Förberedd för nyårs smällarna!



Och nya blixten är invigd!


Gott Nytt...

6de4435d81c0601144e151a81450f811.png

Kolla varifrån!

Gott Nytt År på er allihoppa!


Modell för en dag - TÄVLING!

Missa inte chansen att vinna en fotosession!!!

Fotograf: Thomas Lönnström
MUA: Jag

Har sminkat och stylat mig själv i de flesta av de sessioner som jag och Thomas har gjort ihop samt en del modeller.

Klicka
HÄR för att se infon om hur man deltar!


Saaben är...

274e99d0cd466cbe7cd8125c064d9f61.png

Kolla varifrån!

Saaben är död och här sitter jag och Thilda på Coop Forum och väntar på att svärföräldrarna skall komma med startkablar. Det är 17 minus grader ute så jag är himla glad att vi ej sitter mitt ute i urskogen för då hade jag tyckt synd om stackars Thilda min lilla älskling då vi ej fått tag i en vettig overall ännu. Sova dags är det för henne också den stackaren. Jag brukar ju alltid säga "Allt sker av en anledning" så nu är bara frågan, varför? Någon som har en idé? Nej på återseende på er. Ska hem och lägga tösen, värma mig för att sedan leka med nya blixten! PÖSS!


Thilda och...

0-79f367880f40820ac36628301994a574.png

Kolla varifrån!

Thilda och Moa på äventyr! Dagens besök med trötta små bebisar och en massa prat mellan Malin och mig i vanlig ordning. Men nu bär det av igen. Ska hämta upp min sambo och nya blixt som jag fått idag :)


Dagens citat - Elen :)

"När Paris-utställningen nu stänger kommer elljuset att försvinna med den och aldrig med omtalas"

 - Källa: Erasmus Wilson, professor vid universitetet i Oxford, 1878


Jag har gjort det igen - Drakmarodör

   Fick lite extra julklappspengar till lilltjejjen idag. Synd att man redan spanat in en "ny" liten drakdräkt till den stackars tösen. Men den ä ju faktiskt rosa och ursöt! Slängde med en rosa liten body också när jag ändå var i farten, den kostade ju bara 50 kronor så.

   Imorgon bär det av till Malin och Moa på en liten "lunchdejt"  sen får vi se vad kvällen har att bjuda på, ska kanske besöka Frida och Andes men vi får väl se hur pass upptagna de är imorgon. Usch tvätta ska jag göra på morgonen också. Det gäller att vara aktiv ;)

   Sitter och kollar på Aston Villa - Liverpool här sen ska vi se 2009 upplaga av V om ni minns den serien om utomjordingarna som kommer till jorden och säger att de kommer i fred och ser ut precis som oss men i själva verket har de en reptilliknande hy som de döljer för mänskligheten för att få sin vilja igenom och få människan att lita på dom. Denna serie gick första gången i början av 80-talet men har nu alltså släppts i ny upplaga. 4 avsnitt har kommit 2009 och vi ska kika på det 3e idag :)




Mitt 2009!

Mitt 2oo9

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?  Födde barn

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga förra året hade ju så mycket annat att tänka på ;)

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Mina nyfunna vänner i mammagruppen, Jag blev det i maj, Frida i juni, Lollo i juli, Madeleine i augusti, syster Anna i september, Maddis i oktober och i april kommer 2 sysslingar till världen samt att Sarah min väninna ska ha och Natta får barn i januai, babtboom!

4. Dog någon som stod dig nära? Nej, tack gode gud!

5. Vilka länder besökte du?
Inget alls

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?
Ja, gravidmagen. Men en ny sådan får vänta några år ;) Håller med Malin här!

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Den 3 maj då Thilda kom till oss!

8. Vad var din största framgång 2009?
 Att bli mamma
 
9. Största misstaget? Att jag slet för mycket på jobbet vilket nog gjorde sitt med min grviditet då jag höll på att föda i vecka 26!
 
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Graviditeten var hemsk, först foglossning sen symfyseolys, utslag över hela mig, karpltunnelsyndrom i handen, sen värkar under hela graviditeten på det, jippie!
 
11. Bästa köpet? BARNVAGNEN, vilket kap! Och min underbara kamera såklart!

12. Vad spenderade du mest pengar på? Haha, Thilda.
 
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja att det ej var något fel på Thilda hon var bara liten samt att min sambo var en sådan underbar far när hon kom till världen och är måste jag nog tillägga ;) Plus att jag blev ju moster för andra gången!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Lady Gagas Bad Romance.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare såklart!

16. Vad önskar du att du gjort mer? Fotat mer och pluggat lite.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Slititi a*slet av mig på jobbet!

18. Hur tillbringar du julen?
Med "min" underbara familj och Jaris släkt. 

19. Blev du kär i år?
I Thilda, att man kan älska någon man aldrig mött är otroligt.

20. Favoritprogram på TV? The Mentalist är givet!

21. Bästa boken du läste i år? Sängläge, om en gravidkvinna som tvingas ligga hemma i sängläge för att inte föda för tidigt, kände igen mig där ;)

22. Största musikaliska upptäckten? Thildas falsetter på mornarna och min sångröst som konstigt nog blivit liiite bättre när jag sjunger för hnne.

24. Något du fick och önskade dig när du fyllde år? Ett tavelstafli och min kamera.

25. Något du önskade dig men inte fick? Nepp

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Var hemma med familjen.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Jodå om min faders knän hade varit hela så han slapp ha ont hela tiden och slippa alla operationerna.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Gravid. I alla fall första halvan av året. Haha. Håller med Malin här med :) men nu börjar den gå åt det "klassiska" hållet har jag märkt.

29. Vad fick dig att må bra? När Thilda väl var ute och bara var en glad liten frisk fläkt på 2300 gram.

30. Vilken kändis var du mest sugen på? Skulle jag vara det menar du, saknar Heath Ledger dock men ingen jag var sugen på.

31. Vem saknade du? Mamma i Norge

32. De bästa nya människorna du träffade? FRIDA mitt svullo och vapenbroder med Lovisa! Sen underbara Malin som jag ska fika med imorgon och hennes fotogeniska dotter Moa såklart, Nadja med sitt lilla monster Angelina samt Jacqueline och hennes fotoglada lilla Adrian.




Syssling på besök

   Och det var himla skoj, Ellen var precis överallt idag. Efter katten, ut i köket, under granen, bakom soffan och in i Thildas rum. Full rulle med de två små. I april kommer nästa lilla syssling till världen det längtar vi efter. Nu ska jag ta och lägg mig en stiund för jag är helt slut i kroppen men här har ni lite bilder på busfröna.








HON ÄTER!...

48e634114adf4cbd15d38ca6a41f08ce.png

Kolla varifrån!

HON ÄTER! Min 8 månaders lilla tös äter pure en hel portion matpure något hon inte gjort på 2 månader! Hon har totalvägrat att äta all matpure vi kommit över vilken sort jag och Jari än testat men idag fick hon morot, potatis och majs från 4 månader dock men hon äter ju iallafall. Hoppas det håller i sig är ju farmor och farfar som matar damen så jag hoppas jag kan ge henne detsamma imorgon och hon är lika matglad. Underbara unge :) igår tog hon sig fram på mage och idag äter hon. Vilken julklapp, haha.


Fotopreview - Adrian snart 8 månader



En till bild på sötnosen, Jacqueline kom ut på msn nu så ska du får bilder på din lilla prins! :)


Skönheten - Babybilder


Utvecklingens magiska små under

   Igår var stora dagen D, hon ÅLADE sig frammåt! :) Detta är ingen dam som drar sig fram med händerna och låter benen hänga bakom nepp utan hon ska minsann dra sig fram och slänga upp baken i vädret så hon kan använda sitt högerknä litegranna för att komma frammåt. Vilket i sin tur slutar med att det ser ut som om hon ska göra en tvärdykning fram men hon håller tillbaka och dimper inte på näsan, min llla tjej håller på att bli stor.

   Idag startar den trista julstädningen som vi har dragit på. Disken är såklart diskad men allt papper och alla kartonger som så fint lämnas kvar hos värdinnan/värden på julafton måste ju slängas så vi har nog att göra idag. Samtidigt som vi ska ha koll på den lilla huliganen som är överallt just nu. Man kan ju inte lämna henne en sekund längre.

   Nej åter till julstöket sen ska jag ringa försäkringskassan igen och kolla vart mina pengar tagit vägen *morr*

Nattens citat - Bernard Tapie

"Jag ljög i god tro"

Fransk populistisk politiker


"Dagens shopping - ESPRIT"

   Som utlovat så kommer här min julklapp från Jari, min ESPRIT klänning som vi handlade igår, bara äääälskar den! Bleknos man är, usch!


Familjens julklappar!

  Jari har även fått julklappspengar som han köpt en massage "stol" ifrån OBH Nordica. Och han fick även en dator innan julen samt så fick vi den tystaste dammsugaren på marknaden gemensamt då vår gamla har sett bättre dagar :)
   Är jätte nöjd med denna jul och blev glad att vi inte fick så mycket till lilltjejjen heller då vi redan fått så mycket plus att hon är så liten så hon kommer nog uppskatta nästa jul mer än den här ;)


Fotopreview - Ett bloggmonster

   Hr ju alltid sagt att lilla vilda Thilda är mitt lilla monster och jag får bevis gång på gång, titta bara ;) Dessa bilder är jumest plojbilder så ni får ta dom för vad dom är. Är nog inget jag skulle fota i studion annars direkt men söt är hon. Hon måste ju få bilder på sig själv som visa vad hennes mor har utsatt stackars henne för. Alla dessa kostymer, det gäller ju att passa på innan de själv för sin talan :)


   Nu bär det av till Västerås, ska köpa ny blixt till kameran, jippie! Sen du Malin ska du få en preview på min nyinköpta ESPRIT klänning som jag fick av Jari igår :)



Här har...

57556e03d27e2cf53b00b05c837542e9.png

Kolla varifrån!

Här har vi damen som inte håller sig till den platsen man lägger henne på. Hon har börjat stå på knäna och "jucka" fram och tillbaka med världens leende :) mysigt att få vara med henne idag då jag har sådan tandvärk att jag inte vet vart jag ska ta vägen ibland. Det går inte fort att äta kan jag lova. Så inte mycket data idag då jag bara vill gå och lägga mig. Ska lägga tjejen sen kolla på Jari när har spelar ENCHARTED himla roligt spel att kolla på. Ett äventyr där du jagar skatter. Lite som i filmen NATIONAL TREASURE med Nicolas Cage. Underhållande är det iallafall, bra grafik, mycket humor och bra handling! Pöss på er ALLA!


Fotopreview - Gravidmage

   Nu när jag satt och spånade igenom mina bilder ville jag bara få ut denna underbara gravida mage, en liten pojk här i tro!? Blev inte så nöjd med min ljussättning denna gång i studion men Nattas mage är det minsann inget fel på. Så här är en liten sneakpeak vad tycker ni!?



Armband - Årets julklapp till mig själv!

   Jag brukar alltid ge mig själv något i julklapp och detta år var det faktiskt något jag gjorde helt själv, nämligen ett armband. Upptäckte att det var billigare att få göra ett till mig själv än att köpa ett och jag tyckte dessutom detta blev bättre än de jag ville ha ifrån butiken. Så nu ska jag börja göra smycken och ge bort i present tror jag för jag är nöjd med detta vad tycker ni?!

   Idag har vi varit helt slut här hemma och bara tagit en lugn dag för oss själva Jari och jag, det kan beövas ibland. Nu ligger lilltösen och älskade sambon och vilar lite så jag ska passa på att data lite medans jag hinner sen ska allt överflödiga julgodis tas fram så jag kan ha det när jag tittar på "The burning box" Ronny och Ragge, Snutarna och Finkel och vad de nu heter. Roliga är dom iallafall. Någon som vill ha godis? Vi har nog ett par kilo över här ;)

 


Citatet - Tacksamhet

"Tacksamhet är hjärtats minne"

- Källa Okänd


Drake - Thildas julklapp!



Vet inte vem som blev gladast åt denna drake Thilda eller hennes mor som bara älskar drakar :)


Julkollage



Älskade sambo, underbara Thilda, tomten, svärföräldrarm mostrar med barn, kusiner, julpynt, gran och julklappar i överflöd för att inte tala om julgodis och ljusdekorationer.

Tack för en god jul!!!


Så här...

30777e69beaff9f3e00228c46e26246a.png

Kolla varifrån!

Så här ser julen ut hos oss. Thilda har fått ett paket som är 1x1 meter vi får se vad det är för skoj! :) God Jul på er! Igen ;)


Julkort! Så...

1571c7f304780e3e6f13e110b3ea8b5d.png

Kolla varifrån!

Julkort! Så här på morgonkvisten. Vi är på väg till en ny familjetradition kanske. Julgröt hemma hos Jaris morbror. Thilda hade ju inte ens vaknat så fick väcka henne vid halv 9. Hon har börjat sova till 9 nu tösen. Vinterlandet hägrar fortfarande och julkänslan är på topp! Så God Jul på er!


Dagens citat - Barn

"Barnbarnen är livets efterrätt"

- Källa Okänd


Tävling - Vinn en fotosession!

Jag och min samarbetspartner och Thomas Lönnström har nu  bestämt oss för att gemensamt arrangera en ny tävling i våra respektive bloggar. Alla som vill får vara med och tävla och priset är en plåtning (Model 4 a Day) med mig (Kristin Lundberg) som MUA och med Thomas Lönnström som fotograf. Plåtningen kommer att äga rum under våren/sommaren 2010. Den som ska nyttja priset måste vara minst 18 år. Även om du själv inte vill bli plåtad (utnyttja priset) kan du vara med och tävla och motivera vem du tycker skall vinna och varför.

För att deltaga i tävlingen vill vi att du mejlar följande uppgifter till oss:

- Namn och ålder på dig som tävlar.
- Namn och ålder på den du vill ge priset till, om du vinner. (såvida du inte vill utnyttja det själv)
- Motivering
- Bild på den som skall vinna priset.
- Om du har en blogg så skall du även länka till vår tävling från din blogg. Lägg upp ovanstående bild och

Bästa bidraget vinner. Samtidigt som du skickar in ditt tävlingsbidrag godkänner du att vi publicerar bilden på den DU anser skall vinna, samt motiveringen därtill.

Thomas Lönnström och Kristin Lundberg utser en vinnare första veckan i januari. Vårt beslut kan ej överklagas. Ditt bidrag måste vara inskickat senast den 31 december 2009. Skicka dina uppgifter till [email protected]

Kom igen nu och var med och tävla.

Då jag har högerklicksskydd på min blogg så kan ni kika in på Thomas sida för att få låna bilden, det gör ni HÄR!!!




För att kika på fotograf Thomas bilder klicka HÄR!


Sportkanalen visar - Sten, sax & påse!

   Nej jag skojjar inte, det står med i tv-tablån. Som ett amerikanskt nationellt mästerskap. Nog för att de vill visa några annorlunda sporter i år då det ej är så mycket champions league eller innebandy att kika på men detta är väl ändå inget att hänga i julgranen, skrattar!

”Visar en kavalkad av udda saker”

Julhelgen förknippas normalt med idrotter som Premier League-fotboll, bandy och backhoppning.

Nu vill Eurosport ändra på det.

Under helgen satsar kanalen på sporter som längdhopp för hundar, Creative breaking och Sten, sax, påse.

– Vi hoppas att tittarna förstår att det är är något vi hoppas ska bli kul. Även fast vi hellre vill bli förknippade med andra sporter, säger Eurosport Sveriges tillförordnade vd Rasmus Winther.

Eurosport visar som vanligt junior-VM i ishockey, alpina världscupen, längskidor och andra mer normalt frekvent förekommande idrotter på svensk television. Men i jultablån har även en del mer besynnerliga program smugit sig in. Det som sticker ut mest är amerikanska mästerskapen i sten, sax, påse som du kan vaka in julafton med den 23 december på Eurosport 2.

”Kavalkad av udda saker”

– Det är en grej vi gör under julhelgen när vi visar en liten kavalkad av udda saker. Det finns också något som heter creative breaking, där folk tar sönder saker på knepiga sätt, säger Rasmus Winther.

Samtidigt som huvudkanalen satsar hårt på de största vintersporterna kablar Eurosport 2 även ut längdhopp för hundar under julhelgen.

”Gjort med glimten i ögat”

– Sportvärlden tar jullov så vi ser till att hitta det mest udda. Det finns självklart sporter vi hellre vill bli förknippade med, som Bundesliga, men vi har krasst sett inget emot att det under juldagarna visa lite nytt istället för att bara rulla repriser. Det här är gjort med glimten i ögat.

Ska du titta på sten, sax, påse?

– Absolut.


- Källa Patrik Sjögren, Aftonbladet!




Vilket tips va ;)


Fotopreview - Arg Adrian!



Men ack så söt!


En liten lista

VAD HETER DU: Kristin
VAD VAR DET SENASTE DU SA: JAAA!!!
TILL VEM DÅ: Till Jari när jag la Thilda då han ej hörde vad jag sa då hon skrek :)
VAD BEHÖVER DU MEST JUST NU: Vila
ÄR DU SEXUELLT FRUSTRERAD: Yes
ÄR DU EN BRA FLICKVÄN: JA!
HUR RAGGAR DU: Vad ska det vara bra till!
VAD HAR DU GJORT IDAG: Varit på BVC, städat, fått besök av alla mammor med små bebisar som precis gått hem här och vi har haft julklappsbyte, thilda fick en blinkande tandborset :) Det enda barnet som ej har tänder ännu, haha.
NÄR FICK DU SENAST EN PRESENT: Fick en ny dammsugare för ett par dagar sen
VAD HAR DU FÖR PLANER TILL HELGEN: Familjemys
DIN STÖRSTA TALANG: Min dolda talang är väl allt jag kan om disney annars mitt fotande kanske, posera kan man jue :)
VAD HAR DU PÅ VÄGGARNA: Bilder på Thilda och trämasker samt tavlor då såklart!
ÄR DU SVÅRFLÖRTAD: Jag märker aldrig om någon flirtar med mig men sambon fick mig på fall på 5 minuter så..
HUR MÅNGA PÅ DIN KOMPISLISTA HAR DU HÅNGLAT MED: På min msn, blev påhoppad av Martina för nått år sen, haha.
HAR DU NÅGON ANNANS GREJER HOS DIG: Yes lite av min syster mammagrejer
ÅRETS HÄNDELSE: THILDA kom till världen den 3 MAJ SÅKLART!
SENASTE LÅT DU HÖRDE:Jingle Bells
VEM VET MEST OM DIG: jag själv! Instämmer med Ellinor här :)
VAD HAR DU I DITT FÖNSTER: I vardagsrummet är det julstjärnor
VAD GÖR DU PÅ FREDAG: Myser med mina små hjärtan efter allt julstök
MINNS DU DIN FÖRSTA STORA KÄRLEK: Kommer aldrig att glömma!
VAD HETER/SKA DINA BARN HETA: Thilda om det kommer en liten son sen så blir det nog Ville!
HUR MÅNGA TIMMAR HAR DU SOVIT INATT: 8 rena lyxet
HUR MÅNGA KUDDAR HAR DU I DIN SÄNG: 2 och om man räknar Jaris blir det 8
VEM DRÖMDE DU OM SENAST: Haha att jag var en jagad spion som spöade alla med mitt karate sjossan :)
VEM VAR DU KÄR I SENAST: Min dotter och sambo är mitt allt!
FAVORITFILM: Skönheten & Odjuret

Sen utmanar jag Sofie, Moder Malin, Moder Nadja och Moder Jacqueline, har man inget liv så kan man få göra listor..haha..

 


Trendiga små julklappspaket ;)

   Idag har det varit fullt hus, först en fotosession med gravida lilla Natta och det var så kul, skall sätta mig och gå igenom bilderna imorgon för jag hinner ej idag sen måste jag retuschera klart Adrian innan jag får gemig på dom men det gör inget för Natta kommer ej få bildena förens hon föder barn då jag skall göra en liten kul grej av dom och klippa ihop bilder på hennes mage och den lilla knodden som kommer ut.

   Och på det så blev jag uppbokad på en fotosession i januari på en till gravidfotografering, vad roligt detta är :) Då vet jag att jag gör något rätt.

   Har även varit nere på stan en sväng och gett mig själv en julklapp, det blev en pennkjol som skall invigas på julafton. Och lite annat smått och gott bland annat en *censur* till julklappsbytet som vi skall ha imorgon när alla mammor kommer över ifrån föräldrargruppen. Då får vi också veta hur stor vår lilla tjej är för jag ska till BVC innan :)

    Såhär går det när Kristin får till sin julstämning med sin julgran och julklapparan under den, några av dom iallafall. Inte bara innehållet som skall vara fint ju!



Akademibokhandeln Eskilstuna - Beware


Om du önskar dig Jakt & Fiske böcker i julklapp så vet vi nog vad du menar.

Det gäller att sätta sin egen "prägel" på avdelningarna ;)


Family Guy...

0-32c20dddca45bf9d393cf492747bcf2c.png

Kolla varifrån!

Family Guy goes Star Wars! Och Stevie äger som Darth Vader :) för er som tycker FG är underhållande så kan jag säga att med den här filmen så undrar man hur långt dom kan gå. Kakmonstret, Tom Sellek, Dolf Lundgren ifrån Rocky filmen gör klock rena inhopp. Haha.


Inga overaller till bebisar i vinter, nej låt dom frysa!

   Idag har jag blivit bestulen av nappflaskkorks marodören Nadja på min kork,
 ätit sushi,
upptäckt att vedervärdiga Sverige inte anser att om en bebis ej fått en overall tills december så vägrar vi ta in nya trots att vintern håller på ett par månader till för små bebisar de skall minsann frysa, det räcker med de man tog in i september varför vilja sälja fler, utsålt överallt, muttrar!
firat Natta och planerat måndagesn fotosession,
 handlat mat till pastasallad för att sedan komma hemoch äta plättar OCH gjort marängsvisch till efterrätt!

   Nu ska jag mysa här i soffan med min bättre sjuka hälft, stckars liten men sådan är världen och världen är hård idag. Mer imorgon, då kankse det blir en till fotopreview också, håll till tåls ;)



Törnrosa tycker om att klä av sig.



Detta har hon börjat med, att klä av sig allt. Hon kommer bli en nakenfis när hon blir stor. Nej nu ska vi ner på stanpå jakt efter en overall till henne för de var slut på Tuna :(


Dagens citat - Britney Spears

"Jag gillar de flesta platser jag varit på, men jag har aldrig riktigt velat åka till Japan, helt enkelt för att jag inte tycker om att äta fisk, och jag vet att det är väldigt populärt där i Afrika. "


Den roligaste skylten jag sett!



Detta fick mig att skratta länge, vem anställer dessa människor tro och vem kom på den briljanta reklamideèn?!

GODNATT!!!


Dagens citat - Ärr ;)

"Ärren du bär visar inte vem du är eller vart du ska bara vart du varit och vem du var"

- Källa Okänd


Dagens citat - Kärlek

"Ett hjärta utan tacksamhet är som ett ljus utan veke. Det brinner inte."
- Källa Okänd
 

 



Testa att fota inomhus utan blixt & med levande måltavla..

   ...och se hur kul det är. Kan inte påstå att det är lätt. Särskilt inte om man vill få skarpa bilder UTAN blixt. Kan ju få dom skarpare även om det är blixten som sitter i kameran fast då kommer ju blänket ifrån blixten rätt i ansiktet på de du fotar vilket innebär i detta fall blundande katter. Och det är himla trist. Mimmi hon ställde iallafall upp medans Kåkå mest såg skeptisk ut. Tycker jag lyckades rätt bra ändå. Längtar tills på måndag då ska jag fota gravidmage och en liten 1 åring :)  

 


När far leker med barnen..

   ...dansar katterna på husse!

;)



Men har kort och gott haft en trevlig dag även om jag varit trött. Var över till Malin och där minsann kom både Nadja och Jacqueline med de små barnen sen blev det glögg och pepparkaka, mums!


En moder utan sömn..

   ...blir ingen glad moder. Jag har varit helt död idag så jag stannade hemma ifrån fotokursen idag då jag ändå kunde de som de skulle gå igenom idag. La mig och somnade som en stock vid 22, tänkte att ÄNTLIGEN får jag min 8 timmars sömn som jag så länge trånat efter då Thilda vaknar vid 8. Men icke då, Jari kom in och satte på en film vid halv 2 för att han skulle somna vilket han gjorde efter 5 minuter och nu sitter jag här istället. Suck!!!

   Paranormal state på tv och två underbara katter till sällskap ärinte helt fel. Blir nog till att sova i soffan inatt nu tror jag om jag ska få någon sömn. Är så trött på det här, måste göra något åt det annars tror jag att jag blir tokig!

"Drunken people crossing"

   Detta är ju en av de roligaste skyltarna jag skådat, tagen i Thailand. Har thailändarna tröttnat på alla fulla turister kanske så de måste varna allmänheten ;)



Fotopreview - Thildas dopkort



En förvånad liten tös!


Ett snabbt inlägg!

   Tänkte passa på att lägga ut en liten sneak peak på Thilda alldeles strax när Jari är ute och donar med bilarna. Måste se så han får ut beamern så han kommer till jobbet sen ska jag rusa iväg till mammaträffen hoppas jag på. Julgranen är klädd och från och med i år så skall jag ha ett nytt färgtema varje år har jag bestämt. Nästa år blir det guld och silver med nya kulor :)

   Nu kom han in så nu ska jag skynda, lägger ut bilden strax, håll till godo :)

Kvällens citat, Turkiskt ordspråk

"För den late är det fest alla dagar"


Dagens nyinlärning - Pulveriserad mumie

   Under medeltiden såldes pulveriserad mumie i Europa. Det sades att det var en universalmedicin som skulle råda bot på alltifrån förkylning till mer sällsynta sjukdomar. I svensk läkemedelsförteckning från 1686 är "mumiekött" upptaget i listan över mediciner.

   Det ni det visste ni inte!? :)

  " Syftet med mumifieringen i det forntida Egypten var att bevara kroppen för att man skulle fortsätta må bra och se bra ut i dödsriket, och mumien tänktes på så sätt vara en förutsättning för evigt liv. Den första mumien var dödsguden Osiris.
   Man plockade ut fyra utvalda organ och la dem i varsit kanopkärl. Kärlens lock föreställde gudar och skulle symbolisera deras vakan över organen. Imset tog hand om levern, Hapy lungorna, Duamutef magsäcken och Qebehsemuf tarmarna. Man tog även ut hjärnan. Det gick till så att man tog ett verktyg som var avlångt med en krok i ena änden och grävde djupt in genom näsan upp till hjärnan. Hjärnan var dock inget som sparades.

- Källa Wikipedia"




Man lär sig något nytt var dag!


Plågar julgranen!

   Och jag ska snart ut i det vita snöovädret kan man hoppas. Granen är uppe men naken för sambon åkte till jobbet så vi får klä på honom sen, granen alltså ;)

   Då får man lite tid över till att retuschera idag kanske om mitt monster vill vara lite lugn idag hon ränner runt med gåstolen som hon kommit fram till att man faktiskt kommer frammåt i :) Med tungan i vädret, vilken sötnos!

   Det ända jag roar mig med är fotograferingen och retuscherongen men det är ju sååååå roligt att pyssla med. Det tar mycket tid dock men jag hoppas mina resultat blir bra så folk blir nöjda!

   Nej nu ska jag gå och leka med mitt monster här!

   PÖSS!!!

Fotopreview - Fossingarna!

   Älskar barnfötter och finns det något mer sött än en mors och sons små fossingar?! ;) Så vad tycker du nudå Jacqueline om dina och Adrians små fötter som du trodde skulle bli så hemska?!

   Hade en bildidè som jag prompt ville ta när jag fotade de två och här är resultatet, är de så hemska!?



Fotopreview nummer 2 - Adrian


Fotopreview - Adrian i studio 7 månader

   Första bilden på den inte alltid så muntra lilla pojken men lika kul var det för det att fota lillkillen. Han behöver ju inte le på varje bild för att viss att han är en liten charmör eller vad säger ni?! ;)

   Tack Jacqueline och Adrian för en härlig session!




Stressa stressa stress!

   Måste ner till posten, skicka och hämta paket, kolla fraktkostnader samt städa hela lyan så man får upp julgranen här någon gång. Har röjt en sväng i köket här så det är klart iallafall. Nej men usch hinner ju inte ens skriva här, nu vakna tösen så nu ska jag åka.

   PÖSS!!!

Kvällens julbild - Lilla vilda Thilda önskar er..


Kvällens citat - Elbert Hubbard

"Utför ditt arbete helhjärtat och du kommer att lyckas - det är så liten konkurrens"


Förvånad vit liten bebisbild - Thilda 7 månader!

   Och idag ligger jag hemma och är sjuk, jippie. Mankan ju tro då att jag hinner retuschera en himla massa men jag orkar tyvärr inte sitta här hela dagen tyvärr. Är såotroligt trött hela tiden. Men en bild på en förvånad Thilda ifrån studion har jag iallafall sen ska jag fortsätta med Adrieans bilder och efter det beställa otroligt mycket julklappar och glo på film, det är en superbt bra söndag tycker jag när man är sjuk.

   PÖSS!!!



Nattens citat om lögner!

"Det är för väl att lögnen finns - för tänk om allt man hörde var sant"
- Albert Engström

Nu tackar jag för mig och slänger mig i sängen, imorgon återgår jag till en hel del retuschering!

PÖSS!!!


Och lika...

669f0a98e4ea4da252a68e447a083128.png

Kolla varifrån!

Och lika fort somna vår tomtenissa :) sen blir det att åka hem och spela Mario så får vi se om lilla Sofie behagar att komma över och härja. Har varit en riktigt lyckad kväll iallafall. Tackar svärmor och svärfar för maten!


Thildas första...

450515c0b07d154799fb956037d9cfe8.png

Kolla varifrån!

Thildas första julbord och det snöar :)


Mor - dotterbild!

   Ännu en bild ifrån underbara Malin och Moa såklart. Nu har jag en hel drös med bilder på Adrian sen igår som jag måste retuschera men de får vänta idag för jag måste verkligen retuschera mina egna bilder klart på Thilda så jag kan skicka efter min order. Har låtit det vänta alldeles för länge och ordern måste sändas senast måndag morgon för att jag ska få hem allt innan jul. Men kul var det att fota lillkillen även om han inte var på sitt bästa humör tror jag nog vi fick till en hel del bra bilder. Ni får se sen ;)

   Fick en smärre schock här när jag tittade på min statistik på blooggen, brukar aldrig ha bra "tittarsiffror" innan klockan tolv och aldrig en lördag, 35 pers innan klockan tolv har nog aldrig hänt, vad beror det på tro?

   Är så otroligt trött idag, sällskapet gick halv 3 inatt. Men kul hade vi så vi ska inte klaga även om våra barn inte riktigt ville sova, så nu är man heldöd och går runt som en vandrande zombie. Så nu ska jag gå ut med lilla familjen i det fina vädret så blir man kanske lite piggare!  

   Nej åter till Moa och Malin, håll till godo!



Nybliven modell - Moa 7 månader!



En spontan bild, jag var ju bara tvungen att retuschera den när Moa är så söt och bedårande ;)


Foto i studion idag!

   Sitter och förberedermig mentalt för en session i studion idag ;) Thilda leker på golvet för fullt här, hon ålar sig bakåt, lite baåtvänd min bebis tror jag. Har lite ideèr tlls idag vi får se hur bra de blir. Måste packa in allt i bilen plus få med mig Thilda också det är inte det lätaste, haha. Lilla busråttan där.

   Det ska bli kuloch se hur det går för Thilda idag då hon vaknade halv sex imorse och vägrade somna om så jag är en trött fotograf idag men det ska noggå bra. Men hon sov här sen till tio vilket innebär att hon har sovtid klockan 12, inte bra! Får ta ner vagnen och hoppas hon sover i 20 minuter så jag kan få till några bilder på henne med. Måste ju skicka in mina tavlor idag!

   Sen i eftermiddag kommer Frida och slänger av man och barn så de får umgås med min man och barn för vi ska åka och handla mat till kvällen, Ska ha glöggkväll/spelkväll idag. Det är nice :)

   Nej in i duschen!

Fotopreview! Mor med dotter - Black/White



Vi kör väl vidare med änglatemat idag, här är ännu en bild på oa där även hennes mamma fick göra ett inhopp i sessionen som den skyddande ängel hon är! Mor Malin ;)


Fotopreview - My little angel



Bilden som jag lagt in i min designi större format. Lilla vilda Thilda ifrån sin bästa sida ;)


Så samsas...

258842df1ebe9cca03048d9f2788f6a6.png

Kolla varifrån!

Så samsas vi runt bordet små barn. Thilda och Lovisa kunde inte dela leksaker för de skulle ha varandras under årets första julbord på öppna förskolan i Slagsta. Och nu är vi på mamma träff. Imorgon ska vi fota lilla Adrian så vi sitter och pratar idéer här. Ska bli kul att få fota en liten linslus till kille :) Och vet ni vad det är bara TVÅ veckor kvar till JUL!


Pustar ut till Dynamo Kiev - Barca!

   Fullt ös idag, IGEN! Skulle iväg till BVC men så blidde det ej vilket inte gjorde någonting då jag planerade min föräldrarpenning samt donade med semster som ska lämnas in för januari. Sen kom Jari hem och vi åkte iväg lika fort! Hämtade hem mina hyllor som jag väntat ett halvår på att få samt en hel drös med ljus ifrån Party Lite så nu ni som beställt, bara att komma och hämta!

   Sen när jag kommit hem hann jag kolla mitt änglaspel i fem minuter innan det bar av igen, då skulle jag ner på stan och träffa Karin som jag ej sett på ett år. Hon är utbildad grafiker och vi ska nog komma på en rolig session i studion hon och jag!

   Sen hann jag hem i en halvtimme för att sean rusa ner till fotolokalen för att gå på medlemsmöte. Kan ju lugnt säga att jag drar ner medelåldern där. De hade en tjej som föreläste som frilansar som fotograf idag och nu är jag på hugget och húr sugn som hellst på att få fota. Fick tips om att skaffa mig visitkort, vi får se hur det blir med den saken. 

   Så nu har jag hunnit komma hem fundera en hel del på det där, gå igenom alla ljus och ätit en Subway som älskade Jari köpt till mig.

   MUMS!!!

Kvällens citat - Nalle puh

"Om en person du talar med inte tycks lyssna, var tålamodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat"


Retuscherar för fullt!

   Är så sugen på att lägga utt en sneakpeak men icke, jag ska hållamig är ju nyfiken på vad Malin tycker om sina bilder som jag suttit och retuscherat i 2 timmar nu. Det blir så när man inte kan sova. Men nu är man lite trött i både rygg och ögon. Dags för lilltjejjen att vakna så jag kan ge henne mat så kan vi lägga oss och mysa i sängen framför en film.

   Är det någon som lagt märke till min lilla ängel som jag har som bakgrundsbild?! ;) Min lilla Thilda, har alltid velat ha en sådan bild på henne och nu har jag en alldeles egen, fler lär det bli när hon kan sitta lite bättre. Har ju fuskat lite, hon sitter med ett paket framför sig för att inte ramla men sen när hon sitter bra ska jag ta den lite snett bakifrån på henne så man får med lite profil också.

   På fredag har jag skaffat mig ännu mer jobb, då blir et två fotosessioner som är inbokade. Ska ta bilder på thilda i dopklänningen så jag kan göra mina canvastavlor till sambon i julklapp. Sen när jag ändå hade bokat studion så bokade jag in lilla Adrian, Jacquelines son. Det ska bli skoj att få fota en liten linslus ;)

   Nej nu vill monstret ha frukost!

Dagens citat - David Letterman!

"Hösten är min favoritårstid i Los Angeles. Att se fåglarna skifta färg och falla ner från träden"


Nu är juldesignen klar!

   Nu känner jag mig ganska nöjd med mitt jultema här på bloggen hoppas alla andra tycker det också. Ska ta och ge Thilda mat här sen ska jag nog laga mat till mig själv, det blir inte mycket roligare än så.

   Tack för en helmysig dag idag Malin det var trevligt med en fikastund!

Nu sitter...

0-6cd89a590b3a2859c1d08c057899251c.png

Kolla varifrån!

Nu sitter vi och kollar på Den lilla sjöjungfrun här borta hos Malin och Thilda sitter och skrattar så fint i Moas gåstol. Så vi mödrar sitter och snackar strunt och dricker te. Ska hem och återgå till min retusch senare ikväll. Mycket jobb blir det men kul är det :)


Jäkta, jäkta jäkta..

Retuscherade bilder
Dona med bloggdesignen som ändå blir ändrad ikväll
Somna 3
Vakna 8
Mata Thilda
Somna om
Väckt av hantverkare som skulle kolla i köket
Väckt av Martin
Väckt av Frida
Rusa upp
Duscha med monstret
Rusa iväg till Malin
Ej glömma kameran med alla bilder

och..

pusta ut..



Ny Design - Jultema!

   Men jag kommer att göra om den imorgon, ville ju bara lekalite nu när jag vet att Malin lekte hon med så imorgon kväll får ni se hur det ser ut då. Har varit en lång dag så det är kankse dags att gå och lägga sig. Nu fick jag det onda ögat av min sambo som ej kan sova så nu måste jag gå, hihi.

   Ses imorgon.

   PÖSS!!!

Fotopreview nr 2 - Moa 7 månader!


Fotopreview - Moa i studio!

   Hon är ju så söt den lilla ängeln. Detta är en av väldigt många bilder vi fick till idag, jag är jätte nöjd med resultatet hoppas verkligen att Malin och Arne också är det. Nu saknas bara ett antal timmar retuschering som jag har framför mig, suck, men resultatet blir nog bra hoppas jag. Tänker EJ softa dessa bilder så som alla de andra barnbilderna ser ut på nätet för det tycker jag inte riktigt passar lilla Moa just nu :)

    TACK mina små vänner för idag!

   Vad tycker ni?!



Idag - Fotodag!

   Idag är dagen <d, dagen då jag ställs lite på prov och skall fota ett annat barn i studio än min dotter. Det kan bli intressant. Har många ideer och hoppas på glada bebisar idag. Sitter och dricker en kopp te och funderar på hur i hela friden jag skall få med allt ut i bilen, får nog springa två ggr. Upptäckte precis nyss att jag har en handduk här hemma det står "Moa" på som jag nog ska ta med för det är ju tösen jag ska fota idag, nog Malin som glömt på förra mamma träffen. Attans då.

   Nej nu ska jag sätta på Thilda lite tomtekläder så jag fåt iallafall ett julkort på henne :)

NI bor på landet - Nu tackar jag för mig, godnatt!



Den IQ befriade människan måste verkligen ha skämts när denne upptäckte vad
 Mc Donalds verkligen var, bönder! Hahaha...


Kvällens citat - Agatha Christie!

"En arkeolog är den bäste make en kvinna kan ha. Ju äldre hon blir, desto mer intresserad blir han av henne"


Såhär kul...

58e3aef4a02cf749c2cef9cc055a9899.png

Kolla varifrån!

Såhär kul har vi i Katrineholm, sitter och kollar på roliga skyltar på nätet. Men nu är det dags att åka hem här. Vi är redan slitna då detta eviga mörker förpestar tillvaron. Lite snö som ljusar upp det hela skulle vara underbart inget kul när det är mörkt redan vid 15. Thilda är trött här så det är väl dags att åka hem och förbereda för imorgon. Ska bli skoj. Ser fram emot en fotosession med Moa imorgon. Kram på er!


Blev en lång dag igår.

   Jag och Jari satt och spela tv-spel till klockan 01:00! Mario äger! :) Nu ligger han och vilar sig då han var så trött igår så jag ochlillan sitter i vardagsrummet och leker. Hon väckeross på morgonen när vi lagt henne inne i vårt rum efter någon timme för då har hon vaknat och tröttnar snabbt på att ingen leker med damen. Hon har börjar med ett nytt ljud, "goi goi goi.." är det enda som kommer ur hennes mun när hon håller i nappen, riktigt kul att lyssna på.

   Vad händer idag då, jag ska ner till studion en sväng här om en timme för att hämta nyckeln så jag kan fota lilla Moa imorgon. Sen blir det till att åka hem och ta det lugnt för vid 17:00 ska vi vara i Katrineholm och hälsa på min syster och hennes karl "Knut" som fyller år. Bra dag säger Jari, eftersom det är Finlands självständighetsdag ;)

   Nej nu blir det frukost!

Det blev...

4ac4c6483af19a05fc4ca990f99756f6.png

Kolla varifrån!

Det blev en tur till Tuna och Thilda fick inviga sin nya mössa som hon är så söt i. Sprang in i Filip och Fredrik som hade boksignering vid bokhandeln. Och några figurer ifrån Ice Age :)


Jäkla karl man har..

   Ligger man och sover i lugn och ro och vad händer. Jo han rycker bort min kudde jag sover på för att den ska han minsann krama om och när jag sätter mig upp och funderar över vad som händer för att sedan ta tillbaka den. Då vänder han sig om så jag får slita den ur hans armar. Odåga! Han har dessuotm sisådär 6 kuddar som redan ligger nedanför honom på golvet och då behöver han la inte min heller!

   Idag blev det sovmorgon, var så trött så jag la mig en stund till och blev väckt av att Madelojni ringde vid 20 i 13 så nu är jag uppe ;)

   Dagordningen lyder, göra ett svep över lägenheten och städa, göra sig klarför stan för vi ska ner och tippa, har en liten tävling här, Jari, Jaris far, Jag och Jaris mor. Vi ska tippa stryktipset och den som får flest rätt vinner en vinare av dom andra!

   See you later!!!

En leende mor - med underbar dotter!

   Jag som aldrig ler fick en helt okey bild på mig i studion som Jörgen tog på mig och lilla Thilda i onsdags. Det är ju jag som agerar fotograf hemma och då får man inte många bilder på mor och dotter ihop. Himla lux pappa har som får stå ut under blixtarna med Thilda varje dag!

    Jag brukar alltid få till ett snett leende men inte denna gång, nå är det någon mer som fångat en leende Kristin på någon bild där hon visar tänderna tro?  



Dagens citat - Bert Karlsson!

"Han är ju inte dum egentligen, han har bara otur när han tänker"

Källa - Bert Karlsson om Bosse Ringholm, skolkamraten från Skövde


Julklappsletande!

   Ska ner på stan lilla familjen idag och leta lite julklappar och bara ha en mysdag. Har sålt lite saker på Tradera och fått lite julklappspengar så ska roa mig med det tråkiga i det hela, skicka alla paket. Men man ska inte klaga, jag får ju faktiskt pengar för att göra det ;)

   Längtar ännu mer efter att få fota på måndag, har fått rätt så bra respons på mina bilder så jag är jätte glad, tack för alla kommentarer här och på Facebook. Får hoppas det går lika bra nästa gång. Men med Moa i farten ska det väl inte vara några problem ;)

   Nej nu åter till paketinslagningen.

   PÖSS!!!

Första fotosessonen i studio - Bild 2!

   Bild nummer två i ordningen, fy vad kul det här är ni ska bara veta! På måndag är det dags för fotosession nummer två, då är det inte bara Thilda som ska bli fotad utan lilla Moa, Malins dotter! Det ska bli skoj att få jobba med andra barn, fick även med mig en dam ifrån fotokursen idag som ska kolla in mig när jag fotar i studio så lite skoj att de tycker jag gör något rätt så de vill lära av mig.

   Man lär sig något nytt var dag! Nog pratat om det här är bilden, håll till godo!


 


Första fotosessionen i studio - Första bilden


   Thilda fyller hela 7 måander idag! Det firar vi ju med att ta en session i studio på lilltösen. Det är nog något av de roligaste jag varit med om och mer vill jag fota! Så mer bokningar av studion lär det bli. Har ej hunnit väga eller mäta henne så jag vet ej hur stor hon blivit men det tar vi nästa vecka, så länge så får ni förhoppningsvis njuta av denna lilla bild på damen.

   Retuscherad och klar, hoppas jag gjort något bra i min passion för foto.

   Ps, Ann louise om man förstora upp "före" bilden här nedanför så tror jag verkligen inte du skulle tyckt likadant då jag retuscherat bort en spya ifrån klänningen på damen, förstärkt hennes kläder och tagit bort en hel del damm och fibrer som sitter i hennes body, samt att bakgrunden var knögglig men det är bort retuscherat ;) Ds





Första retuscherade studiobilden på Thilda!


Lååång dag!

   Thilda bara bråkar med mig om nätterna så jag är soppslut om dagarna. Vägrar sova nu som hon ska så hon är pigg till hennes lilla "fotosession"!

 Stackars Jari han kom ej in i bilen igår då låsen frysts. Så han fick krypa in genom bagageluckan, var ju bara det att et sitte ren barnstol där så han kunde ej fälla sätet men däremot ta bort en av nackstöden och kråla sig in. Måste varit en vacker syn.

   Så nu måste jag ha barnvakt i 5 minuter för att kunna ordna med bilbarnstolen. Attans då men så är det, kan ju inte lämna henne ensam heller.

   Mellan 17-20 är jag upptagen sen kan vi hoppas på att det blir några bra bilder och att jag aknske kan få ut en av dom på bloggen här idag, vi kan hoppas. Hörs sen.

PÖSS!!!

Bättre sent än aldrig - Doppresenterna!


TVs tillfälliga avbrott - Dagens citat!

Jag förstår inte varför TV ber om ursäkt för tillfälliga avbrott, men aldrig för de ordinarie programmen.
- Otto Preminger


Sömnig morgon.

   Vi blev väckta kockan 3 inatt för då ville inte tösen sova som hon skulle så det var bara att bära in henne till vår säng efter en tids försök att få henne att somna om. Sen vaknade hon var och varannan timme hela tiden så jag höll på att bli tokig, är lite trött nu kan jag lova. Så nu sitter jag här och kikar på monstret som för ett väldans liv i sin gåstol när hon tuggar på alla delar som hör till. Själv har jag precis ätit frukost och är fit for fight för dagen.

   Ikväll kommer Frida på besök, känner mig privilegiad då det är hennes "lediga" dag och den vill hon spendera med mig, skoj! Ska försöka retuschera lite olika stilar idag igen får vi se vad som blir bra och inte.

   Man lär sg inget om man inte misslyckas någon gång!

RSS 2.0