District 9 - Filmrecension!


   Wikus van de Merve (Sharlto Copley) spelar huvudrollen i denna science fiction film. Detta är ett litet nytt koncept vilket faktiskt gör filmen mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara.

   Filmen är inspelad som om de har gjort ett nyhetsreportage, fast alla acionscener är filmade i vanlig action anda.

   Den startar med att man får se en reporter som rapporterar om att det kommer ett mystiskt skepp inflygandes från yttre rymden och det stannar över staden johannesburg i Afrika, där det sen svävar. I flera dagar funderar världen på vad som sker bakom det låsta skrovet då det bara verkar stå stilla. Efter en tids funderingar beslutar de sig för att bryta sig in i farkosten. Vad de sen finner är ett utomjordiskt folkslag i nöd.

   De blir omhändertagna på jorden, närmare bestämt så bygger de ett område rakt under rymdskeppet som utomjordingarna får bo på, det förvandlas till en slum och människorna som lever vid sidan om startar ett uppror och vill ha dom därifrån. Området blir döpt till Distrikt 9. 28 år passerar.

   Wikus får i uppdrag av sin svärfar då han jobbar på migrationsverket att gå in i district 9 för att få underskrifter från utomjordingarna om deras förflyttning till en annan anlägning 200 km från Johannesburg. Utomjordingarna ses som drönare och inte så smarta men de kommer med en otrolig vapenteknologi som verkar vara bundet tills deras DNA och kan därför inte användas av människan. Under ett rutinuppdrag till Distrikt 9 så får Wikus en vätska sprutat i ansiktet och allt som kan tänkas gå fel, går fel. 

   Han blir brännskadad under sitt besök och får sin arm omplåstrad, sen spyr han och blöder en konstig svart substans som kommer ifrån näsan. När de till slut får honom till sjukhuset för att ta bort hans bandage så upptäcker de att hans hand förvandlats och tagit "drönarnas" form. De kidnappar Wikus till en militäranlägning och tvingar honom att testskjuta de utomjordiska vapnen och upptäcker till deras förvåning att han kan avfyra dessa vapen, vilken upptäckt!  Hans svärfar som jobbar för militären beslutar att när den så kallade förvandlingen av Wikus från människa till utomjordning håller på att ske så skall de ta all hans DNA för att försöka få in den i militärens soldater. Detta innebär att de skall ta varenda liten partikel av Wikus de kan och det innebär döden för Wikus.

   Det är nu kampen börjar. Wikus värld går i spillor och kampen mellan liv och död startar, till slut finns det bara en han kan vända sig till men är verkligen "drönarna" så dumma som människorna tror och vad har de egentligen planerat!?

   Sevärd tycker jag iallafall att den är, sen är nog smaken som baken men detta är inte alls som de vanliga Sci-fi filmerna vi brukar få se därför tycker jag bara att den ger mer.

  

  Ett roligt inlägg, Wikus som egentligen heter Sharlto Copley har inte medverkat i så mycket filmer men han föddes i Johannesburg och han kommer att spela rollen som Kapten "Holing Mad" Murdock i den nya filmen A-team som spelas in under 2010! 


Kommentarer
Postat av: Jacqueline

Haha vi får se om det kommer en liten monsteradde oxå eller om han hann spilla ner mat på den. Ska se efter. Ses imorgon!

2009-11-24 @ 22:41:41
URL: http://jacqueline87.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0