7:e skoldagen - Läppar

   tänk att läppar kan vara en av de svåraste saker du kan göra när det gäller smink. det är så otroligt små korrigeringar det handlar om så man kan ju bli helt tokig av att bara tänka på det!

   Runt 1927 uppfanns läppglans av Max Factor och visste ni att anledningen till att Hollywood är vad det är idag beror på att de på 1910-talet behövde otroligt mycket ljus till att göra film och den dagens filmindustri låg i New York! då de var i behov av mer sol så ville de flytta hela industrin till ljusare trakter och det självklara valet var då att bege sig till en förort till Los Angeles som blev det nya Hollywood! 

   Lite intressant historia. Det finns 3 typer av läppstift, Sheer som är den som består av minst pigment och är då minst täckande, vanligt läppstift som har mer pigment och matt läppstift som är den mest täckande med mest pigment av de tre. Många läppstift innehåller idag Lanolin vilket ni vet om ni läst mina tidigare inlägg EJ är bra för kropp och hälsa ;) Makeupstores läppstift däremot, innehåller avokadoolja som är otroligt fuktgivande. Lite smygreklam där.

   Jag tänker inte ens försöka förklara hur man målar läppar för det är mycket enklare att visa än att förklara då det är så många moment men jag kan ge er tips:

   Om du kollar noga på dina läppar så ser du att oftast den ena sidan är större än den andra, för att korrigera det så bör du lägga en ba bas och täcka kanterna på läpparna för att kunna korrigera om dom. Den sidan som är störst måste döljas mest då du ALDRIG skall förstora och måla utanför alldelels för mycket då det bara ser onaturligt ut men däremot är det enklare att förminska den sidan som är större genom att täcka den.

   Amorbågen ska du aldrig måla utanför utan måla den som den är annars så kan du nästan experimentera med att måla läpparna om du blir riktigt duktig på att korrigera men det är inte lätt kan jag lova! Inte om det ska bli extremt snyggt ;) plus att du anväder dig mer av läppenna än vad du använder dig av läppstift för att det ska bli bra, det du :)

   Nej som sagt att skriva exakt hur man målar är inte någon mening med då det nog inte är någon som blir klokare av det då det är en hel vetenskap men kul var det. Har målat svärmors läppa och korrigerat i en timma här nu innan hon gick hem, detta ska ta en kvart om man är duktig på vad man gör men övning ger ju färdighet så!

Kommentarer
Postat av: angelica

Ja läppar är ju verkligen svårt, mycket pill..men kul =)!

2010-04-28 @ 21:41:49
URL: http://remembertoliveyourlife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0