4:e skoldagen - Baser - Fetsmink

   Idag har vi pratat om pigment, ett väldigt intressant ämne om man tänker på hur man skall använda det hela i sminkvärlden sen ;)

   Ett rent pigment kan man jämföra med ett puder för man ska förstå lite enklare vad det är för något. I alla produkter ni använder så finns det ett visst pigment (som tyvärr inte alltid står eller otast inte står allt). Ju mer pigment ju mer täckande är produkten och det är inte alltid man villha en heltäckande bas när man sminkar för då ser det inte naturligt ut i exempelvis ansikte.

   När vi talar om att sminka över tattueringar och dylikt så behöver vi ett pigment på 80% eller mer, ni ska då tänka på att i de flesta vanliga foundations så är det inte mer än 35% - 80% där 80% såklart är otroligt täckande. Ju mer pigment ju mer "puderlik" är maken du använder dig av.

   Jag ska inte gå in i detalj om vad vi pratat om idag då det egentligen inte är till för någon som ej kommer arbeta som makeupartist då du som privatperson inte riktigt behöver veta det.

   Något ni bör tänka på däremot ni som är lite mer känsliga i hyn är att om ni har en produkt med lite mer pigment i så kan ni reagera på just pigmentfärgen RÖD om ni nu skulle reagera så ni kan ju försöka hålla er borta ifrån sådana produkter! Solpuder är ju lite åt det hållet.

   Pigment kan blandas ut och bli fluider.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0