Filmrecension - The last house on the left!

   Vad skulle du göra om någon gjorde illa de människor som stod dig närmast?!

   Det är den stora frågan i den här filmen och man börjar starkt fundera på hur långt man skulle gå för att hämnas. Filmen startar som en klassisk familjeidyll. En familj åker ut på landet till sin gamla stuga vid sjön. Väl där uppdagas det att de inte alltid varit bara tre i familjen utan att de året innan förlorat en son. Dottern, Sadie, spelad av Sarah Paxton ifrån Superhero Movie, anser att hon vuxit upp och får efter många om och men nycklarna till bilen för att besöka sin väninna inne i stan.

   Modern, Emma, spelad av Monica Potter ifrån Along came a spider uppföljaren till Och han älskade dom alla, tvivlar på förslaget men går efter många om och men med på det hela. Då får fadern, John, spelad av Tony Goldwyn som spelade en seriemördare i Och han älskade dom alla, ser då chansen att få en hemmakväll med god mat och vin med frun.

   Väl inne i stan möter Sadie upp med sin väninna Paige och för att piffa upp kvällen så köper de droger så de kan röka på efter Paiges arbetspass. De följer med killen till hotellet som säljer drogerna och börjar en liten förfest där, allt går bra och är trevligt tills hans far dyker upp. Fadern, Krug spelad av Garret Dillahunt ifrån No country for old men, har precis blivit frisläppt på vägen till fängelset efter att hans flickvän kört på bilen han eskorterats i. Med sig har dom även Krugs bror.

   I ett försök att lämna staden utan vittnen tvingar de med sig de båda flickorna i bilen de precis snott av Sadie. Sadie försöker slå sig fri och i ett misslyckat rymningsförsök blir hon brutalt våldtagen av Krug medans hans son tvingas se på med avsky. Sadie försöker åter igen sig på ett flyktförsök och med staplande steg lyckas hon ta sig till sjön som ligger intill. Krug och hans kumpaner hinner ikapp henne och skjuter henne i ryggen och tar sig därifrån i tron om att hon är död.

   Då de blivit skadade i kraschen som Sadie skapade så har de varken en bil eller är kapabla till att bege sig till fot och regnet öser ner. De beger sig till ett närliggande hus som är det sista huset på vänster sida av vägen.

   Under tiden har John och Emma börjat oroa sig för vart deras dotter tagit vägen men avbryts i oron av att 4 främlingar  önskar skydd och vård undan stormen. John som är läkare undsätter de skadade och ger dom husrum över natten i gäststugan.

Strax efter att alla gått och lagt sig hör John knakande och bankande läten ifrån verandan och smyger sig ut, där finner han sitt enda barn knappt vid liv. De har ingen bil och det är storm men de skall försöka ta sig in till stan för att ge Sadie den vården hon behöver när de upptäcker att deras gäster inte är vad de utger sig för att vara.

   Så åter igen, vad skulle DU göra om någon skadade de du älskade?

   En lång recension idag men detta är en film jag tycker att ni skall se även om det nu är en remake av en och samma film ifrån 70-talet.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0