6:e skoldagen - Korrigering

   Även idag har vi jobbat med korrigering men denna gång när det gäller att korrigera med hjälp av smink, fetsmink för att vara exakt. Vi har sminkat fram en insjunken kind en rundare kind, rak näsa, bred näsa, kortat av näsanoch gjort den krokig. Intressant att se när man väl kan tekniken och hur man ska använda den för att få fram de vackra dragen i ett ansikte mer.

   Det finns fya ansiktsformer på en människa men de flesta har en blanding av två. Du har det avlånga och smala ansiktet, det fyrkantiga, det runda och det hjärtformade. De idealiska ansiktet är en blandning av ett avlångt och ett hjärtformat.

   I alla dessa ansikten finns det speciella drag som man tar bort med hjälp av shading och tar fram de finare dragen med hjälp av att highlighta upp dem. Ett rundare ansikte ska man ju smalna av för att "centrera" ansiktet så att betraktaren drar blicken tills personens ögon eller vad man nu vill framhäva syns mer. det gör man genom att lägga en shading på ansiktetes ytterkanter. Rouge hamnar i detta fall på tinningen för att ge ett smalare intryck och då man oftast har bullkinder så blir det ju såklart ingen highlight på de områdena då man framhäver drag man egentligen vill gömma om man gör så.

   Mer tips får ni inte när det gäller ansiktsformer, man kan ju inte avslöja allt ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0