Puredags för Thilda 4 månader!

Nuså var det provsmakning för pure för damen då jag inte ammar, lite roligt tycker jag att för ett par år sedan så sa dom att man kunde ge pure till barnen när de var 3 månader och idag vill de att man ger dom när de är 6 månader för de vill att man ska amma eller snarare de menar på att mjölken räcker som föda tills dom är 6 månader men då jag ej har någon får hon smaka pure, det finns ju trots allt provsmak i butik ifrån 4 månader så.

   Hon blev lite trött mitt i allt men gott var det, tror det är mer mättande för hnne nu när hon äter mer sällan och mer istället. Hon har hunnit med både pure, ett bad, lite krypning samt en hel del skratt när hon var ute och "flög" med mamma idag som har hållt på i 4 timmar att sy spjälsängsskydd och himmelsäng. och imorgon skall himmelsängen upp och gamla sängen ut, så är det bara!



  

 


 

 


Tidig morgon med lite tecknat.

   Vaknade 7 denna morgon för att gå upp och utfodra tösen här som precis har somnat här bredvid igen, då passar man på att äta lite frukost, blogga lite och såklart ha DD på tv. Tänk att tecknat kan vara så spännande för de små, hon är hel fascinerad här av alla färger och har både skrattat och bluddrat för fullt den lilla damen.

   Har lagt ut lite tävlingar idag igen men det är så segt att sitta med det på den lilla bärbara så jag får fortsätta sen. På tal om tävlingar så är det bara 5 dagar kvar på min HEADERTÄVLING för de som vill delta får nog passa på nu. Det är bara att klicka på länken för att delta.




Detta är kvalitets TV! ;) 


En lugn familjeidyll!

   Har tagit det lougnt med lilla familjen idag så det har inte blivit så mycket bloggande alls denna helg men det har inte gjort mig någonting, får ju umgås med de två underbaraste jag har här hemma. Thilda har provat på pure idag och imorgon så skall jag föreviga det på bild. Vi filmade det idag, söt hon är men hungrig, som ett litet vilddjur.

   Har även handlat lite mer till tösens rum och ikväll blir det nog inte mycket till bloggande för då ska jag passa på att sy lite till hennes rum när tiden väl finns och Jari är hemma, damen ska ju sova snart men först lite mat. Sen ska jag väl föreviga det på bild med för det har jag ju lovat så jag får stilla alla nyfikna små ögon.

   Men nu blir det lite mat.

PÖSS!!!


Detta är kärlek, min lilla Thilda!



   Kan man älska någon man aldrig har träffat? Den frågan fick jag en dag och nu har jag äntligen svar på den för när jag födde Thilda kunde jag inte känna annat än kärlek för denna lilla dam. Särskilt inte i stunder som dessa när hon bara ligger här bredvid och myser, är så underbart att få känna! Längtar bara tills imorgon då jag får hålla i henne igen för nu sussar hon så sött och hennes mamma börjar bli alldelels för blödig här.

   Ska ha en filmkväll med J så jag har något att recensera sen men det har jag nog endå om jag tänker efter har bara inte haft varken orken eller tiden till det!

   Nej god kväll på er!

Dagens nyinlärning, Ingrid Bergman dog på sin födelsedag!

   Hade faktiskt tänkt att ta något roligare at skriva om men jag ansåg att detta var rätt tragiskt, iallafall i mina ögon för att ingrd Bergman föddes den 29 Augusti 1915 i stockholm men hon dog också den 29 augusti 1982 fast i london. Att på sin födelsedag kan inte vara något man tror sig göra, jag menar vad är ens oddsen för det!?

    Hon belönades med en Oscar tre gånger och är en av de få svenskor som kan kallas Hollywoodstjärna. Denna skådespelerska är nog mest känd för rollen i Casablanca för det är ju trots allt en klassiker.

   Något som blev en STOR mediaskandal som de flesta brukar minnas är när hon 1950 mötte filmregissören Roberto Rossellini och blev hans älskarinna samtidigt som hon hade en roll i hans film Stromboli. Båda var redan gifta och deras kärleksaffär straffade henne rätt hårt karriärsmässigt eftersom ingen i Hollywood vågade ha med henne att göra.



Man lär sig något nytt var dag!


Stryktipset, pizza och bebisshopping.

   Fullt upp idag med nu har vi precis kommit hem här och jag har beställt en ny nattlampa till tösen:



   Hoppas hon blir glad för den sen för det är hennes mor redan. Har handlat vantar oh lite strumpor till tösen sen. Ska få besök av svärföräldrarna här snart och då blir det pizza till fotbollen och tipset sen, en helkväll med Liverpool på tv emot Bolton, borta. hoppas verkligen de spelar bättre än vad de gjort i början av denna säsong!


   Mötte några ifrån föräldragruppen också, skriver inga namn för jag kan verkligen inte stava hennes namn :) mysigt att få tjattra ikapp lite och mer lär det bli för på torsdag är det återträff, det ser jag fram emot.

   Nej nu blir det pizza!

Dagens citat, S.H. Spurgeon!

"En dumbom kan tjäna pengar men bara en klok kan använda dem"


Dagens nyinlärning, Martin Luther King Jr!

   Martin Luther King Jr, föddes i Atlanta, Georgia,15 januari 1929 och dog (mördades) 4 april 1968 i Memphis, Tennessee. Han erhöll Nobels fredspris år 1964 och han var en amerikansk mörkhyad medborgarrättsledare och baptistpastor. Hans mest välkända offentliga framträdande är "I have a dream"-talet år 1963 och idag är det på dagen 46 år sedan, det ni! Talet hölls vid Lincolnmonumentet i Washington, D.C. i samband med marschen mot Washington för arbete och frihet.

  



Man lär sig något nytt var dag!

Bebis retusch på lilla Lovisa!



Nu leker jag bara i PhotoShop så det är inte så avancerat men kul, testar lite olika retuscher så jag vet vilken jag vill roa mig med sen, har ju tagit bort skärpan, haha. Men det blir den ändring på sen. Men visst är hon söt?!

Dagens citat, Sanna slund!

"Kom grabbar så går vi och äter, jag är hungrig som en dvärg."

Fullt ös ingen tid.

   Har varit fullt ös hela dagen idag och igår kom jag hem ent så då hann jag inte blogga. Var och klippte mig hos Frida och roade mig med att fota fina bilder på hennes dotter som jag skall retuschera bara. Får se om jag hinner idag, sen har jag shoppat en massa tyg så i helgen ska jag sy Thildas himmelsäng och ett nytt fint överdrag till hennes spjälsängsskydd, det kommer att bli så läckert, jag lovar! Halva reapriset ;)

   Har precis kommit hem här och sambon är hos sina föräldrar och ska dona med stryktipset, han tog tösen med sig så det är rätt skönt för då hinner jag få undan lite här hemma, vi ska ha myskväll och har hyrt film och handlat gottigheter samt lunchat på nya stället med Indiskt på stan idag, mysigt!

   Nej ingen rast och ingen ro nu ska här donas vi hörs senare!

Dagens citat, Ronald Reagan!

"Det påstås att hårt arbete aldrig har skadat någon - men varför ta risken"


Detta citat är tillägnat sambon, inte för att han inte jobbar utan mer för att han som barn skrek Ronald Reagan i sömnen med ena näven i luften!

 ; )

Sovmorgon...IGEN!

   Åh vad skönt, tösen sov till 8 idag igen det är tredje gången hon lyckas med det är så underbart och nu håller hon på att somna igen, ska passa på att äta frukost här och sätta mig i soffan. idag har jag både orkat och hunnit lagt ut hela 10 tävlingar och känner mig rätt nöjd.

   Ska beställa nya möbler till henne idag och sen ta lite busbilder på henne sen så får vi se om de kankse dyker upp här beroende på hur bra de blir samt om jag hinner retuschera dom.

   Ska bege mig fort härifrån sen och se om jag kan finna lite tyg till hennes himmelsäng sen så kankse jag kan sätta upp den idag och få lite mer ordning här i hennes rum. Sen har jag min klant tappat bort dosan till banken så det är ju inte så lätt att betala räkningar men det skall vi nog få bukt med till slut!

Nej trevlig spis på er!!!

Dagens nyinlärning, ondigt vetande om BP-skylten på Ringvägen.

    British Petroleums stora skylt är det enda som återstår av den gamla BP-macken vid Ringvägen 94 i Stockholm. Macken uppfördes 1954 och skylten var en del av bensinstationens fasad mot Ringvägen. Den består av 50 000 glasmosaikbitar i grön, gul och svart färg med storlek 20 x 20 millimeter. Mosaikytan har en storlek av 3,20 x 3,10 meter (längd x bredd). När BP uppgick i Statoil 1993 fick mosaikreklamen med BP:s logo stå kvar.

   Skylten renoverades och står nu kvar på sin gamla plats intill Eriksdalslunden, den har fått utmärkelsen "Sveriges vackraste väggreklam" och är k-märkt.

   BP:s verksamhet i Sverige började 1922 och slutade 1993. Emblemets klassiska färgkombinationen med gul text på grön botten kom 1947. Innan dess var företagets färg blå och vit. Från början utlästes bokstäverna "Best Persian", eftersom bensinen först kom just från Persien

   Det visste du inte!



BP-skylten finns vid Ringvägen 94 på Södermalm i Stockholm.

Man lär sig något nytt var dag!

Mer rosa åt Thilda!



Här är den efter utlovat bildutlägg! Hon ser inte så nöjd ut nu men hon somnade bra i den efter lite lek med leksakerna :)
Detta är den enda roliga billiga babysitter jag funnit den är ju inte chockrosa tyvärr men jag slapp iallafall den i bebisrosa!

Ett par örhängen, ja tack!

Dessa blev jag vinnare av ikväll, tack tack!


Dagens citat, Lord Herbert Samuel!

"Ett bibliotek är tankar som har lagts i frysen."


Pappas lilla flicka!



   Pappas lilla flicka. Jodå vi var iväg och vägde och mätte damen, 59 cm lång och 5265 gram vägde hon så nu börjar hon falla in på den "normala" kurvan. Efter vägningen så var det dags för babymassage och först var det en massa bludder sen precis innan vi skulle börja så blev hon tokarg och ingenting dög så då blev det mat. Då var hon lugn i 2 hela minuter och sen lika arg igen. Det var ju himla tur att pappa kom för det dög tydligen, jätte glad att se pappa så där skulle hon sitta och så fort jag skulle ta henne igen så blidde hon arg, pappas tjej hihi.

   Tycker det är rätt mysigt att se endå, då vet jag att det inte bara är jag som duger ibland för det kan ju bli lite jobbigt det med. Eftersom hon somnade mit i allt, hon brukar ju sova på förmiddagarna, så passade vi på att äta frukost på 21:ans fik där vi mötte min gamla chef som ska ha barn vilken dag som hellst nu, spännande!

   Efter maten blev det lite shopping till tösen, det blev faktiskt en enkel rosa babysitter som vi ska inviga när hon vaknar här så jag slipper släpa runt på bilbarnstolen som hon vill sitta i för hon sitter hellre än ligger nu tösen.

Mej vann..



Får nog aldrig nog av vare sig tävlingar eller smink ;)

Så tackar så mycket!

Min underbara ängel ger mig sovmorgon!

   Det var inte mycket jag hann med att göra idag inte, skulle dona med mina tävlingar som jag har börjat göra på morgonen men jag hann bara med 2 stycken för nu skall jag dricka the och bada Thilda. Hon ÄR ju en ängel, hon har igår och idag sovit till klockan 8 på morgonen då jag vaknat utvilad så nu är jag lycklig. Men vi skall till BVC och väga och mäta för att sedan gå på babymassage. Så här finns ingen tid till något inte.


Nattens citat, George W Bush!

"Jag vet att vi människor och fiskarna kan leva i fred med varandra."

Godnatt mina vänner :) !!!

Till alla Mc Donald`s älskare!


Dagen i bilder!



Det började med en nyfiken katt som undersökte en sovandes Thilda i spjälsängen..



...sen kom mormor på besök i staden vi hade en fin pratstund innan jag släppte av henne på bussen och rusade vidare till Sköldinge..

 

Var och hälsade på Katrine och hennes familj, Katrine som jag ej sett på typ 10 år, jätte skoj det måste vi göra om. Detta är då lilla Erik..



..och här har vi lillasyster..



..när jag endå var i krokarna passade jag på att svänga förbi pappa och vovsingen, var ju tvungen att utsätta pappa för min kameraterror :)

Man kan ju hoppas att jag medverkat i så pass mycket sessioner själv att jag åtminstonde lärt mig lite om foto iallafall och fått till några bra bilder när jag lägger upp dom här..!

Dagens nyinlärning 25 Augusti!

   Detta är tillgänat min STORASYSTER, FÖD KVINNA!!!

   Det är nämligen såhär att min kära syster tror att hon får en son och får hon det så skall han heta Ivan, Ivan den förskräckliga, vilka barn du har, Tyra tyrann och Ivan den förskräcklige.

   Och då till dagens nyinlärning, idag, IDAG föddes den riktiga Ivan, en rysk tsar för 479 år sedan. Så vem var då denna man som min syster vill döpa sin "son" till? jo:




 

   Ivan IV, Ivan den förskräcklige (Иван IV), född 25 augusti 1530 i Kolomenskoje, död 18 mars 1584 i Moskva, blev Rysslands förste tsar 1547.

Ivan besteg tronen vid tre års ålder då hans far dog, när han var åtta dog även hans mor.Han uppfostrades tillsammans med sin dövstumme bror Jurij under kontroll av ett råd av bojarer.
 
   När han var 16 år tog han sig titeln tsar (kejsare), och blev den förste ryske härskaren med den benämningen. Han omformade lagstiftning, rustade en modern armé med eldvapen (streltserna) och strävade efter att skapa ett mer enhetligt rike. För att befästa sin makt underkuvade han också den ortodoxa kyrkan till staten. Ivan IV erövrade de försvagade khanaten Kazan och Astrachan mellan 1552-1556 och genom detta expanderade sitt rike markant.

   Hans beteende och metoder har i historieskrivningen ofta tolkats som utslag av förföljelsemani, och de han lät avrätta flera bojarer, liksom delar av Novgorods befolkning. Stora delar av norra Ryssland kom att avfolkas

   Se där då har ni lärt er något nytt idag!

Man lär sig något nytt var dag!


Ett virr varr av bebisar!



Detta är då Lovisa, Thildas bästa väninna, de är så söta när de träffas för Lovisa verkar alltid vilja visa lite medkännsla när Thilda är arg eller hungrig ör när T skriker då bluddrar L på i 140 ungefär som om hon skulle vilja trösta henne, så sött så! Lovisa har ju då NAMNSDAG idag därav alla små bilder ;)



Så här ser det ut när jag får leka lite med kameran :)



Var ju bara tvungen att lägga ut dessa två bilder på Thilda då hon är så söt i första bilden och har så vackra ögon i andra!

Jag & mina naglar!




Har fått så mycket fina komplimanger för mina naglar jag roat mig med så tänkte jag skulle dela med mig till världen vad jag gör när jag är uttråkad. naglarna är kanske fina även om jag på dessa bilder har händerna fulla med nagellack men det bjuder jag på :)

Jag vann, vinn du med!



Denna vann jag idag upptäckte jag när jag kom hem här, jag och mina elefanter, har ju precis varit och köpt en till leksakselefant med stimulanser för spädbarn till Thilda och nu får hon även denna söta.

Och missa nu inte min tävling, om du tycker om min design så kan du vinna en egendesignad header av mig klicka HÄR för att medverka!

Nu skall jag fort ut med mitt skrikande barn till bilen och åka en vända så hon  kanske somnar sen hem och äta hos Frida, lyx!!!

NU är det iallafall NY DESIGN!!!

Men jag lär väl ändra mig igen när jag är uttråkad :)

The Haunting in Connecticut, filmrecension!

   The Haunting in Connecticut handlar om familjen Campbell vars tonårsson Matt (Kyle Gallner) är svårt cancersjuk. Sjukdomen kräver specialbehandling, och de långa resorna är tunga. Därför skaffar familjen sig ett hus nära sjukhuset, trots att man har det tufft ekonomiskt. Det visar sig vara ett stort misstag. Huset har varit en begravningsbyrå och gamla kvarlämnade fotografier skvallrar om att det finns en hemsk historia innanför dess väggar. Överallt knirrar och knarrar det och genom rummen vandrar något osaligt med en hemsk historia bakom sig. Allt börjar oskyldigt med tallrikar som flyttar på sig, du ser mörka skepnader och Kyle drömmer en hel el om vad som hänt under alla åren i huset.

   Virginia Madsen som spelar Kyles mor, Sara, Tror ifrån början att hans syner han ser beror på sjukdomsbehandlingen han får, enda tills det händer underliga saker för hela familjen. En natt hör hon Kyle skrika och när hon rusar ner för att kolla vad som står på så är finner hon Kyle hysterisk i sin säng med en hel del underlig text inristad på kroppen i djupa sår och de beger sig då till sjukhus för ifrån början så tror hon ju att han har gjort detta emot sig själv.

   Detta är en film som jag kan tänka mig att många relaterar till "The house of Amatyrville " eller "Huset som gud glömde" där av att de fått så dåliga recensioner i tidningarna men eftersom även denna film är baserad på en sann händelse om underliga ting som sker i ett hemsökt hus så är det väl självklart. Men jag måste endå säga att den är helt klart se värd för detta är den första film som jag hoppar till och blivit en smula rädd för på åratal i denna changer.








Dagens citat, La Rochefoucauld!

"Man är aldrig så lycklig som man tror men aldrig heller så olycklig."


Vinn ny design till din blogg!

Nu skall jag försöka locka lite folk till tävlingen endå när ni endå är så pass många som kommenterar att jag har fin design på min blogg så tycker jag ni kan delta!



Vill ni vara med och tävla om en egendesignad header som är gjord just för dig så tycker jag du skall medverka för att ha chansen att vinna så klicka HÄR för att delta!

Invigning av nya kameran, stackars Thilda!



Thilda har så fin sovstil ; ) Somna så här idag!



Alltid lika glad att se pappa!



Nybadad!



"Sleeping Beauty" i dubbel bemärkelse!



Komiskt vad som kan dyka upp när man minst anar det.

Har du inget liv, bli bra på nått, burkkastare!



Jag säger då det :)

Dagens citat, G, B Shaw!

"Hur kan det komma sig att människor som förstår att roa sig aldrig har pengar
och att de som har pengar aldrig förstår att roa sig."


En utekväll, den första på ett år!



Frida öppnade upp kvällen med sin tävlingsinstinkt och jag fular mig med min Elvisläpp!



Värdinnan fick till och med pisk av Frida men kul var det när man fick lyssna på deras skönsång när de sjöng som mössen i Akungen och när stackars Frida fick ta kören i Lejonkungen, ett vrålande mammasei mammasai liknande körsång. Detta slutadei asgarv för min del och en bula i bakhuvudet när jag skallade fönsterkarmen!



Är det så här man ser ut efter en utekväll eller är det så vi ser ut när vi är som snyggast inför utekvällen?! :)

Vad är humor?!

   Är det när du går in med en uppblåsbar barbbara för att laga hålet du åstadkommit i en cykelaffär?



Dagens nyinlärning, Metallica!

   Låten "One" är Metallicas första musikvideo. De släppte 3 skivor innan de på sin fjärde skiva släppte denna låt som de gjorde sin första musikvideo till! Många av deras fans tyckte de gjorde en liten sellout i o med denna musikvideo, de skulle inte göra det ifrån början, vara med på MTV som några i Bon Jovi :)

   Men det som gjorde att de kom undan med det var att låten och videon är "antikrig" inspirerade så de förmedlade ett bra budskap

   Deras första basist dog i en busskrock i Sverige 1986 i Dörarp, han ersattes Jason Newsted.




Ny design, HISS elr DISS!?



Här är gamla headern men vad tycker vi om den nya?

Tycker du om min DESIGN!? Tävla om den då :)



   Fortfarande ingen som nappat på min tävling men skam den som ger sig får ju så otroligt bra respons på min design i övrigt där folk tycker den är fin så varför vill då ingen ha en designad header tro?!

Gå in på min tävlingsblogg för att medverka!

Underbart är kort! Frukost på Sundbyholm!



   Vi tog en sväng den lilla familjen och åt frukost på Sundbuholm i det fina vädret. Nu när man kom hem och kikade på vad man trodde skulle vara fina bilder så upptäckte man den gigantiska magen som är med på varje kort, ve och fasa!!!

   Som tur är så har mina magmuskler läkt ihop jätte fint säger min barnmorska så nu kan jag få börja träna den igen, känns skönt. Var tvungen att slänga med lte bilder på tösens krypningsförsök samt visa hur däckad hon blir när hon väl somnar, visst är hon söt!

Dagens nyinlärning, Norrtälje brändes ner!

   Igår var det 290 dagar sedan som Norrtälje bränns ner av ryssarna under stora nordiska kriget. Året var 1719! Ett öde som drabbade ett stort antal svenska sjöstäder på 1700-talet. Detta drama har i många år skildrats i krönikespelen, en utomhusteater som hållits på lilla torget i Norrtälje.



Det visste ni inte!

Man lär sig något nytt var dag!

Frieri på Disneylands Mainstreet!

   När vi ändå är inne på bröllop så fann jag detta klipp. Vilken planering han måste haft, fatta om flickvännen sagt nej! Ett frieri i Disneyanda, håll till godo!


Dagens citat, Mark Twain!

"Klassisk är en bok som folk berömmer men ingen läser."


Full fart och flärd på Thilda idag!



Det är himla fart på damen i baygymmet idag till skillnad ifrån..



...igår när hon somnade i farmors famn!



Men stor har hon blivit när hon kommer i dessa kläder som vi väntat på att få sätta på henne så nu har hon en helt ny garderob. Man kanske skall införskaffa sig en ny garderob till henne nu när jag tänker efter måste bara få ordning på hur jag vill ha det där inne i hennes lilla rum.

LFC och Glen Johnson!!!

   Torres satte första målet emot Stoke och nu övertygade ytterbacken Glen Johnson med en halv cykelspark i målet efter 45 minuters spel på hemmaplan! Förra matchen var ju en besvikelse men nu är säsongen igång för fullt och det skall bli kul att se vad detta år har att erbjuda! Och Manchester ligger under emot Burnley borta, kan kvällen starta bättre :) De bommade till och med en straff!

   Stoke är faktiskt ett lag som förvånade mig under förra säsongen så skall bli lite kul att se hur de spelar i år.


Vinn ny header!

Missa inte min tävling nu om ni vill ha något eget på er blogg!



Gå in på min tävlingsblogg för att medverka!

Dagens citat, Zarko Petan!

"All början är svår, särskilt början till slutet"


Power Rangers - 2009!

   Nu höll jag på att få ett slaganfall när jag satt och kollade trailers på youTube. Då dök nämligen en trailer upp för Power Rangers, ni vet den där värdelösa serien som gick när man var liten med människor som slogs i stora mekaniska dinosaurier. En vek kopia av Transeformers kan jag tycka.

  

   Power Rangers är en långvarig amerikansk TV-serie. Den första serien sändes ursprungligen i TV-kanalen FOX i USA åren från den 28 augusti 1993 och fram till 2002, för att därefter sändas i andra kanaler. Den är en adaption av den japanska serien Super Sentai, men är anpassad till en västerländsk publik.

Det finns 3 säsonger och 155 avsnitt av originalserien Mighty Morphin Power Rangers. Senare har flera uppföljare producerats.

   TV-serien handlar om en grupp tonåringar som har en så kallad morpher som ger de superkrafter att slåss mot onda varelser. Alla Rangers har också en zord (en robot) som kan sättas ihop med andra zords och bli en megazord. Tittaren får också följa med på deras vardagsliv i skolan och på fritiden.

   I Sverige visades den i TV 3 men drogs in efter att ha kritiserats för att ha varit orsaken till att den 5-åriga flickan Silje i Trondheim i Norge den 15 oktober 1994 blev ihjälsparkad av jämnåriga barn som sades ha blivit inspirerade av serien, och debatt uppstod i den så kallade Siljefallet. Serien blev omtalad, men andra beskyllde sammankopplingen för att vara felaktig. Serien återkom 2007 då Jetix visade säsong 14: Mystic Force. Jetix visar nu säsong 15: "Operation Overdrive"

   En annan som trodde den lades ner för den var så himla värdelös och ändå minns jag att jag tittade på den ;)

   Trailern gick iallafall ut på att det skulle komma en film med mycket pengar spenderat på filmen vilket jag faktiskt hört innan också att det skulle bli av. Men vi kan pusta ut, trailern är ett ihopklipp som människor som är uttråkade har plåstrat ihop ifrån filmen som kom på 90-talet, serien och av någon anledning ifrån nya filmen Hellboy. Men här är vad ni inte har missat:




Filmrecension, The Uninvited!

   En remake av "A tale of two sisters" en koreansk rysare från 2003. Jag har länge försökt att finna några bra rysare att se som man kan bli skrämd av inte äcklad då de flesta är splatterfilmer nu för tiden och här är en av två jag precis sett som jag anser passar in i den changern!

   Emily Browning
som Anna Rydell, Arielle Kebbel som Alex Rydell, Elizabeth Banks som Rachael Somers (Stepmother) och David Strathairn som Steven Rydell (Father).

   Anna återvänder hem efter en viss tids vistelse på mentalsjukhus, på grund av sin mors tragiska död i en brand 10 månader innan. Hon upptäcker då att sin mors sköterska Rachel har flyttat in och lever tillsammans med hennes far. Strax efter hemkomsten varnas Anna av sin mors ande för Rachels onda avsikter, det är iallafall vad hon tror. Hon får hemska syner av sin döde mor och henns ringklocka som hon hör överallt som Rachel satt på hennes arm för att de skulle höra henne när hon behövde hjälp, när hon levde!

   Tillsammans försöker Anna och hennes syster Alex att bevisa för sin far att Rachel inte är den han tror hon är och att hon gaft ihjäl deras mor. Detta som skulle ha blivit en lycklig återförening när Anna kom hem blir istället ett viljornas kamp på liv och död mellan styvdöttrar och styvmor.

   Detta är en film jag länge velat se och jag måste säga att jag inte är besviken på resultatet. Det fanns några ögonblick jag hoppade till på och slutet där allt uppdagas är riktigt bra! Så jag säger som jag oftast säger, se den!








Dagens citat, Buddha!

"Vad vi är, är resultatet av vad vi tänker"


Dagens nyinlärning, kaffe!

   Idag är det 58 år sedan Kaffe får åter säljas fritt i Sverige. Det första kaffet kom till Sverige 1685. I början av 1700-talet hade Stockholm ett femtiotal kaffehus. En tid efter introduktionen i Sverige blev kaffedrickande förbjudet, och blev någon ertappad med kaffedrickande utdömdes böter. Efter några år hävdes förbudet.

   Detta var nytt för mig.

    Enligt en undersökning som SCB gjorde år 2007 så var Sveriges viktigaste ursprungsland för kaffe Brasilien med 41% eller motsvarande 46 000 ton kaffe. Sedan följde Colombia med 17%, Peru (8%), Kenya (7%), Etiopien (5%), Guatemala (3%), Honduras (3%), Vietnam (2%).



Man lär sig något nytt var dag!

Ps
Det är också 39 år sedan p-pillrerna började säljas för första gången! Ds

Försäkringar, regn och ett pratglatt monster.

   Thilda har precis somnat hä nu efter en hel dags bubblande, så roligt att vara med och få lyssna på henne. Jari höll henne för första gången idag på en vecka, måste ha kännts skönt. Stackaren men han är på friskningsvägen nu iallafall och hon är så glad att se honom. Har spanat på barnkläder ifrån det danska märket MOLO, ett hett tips säger jag bara.

   Annars har dagen mest bjudits på regn sen har vi tecknat barnförsäkring på lilltösen samt på oss själva så nu är hela familjen försäkrad och klar. En sak mindre ur vägen.

   Imorgon skall jag iväg på efterkoll hos min barnmorska det ska bli intressant har ju en hel del funderingar. Måste ha lågt blod tryck för jag får ofta yrsel sen så somnar mina armar hur lätt som hellst så något måste vara galet. Men det får vi svar på imorgon.

   Nej nu ska vi glo på film igen så jag har en ny recension tills imorgon att prata om.

PÖSS!!!

Ännu en vinst, man tackar!



Man kan aldrig få nog av parfymer och nu har jag vunnit en till, vi får se vad det är för skoj när det komer med posten.

Ps, mina örhängen kom idag, jätte fina Ds

Bra start på dagen med vinst!

   Har ju glömt att skriva, här om dagen vann jag en till tävling och imorse likaså! Vann dessa örhängen och sen i en annan tävling, lipgloss och en ansiktsmask. Det är ju en heldag! Får jag dessutom hem dessa örhängen innan fredag så har jag något att ha på mig på lördag när jag skall få klä upp mig för första gången på ett år och bara umgås med tjejgänget ;)


Dagens citat, Walter Scott!

"Gör aldrig ingenting"


Filmrecension, BIG stan!

   Detta är en film med en av mina favoritskådespelare Rob Schneider, han får mig alltid att le.

   Big Stan åker fast för bedrägerier men det dröjer ett halvår innan domen skall verkställas. Det enda han kan tänka på är att han kommer bli våldtagen i fängelset och nu måste han göra allt som krävs för att klara sig ur de situationerna. Han tar en karateklass men blir till slut utslängd ifrån klassen då han ej åstadkommit något.
 
   Det är då han möter "The Master"(David Carradine ifrån Kill Bill) och han tar åt sig sin lärling på sitt lite udda sätt men skall lära honom komma ur dessa situationer i fängelset. Hans inlärningsmetoder är inget som uppskattas hos Big Stans fru, Mindy (Jennifer Morrison ifrån House). Som till slut lämnar honom.

   Det är nu den riktiga träningen börjar!

   Jag hade riktigt roligt åt denna film, kul att se att vissa gör vad som hellst för att rädda sitt eget skinn!





Dålig kvalite på trailern men det var den enda jag hitta!

Dagens nyinlärning, Humidor!

   Humidor, förvaringsplats för cigarrer. En humidor består av en trälåda, fuktare samt hygrometer. En humidor bör hålla en relativ luftfuktighet på 68-74 %. Fuktigheten garanteras av en fuktare och avläses med en hygrometer.

Humidorer tillverkas vanligtvis av något av dessa tre träslag:

Spanskt cederträ (vanligen importerat från Sydamerika).

Amerikanskt (eller kanadensiskt) rött cederträ.

Honduransk mahogny.

   Spanskt cederträ är idag det mest populära träslaget, det anses ha följande positiva egenskaper:

Skyddar mot tobaksbaggar - genom cederträets speciella väldoftande egenskap.Har förmåga att absorbera en stor mängd fukt för att ge ett stabilt klimat i humidoren samt motverkar dessutom mögelangrepp. Främjar cigarrernas åldringsprocess.Positiv påverkan på cigarrernas smak.





Man lär sig något nytt var dag!

En katts dilemma, youtube!

Och min älskade favoritkatt är tillbaka denna gång i jakten på den svårfångade flugan, håll till godo:


Näej vet ni vad!

   Det var ju inte en kotte som var intresserad av min tävling så den plockar vi bort istället. Känner mig rätt värdelös faktiskt om jag skall vara ärlig men någon skall väl vara det också :)

   Nu har jag lagt stumpan och varit med i lite tävlingar, vann ju faktiskt ett par örhängen här om dagen så man skall inte klaga. Sen har jag fyllt år på det och fått en massa skoj. Nu är jag helinne i att kolla runt på nätet vad jag skall köpa till Thildas lilla rum, har så mycket ideèr :) Men nu ska vi glo på film här så jag har lite fler filmrecensioner att lägga ut, har en hel drös jag egentligen borde skriva om. ser alldelels för mycket på film.

   Har en jätte söt film av Thilda idag när hon bluddrar på som bara den, hon är så söt min lilla ängel!


Dagens citat, alkohol!

"Av alla medel som inte hjälper mot förkylning tycks alkohol vara det mest populära."

-Källa Okänd


Filmrecension, Hangover!

   Har inte du någon gång vaknat upp efter en svensexa och undrat varför det är en tiger i badrummet, du saknar en tand, har ett armband ifrån sjukhuset, en baby i garderoben och en försvunnen brudgum?!

   Detta är vad som händer när Doug (Justin Barta ifrån National Treasure) skall på sin svensexa i Las Vegas i 2 dagar innan sitt bröllop, med sig har han barndomsvännerna Stu (Ed Helms) och Phil (Bradley Cooper). Alan (Zach Galifianakis) som är brudens bror är nästan lite medtvingad på denna resa vilket man förstår då det inte verkar vara rätt ställt i huvet.

   Eftersom brudgummen är försvunnen så tar denna trio upp jakten på vad som egentligen hände dagen innan genom att följa upp de ledtrådar de faktiskt har. De bådar inte gott när de skall hämta ut bilen då de funnit ett kvitto när de tömt sina fickor ifrån hotellets parkering och bilen de får tillbaka inte är sig lik, det är nämligen en etulen polisbil!

   Detta gav mig en hel del skratt och var ett himla virrvarr av spydiga kommentarer och lustigheter, när man väl tror att de skall vara slut så kommer något nytt oväntat flygandes runt hörnet. Tyckte den var helt okey och sevärd!





Familjefest!



Denna dag har vi haft fullt upp men det var mysigt och nu skall vi koppla av framför tvn med lite film!

Kvällens citat av G.B. Shaw!

"Mitt sätt att skämta är att berätta sanningen"


Tävla om ny HEADER till din blogg!



   Om du skulle uppskatta att få en egndesignad header av mig så kan jag ordna det. dessa ovanför är ej så avancerade men det ni tävlar om är enkelt.

   En ny header till er blogg med valfria bilder som ni sänder till min hotmail och som jag sedan kommer retuschera lite lätt samt så får ni välja färg, storlek och såklart vilken typ av små detaljer som önskas så skall vi nog lunna ordna till det!

OBS! Jag måste veta storleken på er nuvarande header för att kunna ordna detta då jag ej ansvarar för att få ordning på er bloggsida och att designa den!


Tävlingsreglerna är enkla:

1. Spara bild och lägg ut i ett inlägg på er blogg!

2. Länka till denna sida samt min tävlingsblogg: mouziee.blogg.se/tavlingar

3. Skriv en kommentar i detta inlägg med NAMN; BLOGG samt LÄNK till erat inlägg om tävlingen!

Lägg gärna till mig på bloglovin ; )

"Jag är med och tävlar om en ny HEADER hos Mouziee som även har en tävlingsblogg. Var med du med!
Tävlingen avslutas 4 September!"

Filmrecension, PUSH!

   Detta börjar med att Nick (Chris Evans, Flamman i Fantastic Four), ser sin far mördas av Byrån i unga år. Han liksom hans far besitter superkrafter. De med superkrafter indelas i olika kategorier, Nick är en "mover" en som kan flytta saker med tankekraft. Han liksom så många andra som har övernaturliga krafter jagas av Byrån för de vill använda sig av deras förmågor till att bygga en ny super soldat. Problemet är bara att Byrån ger alla med dessa krafter en spruta och hitills har ingen överlevt dosen. En dag får han besök av Cassi (Dakota Fanning)  som letat upp Nick för att få hjälp att finna en flicka. Cassie är en Watcher en som kan se in i framtiden och hon vet att de måste leta reda på den här flickan för att en gång för alla stoppa Byrån och komma åt den väska fylld med pengar som denna flicka skall ha i sin ägo. 

   Efter åratals sökande så finner Byrån till slut Kira (Camille Belle, ifrån filmen When a stranger calls), som överlever dosen och mot alla odds rymmer ifrån anstalten hon hölls fången i. Med sig får hon en av dessa sprutor. Efter sig får hon Henry (Djimon Hounsou Blood Diamond) som tar upp jakten på Kira och han besitter samma egenskap som hon själv, han kan kontrollera andras tankar och få dom göra saker som de normalt inte gör. Även ge dom minnen dom aldrig genomlevt. 

   Detta är starten för kampen mellan det goda och de onda! :)




Kan inte sova men donar med ny tävling!

   Har ju tänkt länge på att anordna en egen tävling där man kan vinna en ny header till sin bloggsida. Är mest nyfiken på hur många som skule nappa på idèn vi får la e. Skall även när jag nått ett visst antal besökare anordna en tävling där jag tänkte lotta ut ett av mina oanvända prematurkläder om det nu är någon som skulle vilja vinna det vi får la se!

   Kan ej sova så passar på att retuschera litegranna och roa mig med tävlingar, skall städa lite här hemma också men vill ej väcka familjen så jag tar det sen. Lillan ligger ju här bredvid och sover så sött och jag tror hennes far gör likaså fast i vårt sovrum.

   Idag kommer familjen över på födelsedagsfika ska bli mysigt att få träffa Thildas små odågor till kusiner och klämma lite på syster stora mage hon ska ju ha snart hon med, får se om hon får en tös till ;)

   Har inte orkat blogga något alls i helgen har varit så mycket, hade middag igår med Jari vi skulle egentligen gå ut men han är sjuk igen stackaren, har varit hos vårdcentralen 3 ggr den här veckan önskar verkligen att jag kunde göra något. Nej ska man plocka ut disken nu och ordna sina naglar kanske...

PÖSS!!!

Dagens nyinlärning, hur man gör entre på ett Bröllop!

   Denna entre är något nytt jag lärt mig idag, man ska göra entre med dunder och brak säger jag bara om man nu skall gifta sig vill säga!



Snott ifrån Tompa :)

En katts dilemma, youtubeklipp! :)

Då lägger vi ut ett till klockrent klipp på denna underbara katt, haha!


Ps, Tompa har du inte sett dessa filmer så se dem! Ds.

Madeleine har blivit MOR!



Till en liten son det är allt jag vet men visst är dom söta!

En katts dilemma, youtubeklipp med dagens småflin!

Detta är ju så klockrent har kollat på detta klipp väldigt många gånger och tycker det är underbart för det stämmer ju så bra. Fick skäll av Niffert att jag ej delat med mig av detta men nu delar jag med mig till er. Så kattälskare kolla in detta:

Lite födelsedagspresenter blev det allt.




'


Vilken blandning, Av min älskade sambo fick jag Dexter säsång 2, en lila adidas tröja, en disneyfilm som alltid och Active Personal Trainer till Nintendo Wii.

Sofie gav mig en eightball och en underlig pepparkaksform i form av ett "älskande" par.

Frida gav mig den underbara Heffaklumpen, presentkort på Gina Tricot och en aloevera tvål.

Av svärföräldrarna fick jag Nokia 5800 och är helnöjd med den!

Orkide ifrån grannarna Kanat samt blöjor till Thilda.

Arbetskamraterna gav mig en Disney pysselbok samt kläder och skor till Thilda.

Dagens baby outfit!



Mitt söta lilla sommarmonster!

Utlovad kram!



Storasyster
Kusin Tess
Fia Hellström
Nathalie
Niffert aka Linda Angleby min plommongurka!
Millah
Elle
Nadja
Tompa
Maddis
Cissi
Madde
Jacqueline
sofie som dessutom var här :)
Anneli
SoffiZ-Oliwers mamma
Senita

Kram till er alla och tack för gratulationerna!

Dagens nyinlärning, Skebokvarns p-film!

   Detta kom fram på min lilla födelsedagsfika när Sofie kom hit och berättade att hon skulle till Skebokvarn imorgon att:  "Det finns en porrfilm som heter; med öppen gylf genom Skebokvarn!" Nämner inga namn om vem som yttrade repliken dock! ;)

   Så nu vet ni det, det finns tydligen en porrfilm med namnet "Med öppen gylf genom Skebokvarn". Kul för er kanske som kommer ifrån de trakterna så har ni något att prata om. Nån mer som hört om den mytomspunna filmen!? :)



Man lär sig något nytt var dag!

Hipp Hipp Hurra på min FÖDELSEDAG!!!



   Idag fyller jag år hela 26 för att vara exakt! Då får man vara lite EGO där av mitt fotokollage av mina bilder genom åren, detta är dock ett axplock då jag upptäckte att jag har alldeles för många. Dagen började med sovmorgon till klockan 8, trodde nästan det hade hänt något med lilltösen då och sprang in för att kolla till henne då jag ej hört något. Men hon sov så lugnt, vaccinerades ju igår så hon är helt slut nu stackaren.

   Nu är Jari iväg och handlar frukost till mig så snart lyx frukost och lite gos men nu kaffe!

Så skänk mig en KOMMENTAR och du får en kram tillbaka!

Dagens citat, tillägnat Thilda!

"Älska mig när jag allra minst förtjänar den för det är då jag som mest behöver den!"

Ett gott råd när en mor är arg på sitt barn :)

Uppe med tuppen!

   Det är ju något man inte har för vana men nu efter J´s semester kanske man skall börja så man får något gjort om dagarna. Vi skall till BVC och väga lillfröken som är nybadad här. Hade lite flyt imorse när jag upptäckte att jag missat att sätta på babymonitorn i vårat sovrum men jag hörde henne ändå vid klockan 5 när hon ville ha mat. Sen har ju jag mitt klantarsel glömt hennes nappflaska hos Frida igår skall redan dit idag och hämta mina örhängen jag såklart glömt. Tur att man har backup hemma iallafallså tösen får äta som hon ska. Och nu är monstret inte nöjd här trots att hon ätit massor så jag får väl gå och göra ännu mer för att sedan roa mig med att äta gröt till frukost, JIPPIE!

   Sen håller vi tummarna för att jag vinner lite tävlöingar idag i födelsedagspresent skulle inte sitta helt fel!

Dagens nyinlärning, Grace Kelly som frimärke!

   Nu har jag lärt mig något nytt och ointressant vetande kan tänkas men men.

   Grace Kelly är den allra första skådespelerskan som avbildats på ett frimärke i USA. Frimärket släpptes för försäljning 1993!

   Grace Patricia Kelly, född 12 november 1929 i Philadelphia, Pennsylvania, USA, död 14 september 1982 i Monaco, var en amerikansk skådespelerska. Vid giftermålet 1956 med furst Rainier III av Monaco blev hon furstinnan Grace.

 "  Den 13 september 1982 färdades Grace och dottern Stéphanie på smala serpentinvägar i södra Frankrike på väg mot Monaco. Plötsligt for bilen av vägen ner i en ravin. Stéphanie undkom med lindriga skador, men Grace var svårt skadad och avled följande dag utan att ha återfått medvetandet. Omständigheterna kring olyckan har aldrig blivit helt utredda. Man antar dock, att Grace drabbades av stroke och därför tappade kontrollen över bilen. Vissa källor påstår dock, att Stéphanie satt i förarsätet. "



Man lär sig något nytt var dag!

En heldag idag utan internet!

   Dagen började med att Stollan ringde idag, min styvmor och undrade om vi ville luncha, självklart hade jag tid och lust med det inte ofta vi ses inte. Fick en tidig födelsedagspresent även av henne, blev en klänning vi shoppade på Gina Tricot är helnöjd, tack så mycket! Sen bar det av till underbara Frida som klippte min lugg och tonade håret på mig så nu känner jag mig helfräsh och inte kom jag därifrån förens klockan 22 så det blidde lite sent men det var det värt. Tack så mycket även där, tror att det blev rätt så bra då sambon Anders gav mig en fin kommentar när jag jag ick och han kom hem.

   Nu sitter jag här och väntar på att min älskade Lilla skall komma hem, igår sågs vi inte mycket då jag la mig när han kom hem och hann somna innan han hann komma till sängen och imorse begav jag ju mej så jag tänkte hålla mig vaken med honom en stund här. Är ju trist att inte kunna ses så mycket, han får ju inget umgänge med lilltösen heller så han ska få vara lite social med mig då såklart.


Nu blidde morfar avundsjuk tror jag när "Stollan" får mysa lite med lilltjejjen eller Tummelisa som hon kallar henne!



Dagens citat, Percy Nilsson

"Det är alldeles för mycket sport inom idrotten!"

Dagens nyinlärning, Bailys pärlor.

   Skulle söka på Baileys idag men hade lite för brottom så jag missade en bokstav men jag fick lära mig något nytt idag iallafall!



   Bailys pärlor är ett fenomen som uppstår strax före och strax efter en total solförmörkelse. Vad som händer strax före och efter är att solljuset endast tränger fram i månens dalar men hindras av bergen vid den ojämna kanten varvid resultatet blir ett glittrande pärlband av solljus vid månranden. Fenomenet uppmärksammandes 1836 av den brittiske astronomen Francis Baily.



Man lär sig något nytt var dag!

Indiskt ordspråk!

"Den blinde tappar bara sin stav en gång."


Ny header till tävlingsbloggen!



Nu har jag lekt igen, funderar på att ha en tävling där man kan vinna en egen designad header med några små önskemål inlagda så man får sin egen lilla touch på den, skulle det vara en idè!?

Inreda babyrummet.

   Är något jag skall göra. Har suttit och letat efter möbler, hyllor och mator på nätet. Då Thilda nu bor i ett blått rum så blir det lite svårare och då hon sover i en spjälsäng som är "träfärgad" så blir det lite svårare. Det gör inte saken lättare när hennes mor är allergisk emot babyrosa! Men jag har kommit fram till att lila är en bra färg och chockrosa ;) Detta har jag funnit hittills:



    Dessa vägghyllor ifrån :bo & busa!

   Även denna barnfotölj ifrån samma nätbutik och jag vet denna är rosa men som tur är finns det fler färger och dessa skall jag minsann leta upp!



   Klart lilla tjejjen skall få en himmelsäng som alla andra små prinsessor! Sen har jag även beställt lila gardiner till rummet då de passar lite bättre till en blå tapet. Fann just denna på Jotex!

Vad tycks!?

Första mammaledighetsdagen.

   Nu har Jari åkt till jobbet och börjat med slaveriet för nu är semestern slut. Trist, mysigt att vara hemma med Thilda själv ibland såklart men nu saknar jag ju Jari istället. Det som är ännu tråkigare är att han jobbar eftermiddag så vi ses inte förens klockan halv 12 inatt. Så vad i hela världen skall jag roa mig medidag då tro!?

   Har redan fått fint besök av Natta som kom över en sväng och snackade strunt samt gav mig en tidig födelsedagspresent. Tyckte dessa var väldigt söta!



   Imorgon bär det av till Frida då ska det tonas och klippas så man ser någorlunda proper ut till födelsedagen här på torsdag. Nej nu ska jag underhålla tösen.

PÖSS!

Dagens citat, Oscar Wilde!

" Erfarenhet är det namn alla ger sina misstag"

Dagens nyinlärning, Lite av varje i Robin Hood.

   I scenen där sången "En låssaskung av England" förekommer kan man se ett antal scener tagna från tidigare Disneyfilmer. När Marian dansar med Otto, dansar hon med samma stil som Snövit gjorde i Snövit och de sju dvärgarna. Trummisen är tagen från Aristocats och dansen mellan Lille John och Lady Kluck är tagen från dansen mellan Baloo och Kung Louie från Djungelboken

   Kyrkklockan som slår när Marion och Robin gifter sig är samma klockor som ringer i slutet av Askungen.

   En liten del av öppningsmusiken i denna film är tagen till den "ökända" Hamsterdance hemsidan fast de har dubblat hastigheten på musiken såklart.

   Ifrån början så slutade filmen dem att Prins John attackerade en sårad Robin Hood men Robin blev räddad i sista stund av Kung Richard som återkommit ifrån korstågen. Detta togs till slut bort ifrån filmen då de ansågs vara för mörkt och grymt slut på denna film.

  


Thilda håller på att få en liten tand!



Hon har varit väldigt grinig den senaste tiden och velat ha napp rätt mycket för att inte tala om hur mycket hon dregglar! Så när vi var över hos Lollo i fredags så sa hon att Thilda kanske var grinig för att hon håller på att få tänder och nu när jag har kikat och kännt så ser man minsann ett "riskorn" i underkäken. Så igår invigde hon bitleksaken hon fått, den var rolig en stund men hon verkade inte tycka kylan var alltför rolig så då fick det bli nappen igen istället. Så nu ligger hon här i babygymmet och skrattar, mysigt att höra!

Sen lunch på stan med sovande liten tös!




   Det blev det idag och jag är så glad för lilla Thilda sov hela tiden, det är något som inte brukar inträffa.
 
   Det är himla livat där nere nu men det kan ju bero på att det är Å-festen. Förstår faktiskt inte varför det skall "firas" en hel vecka. Det är ju endå bara en massa karuseller, öltält och en massa människor som då anser att det är en ursäkt för att dricka hela veckan. Sen fyller man ju år nästa vecka och då har jag ingen lust att vandra ner på stan som jag egentligen hade tänkt när det är så livat på kvällarna. På dagen går an det är lite mysig avkoppling att ha det livat bara det inte håller i sig allt för länge ;)

  Ps, nå vilka är ni som kikar in här emellanåt? Missat inlägget så klicka bara HÄR! Ds

Vill ha dessa höst nyheter.



Vill verkligen ha dessa till hösten, älskar mockaskor dessa är ifrån Din Sko, 449:- Finns även i svart!

Dagens gåta, schack!

Vad kan man säga när man står på ett schackbräde?


Dagens citat, Oscar Wilde!

"Erfarenhet är det namn alla ger sina misstag."


Dagens nyinlärning, Lady och Lufsen!

   Idéen att Jim gav Lady till sin fru i en hattask, är hämtat från Walt själv då han gav sin frun en hund i en hattask

   Från början var det meningen att Trofast skulle dö i scenen med hundfångaren, men Walt tyckte scen blev för chockerande så han bad animatörerna att sätta in honom i julscenen i slutet av filmen så publiken förstod att han hade överlevt.

   I tidiga versioner av filmmanuset så hade Lufsen namnförslag som Homer, Rags och Bozo innan Tramp till slut klubbades som hans namn.




Man lär sig något nytt var dag!

Hur får man kommentarer egentligen?

   Jag har allt mellan 40-100 läsare per dag men alldelels för få kommentarer, är jag så himla tråkig att när mina läsare väl läst mina små inlägg att de då ej orkar skriva en liten kommentar!?

   För svarar på kommentarerna jag får brukar jag försöka att alltid göra, eller är det bara så att jag inte har dagliga läsare utan nya var dag? Någon som har ett bra svar på frågan? Många frågetecken här nu. Vilka bekymmer man har såhär på fredagskvällarna ;)

   Kan jag inte få en liten kommentar av er som brukar gå in och läsa min blogg, för även jag är nyfiken på vilka som läser det lilla jag skriver.

Kvällens citat, Goethe!

"Säg mig vad du skrattar åt och jag ska säga dig vem du är

."


Dagens outfit på en rugguggla.



Känner mig so en iallafall nyvaken och snabbt påklädd idag sen bar det av till Lollo med Frida och alla barn som var där.

Tripp, trapp och trull!




Oliwer 3 Juli, Lovisa 2 Juni och Thilda 3 Maj.

Ny header, vad tycks?!

   Nu har jag spånat och pysslat med en ny header igen, ville ha en lite klarare lila än den jag hade innan så vad tycker ni, är den fin?!






Gamla här ovan!



Nya här ovan!?

Dagens citat, Mark Twain!

"Skjut inte upp sådant till i morgon som precis lika gärna kan skjutas upp till i övermorgon."


Styrketräning längs med ån.





   Har ju glömt att lägga ut dessa bilder ifrån när Mijo var här. Vi hade ju bestämt oss för att gå till Slagstaglass och tog en promenad längs med Eskilstuna ån. Där finns det som sagt ett ställe man kan styrketräna på om man nu skulle vilja göra det. Det är ju en hel del som springer den här sträckan och passar på att träna lite är väl då tanken. Tycker det är en rolig idè om man bortser ifrån att jag inte tror dessa "maskiner" kommer att få stå ifred och hålla sig fina speciellt länge.

   Så för er som inte visste det så ligger det direkt efter Rothofsparken om man går längs med ån bort ifrån faktoriholmarna och parken mot Energi Och Miljö!

Man lär sig något nytt var dag!

Dagens citat, Oscar Wilde!

"Jag arbetar hårt med att lata mig."


Dagens nyinlärning, Snövit!

   De flesta trodde att filmen skulle floppa totalt. Hollywood kallade filmen för "Disney's Folly".

   Det skrevs 25 sånger till filmen men bara 8 kom med.

   Walt Disney tyckte att den svenska dubbningen var den bästa av alla dubbningar, även bättre än den amerikanska.

   Från början var det meningen att toker skulle prata, men när man inte kunde hitta en passande röst så fick han bli stum (om han nu var stum, det får man inte reda på i filmen eftersom det sägs att han bara inte försökt att tala).

   I originalskriptet så dör drottningen genom att hon tvingas dansa i brinnande metallskor, man kan ju undra varför de slopa den ideèn! :)

   När de spelade in rösten till drottningen (Lucille La Verne,) så ansåg de att hennes röst ej skulle passa som drottningen när drottningen förvandlades till häxa,  de behövde en äldre, raspigare "whiskeyröst". Lucille gick då ut ur inspelningsbåset och återkom efter 5 minuter för att spela in en klockren inspelning på häxan som fick alla att tappa hakan. När de senare frågade henne vad hon gjort för att förändra rösten så blev svaret "Jag tog bara ut mina löständer"



Man lär sig något nytt var dag!

Sleeping beauty!



Törnrosa sover som en liten groda vilket får mig att komma och tänka på att nästa år kommer "Prinsessan och grodan", en ny tecknad och inte dataanimerad disneyklassiker ut och jag längtar!




Finbesöket igår resulterade i dessa bilder, vi var ju tvugna och ha bildbevis på våra små bebisar, Frida och Jag. Thilda till vänster i bild är då en hel månad äldre en lilla Lovisa, litet mindre dock! ;)

Tävla om goodiebag!



Var med och tävla om denna goodiebag hos Svallerdagboken innehållande skor, smycken, nallar etc.

Tävlingen avslutas 20 Augusti!

Långpromenad med barnaskrik!




   På promenaden igrå passade jag på att hålla i Lovisa när mor Frida skulle ge henne lite mat. Frida är alltid lika lycklig över att jag har kameran med mig tror jag, särskilt när jag tar dessa fina bilder. Blev en riktigt långpromenad på 3 timmar igår. Bara ett stop för mat som sagt.

   Nu har jag slängt ut min nysande sambo så han får lite luft då han nyser sådant, ska passa på att damma lite här och sen vädra ur rummen så han kan andas här inne. Får passa på när lilla Thilda sover här. Kanske ska ta en sväng med dammsugan för att vara snäll också så slipper J det med ;)

   Sen får vi besök ikväll av Frida, Anders och lilla Lovisa igen då får vi se om de blir skratt istället för gråt, man kan ju hoppas. Men man ska ha skrik bilder på sina barn också tycker jag!

Jag och mina naglar!



Inget avancerat denna gång det tar vi nästa vända istället man orkar ju inte hålla på hur som hellst!

Dagens citat, Francis Bacon!

"Tystnad är dårars dygd"


Jag vann!



Hihi vad glad jag blir, vann denna bok eller snarare ett presentkort på denna bok, lite skoj tycker jag!

Har skaffat en ny tävlingsblogg!

   Nu har jag skaffat en ny tävlingsblogg då jag är med i så mycket tävlingar så tänkte jag att det är kanske bättre att ha allt på ett ställe så om ni vill vara med på alla tävlingar som jag medverkar i så klicka in på:

mouziee.blogg.se/tavlingar



Har även en länk ifrån denna blogg för att ni skall komma dit!

Tävla om Babydoll!



Var med och tävla om de här underkläderna hos Millah, klicka HÄR för att medverka!

Tävlingen avslutas den 25 Augusti!

Eran för framtidens lekparker nalkas!



Såhär är man ju van att se lekparkerna ifrån 80-talet :) Men idag fann jag en ny i Eskilstuna vid Rinmangymnasiet som jag totalt hade missat. Det är tydligen såhär de skall se ut på 2000-talet!








Och så lite konst måste vi ju ha mitt i alltihoppa. Det finns vatten att leka med som man kan hälla och dona med i olika gångar och vägar, jätte kul om man är barn sen finns det två "telefoner" där man kan prata med varandra genom två stora rör med en liten bro emellan sig, himla skoj. Färgglada klätterställningar må jag säga, marken känns som taget ur en tennis turnering :)

Man lär sig något nytt var dag!


Fotopreview.



   Taget ute i Sundbyholm igår, är rätt nöjd med min prestation med tanke på att jag fött barn för 3 månader sen. Herrn (Tompa) var ju rätt duktig att fota han med såklart!

Idag är Thilda 3 månader!

   Det ska vi fira, ska ut på promenad med Frida och Lovisa, då kanske jag äntligen kan få hålla i Lovisa lite det har jag faktiskt längtat efter!



En nyfödd liten dam bara några timmar gammal!



Här är hon 3 veckor och nu på nästa bild 3 månader.



Mammas lilla tjej!

Dagens nyinlärning, Aurora!

   Aurora är ett kvinnonamn av latinskt/grekiskt ursprung som betyder morgonrodnad. Namnet är sedan mitten på 1990-talet på väg uppåt i topplistorna men är fortfarande ovanligt som tilltalsnamn. 31 december 2005 fanns totalt 2695 personer i Sverige med namnet Aurora varav 366 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 78 flickor namnet, varav 14 fick det som tilltalsnamn. Namnsdag i svenska almanackan är den 3 juli.
  

   Aurora, i romersk mytologi morgonrodnadens gudinna. Hon färdas i en två- eller fyrspänd vagn framför solen på dess himmelsbana. I grekisk mytologi har hon namnet Eos. Aurora öppnar varje morgon österns portar med sina rosenfingrar så att solens vagn kan komma fram.


   Aurora är också namnet på en disneyprinsessa, nämligen Törnrosa!

   Nu kan ju ni undra varför jag har denna som dagens nyinlärning, ja det kan ni ju fundra på, någon som har en idè!?



Man lär sig något nytt var dag!


  


Om du får fint besök!





   Nu har man kommit hem efter dagens lilla utflyckt och här händer det grejjer. Jari hade fått finbesök här hemma i lägenheten när han vädrade. Då dök nämligen den här lilla damen upp eller ska jag säga in för hon hoppade in genom fönstret och ville absolut inte gå ut trots att Jari släppte ut henne igen. Då hoppade hon minsann in igen. Detta är en av våra grannkatter som vi brukar hälsa på här utanför. Tur för henne bara att våra små missar var i ett annat rum annars hade det nog blivit livat här hemma.

Fototripp!

   Då sitter jag här och väntar på att Tompa skall komma så vi kan åka och fota lite. Det är ett år sen senast jag roade mig med detta och det ska bli så kul! Har dock inte hunnit göra mig klar här då J har åkt iväg för att han ska uträtta en massa ärenden och Thilda hade ingen lust att sova längre. Så nu sitter jag här med löspuder under ögonen och ser ut som en vettskrämd panda. Stackars Thilda hon undrar nog vad det är för monster hon sitter hos.

   Vilken tajming nu kom J hem med cheseburgare till mig, äta snabbt sen göra sig klar. En lunch för mästare, precis det man inte skall äta när man ska fota ;)




Detta är taget i början av min graviditet förra året!

Tävla om örhängen!



Jag är med och tävlar hos Millah om ett par örhängen från Aldora

Tävlingen avslutas 12 Augusti!

Dagens gåta, kyssar!

Vad är det för likhet mellan en kyss och ett rykte?


Dagens citat, Zarko Petan!

"All början är svår, särskilt början till slutet"


Tävla om nagelkit!



Var med och tävla om detta nagelkit hos Sofia och Michelle, klicka HÄR för att medverka!

Tävlingen avslutas när de tycker att de är tillräckligt många som tävlat!

Dagens nyinlärning, 1a Augusti!

  
Schweiz Nationaldag.

   1774 - Joseph Priestley upptäcker syret. 

   1876 - Colorado blir den 38:e delstaten att ingå i den amerikanska unionen.

   1936 - Yves Saint-Laurent, fransk modeskapare föddes.

   1970 - För hemmafruar kostar en tvådagarsresa till Åland 9.90 kronor.

   1966 - Charles Whitman, amerikansk massmördare dog denna dag.



Man lär sig något nytt var dag!

Dagens lilla utflyckt till Katrineholm!





   Tyra har börjat med ett i särklass eget litet drag framför kameran och här nere leker hon med kusinen Anton, vad stora de har blivit. Blev en snabb vända till Katrineholm för att träffa syster och bror med deras familjer. Det visade sig sen att de hade infkyttningsgrillkväll idag med en massa andra inbjudna. Man kände sig inte så fräsh då när man bara slängt på sig någonting och inte ens hade mascara på ögonfransarna.

   Nu är det film på tv "Jag vet vad du gjorde förra sommaren" den har jag velat se länge så den ska jag se klart!

Tävla om smycken.




Jag är med och tävlar hos Millah om ett presentkort värt 300kr hos Smycken4u - smycken online

Tävlingen avslutas 20 Augusti!

Dagens citat, Oscar Wilde.

"Telefonens värde är lika med värdet av vad två personer har att säga varandra"


Tävla om presentkort!



Var med och tävla om ett presentkort hos Stina, klicka HÄR för att medverka!

Tävlingen avslutas den 9 Augusti!

Thilda har iallafall tungan rätt i mun!



Hon låg här och bluddra för fullt med sin far här om dagen. Hon har blivit mycket pappig nu och pratar nästan bara med honom. De är så söta så tillsammans, vilken duo!

Tävla om smycken!



Tävla om dessa fína smycken hos Millah. Klicka HÄR för att medverka!

Tävlingen avslutas 20 Augsti!


Jag vann tossorna!



   Kolla vad söta, dessa vann jag till lilltjejen och det tackar jag för. Såg att även Amanda som fått in mig i tävlingarnas grepp vann ett par till sin son. Det var en bra och trevlig nyhet idag. Har precis ätit salad här medans lilltjejjen vilar. Sen skall vi iväg till Katrineholm och grilla hos broder min. En bra början på en trevlig dag iallafall!

Tävla om en Babyliss Icurl!



Vinn en Babyliss Icurl hos Gooa klicka in HÄR och läs instruktionerna för att medverka!

Tävlingen avslutas 28 Augusti och 2 vinnare dras!

Tävla om ett armband!

Som är egendesignat av Ellinore. J. Gå in HÄR för att tävla samt se det söta armbandet.

Tävlingen avslutas 7 Augusti!

RSS 2.0