Thildas våroutfit - Allt från Name It

Thilda har fått en vårjacka, scarves, nya jeans, en rosa tröja där det står beautiful i strass, allt från Name It. Kan ju inte låta bli ;) Jari köpte nya adidas skor till tösen också men de får hon använda vid finare väder för nu åker fortfarande vinterjackan på till dagis.
Måste även få gratulera Magnus på dagis som fått en liten Wilma här igår! Grattis :)


Sökt till högskolan

Är vad jag gjort idag, skall bara kompletera med mina gymnasiebetyg så håller vi tummarna för att jag kommer in. Ett steg i rätt riktning kan man ju hoppas ;)
Nu har jag varit och tränat både Afro & Zumba samt badat med lilltösen innan hon skulle sova så jag tänker faktiskt gå och lägga mig. imorgon blir en lång kväll för då skall jag sätta mig och retuschera litegranna tänkte jag. Har ju både gravidmagar och andra underbara bilder att roa mig med så det skall bli roligt när jag väl sätter igång :)
Godnatt!

Årets födelsedagspresent?

201103271478 (MMS)

Vi var och hälsade på morfar som stod på ett event här i Eskilstuna där Thilda fann en otroligt intressant fyrhjuling så årets födelsedagspresent kanske? ;)


Igår var det fullt ös

3 fotograferingar hade jag igår med modell för en dag, gravidfotografering & porträtt på min käre broder så jag var hemma vid kvart över åtta igår kväll. Det blev väldigt många fina bilder så jag kommer att ha att göra ikväll kan jag lova men nu ska vi göra oss klara här för jag har lovat min fader att hälsa på honom på Munktell. Han ställer ut traktorer och fyrhjulingar från företaget så jag skall dit och fotografera.

På vägen har jag tänkt att ta på Thilda sin nya vår outfit från Name It med jeans, jacka, sjal och tröja hon är ju bara så söt och tuff min lilla tjej i den outfiten ni ska få se sen ;)

Våfeldagen firas med våfflor

201103251472 (MMS)

Och våran lilla sjukling som är på friskningsvägen tycker mest om glassen hon ;)


Dagens - Jag

Dagens makeup är lite 40-tals inspirerad med min eyeliner och det röda läppstiftet. men bara lite ;) Har ju inga båtläppar men ville ha en liten clean beauty över min look idag och det tycker jag att jag lyckades bra med och matchade med röda naglar :)

Min dotter vill inte veta av mig just nu...

   Det känns inget vidare när ens barn är jättesjuk och har feber, hostar så hon nästan spyr och mår allmänt dåligt. Hon sover hela dagarna och det enda hon tjatar om är "pappa"! Idag när jag kom hem ifrån jobbet och verkligen längtade efter henne så tänkte jag att hon måste ju ha saknat mig nu när jag jobbat dessa 3 dagar och hon varit hemma med pappa.

   Hon vill inte ens veta av mig, jag får inte peta på henne för då skriker hon och vill till pappa. Jag sitter med avund bredvid och får inte ens sitta nära för då knuffar hon bort mig. min kropp vill bara skrika, hemska tanke att ej känna sig välkomnad när jag är hennes egna mor.
  Jag vill bara gråta, jag vill ju trösta henne, pyssla om henne nu när hon är sjuk och bara gosa som hon gör med pappa. ALLTID förut när hon har varit sjuk så har hon varit mammagris men Jari har iallafall fått röra vid henne, leka med henne och hålla om henne. Hon vill inte ens ge mig en kram, det här känns jättehemskt och jag hoppas detta går över när hon blir frisk med i "stridens hetta" så känns det som om hon kommer fortsätta rata mig.

   Usch, är det någon som känt som jag? Jag blir bara ledsen, min lilla tjej, mitt hjärta, det skär i mig nu.

Höstblåsor & sjuk dotter, igen :(

Då var det dags igen, igår ringde Jari och berättade när jag var på jobbet att Thilda hade spytt ner hela sängen. Alltid är det något, så hosta och hög feber har nu kommit, jag har jobbat denna gång riktigt skönt så har Jari fått vara hemma med tösen.

Förra veckan tror vi dessutom att lilltösen smittat oss med höstblåsor och vad är det för påfund egentligen!? Blåsor i hela munnen och svalg som gör attman inte har mycket aptit då det gör ont och man känne ringen smak. Jag har haft det i 2 veckor och ni kan ju gissa vem som led värst av det efter att han haft det 2a dagen ;) karlar säger jag bara ;)

Nu har vi precis lagt tösen och det känns ju riktigt roligt att jag måste lägga mig på direkten, det var den kvällen det för imorgon bär det av till jobbet igen :)

Årets bästa filmcitat - Tropic Thunder

"I know who I am! I'm a dude playing a dude disguised as another dude!"
Tropic Thunder (2008)

Sitter och kollar på The Hurricane med Jari och vi skulle kika vem som fick en Oscar 1999 när den filmen släpptes då vi tycker att Denzel var värd den och jag fann en riktigt roligt sida med både det ena och det andra roliga som hänt i filmens värld.

By the way, filmen American Beauty med skådespelaren Kevin Spacey var INTE värdiga vinnare av en Oscar!


Dagens trotsbarn - Thilda snart 2 år

Trots att hon kastade sin mjölk på mig idag så jag fick kaffe över hela min jobbdator så är hon ju bra söt men attans vad arg jag blev nog första gången jag skriker åt monstret.

Det var en sådan dag - EGO bild

Ida var det meningen att vi skulle ha modellfotografering jag och min praktikant men min käre modell ringde sig in sjuk. Attans bananer, vad gör man. Jo praktikanten behövde öva studiofotografering och vi var en modell kort så jag slängde på mig en gnutta smink och vi gjorde en fotografering med mig som modell. Det märks att man inte stått framför kameran på väldigt länge med tanke på hur jag presterade idag men roligt var det och lite annorlunda make up fick jag gott ora mig med.
Frågan var bara vad dagispersonalen tyckte när jag kom dit och såg ut såhär ;)
Fotograf: Amanda M
Make Up & Retuschering står jag för denna gång!

Thilda inviger sina galonisar

201103151443 (MMS)

Nu när jag startat ett fint sammarbete med Name It så kunde jag ju inte låta bli att införskaffa mig ett set galonisar i knallrosa till Thilda när de faktiskt fanns i hennes storlek och se så söt hon är min prinsessa :)


Har Zumbat och dansat Afro idag

Och jag är helsåld, tänk att det kan vara så roligt. Jag och Jacqueline beslutade oss för att åka ner och köra två pass, skulle lätt kunnat köra tt till för det var så otroligt soligt. kommer väl inte kunna gå imorgon ;)
vi skall köra nästa vecka med då denna vecka är lite full, jag har en praktikant sen skall jag stå på Name It och fotografera på torsdag på deras klubbkväll så då kan vi ej gå men inte mig emot då har jag något att se fram emot iallafall.
Tror vi har en skyddskatt här hemma, Thilda var ursinnig när vi kom hem idag för att hon ej fick gå till farfar på direkten och Jari höll i henne. det hela slutade med att Mimmi gjorde ettl itet utfall mot Jari för hon trodde att han skadade Thilda så när Thilda satt på golvet sen så sprang båda katterna runt henne och jamade för fullt. Tänk de förstår mer än vad man tror.
Nej nu blir det tacopaj här :)

SMS-inlägg

201103101428 (MMS)


Mina inlägg - borta!? :(

NU upptäckte jag att mina två senaste inlägg är helt borta, det var ju trist då ser det ju ut som jag ej bloggat på flera dagar :(
Jag skall faktiskt återgå till att mysa med min dotter som somnat på soffan, det är himla mysigt må jag säga att få sova lite bredvid henne.
Levererade en tavla ikväll som jag gjort i ordning till en arbetskamrat då han fyllde 30 år här ikväll, nåhot förvånad men ack så glad han blev. Det var bilder på hans 3 underbara döttrar så nu kan jag somna med gott hjärta :)

Thilda testar den nya sittkudden som man f...

201103051419 (MMS)

Thilda testar den nya sittkudden som man faktiskt kan ligga i när man kikar på händige Manny dvdn som hon fått av sin far. Snart är det godnatt :)


Dagens makeup :)

Så ge mig nu så jag får ha dessa färgglada nyanser :)

Thilda är på besök hos farfar

Jag tror jag fått en liten prinsessa, Thilda har börjat bestämma helt vad hon skall ha på sig. Eller ja inte helt det får ju inte gå till överdrift, fredagar däremot är hennes egna klädstils dag och då blir det alltid klänning. Bara för det så frågade jag henne här efter fryukosten vad hon vill ha på sig när vi satt i hennes rum. Hon svarade Kläning, jag plockade då såklart fram de som finns i hennes rum, nej, bordet får jag till svar då. Förstod inte så mycket förrän jag kom på att Jari köpte en klänning till henne på Name It som hon sett liggande på bordet så den skulle ju hon såklart ha.
Mitt lilla prinsesstroll. Nu bär det av in till duschen sen skall jag våldgästa grannen :)

Thilda är nu 22 månader och världens pratkvarn.

Hon har växt så det knakar nu på väldans kort tid och växt ikapp lilla Lovisa som hon alltid varit mindre ännu. Hon äter oftast 2 - 2,5 portioner på dagis och är en äventyrare som gärna leker med de större barnen eller går på en helt egen utflykt helt själv.
Hon har en alldeles egen liten ordlista, förutom att hon sagt "Thilda vill inte sova", "Månen är borta" och "Tyst, pappa sover" så är det en hel drös med ord som bara sprudlar ur den där ungen så nu har vi börjat ta in det finska språket i ordlistan mest för att se om hon förstod det och det gör hon. Vi kan fråga henne vart örat, magen, näsan & tänderna är på finska och hon pekar så glatt. Blev en liten miss på julbordet när jag frågade om hon ville ha korv och hon drog sig i örat ;) korva betyder öra på finska och det är ju snarlikt :)
Bat eller tenn betyder vatten, Mbat är mat, nanan är såklart banan och idag så lärde hon sig vad mamma, pappa, farfar och farmor heter sen presenterade fröken sig som Thilda :)
Thilda sitter på dagis och har kommit på helt själv att om man målar på handen så kan man ju faktiskt göra handavtryck. Lilla charmtrollet mitt :)

RSS 2.0