Dagens nyinlärning, Dirty Dancing!

   Vad kan passa bättre idag än lita fakta och information om en film med Patrick Swayze. Så jag hoppas jag lär er något nytt ni inte visste idag om denna film.

 Billy Zane provspelade för rollen som Johnny och var ifrån allra första början tänkt för den rollen men det visade sig att han inte var någon vidare dansare. Han gjorde på senare år ett uttal att han och även Jessica Parker provspelade för huvudrollerna.

   Val Kilmer blev erbjuden huvudrollen men tackade nej.

   Låten "She´s like the wind" är skriven av Patrick Swayze och Stacy Widelitz och framförs av Patrick Swayze.

   Scenen när Johhny och Baby tränar inför dansen på Shelldrake och Johnny drar handen längs med armen ner till midjan, när Baby börjar skratta var ej mening att den skulle vara med i filmen men då de ansåg att det skulle bli mer effektfullt i filmen lät de den delen vara kvar, detsamma gällde också när Baby ramlar i den här scnenen strax efter.

   När Johnny och Baby övar på hoppet i sjön ville de ej ta närbilder då deras läppar var så blå av kölden, filmen utspelar sig på sommaren är denna scen gjord i oktober och då det är höst var de tvugna att måla löven i bakgrunden.

   Den numera klassiska scenen när Johnny och Baby kravlar sig mot varandra, då de skall öva inför Shelldrake, och sjunger var inte meningen att det skulle vara med i filmen. De var bara urtråkade och värmde upp inför den riktiga sceenen innan den skulle filmas men regissören tyckte så mycket om scenen som den var så han beslutade att ha scenen med.





Man lär sig något nytt var dag!


Kommentarer
Postat av: Sanna - saos.blogg.se

svar Jättekul att du vill vara med och tävla och lycka till nu! Kram kram

2009-09-16 @ 00:00:50
URL: http://saos.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0