Paper Mario Spelrecension

   Detta spel var något jag såg fram emot när det skulle komma, är ju svag för Mario spelen i övrigt men detta skulle vara lite annorlunda. 

   För ovanlighetens skull börjar detta spel med att Prinsessan Peach har blivit kidnappad och att Luigi och Mario såklart skall bege sig ut för att rädda henne. De beger sig till Bowsers slott för att de tror att han kidnappat henne. Väl där upptäcker de att Bowser är lika förvånad han. Då dyker en mystisk hattklädd främling vid namn Bleck upp och presenterar sig för alla förutom Mario. Den mystiske främlingen tvingar sen Peach att gifta sig med Bowser för att skapa en mörk energi som skall dela universum i två delar.

   Och Mario är då den som skall bege sig ut för att rädda Peach.

   Det första jag reagerar på i detta spel är allt prat. Man vill ju igång att spela på direkten men man måste nästan lyssna igenom alla konversationer för att inte missa vissa saker samt få ledtrådar till extramaterial man kan behöva senare i spelet eller finna på diverse ställen.

   När man väl är igång så är det en hel ny liten värld som öppnar sig. Du beger dig ut på banor som påminner om de gamla super Mario banerna i 2D med samma gamla fiender och några nya. Du agerar likadant med Mario i detta spel så som i alla de andra. Banorna går till slut ifrån 2 dimensionella till att vara 3 dimensionella genom ett knapp tryck för att man skall finna nya vägar att ta sig runt banorna med. Till sin hjälp får man lite vägledning av  några nyfunna vänner som ger Mario nya egenskaper och fler får man ju längre man spelar spelet.

   I detta spel så får man hålla Wiikontrollen på längden i samma gamla nintendo 64 anda. 

   Kort och gott är detta ett rätt så roligt spel, när man slipper höra de långa konversationerna och får spela spelet! Kan man bortse ifrån det så är det värt att köpa.


Kommentarer
Postat av: FRiDA

Coolt med 3D mitt i allt. =)

2009-07-26 @ 18:55:44
URL: http://lillafridas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0