Gravid i vecka 35!

Barnet

   Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

      Min bebis väger bara 1700 så detta stämmer inte så bra alls med mig. Ett litet mirakel som skall komma till världen. Har mycket hicka, ligger åt fel håll och det enda den gör om dagarna är att sparka och slå mamma i vänstra sidan. Förgrymmade unge! ; )  

Mamma

   Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. 

   Fokusera på förlossningen är det sista jag tänker på just nu vet ju inte ens hur jag kommer att få föda eller vad som händer, en dag i sänder hel enkelt. Fundusmåttet som vi tog förra veckan låg i alla fall på 31 cm om det nu stämmer för som sagt bebisen är ju trots allt väldigt liten. Trött är jag som få då jag aldrig kan somna om efter första besöket på WC på mornarna, därav att jag sitter här.


Kommentarer
Postat av: Annlo

Phoenix född 2 veckor förtidigt, mitt vatten gick när jag var pa kontroll haha =) hela fikarumet fick översvämning, undrar varför dom satte mig där inne.Jordan Daniel är född 3 veckor förtidigt, jag blev igangsatt hadde nämligen havandeskapsförgiftning och da maste bebben ut.Det du bara dra med bada pojkarna haha...

2009-04-22 @ 07:43:44
URL: http://chopandjay.blogg.se/
Postat av: Annlo

DRAMA ska det va

2009-04-22 @ 07:44:28
URL: http://chopandjay.blogg.se/
Postat av: Wysteriia

Tack kristin :) Inte jag som gjort min design på bloggen dock, hehe ;)Hoppas allt går bra! inte långt kvar nu va? :)

2009-04-22 @ 08:03:00
URL: http://Wysteriiasblogg.se
Postat av: Anders aka Nagadez

Hej vännen! Tack för din kommentar! Jag försöker hålla igång jag. Har ju en firma att tänka på nu med så det är mycket att stå i.Du själv har ju lite viktigare saker att tänka på nu så, men du är snart med i matchen igen min vän!! :)

2009-04-22 @ 17:26:07
URL: http://nagadez.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0