VINN ROSA BARNJACKA, sista tävlingsdagen imorgon!



Missa ej att delta i denna tävling och vinna denna lilla jacka, klicka HÄR för att delta!


Kvällens citat, Magnus von Platen!

"Det samlas inte damm på den som är ute i blåsväder"


Designade, originella dopklänningar!



Denna vill vi ha! Det ska bara byta ut sidenbanden då de skall vara mörklila, visst är den fin?!

Fann denna klänning på: http://dopklanningar.blogspot.com/

Ett hett tips för er som vill ha vackra dopklänningar till vettiga priser!


Bilder ifrån dagen, ett sovande monster.



Thila har totaldäckat trots att jag tvingat på henne kläder här, hon var så aktiv så under dagen men här ikväll har hon varit ursinnig stackaren. Hon hade massa luft i magen och det gör säkert ont men nu sover hon så sött igen.



Thilda skulle promt rulla runt ifrån magen till ryggen idag och slita tag i de gröna nackkuddarna som Frida har i soffan, de är väl fina att se på förmodar jag. Stackars Lovisa hon fick in ena delen av napphållaren i munnen så den fastnade i munnen på henne och då blev hon nog både rädd och ledsen, Frida med för den delen, livsfarligt ju om de får in den i munnen den sorten var nog inge vidare när den var så pass liten så den fick plats där.



Thilda gjorde sin far stolt när hon hade på sig sin Star Wars tröja.


Bästaste "små" vänner...

   Då har vi precis kommit hem ifrån lilla Lovisa som är med på bild här. De sitter och håller varandra i handen, så söta så. Och sen var jag ju bara tvungen att ta kort på Thilda i hennes nya Smurfan mössa för hon är ju så bedårande söt på bild här. Dom är så nyfikna på varandra dessa två, det är väl tur att deras mödrar är bra vänner också annars hade det kunnat sluta illa ;)

   Imorgon ska alla små bebisar och mödrar såklart träffas ifrån föräldragruppen det ser jag fram emot, något jag INTE ser fram emot är tandläkaren på eftermiddagen. Sen blir det att gå till öppna förskolan på torsdag.





Dagens citat, Hieronymus!

"Gör alltid något så att djävulen alltid finner dig upptagen"


Barns underbara bravader!

Detta var det klipp jag ville lägga ut egentligen innan jag fann det förra dumdristiga, ville bara se hur naughty alla egentligen är ;) Älskar den lilla nonchalanta pojken som äter i denna film!



Hur snuskig fantasi har du egentligen?



Nå låt höra!? :)


Inget internet på hela gårdagen, morr!

   Som vanligt när jag sätter mig vid datorn på ftermiddagarna/kvällarna direkt efter att Jari har setat där så strular internet, blir så arg! Har knappt setat vid datorn på fyra dagar, känns jätte trist har ju inte kunnat göra det jag velat.

   Ny dag och nya tag, skall till Frida idag, igen :) sen kommer Sofie dit för hon ska få bli klippt av Frida. Jag ska försöka få i mig lite lunch här sen göra klart korten, är lite besviken på färgvalet på korten men inget jag kan göra åt nu de måste skickas iväg nu, fort fort så folk hittar till dopet sen :)

   Nej äta nu och lyssna på Thildas skönsång :)

Godmorgon alla glada!

   Sitter och försöker blogga här men det är lite svårt när man har en tös som kräver all uppmärksamhet hon kan få. Det är ju mysigt det med hon bluddrar ju som bara den. Sitter dock och irriterar mig på att DVD´n är sönder i sovrummet. Skulle vara mysigt att få sätta på en film och bara få mysa med tösen, ska träna lite mage här nu hon är ju så söt när hon kastar sig runt på magen, får se om man kan få det på film :)

   Annars väntar vi på att pappa skall komma hem, lillchefen ;) men det dröjer ett par timmar så man ska kankse ta och ordna med korten och ta en promenad sen, ser ju rätt skönt ute även om det är lite kallt men vad gör det jag har ju en ny jacka som värmer mig :)

Dagens citat, Janis Joplin!

"Håll inte tillbaka dig själv. Du är allt du har"


Barnskratt får världen att stanna upp!



Jag kan inte annat än att le när jag hör barnskratt!


Dagens nyinlärning, 15 år sedan Estoniakatastrofen inträffade!

   M/S Estonia var ett bil- och passagerarfartyg som byggdes 1979 och sjösattes 26 april 1980. Det förliste i Östersjön den 28 september 1994, kl 01:48, i den största fartygskatastrofen i Europa i fredstid. Och idag är det dagen den förliste för 15 år sen.

   Bogvisiret slets bort under färden mellan Tallin och Stockholm i de 5 höga vågorna. Det var vid denna incidenten som flest människor i Norden sedan andra världskriget omkommit i när ett fartyg sjunkit – över 850 personer omkom.

   Hon var certifierad för 2 188 passagerare. Kunde ta 460 bilar. Antalet tillåtna ombordvarande reducerades sedan till 1400 och 370 bilar.



1980-1990: MS Viking Sally
1990-1991: MS Silja Star
1991-1993: MS Wasa King
1993-1994: MS Estonia

En tyst minut så shh!


En lite utflykt blev det idag med!

Lilla familjen var nere på stan hela dagen idag, jag shoppade in en ny vinterjacka på rea och sen blev det en hel del på Panduro så nu kan jag äntligen fixa mina kort så jag kan skicka iväg lite inbjudningskort. Har precis lagt tösen så skall kolla på det alldeles strax. Var en trevlig dag och en hel del fika och prat med Frida och Lovisa som redan var nere på stan när vi kom vid 13.

Frida lär ju tröttna på mig denna vecka då jag ska ta med mig Sofie till henne på tisdag så Sofie får klippa sig sen på onsdag ska alla mammor dit ifrån föräldragruppen.

Lite bilder ifrån dagen:






Måste ju säga att Thilda är lite "nasty" här på sista bilden och Lovisa är rätt cool till nästa sommar när hon var med på ett hörn och provade solbrillorna!


Thilda kan ju visst rulla!

   Här har man suttit och gnällt över att Thilda inte är lika snabb som många andra små bebisar i sin inlärningsprocess. Fast jag vet att det är vanligast att bebisar lär sig rulla ifrån rygg till mage vid 5 månaders ålder samt att då Thilda är prematur barn så kan hon komma lite efter då hon är för tidig då såklart.

   MEN vad tusan gnäller jag för då, har haft himla roligt med henne på morgonen då hon skrattar och ler och rullar ifrån MAGE till Ryggen ju och inte tvärtom. Min dam ska minsann inte göra som mamma vill, vilken unge va. Så nu är jag glad igen ;)

   Sen har hon fått en salva för ögonen nu och jag tycker faktiskt att hon blivit bättre bara efter en dag men man ska väl inte roppa hej för tidigt kanske!

   Nej nu ska vi klä oss söta och goa och kanske ta en promenix.

                                                                                                   PÖSS!!!
 


                                             








Kvällens citat, Nalle Puh!

"Om man tänker efter en stund kan det hända att man kommer fram till ett mycket viktigt beslut. "


Ny dag nya shoppingtag till lillmonstret!



Jag köpte lite "basplagg" så jag kan matcha hennes kläder, så vuxet va :)



Star Wars freaket här hemma var ju tvungen att införskaffa detta till tösen, de skall lära sig tidigt!



Sen blev han lite svag för Smurfan tror jag för smurfarna införskaffades även till damen, själv fann jag även en lila klänning med Katten Janson på i lila som var ursöt men den fick vara då jag inhandlade en klänning på rea till tösen igår, hmm den måste jag ju plåta också!



Skulle du låta bli om du såg denna till din lilla tös? tror inte det :) älksar den, vad bortskämd hon ör haha!



Jag avskyr egentligen Hello Kitty, tycker inte om dessa kläder men denna fick vi av Jaris kusin och den är lila, favoritfärgen, passar utmärkt till hösten och det är ju faktiskt inte jag som skall ha den. Tror Thilda kommer bli jätte söt i den här när hon väl kommer i den!


Nu ska vi blogga!

   För jag vet att jag halkat liiite EFTER!!! Igår va Thilda på BVC och då vägde vi och mätte henne i vanlig ordning, var en månad sen sist.

   Hon är en liten tös 61,5 cm och hela 5820 gram. 41 cm i huvudomfång så alla mösser ser ju stora ut på tösen. Men hennes far har ju litet huvud så ;) Här har vi ju då mitt dilemma för jag min dummer har ju handlat nya byxor i storlek 68 men det kan hon ju inte ha! Så fick handla nytt idag igen, tråkigt va.

   Vår barnmorska trodde det skulle dröja ett par månader innan hon kommer i 68 vilket betyder att hon kan ha vinterkläderna vi handlat hela vintern, det känns ju bra.

   Vi skall däremot börja ge T mellanmål då hon fått för sig att bara äta 200ml 4 ggr om dagen så då får hon fruktpure till mellanmål med gröt om det går för sig och hon vill ha.

   Hon har börjat hålla mer och mer i flaskan nu när hon äter helt själv, ska lägga ut en bild på det sen.

   Nu på mornarna har hon slutat somnat om efter klockan 8 men då har hon istället börjat roa sig med att "vandra" runt i sängen så hon ligger lite hur som haver vilket jag kommit fram till då är ett ypperligt tillfälle att låta henne öva på att rulla runt. Hon vrider sig nämligen på sidan så då tippar jag henne lite till så hon får ligga på mage i mellan åt. Och pratar så in i bomben nu.

   Hennes så kallade "prinsessljud" blir bara högre och högre och jag tror minsann att de smittat av sig till lovisa för sist vi var över där så hörde jag nog ljud i den pipan. De är ju så söta ihop de små töserna.




Dreggelfian sjunger för pappa!


En händelsefylld torsdag!

Vaknade klockan 6 på morgonen hos pappa och då Thilda promt skulle äta då så kunde lika gärna jag gå upp och äta frukost så jag kunde göra mig i ordning för att åka hem. Var hemma klockan 8 och sa snabbt hej till Jari det lilla jag såg av den sovande sambon.

Sen bar det av till Panduro nere på stan med Frida, lite shopping, lite frukost sen bar det av IGEN när vi mammor i föräldrargruppen träffades, 7 barn och 7 mödrar, det blir livat.

Mysigt med så många barn, vi ska ses en gång i veckan är det tänkt, mysigt att se hur alla de små liven utvecklas. Så nu har jag till slut hamnat hos Frida och lagt lilltösen. Nu blir det färgning av håret och en klippning på det, tur att man har vänner som är frisörer.

PÖSS!!!

Kvällens citat, Nalle Puh!

"När du tittar på dina båda tassar, behöver du bara bestämma dig för vilken som är den högra, sedan kan du vara säker på att den andra är den vänstra"

Inget bloggande idag!

För jag och Thilda skall till Vadsbro och hälsa på Morfar ch sova över så jag får blogga imorgon och lägga ut lite bilder ifrån dagen då jag ska shoppa på Panduro och ta en massa kort på föräldragruppens små monster barn ;) Så vi ses imorgon.

PÖSS!!!


Morgonbild på Thilda.

                            

   Meningen var att vi idag skulle bege oss till faders hus i Vadsbro och sova över men så blir det inte. Skulle matcha in det med syster men då det inte gick så åker vi imorgon istället. Hade jag kunnat lägga ut konversationen som Thilda har nu på bloggen hade jag gjort det för hon är högljudd, glad och en riktigt liten spratteldocka! Hon leker med sin drake här och är glad. Så mysig start på dagen måste jag säga.

   Så vad ska man göra idag då?!

Dagens nyinlärning, Champagne!

   En av mina favoritdrycker, jag och Jari har provat en hel del olika champagne. Känner mig gammal när jag skriver det här men så är det, har provat då äkta champagne och inte mousserande vin! Så lite nyinlärning för idag då:

På de flesta champagneflaskor finns det en bild som ser ut som en stjärna eller är snarlik en. Det skall föreställa en ovanligt ljusstark komet som sågs 1811. Anledningen till detta är att just den årgången, årgång 1811 sägs vara oöverträfflig i kvalitet.

   Hastigheten när man öppnar en champagneflaska är 80 km/h!

   Den genomsnittliga diametern på bubblorna i äkta champagne är 0,5 mm.

   En misslyckad jäsning i produktionen av vin i distriktet Champagne skapade denna dryck och champagne får bara kallas för champagne om det kommer ifrån detta distrikt i nordöstra Frankrike.

   Pierre Pérignon, som var munk då nästan all vintillverkning ägde rum på kloster, sägs ha uppfunnit denna dryck 1688. Han sägs ha uttryckt sig: "Kom fort, jag dricker stjärnorna" efter att ha druckit sitt första glas champagne.

   Egentligen var han ej först då engelsmannen Christofer Merret redan 1662 lagt fram en vetenskaplig rapport som beskriver hur engelska vinfabriker framställer mousserande vin genom att tillsätta socker och framkalla en andra jäsning. "Dom" Pérignon var dock den som vidareutvecklade champagne till vad det är idag.

   Marilyn Monroe badade i drycken.

   Marie - Antoinette gav namnet åt glaset "bröstkupa" som sägs vara en form av hennes perfekta bröst.

   I varje bondrulle dricker de champagne, Bollinger. Sedan 70-talet iallafall för innan det så drack alla Bond´s Dom Pérignon, varför de bytt är en bra fråga.

   Churchill, den brittiske premiärministern sa "den bästa champagnen är den som är kall, torr och gratis" då han hade ett kontrakt med champagnehuset Pol roger och fick dricka all den champagne han så önskade! 







Man lär sig något nytt var dag!


Rosenvägen i Eskilstuna?!




Vad är detta!?

Den första bilden som jag funnit fastetsad i asfalten inne i stan i Eskilstuna och vidare in i Munktell arenan ser ju ut som de där skyltarna ifrån "fornminnen" så vad betyder då detta? Man kan ju tro att vi följer Rosenlinjen som finns med i Da Vinci koden för det ser precis likadant ut. Bilden nedanför ser ju bara ut som en informationsskylt men vad i hela friden är de till för, någon som vet?

Lär mig något nytt idag!!!


Mer shopping till Thilda!

   Jag är ju liiite svag för leopardmönster, det innebär inte att jag tycker det är snyggt att klä sig i dessa mönster och se ut som en gammal pilsk k*rring men det är ett vackert mönster. Då klär man de små liven i det så hon ser ut som ett litet vilddjur. Sofie trodde dock att stackars Thilda nu kommer få "men för livet"! Men de kattdjuren är ju så underbara så det tror jag inte.

   Var även tvungen att handla in den här klänningen som var på rea på Kappahl då detta plagg var ett av de första som Jari köpte till Thilda när hon föddes så jag var ju bara tvungen att köpa en till i storlek 68 dock, det blir långärmad body och strumpbyxor under såklart.



 




Fann en äldre bild av Thilda i den här klänningen, se så söt hon är inte konstigt man fastnade för den här lilla klänningen.


Bebis foton på kusinträffen.

   Klart man var framme med klameran när det var dags för en liten kusinträff för de små. Minstingen i gänget stod i fokus och lilldamen har ej fått något namn ännu. Hon har lika stora händer som kusin Thilda och väger ungefär 3200 gram och är hela 50 cm stor. Hon var så liten och när jag höll i henne kunde jag inte annat än att tänka att hur loten var egentligen THILDA då om jag tycker den här lilla tjejjen är liten.

   Så nu är vi fyra små kusiner vi får se hur många vi blir i slutändan ;)

   Lite sko ät det ju att min systers svärmor tyckte att de skulle döpa henne till Thilda men det höll ju då inte min syster med om :) Därav min frånvaro igår för jag var i Katrineholm hela dagen sen var jag rätt död när jag väl kom hem.



En hel vetenskap..

.. att sätta ihop möbler ifrån ikea men nu ärdet iallafall gjort vill jag lova. På vägen hem passade vi på att prova något nytt, Pizza Hut vet inte riktigt om jag tyckte det var en hitt efter man betalat 82 kronor och fick det här:

                            

Trodde det var som American Pizza här i stan men vad bortskämd man kan vara då. Man får ju verkligen valuta för pengarna när mn köper dessa minipizzor, NOT!

Har även funnit Thildas julklapp för er som vill spendera 1000 kronor på något som hennes mor egentligen vill ha bara för det är så sött:

                             

Sen har vi ej hunnit med så mycket, har lagt donnan här efter att ha satt ihop alla möbler och nu blir det kaffe och kaka med min knäppa sambo som har gett mig alldeles för många goda skratt idag :)

Dagens nyinlärning, Niagarafallet i en tunna!

"Annie Edson Taylor, född 24 oktober 1838 i Auburn, New York, död 29 april 1921 i Lockport, blev den första personen någonsin att överleva en färd nerför Niagarafallen i en tunna den 24 oktober 1901.

Med drömmar om ära och berömmelse begav sig lärarinnan Annie Taylor nerför Niagaras värsta fall, Hästskofallen i Kanada, i en specialtillverkad tunna av ek och järn och med en madrass inuti som stötdämpare. Färden tog cirka tjugo minuter. Tunnans säkerhet hade några dagar tidigare testats med katten Iagara som passagerare. Även katten överlevde Hästskofallen.

Efteråt kommenterade Taylor äventyret för pressen så här:

- If it was with my dying breath, I would caution anyone against attempting the feat... I would sooner walk up to the mouth of a cannon, knowing it was going to blow me to pieces than make another trip over the Fall."







Källa: Wikipedia

Man lär sig något nytt och dumdristigt var dag!


Söta lilla thilda, sover fortfarande med ögonen öppna!




Och vad är det för min hon har lagt till?! Ser lite skeptisk ut, kan ju kanske vara för hon fick inviga åkpåsen och sittvagnen här. Förresten så finns det fortfarande åkpåsar kvar på Babyproffsen, bara så ni vet ;)

Och ögonen är fortfarande öppna när hon slumrar till :)


70´s show, säsong 1 och shoppinglista till IKEA!

   Det är vad hela dagen gått ut på att kika på hela första säsongen av "The 70´s show". För jag har mått lite halvdåligt och jag vet inte riktigt vad det är med mig, hoppas verkligen att jag ej mår så imorgon för då bär det av till IKEA med Jari, då ska vi handla in lite smått och annat gott till lilltösen.







Bland annat så ska detta inhandlas på IKEA:



Det kommer bli så fint inne hos tösen fast byrån kommer jag ställa ute i hallen och sen skall jag engagera mig i att måla den gamla skohyllan jag har i antikbets så det macthar sen sätter vi upp en spegel där också så är allting så fint så här hemma.


Snövit och de 7 lagerarbetarna!

Dessa små episoder av sagor hade jag totalt glömt bort att de existerade. De är ju rätt roliga ändå :)


Morgonens citat, Agathon!

"Inte ens Gud kan ändra på det förflutna"


VINN ROSA JACKA till lilltösen, missa inte denna tävling!



Klicka HÄR för att delta!


Filmrecension - The last house on the left!

   Vad skulle du göra om någon gjorde illa de människor som stod dig närmast?!

   Det är den stora frågan i den här filmen och man börjar starkt fundera på hur långt man skulle gå för att hämnas. Filmen startar som en klassisk familjeidyll. En familj åker ut på landet till sin gamla stuga vid sjön. Väl där uppdagas det att de inte alltid varit bara tre i familjen utan att de året innan förlorat en son. Dottern, Sadie, spelad av Sarah Paxton ifrån Superhero Movie, anser att hon vuxit upp och får efter många om och men nycklarna till bilen för att besöka sin väninna inne i stan.

   Modern, Emma, spelad av Monica Potter ifrån Along came a spider uppföljaren till Och han älskade dom alla, tvivlar på förslaget men går efter många om och men med på det hela. Då får fadern, John, spelad av Tony Goldwyn som spelade en seriemördare i Och han älskade dom alla, ser då chansen att få en hemmakväll med god mat och vin med frun.

   Väl inne i stan möter Sadie upp med sin väninna Paige och för att piffa upp kvällen så köper de droger så de kan röka på efter Paiges arbetspass. De följer med killen till hotellet som säljer drogerna och börjar en liten förfest där, allt går bra och är trevligt tills hans far dyker upp. Fadern, Krug spelad av Garret Dillahunt ifrån No country for old men, har precis blivit frisläppt på vägen till fängelset efter att hans flickvän kört på bilen han eskorterats i. Med sig har dom även Krugs bror.

   I ett försök att lämna staden utan vittnen tvingar de med sig de båda flickorna i bilen de precis snott av Sadie. Sadie försöker slå sig fri och i ett misslyckat rymningsförsök blir hon brutalt våldtagen av Krug medans hans son tvingas se på med avsky. Sadie försöker åter igen sig på ett flyktförsök och med staplande steg lyckas hon ta sig till sjön som ligger intill. Krug och hans kumpaner hinner ikapp henne och skjuter henne i ryggen och tar sig därifrån i tron om att hon är död.

   Då de blivit skadade i kraschen som Sadie skapade så har de varken en bil eller är kapabla till att bege sig till fot och regnet öser ner. De beger sig till ett närliggande hus som är det sista huset på vänster sida av vägen.

   Under tiden har John och Emma börjat oroa sig för vart deras dotter tagit vägen men avbryts i oron av att 4 främlingar  önskar skydd och vård undan stormen. John som är läkare undsätter de skadade och ger dom husrum över natten i gäststugan.

Strax efter att alla gått och lagt sig hör John knakande och bankande läten ifrån verandan och smyger sig ut, där finner han sitt enda barn knappt vid liv. De har ingen bil och det är storm men de skall försöka ta sig in till stan för att ge Sadie den vården hon behöver när de upptäcker att deras gäster inte är vad de utger sig för att vara.

   Så åter igen, vad skulle DU göra om någon skadade de du älskade?

   En lång recension idag men detta är en film jag tycker att ni skall se även om det nu är en remake av en och samma film ifrån 70-talet.








Thilda sover med ögonen öppna!

                                   

   Brukar vara mer än detta men hon blundar ju för blixten :) men hon e bra rolig tös den där. Vi har varit iväg hela dagen på öppna förskolan! Det var spännande för tösen med en massa andra små barn, Milla, Jaris kusins flickvän hörde av sig igår och fråga om jag skulle med och jag tog med mig min vapendragare Frida med lilltös.

   Sen bar det av till babyproffsen där jag köpte lite bebissaker till alla nyfödda små bebisar som jag ska ge presenter till. Blev också en nappflaska till så jag kan ha en i skötväskan hela tiden till mitt monster.

                                    

   Det blev en speldosa i modell blå liten mus till Charlie, Maddes lilla monster och storasyster får en kaninskallra till nya lilltösen utan namn samt små tossor i samma serie.


Dagens citat, Anni Kjeldgaard!

"Dammtussar kommer av sig själv. Allt annat måste man anstränga sig för"


Dagens nyinlärning, Kalle Ankas far?!

Jag har alltid funderat på vem Kalle Ankas far är fråga mig inte varför men jag har ju kommit på att det är väldigt många i ANKA klanen som man vet väldigt lite om så därför tänkte jag ta reda på detta idag och detta är vad jag kommit fram till:

Kalles far heter Kvacke Anka och Kalle har en syster, Dumbella,  som är mor till Kalles så kallade "brorsöner", Knatte, Fnatte och Tjatte. Deras far vet man inte mycket om.

Farbror Joakim är egentligen Kalles Morbror.

Och Kalles farmor är faktiskt hans riktiga farmor men hon kommer då ifrån klanen Knös.

Förutom en morbror (Farbror Joakim) har Kalle en till mindre omtalad moster vid namn Matilda.

Och Mårten Gås som bor hos Farmor är egentligen Farmos brors barnbarn.

Kicki, Pippi och Titti är inte släkt med någom såsom Kajsa Anka och Oppfinnarjocke, tur är väl det!

Det är ju underligt hur alla är släkt på så lång distans och endå umgås och lever med varandra jag menar hur har man det själv i släkten?





Man lär sig något nytt var dag!


T.E.N.S apparatens alla områden!

Tim testar TENS och Kristin hon skrattade högt när hon fann detta underbara lilla klipp!


Kvälles citat, Vincent Ross.

"En av dagens främsta arbetsbesparande uppfinningar är morgondagen."


Höstens klädshopping ifrån HM!




Skulle shoppa lite nytt till mig inför höstsäsongen och då var jag ju bara tvungen att inhandla dessa små skor och denna lilla söta slipover till lilltjejjen. Har ävn handlat två par strumpor med samma mönster som slipovern utan att tänka på det igår när hon även fick ett par lila tosor och en hakklapp.

Välbehövligt vill jag lova men idag när hon skulle äta så var det ju mer intressant att kika på hakklappen är att äta, haha!


You´ll never "CRAWL" alone!

Thilda fick sitt nya Liverpool kit idag med DHL som kom mitt i min sömn. Så går det när pappa shoppar. Den är för mellan 6-9 månader men den är JÄTTE stor så det dröjer innan hon kommer i den men hon lär ju iallafall kunna krypa då :)





Även jag fick lite lyx och tycker denna tröja är ASSNYGG, bara så ni vet!


Vaknar med migrän och en icke sovande monster, jippie!

   Livet kan inte bli bättre när man får sånna här dagar och Thilda ej vill sova. Har varit vaken ett par timmar med henne nu då hon inte vill sova och jag har sådan huvudvär, vet ju vem som får ta henne när hn kommer hem sen. Det är ju tur att hon är så glad och väldans söt annars hade jag inte orkat med det här.

   Här är hon lillmonstret!



Syns det att denna förskräckta dam älskar blåbär? Var ju bara tvungen att lägga ut den här bilden hon ÄR ju så söt.


Dagens nyinlärning, Dirty Dancing!

   Vad kan passa bättre idag än lita fakta och information om en film med Patrick Swayze. Så jag hoppas jag lär er något nytt ni inte visste idag om denna film.

 Billy Zane provspelade för rollen som Johnny och var ifrån allra första början tänkt för den rollen men det visade sig att han inte var någon vidare dansare. Han gjorde på senare år ett uttal att han och även Jessica Parker provspelade för huvudrollerna.

   Val Kilmer blev erbjuden huvudrollen men tackade nej.

   Låten "She´s like the wind" är skriven av Patrick Swayze och Stacy Widelitz och framförs av Patrick Swayze.

   Scenen när Johhny och Baby tränar inför dansen på Shelldrake och Johnny drar handen längs med armen ner till midjan, när Baby börjar skratta var ej mening att den skulle vara med i filmen men då de ansåg att det skulle bli mer effektfullt i filmen lät de den delen vara kvar, detsamma gällde också när Baby ramlar i den här scnenen strax efter.

   När Johnny och Baby övar på hoppet i sjön ville de ej ta närbilder då deras läppar var så blå av kölden, filmen utspelar sig på sommaren är denna scen gjord i oktober och då det är höst var de tvugna att måla löven i bakgrunden.

   Den numera klassiska scenen när Johnny och Baby kravlar sig mot varandra, då de skall öva inför Shelldrake, och sjunger var inte meningen att det skulle vara med i filmen. De var bara urtråkade och värmde upp inför den riktiga sceenen innan den skulle filmas men regissören tyckte så mycket om scenen som den var så han beslutade att ha scenen med.





Man lär sig något nytt var dag!


Nyfödd bebis inte dagen gammal.

Här har vi systers lilla mirakel, så söt och fridfull inte lik sin mor ;)


Leker med kameran med Mimmi i buskaget!



Tyckte den blev så rolig den här bilden när Mimmi vägrade komma fram bakom blomman i köket så blev det såhär :)


Dagens citat, Patrick Swayze!

"Nobody puts baby in a corner"


Patrick Swayze RIP!

   Skådespelaren och dansaren Patrick Swayze föddes den 18 Augusti i Houston, Texas 1952. Hans första professionella framträdande var som dansare i ”Disney on Parade” och senarei Broadwayuppsättningen av ”Grease”. Han blev bara 57 år gammal. Och avled stilla inatt omgiven av endast de han älskade, sin familj.

   I 20 månader har han kämpat emot elakartad cancer i bukspottskörteln. Trots sin långa sjukdom så har han inte låtit något stoppa honom. Han fullföljde exempelvis sitt kontrakt med tv-kanalen A-E för serien "The Beast" trots sina svåra smärtor och krämpor han haft. Hans kamp har blivit otroligt omtalad och uppmärksammad i USA. 

   – "Jag vägrar ge upp och vill inte bli reducerad till endast min sjukdom. Så länge jag kan kommer jag att leva ett så normalt liv det bara går", sa han i en intervju i våras.

   Hans första filmroll gjorde han i ”The Outsiders” 1983. Men det var först 1985 som han slog igenom i tv-serien ”Nord och Syd”.

   Det stora genombrotten kom 1987 med filmen ”Dirty Dancing” där han spelade dansinstruktören Johnny som förälskar sig i försynta ”Baby” (Jennifer Grey). En film jag sett alldelels för många gånger, lite tjejjig kan hända men jag är svag för dans. Hans kända citat: "Nobody puts baby in a corner" ett citat ifrån filmen som har blivit en klassiker och rankats som ett av världens kändaste citat ett flertal gånger.

   1990 spelade han rollen som Sam i ”Ghost” mot Demi Moore och Whoopi Goldberg, som vann en Oscar för bästa kvinnliga biroll i denna film.

   Patrick Swayze var sedan 1975 gift med den finskättade dansaren Lisa Niemi. De fick tyvär inga barn tillsammans.  Den 28 mars i fjol skrev han över hela sin mångmiljonranch i New Mexico och samtliga sina tillgångar på henne.

   Så bara för den saken samt att min sambo inte är hemma så åker den filmen på, man skall hedra de döda!


Jag har äntligen blivit moster!!!

   Klockan 00:00 fick min syster sina första värkar och jag fick ett mes 01:26 att de skulle åka in till Nyköping. Hon ringde nyss här. De kom in 02:20 och lilltösen kom ut 02:40 så där gick det fort!

3275 gram och 50 cm!

Jag sa ju att du skulle få en tös!!! ;)

GRATTIS!!!


Babyshopping, vinterkläderna för i år!



Till lilla Thilda blev lila i år, ska köpa en fleece overall också men detta shoppade min kära sambo till tösen i lördags, fint köp tycker jag själv ville jag prompt ha denna lilla hatt så den fick hon av mig här nedan!


Vinn en babyhöst jacka i storlek 50-56!

Tävla om denna jacka till lilltjejjen. Allt du behöver göra är att kopiera bilden och den snedställa texten samt motviera varför just DU ska vinna i detta inlägg för att delta! Tävlingen avslutas 1 oktober!


"Jag är med och tävlar hos Mouziee om denna höstjacka var med du med, hon har även en tävlingsblogg: http://mouziee.blogg.se/tavlingar/"


Barnrumsdesign!





Är så nöjd med himmelsängen som jag äntligen gjort klart nu! Blev så bra efter all tid vid symaskinen skall jag nu ägna mig åt mer fick jag höra då jag fick en beställning på ett spjälsängsskydd idag. lite skoj tycker jag för då betyder det att jag gör något bra iallafall :) Vad tycker ni? Ska bli kul att se hur helheten blir härinne sen.


Bebis bilder på mamma besöket idag!




   4 mammor blev vi bara idag, Adrian längst upp en klockren bild den måste jag bara retuschera sen han är ju så söt, sen har vi Thilda taget igår dock men den var ju så söt och längst ner lilla Hedda. Missade att ta bild på Lovisa men jag har ju så många på henne så jag hoppas hennes mor har överseende med det :)


Mammagruppen på besök.

   Idag är det min tur att få besök ifrån alla mammor, eller ja nästan alla iallafal. 2 kan inte komma, lite synd men vi får väl vara hos oss fler gånger så får alla se hur alla bor sen. Jag själv är ju rätt nyfiken på det.

   Har städat och donat hela morgonen här, eller pysslat och myst lite med tösen, man kan ju bara inte låta bli. Har dock glömt bort att göra i ordning mig själv men det ska vi nog ordn en snabbis.

   pöss!

Volkswagen reklam, singin in the rain med en extra touch!

Fastnade för den här idag!


Dagens nyinlärning, Quadricykel!

Quadricykel (fyrhjulig cykel) var ursprungligen en benämning på ett fyrhjuligt pedaldrivet fordon, på samma sätt som den konventionella cykeln kallas bicycle (tvåhjulig cykel) på engelska. Det första nu kända exemplaret av en quadricykel visades på en världsutställning i New York år 1853.

Henry Fords första bilkonstruktion kallades för Ford Quadricycle.

Visste inte ens att de på den tiden tillverkat en cykel med 4 hjul tyckte inte direkt iden med 2 hjul var så värst smart, då syftar jag inte på dagens cyklar utan den med det STORA hjulet fram som på bilden nedan. Ingen vidare smart uppfinning, bara svårt att använda!


Quadricykel här nedan.



Man lär sig något nytt var dag!


Nattens citat, Upton Sinclair!

"Resan till himlen och resan till helvetet bokar man hos samma resebyrå."


Disneystatyetter sökes!



   Vart finner jag dessa statyer/figurer i propenplast tror jag det är, de brukar vara rätt tunga. Denna är 20 cm hög och väger över kilot tror jag. Fann en hemsida: http://www.designcollage.se/ med en drös av dessa på men jag skulle ju vilja finna Gråben och Hjulben och de fanns icke där så någon som har en idè!?

Parodi på MJ´s thriller!



Indierna kan sina grejjer eller vad säger ni!?


Star Wars maraton!

   Igår kväll passade vi på att titta på Star Wars episode I och episod II då Sofie som var på besök aldrig sett de gamla filmerna. Det är rätt skoj faktiskt för det innebär att hon vet ju inte vem Anakin är i dessa två första filmer vilket vi tycker är väldigt skoj. Det är ju en första gång för alla!

   Sen vet jag inte vad Thilda fick för sig för hon vaknade kl 2 sen 4 sen 8 imorse, helvilda unge. Det var bara att ge henne mat vid 4 detta har ej hänt på veckor att hon ätit på natten men hon ökar ju i matmängd nu så det är säkert där problemet sitter.

   Vi har precis tittat klart på Echelon Conspiracy, BRA film får nog lägga ut lite film recensioner för det var alldelles för länge sen har ju en drös att gå igenom nu också då jag varit seg på den fronten. Den som väntar på något gott :)

Dagens citat, Mark Twain!

"Jag vill inte ta ställning till frågan om himmel eller helvete - Jag har nämligen vänner på båda ställena."


Irriterande ändrande av typsnittet i alla inlägg!

   Lite irriterande är detta fenomen att om jag kopierar en mening men skriver allt annat i ett meddelande "för hand" då blir det ändå blandad text så det ser ut som om jag kopierar allt annat, ser bara på det jag skrev igår om Ronnie, trött jag blir!

   Suckar!

Dagens nyinlärning, faktoider!

   Vandringssägner har väl folk hört talas om som spridds från mun till mun vilket kan göra en fjäder till en höna när de talas vidare till människor.

    En faktoid då, en faktoid är föreställningar som hålls för sanna som sprids oftast via massmedia där de till slut får ett eget liv. Enklast förklarat kanske en mjukare variant är om påståendet inte kan bevisas vara felaktigt, men saknar tillräcklig grund för att man ska kunna sluta sig till att det är ett faktum. De säger att vissa faktoider en gång i tiden varit sanna men med tiden går över till att inte rikttigt hålla sig till sanningen!

   Några exempel:

Elavbrott leder till förhöjt barnafödande 9 månader senare.


Alla skandinaver mellan år 800 och 1066 var vikingar.


Vikingarnas
hjälmar hade horn.

Det finns kräkmedel i Systembolagets varor.

Badkarsvirvelns riktning beror på vilket halvklot man står på.


Knorren
på grisen går åt olika håll beroende på vilket halvklot arten är etablerad.


Bermudatriangeln
är särskilt olycksdrabbad.

Humlor kan enligt fysikens lagar inte flyga.

Ordet lagom är unikt för svenskan.

Eskimåer har fler ord för snö än svenskan.

På 1960- och 1970-talet fanns det feminister som brände sina behåar i protest.


   Detta sista påstående läste jag om i "Allt om historia" där denna fråga togs upp om den verkligen stämde och där sa de att det finns ingen fakta som pekar på att detta verkligen skett men inte heller något som motbevisar det som i de flesta andra exemplen här.







                                                               Man lär sig något nytt var dag!




Varierande statistik, hur får jag besökare?!


Den är ju så himla varierande, ibland har jag runt 30 besökare och ibland runt 100, vad gör jag för fel ;) Nej men hur får man bäst besökare egentligen, tips? Vad vill ni läsa om?!


Dagens nyinlärning, hemsökta 11 September!

      Vad som hände 2001 och 2003 vet nog hela världen om. World Trade Center och Anna Lind men vad ni kanske INTE visste var:

 att idag grundades Världsnaturfonden 1961 i Schweiz!

Det 1000:e dödsfallet bland de amerikanska soldater i Irak inträffar.

   Den svenske formel 1-föraren Ronnie Peterson avlider i sviterna av en olycka i Italiens Grand Prix på Monza dagen innan. Detta skedde 1978. Den 19 december 1987 hittades Barbro, Ronnies fru, död i hemmet efter en olycklig kombination av alkohol i samband med lugnande medel i ett varmt bad. Hon hade aldrig kommit över sorgen efter Ronnie och dog bara 40 år gammal.

   Jag har aldrig sett den här händelsen på tv men kollade upp det på You Tube och med tanke på att Anna Lind blev knivhuggen den 10 och dog dagen efter, samma händesleförlopp som Ronnie han dog dagen efter loppet den 11 så känner jag bara att detta datum är hemsökt!





Man lär sig något nytt var dag!


Dagens citat, Thomas Carlyle!

"Tvinga dig själv att var ärlig så kan du vara säker på att det finns en skurk mindre i världen."


Bud Light reklam, somliga straffar gud medsamma!


Godmorgon alla glada!

   Thilda kunde inte vara gladare nu när hon vaknade och jag känner mig rätt lugnt nu när jag städade en timme igår innan jag la mig för då är det inte så mycket som skall göras innan folket kommer idag. det är födelsedagsfika här hemma idag då Jaris släkt kommer på besök. Jari är iväg en sväng så vi skall väl göra oss klara då för vi ska ner på stan och luncha på den nya indiska reastaurangen.

   Jag ska möblera om i Thildas rum idag för nu ska tammetusan himmelsängen upp så är det bara! Ska prova sittdelen på Thilda idag med vagnen får se om hon blir lyckligare av det. Hon blir ju så arg ibland när hon ligger i vagnen så man får bära runt henne och det är inte så roligt alla gången vill jag lova hon börjar ju bli tung nu.

   Nu kom posten och skrämde livet ur mig så nu är det dags att sätta fart :) 

Dagena citat, Dhammapada!

"En galning, som vet att han är det, är klok. Men en galning som tror att han är klok är verkligen en galning."


Bortgång hela dagen.

Har suttit här hemma hos Frida hela dagen som också råkar vara Jaris födelsedag. Är kvar här och ska bli bjuden på kvöllsmat här. Därav min frånvaro ikväll.

Jari fick sin första födelsedagspresent natten till i onsdags då han slutar sent och kommer hem halv 12 på natten, ville överasska honom. Han fick "Master of puppets" t-shirt från Metallica samt skivan, den enda han inte hade i samlingen, vilket är konstigt då det är hans favorit. Och natten till idag fick han Versaces nya parfym, som om han inte har tillräckligt med parfymer.

Nej nu ska vi äta här, natta töserna och poppa popcorn.

Återkommer imorgon.


PÖSS!!!

Dagens nyinlärning, dumma amerikanska lagar del 2!

I Kalifornien får man inte sätta ut en råttfälla om man inte har jaktlicens.

Barn kan köpa hagelgevär i Kansas City, men inte knallpulverpistoler.

I Minnesota är det olagligt att reta en skunk.

1659 antogs en lag i Massachusetts som gjorde julen olaglig.

I Texasstaden Kingsville finns det otroligt nog en lag som förbjuder grisar att para sig på det område som tillhör stadens flygplats.

HaHa

Man lär sig något nytt var dag!

Arg som ett bi, det gör ont!

   Har precis bitit av en tand och är inte så lycklig just nu. Hade tänkt att jag skulle blogga lite idag men så blir det icke! Jag ska lägga mig och sura med några värktabletter i magen. thilda sover som tur är annars hade det nog inte varit en höjdare det här. Sätta på diskmaskinen skall jag också göra och intyga mig själv att jag gjort något vettigt idag.

   En rolig sak bara, igår var jag och åt sushi med Madelojni och toalettbesöket var inte populärt tyckte Thilda som var arg när jag skulle byta blöja på henne men tänkte att hon brukar bli lugn om hon får ha nappen. Jo och vad gör hon då jo hon sliter bort nappen samt det som fäster nappen fast i bodyn så hon INTE skall kunna kasta den men det gör hon såklart. Och vart landar den då? jo självklart rakt i toaletten eftersom någon glömt stänga toasitsen, HAHA!

   Tur att man har en extra i barnvagnen!

Barnarbete, javisst!



Den här människan kan inte ha tänkt riktigt rätt när hon sa det här för då hade hon nog inte sagt det, eller vad tror ni?!


Tröttnat på livet tror jag.

   För jag har precis köpt mig en mattebok, matematik A-B på gymnasienivå. Antingen har jag tröttnat på allt eller så vill jag bara bevisa något för mig själv, igen. Läste ju en himla massa matte på gymnasite då jag gick Naturteknisk specialutformat program. Och just nu försöker jag komma på vad jag vill göra av mitt liv, att vara hemma med Thilda är himmelriket men jag tror jag vill så mycket mer, fråga är bara vad. Vad ska man göra när man inte vet i vilken ände man ska starta sitt liv med?

   Jag har inte den blekaste aning om vad jag vill göra av mitt liv förutom att jag vill ha en familj men det har jag redan, en god start på en iallafall. Men sen då, något jag är tvärsäker på är att jag INTE vill jobba kvar på Skogaholms hela livet, eller förlåt, Fazer!

   Och man måste ju börja någonstans, kan inte sitta hemma med barn, recensera film/spel och inte göra något för intellektet. Är ju en tänkare och en estet så nu har jag bestämt mig för att börja i en ände och det är med min tanke därav mitt nyinköp!

   Ska man studera, söka nytt jobb eller kankse skaffa fler barn?

    Jag vet att jag skall börja med att inte ha ångest över att inte ha åstadkommit något i mitt liv för jag har ju faktiskt hunnit med en hel del genom åren.

* Gått ett bra program, skaffat sambo och barn en familj.
* Dansat, modellat och fotat en hel del, spelat de flesta sporter man kan spela och prova på så som innebandy som jag även dömt i, bowlat, ridit, badminton, fotboll, kickboxing etc.
* Arbetat som bartender, kassabiträde, lagerarbetare, florist, affärsbiträde och ordeplockare.
* Kan otroligt lite om mycket saker ;) exempelvis, talar teckenspråk, designa hemsidor, retuschera bilder, laga gräsklippare och annan teknik, kan en hel del onödig information om akvariefiskar och ännu mer om Disney, måla akvareller, oljemålning, kol, teckna, kan "bygga" naglar i gele, sy och annat ointressant vetande så nog kan jag saker men endå anser jag att livet har mer att lära då jag inte lärt mig något i mitt!






Min familj är det bästa jag har just nu som gör mig lycklig men de tar mig inte vidare i mitt jobbliv tyvärr och de jag vill få ut av det!


Vinn presentkort, avslutas 4/10!




Jag är med och tävlar om ett presentkort á 500kr från Barnens Gruva hos Hanna Of Sweden!
Var med och tävla HÄR du oxå!

Tävlingen avslutas söndagen den 4 oktober kl 20.00.


Dagens nyinlärning,King Kong från 1933 & annat smått och gott!

   Sveriges första motorväg invigs av prins Bertil. Den gick/går mellan Malmö och Lund och detta skedde 1953.

   Star Trekk har premiär 1966 i kanalen NBC.

   Den allra första filmen King kong har premiär i Sverige 1933. Denna film inbringade 90 000 dollar första helgen vilket då var pengarekord. De som flög flygplanen i slutscenen på King Kong fick 10 dollar var i betalning. I verkligheten så är King Kong en docka å mellan 15-20 cm som animerades med hjälp av stopmotion av Willis O´Brien. Detta var också Adolf Hitlers favoritfilm


Man lär sig något nytt var dag!




Vinn Ride in style paket, avslutas 15/9!



"Jag tävlar om ett "Ride in Style" paket på barnshoppingbloggen, i samarbete med Elodie details! Tävla här du med :)"


Fotopreview.

   Kan Tompa då kan även jag! Så det så ;) Ännu en bild ifrån vår lilla fotografering som var för en månad sen, man blir ju himla sugen på att bege sig ut igen. Men just nu funderar jag faktiskt på att fotografera min lilla tös för hon är så fin. Ett virr varr av fotografer finns det ute på marknaden men inte en endaste har prislista ute, tycker jag är lite tråkigt faktiskt, hatar att prata i telefon om saker som måste göras. Det är annat med dig syster :)




Dagena citat, Arthur Schopenhauer!

"Berömmelse är något som måste vinnas; ära är blott något som inte får förloras."


Och vinnaren blev!!!





Efter maten var det då dags att dra lott och till min hjälp hade jag ju då Thilda, underbara unge, man får vara snabb som mor!

Hmm och som jag skrev, ber om ursäkt för den otroligt sena dragningen, skall inte inträffa igen, vet själv hur irriterande det är när an får vänta på något!


Anders 30 års present!


I´m back!

   Fast nu är jag himla trött, passade på att lägga ut en massa tävlingar då jag ej gjort det på senaste. Har precis fått damen att sova här bredvid hon är så söt, ikväll när hennes far kommer hem så ska jag fota dessa när de "sover" Jari får nog fejka till det där men Thilda lär sova.

   Och inte har min syster fött barn ännu, hon tyckte att hon skulle få den 9e för då skulle personnumret bli himla bra medans Jari tyckte den 10e då han fyller år :)

   Ska ta och lägga ut lite bilder, gav ju bort bilder på Lovisa i födelsedagspresent på Anders 30 års fest i lördags och han blev himla glad även om jag tycker att jag kunde gjort mer med bilderna men det hanns inte med denna gång tyvärr.

Ingen bloggtorka.

Men imorgon smäller det och då skall jag även avslöja vinnaren av min tävling när min dotter väl dragit lotten!

Nu efter en störtskön film: "Slumdog millionaire" så skall jag sooova!


Att det finns så hjärtlösa, själlösa människor!

   Nu är jag lite upprörd, lite innebär att jag sitter här och gråter för nu är jag tusan förbannad, att det kan finnas så otroligt mycket korkade idioter till hjärtlösa människor det visste jag men att denna kunde gå så långt hade jag ingen aning om! Och nej detta handlar inte om mig, jag/vi har det bra här hemma med en underbar dotter och tyvärr en sjuk sambo, tur då att man har svärmor till hands när man behöver hjälp.

   Nej detta handlar om en nära vän till mig som jag skall försöka hjälpa på bästa sätt, jag blir bara så arg så jag vet inte vart jag skall börja. Så om ni undrar varför det är så tomt på bloggen är det ej bloggtorka utan mer frustration då jag skall försöka hjälpa till så gott jag kan, man känner sig bara så maktlös ibland!

Vinn ny design på din blogg, sista tävlingsdagen idag!



Bara ett par få timmar kvar nu innan jag drar vinnaren och får lite extra jobb här ;)

klicka HÄR för att medverka!


Dagens nyinlärning, Jurassic Park fick 3 Oscars!

   Detta fenomenet var nytt för mig för så bra var den inte men den fick tydligen 3 Oscars som sagt. Denna film hade premiär 1993, för 16 år sedan på dagen idag. Dock så var den 3e september en söndag och jag minns att jag såg den med fotbollslaget.

   Harrison Ford tackade nej till huvudrollen.

   Hammond, ägaren av ön i filmen, spelad av Richard Attenbourough hans roll skulle egentligen bli kvarlämnad på ön i filmen men i sista stund togs den scenen bort. Detta var också den första rollen Richard gjort på 15 år.

   Sean Connery blev först erbjuden att spela Hammond men tackade nej.

   Det ryktas om att det skall släppas en 4e film, inte för jag tycker den senaste var något vidare så vi får väl se.




Idag är också Charlie Sheens födelsedag ifrån min favoritserie, "Two an a half men"

  
Man lär sig något nytt var dag!


Thilda fyller 4 månader idag.

   Hon kom ut för 4 månader sen, 2300 gram och 42 cm men det skrev jag ju igår. Sen dess har hon utvecklats en hel del, hon jollrar, greppar, lyfter huvudet, rullar från sida till sida, hon håller på att få en tand och har börjat med småportioner och av någon anledning så dyker hennes speciella finger upp på var och varannan bild för er som sett den första på henne i sin rosa lilla body hon hade, här kommer en till.



Dagens citat, Zarko Petan!


"All början är svår, särskilt början till slutet"


Grattis Jeanine, SYTYCD vinnare!

Jag och min dans nu saknar jag den när jag får se det här!






100 besökare, det SKULLE firas.

   Jo tanken var ju att jag skulle ha en tävling på bloggen för att lotta ut lite prematurkläder som jag har sen Thilda var liten när jag fått 100 besökare i min blogg, det fick jag idag, 100 besökare alltså. Även om alla inte varit unika träffar på min blogg utan även på de inläggen jag lagt idag så hade jag tänkt ha tävlingen.

   Sen plockade jag fram alla hennes prematurplagg och blev lite blödig. Ni ska strax få se varför. Jag kan inte förstå att hon var så här liten! Och endå finns det småbarn son är mindre, men jag hade inte mage att lotta ut hennes kläder utan skall lotta ut en jacka istället som hon aldrig använt men först detta:



Den till vänster är i storlek 44 och till höger 62 som hon börjar komma i lite smått.



Jag kunde alltså hålla min lilla tjej i min handflata, kan inte förstå det, förbryllad nu ;) Detta plagg var dessutom lite för stort för damen!


Lillen 2 veckor!



   Madde var ju på besök med sin "mörkhårige" lille son och då slog fotomonstret till och plåtade ett par bilder. Det roliga är att han är 2 veckor och har lika stora fötter som Thilda samt större händer än henne. Så söt å, tänk att Thilda varit såhär liten, min första tanke när jag höll honom sen slog det mig, han väger 4200 gram och är 55 cm lång och Thilda vägde 2300 gram och var 42 cm lång, det är ju faktiskt liiite skillnad det!

Blueberry, makes people talk!



   Blåbärspure om jag får be! Detta var riktigt gott tyckte Thilda, tror aldrig hon har pratat och skrattat så mycket som hon gjorde när hon fick äta detta idag. Vi var ju då tvugna och ta fram kameran för att filma matvraket och vips så fick damen för sig att nysa över hela oss, många skratt och en hel del tvätt är resultatet av det :)


Jag vann LYX!

   Jag längtar redan efter att få hem detta lyx, det kommer invigas på två röda vill jag lova. Det börjar ju bli höst tider så vad passar då inte bättre än ett avkopplande bad, tända ljus och lite LYX! ;)


Morgonens citat, Nalle Puh!

"För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig."


Godmorgon allihoppa!

   Sitter här med mitt lilla hjärta sovandes här tätt intill. Har upptäckt att bloggen fungerar bättre idag, tacka för det då kanske vi kan lägga upp lite mer inlägg. Men nu ska här tränas först och äta frukost för nu måste jag verkligen komma i form. Himla lat man blivit usch, ska köra igång ett 30 dagars program på spelet jag fick ifrån Jari till Wii´t så får vi se om det är något att ha :)

   Vi håller tummarna för det!



När gick du upp imorse?!


Dagens nyinlärning, A. Einstein som president?!

   Albert Einstein, född 14 mars 1879 i Ulm i Tyskland, död 18 april 1955 i Princeton i New Jersey i USA, var en judisk-tysk teoretisk fysiker. Han är kanske främst förknippad med den speciella och den allmänna relativitetsteorin, som var banbrytande inom modern fysik. Han erhöll nobelpriset i fysik år 1921.

   Einstein är en av 1900-talets mest framträdande gestalter. Han har kommit att personifiera vetenskaplig genialitet. Under sin livstid förvärvade han såväl schweiziskt som amerikanskt medborgarskap.

   Detta är allmän vetskap men detta kanske är nytt för vissa: Visste ni att Albert Einstein, 1952, erbjöds att bli president i Israel men tackade nej?!







Man lär sig något nytt var dag!


Bebisfoto idag!

   När Lovisa kommer över då kommer kameran fram och dagens tema var bebisfoto, det är brottom brottom med dessa bilder, måste vara klara tills i helgen, detta är ett första utkast när tösen sov, vad tycks?





Babyrumsinredning och tillbehör!



Mitt färdigsydda spjälsängsskydd som invigs av Thilda, är helnöjd med det kan jag lova! Vad tycker ni?



Hon har blivit bortskämd med lite nya kläder ifrån tradera, helt nya! och då hennes mor har fått en "craving" på elefanter så inköptes denna elefant ifrån biba toys på babyproffsen, som har rea på ÅKPÅSAR för halva priset så vi slog till på en sådan oxå för hela 400:-!




Jag och chockrosa, dessa söta näckrosor passar en prinsessa!



Denna blogg, suck!

   Ja nu suckar jag för nu är jag trött på det här. igår så kunde jag inte lägga ut blogginlägg som jag ville för sidan hängde sig heeeela tiden och idag är den bara allmänt seg så några tävlingar får det allt bli på eftermiddagen. Sitter här och har en vild konversation med Thilda som sparkar mamma i magen, väldigt spännande men hon ler och är glad iallafall. Det är nog bara för hon kommer att få så fint i sitt rum idag med himmelsäng och allt ;)

   Självklart är Darkwing Duck på igen också, de är inte riktigt kloka! Vid 11 så kommer Frida och Lovisa förbi, då skall det plåtas så vi kan beställa en massa bilder hem sen, efter jag retuscherat dom såklart. Får se om jag kan få tösen att sova här så jag kan få något gjort :)

RSS 2.0