Fotografes timlön:

   Det är många som undrar hur mycket det kostar att bli fotad egentligen och nu är det såhär att sveriges fotoförbund har faktiskt en mall efter hur mycket man skall ta för att fota i studio, retuschering etc. Riktlinjer för hur man skall arbeta helt enkelt.

  Först är det ju en kostnad för sessionen i sig sen kostar bilderna efter det då man efterbehandlar dom och eventuellt beställer hem framkallningarna. Så här har jag då kopierat en bit ifrån denna "mall" som även finns att läsa på Fotosidans hemsida, har länkat HIT!

  Timlönen för fotosession i studio (porträtt) är 700 kr/timmen och 800 kr/timmen om du fotar utomhus för bröllop etc.

   Sen tillkommer helg och kvällstillägg på 50% av det priset.

   För att sedan få ut bilder så kostar en bild 750 kronor och 10 bilder 3000 kronor.

   Printade bilder har även sitt pris.

   Som sagt detta är efter mallen på sidan är ni mer nyfikna så gå in och ls själva. Nu är det ju inte alla fotografer som går efter dessa riktlinjer vilket också står där mn tänkt på hur mycket tid man faktiskt lägger ut på att fota en session det är inte bara att klicka en bild i studon och sen vara klar det är en hel del efterarbete också och vad har du själv för timlön när du arbetar?

   Nu ska jag kila iväg till jobbet ville bara få ut lite information då folk ibland undrar om detta hur fotografer arbetar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0