Australia, filmrecension!



   Detta är en av de få filmer som jag blir så positivt förvånad över att se. Deras trailer som gått på tvn har inte varit någon bra reklam för denna film alls då jag inte ens har velat se den men nu såg vi den här om dagen och det var det alla gånger värt!

   Nicole Kidman och Hugh Jackman är då huvudrollsinnehavarna i detta drama som utspelar sig just i australien. den utspelar sig precis innan II världskrigets örjan då Sarah (Nicole Kidman) befinner sig i England och beger sig till australien för att sälja hennes och hennes mans boskapsfarm de har där då de behöver pengarna.

   Hon möter the Drover (Hugh Jackman) direkt efter landningen som skall föra henne till farmen genom att han är med i ett stort krogslagsmål med hjälp av hennes bagage, inte så populärt kanske. Drover är en boskapsdrivare som inte är uppskattad i de vita kretsarna då han inte gör skillnad på folk och folk, han umgås nämligen med en Aborginier och för de vita är de inte värda mycket.Väl när hon kommit dit upptäcker hon att hennes man blivit mördad av en aboriginier vid namn King George.

   Nu när hon är chef över farmen så upptäcker hon att den man som arbetat under hennes man Neil Fletcher spelad av David Wenham har stulit de bästa av boskapen och forslat dom över en fors till den man just han arbetar för som äger allt och alla där de bor, King Karney (Bryan brown).

   Detta är starten på en kärlekshistoria där allting inte är som det verkar och där den lilla bifiguren Nullah. en till hälften vit och till hälften aborginierpojke som bor på farmen, är en stor del av historien. "Me sing you to me..."


   Jag säger bara SE den!!!

  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0