Gravid i v.25!

Barnet

   Nu börjar sista tredjedelen. Det händer inte så mycket utvecklings-mässigt utan barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. Barnet kan känna igen din röst. 

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer. 

Vikt 800 gram.


Mamma

    Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.

   Jag var hos barnmorskan på kontroll idag där vi disskuterade allt mellan himmel och jord samtidigt som vi försökte leta efter det lilla monstrets hjärtljud, mycket sparlkar men inget hjärtljud. Det måste ju bli en tjej så envis som hon är : )
Mina värden var stabila, behöver ej äta järntabletter då de värdena ökat vilket tydligen är ovanligt men bra såklart.

   Har fortfarande bara gått upp 4 kg och när vi mätte magen så var den som sagt liten men låg precis under genomsnittet så den kommer nog ifatt den med.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0