Photoportrait - 5:e skoldagen med modellande MUA

   Idag har vi gått iegnom korrigeringar. Hur man korrigerar runda ögon genom att lägga en mörkare skugga i den yttre ögonvrån för att lyfta upp ögat och ge mer kattliknande ögon för att "neutralisera" det runda ögat. Så det handlar mest om små små korrigeringar som skuggor och linjer i ansiktet som gör en hel del man annars inte tänker på. En droppögonskugga blir inte alltid bra bara för att du drar en linje under ögat du måste tänka påögats former och justera därefter!

   Vi har även korrigerat med hjälp av accesoarer. Om du har ett långt lite smalare ansikte så kan ett sätt vara att bara ha lugg som centrerar betraktarens blick till ögon om det nu är dit du vill att blicken skall dras. Har du ett rundare ansikte så skall du ju försöka göra det längre genom kanske lite högre hår och inte en platt stram uppsättning!

   Att sätta en knut på sidan av huvudet med hjälp av en liten håruppsättning för att sedan sätta en skarf som en knut på halsens motsatta sida kan också ge en effekt som inte är sumetrisk men som i sin helhet ger en mer symetrisk oh intressant bild.

   Observera att detta är mest stödord för att jag själv skall veta vad jag gjort idag och hur vi arbetat.

    Modellen eller den blivande MUAn, Johanna, som vi sminkat och som Lillis vår lärare gjort en enkel uppsättning på bara för att visa just hur man kan korrigera ett långt smalt ansikte står här för dagens modellbild ;)



Kommentarer
Postat av: Johanna

Hello, tjusigt de blev. haha :) Nu har du min mail. Ses imorrn!

2010-04-26 @ 18:33:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0