Filmrecension av filmen: Taken

   Bryan (Liam Neeson) är en före detta agent bosatt i USA. Han arbetar som säkerhetsvakt, han är frånskild och har en 17-årig dotter vid namn Kim. Hon lever med sin mamma och dennes nya man Stuart. Kim vill tillsammans med sin vän Amanda resa till Europa över sommaren för att följa ett band på Europaturné. Men eftersom Kim är rädd för att hennes pappa inte ska ge tillåtelse låtsas hon att de endast ska besöka Paris. Bryan låter därför sin dotter åka på semestern.

   Efter mycket om och men, några villkor och viss övertalning går Bryan med på dotterns semester i tron om att hon skall bo hos Amandas kusiner och besöka alla museer de kan finna i Paris. Vid flygplatsen i Paris möter de båda tjejerna en ung man som presenterar sig vid namn Peter. Han är oerhört trevlig och insisterar på att de tillsammans ska dela på en taxi till den adress tjejerna ska bo då det är så dyrt i Paris.
 
   Det visar sig dock vara ett trick och mannen arbetar för den albanska maffian som han rapporterar till så fort flickorna klivit in i våningen var Kim och Amanda befinner sig.

   Väl inne i huset får Kim reda på att Amandas kusiner är i Spanien och blir upprörd då hon känner att hon ljugit tillräckligt för sin far som dessutom ringer upp henne. Samtidigt som hon hon pratar med sin far i telefon ser hon hur en främmande man kommer in det rum Amanda befinner sig i. Amanda blir bortförd och nu är kidnapparna ute efter Kim.

   Via telefonen får Bryan uppgifter av sin dotter om de främmande männen. Medan hon också blir kidnappad skriker hon all information hon kan ge till sin pappa. Strax efteråt pratar en av kidnapparna med Bryan i Kims mobiltelefon innan han slår sönder den.


   Han får reda på att de som fört bort hans dotter arbetar med trafficking i frankrike och specialiserar sig på att kidnappa genomresande flicor som ej skulle saknas och säljer dom som sexslavar. Nu har Bryan 96 timmar på sig att hitta sin dotter o han någonsin vill se henne igen.

   Detta är en action/thriller fylld med action från början till slut och de 94 minuterna man får se av filmen känns nästan lite för korta men den är riktigt grym. Jag säger som jag brkar säga om de filmer jag lämnar recensioner på, se den!!!


Kommentarer
Postat av: Niffert

Har haft den hur länge som helst på datorn, kanske skulle ta och se den om oraklet säger att den är bra.

2009-05-20 @ 23:50:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0