The 70´s - Skoldag 19

   Igår var det dags för 70-tals makeupn. Vi fick göra två halvor då både discot och punken var stora på den tiden, Tänk ABBA och David Bowie ;)

   Liquid foundation en naturlig bas även denna gång. Vi gjorde i ordning "strå" fransar 4 stycken var som man sätter på undersidan av ögat som spindelben då detta var väldigt inne på discomakeupen.

   Ögonbrynen var även de naturliga och mest ifyllda.

   Lite av den "övre" eyelinern som fanns på 60-talet fanns kvar men inte i lika skarp form utn mer som en båge ovanför ögonlocket och färgen var BLÅ!

   Och en hel del med glitter!!!

   Korall var även en färg som kom väldigt mycket under denna period både på rouget som skulle ha en lätt ton och på läppstiftet som inte riktigt var ifylld med läppenna utan mer utsuddad i färgen korall.

   Lockar och "discokulor" var vad som fanns i håret detta årtionde ;)

   Punken då, där skulle man blanda ALLT och då menar jag verkligen allt, vissa kunde gå runt i soppsäckar som kläder, säkerhetsnålar i öronen och den groteska läppennan i svart som bara var runt munne utan läppstift.

   Buskiga ögonbryn, mycket buskiga och ovårdade.

   En naturlig bas men med en stor bred svart kajal både över och under ögat. Brun nyans på ögonskuggan som bara fanns på ögonlocket och inte i en snygg softing ut som på alla andra makeuper nej nu gjorde det inget om det var lite kantigt och en ectra mascaraklump gjorde ingenting.

   Spindelbens fransar var populärt.

   Även rougen skulle sitta som ett "plåster" på kinden för det var den formen den hade i terrakotta färgad ton.

   Och sist men inte minst som sagt en brun läppenna endast runt munnen som en var ifylld med läppstift eller penna men däremot med genomskinligt lipgloss.Kommentarer
Postat av: Sanna Ek

Åh, vad roligt! :D ja, har faktiskt en inbokad.

Ska du sminka och fota? :)

Vore jättekul!Kommer på fredagseftermiddagen :) stannar tills söndag!

2010-05-18 @ 19:22:12
URL: http://sannaaek.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0