Kvällens citat om vänskap!

"Pengar kan inte köpa dig vänner, men de gör dina fiender betydligt hövligare"


Ny redigerade barnbilder - Älskar PS!


Photoshop made my day! För nu kan jag fixa till min retusch precis hur jag själv vill. Detta är bara ett test då jag ordnat med lite råare färger samt redigerat in en schystare kontrast. Använde mig sen av "Vivid Light" för jag tyckte den effekten var häftigast till denna retusch då jag fick bort den tråkiga bakgrunden.

Använder mig av PhotoShop CS4!




Vad tycker ni?!


Norge ringer - Mamma!

   Har precis avslutat ett en timmes långt samtal med mamma som bor i Norge. Himla mysigt, så nu är jag jätte sugen på att få ordning på mina julklappar så jag kan skicka iväg dom till Norge. Sika pyssla ihop en del julklappar för jag vet att de kommer uppskattas, iallafall av mamma. Hon ska få en egendesignad "scrapbooking" almanacka med bara kort på lilltösen och lilla familjen. Har nog fått mitt pysslande ifrån henne tror jag för hon pysslade en hel del när jag var liten.

   Ska iväg på onsdag och fota Thilda i studio för första gången, ska bli spännande. Att få fota någon själv i studio ska bli en intressant upplevelse. Så får jag lite att retuschera till helgen också, längtar redan till att få se resultatet. Ni får ta del av det senare :)

   Nu ska jag testa nya redigerings programmet, wish me luck!

Jim Carrey - Älskar!



Avgudar den här filmen så sketchen är ju självklart undrbar. Särskilt när man redan sen innan tycker att Jim Carreys filmer är underbara, de flesta av dom iallafall.

A night at the Roxbury är en film man promt ska ha på när man ska ha en ute kväll!


Förrätts recept - Helg lyx!





Rostat vitt bröd
(Har köpt ELDORADO´s rost bröd då det är EXAKT samma bröd som HENNINGS rost bröd, bara annan påse!)

Underst på det rostade brödet börjar jag med att bre på en grav lax sås
Sallads blad på det
Sen en bit gravad lax
Sen har jag blandat, Creme fraiche, salt & peppar, torkad dill, hackad rödlök samt en tesked med röd stenbitsrom och brer det över laxen
strör lite färsk dill över det hela och droppa saften ifrån en citron klyfta så har du lite vardagslyx eller som vi ett tilltugg till fotbollen!

Precis när Zlatan satte 1-0 målet i Barca emot Real Madrid. YES!!!

Smaklig spis!


Kvällens vin citat - Jari!

"Den nästan kom av sig själv jag behövde knappt röra den"

Idag var det jag som fick mig ett gott skratt till helglyxen vi ordnat till här idag på Jaris bekostnad :)


Jizzed in my pants - Sorry Nadja ;)



Var ju även tvungen att lägga ut denna lilla parodi på en musikvideo ifrån komikerna på SNL, snodde den ifrån Nadja ;)


Dagens shopping!



Dagens nya shoppinginköp från Vera Moda!  Är så nöjd över denna jag köpte idag, den passar mig helt utmärkt. Vad säger ni!?


Dagens kap!

   Skulle köpa servettringar för jag vill kunna göra en snygg dukning när jag får över folk på en bit mat eller nu till julen som jag tänkt ifrån början. Gick in på DIMODA på Tunapark och där fann jag dessa:


   Till saken hör den att jag betalade 49:-/paket och jag köpte två paket så jag har 8 servettringar. De var feltryckta priser då de skulle ha kostat 195:-/paket men eftersom jag upptäckte felet och var första köpare fick jag såklart betala det pris som stod skriver, lucky me!!!

 


Sitter på...

1fd28df0f7abbc0d234ff7eaf564aeaa.png

Kolla varifrån!

Sitter på Tunapark med lilla familjen och svärmor. Thilda är glad nu när hon precis fått mat. Försökte få med den äldre herrn i bakgrunden här som gör volter på studsmattorna som finns här men han syns knappt. Vi har handlat massor med julpynt då Jari vill försköna vårt hem till jul då vi skall ha hela hans släkt hemma hos oss över julen. Har handlat en assnygg vit skepparkavaj idag som ni får se sen, det är i utbyte mot den svarta jag ska sälja på Tradera idag. Puss på er, ses sen ;)


Justin Timberlake är den stora humorkällan i den här videon!



Jag har skrattat ihjäl mig av den här videon, Beyoncè som gör originalet är underbar i denna video med då hon bjuder så på sig själv!


Dagens citat - Mitt!

"Den är ju blöt därnere så jag kommer ej få upp den"

Detta var något jag uttryckte mig när jag skulle öppna vinflaskan här hemma och få upp korken på det mousserande vinet, vilket resulterade en hel del skratt då jag hörde hur fel det blev precis innan jag sa det :)


Framsteg för den lilla huliganen.

   Igår fick Thilda väldigt mycket för sig. Att det kan hända mycket på en vecka eller så är väl okey men en dag! Nu ska ni få höra. Hon började dagen med att vägra sitta i vagnen för hon skulle sitta själv så hon satte sig käpprätt upp i vagnen och det höll hon på med en hel timme, envisa unge.

   Sen åt hon som sagt pure vilket hon inte gjort på nästan 2 månader. Hon ratar även mjölkersättningen nu så vi har haft lite problem nu men det verkar ju vända, peppar peppar!

   Och sen skulle hon prompt sova på mage igår! Jag säger då det, hur ska en annan hinna med i allt hon får för sig.

   Skulle ringa ortopeden idag men de stängde ju halv 12 och inte 12 idag, attans då. Vi skulle ju in och röntga Thildas höfter när hon var 6 månader, hon är snart 7 och vi har ej fått någon kallelse, suck! Nej får ringa skolan istället ;)

   Idag ska vi julpynta, så Thilda har fått på sig en knallröd sparkdräkt och jag sitter här och läser lite om min kamera, usch jag vill kunna köpa min blixt så jag kan ta lite vettigare bilder så alla slipper få blixten i ansiktet, de blir så fina och blanka då men jag vill kunna vinkla den. Skall fota i studio och låna lite studioblixtar istället tror jag. Nej nu ska här ringas igen.

   PÖSS!!!

ÄNTLIGEN!

   Titta hon ÄTER! Eller ja äter har hon väl alltid gjort men pure, inte illa för att vara en Thilda. Men hon fick ha en glad pappa som trugade i henne att det minsann var gott också. Jag gjorde som Lollo sa och gav henne en egen sked och då gick det bra. Hon åt nämligen sin första majskrok idag helt själv och det var en underbar upplevelse. Grönsaksmix med ris blev det en halv stor burk men matvraket var inte nöjd där, jag bad nämligen honom göra lite älling till henne och det gjorde han, som vanligt, 200ml och det ÅT HON UPP!!! Nog att hon fick upp lite av puren då hon satte i halsen men hon fick ner en hel del :)

   Igår alltså! :)




Majskrokar det är grejjer det!!!


Kvällens latinska citat!

"Lev ditt eget liv, för du skall dö din egen död!"


Min lilla...

0-5963a4dae8139d244545cc62b24ed8ba.png

Kolla varifrån!

Min lilla huligan håller mig vaken. Och jag var så sur när hon vaknade här halv 5 då jag somnade strax innan 3 inatt för vår förbenade katt ville vara social kl 1 på natten och väckte oss. Då kunde inte jag somna om. Men inte kan man vara sur länge när man ser den här charmören ;) hon är jätte glad och flyger runt här i sängen. Har precis sagt hej då till sin far som ska till jobbet och ligger nu på mage och sjunger i falsett för mig. Hon börjar vandra runt riktigt bra på mage nu faktiskt! Nej ska vi se om vi kan sova, har massor att göra även idag och jag skulle ej vilja vara hel död idag igen. Blev lite mycket igår, mammaträff, träffade Natta och sen fotokurs. Tur att älskade bjöd på Thai ;)


Tidig morgon.

   Igår åkte Jari iväg och skulle handla och han tog med sig lilltösen, det ni. Så vad gjorde jag när jag fick lite egentid över. Jo just ja jag städade. Kul va, det kallar jag kvalitets tid.

   Ska få lilldamen att sova här nu så jag kan ta mig ett yogapass här så jag får något gjort denna fullspäckade dag. Jag ska göra Thilda klar för att ka klockan 11 till Frida då vi ska kolla bilbarnstolen i bilen för efter mammaträffen vid 12 ska vi vidare till lilla Natta och kika bebismage ;) Sen är det fotokurs ikväll så jag har det lite körigt.

   Nej trött är jag oxå vi får väl se hur det här går.

District 9 - Filmrecension!


   Wikus van de Merve (Sharlto Copley) spelar huvudrollen i denna science fiction film. Detta är ett litet nytt koncept vilket faktiskt gör filmen mycket bättre än vad jag trodde den skulle vara.

   Filmen är inspelad som om de har gjort ett nyhetsreportage, fast alla acionscener är filmade i vanlig action anda.

   Den startar med att man får se en reporter som rapporterar om att det kommer ett mystiskt skepp inflygandes från yttre rymden och det stannar över staden johannesburg i Afrika, där det sen svävar. I flera dagar funderar världen på vad som sker bakom det låsta skrovet då det bara verkar stå stilla. Efter en tids funderingar beslutar de sig för att bryta sig in i farkosten. Vad de sen finner är ett utomjordiskt folkslag i nöd.

   De blir omhändertagna på jorden, närmare bestämt så bygger de ett område rakt under rymdskeppet som utomjordingarna får bo på, det förvandlas till en slum och människorna som lever vid sidan om startar ett uppror och vill ha dom därifrån. Området blir döpt till Distrikt 9. 28 år passerar.

   Wikus får i uppdrag av sin svärfar då han jobbar på migrationsverket att gå in i district 9 för att få underskrifter från utomjordingarna om deras förflyttning till en annan anlägning 200 km från Johannesburg. Utomjordingarna ses som drönare och inte så smarta men de kommer med en otrolig vapenteknologi som verkar vara bundet tills deras DNA och kan därför inte användas av människan. Under ett rutinuppdrag till Distrikt 9 så får Wikus en vätska sprutat i ansiktet och allt som kan tänkas gå fel, går fel. 

   Han blir brännskadad under sitt besök och får sin arm omplåstrad, sen spyr han och blöder en konstig svart substans som kommer ifrån näsan. När de till slut får honom till sjukhuset för att ta bort hans bandage så upptäcker de att hans hand förvandlats och tagit "drönarnas" form. De kidnappar Wikus till en militäranlägning och tvingar honom att testskjuta de utomjordiska vapnen och upptäcker till deras förvåning att han kan avfyra dessa vapen, vilken upptäckt!  Hans svärfar som jobbar för militären beslutar att när den så kallade förvandlingen av Wikus från människa till utomjordning håller på att ske så skall de ta all hans DNA för att försöka få in den i militärens soldater. Detta innebär att de skall ta varenda liten partikel av Wikus de kan och det innebär döden för Wikus.

   Det är nu kampen börjar. Wikus värld går i spillor och kampen mellan liv och död startar, till slut finns det bara en han kan vända sig till men är verkligen "drönarna" så dumma som människorna tror och vad har de egentligen planerat!?

   Sevärd tycker jag iallafall att den är, sen är nog smaken som baken men detta är inte alls som de vanliga Sci-fi filmerna vi brukar få se därför tycker jag bara att den ger mer.

  

  



Ett roligt inlägg, Wikus som egentligen heter Sharlto Copley har inte medverkat i så mycket filmer men han föddes i Johannesburg och han kommer att spela rollen som Kapten "Holing Mad" Murdock i den nya filmen A-team som spelas in under 2010! 


Mobilbloggens karta - Inte då!

   Kan ju inte påstå att kartorna som läggs ut när man mobilbloggar stämmer på pricken för jag sitter inte i ÅRBY oh bloggar på en fotbolssplan, snarare på NORR inte långt därifrån dock men Heljestrandsgatan är inte Årby.

   Nog om det, har tränat Yoga nu så känner mig jätte duktig sen blev det en omelett efter det och preis nyss kom Jari hem vilket gjorde Thilda glad. Och nu försvinner han lika fort för att hämta Beamern som varit på verkstan. Thilda börjar bli trött här så vi ska väl lägga oss snart.

   Kort om dagen, nu ska jag banne mig skriva klart en filmrecension :)

Dagens nyinlärning, Sexdrega!

Sexdrega är en tätort i Svenljunga kommun.

Det svårtydda namnet Sexdrega (skrevs 1314 Sexdræghum) betyder troligen "sex drag" och är från början beteckning på ett ställe vid Ätran där man haft sex platser för fiskfångst genom notdragning.

Fotbollslaget heter FC Lockryd och är en sammansättning av spelare från Sexdrega och grannorterna Aplared och Hillared.

- Källa Wikepedia!

Man lär sig något nytt var dag!


En "god"...

0-7c59e0d37562216c3472e28f790c849a.png

Kolla varifrån!

   En "god" morgon, för jag var hungrig. Blev frukost på sängen här då Thilda ej vill sova utan ligger här bredvid och sjunger så fint. Hon har fastnat lite för "kvalitets" tvn som jag har på här. Greve Duckula! Någon som minns denna tecknade serie? Med Greven, Igor och Farmor!



 Ska sova en stund till sen blir det ett yogapass för att starta dagen. Kunde ej somna igår, har så mycket i huvudet, det tog 2 timmar att somna. Suck! 



   Smidigt det här att kunna lägga ut ett blogginlägg utan att starta datorn ;) godnatt på er, ses sen!


Kvällens "sanna" citat!

Den som alltid talar sanning har råd att hålla sig med ett dåligt minne
- T.H


Tradera försäljning!

   Nu har jag fotat kläder i över en timme för försäljning på Tradera. Trodde jag skulle hinna lägga ut dom idag men det blidde lite sent för det. Men imorgon så då bär det av, hoppas verkligen jag får ut pengar av all försäljning och att jag säljer det fort för jag behöver verkligen julklappspengar. Till mig själv alltså :) Eller ja delar av det. Jag har lovat mig själv att de pengar jag får in ifrån klädförsäljningen skall jag köpa nya kläder för på mellandagsrean då jag är i stort behov av nya kläder. Har "växt" ur de andra kläderna.

   Idag fick vi finbesök av Nadja och Angelina, det var himla trevligt, mycket tjatter i vanlig ordning :) Sen har jag som sagt inte hunnit mer än att laga mat, bråkat med Thilda, vilat lite med lilla familjen, den mysigaste tiden på dygnet. Sen fotat en hel del som skall säljas.

   Wish me luck!

Första testbilden...

1192ce239b8ddafaefcff07fe66bca3f.png

Kolla varifrån!

Första testbilden skickad till bloggen, någon gång skall ju vara den första ;) Nadja har lärt mig något nytt idag. Tackar vi för.


"Thilda the hamster"

   Hamster, murmeldjur eller vad det nu är, ni som minns detta underbara klipp som de dessutom nu har börjat göra parodi på nu i reklamfilmerna, ni vet nog vad jag menar.




Jag lyckades ta denna bild på Thilda och tyckte likheten var slående, eller jag kom iallall och tänka på detta lilla filmklipp!




Godnatt!

   Imorgon är det spelrecension och filmrecensioner som gäller, har precis kollat på "District 9" och skall nu lägga mig i sängen för att se "Up". Mysigt, de säger att den sistnämnda skall vara ett mästerverk, vi får se om den slår Walle. För om man kollar på vilket budskap, charm och hur välgjord Walle är så tror jag iallafall att det inte är mycket som slår den.

   Men men, vi får se. Imorgon skall jag upp med tuppen det vill säga Thilda för att sedan komma ihåg att skicka ett mess till Malin och Nadja och kolla om de vill komma på besök imorgon för att kolla på lite ljus ;) vi får se vad ni säger om det.

   Jag har mycket jag ligger efter med, 10 filmrecensioner som skall skrivas, jag lovade mig själv att lägga ut en hel drös med kläder till försäljning i helgen men tror ni jag gjort det, ICKE! Däremot har jag och Jari kommit på den bästa julklappen till SOFIE idag! Blir du nyfiken nu? ;)

   Nej men puss och godnatt på er rara!!! 

Svaret på varför finska män ej vill gifta sig :)

"Kärleken är en vacker trädgård, äktenskapet ett fält med nässlor"

- Ett finskt uttryck


Bloggförnyelse!?

   Nej nu ska jag göra om hela min blogg, "Premiär" när det nya året kommer, haha. För jag har ju sådana otroliga tittarsiffror på min blogg så ni vill ju inte missa min premiär menar jag. Så någon som har ett tips om hur designen skall vara så säg till. Kommer göra en blogg vid sidan om denna för att få "the final touch"!

   Har varit en otroligt seg morgon, Jari och Thilda ligger och sover i soffan. Jag har tagit lite bilder vi får se om de blev bra eller ej, ville ju ej väcka de små söta.

   Nej då ska jag passa på att smita in i duschen och försöka öra mig respektabel för jag måste få komma ut nu!

   PÖSS!!!

Super Mario Bros - Wii!

   Detta är vad vi gör just nu. Något av de roligaste spelen de uppfunnit måste jag säga, vi spelade igår och jag kan inte påstå att man är så van att spela flera spelare samtidigt som man kan göra i detta spel. Man kan ju vara 4 spelare sammanlagd. Men himla skoj är det!

   På första banan dog jag 3 ggr på samma ställer genom att jag hoppade ner i ett hål, haha man kollar inte alltid på rätt gubbe vill jag lova. Det var bara att starta om spelet men sen var vi igång.

   Man känner igen sig rätt mycket ifrån de gamla spelen men det är mycket nytt också, du kan skjuta med iskulor, flyga med en propeller på huvudet mycket enklare än i de gamla spelen. Det tycker iallafall jag. Du kan bli Pingvin Mario, vi har ej kommit dit ännu men det ska bli spännande, och mini Mario så du kan komma in på stälen du annars är för stor för.

   Min kära favorit Yoshi är även med på ett hörn något jag bara älskar.

   Ni ska få en spelrecension när vi kommit en bit in i spelen så nu skall jag åter ut på äventyr i Mario världen!




I "linsen" på en moders fotodagar.


   Thilda och Thildas kusin stog i blickfånget när jag vid denna resa fotade det jag kände för. Lilla Moa är ju så söt på så vis att hon "alltid" ler när man kikar på henne. Hon fångade även Thildas intresse när de låg på golvet och lekte, Thilda hade sökt upp jakten på hennes höger hand. Är jätte nöjd med den svart vita bilden på Thilda nu när jag fått leka lite mer med kameran, dessa är ej retuscherade men tyckte att de skulle få visas på bloggen trots allt.

   Och äntligen fick jag en vettig bild på vår lilla svarting, Kåkå, sen om hon var så vidare glad av det hela är ju en annan fråga då det bara blev EN bild.

 




Nu vill jag ut och fota mer bebisar ;)

 

 


Nyvaken och sliten.

   Thilda ligger här bredvid och kollar på mig när jag skriver febrilt på datorn. Jari har vandrat iväg med sin far ner på stan för de ska ut och äta så då blev jag kvar hemma med lilltösen. Himla trist så jag funderar starkt på att bege mig ner för att köpa ett lass med "sushi" för jag får ju ingen mat! Och Jari äter inte sushi så det gäller at passa på.

   Har tagit otroligt mycket bilder sen resan till Ktrineholm så det ska bli jätte skoj att få upp bilderna på datorn här ikväll så får vi se hur de blev :)

    Mennu ska vi gör oss klara här och sen ge tösen mat så även jag kommer ut i det fria!


Vad i h-e!?!?

   Vart är världen påväg? Jag önskar ibland att rättvisan kunde skipas, denna människa borde kastreras och bli "någons bitch" när han sitter inne i fängelse. Hur i hela världen kan man få för sig att våldta en höggravid kvinna!? Vem säger att hon inte förlorar barnet? Åh jag blir så arg så jag vet inte vart jag skall ta vägen, hoppas verkligen att rättvisa skipas denna gång och det UTAN nåd!

   Och nej en våldtäkt är ALDRIG okey, gravid eller ej!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6154035.ab

Öppna förskolan, middag hos pappa och ljusparty.

   En hel stressig dag vill säga. Sov över hos syster och blev väckt på morgonen av att ett litet monster tyckte jag skulle suga på hennes napp så den hade jag inkörd i truten. Charmtroll där! Det blev en hel del fika, massor med foton sen rusade vi vidare till pappa.

    Syster följde med och väl där blev det mer foto och middag. Hadae lovat far en massa filmer då han ligger hemma sjukskriven, han har opererat båda knäna och kan knappt gå. Då blev det sisådär 18 filmer som han får spåna igenom i sitt sängläge ;)

   Hade ljusparty idag, 6 personer hoppade av i sista minuten, man kan ju bli surare för mindre. Men det är inget att hänga läpp för, självklart kommer det saker och ting i vägen och saker händer, såklart man måste beakta det men de människor som säger helt klart dagen innan att de skall komma och sen bara inte dyker upp blir jag så trött på. Tänk om detta var mitt heltidsjobb och jag tog detta på största allvar sen struntar människor bara att komma och hör inte ens av sig och förklarar varför, är det fler än jag som skulle bli något trött och irriterade på det?

   Ni få som däremot hörde av er, jag förstår er, skulle nog gjort detsamma i er sits och är det som så att ni vill ha ljus så vet jag ju att jag ser er snart ändå. "Krya" på er!!!

   Sitter mest och irriterar mig på människor som ej hör av sig som på vårt dop, fortfarande 4 personer som promt sa dagen innan att de skulle komma men ej dök upp, vad dukade jag till er för?! suckar..

   Men jag har haft en toppenkväll tro inget annat, trevliga människor och goda skratt sitter aldrig fel :)


Barnkalas i Katrineholm.

   Nu är det lägg dags. Thilda har rivit hela sin kusins spjälsäng för hon kände inte igen sig där inte. Tror nog jag ska gå in och hämta henne och lägga henne hos mig ändå, dels är det mysigt då hon aldrig sover hos mig. Sen så är jag inte så säker på att jag vaknar när hon gör det imorgon.

   Anton var sisådär lagom glad idag, sådär så han inte alls hade varken tid eller lust att vara med på bild, fick med en halv Anton idag för han sprang runt så mycket. han var ju glad iallafall ;)

   Sen känner jag mig mäkta stolt, jag lyckades "söva" min systerdotter, Moa, i sin babysitter. något som hennes föräldrar har klarat av hittills. Det krävs en moster till sådant. Nu ska jag lägga mig här och fundera på något vettigt att skriva om imorgon för jag verkar ha drabbats av en liten bloggtorka, trist men sant!




   Pöss och natt!!!


Snabb visit på bloggen!

   Hr precis avslutat ett helröj av lägenheten här och diskat och packat inför resan till Katrineholm. Lilltösen ligger i sin säng och sover, hon blev trött på mammaträffen idag. Somnade i Fridas knä 5 minuter innan vi skulle åka hem. Så då har jag passat på att städ undan en hel del så jag slipper göra allt för mycket imorgon. Inviger också Jaris dator här som jag sitter vid, har jag ej gjort innan.

   Anton fyller som sagt år idag så ska besöka syskonskaran, ska bli trevligt. Big sis har ju tjatat så att jag ska sova över så vi stannar över natten ;)

   I helgen har jag fullt upp sen, har gjort en deal med mig själv. Jag gick igenom mina kläder igår och upptäckte att jag har en hel drös jag inte använder. Då jag hemskt gärna vill ha nya kläder men har bara råd med typ ett plagg i månaden så tänkte jag att om jag säljer alla de kläder jag ej använder så skall jag sedan shoppa loss för vinsten, hur liten elr stor den hu å vara. Längtar redan :)

   Nej nu vakna tösen, ingen rast, ingen ro!

Städa, städa...

   ...städa. Det var ju det jag skulle göra idag men hur långt har jag kommit då. Jag har iallafall lagat mat och gett Jari en matlåda iallafall och hunnit med en sväng till Apoteket. Sen har vi sovit en sväng här så vi får väl se hur Thilda fixar att sova sen för det ser rätt mörkt ut. Men köket måste göras för imorgon ska jag bege mig till Katrineholm. Min brorson, Thildas kusin, fyller hela 2 år imorgon och det ska vi fira. Sen stannar vi kvar hos min syster då hon tjatat att vi ska med till öppna förskolan på torsdag morgon så det får vi väl göra ;)

   Och på torsdag är det ljusparty här hemma. Ska bli trevligt var så himla länge sen jag hade ett här hemma. Så hoppas det blir trevligt, många julklappsköp och några skratt på det. Därav att jag måste städa ;) men det är tamme tusan inte lätt när man måste ha ögonen med sig och ha koll på ett litet monster hela dagarna.

   Nej nu ska jag ner på golvet och kråla med Thilda, då blir hon så glad så. PÖSS!!!

Lovisas dop i bilder!

   Denna dag var iallafall Thilda glad i sin pappas famn. Så fin i sin finklänning hon fått av farmor. Lovisa somnade i prästens famn, då somnade även Thiloda. De vaknade samtidigt och ville ha mat båda två, man kan tro att de går på samma klocka dom där små. Fick några få bilder, fler hann inte tas. Lovisas föräldrar fick vara med på ett iallafall, haha. Och Lovisas farmor snodde lilla Thilda en stund, det gjorde henne gott!

   Alla dessa bilder är oretuscherade men det är några bilder iallafall :)

   Tyckte jag fick till en riktigt bra bild på Lovisa iallafal, skönheten som sover.






Dagens sportcitat - Perci Nilsson!

"Det är alldeles för mycket sport inom idrotten!"


Studier!?

   NU är jag lite kluven, sitter och funderar på studier. Har ett "program" jag vill gå. Men det är inte lätt att få ihop tiden. Särskilt inte nu när man har barn men jag har kommit fram till att om jag verkligen vill göra det här så måste det ske nu innan det blir fler barn i familjen "om" det blir fler barn i familjen, den som lever får se. Måste kolla lite med pengar, resa och planering med Thilda, hon kan ju inte direkt sitta hemma själv när jag ska plugga. Mycket att fundera på nu.

   Har precis släppt iväg Jari till jobbet, han jobbar kväll, trist! Sitter jag hemma helt själv idag och det är tråkigt, särskilt om man kikar hur der ser ut här hemma för jag måste städa, jippie!!!

   Och jag är trött, har ont i ryggen och inte världens lyckligaste just nu, ryggvärk kan göra s med en människa :) Nej nu ska jag leka med Thilda hon brukar få mig på andra tankar.

3 överasskningar i ett!

   Fick lite skäll här i helgen, jag bara förstör :) Jari kom ju hem med en teservis till mig och där trodde ju jag dagen var slut, tyckte dock det var lite skumt att han ställde sig och gjorde i ordning kokt korv med bröd och "påstod" att det var vår kvällsmat. Sen när jag sprang ut en vända i vardagsrummet och kom på honom stå och hålla i potatisar så visade det sig att han minsann skulle överasska mig med mousserande vin han köpt.

   Gulligt tyckte jag men sen bestämde jag mig för att måla naglarna och slö i soffan. Jag brukar oftast sitta och slöa i soffan när Jari donar med kaffe i köket. Men inte denna gång, när jag kom in i köket så stod Jari med kniven i högsta hugg för då skulle han ju överasska mig med det här. Han är ju så söt!





    Och såhär snygg är man när man kikade på en skräckfilm i 3D, "My bloody Valentine"! Vilka läckerbitar.


   Nu har vi haft vår Star Wars kväll med Sofie. Nu har vi dessutom sett alla så nu är Sofie fulllärd ;) Och jag har färgat håret på Jari så nu är det lugn och ro med en liten sittning vid datorn. Har varit lång dag idag. Lovisa döptes och bilder får ni se sen.



STOR shopping till lilltjejen!

Idag bar det av till Tunapark med svärmor, Jari och lilltösen. Vi hade bestämt oss för att köpa ett par skor till Thilda och när jag gick igenom Thildas kläder upptäckte jag att hon har maaaaassor med byxor i storlek 68 men inga "överdragskläder" som man drar över en body som hon nu lär behöva till vintern. Och EN enda body i den storleken så då fick vi minsann blodad tand för lite shopping.

Detta var vad vi kom hem med:




Detta var något min sambo ville ha, halva rea priset, då ska man inte klaga :) i storlek 74 dock så det dröjer väl innan hon kan ha det men det blir nog bra när hon kan springa runt med dessa på sig ;)



Dessa små skor ifrån Scorett var vi ute efter ifrån första början då alla andra skor vi hittat till henne ej passat och hon tappat dom men jag tror nog de här kommer sitta, mjuka och bra nu till vintern när hon ändå inte använder sina fötter. Dressen var något Jari fann och tyckte tösen skulle se söt ut i så den slog han till på, på KappAhl!



Dessa hängselbyxor är kanske inte världens vackraste till tösen men de var på halvareapriset och de var fodrade så det kommer bli jätte bra när det väl blir minusgrader ute. Blev även 3 bodys och så fann ju Jari såklart en Kizz body och det var ju som klippt och skuret för henne tydligen, de brukar kosta 199:- men av någon anledning kostade de bara 99 :-. Vi klagade inte.

1092,50 :- Skulle kalaset gått på men vi betalade 745 :- och det var väl inte illa det. Tänk om en annan kunde ha pengar till att köpa kläder till sig själv, suckar!


En liten babyboom!





Alla vi små barn som var på mammaträffen hemma hos mig, bättre sent än aldrig men här är lite små söta bilder på de små glada, trötta, fundersamma och leksamma små liven!


Vart är solen!?

    Thilda sitter bara här och leker med maten på morgonkvisten för inte vill hon äta inte. Förgrymmade unge :) Det känns inget bra att gå upp klockan 10:00 och så är det mörkt! Känns som om klockan bara är 05:00, när får vi se solen man blir ju inte annat än deprimerad av det här gråa.

   Idag ska vi åka iväg till Scorett för att köpa skor till lilla Thilda sen ner en sväng på stan för Jari har tydligen funnit en till sak han vill köpa till mig men vill ej vänta utifall den skulle försvinna vid löningen där när alla har köpmani. Ska bli spännande att se vad han vill ge mig :)

   Nej duschen hägrar!

Kvällens nynlärning, serien "Vänner"!

   Courtney Cox som spelar Monica provspelade ifrån början för rollen som Rachel men efter att ha läst manuset så ångrade hon sig och valde att söka till rollen som Monica.

   Matt LeBlanc som spelar Joey kom och provspelade för sin roll med ett stort jack i näsan då han slagit i toalettsitsen dagen innan. Han hade dessutom bara 11 intjänade dollar som skådespelare när han fick rollen. Courtney Cox köpte en ny bil när första lönen kom Matt LeBlanc köpte en stor middag.

   Jon Cryer som spelar Allan i "2 and a half men" blev erbjuden rollen som Chandler Bing.

   När Mathew Perry spelade in "The Whole Nine Yards" med Bruce Willis så slog de vad, ett vad som det visade sig att Willis förlorade vilket innebar att han gästspelade i två program helt gratis.

   Ingen av skådespelarna i Vänner tjänade mer än någon annan. När de började så tjänade alla 22.500 dollar per avsnitt och till slut fick alla 1 million var per avsnitt. Detta berodde på att de löneförhandlade alla ihop. Lisa Kudrow som spelar Phoebe sa att "sex personer är starkare än en".

   Än idag är denna serie den enda serien där alla medlemmar är med i alla avsnitt.




Man lär sig något nytt var dag!

Bild tagen ifrån
www.moviebox.se


Bortskämd blir man på kvällarna.



Min älskade lilla sambo kom hem med denna lilla fina gåva till mig efter en svängom på stan idag. En kinesisk teservis. Jag älskar ju drakar och vi har ju rätt mycket asiatiskt i hemmet och nu blev det ännu mer :) Denna pryder numera vårat vitrinskåp så jag fick flytta ut de 3 små katanasvärden som låg där i.

Tack ÄLSKADE för du är så rar :)



Och vi har precis lagt donnan, hon har sin nya pyjamas på sig som hon fått av sin far. Namnet passar ju våran sovande lilla prinsessa, Aurora sov nu!


Kvällens sportcitat, - Ralf Edström om varför en frispark måste slås om!

"Nu är det är så varmt så går inte spelarna bara ut och torkar svetten mellan gemen, utan nu tar de även med sig handduken ut på planen och torkar sig mellan bollarna... Hela bollen måste ligga stilla."

Haha HA!!! ;)


Thildas 6 månaders kontroll!

   Var imorse vid 10:00. Damen var inte det minsta intresserad av att leka med sin leksak hon hade i handen för att visa läkaren att hon minsann kunde flytta leksaker mellan sina händer. Men till slut så när hon fick sina egna saker gick hon minsann med på det. Allt annat gick superbt, stark liten tjej.

   Hon vägde exakt 6700 gram och var hela 64 cm lång, hon växer men är liten ändå ;) hon följer ju sin kurva iallafall och ökar bra i vikt så vi ska inte klaga.

   Sen var jag på stan och kom hem vid 13:00, en heldag. mötte upp en snabb sväng med Malin och Moa som också varit på 6 månaders kontrollen men Moa var trött så vi skildes åt rätt snabbt då de försvann hem med en lite grinig Moa fick jag höra sen när hon vaknade :) stackars liten. Så ikväll har jag satt ihop Ikea möbler och pysslat lite och nu sitter både jag och Jari vid vardagsrumsbordet med varsin dator och småsneglar på "Criminal Minds".

GODNATT!!!

Tips - Mammas julklappar?!



Dessa är ifrån märket "Golddigger" och det första paret vill jag verkligen ha, kostar runt 500 :- om jag inte missminner mig.



Detta fann jag i Karolinas Smyckesbutik - vill ha!!! Detta armband är av märket "Snö" för ett par hundra. Fick ett armband som Jari köpte till mig på impulsköp då han tyckte att jag skulle ha ett och nu vill jag ha fler :)

Man ser även en liten gilmt av mina nya naglar för er som är intresserade, haha!


Tips - Julklappsshopping till de små!

Måste få tipsa lite om saker jag iallafal tycker var söta till de små!




Dessa underbara mössor fann jag idag, nästa inköp tro? Mösser verkar de gå åt och de är ej dyra så jag kan ha ett par stycken tycker jag. HM 49:90:- styck!



Jag som inte tycker om Hello Kitty fann faktiskt en klänning som skulle vara söt på lilltjejen, det var nog för att den var så julig i silver och glitter Då till er med barn som råkar vara pojkar så tycker jag att denna lilla söta "dress" skulle sitta bra på en liten pojk på julafton, det skulle iallafall jag ha på honom ;) ann även detta på HM!




Och såklart hitta jag även en ny leoparddräkt som är något ljusare än den Thilda har men denna vill jag köpa till henne, får ta en storlek större bara, HM såklart! Den är så söt har även små öron :)



Något jag tvärvägrade att tänka mig ens att sätta på mitt stackars barn, sen fick jag barn och ångrade mig, den här finns på Lindex!



Och såhär glad var Thilda över att få komma in på besök hos Carolina som äger Carolinas smyckesbutik mitt emot Mc Donalds mitt i Eskilstuna, även här fann jag en hel del julklappar, till mig själv dock så de lägger jag upp lite senare :)


Datorn kaputt - IGEN!!!

   Så himla irriterande är det att våran stationära dator dött, IGEN! Vi lämnade den till Martin innan dopet och när han kollade på den så upptäckte han att det bara var en kabel som lossnat som han satte dit, inte mer komplicerat än så. Så nu har vi fått hem den och nu är den då tvärdöd igen.

   Men vad gör det nu när vi varit till Västerås en sväng och kommit hem med en ny dator ifrån Media Markt. Var även på IKEA och handlade hallmöblermen det är inget nån av oss orkar hålla på med nu så vi ska lägga oss och slöa i sängen framför tvn till en tråkfilm, mysigt det med.

   Var på mammaträff idag igen och denna gång blev jag lite fundersam, tror det bara var Frida som konstaterade att jag var tyst så pass länge. Jag som aldrig kan hålla tyst annars. Ska fundera vidare på den frågan när orken finns.

   Nu får jag skäll av sambon här för en dålig ovana jag har för mig, fy skäms!

Kvällens citat, Arnold Schwarzenegger!

"Michael Winner är mer än bara en vän för mig, han är en fullständig främling."


Ett litet dopkort.

   Har inte hunnit blogga idag då jag varit borta hela dagen och hälsat på Natta som väntar sitt första barn den 22 januari, riktig babyboom bland mina vänner nästa år. Thilda väntar två sysslingar till då hennes gudföräldrar väntar sitt andra barn i maj och Jaris andra kusin väntar sitt första barn i april. Så hon får många jämnagamla att leka med sen :)

   Har precis kollat på en skräckis i 3D här och nu ska vi sova så vi orkar gå upp och träna imorgon, sen bär det ju av till mammagruppen och ännu mer bebisar att leka med, det skall bli skoj.

   GODNATT!!!



Påskharen kommer tidigt 2010!

Såhär långt hann jag retuschera idag och nu orkar jag inte mer alls tyvärr. Kan man kanske ha som påskkort nästa år, vad tycks!? :)

Thilda är även och biter på en av doppresenterna här på bild, ska klippa ihop ett kollage men det gör jag faktiskt imorgon för nu ska jag lägga mig i sovrummet och glo på film.

Ska man börja göra en liten fotoblogg kanske? Men då ska jag nog börja fota lite mer barn tror jag för ni lär väl tröttna på alla bilder på lilltjejjen till slut. Känns som man får dålig fantasi!


 

Hon är så söt i sin lilla "nin" dräkt, är hon inte :)


Helgens babyfoton!

   Morgonen har haft en hög mysfaktor och en hel del telefonsamtal då telefonen gått varm här hemma. Men Thilda har varit glad för det hon har ju fått leka lite med sina nya leksaker, gåstolen och en leksaksboll jag fann till henne. Den skall tydligen hjälpa de små liven när de kryper, den har en massa blinkande lampor och den låter när man trycker på vissa knappar sen snurrar den runt på golvet, det är då meningen att Thilda som förhoppningsvis vill ha den här bollen "eggas" till att krypa efter. 

   Fick en underbar helg trots all stress och nu äntligen lite lugn och ro när tösen sover så jag ska passa på att blogga lite sen ta en dusch för klockan 14 blir jag äntligen klippt idag av Frida. Vi har försökt med det 3 ggr nu och det har inte gått vägen då vi fått förhinder men nuså. 

   Ska ha ljusparty här hemma nästa vecka, nån som är sugen?

   Hur kan en sådan liten karke göra en så lycklig, innan hon ens föddes visste man att man skulle älska en människa man aldrig ens mört, är inte det otroligt? Älskar första bilden här den har jag som bakgrund på mobilen nu :)










Dessa kort är tagna med mobilkameran så inte världens bästa kvalitet men det kommer fler när jag får upp bilderna ifrån systemkameran :)

Vi invigde lite doppresenter idag!

   Fick ej hem den statinära datorn idag då Jari och jag hade filmkväll, kollade på "Prom Night" och just nu myser vi i sängen till världens bästa film, "Walle". Ni som ej sett den, se den tro mig den är värd det. Rätt hänförande att en film där de ej talar i huvudtaget i första halvan av filmen gör att du trots det håller dig kvar framför tvn för att se hela filmen, bara det är ju magi!

   Thilda invigde sin otroligt söta gåstol hon fått idag. Trots att hon inte når ner till golvet och förstår att man kan lära sig använda fötterna i den här så var hon helt till sig av glädje när vi satte ner henne i den. Helt till sig betyder att hon var helt ´gaaalen min unge, så söt. Så det var ett bra köp och jätte kul att få köpa något som enbart är till för henne som man ser direkt att hon har glädje av. Inte något som vi behöver för att ta hand om henne. Ni ska få se mer bilder imorgon av allt hon fått när jag fått hem stationära datorn tills dess så håll till godo av den glada damen :)



Utmaningen från MALIN!

Kopiera detta till din blogg.
Utmana 5 personer och berätta för dem, samt personen som utmanat dig.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1).


1. Vad heter du: Kristin
2. Ett ord på fyra bokstäver: Katt
3. Flicknamn: Klara
4. Pojknamn: Kristian
5. Yrke: Konstnär såklart!
6. Färg:  Klarblå
7. Klädesplagg: Klänning
8. Mat: Kinamat ;)
9. Sak i badrummet: Kåkå (Hon är alltid där när man duschar ;) )
10. Plats/stad: Katrineholm
11. En orsak att vara sen: Kejsarsnit, mouhahaha..
12. Något man skriker: Klara, färdiga, GÅ!
13. Film: Kejsarens nya stil
14. Något man dricker: Kall Pepsi
15. Band: Kent
16. Djur: Koala
17. Gatunamn: Kedjegatan
18. Bil: KIA
19. Sång: "Killing me softly"

Jag utmanar, Sofie, Anneli, Kusin Theres, Madelojni och Moster "Poster"! 

En kanin bland katterna.

   Vi har skaffat ett nytt husdjur idag, nja man kan ju tro det iallafall, synd att det inte är påsk :) Jag har haft huvudvärk sen igår så jag har legat bänkad i sängen. Så nu har vi gjort oss klara för att gå ut en sväng, det blir en vända på stan för att kolla in om vi ska köpa en gåstol till lilltjejen då vi fick så mycket bidrag till tjejjen så vi kan köpa oss en sitsulky efter vintern och mer därtill. Det tackar vi otroligt mycket för!

   Sen när jag kommer hem så skall jag ta kort på alla presenter hon fått och försöka lägga upp dom här, vi har ju inte någon stationär dator just för tillfället och jag vet ej om bilderna ifrån igår går att lägga in på min lilla bärbara. Ska kolla med Martin om han är hemma så vi kankse kan hämta den andra datorn idag som han fixat, det är vi otroligt tacksamma för det med då alla bilder ifrån systemkameran varit på den som sagt.

   Nej pöss på er nu ska familjen ut på äventyr!




"Mamma och hennes påhitt"
- Thilda


Dopet förbi och kroppen är slut!

   Är helt slut nu efter allt jäktande idag därav min frånvaro men måste verkligen tacka alla underbara människor, era gåvor och bidrag det visar bara hur mycket ni håller av Thilda. Nu ska vi ha en mamma och pappa stund och kolla på "The proposal" en riktig tjej film med min favorit skådespelare sen Heath Ledger dog. Så imorgon får ni faktiskt vänta tills ni får se bilder på dopet, presenter och dekoration. Men det var en underbar dag idag!!!



En bild sen sommaren på sötnosen!


Inför dopet imorgon.

   Prästen har precis gått och Thilda var så pratglad och leksugen så, hon satt i det lilla lugna i hans knä så det ska nog gå bra imorgon. Hon höll däremot på att somna på golvet här nyss när Jari satte på nya "Kent" skivan så den var nog bra. Det roliga är att när första låten gick igång så hörde vi kyrkklockor och en låt som är skriven som en psalm av Jocke, vad är oddsen?!

   Nu har vi en del att göra idag, jag ska duka, handla tårta, gerbera och hämta färg och mer organza band på Panduro. Sen hem dammsuga, städa och stryka kläderna tills imorgon. Ska få hjälp av Frida och Sofie att duka sen i S:t Petri´s församlingshem. Blir fullt upp idag!

   Och sist men inte minst en hälsning till min SLÄKT som läser denna blogg:

   "Jag har endast bjudit in min närmsta familj och Jaris släkt däremot men det beror på att Jari inte har några syskon så hans närmsta familj är hans kusiner. Jag skulle vilja bjuda alla mina kusiner då vi brukar träffas allihoppa men tyvärr så finns det ingen plats till er. Men ni ska veta att jag tänkt på er och att om jag kunnat så hade jag bjudit in alla men som sagt platsen finns inte till tyvärr. Men ni var i mina tankar och är EJ bortglömda!" 

Saknar min mage nu!


Kärleksparet - HP datorn och tv-boxen är döda!

   Jag blir så förbannad vår förbaskade dator har varit trasig 4 ggr i år och vi har lämnat in den ett x-antal. Vad gör de då åt saken jo de byter ut heeela hårddisken varje gång vilket visat sig att det inte fungerar som sagt för den dör ju till slut ändå. Det är säkert några lata människor som inte kan ett skvatt om datorer som jobbar på firman och bara byter ut allt för det är enklast.

   Det som är irriterande är att jag satt för en timma sen och skulle säkerhetskopiera alla mina bilder som är tagna med systemkameran men jag tänkte att nej jag vill gosa lite med familjen så jag tar det sen. då dör den och vägrar starta. Vi har sådan tur!

   Och om inte det är nog så är det fel på boxen till tvn också så nu har vi ingen tv heller. Detta hände förra gången datorn pajjade med så man kan ju tro att datorn och boxen har ett förhållande och den ena inte klarar sig utan den andra. Grrr jag blir så arg!!!

   Hata HP!!! Och Volvos "hyr" datorer!

Vaaart är monstret..

Man somna tidigt igår och smög upp här vid halv 8 för att kolla till om tösen sover och vad möts man av..



..ett par fötter och en kudde..



..jodå hon ligger helt åt fel håll och har dessutom gömt sig under sin kudde som hon förmodligen kramat om när hon somnat..



..huvet ska vara här någonstans för jag börjar höra ett litet mummel minsann..



..jodå visst har vi vaknat med fötterna vid huvudänden..
..nu nyser hon på mig här mitt i skrivandet oxå,,



Tadaaaa...
Tror ni hon var glad att se sin mor med kameran i högsta hugg!?


JUL Listan!

Jul- lista.

Har sett denna lista i flertalet bloggar, så jag gör den jag med. Du också, vettja! ;)

• Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?

Nej vill vara hemma med min dotter och familj!


• Bakar du något till jul? vad?

Jari gör lussekatter och jag gör mozartkulor, mums!

• Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?

Hemmagjort! Men älska skumtomtar också ;)


• Knäck eller ischoklad?

Knäck! Men är lite svag för ischokladen med, den hör julen till.

• Som fönsterprydnad stjärna eller elljusstake?

Stjärnor är givet eller pepparkakor, tradition i min familj haha..


• Vill du ha julkort med brevbäraren eller som e-post?

Brevbäraren :) Personligast så.


• Vilka färger har ni till jul?

Ojdå ska man gå efter julgranen så är det rött, guld, blått och silver.


• När julpyntar du hemma?

Första advent. med pyssel och glöggafton!


• Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?

Nej det varierar mycket tillkommer ju, i år SKA jag ha en handgjord julbock på julmarknaden i stan.


• Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?

Ljusen såklart och mina 2 renar och turturduvorna :)


• Har du ett färgtema i granen?

Ja som jag skrev ovan, guld, silver, blått och rött. den är välfylld men kanske får in lite lila i år ;)

• Levande gran eller plastgran?

Plast, Kåkå sover i granen, hihi..


• Hur ser din julfrukost ut?

Julgröt!


• Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv. ?

Byter första julklappen natten till julafton, släkten hemma med julmat och kalle anka klockan 15 sen öppnas paketen.


• Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?

Köpes.


• Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?

Olika från år till år brukar bli en del glögg.


• Vilken är din favoritjulskiva?

Jaris bladning alltifrån Sinatra till Peter Jöback 

 

• Vilken är din favoritjullåt?

Feliz Navidad


• Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?

PRINSKORV!


• Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?

Potatisgratäng, Julskinka och mozart kulorna :)


• Risgrynsgröt eller Ris à la malta?

Risgrynsgröt


• Tittar du varje år på Kalle´s julafton?

Ja, som ren tradition.


• Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalle´s julafton?

Den sänds inte längre men det var när Kalle var ute och red men annars är det ju Tomteverkstaden


• Har ni tomte hemma?

Nej, men nu kanske det blir det när vi har Thilda


• Köper du julklappar till många?

Jag har alltid gjort det och älskar att göra det. Men när man är mammaledig blir det nog inte så..


• Tycker du att det skall vara julklappar till alla eller bara barnen?

Alla brukar få julklappar hos oss men barnen är ju viktiga såklart.


• Roligast att få i sin julklapp?

Något personligt ifrån Jari han brukar alltid komma på något som bara är för mig, och jag själv är tokig i att slå in lite speciella paket.


• Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?

Ett objektiv eller en SB-Blixt kanske annars är ju en disneyfilm en klassiker ;)


Fötter är Thildas bästa vän!

   För varje morgon börjar likadant, Thildas ljuva konversation med sina fötter ända tills falsetttonerna kommer ikapp. Jag känner att jag inte riktigt hunnit med att blogga den här veckan, har haft alldeles för många bollar i luften men jag lovar att när dopet är klart så ska jag försöka skriva något lite mer intressantare än jag gjort nu när tiden knappt räcker till på dygnet.

   Ska ta och sätta mig framför tvn och faktiskt ta det lugnt med lite frukost sen återgå till städningen jag ej hann klart med igår. Men jag sydde faktiskt klart Thildas tvättpåse som jag tänkt göra i flera veckor så jag slipper ha hennes smutstvätt över hela skötbordet för det är där det hamnar för att senare ramla ner i vår tvättkorg när jag kommer ihåg att ta med den in. Tvättpåsen täcker dessutom hela sidan på skötbordet så man slipper se alla blöjor och dylikt som ligger där. Och till Fridas glada min så har jag bytt glödlampa i hallen så nu slipper hon det hon som tjatat så ;)

   Sen ska jag fort ner till stan och handla hårfärg vid tio så Frida kan tona mitt hår och klippa mig innan alla kommer vid tolv, däremellan skall jag också hinna till affären och handla blåbär för det glömde Jari så jag kan bjuda alla på "finsk blåbärspaj" och sen efter det hem och laga pajen. Får pusta ut i eftermiddag :)



En bild säger mer än 1000 ord..

   Detta fick mig att skratta idag, vilket charmtroll var ju bara tvungen att retuschera den här bilden. Vad tycker ni bäst i färg eller svart vitt?!


Thilda 6 månader, stora tjejen!

   Idag fyller Thilda ett helt halvår, 6 månader är lilltjejen på pricken idag! Det ska vi fika med en massa städning känns ju bra, sen hoppas jag på att kunna ta det lugnt ikväll och födelsedags fika med hennes farföräldrar ;)

   Nästa vecka är halvårskontrollen så jag vet inte riktigt hur stor hon är men efter att ha vägt henne på mitt Wii uppskattar jag henne till hela 7 kg!

Hon har precis börjat med blöja 4
Skriker
sina falsett ljud på morgonen och lite på kvällen.
Hon rullar runt överallt
Hon ligger på mage och "vandrar" runt sin egen axel
Hon sitter hellre än att man hjälper henne att stå
Hon kan hålla i flaskan själv och växla föremål mellan sina händer
Hon sover hela nätterna
Hon har börjat vägra pure mat så jag försöker ge henne välling, just nu är det 50/50 välling & mjölkersättning.
Hon äter dock 240 ml 4 ggr/dag
Sittdelen på vagnen har hon haft sen hon var 4,5 månader ungefär då hon hellre vill sitta än ligga, den går ju att fälla ner när hon sover :)
Har mest storlek 62 på sina kläder.
Sover 2 ggr om dagarna en halvtimme var om ina hennes föräldrar ligger brevid då kan vi sova i två timmar, lilla busfrö!
Hon brukar "kasta" sig frammåt när hon sitter i knät så hon krålar runt på mage när hon sitter i knät så hon till slut ligger på min mage, detta gör hon även när hon sitter på lekmattan om hon vill åt sina leksaker.

Min lilla tjej har blivit STOR! Eller större för hon är fortfarande liten min "5" månaders bebis ;)




Favoriter i repris, Nyfödd på första bilden, Thildas provsmak 4 månader och en glad liten tös på 5 månader.

Älskade små söta barn på vandring.

Fick denna bild av Sofie för hon ville ha den retuscherad vilket jag nu gjort i färg och svartvitt, tyckte de var ur söta hennes syskon barn så måste ju få lägga ut bilden. Ena av dom iallafall. Har haft fullt upp idag är nästan klar med dopdekorationen och måste säga att jag blev himla nöjd, tack Sofie för hjälpen och Frida för tipsen när jag är så trögfattad på kvällskvisten.

Har precis lagat mat efter jag lagt lilltösen, hade henne uppe till 21 och hon slocknade minsann på två röda, skönt! Så har precis varit duktig och lagat mat till mig och matlåda till Jari så slipper han tänka på det imorgon. Nu ska jag röja undan här hemma för att sedan slänga på en film i sovrummet och bara slöa, det tycker jag minsann att jag är värd idag!

PÖSS!!!



Glada denna morgon!?

   Såhär glada kan vi vara när vi vaknar trots att vi inte har någon röst knappt idag. Lilla odåga hon sov till klockan 9 idag vilket var perfekt för då kunde vi bara gå upp efter att ha legat i sängen och gosat en halvtimme hela familjen såklart :)

   Dopet ja, jodu kära syster som undrar, det är fel färger på servetterna, attans va :) Men det ska vi ordna med idag för jag eller förlåt "vi" vilket är Thilda och jag ska ner på stan med Lovisa och hennes mamma. Åh jag längtar redan. Men först lite lugn och ro med en kopp tè!

   Sen har jag massor på protokollet att göra idag, märka upp 50 servetter, kanske ta en tur till IKEA om jag får barnvakt, ska dra med Poffen då, olykligt ovetande. Hehe! Så jag kanske vågar visa mitt hem på mamma träffen som skall vara här hemma imorgon. Städa lite, dona med foton till fotoalbummet och ramarna i hallen. Ordna med mina "brads" till duken så jag får ordning på alla dekorationer till dopet.

   Försöka att se "The tale of Despereaux" för 3e gången samt skriva en recension om den och "This is it" som vi såg igår. Det ni!



Kan man se mer frustrerad ut!?

Det går tydligen inte att lägga ut just den bilden jag vill som jag tog i samband med denna, nya dreggellappen har hon på sig som mamma sytt. Min lilla tjej börjar bli jätte hes! Det har vi hennes falsetttoner att tacka för tror jag bestämt.

Idag blir det lite städning sen bär det av till bion nere på stan för jag och Jari ska få barnvakt och gå på "This is it" med älskade MJ, jag längtar! Sen bär det av hem med förhoppningar om en Star Wars kväll, vi får se vad Sofie säger om saken. Sen ska vi dona med utsmyckningen till dopet som inte går något bra alls, får inte ihop det :(



RSS 2.0