidfotograferingen i torsdags gick jätte bra, ni får se bilderna sen när jag fått hem dom, väldigt vackra art bilder om jag får säga det själv, svart vita. De skall upp på väggen så är det bara, ego jag!

   Kort och gott ifrån mig nu skall jag få i mig lite frukost här har jag tänkt och ta en lugn dag för igår hade jag alldelels för många bollar i luften men trevligt var det, det är det alltid när man umgås med Frida och Anders som för den delen skall ha bebis före oss. Hela två dagar men som det ser ut nu så lär vi ju få tidigare ändå, därav inhandlandet av prematurkläderna!

PÖSS!!!

Tillägg stavningen är inte den bästa har jag märkt för det heter ju såklart prematurkläder och inte primatur  som jag skrivit innan : )

Nattens citat!

"Som två andfådda blåvalar i ett litet badkar"

" - En jämförelse av två höggravida kvinnor om deras ork och kondition"

Påväg till gravidfotógraferingen.

   Och detta blev resultatet av min sminkning idag skall bara sätta på mig mascara men det gör jag när jag kommer dit för jag lär säkert få fixa till något i slutet det behöver man alltid, detta spackel vilka problem vi tjejjer har. Nå, duger detta? Tänkte mig en naturlig look det kommer ju ändå att bli svart vita bilder men man skall framhäva ögonen har jag hört ; ) Sen får vi se om mitt lilla ansikte fastnar påbild denna gång, det kanske bara ärmagen som är i fokus sen.
PÖSS!!!

Gravidmage

   Idag skall jag iväg och fota min mage för sista gången hos Janne Höglund i Nyköping, helt underbar fotograf. Han håller på med ljussättningskurser och är riktigt bra på detta så de flesta bilderna blir bra direkt och behöver inte mycket retusch. Ser verkligen fram emot detta, har Sofie som är så underbar och ställer upp och kör mig till Nyköping för att jag skall få ett minne för livet.

   Just för tillfället ser min mage ut såhär i vecka 35, får se om vi lyckas få till lite bättre bilder i studion än här hemma.Jag får mordiska blickar här hemma för att jag skall åka iväg så jag förmodar att jag måste ta det lilla lugna annars vet man aldrig vad min sambo får för sig! :)

Brottom brottom..

...nu när jag inte helt är säker på när det lilla monstret kommer till världen så har jag fått lite panik med allt som skall göras för vem vet på tisdag kankse jag sitter på Mälarsjukhuset med en liten bebis framför mig. Inte för att jag tror det, tror faktiskt den kommer hålla sig lite längre i magen och jag tror inte att det kommer att bli något problem så vi måste sätta igång förlossningen men som sagt man vet aldrig.

   Och av den anledningen har jag börjat packa "väskan" men så kallat "STORA" bekymmer är, vad jag skall packa ner för kläder till bebisen då det faktiskt är rätt kallt nu, vilka problem jag har va : )

    J ska tvätta alla baby kläder så fort som möjligt och sätta in bilbarnstolen ordentligt nu. Jag själv skall efter min mat här roa mig med att sy klart lakanen till vagnen och sängen, får hoppas de blir fina. Men bäst jag gör det nu så jag får det gjort. Sen måste vi åka och handla allt det sista för jag vill inte komma hem och inte ha alla saker hemma, vill ej ut och tokhandla det sen. Vad säger ni om detta som första plagg när "lill monstret" kommer till världen? Då blir iallafall J glad!


Gravid i vecka 35!

Barnet

   Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

      Min bebis väger bara 1700 så detta stämmer inte så bra alls med mig. Ett litet mirakel som skall komma till världen. Har mycket hicka, ligger åt fel håll och det enda den gör om dagarna är att sparka och slå mamma i vänstra sidan. Förgrymmade unge! ; )  

Mamma

   Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. 

   Fokusera på förlossningen är det sista jag tänker på just nu vet ju inte ens hur jag kommer att få föda eller vad som händer, en dag i sänder hel enkelt. Fundusmåttet som vi tog förra veckan låg i alla fall på 31 cm om det nu stämmer för som sagt bebisen är ju trots allt väldigt liten. Trött är jag som få då jag aldrig kan somna om efter första besöket på WC på mornarna, därav att jag sitter här.


Läkarens "dom" idag lyder..

...att han nästan är tvärsäker på att jag kommer föda för tidigt. hur det återstår att se. Han kollade flödet i navelsträngen, hjärtat och hjärnan och allt såg bra ut. Något lite fostervatten men han sa att det var för att jag redan har en liten bebis då behövs inte lika mycket vatten. Han gick igenom bebisen ifrån top till tå och det enda som har betydelse är att vårt barn ser helt friskt och normalt ut!

    Men vad sa han då, jo på tisdag skall jag tillbaka dit på fastande mage. Då barnet ligger åt fel håll så skall de försöka vända det och anledningen till att jag då skall gå på fastande mage är bara en säkerhets sak utifall att något inte går som det skall och jag måste få narkos för att vi skall göra kejsarsnitt.

   Om bebisen ej vill vända sig så skall vi prata vidare om hur vi skall gå tillväga med förlossningen, jag behöver inte göra kejsarsnitt då det går att sätta igång förlossningen utan och då jag har så liten bebis så kan jag nog föda även om den är åt fel håll.

   Det finns många men, om de på tisdag ser att flödet i navelsträngen inte är lika stark som den var idag så kommer jag att få sätta igång med min förlossning snarast. Jag hoppas bara att jag kan föda normalt vill ej göra kejsarsnitt då jag känner att jag vill gå igenom en vanlig förlossning men gör såklart det som blir bäst för barnet.

   Så lite orolig är man ju men jag hoppas och tror att det skall gå bra, skall få stanna ett slag under observation i vilket fall som hellst på tisdag så nu skall jag koncentrera mig på att ta det lugnt och att göra klart allt till bebisens ankomst.

   Det var det mesta i korta drag, de satte en CTG-.kurva på mig idag också och jag hade sammandragningar/värkar idag med men då de såg att det ej påverkar bebisens hjärtrytm så är det bara positivt!

Bebisens mått:

Huvud 85 mm
Mage 80 mm
Lårben 65 mm
Vikt 1710 gram
Vecka 34 + 6
BF 27 maj

Jag har astma!?!?

Ja det är tydligt det. Fick hem provsvarenifrån mälarsjukhuset ifrån "lungfunktionsundersökningen" idag och där står det att jag har astma, i mild grad dock. 

    "...den visade tecken på lindrig lungfunktionskränkning av astmatyp och utan nämnvärd förbättring av lungfunktion efter nhalation av medicinen som du fick före andra undersökningsomgången.."

    Med andra ord så gjorde inte medicinen jag fick innan andra undersökningen ingen verkan. Vilket innebär att de ej kommer att ge mig någon medicin då de ej verkar fungera på mig. Tror inte direkt heller jag behöver medicin dagligen men däremot när jag får mina "andningsbesvär" och små "anfall" så tycker jag ju att jag åtminstone skall få en inhalator av något slag så jag slipper ligga på golvet och kravla.

   Kan ju inte ha J där hela tiden som hjälper mig igenom min andning ; ) han är ju den som märkt redan innan jag själv märkt av mina små anfall att jag ej andas som jag ska.Nej skall kontakta vårdcentralen och se vad dom säger. Min läkare kommer också att kontakta mig står det så får vi se om hon har något annat vettigt att komma med.

Läkartid och pysseldag!

   Idag är det tid till läkaren, den riktiga tiden. Och för att fördriva tiden utan att fundera alldeles för mycket på det så har jag kommit på det bästa sättet. Sen får vi se om jag följer så som jag lär ; ) Nu skall jag slänga ihop en köttfärslimpa så J har matlåda te jobbet sen skall jag ta ett varmt bad, sy gardinerna så de blir gjort och unna mig lyxet att spela mitt "Super Paper Mario" rätt så kul spel till Wii om man bortser ifrån allt snack som är.

   Skulle bli himla glad om lilla Ann-Louise som skriver till mig och kommenterar min blogg kunde ge mig hennes lösenord till sin blogg så man kan svara tillbaka, hade ju varit trevligt : )  

   Igår tyckte iallafall jag att jag var snäll när jag gjorde egen apelsin sorbet till min J som han tjatat om så länge, hoppas det smakade och var en bra överraskning.

PÖSS!!!

Liverpool set till barnets ankomst!

   Om vårt barn blir ett Manchester United fan så får vi problem säger jag bara nu när vi inhandlat så söta Liverpool FC prylar till bebisen. Jag skall bara ta med mig nappflaskan ner på stan och köpa en ny "napp" till den som är "ergonomiskt" utformad för barnets behov. Men visst är hela kittet sött?


Inköp och packning lill bebben!

Sitter och funderar på allt man skall inhandla till lillmonstret. Har ju bara småsaker kvar men för att veta vad man ska köpa och inte så var jag ju tvungen att skriva ifrån början vad jag/vi har inhandlat. Sen ska vi nog packa väskan också ; )

De STORA inköpen som är gjorda till lill bebisen,

Till sovrummet:

BRIO Spjälsäng Cot Two med neddragbar sida
Skötbord
Skötbordsbädd
Amningskudde
Sänglåda (Under spjälsängen, extra utrymme)
Lakan
Täcke
Kudde
Och latexlakan till både säng och barnvagn så inga olyckor sker


Transport:

Bilbarnstol, Akta Graco Duologic från 0 månader till 4 år, en växa bilbarnstol
BRIO Combi barnvagn (med sittdel så man slipper tänka på det när de växer)
Skötväska

Smått och gott:

Napp
Nappflaska
Napphållare (Så bebisen ej tappar bort nappen : ) )
Matbords set
Medtagbart skötbord
Skallra
Speldosa
Sängmobil
Sänglampa
Filt till barnvagnen
Kläder ifrån 0 månader till ett halvår : )

Till löning skall vi köpa dessa små inköp till lillmonstret:

Badbalja
Termometer
Blöjor
Våtservetter
Babyolja
Babysitter
Näsfrida
Napplock till nappflaskan som e skonsammare
MUM nappflaska
Hjul till bilbarnstolen så man slipper bära bebisen sen, blir som en liten vagn. 
Regnskydd till barnvagn samt
Myggnät och
Solskydd

Senare inköp:

Babysitter
Babymonitor
Snuggle Nest (Resesäng/skötbordoch minisäng för föräldrarsängen  i ett)
Trip Trapp Stol


Inhandlat till modern:

Amningsbehå
Aloe Vera (utifall man spricker, snabbar på läkningsprocessen)
3 amningströjor

Skall införskaffas:

Amningskupor

Vad skall man då ha i väskan till sjukhuset tro. Vi packar i skötväskan:

Min syster har tipsat mig om dryck då du förlorar mycket vätska och några sötsaker eller frukter.
Ipoden med högtalare till
Kamera VIKTIGT!
Mina adidas byxor
Amningsbehå/amningslinne och underkläder
J har köpt sköna crocs som jag skall få gå i
J´s inköpta body till lillen "My först liverpool kit"
Liten mössa till bebisen
Vete/värme kudde
Hygienartiklar
Mina glasögon
Babyfilten
Läppbalsam
Aloe Vera
Massageolja

Har jag nu glömt något?


Nyvaken med orolig sömn.

   Drömmer konstiga drömmar om Steven Gerrard i Liverpool, jakt efter hus och oro för morgon dagen då jag drömmer om kejsarsnitt och att allting inte kommer att vara bra. Det gör ju magen kugnare. Avskyr drömmar ibland. Skall inte tyda mina drömmar idag då det säkert är något negativt som man kan läsa i det hela, nej jag är inte något negativ bara nervös!

   Springer runt som ett ufo här på mogonen då jag färgar ögonbrynen medans J ordnar frukost. Korv med bröd, en frukost för mästare ;)

    Såg en ny och större bild på Nadjas söta lilla dotter nu som föddes i fredags, Angelina, nu längtar jag verkligen efter mitt egna lilla monster. Bara att få hålla om och veta att allt är bra. Men jag skall få vänta enda tills imorgon eftermiddag innan jag får veta någonting. Vill bara gå upp på morgonen och få läkarbesöket avklarat så jag vet vad som händer och gäller för oss och den lilla knodden.

    Nej ska söka lite extra kärlek hos J idag tror jag behöver det om han kan slita sig ifrån Formel 1 här till frukosten vill säga!

Internetlös lördag med hockey!

    Har precis sett första perioden på NHL matchen mellan Washington - NY Rangers där Ranger leder med 1 - 0. Min sambo sitter och försöker få igång vårt internet som går på och avhela tiden. Himla roligt när saker och ting fungerar som de ska. Blev bjuden på fika på stan idag av J sen har det inte hänt så himla mycket har roat mig med att plocka undan i köket lite. Vi ska bjuda på middag här på fredag så jag funderar starkt på att göra något jag ej gjort på länge, en trerätters middag. Ska roa mig med att sy klart gardinerna till vardagsrummet och pyssla lite nu när J jibbar eftermiddag. Hålla tankarna igång så man slipper oroa sig eller snarare fundera på att oroa sig för lillmonstret.

   Än så länge så har jag kommit fram till att middagen skall bestå av:

Förrätt:

Skagen toast

----------

Varmrätt

----------

Efterrätt

Finsk somrig rabarberpaj.


   Anledningen till att jag ej skrivit en varmrätt ännu är för jag vill göra något utöver det vanliga som inte kostar alldelels för mycket och som är lite somrigt. Skall nog försöka komma på en ny sommardrink som jag kan bjuda herrarna i sällskapet på, det gäller att passa på när man har en fylld bar som man själv ej kan dricka av men ändå vill dela med sig av. Sen tappar jag inte greppet om bartenderyrket heller ;)

   Nej åter till hockeyn!

    Lite irriterande att jag skrivit om detta inlägg ett X - antal gånger då vårt internet lägger ner hela tiden, man blir så glad!

"Dagens citat, en gravid moders känslor"

"Lyssna på mig som på en vuxen men ta hand om mig som man tar hand om ett litet barn

- Källa Okänd"


Heineken Closet, världens bästa reklam!

   Jag skratta nästan så jag grät när jag såg den här reklamen för första gången, tycker den är helt underbar! Även om jag själv inte är ett så värst stort fan av öl så är det här den bästa jag har sett.http://www.youtube.com/watch?v=Y0LgJo9Do-8

"Nattens citat "

"Optimisten säger - Det kan iallafall inte bli värre än det är
Pessimisten säger - Det kan det visst!

Källa - Okänd"

Inget internet om var och vartannat!

   Nu är jag väldigt trött på att betala för ett internet via stadsnätet som ej fungerar. Är glad att jag inte är "egen företagare" för då hade jag gått lagom back nu vill jag lova. I tre dagar nu så har jag/vi haft internet som fungerat i 30 minuter om vi då har tur och sen stängts ner igen för att fungera efter ett tag. Väldigt frustrerande för detta är inget jag betalar för. Igår hade vi inget internet alls.

   Eskilstuna Energi och Miljö har bett om ursäkt på sin hemsida och säger att det sen igår skall vara ordnat. Stadsnätet har varit nerstängd under en tid då det varit drifstörningar som orskat att folk varit utan internet men de sa också att det skulle vara ordnat IGÅR, I beg the difference!!!!


Tillväxtultraljudet med lite orosmoln.

   Har kommit hem ifrån tillväxtultraljudet från Mälardalens sjukhus nu. Bebisen är fortfarande för liten, 28 % och ligger i sätesbjudning med huvudet lutat lite bakåt så man kan säga att den ligger och kikar på mig. Det som är bra är att den är livad, har gott om fostervatten och följer sin egen tillväxtkurva. Sätesbjudning innebär att den ligger med baken neråt och vi skall disskutera med läkaren som jag fick tid hos på måndag när, om och hur vi skall vända den.

   Barnmorskan ringde efteråt och var lite orolig över det hon läst i journalen men sa att jag ej skall oroa mig då jag fått en bra läkare, "Tysken", som jag skall disskutera med hur vi kommer att göra här de kommande veckorna med allt. Han skall kolla flödet i navelsträngen, att bebisen får den näringen den behöver och fundera på om vi skall vända den eller ej. Eftersom den är så liten är risken att de ej vill vända och bråka med den.

   Jag hade även sammandragningar när de tog en kurva idag med ungefär 5 minuters mellanrum. Jag hade i o för sig glömt att ta "Brickanylen" i morse men detta innebär ju att mina värkar kan starta rätt så omgående när jag slutar med medicinen om två veckor. Det är för tillfället mitt enda orosmoln men ja förmodar att doktorn kommer lugna mig på måndag när jag får alla fakta.

Korta fakta:

Bebisens vikt 1704 gram.
Vecka 34 + 2.
28% mindre än genomsnittlig bebis.
31 cm är symfysmåttet.
Följer sin tillväxtkurva.
Frisk.
Magens mått 70 mm.
Huvudets mått 78 mm.
Läkartid 21/4, klockan 15:30.


Som jag brukar säga: "En moders oro är ett barns lugn!"

Wario till Nintendo Wii, Spelrecension!

   Nu har jag hunnit spela två världar i spelet Wario. Ett väldigt charmigt spel även om Wari själv inte är den charmigaste figuren i världen. I öppningsscenen så peter en tecknad Wario i näsan medans en stackars Merfle berättar att deras drottning i en annan dimension har blivit kidnappad tillsammans med en stor skatt. En skattpåse som aldrig tar slut på pengar. när man skakar på den, det kommer bara mer mynt ur den. Den är tagen av the Shake King och Merfle ber Wario att bege sig till "the shake dimension" för att rädda skatten och deras älskade drottning. Och det är så hela äventyret startar!

   Banorna påminner om de klassiska gamla banorna som fanns i Super Mario spelen. Uppbyggda på ungefär samma sätt men inte med samma fiender och detaljer såklart. Plus att grafiken är till det bättre. Men det går ut på ungefär samma sak, Wario är en oslipad lirare som får kraft av att äta vitlök, skakar sönder stenbumlingar och slår hårt i marken för att bedöva sina fiender.

   Med hjälp av dessa verktyg skall du i varje uppdrag leta reda på 3 skatter och försöka utföra diverse olika uppdrag, kan vara att klara banan på en viss tid eller slå sönder alla stenbumlingar du finner. I slutet av varje bana skall du på snabbast möjliga tid ta dig tillbaka hela vägen till start.

    Även om man ej lyckas finna alla skatter eller klara alla uppdrag så gör det inget för man kan alltid gå tillbaka till en bana för att söka efter nya s aker och ting och allting sparas så inget går förlorat.

   Tycker det är en relativt lätt kontroll,du använder dig av Wiimoten bara fast du håller den med längden emot tvn och inte tvärtom som det är på de andraspelen sen är knappsatsen ungefär densamma som det är till Super Mario spelen.

   Finns även en shop där du kan köpa nya kartor och nödvändigheter som hjälper Wario lite extra genom banorna.

   Köp detta e hur kul som hellst om man tycker om Super Mario spelen så tycker man garanterat om detta!


Normal viktuppgång under "min" graviditet.

   Fann lite rolig data när jag satt på nätet här om dagen. Bland annat vad en "graviditet" väger med barn och allt. Allt stämmer såklart inte de som räknat på detta har räknat på ett genomsnitt men lite kul att läsa ändå!

Graviditetsvecka


10

20

30

40

Foster

530015003300

Livmoder, moderkaka och fostervatten

180100518402350

Bröstkörtlar

35180360400

Moderns blod

10060013001200

Resten av kroppen

325191535005200

Total viktökning

650

4000

8500

12500   Vi får se om detta stämmer för mig i slutändan.

Ditt BMI är 18,9 och en rekommenderad viktökning under graviditeten är 16 kg, vilket fördelas över graviditetsmånaderna enligt nedan schema.
 
1:                              58, 45 
2:                             58,9 
3:                             59,35 
4:                           61,79 
5:                         64,23 
6:                       66,68 
7:                      69,12 
8:                   71,56 
9:                  74 


   Källor:

www.growingpeople.se
www.niomanader.se

"Vår" livs historia.

   Man brukar säga "Man vet inte vad man har förens man har förlorat det". Även jag gjorde det sen en dag träffade jag J och det ändrades till "Man vet inte vad man har förens man har träffat den rätte"

   För 4 år sen visste jag inte att jag skulle träffa den rätte och att vi dessutom skulle bilda familj. Vi möttes upp på 21:ans fik där vi satt tills de stängde. Han fick mig att skratta och att le men jag mins att jag aldrig vågade visa det för honom. I efterhand har han sagt att "ditt fula leende är det vackraste jag vet". Då skall det observeras att jag i alla år haft världens överbett och ej riktigt vågat visa tänderna då jag ansett att jag haft ett fult lende. Nu ler jag så fort jag får chansen då jag sen förra året tog tag i saken och nu har jag ett leende igen.

   För att göra en lång historia kort så var det så här att en gång i tiden när man hade Lunarstorm så fick jag ett meddelande i gästboken ifrån Jari. Jag brukade inte svara på okändas meddelanden men det var något i hans ansiktsutryck som jag kände igen så vi fortsatte messa, pratade om allt möjligt. Till slut bytte vi msn och efter det telefonnummer. Vi pratade med varandra under ett drygt år men aldrig i telefon bara via text.

   Hur som hellst så var jag uttråkad en dag och vi bestämde oss för en fika, obs utan baktankar. Jag fastnade direkt vilket aldrig har hänt med en kille förut så jag förmodar att "allting sker av en anledning"

   Det roliga i den här lilla historien är att vi tycks ha sprungit på varandra genom åren men jag förmodar att det ej var menat att vi skulle träffats vid just den tidpunkten.

   Han handlade av mig varje dag när jag var kassabiträde på Hemköp vilket vi vet men ingen av oss minns den andres ansikte. Vi spelade innebandy ihop i ett helt år i Assa hallen i Eskilstuna, jag minns hans kusiner och deras namn men inte honom. Första gången vi ens träffades var när jag skulle välja gymnasielinje och åkte till Eskilstuna för att kolla på Industriprogrammet på Parken Zoo, han höll i demonstreringen. Världen är bra liten men ödet hade väl inte planerat att våra vägar skulle mötas.
   Dagen vi träffades på fiket skjutsade han hem mig för att sedan åka till innebandyn som var inställd för ovanlighetens skull. Ni kan ju gissa att även min innebandy var inställd utan att vi visste om att vi spelat ihop.


Träffades i februari v 6 - 2005. Vi brukar säga vecka 6 för varför skall man hänga upp sig på ett datum.
Flyttade ihop den sommaren.
Förlovade oss påsken 2006, i ringarna står endast årtal och ett latinskt citat: "Non mihi, non tibi, sed nobis" vilket betyder "Inte för dig, inte för mig men för oss"
Anledningen till att vi valde att ej ha våra namn i ringarna är helt enkelt för att vi vet väl ändå vad vi heter.
Vi plusade 24 september 2008.
Och beräknad födelse för den lille är 27 maj - 2009.Min graviditet, so far, v 34!Beräknad till den 27 maj!

Plusade 24 September 2008
Blev gravid ungefär Tors 4 sep 2008
Inskriven 24/10 - 08
Min vikt vid inskrivning var 59 kg.
BM 29/10 - 08 i v 10
BM 29/12 - 08 i v 20, fosterljud 130-140
BM 4/2 - 09 i v 24 min vikt 63 kg, fosterljud 145, symfysmåttet 22 cm.
BM 4/3 - 09 i v 28 min vikt 64 kg, fosterljud 140, symfysmåttet 24 cm = för litet.
BM 31/3 - 09 i v 32 min vikt 67 kg, fosterljud 145, symfysmåttet 27 cm = för litet.
BM 14/4 - 09 i v 34 min vikt 70 kg, fosterljud 145, symfysmåttet 31 cm = stark ökning, tack vare mycket vila tror jag.


Har varit på 6 läkarebesök under hela december, kollat bland annat mitt hjärta och min lungfunktion då de varit oroade för mitt hål i hjärtat samt att de hört ett oroande ljud ifrån mina luftvägar.

Akuten 12/11 - 08, sjukskriven november ut med buksmärtor och foglossning.
Jobbade halvtid dec - februari 2009.

Förlossningen 23/2 - 09, hade cx - påverkan. Modershalsen som skall vara stängd 50 mm var bara stängd 28 mm och de trodde jag eventuellt skulle föda. Blev sjukskriven helt till och med min havandeskapspenning i sängläge till att börja med.
Bebisen var vid denna tidpunkt 20% mindre än vad den ska vara.
Har fått brickanyl som jag ätit sedan dess emot värkar samt kortisontabletter emot lungornas utveckling till bebisen om den skulle komma för tidigt.

Vi hoppas den gåller sig i magen till vecka 36-38 iallafall!

Tillväxrultraljud 17/4 - 2009 Då bebisen visar tendens till att vara för liten.


Nu är jag blödig!

   Nu har Sofie den odågan fått mig att gråta idag eller ja det var inte långt ifrån. Hon skrev i sin blogg: 

"Jag gillar den här kvinnan skarpt. Strångt av henne att våga sjunga när alla skrattar åt henne innan hon börjar sjunga. Hon sätter alla på plats det vill jag lova.
 
http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY 
Tjejen i Juryns ord är så sanna, man är lätt på att dömma för fort!!"


   Denna kvinna är omtalad på Aftonbladet har jag sett men aldrig gått in och läst om men nu vet jag vilken stor sak jag höll på att missa för hon är fantastisk!

   Och när vi endå höll tårarna i shack så tänkte jag att jag skulle göra saken värre genom att gå in på youtube och leta upp Michael Nyman, en fantastisk pianist. Det enda i världen som får mig att gråta på beställning är den här låten, varför vet jag inte riktigt men nu när man är gravid och blödig över allt annat så kan man inte hålla tårarna tillbaka när man hör detta mästerverk! Avskyr klassisk musik annars men det här kallar jag något annat! Lyssna och njut!http://www.youtube.com/watch?v=0dPS-EHl-FE&feature=related

"Dagens citat"

Står Frida för:

"Om man drar ut den här så kan man ha sex här..."


   Hennes kommentar om när man förlänger ett bord med en bordsskiva och får plats med 6 stolar. Sen gick hela eftermiddagen ut på en ny hemsida vi skall starta, "32 cm.com" Det finns ingen humor som intern humor tror jag!

Då var påsken slut!

   Och idag passade vi på att gå ut och gå en liten sväng till kiosken en sväng runt kvarteret. Man skall passa på medans man orkar i detta fina väder. Vi satt även på baksidan för at få lite sol. Vid klockan 15 var vi överbjudna till Frida och Anders på "lunch" där vi åt lasagne och spöade dom i "Lika par leka bäst", blev alldeles för många skratt så vi har kommit på det att om jag och Frida skulle gå över tiden så löser vi det genom en mindre sammankomst oss fyra emellan för de skrattattackerna kunde få vilken bäbis som hellst att ploppa ut.

   Nästa gång är det jag som bjuder på finsk paj i vårt hem med lite Wii spel. En litn bild i det fina vårvädret satt på sin plats!

  Sol vind och vatten..

...höga berg och djupa...Nej inte än men det är inte långt ifrån. Sitter vid köksbordet och kikar på när J äter frukost. Ska gå ut i vårsolen och sätta oss en stund där på baksidan sen i eftermiddag är vi bjudna på lunch, en sen lunch då vi skall vara där vid klockan 15 : ) Frida och hennes karl som bjudit över oss skall bli trevligt.

  Nu längtar jag så otroligt mycket efter att monstret skall vara ute så vi kan gå ut och gå i det fina vädret. Det blir som ett sommarlov på nytt fast denna gång kommer vi ha ett eget barn. Satt och läste igenom gamla meddelanden man fått av sambon som man sparat, tänk om han kunde skriva sådan saker till mig än idag det hade varit mysigt. Jag förmodar att det har med att göra att vi umgås så otroligt mycket att det är därför jag ej får dessa söta mess i nuläget. 

 
  Jag menar hur ofta får man sådan här poesi skriven till sig!?
   "Hur tomhänt jag än är kommer jag alltid bära på ditt hjärta, Hur blind jag än är kommer jag alltid se din skönhet. Hur dum jag än är kommer jag alltid vara klok nog att älska och uppskatta dig. Du må vara komplicerad ibland men att älska dig är det enklaste jag vet. Det är för mig lika naturligt skeende som att andas. Jag tänker inte alltid på det men ofta njuter jag av det och det fyller mig med liv. Tack för din kärlek, godnatt!!!"


Kampen mellan Kvinna och Man!

   Har spelat detta spel idag med min vän Poffen och min odåga till sambo J som såklart vann. Detta resulterade i en hel del rolig informations frågor som klart och tydligt bevisar att vi kvinnor är de mest iq befriade varelserna på jorden. Skall skriva ner alla dumma frågor vi läst upp idag som bevisar detta sen kan ni själva säga vad ni tycker.

"Hur ser vägmärket för enkelriktat ut - om du kommer ifrån fel håll?" &
"En polis har armen i vinkel ut från kroppen, handen rakt upp med framsidan av handen mot dig. Vad skall du då göra som bilförare?"

   Som vi alla vet får bara männen här i världen ta körkort!

"Från vilken växt kommer juicen i en Vodka Cranberry?"

   Kvinnor har inte läst engelska i skolan och är därför oförmögna att svara på denna fråga.

"Varför är det dumt att inte försänka spiken i sin bastubänk?"

   Ingen kvinna kan väl endå förstå att i en varm bastu så kan metall bli väldigt varm.

"Vad heter den tecknade figuren Roadrunner på svenska?"

   Det är bara män som kollar på tecknat och även om man ej kan svaret på denna fråga så undrar jag om detta verkligen bara är en fråga för män, eller?!

"Vad kallas en avlång metallstav som används för att skruva i och ur skruvar med?"

   Ja förlåt ingen kvinna i världen kan väl ändå ha använt sig av en skruvmejsel.

"Legolas var länge en världsberömd travhäst, som också var vallack. Vad innebär det?"

   Nog är det ett känt faktum att män kollar mer på trav än kvinnor men vem sa att den största delen karlar här i världen rider när ridsporten är störst hos kvinnofolket!?

"Vad handlar det om när begreppet är: Gungstolen, Skedställningen och Skottkärran (missionären kan tillkomma)?"

   Ja det är bara män som har sex här i världen frågan är bara hur vi kvinnor kan bli gravida.

"Om du tittar noga, vilken färg har en ishockeypuck?" 

   Detta måste vara den mest iq befriade frågan i hela spelet men kul hade vi när vi spelade detta och alla de dumma frågor som tillkom. Fast det fanns ju frågor som var dumma när det gällde mansfrågorna men vi har kommit fram till att kvinnorfrågorna (frågorna till kvinnor alltså för er som ej fattade det ; ) ) var betydligt enklare än de till männen! 

   Kåkå demonstrerade på detta sätt i detta spel:


Glad Påsk!

"Kronfågel och Orrefors har gått ihop för att konkurrera ut Kinderäggen i påsk så om du samlar allt glas du finner så får du snart ihop det till en fin vas!
- Källa okänd"

"46 dagar kvar och dagens citat lyder"

"Jag kommer när det går, om jag inte omkommer på vägen
 - Klassisk kommentar av Kristin. L"

Påsk utan memma och massor av nakenhet!

En bild säger mer än tusen ord och det är ju himla tydligt det när man får ett samtal över att man har alldeles för halvnakna bilder ute på bloggen, poserar framför en bar fylld med sprit och de vet minsann vad det är som ligger och vibrerar i översta lådan.

   "Tyvärr måste jag då till mitt försvar säga att det enda som är halvnaket på min bild med snickarbyxorna är ju då mina stackars små fötter sen kan ju inte jag rå för att män tror att enda gången fötter skall vara nakna är när de ska duscha då de verkar tro att det är okey att ha strumpor till och med i sänghalmen.

   På tal om poseringen framför spriten så är ju odågan som ringde bara avundsjuk för min enorma samling men han skall inte klaga som sitter där borta och dricker vittvin.

   Och till sist det enda som vibrerar i översta lådan är väl underredet som praktiskt taget lossnar när man skall dra ut lådan och leta igenom filmsamlingen på 700 filmer, man har enda aldrig något att se på när man väl är där och gräver."

   Undrar om hela disskusionen om dessa hemskheter startade tack vare min inledningsreplik i samtalet "Gördis erotiska porrstudio.." den kan få de drygaste små filurer här i världen att tappa hakan har jag märkt men det är en klassiker!

   Nej du Basse stryk ska du ha din lilla flodlo, jo jag ändrade där nu denna gång. Vi får dricka java antingen när monstret är ute eller när ni har vägarna förbi här men java skall det bli!

   Ingen MEMMA till finska folket i år då de är slut hos leverantörerna, lider verkligen med min sambo. Eller ja lider och lider är kanske fel ordval då jag inte är det minsta förtjust i memma men lite synd är det om stackaren.


Mina snickarbyxor är äntligen här!

   Idag har jag för omväxlings skull fått sovit och nu är jag snart fit for fight för att bege mig till Västerås med J. Vi ska fota lite gravidbilder hade vi tänkt, eller snarare jag tänkt för det skall jag promt ha. Gravida krävande kvinnor : ) Fick mina efterlängtade snickarbyxor igår som jag ska slänga på mig, de blev provade igår, älskar dessa på gravda kvinnor annars så jag hoppas verkligen att jag själv passar i dem.   Varför ser man alltid för taskig ut på sina egna hembilder man ta, man kan ju tro att man inte kan fastna på bild alls!

Sömnlös morgon med Jean-Claude Van Damme!

   Ännu en sömnlös morgon att vakna upp til. Nu är det väl lika bra att vänja sig. Har gått upp här för att äta frukost och kolla på en film med barndomsidolen "Jean-Claude Van Damme", jag var nog en pojkflicka när jag var liten. Har passat på att måla naglarna så är det gjort till imorgon eller snarare ena handen har ej kommit så långt. Ska ju fota parbilder imorgon så då gäller det att visa sig ifrån sin bästa sida.

   Vaknade dock med lite oro, eller den började snarare igår kväll redan. tycker bebisen inte rör på sig lika mycket som vanligt eller så är jag bara överbeskyddande men det är en himla hemsk oro att känna vill jag lova. Har aldrig varit med om det tidigare. Men J säger att det nog inte är någon fara, det blir ju trots allt mindre och mindre plats i magen nu. Ska nog ringa förlossningen ändå de brukar ju få kolla upp sådana fall så jag lär inte vara den första som ringer så kanske jag slipper oroa mig i onödan också.

   Nej nu åter till Double Team med Van Damme så jag får annat att tänka på, Dennis Rodman är ju med i den här filmen också, vilken lirare.

Ödet!?

   Är ödet något som sak vara oförutbestämt, något vi ska tro på?! Eller är det inte meningen att livet skall vara en överaskning, vad går det annars ut på?

   Mitt motto har alltid varit "Allt sker av en anledning", för i slutändan så brukar det alltid komma något av godo. Mycket har skett i mitt liv av den anledningen tror jag. Små saker blir stora till slut.

   Anlednigen till att jag åkte in på förlossningen med värkar var ju för att om jag skulle fortsatt i min takt och rusat genom livet som jag gjorde, slet för mycket och hade alldelels för många bollar i luften så hade jag nog fött för tidigt och det tror jag ej hade varit bra. Men sen kom jag in på förlossningen och nu mår jag bra, så tror till och med att bebisen kommer hålla sig allt för länge i magen.

   Tänker mycket på det jag har just nu, på det som är och det som komma skall. Tiden rusar iväg för mig och för oss här hemma. Jari och jag har varit förlovade i 3 år och snart blir vi en familj med allt som hör till. Tror inte jag kommer förstå hur stort allt det här är och vad allt betyder för oss förens vi är hela vägen fram. Just nu koncentrerar jag mig bara på att må bra och se ljust på framtiden. Tror som sagt att det kommer gå bra när det gäller födandet men de senaste dagarna har jag haft en hel del värkar som jag hoppas skall gå över. Lungnet före stormen.

   Tänk att det finns något så litet i mig som skall sammansvetsa oss för alltid och som alltid gör mig och Jari till en familj. Att något så litet kan vara så stort. Ett mirakel ni världen, jag har tur som har J vid min sida att få dela det med honom, finns inget större för mig för han är den enda som jag kan tänkas leva hela mitt liv med. Nu längtar jag alldelels för mycket här men som sagt skall man tro på ödet eller är livet bara en enda stor överaskning!?


Gravid i vecka 33-34.

   Det beror tydligen på hur man ser det jag är gravid i vecka 33 men ingående på vecka 34 därav att de säger att jag är i vecka 34.

   Barnet

   Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. De vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.

   Nästa vecka får vi svar på hur stor vår bebis är men tror inte den väger så mycket som den ska. Har ätit kortison tabletter redan så monstrets lungor skulle utvecklas tidigare så jag tror att det är rätt lugnt på den fronten utifall jag skulle få föda för tidigt och nur har det gått så pass många veckor så nu är jag lugn i kroppen över det hela och bebisen sprattlas så pass mycket att jag vet att den verkar må bra.

Mamma


   Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

Källa: www.vardguiden.se

   Inatt vaknade jag av en rejäl värk det var längesen jag kände så, men det var bara en dock som tur är. Har ingen vätska i kroppen ännu, magen tänjs i vanlig ordning men magen har ej fått några bristningar ännu och jag har ej vägt mig sen förra veckan så jag tror jag ligger på 68 kg nu vilket är 9 kg ökning i vikt. Väger mig bara hos barnmorskan så jag har en och samma våg att utgå efter.

   Jag mår otroligt mycket bättre nu än vad jag gjort de 6 första månaderna i graviditeten och det känns skönt så jag hoppas det fortsätter så. tror att det har med att göra att jag fått så mycket vila så nu tror jag att allt kommer att gå bra och bara det är lugnande.


Jag blev utmanad, igen : )

Fem frågor om förhållanden
Är du singel? - Nej
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? - Absolut!
Kärlek eller sex? - Kärlek
Har du varit kär i någon? - Still going strong..
Finns det någon för dig just nu? - Min J

Tio frågor om dig själv
Ditt namn? - Kristin
När fyller du år? - 13 Augusti
Några utsmyckningar på din kropp, isf var? - Piercing i tunga, öronvinge, örsnibb etc inga tattueringar, än!
Vad har du på dig just nu? - Min byxdress
Vilken årstid är bäst? - Sommar
Vad tycker du mest om hos dig själv? - Mina ögon elr min humor : ) beror på hur man ser det.
Vad är du bra på? - Att göra bort mig, skratta och ha kul.
Vem älskar du mest på denna jorden? - Mitt monster, J, familj och mina  vänner
Sover du hellre själv än tillsammans med någon? - Både och, helst med J

10 frågor om dina vänner
Vem är din allra bästa vän? - Niffert sen gammalt Poff sen nytt!
Vem vet allt om dig? - Niffert
Vem är roligast av dina vänner? - Niffert, J, Poff och Frida har jag skrattat med mycket på senaste tiden.
Vem är snyggast av dina vänner? - Syrran
Vem är mest partyprisse? - Niffert alla ggr.
Vem är den du helst har filmkväll med? - Sofie med Poff
Vem av dina vänner är mest "evil" ? - Min syster och poffen e himla jäkliga båda två.
Du ska träffa en kille/tjej du tycker om, vem tar du med dig? - Jag går själv!

10 Frågor om din familj
Vem står dig närmast? - Jari
Har du bra kontakt med båda dina föräldrar? - ja
Vem är farligast i din familj? - Stora syster!
Vem ser roligast ut i din familj? - Min "lillebror"
Vem är coolast? - Jari
Har ni något husdjur? - 2 kattkräk
Vem har du mest gemensamt med? - Syster MLI elr vi är likast.
Vem står för underhållningen? - Jari & Syster Anna tillsammans e d oslagbara!
Vem sover du oftast med? - Jari
Roligaste kvällen med familjemedlem? - Som sagt J och Big sis e oslagabar tillsammans : )

10 frågor om idag
Vad har du gjort? - Ätit slagstaglass och pratat med Mikaela
Har du varit glad idag? - Jag är så lyckig så och solen lyser!
Har du varit ledsen idag? - Nepp men trött.
Har du gjort något bra idag? - Dagen är inte slut än!. 
Vad ska du göra nu? - Gå och sätta på en film, vila och kela med katterna.
Har du gjort något dåligt idag? - Svullat glas : )
Vad har du ätit idag? - Frukost, risgrynsgröt och sen glass.
Har du duschat idag? - Självklart
Är du trött nu? - Alltid lite trött
Vad händer imorgon? - Får besök av Niffert och mys med J framför fotbollen sen.

Telefon/Mobil
Vem ringde du senast? - Niffert
Vem ringde dig senast? - Jari
Vem sms:a till dig senast? - Jari
Vem sms:a du till senast? - Martina

Övrigt
Är du hungrig just nu? - Nej nu är jag mätt
Vad är klockan nu? - 14:01
Vilka sidor på Internet är du inne på just nu? - Bloggen bara har kollat allt annat!

Kärlek
Har du kysst någon idag? - Nej men J komr hem sen.
Har du kysst någon de senaste 30 dagarna? Yes
Har du ett förhållande? - Ja
Är du romantisk? - Ja men inte nu så mycket kanske har ingen ork : ) men kelar gärna
Har du snott en kompis pojkvän/flickvän? - Aldrig!
Är du svårflörtad? - Både ja och nej
Har du gråtit framför någon du tyckt om någon gång? - Ja.
Har du nångång slagit någon? - Mm, det har hänt...
Har du lekt med någons känslor? - Jag tror inte det, inte vad jag vet
Hur länge höll ditt längsta förhållande? - Mitt nuvarande ska bli mitt längsta! Hittills 4 år
Hur länge var ditt kortaste? - 3 månader.
Vill du vara singel eller ha ett förhållande? - Vill ju ha det som jag har det nu vi ska ju bli en familj!
Har du varit tillsammans med två samtidigt? - Eeh, nope
Är du en bra pojk/flickvän? - Både ja och nej
Vem sov du senast bredvid (av det motsatta könet)? - Alltid Jari
Vem sa senast att han/hon tyckte om dig mer än som vän? - Jari
Har du varit tillsammans med någon som du sen hade ett KK-förhållande med? - Nej
När fick du din första kyss? - 2 dagar sen, fy skäms J
Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? - Tonåren
Har du någon gång velat ha ditt syskons pojkvän/flickvän? - Nä fan heller
Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn på armen? - Min nya kärlek föds snart och det namnet kan jag ha där.
Har du mest blivit dumpad eller dumpat? - 50/50
Vad gillar du för stil på tjejen/killen? - Blåögd mörk kille (runt ögonen) med glimten i ögat, mycket humor och alltid ett leende på läpparna! J är ju drömkapet så!

Vem ska jag då utmana min POFF kanske!?


Galna gravidcravings.

   Nu har jag läst lite fler galna cravings som gravida haft för sig. Just nu är det ingen hemlighet att min svaga punkt är mjukglass även om jag ej äter så mycket av den men innan jag visste att jag var gravid drack jag min första öl, J höll på smälla av och trodde verkligen något var fel där : )

Så här har vi några av de roligaste cravings jag läst om på nätet.

Tonfisk på burk med krossad ananas till.

Murbruk ifrån väggarna var det en som åt ifrån källaren.

En tjej körde ut på landsvägarna så gruset yrde sen stannade hon bilen för att gå ut och andas in "grusångorna".

Avgaser och bensin samt spritpennor verkar vara populärt att sniffa på också.

Stekt syltlök med bearnaisesås.

Is i förpackning ett paket att knapra på varje kväll.

Filmjölk med stekt bacon i.

köttfärs har gravida blivit sugna på eller kotletter, usch! : )

Ströbröd, ett paket om dagen.

Chips med lite speciell dipp till nämligen jordgubbssylt

Willys oblekta toalettpapper att smälla i sig.

   Finns så otroligt mycket roliga cravings på nätet har jag läst, att gravida kvinnor blir lite knäppa är ju rätt tydligt det. Nu skall jag ta och leta reda på lite roliga hormonrubbningar som hänt de små gravida kvinnorna i Sverige, finns ju en del som gjort så otroligt mycket roliga och udda saker när de varit gravida så de är det värt att skriva om!

 

"Dagens kärleks citat"


"Kärlek är en resa utan kompass i väglöst land. Ett äventyr! 
- Källa okänd. "
   Det går inte att beskrivas bättre just nu.För just nu känns det som om vår resa bara har börjat, vi älskar varandra mer och mer för var dag som går då det känns som om kärleken har mognat nu när vi skall bilda en familj, ett äventyr! Vi får bara hoppas att vi kompenserar varandra bra som föräldrar när dagen väl kommer.


  

Bluebox akutgåvor.

   Nu är jag inne på bluebox igen och har hittat massor med skoj. Skulle först och främst kolla om jag finner något till J till påsken och eftersom han aldrig läser min blogg så kan jag gott skriva om det här. Bara för det så lär han väl göra det idag ; )

   Har funnit presenter till hela blivande familjen där.

  

  Jag själv vill ha dessa små ljuvliga "läppbakelser" för det är lipgloss/läppbalsam i olika smaker i dessa små söta bakelser, en liten charmig pryl att ha i handväskan tycker jag. Sen en "Tesil" då vi båda blir galna här hemma av de vi har så vill jag ha den här flashiga, varför inte slå på stort på en gång!

   Det lilla monstret skulle kunna få sig den här lilla söta "gossebjörnen", den kan man slänga in i micron och värma lite för den innehåller  vetekorn och krossade lavendelblommor  så då blir den varm att mysa med och ser helt bedårande ut.

   Och den här är ju given till sambon, så även han får leka av sig lite när bebisen är såpass stor att han kan få mata den. Ironin i det hela är att han troligtvis kommer tycka att dessa "volvotraktorskedar" är en rolig grej i vardagen men kommer att påminna honom om sitt bedårande jobb varje dag på Volvo. Jag måste ju få jäklas med honom ni ska bara veta vad jag får genomlida varje dag.

   Allt detta finns som sagt att köpa på www.bluebox.se gå in och kika vet jag!

En till gravidbild, med lite fashion inslag.

   Då jag ej kom ut på internet i morse så passade jag på att retuschera den här bilden litegrann. Hoppas resultatet blev bra, jag är rätt nöjd. Nu längtar jag bara tills vi får åka och ta våra bilder nu när jag har lite större mage och får ta med mig Jari. Hoppas på att vi får till några bra bilder där. Nej nu skall vi ta och lägga oss här så J orkar med att jobba imorgon och jag ska ju få fin besök av Natta imorgon.


GODNATT MINA SMÅ LJUVA!!!

Så var det söndag igen men LFC vann igår!

   Kollade på Fullham - Liverpool igår och i slutminutrarna gjorde Yossi Benayoun 0 - 1 till Liverpool till dånet av hejjarsången  'We're gonna win the league' ifrån läktarna. Får hoppas de sätter en liten press på Manchester United idag så de gör bort sig igen och LFC knappar upp på dom.

   LFC hade ju lite emot sig i början av matchen då de fick in en hel del bollar på mål men de smällde ju inte in i mål utan i målstolparna så otur de hade det och jag hade en arg sambo här hemma. Men det byttes snabbt till ett leende när matchen väl var slut.

   Highligts ifrån matchen taget ifrån Liverpools Officiella hemsida: http://www.liverpoolfc.tv/eseason/


   Och för ovanlighetens skull så vaknade jag klockan 7 imorse men jag tog tog tillfället i akt för att retuschera lite bilder. Får väl visa resultat sen. Just nu så har jag sovit en stund igen och ätit lite mer frukost. Har blivit så trött här på kvällarna på senaste tiden, trist men så ska det väl vara vid det här laget.

Nya inköp där magen får plats till och med.

  Har även varit en sväng på Tuna efter att Anna varit på besök då jag kom på att jag skulle försöka hitta någon present till min bästa väninna som fyller år på tisdag men inte fann jag något för det. Det blev en fika med Poffen iställe och lite nya kläder till mig, vad tycks?
 
   Inte illa för 50 kronor, tror jag fastnat i en lila period nu då det blev denna och ett par lila matchande solglasögon till. Tänkte att denna skjortdress med fickor är bekväm den med att springa runt med när man har mage, bara att lägga till ett par leggings så blir det perfekt.

   Är lite sur dock just nu för mitt redigeringsprogram verkar inte vilja fungera så nu kan jag inte redigera mina övriga gravidbilder jag tänkt lägga ut på bloggen så får passa på att ta fler hemska hembilder istället. Så mitt humör börjar vakna, kanske bäst man lämnar datorn innan en hemsk olycka händer för snart slänger jag ut den genom fönstret, suck. Jäkla PhotoShop!!!

Fullt ös ifrån starten av dagen idag..

   Men nu har man precis kommit hem och agit det lugnt här, har handlat en del bebiskläder till monstret idag på en bebis loppis i Torshälla. Fann också till min lycka en spegel som man har i bilen för hela 40 kr, billigt och bra. Men det största fyndet var nog endå mitt spjälsängsskydd med "drakar" på, jag som älskar drakar och den är sååå söt. Så nu får man ta och sy ett påslakan istället av de tyget man skulle ha till spjälsängsskyddet. Den här kostade ju bara 25 kr så jag tyckte det var ett kap. Vad tycks?

En första gravidbild.

   Lite ändringar på bloggen har jag hunnit med men är inte helt nöjd ännu, ska dona lite mer men det får bli en annan dag för idag ska jag bara slöa. Har haft fullt sjå med att slinga håret, klippa mig och våldgästa stackars Frida men hon fick ju faktiskt smörgåstårta och det blev en hel del goda skratt. Imorgon bär det av till Torshälla på en liten "bebis marknad" får hoppas man finner något av värde.

   Här är en av de första bilderna jag tagit som jag nu redigerat som finns uppe i min header fast nu i större format. Fler kommer men en sak i taget. Bilden tagen av Patrik. H i Västerås.


Vilken sömnlös natt.

   Jag säger då det, har en sambo som inte kan sova så då får man klia honom på ryggen tills han somnar när såklart monstret i magen får världens hicka så jag ej kan somna av den anledningen. När väl hickan lagt sig och man börjar slumra till så börjar sambon som ligger bredvid snarka, jag kunde inte annat än att skratta åt det för vad ska man göra. Vill ju inte väcka honom då han skall upp klockan 5 och åka till jobbet medans en annan kan sova ut.

   Funderar starkt på att logga in på familjeliv och få ordning på min sida där då det finns mycket intressant att läsa samt att kika på gravidbilder, jätte kul att få se vad andra har gjort. Såg väldigt vackra bilder där igår så ska väl kika vidare på vad man kan hitta. Ska nog försöka fota en session nästa vecka ute i Sundbyholm om vi får till något bra, får se vad som händer.

   Annars händer inte mycket här på morgonen, ska försöka dra mig ner på stan till min frisör då håret ser ut som en risbuske. Får beskåda resultatet sen.

Hur finner man WALLPAPERS/TAPETER!?

   Till bloggen någon som har en idè? För jag hittar inga alls. Bara en massa bakgrundsbilder men jag vill ha wallpaper som man kan lägga över hela bloggen. Snarare jag hittar inga bra sidor och jag är inte världens bästa 3d designer så jag kan tyvärr inte skapa egna annars skulle jag gjort det.

  Lite kul för två timmar sen hade jag inte många träffar på min sida sen skriver man en liten rubrik för man är arg angående bloggen då helt plötsligt får man hela 68 träffar på sidan, tänk om man kunde lyckas med det varje dag!

Hata denna blogg just nu..

   Vad kul det är när man håller på att gör i ordning sin j-a blogg så den ser vettig ut sen när man skall förhandsgranska då helt plötsligt dyker inte ens egna sida upp utan första sidan på bloggen, alltså www.blogg.se så man ej kan spara någonting och när man loggar ut för att sedan gå in och testa igen ja då e allt man redigerat borta så nu fattas det en hel del koder på min bloggsida och den ser för täskig ut! Nej nu e jag faen arg, har fasen ingen lust att sitta och göra om allting en timma till så den får se såhär ful ut tills imorgon så får jag göra om alla inställningar igen.

SUCK!!!!!!

Invigning av spjälsängen.

  Nu när man ligger i sängen och myser så släpper jag såklart in katterna i sovrummet så de slipper vara ensamma på dagarna det är då man upptäcker deras små hyss. Kåkå har funnit sin nya plats här i hemmet hoppas bara hon passar på att flytta ut den dagen bebben kommer till världen men hon är himla söt när hon ligger där och sover trots allt.

Mimmi får också vara med på ett hörn men det är ju för jag fått så otroligt fina bilder på henne.

Lungundersökning dag 54.

   Denna dag började med en snabbvisit till Mälarsjukhuset. Lungundersökningen var ingen höjdare. Fick sitta och andas i en maskin en halvtimma och det kändes ungefär som att dyka kan jag tänka mig, ingen trevlig känsla. Sen efter många om och men fick man gå därifrån utan att veta någonting vettigt förutom att vi pratade om min graviditet.

   Hon som utförde undersöningen hade också gått på samma mediciner som mig fast fött i vecka 35 och det hade gått bra, ingen av hennes barn vägde över 3 kg. Skönt att höra att det finns människor i min sist då oroar man sig inte lika mycket. Det enda hon tyckte var väl att jag var himla liten för att vara i vecka 33.

   Har legat i sovrummet hela dagen och glott på film, efter mina värkar igår vill jag ta det lugnt ett par dagar så jag vågar göra någonting igen. Eller ja det vågar jag väl men läkarna har ju sagt att jag skall ta det himla lugnt så man får gott lyssna på vad de säger, de vet ju bäst.

   Nej ska lägga ut lite bilder på mina små bäbisar jag fått här hemma sen kika klart på filmen tror jag.

Godnatt mina vänner..

   Fick min Slagsta Glass idag så nu är jag nöjd, Sitter och kollar på England - Ukraina matchen på tv men ska väl lägga mig nu skall upp tidigt till sjukhuset imorgon, Klin Fys - avdelningen för att undersöka mina lungor. Ska vi se vad de har för trevligt att säga om dom. Förhoppningsvis inget viktigt men man vet aldrig. De skall kolla om jag har något fel på bihålorna vilket som sagt skulle förklara varför jag fått dessa infektioner på stämbanden men vi får se. Är inte så glad bara över att få gå upp så tidigt men gör J det kan nog jag också.

   Nej det var en kort summering av kvällen och morgondagen så nu säger vi godnatt och så återkommer jag imorgon om hur det gått för de som vill veta.

PÖSS!!!

1a april skämt?!

   Det finns ju dock vissa som inte är så roliga kanske, min väninna ringde här mig nyss och hon skall också ha barn i juli. Hennes karl hade sänt henne ett mess ifrån Volvo där det stod "jaha då är man uppsagd då" varpå hon såklart slängde sig på telefonen och ringde upp honom. Hon tänkte ju på at de sedan tidigare har ett barn och hur dom skall klara sig när dom ej kommer ha pengar om han förlorar jobbet. Sen kom det ju fram efter många om och men att det var ett aprilskämt, inte roligt tyckte vare sig hon eller jag även om jag skrattade litet men tyckte det mest var elakt.

   Som hon sa," tänk om det hade varit Kristin som hade fått höra det här av sin sambo, hon som redan haft värkar och är orolig som hon är då hade ju allt släppt och hon hade fött på hallgolvet!"

  Ja hade min älskade sambo dragit ett sådant skämt för mig idag då hade han fått en höger när han kom hem och ej fått komma in genom dörren, vilka odågor! : )

   Någon mer som råkat ut för elaka aprilskämt?

   Tillägg: Min sambo kom hem och försökte dra ett elakt aprilskämt, att Slagsta Glass brunnit ner! Vad är det för människa man lever med!? Han är underbar och genomskådad på två röda, det får han för att han försöker dra ett skämt med sitt charmiga leende.

Gravid vecka 32 eller 33?!

   Jag blir inte annat än tokig på det här tycker de säger olika till mig varje gång jag är hos barnmorskan eller på sjukhuset, igår sa de att jag gick in i vecka 33 idag, dag 0 så jag vet inte. Däremellan är jag någonstans och lurar. Men jag får väl skriva om vecka 33 som de så fint säger att jag är i.

Barnet

   När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt 2 200 gram.

  Som sagt så mycket väger inte mitt barn det vet vi helt säkert. Tillväxtultraljudet bokat till den 17 april som sagt och barnets hjärtljud ligger på 145.

Mamma

   Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu. 

   Mitt symfus mått ligger på 27 cm och magen växer som tur är. Nu har jag gått upp 8 hela kg så nu börjar det komma men det borde det ju göra eftersom magen växer. Inga bristningar men mer sug efter mjukglass.

   Just nu har jag tänkt väldigt mycket på förlossningen då jag inatt ej har kunnat sova som jag ska för jag har haft värkar igen. Så jag gick upp för att ta min medicin då blev det lugnare även om bebisen förde ett himla liv men det är alltid bra. Detta gör förstås att jag blir extra orolig för jag vill inte åka upp till förlossningen igen. Har legat i sängen hela dagen nu bara för att jag vet att vila lugnar ner det mesta och åker jag till förlossningen så säger de samma sak, ligger hellre här än åker till sjukhuset.


RSS 2.0