Kvällsmakeup - Dag 11

   Igår hade vi Olle och eftersom vi gick igenom mineralmakeup i måndags och gjorde en "lätt" dagsmakeup så blev det såklart kvällsmakeup igår :)

   När det gäller en kvällsmakeup så skall du anpassa sminket efter aktivitet. Om du ska ut och dansa varför sminkar du dig med lätt foundation och lite puder som du VET blir en make som ligger under göonen i slutet av kvällen. Ska du ut och dansa och svettas ha fetsmink annars så rinner sminket praktiskt taget av ansiktet.

   Tänk på vad du ska ha på dig och anpassa sminket efter det samt om det skall vara kallt eller varmt, silver eller guld. Sminka också ögats form och inte bara "runt" ögat. Ett ledset öga är fortfarande ett ledset hundöga om du bara sminkar runt det istället för att öppna upp det med en mer "kattliknande" make som gör ögat vackrare.

   Att ha ett skinserum innan fuktcremen gör att sminket ej går in i huden och kan ge dig klåda och igentäppta porer! Ett bra tips att köpa in. Du kan faktiskt göra just denna make lite LJUSARE i tonen i ansiktet där du har foundation (om man bortser ifrån de partier där du sätter din shading). Anledningen till det är ju faktiskt ljuset då det redan är mörkt ute så om du sminkar dig som vanligt och tycker att din vardagsmakeup som är uppiffad till en kvällsmakeup är bra i wc spegeln så blir den nog alldelels för mörk och ditt ansikte "lyfts" inte fram i mörkret då det redan är för mörkt, och synas är väl det som vi vill göra ;)

   Lägg också en bredare och större eyeliner för att lyfta fram ögat för som sagt det är mörkt och man vill ha lite mer drama i looken. Att sätta en lösögonfrans är pricken över i:et!


   Som sagt allt handlar om LJUS, tänk på det!!!

   Några tips på vägen ;)Detta är Linda som våran lärare Olle sminkat och satt på lösögonfrans på ena sidan som ni ser här, eftersom hon har ett så dramatiskt öga så blev det bara lite lätt läppglans vilket kanske också är bra för när du skall ut och svira kanske du stjälper en och en annan cocktail!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0