Inviger tandborsten - Lilla vilda Thilda

   Nu har det varit en trössam helg. Idag fick vi besök av Ida och hennes mamma Katrine. Riktigt roligt att se att Thilda är en lightversion av Jari och mig då lilla Ida som är 2 månader yngre väger två kg mer än Thilda, vilken bebis det var lilla tjejen. Ska lägga ut bilder ifrån dagen men jag ska retuschera dom lite sen bara så tar det imorgon.

   Har fotat i RAW format för första gången, underbart att retuschera de bilderna säger jag bara, Thilda fick  vara med som försökskanin när hon passade på att borsta sina små tänder för första gången. Men det gick ju bra den där blinkande tandborsten var grejer där. Som sagt bara en enkel bild i Raw-format men tyckte den blev helt okey på tösen.

   Godnatt PÖSS!!!




Vad elakt!...

71bd85e14f497f118f42aa46eb01ea5a.png

Vad elakt! Ska jag behöva betala för att gå med min dotter i en vagn som är gratis i alla andra affärer? Oftast får man ju lägga i en femma som man får tillbaka efter man handlar men inte på Willys inte. Suck! Dåligt tycker jag.


Dagens citat - Barn blir som vi..

"Att vi på nytt skulle bli som barn är att begära för mycket. Men vi kan försöka förhindra att våra barn blir som vi"
- Erich Kästner

 


Nikon VS Sigma!

   Nu har jag funnit två objektiv i en prisklass jag tycker är helt okey. Med tanke på den bildkvaliten jag vill ha så går jag på en mellanklass prismässigt sett. Jag är ju inte hur rik som helst annars hade jag tagit ett ovjektiv som är något dyrare än jag kikat på här. Ska ju plugga också och tro mig det kostar.

   Åter till bjektiven då:

   Båda är teleobjektiv med zoom. Har autofokusering och autofokusmotor, finns ingen information om sigmat påprisjakt men jag har kikat på nätet och det står att den visst har autofokusmotor. Närgränsen är 1,5 meter på båda två och Nikon objektivet väger 725 gram men Sigmat väger bara 610 gram. Dessa två är väldigt lika i sig så jag har beslutsångest nu. Skulle ha ett vidvinkelobjektiv ifrån början men tro mig det köper jag sen ;)

   Med tanke på att Nikonobjektivet tillverkades 2006 i original och Sigmat 2009 så tror jag mer på Sigmat då jag tror att utvecklingen gått frammåt sen 2006!

Nikon Nikkor AF-S 70-300/4,5-5,6 G VR IF-ED     Sigma AF 70-300/4,0-5,6 DG
                                                                                                                          OS for Nikon/Fujifilm
5490:-                                                                                                             4595:-


 

         

Bilder lånade ifrån: www.prisjakt.nu

Vad ska jag ha nudå?!


Analkande - Analklåda

   För det var vad jag läste när fru Niffert aka Linda min lilla värsting  i Linköping skrev en kommentar här nyss till: Ny header hos "En mammas fotoblogg" Men hon skrev ju:

   "Mycket fint, får en känsla av analkande vår."

   Jag läste: "Mycket fint, får en känsla av analklåda till våren."

   Jag vet inte om jag hellre ville läsa analklåda än analkande som hon faktiskt skrev för det är ju inte förata gången jag läser fel när jag läser saker, jag tänkte vad tusan menar hon nu, skrattar.

   Är det någon mer som gör samma sak och vad har ni i sådanafall tagit fel på?

Ny header hos "En mammas fotoblogg"



Vad tycks?!


Någon som...

0-5de4e5dd48f1c00abe7e31ff0c78eee9.png

Någon som är väldigt trött när vi äter på Akropolis här. Hon somna nästan i sin egen mat, stackars liten ;) nej nu ska vi vidare efter maten och handla lite. PÖSS!


Bild - Triptyk Orchis


Väckning kl 06:13 efter 3 timmars sömn..

   Det har vi underbara Karin att tacka för, din lus! Nu sitter jag här trött som ett åbäke och leker med Thilda samt pratar med en vän som är fotograf som försöker hjälpa mig att finna ett bra objektiv, suck vet inte vad jag vill ha längre. Men ett ska jag ha sen ska jag ut och plåga mina stackars modeller ;)

   Idag ska jag få upp familjen och få ut dom på stan, ska ner till bokrean och handla lite rekvisita ifrån Panduro som jag ska ha till studion sen och alla små bebisar jag ska fota. Ska bli spännande. Ska bli skönt att komma ut i varje fall känns som om jag lever enbart på 85 kvadrat, trist är vad det är, bort med snön nu!

   Nu hugger Thilda mig i fötterna så nu är det dags att leka.

   PÖSS!!!

Bloggdesign - Får ALDRIG till det

   Nu är jag så trött på att sitta och försöka göra någon bra bloggdesign när allt jag gör bara ser förskräckligt ut. Man ska hålla det enketl, stilfullt och se har jag alldelels för många ideèr så när jag väl börjar så blir det en himla blandning oc en enda röra av alltihop! Får nog sitta och skissa innan istället på papper så kankse jag får ihop något bra, eller är det någon annan som har en idè kanske?!

  
Jari ska jobba över 2 timmar idag så han slutar inte förrän vid klockan 1 inatt men han är ju ledig imorgon så då får vi mysa då istället fast vi behöver städa så det är vad våran fredag går ut på, roligt va :)

   Inte har jag kommit någonvart med retuschering heller, är verkligen inte på humör idag, har inte lust med någonting, vill bara gå och lägga mig och hoppas jag mår bättre imorgon. Nästan så man känner sig lite deppig faktiskt! Nej nu ska jag sluta sura och göra något vettigt, sätta på en film och lägga mig i sovrummet efter att jag plockat in tvätten.

   Godnattpöss!!!

Bild - Kritik välkomnas

Droppar i vinter - Dagens närbildsmacro


Titta hon stog!

   Igår började Thilda med att riva stället men efter det så skulle hon promt fram till tvn för att ställa sig på knä som hon gör i de två första bilderna när jag försökte underhålla hene, kolla på förlossningskliniken samt kolla så hon ej ramla. Hon skulle åt alla knappar på boxen. Sen kröphon framtill mig och började klättra på mitt ben som låg på golvet och när hon stog på sina små knän upptäckte hon ju kameran som låg på bordet och till bordet nådde hon så hon drog sig upp och stog helt själv emot bordet.

   Glad blev jag men det var ju inte slut där, hon skule ju vända sig emot mig utan att hålla i sig själv, tror jag blev mer rädd än hon för jag praktiskt taget slängde mig runt henne för att hon ej skulle ramla när jag upptäckte att hon faktiskt hade stått upp helt själv, tror jag blev mer rädd än hon.

   Nu har det hät så otroligt mycket så nu kommer hon väl inte göra om det på en månad bara för det ;) Men vad gör det jag har det ju på bild!!!



Ni får ursäkta den dåliga mobilkvaliten på bilderna.


Nya macro på G

   Men dom får ni faktiskt vänta på tills imorgon kan ju inte lägga ut hur mycket bilder som helst på en dag. Men idag har jag lyckats med de bästa macrobilderna jag gjort tror jag och hur lyckades jag med det, tänjde på gränserna och fotade en stycke blomma som jag la ner istället för att ha den ståendes, sen har jag en slutartid som inte alls passar sin bländare men jag är nöjd. Ni får kika imorgon ;)

   Letar efter ett nytt objektiv, ett vidvinkel objektiv skall jag ha. Och jag fick lönespecen idag och upptäckte att jag får ut mer är beräknat så nu ska jag minsann skaffa mig ett också, ska bara lista ut vilket jag vill ha. Blev tipsad om ett men det var ju utan bildstabilisator och det vill jag inte ha.

   Ska få fota små nyfödda bebisar snart, åh vad jag lääängtar har så otroligt mycket bildideèr vad det gäller att fota de små miraklen så här skall plåtas! Sen ska det bokas en gravidmage plåtning där jag även har nya ideèr. Om man inte har jobb då skaffar man sig jobb! Det är ju tydligt det!!!

   "Varje tillfälle är ett fototillfälle"

Bild - Ellen goes black & white

   Är inne i en svartvit period tror jag för nu retuscherar jag bara svartvita bilder i olika stilar ;)




Fotopreview - En lillgammal älva

   Fotade Moa för en tid sen och igår satt jag som sagt och retuscherade denna bild, är jag helt ute och cyklar? Vet inte vad jag tycker riktigt.



Godmorgon denna soliga morgon..

   Thilda sitter i sin gåstol och är inte allt för nöjd, får nog lyfta upp henne hon är ju lite kärleksfull såhär på mornarna. Vill gärna sitta och mysa med sin mamma ;)

   Har lekt i PS nu igen så lite senare ska ni få se ny retuscherad Moa i gammalt format får se om det är något för folket eller o jag ska ge upp den tanken med retuschering, vi får se.

   Det är mammaträff idag, vet dock inte om jag kan komma. För att dra det på enklaste sätt: Vi har fått nya scheman på jobbet so jag måste lämna in idag om jag ej vill åka innan 8 på morgonen imorgon då det är inlämningsstopp och det vill jag ej. Jari jobbar eftermiddag så jag har bara bil fram till klockan 13. Då jag väntar på att min lönespec skall komma så jag vet hur många atf timmar jag har kvar som jag måste lämna in semester på snarast möjligast så måste jag vänta på posten innan jag åker till jobbet för att slippa åka fler gånger än nödvändigt dit. Så är det så jag vet ej om jag hinner innan 12 det beror helt på posten!

   Annars var det en fin dag igår, lite retusch och sen kom det en liten familj över och pratade om foto med mig det ska bli trevligt att få fota lite mer familjer. Retuscherade även en bild påMalin men då hon aldrig är ute på MSN så får hon ju inte se den ännu ;)

   Annars är det lugnt, snöigt och så en massa snö och ingen bra plogning så man komme rinte långt med en barnvagn om man inte vill slita ihjäl sig vill säga. Nej nu ska här mysas.

   PÖSS!!!

Dagens citat - Horatius

"Motgångar avslöjar snillet, medgångar döljer det"


Bild - Adrian Black & White

   Jag kunde ju inte låta bli att retuschera om en av mina favoritbilder i svart vitt, denna gång med sina blåa ögon och en liten closeup på lillkillen.




Bild -...

11a732bec67d9b9ee890258b848abed9.png

Bild - Thilda kan själv! Såhär går det när man leker med mammas telefon, kallas självporträtt ;)


Bild - Pearls are for girls

   Nu när jag gjort ett till armband så tänkte jag att jag skulle slå två flugor på smällen och fota lite macro för att visa upp vad jag pysslar med när jag är uttråkad om dagarna, förutom allt fotande menar jag ;) Har några halsband som jag ska göra någon dag när jag får tid och inte sitter och leker med kameran eller retuscherar bilder.

   Något man kan ge bort i födelsedagspresenter kanske?!





Pyssel i pysselmammamans fotoblogg!


Bild - Spring break flowers ett macro till våren


Alldeles för mycket stress gör att man får mycket gjort...

   Igår var det fullt ös, försökte få igån bilen och efter många om och men så fick vi till slut igång den då vi upptäckte att startjablarna vi använt var dåliga men jag rusade över till svärfar då jag visste att han hade köpt nya så nu kankse till och med beamern kan starta ;)

   Sen var det bara att ut och åka i 20 minuter för att komma hem kvart över 12, lite brottom blir det när man har ett dop i Ärla man skall vara på klockan 13. Kan inte påstå att det gick något vidare med kläder och smink men vi var i tid iallafall. Efter dopet var det kaos, dom som skulle visa vägen till församlingshemmet åkte ifrån oss så vi satt i bilen i ingenstans i 45 minuter, jag var inte glad kan jag lova ända till Madeleine till slut satte på telefonen och ringde upp. Snabb fika säger jag bara, hann lämna presenten sen åka, en 1 års fotografering av lilla Charlie tyckte jag satt på sin plats.

   Sen fick jag irra runt hela staden för att hämta Malin & Elin, nycklar till studion och lämna bilder på en gravidmage ;) Sen blev det foto av, galna människor det där men livat gör bara saken bättre, blir inte lika platta bilder då utan mer liv i bilderna. Malin du är bra tokig.

   Ett glas rött gjorde susen vid 23 sen kan jag lova!

Bild - Macrobilder av ett uppskattat Tack!

   Jag blev så rörd idag, även om det inte märktes. Jag var lite stressad idag när jag levererade de färdiga bilderna på Weronikas gravidmage när jag var nere i studion idag. (Skulle ha en spontan plåtning med Malin & Elin)

   Och vad passar inte bättre än att man leker med lite närbilder på den presenten jag fick, känner mig så uppskattad för det lilla och det behövde ni verkligen inte men det värmde och jag hoppas bara ni är så nöjda ni kan vara med bilderna, Weronika, Lars och lilla Leah!

   PÖSS!!!



Fotopreview - En mammas fotoblogg står modell

   Snart ett år sen lilla thilda kom till världen och i augusti förra året var senast jag stod som modell ute i Sundbyholm som nybliven mor, Sen dess har jag mestadels stått för fotandet men i torsdags poserade jag som jag aldrig posat förut och det nere mot en svart bakgrund i fotoklubben, Eskilstuna!

   Tack Tomas för lektionen i ljussättning och för att jag fick posera som en galning ;)


Snö, snö, snö och mer SNÖ!

   Här kommer man inte långt utanför dörren kan jag lova men jag ska göra ett utbrottsförsök trots det ;) Jag dör om jag får sitta inne hela dagen. Lustigt vi har -15 och det snöar som attans. Imorgon är det dop och studiobesök igen, då ska det fotas!

   Nej dags att skynda sig här kankse så man kommer ut en sväng innan allt stänger.

   15:45 - Bilarna är döda båda två så nu är jag arg för nu kommer jag ingenstans!


Tänk att hon varit såhär liten!


Bild - The model that joined the darkside of the force

   Hade ju en fotosession med Tomas Pettersson igår där vi utbytte fin information, jag fick mer lärdom i studioljus och han fick en poserande modell nämligen MIG. Eller som han sa "500 sätt att sitta på en pall". Jag tror jag rör mig mycket när jag poserar ibland och ibland blir det bra och ibland blir det såhär ;)

   Så nu är jag snart en fotande makeupartist som inte riktigt kan hålla mig borta "from the right side of the force" sen "I´ve joined the darkside"!

   Så ett smakprov på mig som glad modell ;)



Vet ni vad det här är!?

0-7e7f2ba16d1ffa467f23678ef49b41d7.png

Vet ni vad det här är?! Detta är mina papper till kursstarten på min makeupartist utbildning som startar den 19 april. Vet inte om jag fick någon bra information dock då jag har 2 adresser till skolans lokaler så frågan är vilken av dom som är rätt. Får ringa på måndag, igen. För inte blev man klokare av det här men kul ska det bli! Nu vill Thilda leka så bäst hon får som hon vill vilddjuret ;)

Tillägg: Skola firar 20 år i år och det firar de med att skolgången kostar mindre, det var den kursavgiften det :) ochd et tackar vi för! Ds


Bild - Gravidmage, färdigretuscherad på Vicky

   Har idag leverat en hel del med bilder, gjorde om denna bild då den förra jag la ut ej var bra alls. Så här kommer den igen med lite inspiration ifrån en oljemålning på Vicky som dessutom var beräknad att föda idag, önskar henne lycka till!!!



Fullt upp idag - Tom blogg

---


resulterar en tom blogg denna dag!

Vakna, leka, busa, bråka, äta, duscha, sminka sig och fixa hår, jaga sambo, ner till  BVC, Thilda väger 7700 gram & är 70 cm lång, jaga hem, ner til studion, bli fotad, posera, rusa vidare, äta hos Malin, fixa naglar, första handen 10 minuter, andra 1,5 timme, Moa vägra sova, hem 21:30, städa undan hemma, fixa tvätten, NU lugn och ro med retuschering framför datorn och Boomerang på tvn!


Thildas korta vardag fylld med nya saker att göra

   Idag har thilda börjat nicka när mamma säger "ja", säger "isse" och skrattar som bara den när man säger kisse samt så har ÄNTLIGEN damens tänder börjat kika fram, attans vad vassa dom är. Det händer något nytt var dag nu ;)
 
   Imorgon bär det av till BVC är ju nästan lite nervös nu när vi ska väga henne då hon gick ner sist, vilket inte är konstigt såklart med tanke på hur sjuk stackaren var med sina kaskadspyor för de var ju INTE små kan jag lova.

   Sen bär det av till studion och denna gång är det inte jag som är fotografen, det ni ;)

Fotopreview - Gravidbild 3 på Weronika

   Detta är min favorit på Werre, detta är den tredje bilden som Lars och Weronika velat ha och som nu har kommithem i min brevlåda ;)



Fotopreview - Charlie 5 månader har funnit sina tår!

   Hans moder önskade den här bilden så jag tänkte att nu när jag ordnat till den får jag väl lägga ut den då även om jag kanske tycker att de två första bilderna är bättre som jag lagt ut på honom ;)




Klubbmästerskapen

   Idag har jag haft fullt upp, retuscherat och sen flugit ner på stan för att handla prylar till mina bilder som jag skulle lämna in till klubbmästerskapen i Eskilstunas fotoklubb. Tror ju inte på något vinnande bud men man kan ju alltid hålla tummarna och hoppas, man vet ju inte vem domaren är eller vad domarna tycker om så jag blandade mina bilder så får vi se vad som händer och fötter, man måste ju försöka iallafall.

   Var hos Malin en sväng var meningen att jag skulle ordna hennes naglar och vi skulle kolla på Disney, Malin misshandlade tv apparaten så vi till slut fick se filmen, de små monstren var trötta och livliga och inga naglar blev gjora, bra va ;)

   Dessa bilder blev det:



Undead rose, Familjeporträtt, Faderskärlek & I mammas fotspår!


Bild - Månadens AXPLOCK av bilder!

   Startar en ny kategori där jag och även andra som är nyfikna kan hålla koll på vad jag gör månad för månad och tar mig an inom fotografins magiska värld. Lite väl sent med januaris kanske men här är den.

   Jag gjorde min första utomhusfotografering med modell som jag stylade, Malin, fotade två gravidmagar, Weronikas och Vickys. Fotade Thildas kusin som är strax över året, Ellen och även lilla Charlie på 5 månader. Han även med utomhusfotografering kvällstid samt lite andra naturbilder.



Glömsk, trött och träningsvärk

   Frida har så roligt åt mig för varje gång jag kommer till gymmet så säger jag "Näeejjj.." för jag har glömt något så igår när jag utbrast det fina lilla ordet så började hon bara skratta och frågade "vad har du glömt nudå?" Min glömska är hemsk ibland, hade ju glömt bort att jag eventuellt skulle dona med Malins naglar igår men det hanns ju inte med och då jag var på gymmet och kom på att jag ej hört av mig tror ni då att jag kom ihåg att messa henne på kvällen, nepp. Var heldöd när jag kom hem så glodde på datorn i 10 minuter innan jag slängde mig in i duschen för att sedan tvärslockna på sängen, usch vad trött jag är.

   Imorse fick Malin ett mess iallafall, min klant. Nu är ag trött istället man kan ju tro att man har en höstdepression så trött som man alltid är. Thilda vaknade till liv en stund vid 7 och sen dess har inte jag kunnat sova. Nu sitter hon i gåstolen och skriker för fullt här eler sjunger högljutt vet inte vad jag ska kalla det, hon är ju inte arg bara väldigt högljud.

   Trodde jag skulle ha mer träningsvärk efter bänkpressenigår, vi måste sett fina ut jag och Frida när vi grimaserade så fint. Höll på att få hjälp av någon träningsnarkoman som tyckte han skulle visa oss om vi ville hur vi skulle träna, det var vi himla intresserade av att lyssna på så vi tappade ju bort oss mitt i hantlarna där, karlar!

   Min kropp är trött, känner att jag har träningsvärk men inte att musklerna gör ont mest att dom är trötta. Idag kommer mina bilder hem, längtar. Ska se om jag hinner fota ågot nytt och spännande idag då men nu ska här mysas med lilljäntan.

Mammaträff & tokiga bebisar!

   En skara på fyra blev det idag och alldelels för mycket kackel på hönerna i vanlig ordning. Det var vad dagen började med, sen har jag bara hunnit komma hem och mysa lite med J samt laga matpaj som vi precis ätit här och alldelels strax bär det av till gymmet med Frida.

   Var och skällde på grannen förut, suck säger jag bara. Man får väl tänka sig lite för när man bor fler människor med barn i samma trappuppgång. Vi har bara två plan och att ställa sin barnvagn som är så himla lätt att bära upp särskilt när man själv har ett barn som är några par eller så som kan gå själv upp för de två trapporna vi har då blir man lite irriterad när vagnen trots det står direkt innanför dörren. Har du bärkassar kommer du knappt innanför dörren och när jag har barnvagn och en dotter som sitter i har till och med jag kunnat bäa både min barnvagn, mitt barn samt burit upp hennes vagn för att själv komma innanför dörren, jag får nämligen ej in min vagn när den står där utan måste först flytta den för att sedan själv ta mig in. Därav att jag aldrig har vagn då den brukar få stanna kvar i vagnen men nu var det nog *frustar*

   Nej nu på med träningskläderna!




Bild - En somrig vinterbild



Fick kännslan av sommar eller snarare vår när jag såg den här på datorn men det är kanske bara jag det.

Ett annorlunda familjefoto - Kika så får ni se ;)


Bild - Dagens vackra macro


Vad är det för fel på mig..

   Har sovit som en stock i 3 timmar och jag är fortfarande trött. Imorse när vi gick upp så var det så fint väder så vi passade på att bege oss ut för att fota lite och ta en promenad i det fina vädret. Foto blev det men jag kan inte påstå att det gick bra så jag gav upp på två röda.

   Då det var/är alla hjärtans dag idag uttryckte Jari sig så fint och tyckte att vi skulle gå ut och äta då det trots allt är alla hjärtans dag och jari är inte så värst romantisk av sig för att göra något spontant. Stackare, bara för jag skämtade igår när jag lästa Nadjas blogg och påpekade att han ej var sådär romantisk och blev lite sådär avundsjuk. Nadjas man hade varit iväg i 4 timmar igår för att förbereda inför idag då Nadjas mamma skulle hämta upp deras dotter klockan 13 så Nadja och Noak kunde bege sig iväg till vad de nu skulle göra, är inte det minsta avis jag lovar.

   Det var fullt överallt så vi gick til det fiket där vi först möttes för 5 år sedan. När vi kom hem så lade vi oss, Thilda vägra sova, hennes tänder gör ont men lite aloe vera gjorde susen och sen sov hon som en stock. Och nu är vi vakna, rolig dag va! Vad är det fel på mig jag är så trött och bara sover hela tiden, inte mycket till liv man orkar med då. Suck!

Mammans fotoblogg har utsatts för bloggtorka!

   Idag har det varit stiltje på bloggfronten. Jag avslöjade bara vinnaren i tävlingen som jag och Thomas hade här under vintern som ni säkert läst. Vinnaren blev himla glad kan jag tala om när jag ringde henne imorse ;)

   Årets allahjärtans dag present var en irkideè till Jari från mig och jag fick ett helt nytt set med träningskläder då jag ej haft något, så romantiska är vi. Har varit iväg nästan hela dagen idag och då Thilda inte fick den sömnen som hon så väl behövde så kan jag tala om att det gjorde hnne till ett litet monster. Ett sött litet monster dock men det till trots ett monster. Hon har klättrat på sina föräldrar, vägrat ta en powernap och bara varit allmänt arg men nu sover hon stackaren. detta gör vi inte om.

   Så inget fotande idag och ingen retusch men det ska jag ta upp iorgon då jag ska skicka iväg en order med bilder. Nu ska här mysas och kikas lite på film. Hoppas ni har det bra där ute i bloggtorkan.

   PÖSS!!!

Vinnaren av fotosessionen är..



*Trumvirvel*

Katrine Pettersson!



Moses brinnande buske - detta visste du inte

   Moses brinnande buske (Dictamnus albus) avsöndrar en olja som vid varmt väder kan antändas?

    Plantan i sig skadas ej ut av detta. Så man kan ju undra om nu vetenskapliga fakta finns hur det kommer sig att folk tror på gud som om han vorre övernaturlig när det mesta i bibeln verkar vara vandringssägner som i nutiden har vetenskapliga förklaringar ;)




Man lär sig något nytt var dag!


Bildvisning, filmkväll och helvilda bebisar!

   Fullt hus har det varit idag. Jag vaknade efter en dålig natts sömn, åkte till Torshälla och hämade mina underbara ljus ifrån Lollo. Ner till stan för att byta ut min nyinköpta tunika. Till Hemköp och hämtade Jaris post ifrån Cd-on för att sedan komma hem bli bjuden på frukost och se när J åkte till jobbet.

   Kvällen fortsatte med retuschering, en hel del macrobilder hann tas som ni säkert sett på bloggen på mina små fina orkideèr och fler lär de bli. Sen kom Lars och Weronika över med sin dotter Leah och en stycke gravidmage som innehåller en liten Max än så länge ;) för att kolla på bilderna jag tagit på dom. De verkade nöjda så nu återstår den sista retuschen innan jag framkallar bilderna för att sedan ge dom till de blivande föräldrarna, ni ska se vilken utmaning jag gett mig in i retuschen där ;)

   Sen kom Frida och huliganen Lovisa över för en filmkväll. Så roligt att se vilken skillnad det är på de små beisarna, Lovisa är överallt och ingenstans, sätter sig upp efter att hon krålat runt överallt helt själv. Medans man bara sätter ner lilla "vilda" Thilda på golvet och hon bara sitter där och är nöjd, hon kan sitta still på samma flävk i en evighet och vara nöjd. Hon kröp däremot fram och började klättra på frida så hon till slut satt på knäna så det dröjer inte länge innan hon ställer sig upp.

   Jag känner mig elak då jag gnäller på att Thilda inte gör vissa saker snabbare än de andra små barnen, vet att hon kan halka lite efter då hon kom för tidigt till världen men vad i hela friden gnäller jag för egentligen, kom på mig själv idag. Har en dotter som sover hela nätterna utan att vakna til och hon somnar oftast runt 21 för att vakna mellan 9-10. Hon dräller aldrig när hon äter så jag behöver oftast inte ha hakklapp. Hon äter mer än de flesta barn då hon är så matglad. Hon sitter gärna still och är lugn på sitt lilla ställe för det är vad som gör henne nöjd. Så varför tänker man så för. Man ser ju mer hur de andra barnen som man ej ser så ofta utvecklas mer än sin egen dotter. Ska börja skriva ner vad mitt barn gör så ser jag nog det med snart tror jag ;)

   Godnatt PÖSS!!!

Bild - Macro 3 Against the light

   Fick för mig att köpa en orkide till hjärtat mitt plus att jag hade en liten baktanke att fota den. Ville egentligen ut och fota modeller i motljus idag men i brist på modell så fick jag roa mig med macro bilder och kom ju då på att jag visst kan fota i motljus så då fick den vackra orkiden stå modell. 

   Vet att den lilla bilden till vänster är mörkare då det är fotat i motljus och då min kamera dog pga batteribrist när jag satte på blixten så retuscherade jag den här så länge för jag lär nog fota denna stackars orkide fler gånger, håller tummarna för solljus imorgon bara ;)

   Vad tycker ni!?



Kristin om livslust!

"Livslust är att alltid ha kommande projekt i ögonvrån"

- Sa Kristin när hon nyss kom hem ifrån gymmet med fler ideèr än tiden hon har!


The moment of our love - Negative

   Texten till mina nästkommande bilder som Malin så fint blev så nyfiken på. Älskar texten och då det är en av mina favortitexter samt låtar så var det givet att just denna skulle pryda bilden på Jari och Thilda de två jag älskar mest av allt på denna jord.


I try to kill the pain
But it keeps me in this circle
 It's hard to get away
I feel you again
You're with me


Love is a word you gave it a name
 Love is right now
So don't close your heart
I've been waiting all my life For the moment of our
 love With you


I try to feel the pain
But it keeps me in this circle
I don't wanna get away
Cause you're
here with me
 I feel you


Love is a word you gave it a name
Love is right now
So don't close your eyes
 I've been waiting all my life For this moment of our love
 With you With you


Love is right now..
Right now
Our love is right now
 So don't close your heart
 I've been waiting all my life
 For this moment of our love
With you


Just let me love you
And i'll learn to love you right
 We live only for this moment
For this moment of our love
 With you
With you...


Ny logga - Mer retuschering!

   Retusch, retusch och åter retusch. Idag har jg lekt då min dotter somnade som en stock här vid 19 och ej har vaknat sedan dess (får se hur denna natten blir) så har jag lekt ännu mer med denna bild och lagt till lite väl betydelsefull text i bilden och dessutom gjort en ny LOGGA! Den som är längst ner till höger i sista bilden. Ville ej lägga upp fler eller snarare större bilder då jag redan lagt ut så pass många redan. Tycker dock att den sista retuscheringen med min lya logga på är bäst.
 
   Vad tycker Tompa, duger in logga eller ska jag byta ut en igen? ;) Och vad tycker ni andra om bild OCH logga!?



Far & Dotter - Favorit i repris

   Fotade ju den här bilden här om dagen och blev så glad över resultatet så jag ville göra något mer med bilden. Det kan ju bero på att de jag älskar mest i världen fanns på bilden och därför är den just nu en av mina favoriter. Det till trots så ville jag göra den lite mer som ett gammalt romantiskt foto och här är resultatet:


Godmorgon retuschering!

   Godmorgon alla läsare! Idag är en seg dag, satt i alldeles ör många timmar framför datorn igår och fann en helt ny värld att retuschera både skoj mindre roligt på en och samma gång. Har suttit och retuscherat om alla mina gravidbilder då jag var tvungen att kalibrera om dataskärmen. Det var mindre roligt som sagt det som däremot var roligare var att jag funnit ett helt nytt sätt att retuschera på och de har jag tagit lärdom av nu när jag ska skicka iväg mina bilder för framkallning igen :)

   Nu ska jag lämna den lilla plågan (datorn) för nu kom hjärtat hem ifrån träningen så ska försöka få lite tid med honom innan han åker till jobbet och innan Thilda vaknat från sin lilla powernap.

Fotopreview - Gravidmage bild 2

   En andra preview som blev till när jag fotade söta weronika med sin underbara lilla dotter Leah som vägrade vara med på bilg ;)



Bild - Far & Dotter, detta efterlyses!

   Titta vilka sötnosar jag kom hem till idag innan Jari åkte till jobbet, kunde ju inte låta bli att ta en bild av sötnosarna.



Photoshop kurser - I min ägo

   För stunden iallafall. Retuschera kan jag men man kan ju alltid lära sig något nytt så därför fick jag med mig dessa när jag var hos Tomas idag och kalibrera min skärm så den är som den ska och färgerna är som de blir när man framkallar dom. Det är en himla massa program där man blir lite mer utbildad inom vissa speciella områden i PS och jag är mest intresserad av de två främre, skönhetsretusch samt från färg till svartvitt! Nej nu ska jag leka medans lilltjejen sover. På återseende!



Bild -...

4bcc83577d779cd0524c135f15cea35b.png

Bild - Sleeping Beatuty! Ska lägga mig och sova här och gick igenom lite bilder på tösen på telefonen. Hade totalt glömt bort den här. Vi fick ju en dammsugare i julklapp. Så tyst att en baby kan sova på den som på bilden. Tyckte det var klockrent att Thilda slockna framför den. Vår alldeles egna lilla Törnrosa, Aurora. GODNATT!


Turkiskt ordspråk

"För den late är det fest alla dagar"


Thildas första...

19f35b5723bff107e51af4e9c840ec99.png

Thildas första blåtira! Och den blev av hemma hos hennes farföräldrar. Ska ta kort med andra kameran när jag kommer hem så kommer det synas mer och man får se hennes lilla bula. Dock så är detta inte den bästa bilden med tanke på att det ej ser ut som lilla vilda Thilda men hon har gjort skäl för sitt namn iallafall ;)


Bild bild bild- din bildgalna lus!

   Jag drömmer foto jag lever foto jag äter foto, haha. Det ända jag tänker på om dagarna när jag får egen tid över är alla dessa sessioner jag vill ha med macrobilder, retuscheringssätt, sminkningar, poseringar och modellbilder. Har alldelels för mycket ideèr och alldeles för lite tid. 

   När jag ska börja plugga den 19 APRIL!!! Så kommer jag försöka fota varje kväll vilket jag bestämt sagt till min kära sambo som ska vara pappaledig. Detta innebär att jag ej behöver bekymra mig för att jag alltid har Thilda med mig utan kan koncentrera mig på foto bild och en hel del styling.

   Så jag tycker synd om mina små töser som jag dragit ner i fotandets avgrund för de ska få stå ut med mig en dag i veckan då jag måste öva på de stackarna. Hoppas ni överlever mina så plommongurkor ;)


Den stackars odöda rosen skall döden dö ikväll ;)


 


Bild - Macro 3 Undead rose!


Lördagsmys - Barnfritt!

   Idag är det lördagsmys här hemma för nu är det 5 år sedan jag och Jari träffades. hur ska vi fira detta då jo ikväll blir vi barnfria, spännande va ;) Bara en dag på tu man hand där vi kan göra vad vi vill och bara mysa som det var evigheter sen vi gjorde, det behövs kan jag lova.

   Vid löning här när jag får semesterpengarna så tänkte jag att vi skulle åka upp till Stghlm en dag, äta middag, gå på gamla stan OCH gå till ett ställe där man får göra sin egen personliga parfym, det ni!

   Gick upp här och gav tösen mat och upptäckte att mitt fotomotiv som ja skulle fota i snön idag har blivit vandaliserat förmodligen av Kåkå för hon brukar vara boven i dramat. Skulle lägga en ros i snön och fota med macrot men det verkar ju ej bli av då jag har en döende ros här hemma...suck!

Fotopreview - Modell nr 2 Jannette

   Igår fick jag chansen att fota lilla Jannette, först sminkning och sen fota lite porträttbilder. Och här är en av dom. Man tager vad man haver så bakgrunden är min garderobsdörr och som en provisorisk reflexskärm fick en vit tavelduk agera som för att få till en finare hudton. Här är då resultatet, vad tycker ni om det? 

   Jag får väll tillägga här som alla så fint påpekar och även modellen i sig, detta "är" den bästa av alla bilder därav att det bara är denna som är utlagd då jag lovade lägga ut en bild så man tager det man haver och gör det bästa av det. Men Jannette övning ger färdighet så vi beger oss in i studion istället så får vi ge oss på ett nytt försök.



Vad ger man någon som har allt?!

   Någon som har en idè på vad man ska ge den som har allt, min sambo då med andra ord? Vi firar 5 år och vi säger att vi ej ska ge varandra något då ingen av oss egentligen har pengar så jag försöker komma på något vettigt att göra utan pengar. Det ända är väl att få vara barnfria :) men jag vill göra något mer vad nu det skulle vara, antingen att ge honom något eller göra något.

   NÅN som har någon som hellst idè!?!?!?

Hjälp - Färgsticket beiget på er skärm?!

   Nu har jag fått hem alla bilder jag beställt ifrån Crimson och av någon rolig anledning så har alla bilder jag fått hem ett färgstick åt det beige hållet, vad beror det på då undrar jag då det på min skärm, samt på två andra datorer är åt det blå/grå hållet, så som jag alltså vill ha det.

   Är lite irriterad för först trodde jag att det var jag som var så otroligt dålig på att retuschera att jag ej sett detta men när jag sen kom på att jag skrivit ut bilderna på stan så upptäcker jag att de bilderna som är utskrivna där är BLÅ! Som jag vill ha det alltså. Om ni kollar på mina senaste barnbilder på Ellen så är ju bakgrunden och tyllen lite mer i gråblå ton men de jag fått hem är då inte blå de är beig, är så arg. Crimson som ska vara bäst på utskrifter och som dessutom är lite dyrare håller inte de måttet eller vad är det frågan om?

   Tänkte ju ringa dom imorgon men de har ju såklart stängt då så jag får ju vänta tills på måndag är inte det ännu mer irriterande eller vad!?

Alla hjärtans...

0-7ef0dd182239b3e6198d70f59a00c29a.png

Alla hjärtans dag! När alla firar alla hjärtans dag är vi upptagna med annat. Detta år firar vi 5 år tillsammans, vilket datum?! Jo vi är ju inte som alla andra vi har inget specifikt datum som vi måste glömma bort varje år utan vi har HELA vecka 6! Och vad passar inte bättre än att utöka Miranda nalle hyllan till Kristin då hon älskar dessa nallar.


Någon som är sugen på ett lunchtips!?



Skriv JA!!!


Bild - Första Macrot

   Kan inte påstå att det här var något av det lättaste att göra för det var MYCKET svårare än jag trodde men att försöka duger för tillfället och man lär sig alltid något nytt var dag så imorgon så ska jag ge mig på den stora utmaningen att använda MACRO i en fotosession på en modell. "Detta" ska bli otroligt intressant vill jag lova.

   Själva bildide`n har jag faktiskt snott av en otroligt duktig fotograf som jag kollar väldigt ofta på; Jessica Lindgren. Ska länka till henne i bloggar jag följer alldeles strax.

   Som sagt ingen vidare bild men jag var ju tvungen att testa ringarna på något och detta var det första jag kom på så vi får hoppas jag lyckas bättre imorgon ;)


Tillbakaskick av bilder, leverade mellanringar och mammaträff!

   Mellanringarna kom idag så nu ska jag roa mig med att fota ögon, imorgon kommer jag fota min första session med Jannette och nej jag skrev inte fel hon skriver sitt namn så ;) Vi eller snarare jag har en styling redan klar åt damen jag hoppas bara att jag får till det exakt som jag vill hår och smink är redan planerat så imorgon är dagen jag ser fram emot just nu :)

   Var på mammaträff idag, två veckor sen senast då lilltjejen var sjuk förra veckan men nu blev det mycket tjatter och jag var i full gång att prata foto för ovanlighetens skull, de lär ju trtöttna på mig snart, haha.

   Var även över en sväng till Vicki för att lämna över 2 av 5 bilder då för det första så har försändelsen varit till GOTLAND och tillbaka till mig det ni ;) stog ej Eskilstuna på adressen till mig samt fel postnummer men till slut kom det fram. glad var jag ända tills jag öppnade och fick fram bilderna i paketet, vad tusan har de gjort med mina bilder!? Aja det är bara att beställa om till Vicky för de bilderna jag fick vägrar jag leverera, suck vad trött jag blir!

Thilda 9 månader idag

   Idag fyller min lilla stjärna 9 månader. Eller ska jag säga sångfågel för hennes falsetter här är inte att leka med. Nu har hon två tänder på G och den ena har börjat spricka fram nu så hon lär ju få alla gaddar på en och samma gång tror jag :)
Sist vi vägde henne vägde hon 7610 och var 70 cm lång me hon ska vägas imorgon så vi får se hur skillnaden är då.
Hon sitter jätte bra nu och kryper runt överallt. Springer runt i bebisräcern (gåstolen) och är ute på promenader med sin far som bara håller henne i de små händerna. Har tagit fram hennes gåvagn som jag upptäckte att hon faktiskt kan stå själv och hålla i även om man måste ha lite koll såklart men hon kan stå en stund o hon vill, igår tog hon till och med ett par steg med den där vagnen. Så övning ger färdighet ska nog låta henne testa den lite var dag.

   Nu ska vi bada här och göra oss fina för att gå till Malin och träffa alla söta små mammor med deras barn, burr i den här snöstormen men blir tokig om jag får sitta inne mycket längre nu.

   Så håller vi tummarna att bilderna och mellanringarna kommer idag ;)


Bild - En glad liten Thilda i rosa drakdräkt

   Fick till denna ljuvliga bild på det glada lilla kärleksfulla barn jag har här hemma idag när hon fick inviga sin drakkostym vid matbordet över en skål av sin andra dos matpure. Det ni, nu är vi uppe i hela två portioner med mat om dagen!

  Sitter här och retuscherar i vanlig ordning, ska göra svartvita gravidbilder tror jag men jag är lite kluven i frågan det kan även bli som så att jag retuscherar dom i sepia, vi får se ;)

   Nej åter till retuscheringen!


Bild - Dagens ögonmakeup för den uttråkade

   Så här går det när man är uttråkad, skulle ingenstans idag men har tänkt hela morgonen på en bas jag velat på måla då jag ska ha en fotosession med denna basen. Ville mest kolla hur just den gröna och den här gula skuggan passade ihop och det gjorde den ju. Sen ska det byggas på eyeliner, en hel drös med mer färg, lösögonfransar och en eller annan sten för att den ska passa på den modellen jag tänkt ha just denna make till. Den som lever får se hur den här fotosession blir i slutändan så håll till godo sålänge ;)



Dagens ordspråk!

"Inget svar är också ett svar"
- Tyskt ordspråk


Godnatt!

   Imorgon fyller Malin år och dagen efter det blir Thilda 9 månader. Jag har massa underbara gravidbilder att retuschera och har kommit hem ifrån ett gympass på 2 timmar samt fått hemlagad mat. Det är vad som händer idag, plus att mina mellanringar till kameran kommer imorgon så nu har jag ännu mer skoj att roa mig med men just nu för stunden ska jag faktiskt göra min sambo sällskap och gå och lägga mig här.

   GODNATTPÖSS!!!

Fotopreview - En skönhet i ett vinterland bild 2

   Bild nummer två i upplagan av min och Malins fotosession ute i snöyran, hålltill godo ;)



NUDÅ!?


Vardagsbilder - Ett lyckligt men fundersamt litet monster

   Lilla vilda Thilda är i farten igen och då kan ju inte hennes mor göra annat än slänga fram kameran. Först satt hon i sin faders knä när jag fick till den här bilden som gjorde mig aningen fundersam på vad hon tänkte på. De andra två är ju när hon inviger badstolen i badkaret och det var ju något av det roligaste hon gjorde igår tror jag. Hon hade fått några badfiskar som hon skratta åt av bara åsynen av dom och när vi tog fram kameran så suta hon, är inte det typiskt ;)

   Nu sitter hon och försöker äta upp sin pyjamas här och kvalitets tvn är ju på "Days of our lives", hahaha!




RSS 2.0