Thilda är nu 22 månader och världens pratkvarn.

Hon har växt så det knakar nu på väldans kort tid och växt ikapp lilla Lovisa som hon alltid varit mindre ännu. Hon äter oftast 2 - 2,5 portioner på dagis och är en äventyrare som gärna leker med de större barnen eller går på en helt egen utflykt helt själv.
Hon har en alldeles egen liten ordlista, förutom att hon sagt "Thilda vill inte sova", "Månen är borta" och "Tyst, pappa sover" så är det en hel drös med ord som bara sprudlar ur den där ungen så nu har vi börjat ta in det finska språket i ordlistan mest för att se om hon förstod det och det gör hon. Vi kan fråga henne vart örat, magen, näsan & tänderna är på finska och hon pekar så glatt. Blev en liten miss på julbordet när jag frågade om hon ville ha korv och hon drog sig i örat ;) korva betyder öra på finska och det är ju snarlikt :)
Bat eller tenn betyder vatten, Mbat är mat, nanan är såklart banan och idag så lärde hon sig vad mamma, pappa, farfar och farmor heter sen presenterade fröken sig som Thilda :)
Thilda sitter på dagis och har kommit på helt själv att om man målar på handen så kan man ju faktiskt göra handavtryck. Lilla charmtrollet mitt :)

Kommentarer
Postat av: Nadja

Dom växer våra små barn!

2011-03-04 @ 20:22:36
URL: http://sweetladysoul.blogg.se/
Postat av: Jacqueline

Så duktig hon är!

2011-03-06 @ 07:25:07
URL: http://jacqueline87.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0