Fotopreview - Moas 1 års fotografering

   Det här är vad jag fått äran att göra idag. fotat min allra första 1 års fotografering och det på Thildas kompis Moa som fyller hela 2 dagar efter henne. På onsdag alltså!

   Då jag inte hunnit gjort något annat än att gå i skola, fota, retuschera, äta och umgåtts med min dotter tänker jag ge er denna bilden och lägga ner för kvällen för nu är det kärlek so skall tas till vara på här hemma då jag knappt pratat med min kära sambo på hela veckan då jag haft så mycket att göra. Men imorgon lovar jag att lägga ut dag 8 och 9 för att gå igenom mina skoldagar ;)Sotade ögon - Sminktips
   Detta är bilder på Evlina som vår lärare Olle sminkat lägnst upp till vänster, Sheva och Madde här nere. Dessa togs igår och ville bara visa lite varierade ögon och ge lite inspiration, nu ska jag lägga mig en stund då jag är helt slut efter att ha fått fota en munter 1 åring i studion i två timmar efter skolan men jag lovar att nä jag kommer upp sen ska ni få se lite mer givande inlägg och bilder ;)

Modellfoto - Russian painting

   Då har vi den blivande MUAN Anja som jag har fått äran att börja lära känna. En riktigt skön prick som jag fotade här igår när vi målade läppar och fick till den här bilden som jag inte kunde låta bli att retuschera som en målning. Man kan ju önska att hennes energi spricker igenom från denna bild för då skulle alla må lite bättre varje dag om man såg på den här tösen.Jag är väldigt trött då jag varit i skola, fotat och retuscherat hela dagen så IMORGON får ni hållas till innan ni får höra vad vi gjorde idag ;) Och imorgon ska jag även fota en 1 års session, det ni.

   Godnatt PÖSS!!!

Änglavakt - Är vad Thilda har

   Med hjärtat i halsgropen.....tror aldrig jag varit så rädd som jag blev alldelels nyss i hela mitt liv. Jari satte ner Thilda i gåstolen en stund och här sitter vi och tar det lugnt medans Thilda springer fram och tillbaka i hallen för att åka fort ner för den lilla backe vi har till vardagsrummet (bor i ett snett hus kan man lugnt säga)

   Kabrak säger det och hela skohyllan faller över Thilda som står i hallen och vi ser bara benen på henne när hyllen faller ner över henne för att fastna lutandes emot väggen mitt emot. Både jag och Jari rusade fram och befarade det värsta vi var nästan påväg mot bilen på en gång. Lyfter på hela hyllan och där står en skrikandes Thilda som är helt tokig såklart och rädd men inte EN skråma på ungen!

   Så nu har Jari ånges för han sate henne i gåstolen och jag för att jag ställt den förbaskade hyllan där som åker ut ögonaböj!!!

   Jag var ju tvungen att sitta och hålla om henne i tio minuter för att leta efter något fel på tösen men som sagt inte ens en skråma, hon hmnade precis under hyllan så det var himla tur att det var en vägg mitt emot, usch känner mig som en hemsk människa nu!

Thildas vagnpose texten:

 Fint att texten jag skrev till det här inlägget ej kom med när jag var på stan. Blev uppmött av sambo och denna sötnosen som alltid ska ha foten i vädret när hon åker vagn.

   Hon fick syn på min mobilficka som hängde runt halsen där jag hade mobilen så
jag kunde lyssna på musik men det är ju hennes bästaste leksak så det var ju bara att vackert ge tillbaka den till töswn så hon lev lugn och glad ;)

   Nu ska jag snart iväg till Hållsta och fota lite så jag kommer ej att skriva om dagens skolgång eller dylikt förrän till kvällen.

   PÖSS!!!

   Ps, himla skumt att man ej kan få med texten längre när man bloggar via telefonen!!! Ds.


Thildas vagnpose

20100429759 (MMS)

Fint att texten jag skrev till det här inlägget ej kom med när jag var på stan. Blev uppmött av sambo och denna sötnosen som alltid ska ha foten i vädret när hon åker vagn. Hon fick syn på min mobilficka som hängde runt halsen där jag hade mobilen så jag kunde lyssna på musik men det är ju hennes bästaste leksak så det var ju bara att vackert ge tillbaka den till töswn så hon lev lugn och glad ;) Nu ska jag snart iväg till Hållsta och fota lite så jag kommer ej att skriva om dagens skolgång eller dylikt förrän till kvällen. PÖSS!!!


Kvällens Bebisbild - Lilla vilda Thilda

   Tänk att det är mycket roligare att vara under gåstolen än i den ;)Godnattpöss!!!


7:e skoldagen - Läppar

   tänk att läppar kan vara en av de svåraste saker du kan göra när det gäller smink. det är så otroligt små korrigeringar det handlar om så man kan ju bli helt tokig av att bara tänka på det!

   Runt 1927 uppfanns läppglans av Max Factor och visste ni att anledningen till att Hollywood är vad det är idag beror på att de på 1910-talet behövde otroligt mycket ljus till att göra film och den dagens filmindustri låg i New York! då de var i behov av mer sol så ville de flytta hela industrin till ljusare trakter och det självklara valet var då att bege sig till en förort till Los Angeles som blev det nya Hollywood! 

   Lite intressant historia. Det finns 3 typer av läppstift, Sheer som är den som består av minst pigment och är då minst täckande, vanligt läppstift som har mer pigment och matt läppstift som är den mest täckande med mest pigment av de tre. Många läppstift innehåller idag Lanolin vilket ni vet om ni läst mina tidigare inlägg EJ är bra för kropp och hälsa ;) Makeupstores läppstift däremot, innehåller avokadoolja som är otroligt fuktgivande. Lite smygreklam där.

   Jag tänker inte ens försöka förklara hur man målar läppar för det är mycket enklare att visa än att förklara då det är så många moment men jag kan ge er tips:

   Om du kollar noga på dina läppar så ser du att oftast den ena sidan är större än den andra, för att korrigera det så bör du lägga en ba bas och täcka kanterna på läpparna för att kunna korrigera om dom. Den sidan som är störst måste döljas mest då du ALDRIG skall förstora och måla utanför alldelels för mycket då det bara ser onaturligt ut men däremot är det enklare att förminska den sidan som är större genom att täcka den.

   Amorbågen ska du aldrig måla utanför utan måla den som den är annars så kan du nästan experimentera med att måla läpparna om du blir riktigt duktig på att korrigera men det är inte lätt kan jag lova! Inte om det ska bli extremt snyggt ;) plus att du anväder dig mer av läppenna än vad du använder dig av läppstift för att det ska bli bra, det du :)

   Nej som sagt att skriva exakt hur man målar är inte någon mening med då det nog inte är någon som blir klokare av det då det är en hel vetenskap men kul var det. Har målat svärmors läppa och korrigerat i en timma här nu innan hon gick hem, detta ska ta en kvart om man är duktig på vad man gör men övning ger ju färdighet så!

Idag är det ej kul att sitta på tåget då d...

Idag är det ej kul att sitta på tåget då de av tekniska skäl varit tvungna att lämna 3 VAGNAR & åka, folk sitter överallt & vi har ej kommit till Strängnäs än!


15 saker du kanske inte visste om mig:

   De flesta vet om mig är väl dett uppenbara och självklara att jag älskar disney, foto och drakar men saker ni inte visste kanske är:

1   När jag var 4 år så kollade jag på Jean Claude van damme filmer som jag var så förälskad i och skulle ju göra som han gjorde i filmerna. detta resulterade i att jag ställde upp två stolar i köket mitt emot varandra för att sedan slänga mig emellan dom i ett kast som han gör så snyggt. Min fader var väldigt glad när vi satt på akuten och han skulle förklara varför jag hade spräckt min underläpp för läkaren, har ett ärr efter jag fick sy där som påminner mig om det hela livet.

2   Jag har en förkärlek till det asiatiska så som inredning, kampsport och hela deras kultur!

3   Jag har en dålig ovana att hålla räkningen på saker och ting så när jag är uttråkad kan jag sitta och räkna saker i symetri så som färgade kakelplattor i ett badrum ;)

4   Jag har jobbat som bartender i ett tidigare liv, därav all min sprit som aldrig går åt här hemma då jag ej dricker speciellt mycket.

5   Det enda jag dricker jag dock ska ut eller ska handla på systemet är Cube, bara älskar CUBE!

6   Min stora idol när jag var liten var/är Zorro som jag även målade på vägarna till mammas och pappas stora förtret!

7   Jag har en dålig ovana att alltid vlja vara barfota i soffan så mina strumpor ligger alltid en stund iallafall på golvet nedanför.

8   Jag tar alltid på mig vänster strumpa och vänster sko först samt att jag alltid sminkar mitt vänstra öga först.

9   Jag kan fortfarande göra en handvolt som jag lärde mig när jag var 8 år.

10  Mina favoritböcker handlar om kända seriemördare då jag tycker det är väldigt intressant att läsa om. 

11  Jag älskar avocado och har fått smeknamnet Cado ifrån Jari tack vare det, först var det: Kristivocade, sen vocado och nu är det bara Cado

12  Jag kallas fortfarande för Gördis som jag gjort sen barnsben ;)  

13  Jag älskar leopardmönster! detta innebär inte att jag tycker det är snyggt när du går i leoparddräkt på stan, yäk!

14  När jag var liten så bet min kära fader i mina tår vilket har resulterat att jag hatar när någon vidrör mina fötter då kan du får en smäll om du är där och petar!

15  Jag är gammal djurgårdare och hejjar på Barca i fotboll!

Något mer ni vill veta och inte visste?

Nu tycker jag ju mina bloggmammor kan göra detsamma så vi kankse lär oss något nytt om varandra, NADJA, JACQUELINE & MALIN.


6:e skoldagen - Korrigering

   Även idag har vi jobbat med korrigering men denna gång när det gäller att korrigera med hjälp av smink, fetsmink för att vara exakt. Vi har sminkat fram en insjunken kind en rundare kind, rak näsa, bred näsa, kortat av näsanoch gjort den krokig. Intressant att se när man väl kan tekniken och hur man ska använda den för att få fram de vackra dragen i ett ansikte mer.

   Det finns fya ansiktsformer på en människa men de flesta har en blanding av två. Du har det avlånga och smala ansiktet, det fyrkantiga, det runda och det hjärtformade. De idealiska ansiktet är en blandning av ett avlångt och ett hjärtformat.

   I alla dessa ansikten finns det speciella drag som man tar bort med hjälp av shading och tar fram de finare dragen med hjälp av att highlighta upp dem. Ett rundare ansikte ska man ju smalna av för att "centrera" ansiktet så att betraktaren drar blicken tills personens ögon eller vad man nu vill framhäva syns mer. det gör man genom att lägga en shading på ansiktetes ytterkanter. Rouge hamnar i detta fall på tinningen för att ge ett smalare intryck och då man oftast har bullkinder så blir det ju såklart ingen highlight på de områdena då man framhäver drag man egentligen vill gömma om man gör så.

   Mer tips får ni inte när det gäller ansiktsformer, man kan ju inte avslöja allt ;)

Barns små citat och egenheter:

När är den rätta åldern att gifta sig?Ingen ålder är bra att gifta sig vid. Du måste vara en idiot för att gifta dig.
- Fredrik, 6 år

Nu ska här vilas innan ni får se vad vi gjort i skolan idag och sen kanske jag lägger ut en till modellbild man vet aldrig ;)


SMINK tips för att se vilken foundation du skall ha.

   Dagens sminktips är som sagt ett litet tips på hur du skall veta vilken färg du har i grunden inför en foundatuon, sen måste du såklart prova dig fram till rätt nyans. Det finns 3 hudfärger, röd, gul och oliv där den sistnämnda som sagt är den vanlgaste här i välden. Alla asiater har hudtypen oliv INTE gul som de flesta tror.

   Tillbaka till tipset då för att veta vilken färg du har, precis under tummen sitter en muskel du skall trycka på och när du släpper ditt tryck så skall du se vilken färg du har, lite svårt att skilja på oliv och gul ibland då det finns människor som har en blandning men det går att jämföra mer genom att man håller något med en gul eller grön ton emot hyn i ansiktet för att se vilken som "smälter" in bäst och det är den tonen på foundationen du skall ha.

   Så köp inte en foundaton som är ljusare än din hu, brunare eller så för det kan faktiskt göra så att du ser helt grå ut och det gör bara att du ser sjuk ut. Ljuset du har  på din WC är oftast inte smikrande när det gäller att sminka sig så då gäller det att ha en bra och särskilt RÄTT foundatuon från början!

   Oftast har du faktiskt en foundation på vintern och en på sommaren där den på sommaren är aningen mörkare. Och om ni sett vad jag skrivit sen innan om "färskvaror" så ha koll på er foundation så ni INTE får en dålig som både kan ge er utslag, dålig hy och ibalnd händer det att man även kan bli sminkförgiftad men det är väldigt ovanligt men man kan ha otur.


Photoportrait - 5:e skoldagen med modellande MUA

   Idag har vi gått iegnom korrigeringar. Hur man korrigerar runda ögon genom att lägga en mörkare skugga i den yttre ögonvrån för att lyfta upp ögat och ge mer kattliknande ögon för att "neutralisera" det runda ögat. Så det handlar mest om små små korrigeringar som skuggor och linjer i ansiktet som gör en hel del man annars inte tänker på. En droppögonskugga blir inte alltid bra bara för att du drar en linje under ögat du måste tänka påögats former och justera därefter!

   Vi har även korrigerat med hjälp av accesoarer. Om du har ett långt lite smalare ansikte så kan ett sätt vara att bara ha lugg som centrerar betraktarens blick till ögon om det nu är dit du vill att blicken skall dras. Har du ett rundare ansikte så skall du ju försöka göra det längre genom kanske lite högre hår och inte en platt stram uppsättning!

   Att sätta en knut på sidan av huvudet med hjälp av en liten håruppsättning för att sedan sätta en skarf som en knut på halsens motsatta sida kan också ge en effekt som inte är sumetrisk men som i sin helhet ger en mer symetrisk oh intressant bild.

   Observera att detta är mest stödord för att jag själv skall veta vad jag gjort idag och hur vi arbetat.

    Modellen eller den blivande MUAn, Johanna, som vi sminkat och som Lillis vår lärare gjort en enkel uppsättning på bara för att visa just hur man kan korrigera ett långt smalt ansikte står här för dagens modellbild ;)Fotopreview - Frida got floored

   Idag var det meningen att jag skulle öva på min makeup på två väninnor bland annat lilla Frida från mammagruppen som är mog till Thildas väninna Lovisa ;) Och när jag ändå skulle hålla på med all make så bokade jag studion för jag tänkte att det kunde vara en rolig grej att ha en fotosession när man är bland vänner. Detta är då resultatet eller en relativt färdig bild på tösen iallafall.

   Vad tycks?"


En vild bebis dagliga bestyr!


Vadslagning - Jag VANN, elr? *ser fundersam ut*   5 Minuter efter jag lagt ut detta inlägg så slog det mig att det faktiskt står "är dig kär" vilket jag förmodar betyder är den närmsta vännen inte min stora kärlek som jag läste mig till, vad fasen!!! Detta betyder ju faktiskt att detta förbaskade kedjebrev hade delvis rätt, jäkla trög man är ibland, haha!!! Då Linda är den vännen jag aldrig bråkat med och vari vän med sedan urtiden. Men vi får inte förglömma Sofie som faktiskt tar för sig i mitt kylskåp (som det står om i kedjebrevet) och Frida som jag vet skulle komma tidigt och hjälpa mig med disken.


Vi sörjer - Min D60 ligger för döden

   Jag har sådan tur ibland, min kamera har hållit på att dumma sig den senaste tiden och jag har trott att det bara är för stunden men när den vid upprepande gånger fått för sig att det ej sitter ett objektiv på den och att den extärna blixten har fel inställningar flera gånger. Sen efter 5 minuter när man pillar lite så fungerar den igen men detta börjar bli väldigt irriterande. Särskilt när jag nu behöver min kamera, åh jag blir så sur!

   Har letat reda på min garantisedel och ska ta och ringa till Clas Ohlson här snart och höra vad de säger men som det ser ut så har de nu slutat sälja D60 och där inget bra för min del så vad ska man då göra?!

   Ska iväg idag vid klockan 13:00 till studon för att sminka två modeller och fota dom. tur att de är mina vänner så de kanske kan stå ut med att min kamera dummar sig annars skulle jag känna mig väldigt oproffesionell och det vill jag inte! Har ju fått dom till studion för min egen skull då jag ska träna lite make och porträtt hade jag tänkt. Måste inviga reflexskärmen också ;)

   Orkar inte ens bli arg över det här för det har jag då inte tid med det får lösa sig bäst det går inget annat att göra åt det. Har iallafall hunnit få några småsöta bilder på huliganen som lekt med sina blöjor idag. Sen jagar hon den stackars katten som i sin tur vakar över henne när hon vaknar upp och skriker. Vilket band de har de där två. Kåkå visar moderskärlek och Thilda bara ler :)

Barns citat om kärlek

Vad gör de flesta personer på en träff?


På den första träffen ljuger de bara för varandra, och det brukar vanligtvis få dem så intresserade att det blir en andra träff.
-Ola, 10 år

Inte mycket bloggande idag då jag har haft fult upp, mer imorgon nu blir det gammal hederlig b-film ;)


SMS-inlägg

20100424734 (MMS)


Idag är vi trötta!

   Nu har hela familjen tagit en eftermiddagsvila på 2 timmar. förstår inte hur vi kan vara så trötta. Vi skall dock göra oss klara för att komma ut en sväng, man kan ju inte sitta inne hela dagen. Vi har i o för sig varit och kollat på et hus i Slagsta men det var nog inget för oss.

   Den vilda Thilda river hela inredningen ute i hallen just nu så jag tror det blir ett kort inlägg ;) Hon har blivit himla aktiv nu, pratar, blåser, gurglar och klättrar överallt. Man kan leka lite mer med fröken nu då hon förstår mer. Haha nu kommer hon med pappas väska i famnen, vilket sötnos.

   Jag har storshoppat till min sminkväska om man nu kan kalla den det för den är ju inte liten ;) Har köpt den största röda reseväskan på hjul jag hittade och däri skall allt smink och min kamerautrusning få plats är det tänkt. Jag har för den delen inhandlat ännu mer ifrån Makeupstore till just min sminkväska som jag kände at jag behövde. Tur att man har så otroligt bra rabatt där!

   Igår kom även min stoa reflexskärm på 110 cm i svart,naturellt,vitt,guld och silver. Den ska jag bli en flitig användare av kan jag lova! Så en hel del shopping igår, Thilda fick även en morgonrock hon kan ha på stranden sen av sin moder, hon ville ha en lila då det var så otroligt bra rabatt på Name It i Tunapark, 70 % det ni!

   Nej nu ska jag inviga foundationborsten och mitt serum här sen ska vi ut en sväng.

   PÖSS!!!

SMINK tips - Från en blivande Makeupartist!

  Lanolin i smink är något man ska hålla sig borta ifrån. Lanolin är ett fett som finns i ull. Används i hudkräm, skokräm samt i vaximpregnering. Nu är det så här att har du ett smink (oftast fetsmink) som innehåller Lanolin så ska du se det som en färskvara för det är exakt vad det är vilket gör att denna färskvara kan HÄRSKNA.

    Vad händer då om du använder en produkt som för det första luktar underligt men du tänker att du har inte pengar till att köpa nytt, tänk om och släng för du kan få en SMINKFÖRGIFTNING! Och det kan du dö av, as simple as that!

   Härskna kan det inte bara göra om det blir gammalt utan även om det står för varmt (som mjölk ska det stå svalt). Och i värme frodas bakterier, tänk på det, köp nyy och håll er borta ifrån Lanolin!

Kvällens middagstips - Äntligen fredag!

   En foccacia från en vanlig ICA affär och kräftsallad med, bacon, ägg "fransk sallad" på påse, tomater, gurka, salt & peppar samt lite lime över det hela och en skvätt dressing, valfri! Och du får detta underbara middagstips som jag blev bjuden på av älskade sambon ikväll, vinet som bjöds till maten toppade det hela. Underbart så det borde ni testa :)4:e skoldagen - Baser - Fetsmink

   Idag har vi pratat om pigment, ett väldigt intressant ämne om man tänker på hur man skall använda det hela i sminkvärlden sen ;)

   Ett rent pigment kan man jämföra med ett puder för man ska förstå lite enklare vad det är för något. I alla produkter ni använder så finns det ett visst pigment (som tyvärr inte alltid står eller otast inte står allt). Ju mer pigment ju mer täckande är produkten och det är inte alltid man villha en heltäckande bas när man sminkar för då ser det inte naturligt ut i exempelvis ansikte.

   När vi talar om att sminka över tattueringar och dylikt så behöver vi ett pigment på 80% eller mer, ni ska då tänka på att i de flesta vanliga foundations så är det inte mer än 35% - 80% där 80% såklart är otroligt täckande. Ju mer pigment ju mer "puderlik" är maken du använder dig av.

   Jag ska inte gå in i detalj om vad vi pratat om idag då det egentligen inte är till för någon som ej kommer arbeta som makeupartist då du som privatperson inte riktigt behöver veta det.

   Något ni bör tänka på däremot ni som är lite mer känsliga i hyn är att om ni har en produkt med lite mer pigment i så kan ni reagera på just pigmentfärgen RÖD om ni nu skulle reagera så ni kan ju försöka hålla er borta ifrån sådana produkter! Solpuder är ju lite åt det hållet.

   Pigment kan blandas ut och bli fluider.

Brott & straff - Fransmännen är inte riktigt kloka!

"År 1547 blev en sugga och hennes kultingar åtalade i Frankrike för att ha dödat och ätit upp ett barn. Suggan blev fälld för mord och hängdes, men kultingarna blev frikända på grund av sin låga ålder och sin mammas dåliga inflytande"


- Taget ur boken: Historiens underbara värld skriven av Carsten Ryytty från Luleå!

Världen är bra rolig ibland! Nu ska jag eftermiddagsvila innan jag slockanr här så ska ni få lite tips och trix och höra om min dag senare ;)

Man lär sig något nytt var dag!


ÄNTLIGEN Fredag!

   Detta innebär ju dock att det inte är någon skola på två dagar vilket kan vara lite trist men å andra sidan imorgon lär jag sova som en stock ända tills jag vaknar utvilad och fräsh och det ser jag fram emot. Kom ju självklart inte i säng igår vid den tiden jag räknat med, himla typiskt för jag hade gentligen inget att göra men det blev en del pysslande fram till 22:30 trots det innan jag välte ner i sängen och tvärslocknade igår, man är inte så sugen på att gå upp idag då kan jag lova ;)

   Annars har ag faktiskt inte planerat så mycket denna helg, ska sminka Frida och Sofie på söndag bara mest för att öva sen passade jag på att boka studion så jag kan knäppa av ett par bilderna på töserna mest för att det är kul. Man får ju inte glömma bort att fota lite :)

   Men idag och imorgon är det mys med familjen som gäller! Har ju knappt sett tösen och jag tror att även sambon behöver lite kärlek!

   Nej nu har jag ej tid längre, ska klä mig, sätta upp håret och kors i taket för första gången i veckan sätta på en mascara :)

   PÖSS!!!

Smink Porträtt - Jaqcueline hoppade in på min sminkjour!

   Jacqueline blev inrigd på sminkjour idag då jag kände ett stort behov av att öva och repetera det vi lärt oss idag. Då jag tyckte hon såg ut som en liten oljem¨ålning kunde jag ju inte låta bli att retuschera bilden som en liten tavla. Observera dock att den retuchen ej sitter över maken för att man skall kunna se den bättre.

   Tycker inte att sminket gör sig rättvis här dock då jag ej fick fram färgerna så pass bra som jag ville när jag fotade. Men detta var ju mest för min egen skull så bara jag vet vad jag gjort så gör det inget ;) Men tycker att basen är jämn och fin och ren kan jag nästan tycka. Jaqcueline har otroligt snygga ögonfransar måste jag säga se bara så långa och fina de är, man blir nästan lite avis ;)
OBS! Har EJ retuscherat under ögon och dylikt då förstör jag ju hela tanken med min sminkning ;) DS!


3:e skoldagen - Fluid Bas/Shading & Baser

   Idag var en väldigt intressant dag där vi skulle lära oss att ta fram basen i smink, grunden för att få en bra makeup. Det gör man genom att lyfta fram de positiva egenskaperna i ett ansikte och ta bort de mindre smikrande delarna. Shading och highlighter arbetar man mycket med då.

   Det finns hela 3 stycken hudfärger i världen, gul, röd och oliv där den sistnämnda är den vanligaste. Jag själv är dock gul i tonen i min hy.

   Vi fick lära oss hur vi anpassar oss efter de olika färgerna och hur man tar bort det blåa under ögonen och de röda tonerna i ansiktet. Detta kändes som en liten repetion för min del då jag redan hade koll på just den biten men man lär sig en hel del nya saker med de underbara lärarna vi har. Det gäller bara att veta vilken färg som neutraliserar (döljer) den färg du vill ta bort i ansiktet.

   Jag gjorde i ordning ett litet "sminkschema" för att komma ihåg de olika stegen och bara man lär sig de grunderna så går det nog snabbare och snabbare för vare gång att få till en bra sminkning det gäller bara att vara noga när man lägger skuggorna (shadingen) och framhäver de bra partierna med highlighter.

   Det finns två typer av foundation, matt och liquid. Då liquid är tunnare så är den som gjord för mig då min torra hy inte alltid vill som jag vill ;)

   Mer tips får ni inte som sagt som jag redan påpekad många gånger så är detta mestadels för mig så jag har koll på vad vi gått igenom och vad jag ska plugga på när vi kommer till teori och praktikproverna i juni sen! Vill ni få reda på de speciella teknikerna man använder oxh sminkschemat man går igenom så föreslår jag att ni söker till skolan, den är underbar och så lärorik! Men en hel del tips och trix kommer ni nog få ändå!

   Undrar ni något någon gång så ställ en fråga då jag kommer ha ett "Svar på era frågor" inlägg någon dag när jag fått tillräckligt med frågor!

Detta visste du INTE om finnarna ;)

"Baksmälla är ett internationellt fenomen. Men det finns inget folk som har fler synonymer för baksmälla än finnarna. De har 29 synonymer för baksmälla och dessutom 102 uttryck för att vara full."

- Taget ur boken: Historiens underbara värld skriven av Carsten Ryytty från Luleå!

Man lär sig något nytt var dag!


UTMANING ANTAGEN:

Sötaste Malin utmanade mig med en 'bloggutmaning'...

Blogg jag läser först: Jag loggar alltid in på min egen först och updaterar. Sedan brukar det vara min dagliga dos av bloggmammor jag måste besöka så som, Jacqueline, Nadja och Malin!

Blogg jag har hört talas mycket om men aldrig läst: Kissie. Jag orkar bara inte. Håller helt med vad Malin skriver här, himla jobbig människa måste jag säga, Kissie alltså ;)


Kändisblogg jag följer: Ingen kändisblogg här inte

Mest kända bloggare jag sett IRL: Ingen!


Första bloggen jag började följa: Det var Malin, Nadja och Jacqueline


Bloggare jag beundrar och varför: Jessica Lindgren, bara äääälskar hennes bilder, min inspirationskälla i livet

Fördelar jag fått tack vare bloggen: Alla goa människor som skriver till en, mest respons på mina bilder vilket känns kul då jag älskar att fota. Sen får vi se hur det blir nu när man börjar skriva om Smink ;) Och alla kontakter jag fått med mina "bloggmammor"!

Då hatar jag att blogga: När jag har för mycket att göra och inte riktigt hinner skriva något vettigt!

Då älskar jag att blogga: Varje dag! Det är ju ett beroende ;-)


Person personer som ofta kommenterar hos mig som förtjänar lite uppmärksamhet:
Nadja, Jacqueline, Ellen, Ellinor, Sanna & Johanna!

Nu utmanar jag följande (om ni vill): Alla ni som länkats ovan, om ni inte redan blivit utmanade förstås! ;-) Lämna gärna en kommentar här under, så går jag in och läser sen!

Ny Bloggdesign - Headern i fokus!

   Nu har jag gjort en ny header på några av mina favoritbilder!Nu ska jag sova, GODNATT!!!


Hållbarhet på TORR ögonskugga - Dagens tips

   Visste ni förresten att en helt vanlig TORR ögonskugga, kan hålla i flera år!? Jag letade på nätet igår hur lång hållbarheten är då jag har ögonskuggor som är 2-3 år gamla från Make Up Store och var påväg att slänga dom men då jag såg att de ska hålla i flera år så var jag ju tvungen att fråga min lärare och hon sa "Jovisst, de är ju en torrvara så de håller så de kan du använda om du vårdat dom väl!"

   Sen är det såklart olika kvalite när det gäller märken och dylikt.

Fotopreview - En finurlig Leah

   Det ger sig m man inte retuscherar allt på en gång, se vilken godbit jag fann som jag bara inte kunde låta bli att retuschera när jag kom hem här, hon är ju för go lilla Leah!Måste ju göra skäl för mitt namn och lägga ut lite bilder ibland: Mouziee - En mammas fotoblogg!


2:a skoldagen - Hudvård/ Fransar & Bryn

   Huden är ett större område än vad man tror. Man blir nog aldrig fullärd där tror jag :) Idag gick vi genom 3 av de alla hudlagren som finns men vi gick igenom de 3 viktigaste och det var ju mer än nog. Vi har haft hudvård med ansiktsrengöring, peeling, ansiktsvatten och dagcreme. Nu har jag även fått förklarat för mig VARFÖR man ska ha ansiktsvatten. Jag använder mig av det varje dag men nu har jag verkligen fått höra vad det är bra till också, haha.

   "När man tvättar sig så förstör du balansen eller snarare PH-värdet i ansiktet och om du sätter på en dag eller nattcreme på än gång efter tvätt så tar det 3-4 timmar innan PH-värdet åteställs, Ph-värdet är 5,5 i ansiktet! Detta visste INTE jag. Men om du istället tar ansiktsvatten direkt efter tvätt och baddar på med bomull för att sedan sätta på cremen för dagen så återställs det på momangen.

   Det finns 4 olika hudtyper.

   Tack vare underbara Johanna våran lärare så har jag idag även förstått att även om du har en hudtyp så finns det olika tillstånd i livet när det gäller huden. Du kan vara sjuk och få jätteblemmor eller stressad och få samma sak men du byter ej hudtyp för det även om du kankse skulle behöva andra preparat för att motverka tillståndet, tåls att tänka på.

   Vi fick ju veta lite mera ingående än vad jag skriver här och betydligt mer men som sagt detta är mest för att jag skall komma ihåg vad vi gjort och få en liten repsir när vi är färdigutbildade Make Up Artister!"

   Sen har vi färgat och plockat bryn idag tack vare 3 punkter, jag ska helt klart köpa hem en "kniv" som man använder när man fort ska forma ett bryn till en plåtning eller annat de är ju bara guld värd! Så nu har jag fått gratis plock och färgning av både fransarna och brynen, perfekt! tänk att det även finns regler till detta, ni skulle bara veta ;)

   Nog att jag har varit noga med min hudvård men efter idag så har jag lärt mig så otroligt mycket mer så det blir mer hudvård åt mig ;)

   Nu ska jag hålla mig vaken till vällen så jag kankse kan sova sen, kommer ut med ett väldans bra tips lite senare.

   PÖSS!!!Skoldag 2 & jag har egen studionyckel!!!

   Igår fick jag min efterlängtade nyckel till studion vilket såklart innebar att jag var tvungen att fira det med att boka in en ny studiotid. Så på söndag ska jag sminka två modeller och fota lite porträtt. Ska även inviga min nya reflexskärm i storlek 110 cm som jag precis inhandlat :)

   Nu har jag även fixat till så jag åte rigen kan mobilblogga så kankse ni får höra lite mer av mig på dagarna ifrån skolan annars har det ju varit väldans tomt på etermiddagarna här. Blir lätt så när man har fullt upp!

   Nej nu ska jag ta en snabbdusch innan min skjuts kommer, har fått den lyxen att svärfar slutar jobbet och ska då köra mig till tåget direkt när han kommer hem nu när det är så dåligt väder, lite lyx ;)

   På återseende!

   PÖSS!!!

Bebisbad - Thilda blir såhär glad när hon får bada!Och nu ska mamma kolla klart på The Mentalist och gå och lägga sig så jag får förbereda mig för morgondagen!


1:a skoldagen - Basen

   Vad får man om man blandar, klarrött, blått och gult? Även kallade basfärger. Jo en bas foundation. Är du dessutom ljus i hyn så får du även lägga till en gnutta vitt för att få till rätt nyans. Det är vad vi lärt oss idag att bygga upp en foundation eller concealer från scratch. Intressant att se att man faktiskt klarar sig på dessa få färger om verktygen i väskan tryter och man ej har rätt nyans på det man nu har.

   Färg & ljuslära var vad som vi gick igenom och jag har märkt att när det gäller ljuset så förstår man en hel del om man vet hur en kamera fungerar och hur viktbalasen blir påverkad av de olika ljusen du fotar med, fungerar ungefär likadant när de gäller sminkning. Därav att du kan lägga en grund och sminka dig hemma i ditt ljus på toaletten som ser helt förskräcklig ut när du väl är ute i solen då det i dagsljus verkligen visar alla skavanker man har ;)

   "Förgfördrivning, tona en färg över en annan för att nå ett resultat du är nöjd över som ger ett naturellt sken. En röd färg kan fortfaranda vara varm eller kall beroende på hur man arbetar med den. Röd och gul anses som varma toner medans blå och grön anses vara kala i färgtonkretsen. Sekundära färger är de färger som man får om man blandar primärfärgerna.

   Ljusets primärfärger är, klarrött, grönt och blåviolett.

   Grönt neutraliserar rött. Rött i sin tur neutraliserar blått, tänk på det när ni har concealer för att dölja fläckar, röda blemmor och den blåa tonen under ögat!"

   Allt det jag skriver i kursiv text är mest för min del då jag kan gå tillbaka till mina inlägg och se vad jag lärt mig och repetera!
  
   OBS! Detta är ej taget ifrån någon lärobok utan mina egna ord utifrån så som jag lär mig! Tänk på det!


Min makeupväska är klar - Skolan startar på riktigt!

   Är det någon som är avis på mitt smink för en himla massa pengar eller på att jag bara fått 4 timmars sömn inatt?


"När mamma är borta dansar Thilda på bordet"

   Det har varit en lååång första dag idag då jag efter jag kommit hem varit till baknen, kom hem halv fyra och rent ut sagt kastade mig i sängen för att vakna klockan 18:00 ge Thilda mat, rusa ut till Coop Forum då jag har e hel del att inhandla till mitt "makeup kit"! Skulle egentligen inhandlat en reseväska så jag får ner plattång, kameraväska och såklart allt smink men det får vänta då jag ej fann någon jag ville ha. Däremot blev det 4 handdukar som jag ska ha i väskan, en ögonfransböjare, en spegel och dricka till morgondagens lektion om hud.

   Skulle ha lite sådant roligt så som tops, bommullspads och nagelsax men det mesta som vi ska ha i väskan har jag redan hemma som tur är. Idag gick vi mest igenom väskan så allt fanns och inget fattades. Gick igenom regler på skolan samt hyffs i övrigt i yrket när det gäller hur vi ska bete oss ute på praktik och jobb. Har även beställt en sminkkape till mig så jag ej förstör mina kläder när jag sminkar och en till kunden jag arbetar med. Våran dresscode är svart, det visste ni inte va ;)

   Nog om min stressade dag. Som sagt när mamma är borta dansar Thilda på bordet och ställer till med en massa bus. Idag har hon varit överallt och ingenstans och demolerat sin stackars mobil som det bara finns ljud i nu men inga små djur som brukar hänga i den för det har hon slitit ner. Hon har suttit och lärt sig säga tack tack vilket hon gör när hon ger saker till oss. Mamma och thilda har en ny lek som tydligen är jätte rolig när man är nyvaken och mamma skall ta hennes napp sen får hon tillbaka den med ett gapskratt.

   Så här lite bilder på mitt saknade mosnter, här i sin Liverpool pyjamas och sin nya leksak hennes favorti elefsnt ;) Mamma som har dille på elefanter, hihi.

   Nej nu har inte jag tid med er för nu ska jag göra något så roligt som att märka upp allt mitt smink, packa om det, tvätta ,mina penslar och gå och lägga mig, kul va!?

Imorgon lägger jag upp en ny kategori: Vägen mot att bli Makeuartist!


Barnens tankar och citat:

När är det okej att kyssa någon?


Du bör inte kyssa en flicka om du inte har nog med pengar för att köpa henne en ring, och en videoapparat, för hon vill ha videofilmer från bröllopet.
- Oskar, 10 år


Första dagen på skolan...

   Skolstart idag som sagt och man är uppe med tuppen, eller ja Kåkå iallafall för hon gör mig sällskap här. Har dessutom fått världens huvudvärk så det är väl inte den ultimata starten för mig men jag hoppas att min promenad till tåget skall göra mig gott. Kommer ha lite dötid uppe i sthlm så ska nog ta med mig en bok att läsa där uppe men jag har ju inga pocketböcker kvar för jag har ju läst alla, kankse får köpa mig en ny istället ;)

   Idag ska vi även iväg till banken, vilket jag får rusa till då mitt tåg kommer in klockan 14:00 och vi ska vara där redan vid 13:30 men bankdamen vet om att jag kommer senare, inte mycket man kan göra när de ej har så mycket tider att välja på ;) Så lite stress i början av dagen men sen bär det av till hemmets lugna vrå om man nu kan kalla den lugn med tanke på hur livad lilla Thilda är nu för tiden ;)

   Nej nu är min datatid slut här och jag ska ta och göra mig i ordning här innan jag ska gå om en halvtimma. Önska mig lycka till nu!

   PÖSS!!!

Skolstart - INT Make Up Center hägrar!

   Förlåt för min frånvaro. Har haft lite fullt upp i min planering :) Imorgon är dagen D imorgon är dagen då jag tar mitt första steg emot att bli Makeup artist! Jag har idag tagit mig tiden att umgås med lilla familjen bäst jag kan nu när sambon ska vara pappaledig med tösen så jag får studera. Utöver det så blev det ju faktiskt en snabbfika hemma hos Frida så thilda fick umgås med Lovisa då Frida var så dum och mmsade bild på sina nybakade kanelbullar, klart man är fort över då ;) Vi skulle ändå oka och handla så varför inte, gratis är gott.

   Jag har retuscherat klart alla mina bilder, ni som fått mail där jag särskilt skrivit att ni ska svara på mina mail så jag vet att ni fått era bilder får gärna svara!

 
Nu har jag införskaffat mig färgpennor då vi såklart ska få rita ibland då det handlar om färglära och "sminkkartor", vet inte vad jag annars ska kalla en bild på ett ansikte som man får fylla i sminktekniker och annat på det är lite som en karta!

   Ett stort kollegeblock med hårdpärm så det klarar frakten i min "reseväska" jag ska införskaffa mig imorgon. När jag nu imorgon får smink med mig hem för 15.000:- så vill jag gärna ha något vettigt att frakta det i särskilt om jag ska iväg på arbete som MUA då det även lär krävas en och en annan plattång eller liknande plus att KAMERAN är ett måste!

(Paus då min dator tyckte det var roligt att radera halva mitt inlägg så jag får skriva om allting, IGEN!!!)

   Ska ta min egen portfolio och försöka fota varje skoldag för att ha koll på vad vi gör, man vill ju ta examen på toppen! Så lite nervös är jag nu i mitt planerande med kommande fotosessioner som skall planeras in i minsta detalj, icke att förglömma min fototräff i Hallstahammar som jag ska till, denna gång som fotograf och MUA och INTE som modell. Det är nytt för detta år :)

   Så imorgon bär det av till den stora staden Stockholm för första gången av studietiden. Skulle kunnat bo hos släkt och vänner för att spara de 3000:- kronor i månaden som det kostar att pendla. Men kan verkligen inte vara borta ifrån min familj särskilt inte när jag har en dotter som snart fyller 1 år, who can say no to that face?! 


 Charmtrollet sätter ett finger till världen dagen efter hon kikat ut för att meddela att hon är här nu ;)

 På återseende mina läsare nästa gång vi ses är jag ett steg närmre ett av mina mål i livet! Nu ska jag gå och ordna klart med mina kläder för morgondagen och packa.

PÖSS!!!


När jag blir arg säger jag ibland dumma saker, så som

H*RDATOR!!!


Barnens underbara citat:

Hur skulle världen vara annorlunda om man inte gifte sig?

Det skulle finnas en väldigt massa barn att förklara, eller hur?
 - Andreas, 9 år


Hello from Linköping!

*vinkar från min roadtrip i Linköping*

Nej nu blir det film: "Silent Hill" för den har jag ej sett, har ni?

PÖSS!!!


I min kameraväska:

   Min nya kameraväska har kommit med allvädersskydd och en drös med fack. Fick även en Snickers på köpet som man alltid får när man beställer ifrån www.cyberphoto.com ;)


Händelserikt första år för Thilda!

   det har ju blivit det kan man lugnt säga. Först hade hon brottom till världen så brottom att hon fick vara kvar och inskriven på sjukhuset i nästan en månad efter att hon kommit ut. Ett litet knyte på 2300 gram och 42 cm lång. En tuff start efter en tuff graviditet men det var det trots allt värt för att få en sådan underbar dotter.

   Sen dog Michael Jackson och det är något vi aldrig kommer att glömma!

   Det blev en vargavinter något som en annan inte genomlevt på ett flertal år, minns bara en när jag var väldigt liten då det var otroliga mängder med snö och 20 minusgrader att se fram emot!

   Och nu så är det aska ifrån Island hon får stå ut med, inte alla som får ett sådant historiskt år när de föds.

   Angående askan från Island!

Modellbild - BubblesHar lekt vidare lite med Nadjas så kallade kristallkulebild som hon så fint kallar den och då det ej fanns någon kristallkula ifrån början så skapade jag detta, med inlagda såpbublor, tackar Jaqcueline för det ;) 
Vad tycker vi om det?

Förresten är det bara jag som har svårt att få ut inlägg på bloggen idag?


Znark!!!

   ZzzZzz.. är vad jag vill göra just nu men jag får allt hålla mig uppe tills lilltösen ska sova igen. Blev väckt imorse halv 6 av att Jari sprang in i sovrummet efter han gått upp för att åka till jobbet sen hade jag svårt att somna om. Blev till att gå upp och äta lite istället och se på the 70´s show, bästa programmet ever!!!

   Han är bra söt att titta på ibland på mornarna, Jari alltså. För jag vaknar ibland av allarmet, det är inte ofta men det händer. Och idag låg han yrvaken i en evighet och försökte få tyst på väckarklockan  när det faktiskt var telefonen som larmade och de låter VÄLDIGT olika, haha!

   När jag väl somnade om så plinga det på dörren, attans! Jari har fått en leverans ifrån aien man kan ju undra vad det kan vara. det är väl hans fotbollströjer igen. Men då var det bara att gå upp. Thilda vaknade med världens skrik och när jag kom in var hon nästan otröstlig. tror jag det så som hon fastnat stackaren. Hon låg i ett hörn på rygg men hon halvsatt med nacken intryckt i hörnet så hon kom ju inte upp, stackars liten.

   Så nu har vi ätit, städat ut bilen, lämnat den till Langes för däckbyte så jag kan åka till linköping på fredag! Nu är det bara det att de varnar för SNÖKAOS!!! Vad tusan det vill jag inte ha vill ju ner till Linda så nu håller vi tummarna!

   Nej nu leka med Thilda sen sussa kudden igen :)

Mina bilder blev placerade!

   Nu är jag faktiskt glad med tanke på att den ena bilden är tagen på min andra fotosession i en studio, någonsin! Och den andra bilden är tagen utan blixt i vardagsrummet när jag fotat i hela 1,5 månad. Så jag är JÄTTE nöjd och lite stolt över mig själv för det betyder att om jag kan bli placerad med dessa bilder som är tagna så tidigt i min "fotokarriär" då längtar jag bara till att få se vilka bilder jag tar framöver.

   Vad jag bubblar, jag kom precis hem ifrån årsmötet på fotoklubben och vi har haft klubbmästerskapen. Man har fått lämna in max 4 påsiktsbilder som man monterat (vilket jag missförstod) på en parspateu, har ingen aning om hur det stavas. Och sen blir bilderna ivägskickade till en annan klubb där en jury bedömmer dom. De flesta bilder placeras inte ens utan passerar bara "nålsögat" medans 15 stycken blir placerade. Som två av mina :)

   Jag hade monterat dom på en så kallad parspetau och sen på en stor kartong bakgrund då de sa att de skulle monteras på ett bra sätt. Skulle skippat kartongen för på båda mina bilder som blev placerade så har de skrivit som kommentar "denna bild förtjänar en bättre uppsättning" Men man lär sig något nytt var dag och nu har jag lärt mig något tills nästa år men jag är överlycklig för det!!!På plats nummer 11!

Jag ska skriva ner bedömningen ifrån dessa bilder sen för bedömningen på denna bild är rätt rolig ;)
På plats nummer 7 min absoluta favorit på mina älsklingar!


Barns funderingar & citat:

Varför drabbar kärlek två speciella personer?

"Ingen vet varför det händer, men jag har hört att det har något att göra med hur du luktar... Det är därför som parfymer och deodoranter är så populära."
- Mae, 9 år


Modellens triptyk - Inomhus session med NadjaNadja


5 dagar kvar - Skolstart

  Idag är jag på topp, vaknade utan att bli väckt av lilla vilda Thilda och det var skönt för omväxlings skull. Nu hör jag att monstret vaknade här, attans jag som ville hnna ducha innan hon vaknade. Det är ju sista mammaträffen för mig idag och då måste man ju vara fräsh om man ska gå dit ;)

   Annars är det inte mycket på dagordingen förutom projektet "Ps, I love you" som jag panerat att äntligen se, fota lite små monsterbarn och gå på årsmötet på klubben ikväll. Måste verkligen få tag i en egen nyckel till studion innan jag blir tokig på allt springande och hmtande, lämnande av nycklar hit och dit.

   Nej nuär det frukost för tösen och 3 färdiga bilder som jag tänkte dela med mig av som jag fotat på modell Nadja, så får vi se vad ni tycker om dom :)

   PÖSS!!!

Sarah´s maternity bilder - Det färdiga resultatet


Vart tusan är mina blogginlägg?

   Här sitter man och skriver blogginlägg, tillvilken nytta när de ej publiceras? Vad sur jag blir *morrar*

   Jahapp jag som hade lagt ut bilder på lilltösen som fått gunga för första gången idag när vi var ute på promenad med lilla Adrian och mor Jacqueline. Sen blev vi bjudna på fika hos Jacqueline, det var trevligt :) Sen bar det av hem för att få besök av poffen och kolla på film. Draktämjaren, en mysig ny animerad film med många kändisar som lånat ut sina röster till filmen.

   Har inte blivit mycket datatid för mig idag då min kära sambo suttit och kollat på fotboll hela kvällen och jag lär inte skriva mycket nu heller då jag är trött, det börjar bli sent och jag orkar inte skriva om alla inlägg som jag redan lagt ut idag med bilder :(

   Kollar på mitt inspelade "The Mentalist" sen ska jag sussa.

   Till anonym som lämnat en kommentar: Morgontåget runt 7 då jag börjar 8 på skolan.

Dagens foto - Makro

   Godmorgon denna soliga morgon, vi har precis ätit gröt här och ska kolla klart på vårt dagliga program sen blir det en promenad längs med ån, någon som vill göra oss sällskap?

   Idag händer det inte så mycket väntar mest på att Jari skall komma hem me under tiden hinner vi nog som sagt med en promenad och lite fotografering kanske om vi har tur. 6 dagar kvar och jag räknar nästan timmarna här. Måste ner till stationen idag fixa mitt "billiga" pendlarkort, hemskt dyrt att resa men jag måste ju komma hem om dagarna och umgås med min dotter, annars skulle jag nog på kvar i Sthlm på veckodagarna.

   Nej nu ska jag leka med tösen tills dess bjuder jag på en makro bild jag tagit på mina strutsfjädrar här hemma sen blir det kanske lite mer modellbilder på Nadja eller lite mer maternity vi får se vad jag väljer. Håll till godo:Kvällens barnsliga citat:

Varför håller kära personer varandra i handen så ofta?

"De vill vara säkra på att deras ringar inte trillar av eftersom de betalade en hel del pengar för dem."
- Gavin, 8 år


Nu går jag och lägger mig för att vakna upp till morgondagen.

PÖSS!!!


Fotopreview - Sarah´s matenity pic 4


Fotopreview - PortraitFick äran att fota Nadja som ni kankse minns och här är en av favoriterna, har ju bara lagt ut de "svåraste" bilderna jag tagit på damen men här är en av favoriterna. Som sagt, bara en preview!


Att man kan bli blödig av att retuschera - Dagens citat

"Äran att få föreviga en av sina äldsta vänners största händelse i livet - En ära som ej går att beskrivas med ord"

- Kristin. L


Jo jag känner mig lite blödig nu när jag konstaterat att det är mer kännslosamt att retuschera bilder på sina vänner när man vet vilken stor händelse det faktiskt kommer att vara även för dom, retuscherade precis klart min väninnas gravidmage. Imorgon får ni se det färdiga resultatet!


Jag är en favorit - Eller min bild är ;)

   Nu blev jag lite glad när jag gick ut på www.fotosidan.se, mötesplatsen för fotografer! För på framsidan syns en av mina absoluta favoritbilder som jag tagit. Det är på lilla Adrian som jag tagit en närbild på, beskurit och gjort svartvitt men lämnat kvar hans underbara blå ögon i färg. Bara för sakens skull så har jag skickat in den till deras galleri FS. ett galleri på fotosidan som endast är till för de absolut bästa bilderna på hemsidan.

   Nu är det inte säkert att bilden kommer med där men man kan inte få annat än ett nej! Det är en jury som ska gå igenom bilden och godkänna den för just det galleriet så jag håller tummarna. Jag själv är ju så pass nöjd med bilden så det är inte hela världen om den ej kommer med men det skulle vara kul, en liten hint om att man är påväg åt rätt håll i sitt fotande. Adrian är då Jacquelines son och jag hoppas även hon tycker om den bilden på lillkillen!?

   Håller tummarna nu!Bilderna är lånade från www.fotosidan.se!!!


1 vecka kvar - Sen börjar skolan!

   Nu börjar nervositeten smyga sig på här hemma. Är klar med vändorna till tippen för denna gång, har såklart kvar förrådet men nu har jag fått ordning här hemma och äntligen fått ordning på Thildas barnrum så det faktiskt ser ut som ett sådant också.

   En vecka kvar och då börja Jaris föräldraledighet, 3 veckor kvar och lilla vilda Thilda blir 1 år! Att tiden går så otroligt fort man vet inte riktigt vart den tar vägen! Det är också 1 dag kvar tills vi ska på "äventyr" nu ska jag bli sådär hemlig igen och jag håller tummarna för det här, nyfiken hur det ska gå är jag men ni får allt veta senare vad vi har i görningen här hemma, haha.

   Denna vecka går ut på att få vara så mycket som möjligt med lilla vilda Thilda, till helgen ska jag ner till Linköping dock för att besöka Niffert innan skolgången börjar och jag kanske inte får sådan tid förrän till semestern.

   På tal om semester, efter skolan så kommer Jari jobba 2 veckor sen har han semester. Veckan efter min examinering som vi såklart hoppas på så ska jag visa Öland för honom vi ska ner hela familjen en helg till Borgholm i en lägenhet vi har hyrt. Då ska jag visa Borgholms slott och Böd strand och plåta e hel del familjekort!

   Sen helgen efter så ska vi få bo en weekend på Sundbyholms slott! Jacuzzi och bastu har vi i sviten och all mat ingår, det kallar jag lyx bara för två!

   Och då är vi inne i juli då bär det av till Norge för ett veckigt besök hos min moder och se Norges underbara natur.

   Vad ska ni själva göra i sommar!?Har du spring i benen?

"Det mannen inte har i huvet har kvinnan i benen"

Sa Kristin och hämtade Jaris körkort, tippen nästa!


Blank - Tomt

   Idag har det varit tomt på¨min blogg, har fått hjälp av hjärtat mitt med att städa hela lägenheten och göra i ordning, imorgon blir det tippen. Hann även ner en vända eller två ner på stan för att handla ett linne ifrån "Vintage Collection" ifrån KappAhl. Sen blev det även en parfym, Jadorè, då det var rea på parfymeriet! Så har inte haft så mycket tid till övers därav den blanka och tomma bloggen.

   Imorgon ska jag dela med mig av mitt nya barnrum som jag fått till rätt så bra om jag får säga det själv, vi har lekt där inne idag och Thilda ve.rkar nöjd. Hon har fått lite ny inredning och mer blir det, ska nog iväg till IKEA en sväng, vi ska även till Media Markt för att inhandla en ny tv så vi kan slänga ut den gamla värdelösa i sovrummet och ställa en ny i vardagsrummet för att flytta in plasmatvn till sovrummet. Det ska bli fint, känns lite renare då!

   Nej nu ska jag in och kommentera mina fina kommentarer jag fått å mina bilder på fotosidan för att sedan koppla av i soffan, imorgon blir det retuschering och nya bilder att redovisa ;)

   Pöss sålänge!!!

Dagens barncitat:

Jag vet att det finns rymdvarelser. Raptur RX2 och E.T. och Roger Pontare. Men de är snälla.

- Filip, 7 år


Vill man ha något gjort får man FASEN göra det själv!

   Nu har jag gjort riktigt karlagöra här hemma som någon i familjen pratade om redan innan julen, bättre sent än aldrig. Ett demolerat databord och röjt i Thildas sovrum, nu ska jag bara få tag i fårskallarna som ska ha datorn ( jobbar dator ifrån Volvo som de anställda får köpa eller i vårt fall hyra ), de skulle hämtat den i november men de är inte snabba kan jag påstå. Slänger snart ut den där datorn genom fönstret för jag är så trött på den!

   Nejdå Nadja jag kommer ej gå in i väggen, en sak i taget och nu är demoleringen iordning trots lite svett, argsinta miner och lite såriga händer men nu är det bara att åka till tippen med skräpet. Det SKA jag göra imorgon så jag har en mindre stressfaktor i huvudet samt slänga den gamla dammsugaren som bara står och tar plats i städskrubben så kanske man slipper att ha den nya dammsugaren ståendes på golvet, tycker inte det ser så fräsht ut.

   Känns som vi precis flyttat in då jag ej fått den ordningen jag vill ha här hemma och vi har bott här i den "nya" lägenheten i 2 år, helt sjukt!

   Nej nu ska jag ta itu med nästa projekt, förbereda köksbordet för inoljning!Demolerat databord!


Trött dag idag..

   Idag är jag himla trött, s trött så jag skulle kunna sova bort hela dagen, trött på den förbenade datorn som står i Thildas rum som de skulle hämtat i NOVEMBER!!! trött på min återvinningsstation jag har i köket, trött på att disken aldrig tar slut, trött på en liten sur citron men en himla god sådan då hon myser i knät hela dagarna när ho är så sur (tror det är tänder på G), trött på allt katthår, trött på allt damm och trött på alla mina kläder, har en kartong och 4 kassar som skall slängas.

   Har dock fått för mig att jag ska sälja lite av mina kläder så de har ej kommit iväg till återvinningen ännu men jag är bara så trött på det här hemmet att jag aldrig får någon ordning här hemma och ro i kroppen som jag känner att jag skulle må bra av, bara en massa att göra hela tiden känner jag.

   Nej nu ska jag vila lite efter en riiiktigt långpromenad med lilltjejen, sen ska det fixas naglar idag, bygga ihop den nya hyllan till tösen jag köpt, slänga ut det förbannade databordet ut hennes rum och flytta in hyllan ifrån hallen så hennes rum börja ta lite form och vi kankse kan leka där imorgon för det vet jag att hon tycker om. Sen ska jag tvinga Jari att han ska med mig till sopptippen så jag får röja undan lite här hemma och kankse tömma en del ifrån förrådet och slänga den gamla dammsugaren, jippie!

   Ingen rast ingen ro men vila innan det ;)

   UPPDATERING: Thilda vaknade ju 5 sekunder efter att jag la ut detta inlägg så jag kom inte långt idag inte, får ta det när hon sussar nästa gång :) DS!

Fotopreview - Gravida SarahDen 3e i raden på Sarah, denna gång har hennes sambo fått medverka lite för detta fotografi.


Kvällens bilder som utlovat - Lovisa

   Då lägger jag upp och visar underbara Lovisa som jag fotade i sitt lilla rum här igår innan hon somnade för natten. Världens finaste lilla rum har tösen med alla glada färger som råkade passa hennes kläder alldelels utmärkt denna dag. Då min tös inte fastnade på bild så tyckte jag att dessa på den lilla dam som faktiskt har detta rum som sitt eget sovrum fick göra sitt och stå modell, vad tycker ni?!
Nu värker mitt huvud alldelels för mycket så nu blir det inget mera data för mig för nu ska jag ta en värktablett och sussa, GODNATT!!!


Fy bubblan..

  ..vad jag är trött idag. Har varit på mammaträff fram till 16:00 lika trevlig som vanligt med alla glada små vänner. Sen bar det av hem när jag upptäckte att sambon inte lämnat in våra hyrfilmer idag, känns ju kul när man precis kommit hem. Tur att man har svärmor som kan sitta barvakt till ett sovande barn i 5 minuter medans jag lånade hennes cykel för att lämna in filmerna.

   Kunde dock inte låta bli att hyra en ny film "Book of blood" och hoppas att den är bättre än den jag såg igår som var helt värdelös! För er som inte vet vad en book of blood är så kan jag meddela att det är en bok där de döda komunicerar med omvärlden, i detta fall är the book of blood en levande människa. Detta ska jag kika på ikväll men först!!!

   Ska jag städa, skoj va men det behövs här hemma och lilltösen har somnat om så då ska jag passa på, sen ska hon få bada och äta välling vid 19 så jag kan lägga henne klockan 20 för att sedan slänga mig i soffan och glo på min film, hoppas på att kunna somna tisigt ikväll.

   Ska försöka lägga upp lite bilder men plikten framförallt, städningen först ;)

Hemma igen!

   Då har jag kommit hem efter en filmkväll hos Frida och galna lilla Lovisa, vilken sköning hon är. Försökte få till några barnbilder i Lovisas rum på Thilda men det var tydligen inte meningen att jag skulle få några bra bilder på min tös då antingen blixten var för stark eller Lovisa var i vägen, en och en annan gång så ville inte Thilda som vi ville heller ;)

   Men med samma blixinställningar så fick jag till riktigt söta bilder på Lovisa och de skall jag naturligtvis retuscheras så ni får se, men det tar vi imorgon! Nu ska jag roa mig med att plocka undan Thildas leksaker och tvätta av bordet så slipper man det imorgon.

  Måste säga hur otäckt jag än tycker det är att gå hem med barnvagn klockan 22 på kvällen så är det himla skönt väder ute, ska nog börja ta en promenad varje morgon efter frukost, det ska nog göra sitt för konditionen :)

   På tal om vagn, jag har ÄNTLIGEN fått ordning på sovpåsen som Thilda ligger i eller snarare anordningen/bältet som skall hålla tösen på plats. Sen vände jag på hela sittdelen idag så får vi se om tösen tycker det ör mer intressant att åka åt det hållet, har ej vågat innan då bältet ej varit på plats. Tur att det finns ett fack man kan öppna i "solskärmen" så man kan kika ner på henne när man går och har henne vänd från sig.

   Nej nu nog om dravvel nu är det CSI och lite städning innan älsklingen kommer hem sen imorgon bär det av till mammaträff, JIPPIE!!!

                                                                Godnattpöss!!


Barnens underbara citat:

Är det bättre att vara singel eller vara gift?

"Det borde du fråga de som läser VeckoRevyn."
- Lotta, 10 år


Årets första macro - Krokus i fokus

   Då har jag fått till årets första macro utomhus och det lev på ett litet vårtecken med en krokus i fokus. Ingen märkvärdig bild bara ville sprida lite mer av våren.

   Är det bara jag som blir kärlekskrank till våren?

  
Sitter och tänker på hur jag träffade Jari, vad som hände efter, lyckan att bli gravid och lyckan när våren kom igen och vi skulle få vårt första barn. Hon är hela vår värld, det som för alltid kommer hålla oss samman som familj, vår lilla vilda Thilda.

   Nu vill jag bara ut mer och fota vårvädret och vårbilder men det är inte så lätt när det inte är sol ute, ska ta en promenad till Frida idag då vi ska glo på film och umgås plus att jag måste utt och röra på mig lite och ge lilltösen lite friskluft, det mår hon bara bra av.

   Hon har precis somnat här så jag passar på att gå igenom de få bilderna jag hann ta hos Natta idag, inga bilder på lillknodden då han sov men jag får ta en tur dit nästa vecka istället. Då ska jag försöka få kort på gässen som plaskar omkring i deras "fågelsjö" de har precis utanför dörren.

   Inte mycket mer spännande som har hänt hittills och nu ska jag se en thriller som jag hyrde igår, så får vi se om det är något att ha! Wanted for fear!Avslutar med en bild!

Lilla Leah!

Nu har jag igen varit uttråkad och fått för mig att leka lite i FS, kan inte påstå att retuschera fantasifulla bilder är min starka sida men man måste våga för att lära!

GODNATT!!!


Dagens barncitat:

Är det bättre att vara singel eller vara gift?"Jag får huvudvärk då jag tänker på sånt. Jag är bara ett barn. Jag behöver inte sånt krångel."
- Adam, 7 år


Långpromenad med...

725f9dd77dbf0fad6527063993f74f8e.png

Långpromenad med Lovisa och Frida. Fick även med sambon som är och hyr film till kvällen. Kul att kolla nyheterna på filmhuset när man sett alla filmer så man får börja gå in på B-filmerna för att ha något nytt att se. Får se om vi får hem en jackpott elr ej. Fridens på er!


Måndagsmys - Dagens lunch tips

   Detta blev jag bjuden på idag av min kära sambo, se han ka han med ;) Sallad, vitlöksbröd, stekt lax med alt & peppear samt färskpressad citron, ostpastejer (likadana som i fredags ;) )och kokta morötter. Mums!
  
  Försöker få min tös att sova här har inte gått något bra alls får hoppas hon kan somna så en annan kan få vila lite. Vi ska få besök av Frida och lilla Lovisa, det ser jag fram emot. Ska få min lugg omfixad då den växer som ogräs.

   Vad ska ni själva göra idag?!Lilla vilda Thilda snart året!

   Lilla vilda Thilda fyller som sagt snart år och då skall det bli kalas. fundrar på att köpa en dammsugare till henne då hon är så kär i våran. Kan hon gå vid sidan om och städa ;)

   Hon äter hemskt mycket mat just nu måste jag säga. 1,5 portion gröt till frukost vid 10:00, sen sover hon oftast en liten powernap så då blir det mat igen vid klockan 13:00, burkmat, 150 ml. Sen en mellis som ibland blir så mycket som 200 ml beroende på vilket fruktsug hon har. Efter det blir det en eftermiddagstupplur på ca en-1,5 timma. Middagen då slukar hon 200 ml burkmat. Och kvällsmaten är 240 ml välling. MATVRAK!

   Hon har sitt egna språk tror jag för hon är inte så intresserad av att prata som oss andra trots att vi vet att hon kan för hon lär sig ett ord, säger det en gång sen är det bra sen känns det som ;)

   Somnar 20, vaknar mellan 9-10.

   Är JÄTTE pappasjuk nu men mammas tänder är ju kul att peta på för det gör vi varje dag.

   Ställer sig och klättrar på allt och ska gärna ta långa promenader här hemma vilket gör ont i ryggen för mor och far.

   Härmas med vilja så om vi pekar eller trycker på en sak så härmar hon efter.

   Har en liten stash med tidningar, cd-fodral & dvd-filmer som är hennes.

   Har 2 tänder på underkäken.

   Ställer till med rackartyg helt medvetet gärna när vi kikar på.

   Hon pekar mycket på allt nu istället för att slå på knappar så ska hon duktigt peka och trycka med pekfingret.

   Hon ÄLSKAR när folk går härifrån, haha, för så fort de är ute i trapphuset och inkar hek då, då skriker hon så man tror hon skall spräcka glasdörrarna i vardagsrummet.

   Mammas mobilficka är ju det ABSOLUT bästa som finns, när hon väl fått den så är det bara att hon behåller den annars blir hon arg.

   Hon har börjat säga ifrån ordentligt nu, så kul att se att det är sådan skillnad på skrik och gnäll nu för som ett exempel om något barn klättrar på henne som de brukar göra i mammagruppen då säger hon för första gången ifrån ordentligt. Mycket vilja i tösen.

   Som sagt det här skulle lagts ut tidigare idag men det inlägget vägrade publiceras, nu kommer jag ej på något mer så är det något någon är nyfiken på vilket jag betvivlar om min lilla tös så är det bara att säga till.

   GODNATTPÖSS!!!
Fotopreview - Newborn baby, Max

   En preview på en nykommen bebis vid namn Max, ligger här i pappas trygga armar och funderar på vad i hela friden vi håller på med. En av bilderna från dagens fotosession i studion, vad tycks?My hole life - My family picture


Bilder säger mer än 1000 ord som man brukar säga. Älskar mina två små sötnosar över allt annat och kan bara beskriva det med bilder då jag tycker de är för ljuvliga!


Barns citat:

Vad är giftermål?

"Giftermål är när man får behålla sin tjej och inte behöver lämna tillbaka henne till hennes föräldrar"
 -Erik, 6 år


Porträtt - My little one´s gone

   My precious one måste ju även han få stå ut med mina papparazi fasoner. Så här blev det ett porträtt på min lilla med kort skärpedjup, framhävning av ögon och minimalt med färg ;)Glad Påsk - Påskmaten

   Gårdagens påskmiddag med älskade sambon såg ut något som så här. Fick för mig att göra något nytt så jag gjorde hemmagjord otatissallad med potatis, fetaost, rödlök, purjolök, vitlök, salt & vitpeppar, creme fraiche, majonäs och kokt potatis såklart.

   Sen blev det ostpastejer, min nya favorit kan jag säga och Jari stekte 2 fina kalvfilebitar. Gott var det! Detta svaldes såklart ner med ett glas rödvin till maten, en Basilisk. MUMS!

   Idag ska jag agera pysselmamma igen och gå ner på stan i det fina vädret för att handla nya pärlor till mitt halsband jag skall ha ikväll. Ett lite roligt sådant dessutom, det sitter tajt runt halsen för att hänga ner som ett Y smycke på ryggen, där är ett halsband som är til för om man har en klänning med öppen rygg. För vi ska bli bjudna på påskmiddag klockan 18 och då ska man väl passa på att få klä upp sig.

   Nej nu ska jag och lilltösen äta frukost här.

   PÖSS!!!Passion of the christ - Nej tack!

   Min sambo sitter och tittar på den filmen och jag vill bara gå och gömma mig så det är precis det jag ska göra. Hade tänkt att lägga ut lite påskbilder jag tagit men att försöka retuschera till det här ljudet är ingen höjdare. Går och gömmer mig i sovrummet istället och hoppas på att somna till en barnvänlig film där jag inte längtar till att få vakna upp lördag morgon och veta att jag får kela med min söta lilla dotter.

   Nej godnatt på er och hoppas ni får en fin påsk så ska jag gå och kika till sovande lilla Thilda så kanske jag kan få dessa hemskheter ur sinnet för en blodig "Jesus" är inget jag vill somna till!

Thilda inviger...

552af09e5d00faeffcd372093047a172.png

Thilda inviger sina nya adidas skor med STORM TROPPERS ifrån Star Wars på. De är tydligen jätte roliga att ta av sig, haha :)


Barns underbara citat!

Vad har din mamma och pappa gemensamt?


Ingen av dem vill ha fler barn.
- Kicki, 8 år


Nu har jag skrattat åt så otroligt söta barncitat så jag måste ju dela med mig. Ska iväg till Tuna med en av mina bästaste väninnor som är på besök från Linköping, my little NIFFERT!

Bye bye, take care then..!


Bild - Inget liv

   Vad gör man när man inte har något liv?! Jodå sitter man och komponerar ihop något som ser ut som en plansch taget ifrån James Bond filmerna från 50-talet. Enda skillnaden är väl att kvinnorna på bilden ej brukar vara gravida :) Nej nu är jag för trött för att göra något bra och kreaktivt.

   GODNATT på er!!!


Dagens Thilda!

   Det blev inget Blåkulla idag då vi hade moderniserat oss med en y fin röd dammsugare. Tyvärr så ockuperade lilla Thilda dammsugaren så det blev till att låta den vara. Tänk att en dammsugare kan vara så rolig, hon jagar den till och med NÄR vi dammsuger, inte alla barn som gör det ;)

   Ingen som tyckte om mina NEWBORN bilder jag la ut tidigare idag alltså :( , jag älskar dom lilla tösen är ju sååå söt.

  Thilda ville inte sov klockan 20 idag som hon brukar men klockan 21 slocknade hon, var faktiskt riktigt mysigt att ha henne i knät i soffan där hon i o för sig busade en hel del men hon var himla mysig med. Lite kul istället för man skall leka med henne hela tiden, ryggen mår inte bra av alla promenader hon vill ta :)

   Nej nu blir det fotboll och SHERIDAN´S! 


Nyretuscherad - Newborn

   Nu har jag suttit så mycket vid datorn så nu har jag fått migrän här, himl tur då att thilda sover för jag mår bara illa av tanken att sitta och leka med henne hur mysig hon än är så är det svårt när man mår som man gör. Jari kommer hem snart så då ska jag passa på att sova.

   Men innan de ska jag ta och visa en liten preview på en liten liten söt tös, en nysiken sådan. Fick fota henne och hennes lilla mor igår inte för det var det enklaste men några bilder fick jag till av de få jag tog och här är en triptyk bild av de 3 jag retuscherat!


Bild - I mammas händer

   Kom ju på att jag kunde starta dagen med att lägga ut en bild som togs i studion på lilla Ella och hennes mor Vicky och här kommer den. Tycker det är lustigt när man kikar på bilder för det är inte enkelt att retuschera en mors hand så den ser likadan ut som sin dotters! Bebisar har ju så otroligt slät och fin hy så de blir så otroligt ljua om man jämför med oss andra vuxe folk :)

   Här är iallafall en mor och dotter bild som jag gjort klart, håll till godo!RSS 2.0